|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 8:40:54   
teta beta
Ojla!

Ninočka, lepo te je spet brati. Najbolj pa sem se nasmejala Evanovi izjavi user posted image ! Upam, da boste kmalu vsi zdravi. Če Daša razume pojem strahu, nisem čisto prepričana, ampak bi rekla, da ja. Ne vem...

Benika, pri nas je tudi treba napisat, če bo otrok od naslednjega tedna dalje v vrtcu. Če bo dovolj otrok, bo dežurstvo tudi v naši enoti, potem 31. pa samo v Žalcu. No, Daše itak ne bo.

Daša je tudi imela enkrat eno mini vnetje očk. V bistvu je bil samo malo večji zaspanček, ki pa se je pojavil tudi čez dan. Dobila je pa to na petek popoldne, ko sva bile prej pri P na pregledu zaradi izpuščajčkov. In pol nisem vedela, kaj naj naredim, ker so nas v vrtcu ful prestrašili, kako je to nalezljivo, da je treba vse prekuhat, da traja kakšen teden ipd. Ni pa imela oči nič rdečih, oteklih ali da bi jo srbelo, samo ta zaspanček. In sem se pogovarjala s svakinjo, pa je rekla, naj ji samo spiram s fiziološko in še ene kapljice mi je dodatno dala, Ciloxan. V ponedeljek je šla Daša normalno v vrtec. Tako da, Nika, če ima Nika samo tak zaspanček in nič rdečega in srbečega, bo mogoče dovolj spiranje s fiziološko.

No, tak, slike so skopirane, zdaj se grem pa igrat s tem slikomatom. Upam, da mi bo uspelo.


_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 9:07:45   
teta beta
Sem že začela, pa se mi je firefox zaprl in sploh noče več delat. No, pa saj imamo še explorerja, samo da zdaj še spet najdem slike na slikomatu.

tole je bilo v petek popoldne

user posted image

takole si je morala Daša v soboto zjutraj iti po zajtrk (brez dela ni jela user posted image )

user posted image

tole pa je naš snežak, ki smo ga naredili v nedeljo

user posted image

Zdaj pa da vidimo, če bo ratalo.

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 9:11:19   
teta beta
Jeee, uspelo je! Nika, si nam kaj fouš?

Aja, pa to na Daši je tista bundica iz Hoferja, št. 98-104. Meni se ne zdi, da bi ji bila tako zelo velika, kaj pa vam? Je res malo večja, ampak 92 bi ji bila pa res samo za to zimo, pa še to na tesno.

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 9:12:30   
ninocka
Dobro jutro!

No, jst mam spet Evana doma. Vceraj ga je Samo peljal k zdravniku in so ugotovili, da ima nek streptokok, ki povzroca pol nek virus, ki zdaj ful razsaja. Jeeej, smo fasali trenutno najbolj popularno  bolezen user posted image .
Baje se najprej bruha in driska, pol pa kasljanje, mal vrocine... Je dobil antibiotik in bo zdej do naslednjega leta doma.
Pri nas je blo treba tud vpisat, a bo v vrtcu al ne, pa bo kr doma (sem lih zdej sporocila, ko sem se klicala, da je bolan).
Sem pa jst tud (spet) zbolela, in sicer me boli grlo in se uho in zob (v cetrtek popravljen). Sploh ne vem, kaj naj nardim s tem zobom - ze junija mi ga je popravila, pa me je zacel kaksen mesec pred porodom spet matrat. Zdej mi je dala plombo ven, z zobom ni nic  narobe, drugo plombo not (tud drug material, ce je blo mogoce zarad tega), evo par dni kasnje me pa spet matra, zdej pa se bolj... Pa se k njej ne morem it zdej, ker sem vsa bolana...user posted image user posted image user posted image

Ventje uck - Evan je to ze ene parkrat mel - se mu pa tud ucke ful skup zlepjo in cist rdece ma. Mi mamo tobrex kremico in pol s tem mazemo. Nazadnjeje mel vnete lih, ko sem sla rodit, pa je bil ful bogi, ker so se mu res ful ful gnojile. PA po spanju jih sploh odpret ni mogu, ker je mel tolk zalepljene, tko da smo mu jih mogli najprej s toplo vodo oz. kamilicami spucat.

