|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
10.11.2007 17:47:10   
pony
Hojla!

čeprav sem rodila 30.9. se prištevam še vedno k oktoberkam,ker sem imela rok oktobra.

Naša Sara je priden doječek.Bile smo že v posvetovalnici in je vse OK. Zredila se je v enem mesecu za 800g od odpustne teže in pedijatrinja je rekla, da je  to v redu.
Krči so tudi pri nas na sporedu in se pojavljajo kar čez cel dan, vendaar tisti najhujši s kričanjem in jokanjem so na vrsti zvečer okrog 20h ali 21h in trajajo od pol pa do ene ure. atkrat se dojimo, nosimo ali pa kopamo in potem mine.
S spanjem je že kakšen teden kar v redu. Zaspi med 22h in 23h in spii do 3h, danes celo do 4h.Že nekaj noči se po dojenju pokaka in se previjamo. Potem če je sreča hitro zasppi nazaj. Danes je tudi bila pokakana, vendar je hitro zaspala nazaj in potem je spala še do 8.30.
Kopamo se vsak dan in zelo uživa. Kjok je potem ko gremo iz banje in se brišemo in oblačimo.
Na sprehod gremo vsak dan, če ni dežja in smo zunaj najmnj eno uro.

Moji kilogrami so šli v prvih desetih dneh full dol. V nosečnosti sem se zredila za 5kg in po desetih dneh po porodu sem jih imela 10 manj. Vendar ni bilo najbolje saj sem bila full švoh tako, da sem potem začela malo bolj jesti in sem dobila 2kg plus. Seveda pa jih imam tudi jaz še od prejšnih porodov preveč in enkrat bo treba dat še kaj dol.

Drugače smo v redu in naša se ene dva dni tako smeji pa ne v spanju ampak ko jo ogovarjamo.

Moji sončki grejo zato lep pozdrav
Pony

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Desetke007
10.11.2007 18:08:58   
mišk
Revije: Že v nosečnosti sem si nabavla dosti revij o nosečnicah, proti koncu nosečnosti sem si kupila komplet treh revij Novorojenček, sedaj pa sem že dva meseca naročena na revijo Moj malček in sem zadovoljna.
Sej marsikaj kar noter piše, ti pride prav šele kasneje, pa pač takrat mal prelistaš stare revije.
Hja, do zdej sem bla naročena na Cosmopolitan in Evo, zdej pa Moj malček...user posted image  Ampak sem se odločla, da bom na eno od starih revij še ostala naročena, da ne bom preveč padla v svet dudk, kolik, vročine, trdih kakcev,...user posted image
Prejle smo šle mal ven na sprehod in zdej mi že tri ure spi v vozičku na hodniku. Ko se bo zbudila sledi hranjenje, podiranje kupčka in nato kopanje. Bomo vidli, kak se bo dans obnašala!user posted image

(odgovor članu pony)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Desetke007
10.11.2007 18:26:41   
mehurčica
Naš Arsen bi pa že kar pokonci bil . Ko podiramo kupček že full glavo dviguje in mu jo uspe držat že kar dolgo. Ne vem če je to glih fajn, ampak kaj pa naj...
Naša tud kar nekam hoče gledat. Pa sploh prav še ne vidi.
Skuštrana, si rekla da boš dala nove slikice gor. In jaz še kar čaaakaam...user posted image

No, Eni tudi spi ponoči, na srečo. Ampak kaj, ko zaspi komaj ob 23h - jo ene 2 ali 3 ure matrajo krčki. Sicer ne joče ful, ampak se matra in ne more zaspat. Jaz pa seveda tud ne in sem ob enajstih že koma. Pol se pa zbudi okoli 3h in potem spet čez kake 3h ali 3h in pol. Takrat se previjeva - okoli 6h,7h, kak pač nanese da spi, potem pa še naprej spi do kakih 9h, 10h.

