|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 9 [10]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: HSG
27.5.2010 8:43:13   
majčii
jst sem mela postojno najbližje pa še moj ginekolog dela tam,... je pa tko kot sem napisala: prišla tja so me pregledal in nato slikal in šla domov (sicer je trajalo en 3 urce kr so pozabl name in sem v čakalnici sedela)....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: HSG
27.5.2010 9:54:55   
Anonimen
majčii hvala za odgovor...če poznaš pa kero punco, k je šla v Šempeter bi bila pa zelo vesela za informacije. Ma meni je Šempeter najbližje...oz. mam G. v Novi Gorici in mi je kr Šempeter priporočala, delam pa v Lj, tako da mi ni to nevemkakodaleč, če bi šla ;)

Malo me je "zaskrbelo" ker vse govorite tukaj le o Ljubljani, ampak verjetno so tudi po drugih bolnicah ok in tudi tja hodijo punce, sej verjetn ne čakam za brezzveze 2 meseca na pregled pri specialistu?

(odgovor članu majčii)
  Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: HSG
24.6.2010 21:41:53   
Bela01
Pozdravljene!

Naj še jaz opišem svojo izkušnjo s HSG-jem na Ptuju. Najprej so mi naredili te osnovne preiskave (kri, voda, pritisk, ...). Ko je bilo to končano, sem šla na pregled. Podobno kot na ginekološkem pregledu, le da je miza zelo nepraktična (ni prava ginekološka). Tisto pritrjevanje zvončka na MV še ni toliko bolelo, kot potem vstavljanje kontrasta. Mene je zelo bolelo. Sreča je trajalo kratek čas. No, po pregledu sem odšla v bolniško sobo in bila do druge ure tam. Vse je bilo še ok, dokler nisem pojedla kosila in odšla na wc. Takrat pa, če se ne bi na wc-ju vsedla na tla in dala glavo med noge, bi skupaj padla. In potem mi je bilo še vsaj kako uro po kosilo zelo slabo. Zanimivo je bilo, da prvo uro po posegu me še ni kaj ekstra bolelo, pa nisem vzela tablet proti bolečinam (so mi jih ponudili, vendar če se le da se izogibam tablet in raje potrpim). Z muko in obilo volje sem se sama odpeljala iz Ptuja v Mb domov. Trola sama, ker nisem svojga poklicala in sem raje trmarla sama. V službi sem začela čisto na novo delat in sem bila ravno 1 teden zaposlena, tako da jim sploh nisem povedla, da sem bila na pregledu in sem tako potem šla popoldan delat. Bila sem izžeta, uničena, nesposobna tisti dan za kaj več. Še sreča, da sem lahko ves čas sedela in moje delo ni fizično naporno. V službo in z nje me je odpeljal moj partner. Zvečer sem dobila tudi rahlo vročino in bolelo me je še kot hudič celo noč. Na mojo srečo je bila drugi dan sobota in sem potem bila do ponedeljka ok :).
No, v službi pa dolgo nisem bila tiho, saj sem po mescu dni po HSG-ju zanosila in sem sedaj že v 5 mesecu nosečnosti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: HSG
13.7.2010 12:21:42   
ema09
Pozdravljene punce!

Redno berem vaše komentarje, saj se tudi mi2 že skoraj leto dni trudiva user posted image
V začetku leta sem bila 3 mecece na Cyclo-proginovi, da se mi malo ciklusi uredijo, nato sem bila 3 mesece na Klomifemu. Po zadnjem ciklusu jemanja sem žal prejšnji teden dobila user posted image , tako da user posted image .

Včeraj sem klicala ginekologa, ker mi je rekel, da naj, če nama ne uspe, pokličem in me bo dal na preiskave (HSG, laparoskopija). Fant je že opravil spermiogram in izvidi so OK. Sestra mi je rekla, naj pridem naslednji teden po napotnico.
Ali mogoče katera ve, kako dolgo se čaka na HSG v Celju. Ali obstajajo mogoče samoplačniške preiskave? Ker bi rade volje odštela nekaj denarja, da bi preiskave dala čimprej skozi.

Hvala in vroč pozdravček vsem.

lp, E

(odgovor članu majčii)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: HSG
21.7.2010 7:31:51   
ema09
ojla,

vidim, da vas je verjetno malo Štajerk, ki bi čakale na HSG v Celju...no, v glavnem, sem klicala na ginek in so mi povedali, da čez poletje zelo malo naročajo, ampak mogoče me bodo pa le lahko vzeli v Celju, samo naj takoj 1. dan menstruacije pokličem in to bo okoli 5. avgusta...držim pesti, da bi me le vzeli

imam pa še eno vprašanje...ali in kako ste v službi povedale, da vas ne bo... iz prebranega na forumu sklepam, da bom, zaradi preiskav, morala biti doma tudi dan pred posegom...ali samo reči, da grem na bolniško ali kaj...pri nas smo ful povezani, tako da se bom kr težko kej druzga zmislila

lp, E



(odgovor članu ema09)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: HSG
21.7.2010 9:30:08   
Arwenko
ema09, če so ti rekli, da pokliči na 1. dan mestruacije te bodo vzeli, računaj kak teden kasneje.