benika, cestitke za novo splanico user posted image user posted image user posted image pa se krstila sta jo user posted image user posted image user posted image Lepo spita v njej, sploh pa zdaj vama zelim cimvec prespanih noci. Pa slikce prosi tvojega novega looka...jst sem tud nameraval it k frizerju, pa mi nikakor ne znese s temi boleznimi...mam pa narastek, da se ga z lune vidi user posted image user posted image
Sem te pa hotla neki vprasat glede imena - ko si zadnjic pisal Jaka - a to je kot skrajsano od Jakoba al sta ge preimenovala user posted image
teta beta, a vi mate ta kik tud v CE al samo v avstrijo hodis? Ker mi je lih mami zadnjic rekla, da os ga v Prevaljah nardili...jst tud obcasno v kiku kupujem, moja vda pa vedno v NDKju (majo tud ful dobre stvari in ful poceni).
nika, jst se tud strinjam s Tomazevim predlogom user posted image user posted image user posted image
Pety, ti si si izbrala pa zelo eleganten nacin spoznavanja sosedov user posted image user posted image user posted image   Sem lih vceri sestri razlagalo tole tvojo storijo in sva se ful narezale - ona ma pa ful probleme s WC papirjem z mojima dvema - vsak vikend, ko greta v Crno in se pol v nedeljo vrneta, ji tezita kolk WC papirja je porabla. IN sva se pol zacele ful zaebavat, da ji bosta enkrat sama racun izstavla, pol pa moja sestra prijavi al mi ga bosta pa odnesla in sploh ne bom opazila, dokler ne bom sla na WC (tuki sem se papol nate spomnla user posted image ). Drugac pa upam, da se ti slabosti umirajajo. Sem v petek, ko sem bruhala prav na vaju s Teto beto mislila in razmisljala, dobr da je to samo par dni, da sem ze rodila in da mi zdej res neki casa ne bo slabo...ker spet ita vsak dan cez tole user posted image user posted image

MIslim, da se je moj velik skrat zbudu, morm it






_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 9:28:26   
Pia67
Joj, kako bebavo se počutim. Pa saj ne gre katere stopnje lepote je Nina ampak to, da se moram potem šmuglat pri Gregorju, ki ne šteka. Potem pa ko poslušaš njegovo plat zgodbe, si drugače iterpretiraš vso zadevo.
Zato Nika hvala za komplimente, niso potrebni, ker sama veš, da ne dam veliko na krancanje malih punčk, pa tudi nisem zagovornik nobenih tečajev za lepo hojo, male manekene itd. Mislim, da sva mi2 istih misli glede tega. Sem pa Gregorju poslala tvoj post. Kaj čmo, saj sem ti rekla, da so mu , ko je bil majhen zrezek navezal okol vratu, da se je vsaj kuža igral z njim. No, to je že grd, mal črn humor.
No, upam, da prebereš, ker vidim, da sva s teto beto in s tabo gor...

Jaz pa šibam na razgovor (si predstavljate, da sem prigurala do 4. kroga, pa smo še vedno 4 v igri user posted image  )

Vas berem kasneje user posted image

Aja, v Ninini skupini je od 16 le še 6 duš. Pa še DM majo, revčki, tisti, ki ste doma in bolni, pa nimajo skor nič od decembra.

Damjana

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 11:27:04   
pety78
Evo, naš je tudi zbolel. Danes sem sicer vskočila v službo, ker je babi doma, ostale dni bom pa jaz varuška. user posted image Tako mi je žal, ker se toliko dogaja, pa bo zamudil lutke in dedka mraza...user posted image




_____________________________



(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 11:49:01   
Nika v službi
Uf, jaz klepetam s teto beto, tu pa toliko novic!

Teta beta in Ninočka, hvala za idejo glede vnetih učk. Tobrex imam doma, s fiziološko na vati ji pa itak občasno zjutraj sperem oči. Na Tobrex se pa sploh nisem spomnila.

