|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porodnišnica Šempeter
22.6.2008 21:01:33   
poli*
Dzulija, se vidiva v šempetru konec oktobra, pa bova skupi premikastile tasmotane sestre user posted image . hec hec
js smo upam, da ne bo prehudo. še 4 mesece, pa bo. Joj, kam leti ta čas

(odgovor članu minimami)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Porodnišnica Šempeter
7.7.2008 11:17:53   
titi3
Vem, da vprašanje ni ravno za sem, ampak vseeno bom vprašala.

V Šempetru sem naročena na APRN pregled v 10.tednu in ne vem kaj je to. Je slučajno isto kot nuhalna svetlina?

Ne vem kaj mi bodo delali. Mi lahko katera, ki hodi v Šempeter razloži?


_____________________________

"A man can be destroyed but not defeated."

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Porodnišnica Šempeter
8.7.2008 7:16:17   
polona5
APRN je ambulanta za patološko in rizično nosečnost. Kakšne probleme pa imaš ti, veš najbolje sama. A ti ni tvoj-a ginekolog-inja povedala na kaj in zakaj te pošilja? Nuhalna svetlina se dela od 11 do 14 tedna. Lp

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Porodnišnica Šempeter
8.7.2008 13:38:07   
titi3
Polona5 hvala za odgovor. Da je to Ambulanta za patološko in rizično nosečnost sem že vedela. Zanimalo pa me je kaj tam delajo, kakšne preglede, ultrazvok, kaj drugega posebnega... Imela pa sem IVF in nimam nekih težav. Sestre itak ne povedo nič, ker imajo dopuste in so totalno sitne.

Moj gin dela v Šempetru, ampak sem trenutno v tujini in grem direkt na ta pregled.

Nuhalna se v slo dela od 11. do 14. tedna, v tujini pa tudi teden prej.

Je katera druga, ki bi vedela kaj več? Katera, ki je imela ta pregled v zgodnji nosečnosti.


_____________________________

"A man can be destroyed but not defeated."

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Porodnišnica Šempeter
9.7.2008 14:33:42   
polona5
Po moje so te v APRN naročili ravno zaradi IVF, ker tam ginekolog le malo bolj podrobno pogleda, če je vse vredu in imajo s takimi nosečkami tudi več izkušenj kot en dispanzerski ginekolog. Verjetno ti bojo delali tudi UZ, samo ne nuhalne, ker na to se moraš posebej naročit. V šempetru jo izvaja samo dr. Krkočeva, v APRN ambulanti pa dela tisti ginekolog, ki je tisti dan v njej razpisan. Brez panike, vse bo OK. Lp


(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Porodnišnica Šempeter
9.7.2008 16:59:57   
titi3
polona5 hvala. Točno to me je zanimalo. Drugače pa nisem panična, ampak trenutno le razkurjena, ker mi sestre niso znale povedat nič.

Nuhalno bom pa naredila privat, ker so mi sestre rekla, da nimajo prostora in "naj se znajdem" Halo!?user posted image

Drugače pa najbrž padem v tistih 50% efektivno kot piše pri urgentni ambulanti, ki dela med dopusti.


_____________________________

"A man can be destroyed but not defeated."

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Porodnišnica Šempeter
10.7.2008 10:03:52   
TinaUros
Titi3. NS je jaz nebi delala v Šempetru. Delo jo edino Krkočeva kot je povedala Polona5, sm ima še premalo izkušenj. Za pregled NS išči raje G, ki ima dosti kilometrine.

Lp

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Porodnišnica Šempeter
10.7.2008 14:27:33   
titi3
TinaUros sem že naročena v Domžalah za nuhalno, ker mi v Šempetru sploh niso hoteli dat datuma pri Krkočevi, ker je baje vse zasedeno. Nesremnost serijsko! S tem, da sem sedaj imela IVF in prej že 2 splava. Lahko te pobere pa jih ne gane!

Sem pa Gergoletova pacientka in mi bo naslednji teden naredil APRN. Na srečo je še kakšen gin v Šempetru, ki mu je kaj do pacientk.

Najhuje pa je, da je Reševa v Postojni za nuhalno na porodniški in najbliže je Lj.