Meni je pa prej tako slabo postalo med dojenjem, da sem jo že mislila iz zizike dat in laufat na WC.user posted image Pa sem zdržala, da je spustila in šla do wc-ja, ampak na srečo nisem bruhala. Pa mrazilo me je, da sem se šla oblečt in glava me je začela bolet. Malenkost boljše je, ampak še vedno nisem glih taprava. Upam, da je samo utrujenost, da se me ne loteva kaj hujšega.

Za kakec pa tud jaz nisem vedela, da je zeln od krčkov. Ali pa sem pozabila. No, Eni ima čisto rumenkasto in tekoče. Še zelo prav pridejo Pamperske z luknjicami. Imamo pa še nekaj poljskih Pampersk(dobili za darilo) in ima ponavadi že čisto pri hrbtu vse ali pa ji pri nogicah ven teče.user posted image

Danes smo mislili it svečke prižgat z zamudo, ampak ko smo stopili iz avta, je tako pihalo, da Enike nismo niti ven jemali. Smo se samo nazaj vsedli in šli domov. Ker v vozičku je lepo v zavetrju, kar tako pa je nisem upala nest, da je ne bi napihalo. Itak ji iz leve okice že par dni ven teče.user posted image Smo pa šli potem z vozičkom malo v park. Danes že cel dan spi in upam, da ne bo zvečer kake veselice s široko odprtimi očmi do ne vem kolikih.user posted image


Aha, zdaj pa se oglaša. Se bo treba it skopat.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Desetke007
10.11.2007 19:25:11   
Daschi
No, upam, da mi bo uspelo kaj napisat, ker se zaira nekaj krega v zibkiuser posted image .

Glede dojenja sem danes popolnoma pomirjena. Imam tak naval mleka, da ga ne črpava sprotiuser posted image . K srečiuser posted image .
Sezamov čaj sem jaz pila pri tretjemu user posted image . Zdaj sem pa našla veliko okusnejši način: Sezamove palčkeuser posted image . Skoraj vsak dan jem sezamove palčke. Za dosti mleka pa še: čaj za dojenje, kneip kava-vsebuje ječmen, ki tvori mleko, brezalkoholno pivo in pa počitek. Danes mi je popoldan uspelo celo spati dve urici - ja, pri 4-ih user posted image !
Tudi jaz imam proti večeru manj mleka, zato poskušam proti večeru čim bolj počivati. Čim več stvari poskušam opraviti dopoldan, ko sem še spočita.

Spanje: Hm, sicer svojo posteljico ima, ampak..pri meni je najlepše. Spiva največ časa kar v zakonski postelji. In ja, res je, novorojenček VONJA svojo mamico.

Čez dan je naša v zibelki, ampak opažam, da ne bo več dolgo, je postala radovedna. je pa v zibki še najbolj 'spravljena' stran od našega tretjegauser posted image .

Kopanje: No, našo še zdaj nismo skopali. Najprej ji je še teklo iz popka in ssem jo zato samo umivala, sedaj pa je prehlajena in ima antibiotik in se še nekaj časa ne bo skopala.
Tudi zunaj na sprehodu še ni bila. če bo naslednji teden lepo vreme, bo šla na svoj prvi sprehod po sončku.

Sedaj pa moram iti, me kličeuser posted image .

Aja, knjiga: Moja prva pravljica je njen naslov.
Dajte me na ZS kontaktirat, da ne delam reklame, pa vam vse razložim, dam še malo popusta, pa bo!

Lepo se imejte!