Pa kaj je to zdaj s temi virozami?! Tudi Nika je včeraj proti večeru tožila nad bolečinami v trebuščku. Se je kar v dnevni sobi ulegla na tla in rekla dediju (ki počiva na kavču): Lej, dedi, Nika je tudi bubana".... Sicer je najprej rekla, da jo boli noga, pa glava, pa roka, potem pa na koncu buši. In je očitno res bil trebušček, ker se je tudi potem v prvi polovici noči kar zvijala, zajokala "buba", potem pa je sledil rafal pukcev. Celo noč smo imeli primerno dinamiko, zjutraj sem ostala z njo, da sem videla, kaj in kako, ampak je bila normalno živahna, temperature ni bilo, zato sem jo peljala v vrtec. Upam, da bo uredu. Pojma nimam, kaj bi jo lahko tako zavilo, saj ni jedla ničesar novega?!

Ej, Ninočka, hudi časi, kaj. Naj te tolaži, da boste do začetka praznikov že zdravi in spet v polni formi! Držimo pesti!

Benika, a veš, da sem jaz isto pomislila kot Ninočka ob omembi Jake - kaj je zdaj - bo Jakob ali Jaka?user posted image  Meni je oboje všeč, Jakob mogoše še bolj (ker ravno sprašuješuser posted image ).

Pa dajte mi že enkrat pojasnit, kje je vse ta KIK! Zdaj ste me čisto nakurile. Štacuna, ki je sploh ne poznam! Jaz, meščanka!!user posted image

Pia, prebrala in vzela na znanje.user posted image  Upam, da Grega moj zadnji post potolaži. Ko bo v Ljubljani, pa lahko pride k meni na kavo. Mogoče povabim še Pety, ker je bolj postavna...user posted image  Ej, šala, hec, da ne bo spet kakšnega nesporazuma.

O, Pety, tudi Vid, torej. Očitno je res nekaj v zraku - Evan, Vid, pri Pii in pri Niki osip v vrtcu... čakam še Vallo, da se oglasi. Upam, da je vsaj Nik o.k.

Midva s Tomažem drugače tudi oba kašljava, smrkava, pa malo je grlo peskasto... Grrr, pa toliko opravkov in prihodnji teden dopust. Se moramo pocajtat, ni druge.

Grem delat ISO presoje.... uf, še ena stvar, ki jo poleg inventure, sovražim....




(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 13:57:02   
teta beta
Ninočka, če je Kik v Prevaljah, ne vem. Vem, da je tam čez v Pliberku, jaz grem ponavadi v Grazu. V Sloveniji pa imajo trgovino (samo) v Murski Soboti. Evo, Nika, saj greste v Radence. Kakšna je, nimam pojma. Ker te trgovine so ene večje, ene manjše, v eni imajo več izbire, drugje manj. Je pa to tekstilni diskont in oblačila so v bistvu nagužvana na obešalnikih. Moraš prebirati, da kaj najdeš, ampak se pa najde. Za odrasle pa nimajo glih ne vem kaj, odvisno.

Nika, jaz pa sem ji spirala oči s fiziološko tako, da sem ji dala not kapljice in je šlo samo ven.


_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 14:04:26   
Nika v službi
O, krasne informacije, teta beta. Mogoče pa res pičimo do Murske.... Bom prej malce pobrskala po netu, saj najbrž imajo kaj več informacij na netu o svojih trgovinah....

Doroteja se mi je javila preko gmail chata!user posted image  

Še sem kaj napiši, Doroteja!

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 14:18:56   
benika
Benika, a veš, da sem jaz isto pomislila kot Ninočka ob omembi Jake - kaj je zdaj - bo Jakob ali Jaka? Meni je oboje všeč, Jakob mogoše še bolj (ker ravno sprašuješ ).


Ma ja, itak da bo Jakob! Jaka bo pa pol verjetno skrajšana verzija, tako kot je Beni.

