|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porodnišnica Šempeter
19.1.2008 18:14:02   
bugnavilea
IZVIRNO SPOROČILO: gerilum

Pozdravljene,

mene pa zanima nekaj "tehničnih" zadev glede Šempetra. Si pripravljam torbo za s sabo pa ne vem kaj dejansko tam dovolijo oz. rabiš s sabo. A je dovolj vložkov in mrežastih spodnjih hlačk? V nekaterih porodnišnicah baje zelo poredko previjajo dojenčke, če hočeš pogosteje moraš imeti s sabo pleničke. Kako je s tem? Kaj pa spalna srajčka, jutranka, svoji copati? Ali kaj od tega dovolijo ali moraš bit v porodnišničnih oblačilih? Da ne bom vzela s sabo stvari ki jih ne bom mogla potem sploh uporabiti...user posted image



Jaz sem tri leta in pol nazaj nesla s sabo vse kar sem dobila na spisku iz materinske šole ... od spodnjic pa do plenic ... pa sem prinesla vse skupaj nazaj domov, tako kot sem nesla tja. Sem namreč vse dobila tam. Vsak dan smo dobile svežo spalno srajco in tiste mrežaste spodnjice (ki so superca), plenic je bilo na voljo kar si želel in raznih cunjic za brisanje ritke in tetra plenic tudi. Otroka so pa itak negovale sestre in so ga prinesle vedno svežega in dišečega. user posted image  Mogoče res edino vzameš s sabo svoje copate in pač kar rabiš za lastno nego ... pa kakšno kremico tipa Bepanthen, če se ti vnamejo bradavice pri dojenju. Sicer ti pa lahko vse ostalo prinesejo tudi naknadno ... saj vidiš sproti kaj rabiš in česa ne.

(odgovor članu gerilum)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Porodnišnica Šempeter
19.1.2008 23:57:18   
Samrela
Jaz sem tri leta in pol nazaj nesla s sabo vse kar sem dobila na spisku iz materinske šole ... od spodnjic pa do plenic ... pa sem prinesla vse skupaj nazaj domov, tako kot sem nesla tja. Sem namreč vse dobila tam. Vsak dan smo dobile svežo spalno srajco in tiste mrežaste spodnjice (ki so superca), plenic je bilo na voljo kar si želel in raznih cunjic za brisanje ritke in tetra plenic tudi. Otroka so pa itak negovale sestre in so ga prinesle vedno svežega in dišečega. Mogoče res edino vzameš s sabo svoje copate in pač kar rabiš za lastno nego ... pa kakšno kremico tipa Bepanthen, če se ti vnamejo bradavice pri dojenju. Sicer ti pa lahko vse ostalo prinesejo tudi naknadno ... saj vidiš sproti kaj rabiš in česa ne.


Točno tako je kot je zapisala bugnavilea. Vzemi s sabo osnovne stvari, kar boš rabila dodatno naj ti prinesejo. In ja...ne pozabi na Bepanthen. Jaz sem ga posodila tudi cimri, saj ji njihovo mazilo ni pomagalo dosti.

(odgovor članu bugnavilea)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Porodnišnica Šempeter
20.1.2008 18:43:00   
gerilum
bugnavilea in samarela - najlepša hvala za informacije!user posted image Mam že naprevljeno vse - no pa saj dosti ne potrebujem.

(odgovor članu Samrela)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Porodnišnica Šempeter
21.1.2008 18:16:10   
micla
Evo še od mene par besed od Šempetrske porodnišnice.
Sama sem rodila lani oktobra in moram rečt, da je bil porodni del (babica in zdravniki) super. user posted image Vse pohvale babici Josipi in dr. Krkočevi za res pravo profesionalnost. Sem skoz imela pomisleke, kako je Krkočeva groba... (k se kao tko govori), ma jst nimam niti besede za rečt čez njo, edino hvala, da se je tako potrudla ob vseh zapletih na koncu.

Sem pa imela tudi bližnje srečanje z babico Renato (me je sprejela) in raje ne bi zgubljala besed okoli njenega odnosa do porodnic. KATASTROFA. Takrat sem se jezila, da me je pustila čakat celo noč s popadki, ko je bla ona nočna, ma pol ko sem zjutraj dobila tako fajn ekipo (Josipa in Krkoč), sem ji bila še hvaležna, da sem počakala.