_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Desetke007
10.11.2007 21:14:33   
2ursae
teža - oh, ta teža ... pa mi je v porodnišnici tko dobro kazalo, mali je bil pohvaljen, kolk mu dobro gre, pa smo klub temu spet v borbi s tehtnico. Rodil se je s 3750 g, po 14 dneh pa jih je naštel 3800 g, se pravi jedva nad porodno težo, s tem da je v zadnjem tednu pridobil le 100 g user posted image . Pa imam dovolj mleka, dobi, kolikor hoče. Po mojem je mal problem, k precej poliva, plenice so pa fuuuul polulane - kot da gre vse sam skozenj user posted image . Eh, bomo videli, kaj bo patronažna rekla naslednji teden, ko bo spet prinesla bav-bav vago user posted image .

revije - sem že 2 leti naročena na Mamo in na Mojega malčka. Obe sta čist ok, morde mi je Mama za spoznanje bolj všeč. Naročnina je kar poceni, tako da jo vedno znova podaljšujem, čeprav bi fajn shajala tudi brez.

Naš mali Bor je tud že kar močan: se prevali s hrbta na bok pa z boka na trebuh, pa vrat tud že kar lepo dviguje. Ga pa ne nosim nič pokonci, ker je imel Anže malo težav in smo hodili v razvojno ambulanto, kjer mi je zdravnica rekla, da je možno, da se isti problemi ponovijo tud pri drugemu otroku, tako da smo kar se tega tiče ful previdni. No, itak se tudi sicer tako malih otrok ne bi nosilo pokonci, dokler imajo še tako nerazvito hrbtenico, sam ne bom nič pridigala user posted image . Tko da pri nas nič nošnje pokonci, pa nosimo, previjamo ... ga po pravilnem handlingu.

nočko vsem, upam, da boste mirno spale user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Desetke007
10.11.2007 21:18:09   
drobižek
Pa še pozdravček od mene na novem forumu!

Tako se je zdelo še daleč, pa imamo naše težko pričakovane štručke že pri sebiuser posted image

Naša pridno je in raste (sem ugotovila, da ji bodije še glih za glih lahko zaprem). Je pa taka boga revica, ko jo matrajo krči...se mi tako smili...nekje tri do štiri mesece, pa bo konec...kaj čemo...



Kg - na koncu nosečnosti jih je bilo 76, zdaj jih imam 70 in do 63 oz. 60 ,kolikor jih želim imeti, jih je treba dol dobiti še 10user posted image . Upam, da bo šlo čimprej!

user posted image Koliko pojejo vaše štručke, ki jih hranite z adaptiranim mlekom? Zanima me, katere mlečne formule uporabljate?

Ja, preko narave ne gre. Zelo sem si želela dojiti, pa žal nimam mleka. Od začetka ga je še bilo nekaj, pa kljub temu sva imeli težave s težo,po 14 dneh mi ga je pa popolnoma zmanjkalo. Probleme sva imeli že v porodnišnici s pristavljanjem, ki nama sploh ni steklo, tako da sem si že tam črpala mleko, ko sva prišli domov, sem še malo kombinirala - adaptirano mleko in kakšen moj ali dva obroka dnevno, potem pa je naenkrat kar zmanjkalo...še dobro, da sem za 14 dni kupila električno črpalko, ki ni prav poceni...ampak samo v dobrem upanju, da bova vsaj s črpanjem shajali...pa ne gre...najprej mi je bilo zelo hudo, zdaj sem se pač sprijaznila s tem, da proti naravi ne moreš iti. Če ni, ni...user posted image  

user posted image A se katera spozna na izvide od Uz kolkov? Kaj pomeni 2A?

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Desetke007
10.11.2007 22:44:41   
skuštrana
Mehurčica in vse ostale - slikce so v albumu, geslo je KOSTRENA.




_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Desetke007
11.11.2007 7:10:09   
Klaudia
IZVIRNO SPOROČILO: mehurčica

Naš Arsen bi pa že kar pokonci bil . Ko podiramo kupček že full glavo dviguje in mu jo uspe držat že kar dolgo. Ne vem če je to glih fajn, ampak kaj pa naj...
Naša tud kar nekam hoče gledat. Pa sploh prav še ne vidi.