No, mi smo za letos z vrtcem veselo zaključiliuser posted image . Malce se mi mali smili, ker zvečer tako govori, da gre zjutraj v vrtec, potem pa ni nič iz tega. Ampak bomo pa tako uživali še zadnje tedne v troje, potem bo doma anarhijauser posted image

Ninočka in Pety, en velik user posted image user posted image user posted image  za vajina škrata, pa čimprej naj se pozdravita.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 14:55:13   
ninocka
No, samo da vam povem, da sem tud jst dobila antibiotik, ker imam isto stvar kot Evan (pa pomoje tud vsi ostali Nik, Vid, Beni) in pa preventivno zaradi Rubna. Me je pa na to opozorila Anja (hvala srcica user posted image ) in sem klicala pol svojo zdravnico in je rekla, da moram jst tud jest antibiotik.

Sej baje je itak pol LJ bolane - ce ne to je pa skrlatinka user posted image

Benika, jst sem pa v vrtcu rekla, da ce bo Evan v cetrtek OK (zjutraj ima kontrola) da bi ga pripeljali na dedka mraza, da se lahko slika z njim. Da ce ne bo, ga pa ne bomo, pa je vzgojiteljica rekla OK. Za Jakata se mi je pa zdelo, da bo skrajsano, samo sem vseeno rajs vprasala. Sta mi pa obe verziji ful vsec user posted image

No, zdej mam 5 min miru, ker dons se mi je pa skor skegljalo...Evan je ziv hudicek (al pa ni, pa sem jst bolj obcutljiva ker sem bolana), smo sli venna sprehod (do trgovine) in sem rabla 2 uri, da sem obadva tamala popakirala user posted image user posted image Pol se mi je pa se vleku ko megla po cesti, pa se ustavljal sred ceste...v glavnem dan za pozabit user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image - to je pa za vse nase male smrcke, da se cimprej pozdravijo



_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 16:33:44   
pety78
A ste že povedale, kaj bo božiček prinesel vašim škratom?
Vid bo dobil rdeč traktor, ki si ga želi, pa malega vedija. Sicer je od treh let naprej...A mislite, da je prehitro?


_____________________________



(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 17:52:39   
benika
Pety, Beniju bo Bižiček (tako mu namreč pravi) prinesel tovornjak, pa jedilni pribor, pa enega veliiiiikega Nodija. Ma čist dost, glede na to, da v petek dobi svojo sobico pa še bratca bo dobiluser posted image . Itak ga bodo ostali založili z raznoraznimi zadevščinami.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 21:29:12   
2ursae
uf, ne morem verjet, da je ura šele devet, moja dva pa že oba spita user posted image .

Skratka, da ne boste mislile, da sem ušla user posted image . Priznam, da sem si vzela najprej 3 dni dopusta, ker nisem imela namena prebrat vaših odgovorov (jih tudi nisem in jih ne bom), pol sem pa ugotovila, da lahko zvečer, če nisem tolk na RR, lahko celo kaj naredim in ti trije dnevi so se kar lepo podaljšali ... pol sem pa ugotovila, da vas pogrešam, vas in vaše prigode. Tko da, kaj čem, brez RRja in septembrk pač ne gre. Konc besed o tem.

Pri nas kar dogaja, Borči sicer čez dan še kar precej spi, napreduje pa sto na uro. Ful je že krepak fant, blazno je vesel, ko se z njim ukvarjam (žal je tega premalo user posted image ), se mi smeje in spuča glaske, skratka čisto veselje. V četrtek smo bili v RA, jasno, fant gre po bratovih stopinjah, samo je v neprimerno boljšem stanju, ker vemo, kako z njim delat, tko da je bila zdravnica z nami zadovoljna in imamo kontrolo šele čez 2 meseca.