_____________________________

"A man can be destroyed but not defeated."

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Porodnišnica Šempeter
10.7.2008 20:27:22   
karmar
živjo!!!user posted image
Glede na to da sem zasledila kar nekaj zaposlenih v Š.P.. me res zanima- a res tam oblečejo otroka čisto v vse kar si prinesel s seboj??? hehe... ker jaz namreč ne vem kaj bi nesla s sabo- PDP 25.8., imam v namenu vzet nekaj bolj lahkega, ampak mogoče za rezervo če se nenadoma shladi še kaj bolj konkretnega ( mogoče kaki pajacek za rezervo)...
Kaj mislite?
Sej je tudi mogoče že bla tema o tem, sam se mi res ne da it brat za nazaj vsega, ker nisem ravno za sedet pred rač...
Hvala za odgovore.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Porodnišnica Šempeter
2.8.2008 16:01:42   
jovanotta
Ojoj, jaz imam za rodit konec novembra in me je kar malo "strah" po vsem kar sem brala. Saj ne vem, ali je bolje, da sploh nič ne veš in kar padeš v "sršenje gnezdo" ali je bolje se psihično pripravit za vsak slučaj če naletiš lih na babico Renato? user posted image  Ta babica pa ona sestra ostrižena na paž sta že prav slavni harpiji na vseh mogočih forumih. Tako da verjamem, da sta sitni in smotani, ker če ne ju ne bi vsi kritizirali. Vsako tolko kdo nima pripomb in predvidevam, da so slučajno mele "srečo". No kakorkoli jaz najbolj upam, da ne bodo popadki preveč hudi!!! In da porod ne bi trajal predolgo. Po naravi sem kar odporna in potrpežljiva, ne vem pa, v kakšnem stanju bom ko bom enkrat tam. Moja prijateljica je tudi pravla, da je v prvo imela neko smotano babico in ni in ni hotel steČi porod, potem pa ko je pršla smena in je prišla druga, bolj prijazna babica, pa je vse skupaj šlo na hitro. Verjetno tukaj dela psiha in če je kdo vsaj malo človeški s tabo in te malo potolaži, se tudi ti sprostiš in gre vse hitreje. Po mojem neko zadiranje sigurno ne pripomore k hitrejšemu porodu. Zato mislim, da NOBENA BABICA ALI SESTRA SE NE BI SMELE ZADIRAT NA NOSEČNICE!!!!!! To že po kodeksu ni dopustljivo, kaj šele pri ženskah, ki rojevajo. Ker bodimo realne, še vaka, ki gre rodit, je malo v strahu, jo vse boli in sigurno ji ni lahko in zna bit malo bolj občutljiva, mogoče včasih tudi preveč. Zato ne potrebuje nobenega nadiranja. Saj ne da bi te mogli skozi neki božat in se skozi smukat okoli tebe, ma vsaka LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE in po mojem bi se mogle babice, zdravniki in sestre potrudit, da se ne znašajo nad pacienti, ker največkrat niso krivi da oni morajo delat take šihte in urnike.

Tako da če je nosečnica kulturna in prijazna do njih, bi lahko ble tudi one. Konec koncev že res, da imajo full šihtov, ma tudi nas boli ko pridemo in ker nismo ne eni ne drugi krivi za to, bi blo fajn, da bi se vsaj med sabo človeško obnašali!!!!

O la, sem se malo o morali razpisala, bomo vidli kako bo, ko bom pršla iz bolnice. Da ne bom pozabla na kulturo in poslala v 3 p.m. cele bolnice user posted image  Mogoče pa bom imela dobro izkušnjo, UPAJMO!!!!!!!!!!!