V službi pa povej, da greš na ene preiskave v bolnico, ker imaš zdravstvene težave in da te par dni ne bo, pa rešeno, saj jim ni treba razlagat, da greš na HSG.

(odgovor članu ema09)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: HSG
21.7.2010 10:41:22   
Monstera
ema09, vzeli te bodo 100%. Vedno naročijo, ko dobiš M, ker takrat dan izračunajo, kdaj naj prideš. Tako da ziher prideš noter. Pa tudi doma ti ni treba bit, niti v bolnici ne boš ostala. Tisti dan, ko bo peiskava boš odsotna samo.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: HSG
23.7.2010 20:53:13   
saruška
punce, jaz imam v ponedeljek HSG v postojni... me je kar groza ko prebiram vaše komentarje user posted image

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: HSG
23.7.2010 21:53:28   
Arwenko
ema09 v Celju računaj, da ti greta 2 dneva....1 dan pred posegom prideš ob 8h tja in greš čez vse preiskave, pri meni se je to zavleklo skoraj do 14h. Zajema pa laboratorij - kri in urin, ginekološki vaginalni pregled, ultrazvok in posvet na oddelku, kjer ti vse razložijo. Zjutraj se moraš fajn najest, ker lahko za kosilo še samo čisto juhico, naprej pa moraš bit tešča do naslednjega jutra. Na posvetu dobiš tudi svečko za odvajanje, ki si jo vstaviš potem zvečer doma. Naslednji dan zjutraj pa prideš ob 7h na sprejem in se spakiraš v sobo...jaz sem imela poseg tam nekje ob 8.30, potem dobiš zajtrk. Noter ostaneš do popoldanske vizite, ki je v Celju šele tam ob 18h, potem pa lahko greš. 

(odgovor članu saruška)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: HSG
27.7.2010 13:58:37   
ema09
Hvala Arwenko za vsa pojasnila. user posted image
Evo, ravno danes imam 1. dan user posted image in sem tudi že poklicala...na veliko srečo, ker menda čez poletje zelo malo jemljejo, so me naročili za naslednjo sredo in četrtek

pojasnili so mi tudi, da naj bom še v petek doma - naj kar vzamem bolniško 3 dni

najbolj me zdej še skrbi, kaj naj rečem v službi...sej ste mi že pojasnjevale, ampak pri meni, ko smo s sodelavkami res tako povezane, bo kr težko...če bi vzela dopust, se ne bi sekirala, ker pa bo bolniška, pa res ne vem, kaj naj rečem

ali ima katera še kakšen nasvet?

hvala in lp, E

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: HSG
28.7.2010 13:31:29   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

ema09 v Celju računaj, da ti greta 2 dneva....1 dan pred posegom prideš ob 8h tja in greš čez vse preiskave, pri meni se je to zavleklo skoraj do 14h. Zajema pa laboratorij - kri in urin, ginekološki vaginalni pregled, ultrazvok in posvet na oddelku, kjer ti vse razložijo. Zjutraj se moraš fajn najest, ker lahko za kosilo še samo čisto juhico, naprej pa moraš bit tešča do naslednjega jutra. Na posvetu dobiš tudi svečko za odvajanje, ki si jo vstaviš potem zvečer doma. Naslednji dan zjutraj pa prideš ob 7h na sprejem in se spakiraš v sobo...jaz sem imela poseg tam nekje ob 8.30, potem dobiš zajtrk. Noter ostaneš do popoldanske vizite, ki je v Celju šele tam ob 18h, potem pa lahko greš. 


A za HSG? Tkole so prišle na histeroskopijo punce, ko sem jaz bla na laparo. Na HSG v LJ pa sem prišla zjutraj, in šla prec domu.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: HSG
29.7.2010 20:50:09   
Arwenko
tecnobica...v Celju je tako za HSG ja.

ema09...cim manj kompliciraj, pa bo, reci da imaš neke preiskave no, saj ni treba razlagat kaj boš imela. če ti bo lažje pa povej, da imaš ful vročino, čeprav ne vem no, jaz lagala nebi na tvojem mestu.

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: HSG
30.7.2010 7:31:27   
ema09
deževno jutro vsem,

hvala Arwenko, sva se z mojim pogovarjala in je tut on rekel, da naj mogoče sploh ne povem prej, da kr v sredo ostanem doma, da se ne počutim dobro

po drugi strani pa me moje sodelavke vsak dan...verjetno je katera tudi na tem...no in, kdaj boš ti user posted image ...zdej je pa res čas...in 2 dni nazaj se mi je sredi dela ful čokolade zaluštalo in vse so rekle...Ema je noseča, vam povemo....js pa....kaj naj rečem...ja, fino bi res bilo, da bi bil to znam za user posted image , ampak žal še ne....

bom pozitivno razmišlajala...je reku moj, da drugo leto zagotove ne greva več sama na morje

hvala vsem li lep vikend user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: HSG
23.9.2010 12:39:41   
Mmonique
Živjo,tud mene čaka HSG  v lj. naslednji teden,moj ima spermiogram šele oktobra.
Partner naj bi prej opravil pregled,zdaj me pa zanima če je bla tud katera na tem, in ali so kaj komplicirali.Sicer sm sestri povedala ko sm se naročila,
vendar me vseen mal skrbi...