Glede sestrskega oddelka bi pa lahko napisala dva romana, ne samo enga. V glavnem po enem tednu hospitalizacije sem bila že na pol poti v Idrijo. Totalno so me napsihirale z dojenjem, tako da sem en teden samo jokala in bla na robu depresije. Mogoče sem res naletela na same take "fajn" modele od sester in ne trdim, da so vse slabe, ampak žal jih po vsem tem ne morem lih hvalit. Če bom šla še kdaj rodit, bom najbrž tudi šempeter izbrala, vem pa da se ne bom več tolko obremenjevala z izjavami sester, ki so včasih res nesramne sploh do prvorodk, ki jim dojenje lih ne steče kot bi hotle.  Ni kaj, šola za drugič.

gerilum:
Glede stvari ki jih rabiš prinest pa so res samo zadeve za osebno higieno in seveda vložki VIR 80. Tam sicer dobiš en paket, ma so uni plastični in meni ni lih najbolj pašalo na frišno rano. Spalnih srajc in mrežastih hlačk pa dobiš tam kolkor češ.   Pa ne pozabi mazilo za bradavice (bepanten al pa lanolin).

Pa srečno vsem, ki ste na poti v Rim.......ups.....Šempeter.user posted image

_____________________________

micla

(odgovor članu gerilum)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Porodnišnica Šempeter
20.2.2008 12:24:45   
smeja2
Mene pa zanima če v Šempetru takoj po rojstvu slikajo kolke in kako je s širokim povijanjem?

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Porodnišnica Šempeter
21.2.2008 17:15:12   
cofek2
Kako pa je u Šempetru z sprejemom?Recimo: maš popadke, te pripeljejo zadaj, kaj pol greš kar na oddelk al moraš kaj oddat še na pultu? Kaj pol sledi: te peljejo na oddelk, dajo klistir, obrijejo....nevem - vaše izkušnje; mal za predstavo me zanima sicer mam rok komaj junija   Hvala za vsakršno informacijo

(odgovor članu bugnavilea)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   [Brisano sporočilo]
21.2.2008 21:29:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cofek2)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Porodnišnica Šempeter
22.2.2008 7:23:46   
Noel
Mene pa zanima kako je v Šempetru s pleničkami za novorojenčka? Ali je dobro, da jih imaš s sabo? Ali ga vedno sestre previjajo?

Hvala!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Porodnišnica Šempeter
23.2.2008 10:50:05   
papica2
cofek2: jaz sem prišla v P ponoči s popadki. Sva pač pozvonila spodaj na vhodu, kjer so naju napotili v tretje nadstropje, tam sva spet pozvonila, rekla, da sem prišla rodit in me je babica peljala v "sobo za pripravo" (sem pozabla kako rečejo tisti sobi) tam sem se slekla in oblekla njihovo srajco, priklopila me je na ctg in sledila so vprašanja za sprejem. Babica me je potem vprašala, če mi naredi klistir in me obrije in sem pač pristala na oboje. Potem sem se morala še stuširat in me je peljala v porodno sobo. Cel postopek je trajal cca 30 min.
Prvič sem šla v P v soboto popoldne in sva tudi šla kar gor, so pa motem mojega poslali na sprejemni pult urejat papirje. No drugič sem bila na pregledu popoldne in je veljala kar tista nalepka.

(odgovor članu Noel)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Porodnišnica Šempeter
23.2.2008 19:21:42   
TinaUros
Ultra zvok kolkov nardijo že v P, mislim da 3. dan. Kontrola pa je pol v 3. mesecu.

(odgovor članu papica2)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Porodnišnica Šempeter
24.2.2008 17:50:45   
zvončica sandra
No,jaz bom tudi rodila v Šempetru prvič.Ma glede na vaše komentarje bi najrajši doma rodila user posted image
Nikoli mi ni bilo jasno zakaj so sestre tako grobe.Okej vem da imajo delo ampak saj zato so tam ane? Čene naj greje pa v fabriko delat 8h vikend fraj pa bo user posted image

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Porodnišnica Šempeter
25.2.2008 9:27:13   
TinaUros
Zvončica Sandra. Sester ne bom zagovarjala, je pa situacija taka, da bi jih moglo bit zaposlenih na oddelku vsaj še enkrat toliko, da bi delo normalno funkcioniralo. Jaz se nebi zgražala nad sestrami. Zgražala bi se nad vodstvom same bolnice, ki dopušča da takšno nenormalno minimalno število sester pokriva vse turnuse dela. Verjamem da so pregorjene in zato tečne.

(odgovor članu zvončica sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Porodnišnica Šempeter
25.2.2008 10:17:41   
tropical
cofek2 - pri menije bilo takole . Ponoči sem prišla v bolnico z rahlimi popadki, odspodaj sem pozvonila, sprejela me je fajn sestra in me napotila v 3 nadstropje, tam sem spet pozvonila in sprejla me je zelo fajn sestra, povedala sem ji da ji da imam pogoste popadke. Naredila mi je CTG in ko je videlada se bliža ura, me je obrila  in dala spalno srajco in me napotila na oddelek. Zjutraj sem imela popadke na 5 minut, pregladala me je dr. Krkočeva im me napotila v porodno sobo .  Tam sem kmalu rodila fantka. Rodila sem pa prvič.