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Porodnišnica Šempeter
2.9.2008 20:21:02   
mayflower
Sem se kar nasmejala vašim borbam med Šempetrom in Postojno. No-imam izkušnje s prvim porodom v Šempetru in LJ. Imela sem rok 4.1. Zvečer sem zakrvavela, sva mislila to je to. Prideva v porodnišnico - ni nič, so me dali spat, mojega domov poslali. Moja G je Zavrtanikova in  me je drugi dan prišla obiskat in skupaj sva se smejali zakaj so me sploh obdržali. Sobna zdravnica je bila dr. Krkočev (zelo strokovna- čeprav sem prej samo slabo o njej slišala). Pri pregledu sem zelo zakrvavela. Takoj so mi naredili krvne preiskave - panika, ker se mi kri ni prav strjevala. Dobesedno vsi zdravniki so prišli k meni, se z mano pogovorili in me poslali v LJ. Ves čas na oddelku nimam slabih besed za sestre.
Prihod v LJ v nedeljo. Groza. Zdravnica, ki me je sprejela: smrdela po alkoholu! Njen komentar: uf, še en porod več. SEm bila gor čez vikend. ker seveda med vikedom ne delajo krvnih raziskav, razen če ni urgenca. V nedeljo zvečer me dr. Cerar pošlje v porodno, ker nisem čutila več tamalega. In potem katastrofa: babica se sploh ni pogovarjala z mano - samo umetne popadke mi je šibala, drugače je klepetala pred porodno. Dobro, da sem hodila v materinsko in je bil moj ob meni. 4 ure se matram - ste odprti, samo še parkrat pritisnite in bo. Nič. pride druga babica, en  zdravnik, drugi zdarvnik. Odločitev: CR (ki mi je bil odsvetovan). Po porodu- prve tri dni zelo lepo skrbijo zate, potem pa katastrofa. Jaz sem jokala za prijaznostjo v Šempetru. Sploh ne veste kako je, biti v majhni sobi stisnjene 3 mamice in 4 dojenčki (ena je imela dvojčke). Komaj sem čakala dan, ko smo se spakirali na Goriško. Da ne mislite, da sem imela kake posebne zahteve.
Da ne govorim o tem, da sem morala potem še 1 teden hodit v Šempeter na preveze k moji G, ker je prišlo do vnetja šivio po CR. V Šempetru menda vsaj 10 let niso videli take infekcije.

Ostale porodnišnice:
-poznam 2 mamici, ki so jim v Šempetru zaj.... otroke
-sosedo so lani v PO kmalu spravili ob življenje po 3.porodu, ker so jo poslali prehitro domov. 3x je odšla na čiščenje v Šempeter, ko je doktorca (kratki rdeči lasje) ugotovila, da se ji je obrnila maternica in so jo v zadnjem hipu rešili.

Dva dni vem da sem ponovno noseča. Raje ne razmišljam o poroduuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Porodnišnica Šempeter
8.9.2008 15:15:27   
karmar
No, moj porod v Šempetru je mimo in naj povem da jaz ne bi hotela zamenjat porodnišnice- osebje zelo prijazno in strokovno. Babici sem imela dve, ker je pač porod tako dolgo trajal, a obema kapo dol...
Zdraniki ti vse lepo povejo kaj se dogaja s tabo in če kaj ni- zakaj ni ipd. Sestre so svetovne- čeprav nekatere izgledajo stroge- spoznajte jih, prave face so.
Sicer pa mislim da če bi jaz tam delala in bi blo par takih pacientk, kot je bila v sosednji sobi- za vsak drek jih je klicala in s prisiljeno in pretirano prijaznim glasom spraševala...mislim da bi pop... po enem tednu- dam odpoved.
Bodi to kar si in s tabo bodo vse ravnale lepo .
Medve z Uršo sva res zadovoljne, da sva imele tako osebje okoli sebe, ko sva potrebovali strokovno pomoč in psihično podporo.

ŠEMPETERSKI KOLEKTIV- ZLATA KOLAJNA!!!!!
Karmen

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Porodnišnica Šempeter
8.9.2008 20:08:04   
poli*
Karmar- to so pa več kot spodbudne besede za to porodnišnico. Tut sama pojdem kmalu dol, tko da si me malo potolažila!

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Porodnišnica Šempeter
2.10.2008 12:34:09   
poli*
Ojla, včeraj sem v eni reviji (ne vem, ali je bila Mama, ali Moj malček) videla predstavitev porodnišnice Šempeter... in not je pisalo, da nudijo tudi lajšanje bolečin z Ultivo (po dogovoru z anesteziologom).
Ali ima katera kaj izkušenj s tem v Šempetru al so to "kar tako" napisali?