(odgovor članu ema09)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: HSG
23.9.2010 20:41:37   
saruška
zakaj te skrbi vrstni red? nekje je tako, drugje obratno, odvisno!

(odgovor članu Mmonique)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: HSG
24.9.2010 18:49:38   
Mina83
Mmonique, tudi jaz sem bila na HSG-ju. Partner je imel spermiogram že opravljen, izvid pa  fizično v rokah  nisva imela. Čeprav je partner omenil sestram, da ga bom potrebovala za HSG, so rekli, da bo izvid v mojem kartonu in naj naju ne skrbi. A glej ga zlomka, pred pregledom je doktor želela izvid spermiograma imeti v rokah in me je lepo nahrulila, ker ga nisem imela! Ker pač, če ima partner zelo slab spermiogram, ti potem mogoče HSG-ja ne delajo, ker se lahko tudi zakomplicira. Najprej je rekla, da mi ona na "svojo roko" HSG-ja ne bo delala, jaz sem ji pa tudi povedala kakšna je situacija in da jaz nisem kriva, no potem je pa sama telefonsko preverila kakšen je spermiogram, in mi je potem HSG vseeno opravila, čeprav spermiogram ni bil zelo slab.

Problem je le, ker doktorji mislijo, da nam je vse znano, kako poteka njihov sistem in njihova biokracija. Pove ti pa tudi noben nič.

(odgovor članu Mmonique)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: HSG
27.9.2010 19:07:10   
Mmonique
Ni panike,sm poklicala še enkrat in me je baje naročila pri drugi zdravnici,ki ne zahteva obvezno opravljenega spermiograma...
Upam,da bo vse vredu... 

(odgovor članu Mina83)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: HSG
24.11.2010 12:00:56   
levcka
jaz sem zdrava - lahko bom imela otročke :) Držim pesti za vse tiste, ki jih HSG še čaka - je malo zoprna zadeva, ampak se da zdržati, brez problemov :)

Lep sončen dan

(odgovor članu Mmonique)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: HSG
3.12.2010 12:14:22   
leaa
ZDRAVO!

Naj delim z vami mojo izkušnjo z HSG - jem. Imela sem ga 17.11. Mene je full bolel, ampak se da zdržat, mal zobke skup stisnt pa gre. Drugač pa izvidov še nimam, ker imajo v bolnici nov program in ne znajo odčitat slike. Tko, da sem kar malo že jezna. Upam, da bo čim boljši rezultat.

Za vse držim pest. Uspelo nam bo!!

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: HSG
7.12.2010 12:59:34   
leaa
Evo meuser posted image . Sem dobila izvide. Levi jajcevod ima majcene zarastlinice, ki pa naj nebi bile ovira. Desnega jajcevoda pa nimam. Tako, da se je moj gin. odločil, da počakava 2-3 mesece, če pa nama ne bo uspelo pa me čaka laporoskopija.

(odgovor članu leaa)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: HSG
23.4.2012 13:22:04   
Otočanka
Pozdravljene.
Pravkar sem prišla s HSG-ja v Postojni. Moja izkušnja je taka, da razen dolgega čakanja, res ni nič hudega in ni dosti bolj neprijetno od običajnega ginekološkega pregleda. Res, da nisem imela nobenih težav, ampak o kakšnih omembe vrednih bolečinah nebi mogla govoriti. Občutila sem takšno topo bolečino, kot pri menstruaciji, ki je trajala mogoče minutko, cel pregled pa ne vem če je trajal 10 minut.
Zdravnik je bil zelo prijazen, mi je vse razložil in povedal.
Ni razloga za strah vnaprej, ker ni pri vseh hudo.
Bolovanja pa glede na mojo izkušnjo sploh ne potrebuješ (in ga tudi nisem dobila).

Lp,

(odgovor članu leaa)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: HSG
23.4.2012 15:26:10   
Anonimen
Tudi jaz sem imela HSG v Postojni,..pa mislim da vsaj kar se tiče bolečin ne pašemo vse v isti koš. Sama sem namreč imela tako hude bolečine da sem se še dva dni komaj premikala. Vzrok je verjetno en zamašen jajcevod in ko so dodajalai kontrast je bolelo bolj kot katerikoli krči pri M, kar rezalo me je. Kakšno uro po posegu pa so se začeli še močni krči.
Je pa res da sam poseg ne traja dolgo in verjetno če so jajcevodi b.p. tudi kakšnih hujših bolečin ne bi smelo biti.
Moj namen ni strašiti, rada bi le opozorila da ne moreš v naprej vedeti kako boleče bo, zato je tudi dobro da imaš nekoga s seboj. Jaz namreč nisem bila sposobne pripeljati niti do prvega krožnega user posted image .

(odgovor članu Otočanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 247
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 8 9 [10]
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 9 [10]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?