Naša pa že kar dobro drži glavo... in neprestano hoče bit pokonci. Pa se trudmo da jo mamo v ležečem položaju, pa ar glavo vziguje da bi kej vidla. Je že zdaj tok firbčna kaj šele bouser posted image

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Desetke007
11.11.2007 9:22:44   
oktoberka
Moja tud ful glavo dviguje in jo kar dolgo dži pokonci. Je patronažna rekla da je ful močna in da je fino če ji pustim jo držaz gor, ker stem si utrjuje mišice, samo da naj pazim da ji ne omahne. Je pa rekla da naj jo tud na trebuščka dam da bo kravce pasla. In js jo res dajem in se tamala že skor dvigne z rokami, glavo pa v zraku obrne na drugo stran.

Klaudijauser posted image bi js čez dan, ko mala spi. Takrat še nism tok izmučena!!!user posted image user posted image user posted image

Telovadila bi tud rada malo, ker se počutim čist zakrnelo. Sej ne da bi pretiravala, sam tok da mal rit razmigamuser posted image

Moja ma tud krčke kr čez cel dan pa še ponoč skoz jamra k se napenja.. Ma ful mi je boga. Upam sam da res čimprej minilo. Glede zelenega kakanje je pa res. Če je zelen kakec, potem so to definitivno krčki. Lahko pa je tudi "normalne" barve, pa so notri  samo zelene sledi oz nitke kakor jim pravijo. Pri nas se je s tem začelo, potem je bilo pa blato vedno bolj zeleno. In zdej vidm po blatu, kok m arevica močne krčke. Včesih je čist zeleno. Bošček...user posted image


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Desetke007
11.11.2007 13:49:57   
Daschi
Luškane slikce, luškana mala dva, pa fit mamicauser posted image .
A ste na slikah na Krku? Tolk mi je znano tam na zadnjih slikah, me spominja na 'našo' divjo plažo....

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Mehurčica in vse ostale - slikce so v albumu, geslo je KOSTRENA.





_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Desetke007
11.11.2007 15:34:34   
Ulaa
Kolk ste ze napisale, saj vam je tezko sledit. Mate vse pridne user posted image in lahko cvekate user posted image user posted image .
teza: sem na 0 vendar je ostalo se nekaj trebuscka spodaj. Vendar glede na to da sem imela cr, moram pocakati 6 tednov user posted image , kolo ke vlece...., namrec oblecem si lahko samo ene hlace, pri ostalih me pa tisci user posted image .
otrokova teza: k meni je prisla patronazna s tehtnico in mi je Nika tehtala, celo pustila mi jo je cez noc, da sem lahko tehtala koliko poje pri meni. Teza je sla v enem tednu gor za 300g kar je menda o.k.. Nik poje veliko (mu namrec se dodajam mleko po flaski), in zato vcasih pri podiranju kupcka tudi malo polije, vendar ne veliko. Sicer pa imamo ta teden pregled pri pediatrinji.
revije: sem jih kupovala pri prvem otroku, sedaj pa ne. kaj pa vem se mi zdi RR in internet nasploh boljsi vir informacij kot revije - pa se drevesa ostanejo cela.
user posted image kaj je ze touser posted image user posted image user posted image user posted image

vonj:  jaz imam tudi obcutek da me Nik zavoha, ko pridem v sobo in se v naslednjih 5 minutah zbudi user posted image user posted image .

Lepo se crkljajte.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Desetke007
11.11.2007 17:27:45   
lane31
Hay...eto pijem prvo šalčko sezamovih semen in vam bom poročala kako bouser posted image