Kaj še: nič posebnega, Ani je priden, spet pridno lula v kahlico (ups, ne vem, če sem omenila, da smo imeli kar probleme s tem, se mi je največkrat polulal v hlače ravno, ko sem dojila, previjala ... skratka, iskanje pozornosti), tko da gredo zadeve nazaj v normalo. Bratca ima že ful rad, ko kaj skuha, da tudi Borčiju, pa ko razglblja, kam bomo šli, tud Borčija vklopi - skratka mu je že jasno, da brez Bora ne gre user posted image . Pa zadnjič ga je babi, ki je bila pri nas, vprašala, če lahko Bora odnese s sabo v Ljubljano, pa je rekel, da ne user posted image

božiček: verjele al pa ne, prinesel bo....... žice user posted image . Moj je šel nabavit ful enih žičk pa banan pa činčov, klešc ... ki se jih da vtikat eno v drugo in se ravno zdajle spravlja k spajkanju. A smo norci, a user posted image . Pol pa še dvd Mojster Miha pa ene Legice. Borčiju pa tud seveda kakšno malenkost.

Sva bila pa v soboto na Dedku Mrazu pri nas v službi. Najprej je imel en čarovnik ful luštno predstavo za otročke, vsi so se ful zabavali, ena punčka zraven naju, mlajša od Anžeta, je gledala vse z odprtmi usti, Anže pa: "te ne zanima" in morala it raje gledat aparat za kokice delat, ki je bil seveda stokrat bolj atraktiven od predstave user posted image .

Me pa zanima, ve, ki ste verne - Nika,teta beta, tažana: v kolikšni meri ve razložite malčku božično zgodbo? Jaz sem vse, kar je božjega kar spustila, ker po mojem ne bi zastopil, pozna pa na kratko vse okoli Jezusovega rojstva. A ste se ve kaj bolj poglabljale?

tko, grem še kaj narest user posted image

aja, ninočka, od danes naprej sva z Urošem pri Simobilu user posted image .

benika, drž se, zdaj pa mende že bo user posted image user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 21:45:51   
benika
Lej jo, lej, zgubljena duša se je vrnila user posted image user posted image user posted image user posted image WB!

Jap, zdej pa gremo res že v zadnji del meseca. Sicer kaže, da bomo spet med zamudniki, ampak ni važno, samo, da gre čimprej ven, ko bo šlo zaresuser posted image .

Danes sva spraznila Benijevo sobico, podrla omare in pospravila odvečno kramo. Sedaj čaka le še na beljenje teer v petek na monterja pohištva, potem pa bom dodala še zadnje umetniške dotike in upam, da bo tako Beni v soboto že spal v čisto svoji sobici, obkrožen z Nodijem na 1001 način.

Moram povedat, da danes ponoči zaradi njegovega kašljanja nismo spali nič. Tudi popoldne mi mišek ni hotel zaspati, ga je pa zvečer zmanjkalo v minuti in to ob sedmih. OMG, spet bomo sredi noči pokonci. Se mi zdi, da se je odločil, da se moram spet navadit na nočni ritemuser posted image . Ma ne, sej je res božček z vsem tem v srce parajočem kašljanjem ter bruhanjemuser posted image

2ursae, meni se kar srce taja, ko berem te tvoje poste, kako lepo Ani dela z Borom. Res si lahko samo želim, da bo pri nas podobno.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Septembrke 2005- 2. del
18.12.2007 21:49:45   
benika
Še tole sem pozabila; kar se tiče božične zgodbe in ostalih stvari...pri nas bo očitno za to odgovoren kar vrtecuser posted image  Seveda mu bova tudi midva razložila, da se je na božični večer rodil Jezušček, v kaj globljega se pa sigurno ne bova spuščala. Verjetno jim bodo v vrtcu povedale vzgojiteljice kaj več, pa tudi razložile jim bodo na bolj razumljiv način, kot bi mu verjetno midva.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Septembrke 2005- 2. del
19.12.2007 8:18:07   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

.... pol sem pa ugotovila, da vas pogrešam, vas in vaše prigode. Tko da, kaj čem, brez RRja in septembrk pač ne gre. To je pa res lepo slišati! user posted image  Ma, saj sem vedela, da smo zakon! user posted image WB!

božiček: verjele al pa ne, prinesel bo....... žice user posted image . Moj je šel nabavit ful enih žičk pa banan pa činčov, klešc ... ki se jih da vtikat eno v drugo in se ravno zdajle spravlja k spajkanju. user posted image user posted image user posted image  Ej, pa to je že huda stopnja odvisnosti! Dejte se no mal skulirat.user posted image