Tako da vse pohvale babici sem pozabila kako se imenuje, in vsem na oddelku . Za drugo nosečnost bom šla definitivno nazaj rodit v Šempetersko bolnišnico. Mogoče ena sestra z lasmi na paž (črnimi) mi je bila mal antipatična, ostra z besedami, ampak moraš jo vzeti za rezervo. Tud nasmejale smo se.
Tudi sestre iz Izole so bile zelo uredu.



(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Porodnišnica Šempeter
25.2.2008 11:02:38   
zvončica sandra
IZVIRNO SPOROČILO: TinaUros

Zvončica Sandra. Sester ne bom zagovarjala, je pa situacija taka, da bi jih moglo bit zaposlenih na oddelku vsaj še enkrat toliko, da bi delo normalno funkcioniralo. Jaz se nebi zgražala nad sestrami. Zgražala bi se nad vodstvom same bolnice, ki dopušča da takšno nenormalno minimalno število sester pokriva vse turnuse dela. Verjamem da so pregorjene in zato tečne.


Ma ja sej vem da imaš prav.Ko sem bila nazadnje v bolnišnici je ena moja znanka delala 2,5 smeni user posted image  Obup!
Verjamem pa da ni tako slabo,čene nebi več ljudje rojevali v Šempetru.

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Porodnišnica Šempeter
26.2.2008 17:46:01   
poli*
Uz kolkov naredijo pred odhodom iz P. Sestre vse 3 dni preoblačijo in umivajo otroka- 2x povabijo mamico zraven, da jo še podučijo.

(odgovor članu zvončica sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Porodnišnica Šempeter
26.2.2008 18:28:27   
cofek2
Kako pa je s partnerjem pri porodu? Mora imeti materinsko šolo ali kaj plačati? Mu sestre povejo kako sodelovat?......Kaj pa me mormo imet materinsko šolo? Kako gledajo nate če jo nimaš?

(odgovor članu bugnavilea)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Porodnišnica Šempeter
26.2.2008 22:19:19   
smeja2
se prav da ti otroka odnesejo ko ga previjajo?
Jaz sm prvič v lj rodila pa so to zmeri zraven moje postlje delale na previjalni mizi.
Nikoli mi ga niso nikamor odnesle..aja samo enkrat k so ga tehtale...sam sm šla kr zraven user posted image user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Porodnišnica Šempeter
26.2.2008 22:48:39   
Sonrisa
Cofek2, pri prvem porodu je bil moj z mano, imela sva papir od materinske šole zraven, plačala nisva nič. Ko sem prišla iz porodnišnice, sem videla, da so mi v materinski knjižici pustili potrdilo. Predvidevam, da ga niti pogledali niso. Tako sva papir obdržala za drugi porod.

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   [Brisano sporočilo]
26.2.2008 22:55:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sonrisa)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Porodnišnica Šempeter
27.2.2008 12:29:02   
polona5
cofek2 saj si o materiski šoli in o prisotnosti partnerja spraševala že na prvi strani - a ne bi malo nazaj poklikala in še enkrat prebrala, če si pozablauser posted image Lp

(odgovor članu cofek2)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Porodnišnica Šempeter
27.2.2008 14:54:42   
cofek2
Že res Polona5 ampak hočem bit popolnoma prepričana v stvar in slišat mnenja še od drugih in ne samo tvoje!Govori se vse 'sorte'!Več glav več ve! Tiste punce ki ste odgovorile pa HVALA!In še kakšna lahko poda svoje mnenje!

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Porodnišnica Šempeter
27.2.2008 18:03:11   
poli*
Otroka odpeljejo s posteljico v prostor, ki je nasproti sobam v katerih so otročnice in ga pripeljejo čez 10 minut nazaj-čistega in odišavljenega user posted image

(odgovor članu cofek2)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Porodnišnica Šempeter
28.2.2008 10:10:29   
polona5
Dejstvo je tako kot sem ti napisala - zaenkrat ne rabiš šole ne ti, ne tvoj partner, pa plačat tud ni treba za prisotnost pri porodu. Lp

(odgovor članu cofek2)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Porodnišnica Šempeter
28.2.2008 10:19:09   
Sonrisa
Cofek, res je tako, kot je rekla Polona. Nič ne rabiš - ne šole met, ne plačat. To ti bo vsaka, ki je nazadnje rodila, tudi povedala. Verjamem, da te zdaj skrbi, ko boš tam, boš pozabila na vse te papirje. user posted image

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Porodnišnica Šempeter
10.4.2008 16:19:32   
zvončica sandra
No,je katera že rodila v teh dneh da nam sporoči
morebitne spremembe ali pa vsaj stanje v P Šempeter user posted image

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?