KOLIKO ŠALČK DNEVNO user posted image user posted image user posted image






Upam,da bo delovalo.....vsaj 2 meseca bi rada dojila ali vsaj enega user posted image
Nočem se preveč sekirat da ne bi bilo še slabše ....no saj dva dodatka dnevno in ostali moji tudi ni tako hudo malo user posted image
Taki lepi sonček je bil danes.....sva bile polno uro na sprehodu user posted image
Mene še vedno boli spodaj.....sem bila kar fejst šivana-notranje....boli pa me čisto odzgoraj na spolovilu....tam ko se nič ni dogajalouser posted image user posted image
A  še katerouser posted image
Pa na blato iti......isusove muke.....za pritisnit user posted image
 Tiste,ki ste že imele pregled pri ginekologu ....kako to izgledauser posted image user posted image
 Saj ne jemlje brisa,kaj......je to pregled le z roko????
Mene je že zdaj strah kako bo

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Desetke007
11.11.2007 17:30:12   
Klaudia
Joj... nam so se pa krčki prelevili v hujšo obliko. user posted image
Včeraj med kopanjemje začela noro vpit, rdeča v obraz, čist mokro glavo je dobila... pa smo se nosil 2uri gor pa dol pa nič ni pomagal. Na koncu je zaspala na mojmu trebuhu s trebuščkom navzdol. Sva se zbudile 2uri kasnej... potem je pa lahko zaspala. Vsaj nekaj.

Danes pa spet - samo prej... zdele traja že eno uro! Joj kok je muka poslušat, ko se muči pa nič ne moreš nardit user posted image

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Desetke007
11.11.2007 18:52:11   
skuštrana
Klaudia, to so kolike. Začnejo se nekje pri starosti 1 mesec in običajno izzvenijo do starosti 3 mesecev. Je pa za njih karakteristično to kar si napisala - večurno histerično dretje. Vsak dan ob približno istem času. Liza jih je imela nekje pri starosti 3 mesecev, trajalo je pa pri nas samo kakšna dva tedna.

Dashi,ni Krk, si pa blizu user posted image Krk in Cres sta v ozadju. Je pa to v Kostreni, par minut iz Rijeke, 10 min peš od našega stanovanja.

Lane31, ginekološki pregled izgleda tako kot normalen pregled. Ne vzame ti brisa, te pa pogleda vaginalno. Vsaj mene je po prvem porodu. Sezamov čaj pa lahko piješ kolikor hočeš,samo pazi če bos mela res naval mleka nehaj da ne dobiš kak mastitis.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Desetke007
11.11.2007 20:26:11   
mama06
Pozdravljene,

vidim, da vsi tako lepo rastete in se rediteuser posted image . No midva sva šla iz P s 3160g, ob rojstvu jih je imel 3400. Zato imava v torek pregled. V petek ga je patronažna tehtala in je v treh dneh pridobil 170g in sem bila zelo zadovoljna. Dojiva se polno in mleka imam toliko, da si ga vmes tudi črpam in dajem v skrinjo. A je to jormalno, da hoče biti zvečer NONSTOP na zizi?
Namreč, pri nas zgleda dan takole:
- spi do 8-9 zjutraj, nakar ga moram še malo prebuditi. Potem se greva previt in umit, se nahraniva, nakar spi vsaj 3 ure - moram ga spet prebudit, da se malo predrami, sa za 10 min podojiva in spet spi. Spi pa tako trdno, da ga ne moti niti sesalec, niti glasno govorjenje, nič...in zaspi na zizi.

Tako to traja do poznega popoldneva - nemogoče ga je zbudit - nakar se prebudi in ima dobro jutro do 2 zjutraj, nakar uspe zaspat med nama v postelji do jutra brez prekinitve?


Kaj naj naredim, da bi bil čez dan bolj buden in da bi zvečer malo hitreje zaspal?

Krče smo do sedaj imeli samo en dan, pa je bilo hudi ko user posted image . trajalo je od 5 popoldne do 22 zvečer. Sem poklicala eno medicinsko sestro v P, ki jo poznam, pa je rekla SabSimplex kapljice naj dam na dudo (3-4kapljice) in potem kar v usta. Jaz sem to naredila in čez eno uro ponovila, pa je malo pomagalo.