Sva bila pa v soboto na Dedku Mrazu pri nas v službi. Najprej je imel en čarovnik ful luštno predstavo za otročke, vsi so se ful zabavali, ena punčka zraven naju, mlajša od Anžeta, je gledala vse z odprtmi usti, Anže pa: "te ne zanima" in morala it raje gledat aparat za kokice delat, ki je bil seveda stokrat bolj atraktiven od predstave user posted image .user posted image user posted image user posted image  Za crknit. Si me prav nasmejala s tole prihodo. Aparat za kokice, ha!user posted image user posted image  Očitno bodo strojčki ljubav za vedno. Poznam enega takega. Še pri svojih 23 letih je sposoben občudujoče vzdihniti "bager"!!!



Dobro jutro vsem!

Ninočka, pridno papajte AB in se čimprej pozdravite!

Pri nas je po moje zgolj hujši prehlad, kaj pa vem. Vsi kašljamo kot sloni, smrkamo, naju s Tomažem tudi grlo boli, upam, da Nike ne. Je normalno, obnaša se normalno, bruhanja, driskanja, temperature in podobnih zadev ni, tako da srčno upam, da ni tale streptokok, ki ga Ninočka omenja.

Pety, Niki bo Božiček prinesel eno ogromno garažno hišo, ki pripravljena čaka že nekaj časa (skrita za omaro). Zraven bo mogoče dobila še kakšno knjigico o Pujsi Pepi ali kaj takega. Pa kakšno sladkarijo.

Mali vedi - kaj pa vem? Meni te stvari še nekako ne potegnejo... Sem tudi jaz gledala nekaj stvari, ki so od 3 let naprej, pa sem se morala prav brzdati, da jih nisem vzela. Se mi zdi, da ima Nika že toliko vsega, da ni skoraj nič več zanimivo oz. je zanimivo le nekaj prvih trenutkov. Najbolj srečna je na svojem tepihu med avtomobilčki in legicami. Tudi žoge in baloni ter voziček so kar aktualni. Najbolj pa mamica ali oči, ki na roko data prstne lutke in se pogovarjata, pogovarjata.... To lahko dela neskončno dolgo.

Božična zgodba - uf, v to se sploh še nisem poglabljala. Niki sem pač povedala, da se na božični dan rodi Jezušček, koliko dni je še do božiča itak spremlja ob odpiranju adventnega koledarja. Ko bomo postavljali jaslice, ji bom razložila, da se je Jezus rodil v daljnji deželi, da sta njegova očka in mamica Marija in Jožef in da takrat ljudje niso bili preveč prijazni do njiju, da nista imela doma in da je morala Jezuščka roditi v hlevcu, da so jima družbo delale živali. Vsega ostalega ne mislim preveč razlagati, ker ne more razumeti. Bo pač božič doživela, tako kot ga doživljamo mi - kadilo in molitev na sveti večer, pa obisk polnočnice ter slovesna maša na božični dan. Povedala ji bom, da se na božični dan ne hodi naokrog, mi bomo praznovali v krogu najožje družine. Na Štefanovo pa gremo v Emavs - itak bomo šli (če bomo zdravi) na oddih v Radence.... Jaz zagovarjam osebni zgled, otrok si zapomni tisto praznično vzdušje, rituale, vonj doma ob praznikih, praznično okrasitev, razpoloženje. Želim, da Nika to ponese v svoj mali svet, za razlage bo dovolj časa tudi kasneje, ko pridejo "zakaj-i".
Tudi sicer se praviloma sproti prilagajam, nikoli vnaprej posebej ne razmišljam, kako bom neko stvar predstavila. Pač povem, kar mi v tistem trenutku pade na pamet in kar se mi zdi, da je trenutku primerno. Če ne bi izpostavila (sicer dobrega) vprašanja, se z božično zgodbo sploh ne bi ukvarjala.

Mimogrede, za darilo za Miklavža je od mojega prijatelja Nika dobila tisti božični puzzle. Pa to je ogromna zadeva. Ko smo vse skupaj sestavili, je prišlo čez polovico tepiha! Pa ogromni kosi so, prav simpatično.