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Porodnišnica Šempeter
10.10.2008 14:22:59   
anchika
NIti ne razmišljam da bi šla kam drugam rodit kot pa v Šempeter.
Pri prvi nosečnosti sem študirala med Postojno in Šempetrom , pol sva se z možem odločila za Šempeter predvsem ker nam je bližje.
Moram povedat da nimam glede oroda slabega mnenja . Vse je potekalo vredu. Babica je bila super in upam da aprila  2009 bo takrat ko jaz pridem v Šempeter delala prav ta babica.
Res pa je da je tudi odvisno od same ženske kakšna bo babica do nje. Sej takrat ko sem jaz rojevala je prišla ženska v porodnišnico že vsa odprta- priparavljena za rodit in tam nekaj tulila (nevem kje je bila do takrat- kartala)
Kričala da naj ji dajo kaj za bolečine....To je naredilo sestre prav živčne - to zjanje in se ne čudim.
Imela sem pa malček slabe izkušnje pole s sestrami. Takrat so bile skoraj vse sobe polne, imele so gužvo in so bile kar nesramne. Jaz vem da jih dela živčno ampak to je njihovo delo.
Smo potrpeli in če bi mi dovolili bi šla že takoj tisti dan domou. Skozi sem čakala dan ko so mi rekli zdaj pa lahko greste.
Tudi tokrat bom šla v Šempeter saj sem mnenja da če ima kaj za bit narobe je lahko tu ali tam.
Lahko sam upamo in želimo da bo vse potekalo tako kot mora biti.

Dobre in slabe strani slišiš od vseh porodnišnic.


(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Porodnišnica Šempeter
19.11.2008 23:25:03   
*talcy*
ojla...jaz dam sam dobor besedo na šempetersko porodnišnico oz. niti ne tolko na sestre ampak na ekipo pri porodu ( babica Josipa,dr.šoštarič,dr.grgolet pa še ene dve so bile zdraven ker sem imela kar zahtevn porod..... uglavnem vse pohvale user posted image user posted image user posted image  ... mi ni žal da sem šla v šempeter ker sem se odločala med tem al postojno in definitivno v drugo grem v šempeter ... no glede sester na oddelku ni debate pa se nisem  sekirala glede njihovega odnosa ker itak jih vse šinfajo ... razen kake izjeme na pediatriji pa dam dober glas za sestro Nevo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Porodnišnica Šempeter
20.11.2008 8:48:33   
anchika
Na pediatriji so mi vse super. Pri prvem sem bila 5 dni več na pediatriji zaradi manjših težavic. Zelo so bile prijazne. Bila sem tudi že3xz istim sinkotom ker je imel operacijo za hidrokilo, imel je komplikacije, notri sva bila 1 mesec in so bile sestre ful prijazne in skrbele zame in za sinkota. No potem sem bila še 2x  ker je imel laringitis in sem  tam že kot doma no to v pediatriji. Čeprav so super sestre upam da ne grem več tja saj sva s sinkom že štufa bolnice.
Aprila  2009 pa bom šla v P Šempeter, upam da dobim babico Meto in da bo potekalo takokot v prvo.

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Porodnišnica Šempeter
20.11.2008 16:13:03   
titi3
Šempeter je super, če je porod normalen, v kolikor imaš težave pa ??????????????  V Postojni pa baje nimajo večjih zalog krvi in če se kaj zakomplicira letijo v LJ. Tako, da je skor isto kje rodiš pri porodu, ki bi itak šel normalno skozi. Tudi če bi doma. 

Pri porodih za katere se že ve, da ne bodo potekali normalno pa se poraja vprašanje kam je bolje it.

Jaz sem krvavela v Šempetru pa gin ni ugotovil, da imam splav.

_____________________________

"A man can be destroyed but not defeated."