Sprehod - danes smo želeli it ven, pa je začelo tako pihat, da smo raje ostali kar doma. Kako jih poležete v voziček? na hrbet ali na bok?

Nič, sedaj sem se razpisala, moram pustit še drugim do besedeuser posted image

LP vsem!



(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Desetke007
11.11.2007 22:49:09   
micla















Pozdravček vsem še od mene.

Lepo da smo se preselile. user posted image  Čestitke tudi še vsem novim mamicam (se že dolgo nisem javla).

Končno imam nekaj minut, da se spravim kaj napisat.
Elena je kar pridna. Zvečer zaspi med 9 in 10 in pol spi celo noč, razen hranjenja okol 1-2 in drugega okol 4,30 - 5. Pol je pa že jutranja izmena spet med 7,30 in 8. Pol spet zaspi in potegne nekje do 10 in jst seveda z njo, ker sem kot krepana mačka. Je pa čez dan malo več budna in zaspi nekje 3krat po urco. Ostalo pa se ji mora skozi neki dogajat (beri - hoče se nosit in bit na rokah, da gleda vse okoli sebe). Glavco že popolnoma obvlada, se kar dviguje in jo obrača v zraku. Itak drugače kot na trebuščku noče niti spat. Sem jo od začetka dajala na bok, ma se je po 15 minutah zbujala in jokala ko dež. Pol sem jo enkrat dala na trebuh in kot da bi odrezal. Vem, da naj bi kao bli na boku, ma kej čem, če noče bit. Še v vozičku jo morem stalno obračat, ker tja jo dam na bok al pa na hrbet in itak, da po 15 minutah začne cvilit.  Krčkov pri nas še ni, oz. so bli le par večerov bolj v blagi obliki. Zgleda, da ji to adaptirano mleko BEBA paše.
V torek imamo posvetovalnico in me prav zanimajo njene mere.

Danes smo šli prvič z avtom na obisk in je bila kar pridna v lupinci. A vse prakticirate, da je lupinca na sprednjem sedežu v nasprotni smeri seveda, vedno, ali le kadar ste same v avtu - torej ko vozite, sicer je pa zadej in ve sedite zraven?

Drobižek....jst uporabljam mleko Beba1 in ga naša dobro prenaša. Tudi meni je ful težilo, ker se je dojenje prekinilo, ma enostavno ni šlo. Kar neki časa sewm bila vsa napsihirana zaradi tega, ma zdej sem se potolažla. Samo da je otrok zadovoljen in da sm jst umirjena. Zrasli bojo pa lih tako.
Količinsko pa poje večinoma 90, kakšen obrok vmes, pa se kar neki upunta in poje recimo samo 50, 60. Če ji probam silit, pa pol vrže ven točno tisto kar je bilo preveč.

Skuštrana...lepe slikice.

Midve sva zdej tri dni same - je šel moj na službeno potovanje in se vrne šele v sredo popoldne. Me je kar malo strah. Še dobro, da sem se zmenla z mamo, da bo pa ona prišla k meni, če me bo strah ponoči. Danes probam bit sama, pol pa bomo vidli. Sej v bistvu ni neč kej takega, ma vseeno mi je tko malo čudno.

Grem pod tuš in pol spat do prvega alarma. Upam, da bo čimbolj pozno.

Lahko noč.


_____________________________

micla

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Desetke007
12.11.2007 9:52:32   
2ursae
kaj je zdaj, čveke, sem naš našla šele na drugi strani user posted image .

micla, nisem z avtom še šla nikamor s tamalim, sam mislim, da ga bom imela kar zadaj. Smo se pa že peljali na izlet vsi štirje, pa zadaj poleg lupince in Anžetovega sedeža ni prostora še za mojo rit, tko da itak sedim spredaj. Je pa najbrž res bplje, če je spredaj, sam moram še pogledat, kako se izklopi airbag.