Danes zjutraj sem peljala očeta v KC, sedaj pa čakamo novice, ali mu bodo vzeli kateter ali ne.

Včeraj popoldan smo bili v Mercatorju, pri čemer sem pozabila, da je torek. Posledica je bila nepopisna gneča, za plačilo in nabavo smo porabili skoraj 3 ure! Za crknit. Pa sem si že nekajkrat zabičala, da ob torkih ne grem tja, pa nam še vedno vsake toliko spomin ne deluje in zabulimo. Grrr.
Ker smo bili tako pozni, še na kavico nismo uspeli iti, niti do Lumpijevega kotička nismo prišli. Že tako je šla Nika spat krepko po pol deveti....

Teta beta, snega še vedno nimamo. user posted image  Apropo, včeraj sem v MC kupila Unicef + še ene ful lepe voščilnice. Toliko o naši planirani izvirnosti letos.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Septembrke 2005- 2. del
19.12.2007 8:37:22   
teta beta
Najprej en lep pozdrav vsem bolničkom in bolnicam, želim, da se čimprej pozdravite! 2ursae, lepo, da si se oglasila, me smo te tudi pogrešale!

Daša bo dobila za darilo spomin in smuči, pa verjetno še nove rokavičke, ker so ji te čisto premale, potem ima pa samo štrikane (ki se seveda takoj zmočijo). On moj prijatelj ni našel svojih smučk, tako da ji bomo kar nabavili.
Pety, jaz misim, da ni prehitro za malega vedija oz. za računalnik, le da je po moje ta mali vedi čisto BZ. Midva ji bova kupila (ko pač bova, verjetno za r.d.) že za malo večje otroke, z normalnim ekranom. MV ima čisto majčken ekranček, slikico sredi monitorja in tudi Daši po moje ne bi bil preveč zanimiv, bi prehitro skužila, da ni to to in bi potem ostal pozabljen med kupom igrač. Ni pa tako poceni, da bi to riskirala, zato bi res raje vzela malo "večjega".

2ursae, ravno o podobnih stvareh sva se včeraj menile z Niko. Jaz sem rekla, da bi Daši razložila, da daril ne nosi Božiček, ampak se obdrujemo med sabo, ker se imamo radi in smo veseli, da se je Jezušček rodil, ki je itak sam po sebi darilo. Darila pa prinese Dedek Mraz. Ampak po drugi strani pa vidim, da se otroci v vrtcu pogovarjajo o Božičku, pri sestričih in sestrični tudi nosi darila Božiček, tako da zdaj ne vem, bi bilo čudno, če bi potem ona naprej razlagala, da Božička ni in razbijala iluzije user posted image . Samo božično zgodbo pa pozna, Miklavž je prinesel knjigico, kammor sva nalepile nalepke in jo prebrale kakih 2x. Včeraj ji je moja stara mama dala eno voščilnico, ki jo je dobila. ko jo odpreš, so notri zložene jaslice in zraven piska Sveta noč. In ve, da je to Marija, Jezušček in Jože (al pa Joži). Za tega je sicer najprej rekla, da je bogec, ker je pač podoben bogecu na križu. Pa sem ji razložila, da je Jezus bogec in da je tu dojenček. Pa ve, da je bogec doma v cerkvi. To je to, v bistvu, kaj več pa že ne, ker niti ne hodimo redno v cerkev.

V vrtcu pa nimajo Božička in božiča, tudi miklavža ni bilo - javni vrtec, saj v bistvu ne more biti.

Včeraj popoldne smo imeli Dedka mraza, ki je prinesel knjigico. daši so bili najbolj všeč otroci, ki so peli in plesali.

Doroteja, poslala ti bom na ZS svoj gmail naslov, pa se mijavi. Verjetno te bom itak danes poklicala, sva se menila, da bi šli jutri popoldne ali pa v petek v MB. Imaš čas? Ob kakih 4., 5.?