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Porodnišnica Šempeter
5.12.2008 16:24:44   
poli*
Jaz pohvalim babico Andrejko, ker je bila tako super- s srcem in dušo pri svojem delu. In takih je premalo! Sestre na oddelku- kaj vem, nimam nič proti. Je pa moja cimra v sobi imela težave z dojenjem in ji nikakor ni šlo... pa so bile nekatere kar malo smotke do nje.
Potem sva seveda šle še na 8. ... glede sester niti nimam pritožb, ampak pediatri so pa katastrofa! Po viziti novorojenčkov so odprli vrata, nekaj zamrmrali in odšli naprej. Noben nič ne pove, vsi so nekaj tako vzvišeni... uglavnem, razočarana sem bila nad njimi user posted image

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Porodnišnica Šempeter
27.12.2008 15:20:50   
lo25
Tudi sama pohvalim babico Andrejko, ki je res enkratna. Prijazna, prisrčna, strokovna, z eno besedo zakon. Rodila sem v začetku novembra in hvala bogu naletela nanjo. Tudi zdravnica ki me je šivala je bila super. Žal ne vem priimka, nekaj na črko Z.
Na oddelku pa katastrofa. Rodila sem prvič in nisem vedela kako in kaj. Nihče ti nič ne pove, nič ne pomaga. Če kaj vprašaš so v glavnem neprijazne, dobi se kakšna redka izjema. Niti kje je tuš mi ni nihče povedal, še dobro da je bila v sobi ena zelo prijazna punca iz Bosne, ki mi je vse povedala. Žal je šla naslednje jutro že domov. Nisem vedela niti kdaj naj se grem tuširat, kdaj je zajtrk, kdaj je vizita, nič. Človek bi se kar zjokal. Res povdarjam še enkrat, KATASTROFA!!!!!!!!!!! Otročka peljejo in ti nihče ne pove kam in zakaj. Če vprašaš ti odgovorijo z eno samo besedo. Jaz sem bila prav žalostna. Hvala bogu je bil veliko časa pri meni mož da me je vzpodbujal in tolažil da gremo z malim čmrljem kmalu domov. Zdaj se imamo prekrasno. Naš fantek je pravi sonček, zelo priden in kljub svojim šele 7 tednom velikokrat prespi celo noč. Hvala bogu za tako srečo.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Porodnišnica Šempeter
6.1.2009 17:26:22   
poli*
lo25- baje, da je andrejka dala odpoved. user posted image

(odgovor članu lo25)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Porodnišnica Šempeter
9.1.2009 12:45:14   
lo25
Ja, na žalost. Končala je ravno 07.11., ko sem jaz rodila. Moj porod je bil ravno njen zadnji v Šempetru.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Porodnišnica Šempeter
9.1.2009 15:31:32   
poli*
Jaz sem rodila pa 27.10
in res sreča, da sva imeli njo, ane?
verjetno je pustila službo zaradi družine... saj se ne čudim-tiste 4 dni ko sem bila jaz dol, je bila stalno v službi user posted image   

(odgovor članu lo25)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Porodnišnica Šempeter
20.1.2009 13:42:10   
josephine27
Živjo!

jaz imam glede šemptra mešane občutke. Rodila sem s carskim rezom in sem mogla ostat tam celih osem dni. tako sem po moje spoznala vsaj večino sester k tam delajo če že ne vseh. Večina je bila prijaznih in so bile pripravljene pomagat, sta bila pa dve živi hudiči user posted image . Prve dni sva imela z malim težave pri dojenju oz. pristavljanju ni in ni hotel prijet, potem sem pa sestro k ga je prinesla prosila če mi lahko pomaga ona pa mi je zabrusla da kako bom pa doma potem dojila. To je bilo drugi dan po carskem k še s postle nisem mogla. in oni naj bi podpirali dojenje!!!
Na srečo je potem drug dan delala ena zlo prijazna in mi vse razložila kako naj pristavljam pa še kakšen trik če noče prijet, tako da je potem steklo.

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Porodnišnica Šempeter
24.2.2009 22:24:53   
Miška2006
Ojla,

jst bom tudi v kratkem rodila in sem nameravala prav tako v Šempetru. Vem, da od poletja lani dajejo tudi ultivo, vendar le v času med 7 in 15 uro al tam nekje. Zanima me, če je katera v tem času rodila z ultivo in kako je bilo?

Poleg tega vprašam še za EA, če se je kaj spremenilo, da mogoče nudijo po novem tudi to?


_____________________________

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?