Mi se pa še nismo kopali user posted image , kljub temu, da ima Bor ž tri tedne ... popek je še kar mal krvav, pa se kar ne moremo odločit za ta korak.

Imamo pa celo že neki ritem: Bor je pokonci dopoldne, pa mal kuka okoli kosila (jasno, da ne moremo v miru jest, ker ga mora nekdo nosit user posted image ), pa zvečer od šestih do devetih, desetih. V sredo gre moj v službo. Uf, se kar mal bojim, kako mi bo ratal Anžeta štimat, pa še Bora - kdaj bom skuhala, pa kaj bom, če bom glih dojila, Anže bo pa moral na kahlico, kako bomo s sprehodi ... saj se bom znašla, sam upam, da s čim manj travmami za vse user posted image . Poleg tega ima pa moj v sredo še neka predavanja in bo doma šele ob desetih, ko bosta otroka že spala, se pravi, da bom ves dan deklca za vse. user posted image  A je še katera doma skupaj z malčkom in dojenčkom? Se znajdete - imate kakšen napotek zame?

skuštrana, lepe slikice, uf, mora bit lepo ob morju. Arsen je pa ful luškan fant user posted image . A buggyboard se ti obnese - ker jaz tud razmišljam o nakupu. Kakšno je pa geslo od prvega albuma, Arsen&co?

to je za zdaj vse


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Desetke007
12.11.2007 10:06:24   
mama06
Dobro jutro,

mi smo danes sicer spali, vendar smo se pa na 1,5 do 2 uri prebujali in hranili. Vsaka noč je drugačna. In da se mi ni ob 23 predramil in dokončno prebudil, sem mu pela uspavanke. Zaspal je šele pri 40 slončkuuser posted image .

Sedaj z atijem oba spita kot topa, jaz pa sem malo skočila pogledat kaj se pri nas dogaja, pa vidim, da je zatišje. No lepo se imejte, pa se beremo kasneje.



(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Desetke007
12.11.2007 10:59:23   
mišk
Drobižek, Dona bo v četrtek stara en mesec, pa spije kar po 120 ml na obrok. Včasih seveda tudi manj, odvisno koliko obrokov ima. Ponavadi je na 3-4 ure. Ja, je kar požerušček. Kako pa kaj tvoje dete?
Uporabljamo pa Novalac. Na začetku smo klasičnega, potem proti kolekom, od včeraj naprej pa onega proti zaprtju, ker reva kaka čisto na trdo in se zelo napenja.
Občasno ji dam za pit tudi komarčkov čaj.

Pa spet ma take krče. Včeraj sem dobila tiste avstrijske kapljice Babynos, pa se mi zdi, da je zdaj šele hudo! Ma katera izkušnje z Babynoson?

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Desetke007
12.11.2007 11:19:38   
Jenny Anny
Jutro, da se še jaz na hitro malo javim.

Mi smo kar OK, ponoči tud kar spimo, samo ko se neha nočno hranjenje jaz že spim, namesto, da bi našo punčko dala nazaj v njeno posteljico, pa se potem zbudim čist polomljena in dete ob meniuser posted image

Par dni smo imeli full temen drekec, no sedaj je spet bolj normalno rumen, in zvija je tud manj, ampak sedaj ima novo foro - kako ne zaspati. Revca je čist utrujena, da kar okol pada, ampak spala pa ne bi, to pa ne!!user posted image

No in me spet kliče, kaj več kasneje
LP

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Desetke007
12.11.2007 12:52:38   
mišk
Dans sem pa dobila tist darilni bon za Quelle za 150 evrov. Zgleda, da si res lahko izberem karkoli iz njihove ponudbe v tej vrednosti!user posted image user posted image user posted image
Grem zdej mal njihovo spletno stran počekirat in naročit katalog.

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Desetke007
12.11.2007 13:42:25   
drobižek
Dober dan še od mene!

Micla, mišk - jaz uporabljam mlečno formulo Novalac 1 tako kot ti mišk. Ko mi je enkrat ponoči čist zmanjkalo mleka, sem klicala v porodnišnico katero mleko oni dajejo, pa sem potem vzela enako firmo. Sem pa vzela Novalac AC, tistega, ki je proti krčem, ker smo jih okusili že takrat v tisti hudi obliki, pa je imela po tem kar trdo blato. Sem pa nekje tukaj na RR tudi prebrala, da so mamice imele podobne težave. Zato sem zamenjala in ne uporabljam več Novalac AC, ker preveč zapre, ampak kar Novalac 1 (čisto osnovno formulo za 0-5 mesecev) in se mi zdi , da je boljše; tudi blato je mehkejše...že itak imajo krčke, da pa se še morajo s tem mučit, je pa še toliko huje...

Naša tudi pije komarčkov čaj od Hippa.

Naredim ji 90 ml, pa zelo redko poje celo flaško. Malo pusti, včasih pa tudi cela zmanjka. Hraniva se pa približno na tri ure, ponoči nama uspe včasih tudi na štiri. Mišk tvoja pa res rada je!!!


user posted image Kje pa kupujete adaptirana mleka?


Našauser posted image  tudi že veselo glavco postavlja pokonci in opazuje svet okoli sebe. Ko jo imam na trebuhu, mi hoče kar splezat nekam, ko še nogice zraven vključi...

Babynos kapljic ne poznam. Uporabljam pa Kapljice Koroških lekarn proti krčem. Ji dam kar v čaj ali na dudo.


Lepo se mejte, se še javim kaj!


Pa še to: včeraj smo bili prvič z vozičkom na sprehodu . Je bilo super. Voziček Jane je pa res zakon!!!Priporočam!

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Desetke007
12.11.2007 14:53:41   
oktoberka
No, mi smo dobil pa kaplice proti krčkom iz Londona, Gripe water. Tko da bom pol poročala kako se bodo obnesle. Upam da bodo kul. Je pa fino razloženo zakaj pride do krčkov.

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Desetke007
12.11.2007 14:55:44   
oktoberka
Drobižek kater Jane-ov voziček si pa kupla?

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Desetke007
12.11.2007 16:03:51   
*Lana*
Pozdravljene!

Po dolgem času se oglašam, na tej temi prvič user posted image
Sej veste, zdej ko imamo user posted image , ni več tolk časa za računalnik, vsaj pr men ne.

Naš Tevž je priden fant, malo ga šraufa, pa ni panike. Ponoči kr dobro spimo, podnevi pa že velik bedimo.
A vaši tud polivajo? Moj kr velik, je pa res, da ful je user posted image
V sredo imava prvo posvetovalnico, me zanima, kolk je zrasel in kolk pridobil na teži.
Js polno dojim, imam pa desno bradavico ful vneto, uporabljam lanolin komprese, upam, da bo boljše.
A ima katera tud težave z vnetimi bradavicami?
 
Eno vprašanje, a ktera uporablja kengurujčka? Men bi bil ful praktičen, ker stanujemo v 4.nadstropju in sem ga od kolegice probala pa je fajn zadeva, sem Tevža not dala in enostavno prišla v klet do vozička.
 
Kak je pa pr vas s kopanjem? Men je babica rekla, da je fajn vsake dva dni koapt, mi bolj prakticiramo vsake 3 dni. Pa še to je postalo mal težavno.

Kaj nardite ko so vaši user posted image  nemirni, jih vseeno skopate, ob kateri uri?

Mi imamo kr težave, naš ati dela en teden popoldan en dopoldan, pa ne vem, kak bova prakticirala. A je pametno user posted image  kopat dopoldan? Nam bi to bolj ustrezalo.
A jih kopate po hranjenju al kdaj?
Povejte svoje izkušnje.

Nč, bo dovolj za zdaj, grem mal v ležeči položaj, pa se javim še kaj, ko bo čas.

LP user posted image
 

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?