_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Septembrke 2005- 2. del
19.12.2007 8:45:37   
teta beta
Nika, jaz sem tudi mislila, da bom pa vsaj danes naredila kakšne voščilnice, pa spet ne bo nič. Me je ravno stara mama klicala, če lahko pridem domov, da imam nekaj za opravit. Kdaj bom pospravljala itak nimam pojma...

Uživajte!


_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Septembrke 2005- 2. del
19.12.2007 9:35:20   
Pia67
Pia, prebrala in vzela na znanje. Upam, da Grega moj zadnji post potolaži. Ko bo v Ljubljani, pa lahko pride k meni na kavo. Mogoče povabim še Pety, ker je bolj postavna... Ej, šala, hec, da ne bo spet kakšnega nesporazuma.
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

user posted image  A ti Nika da bi bila kar za "stran metat" pa bi še pety povabla? Mislim, da ni potrebe, ker če lovec ne zalezuje nič hudega sluteče divjadi, potem to ni to. Brez adrenalina user posted image  Na žalost je tako, da sta 2 punčki v slabem letu le odgovor na to, da iščeš samopotrditev v osvajanju žensk. Ah, moški, jaz včasih ne razumem...

K bolj inteligentnim temam (tak sem izpadla bukavo, ker sem razlagala in razlagala v čem je keč) ...

Teta Beta, ste se pa pošten namatral, da je tak postaven snežak ratal user posted image . Mi2 sva se nekaj silile, pa je pravi palčekv primerjavi z vašim. Bundica in hlače iz Hoferja pa prav dobro zgledajo in mislim, da si prav naredila, ko si vzela to velikost. Drugo leto bo še prav prišlo, tudi Nina ima lanske smučarske hlače in bundo in prav fajn je, da sem mislila na letošnjo zimo. Daša pa je res že velika. Ne bi ji dala 2 leti. Všeč mi je, da kako fotko naših septembrčkov vidim.

Ninocka, držim pesti, da se glivice umirijo, upam, da ne dobite antibiotika (ne zaradi glivic), ker se zna stanje poslabšat. Pohvalno, da sta, no, vsaj Evi, ki se že dobro zaveda situacije, tako pridna otroka. Glede fotk in primerjave, Nina pri vsaki fotki al pa posnetku, ko kdo teče, reče mami tece. In v vrtcu, ko so sprševali kaj delajo doma, je rekla, da jaz tečem ...

2ursae, sem ti hotela že na ZS pisat, ker sem čisto slučajno videla tvoj post v rubriki Vrtec ..., in mi je šele potem kapnilo zakaj potrebuješ vrtec v LJ. Priznam, sem tikva, iz lastne izkušnje bi lahko vedela, da se včasih delovnik pošteno zavleče, pa nima kdo po otroka. Držim pesti, da bo prošnja ugodno rešena, ma mora, če ne pa začasni naslov prijavi, pa je. Ideja glede Anžetovega darila pa je bomba, ker se mi zdijo ta doma narejena darila res najboljša, ker točno veš kaj zanima otroka. To z različnimi konektorji je vredno posnemanja, ker tudi Nina občasno brklja po moji delavnici in vtika in proba sestavljati zadeve. Ji pa ne gre, ker si še ne predstavlja, ona bi kar nekam vtaknila user posted image

Benika, si pa res pridna, ko takole prenavljaš stanovanje. Škoda, da Beni ne bo deležen DM in ostalih praznovanj v vrtcu. Tudi Nna je morala nekaj prešpricati, no, vsaj ta teden bo tisto ta pravo.

 
Tažana, če se ne motim si v najboljšem orkestru v Sloveniji. Čestitke, sem brala v ponedeljkovem Dnevniku. Če sem te prav razumela, si član tržiške godbe. user posted image   Še povezava: http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/287627/
A te kje najdemo?


Še komentar na strah pri malčkih: mislim, da se Nina bolj zaveda nevarnosti, kot pojma kaj je strah. Zadnjič sem ji prav neumno rekla, ko sem plezala po lojtri in obešala okraske: "Nina, če dol padem, pejt babi poklicat." Nina pa v jok in je začela vpit "Dol, mami!" In plezat po lojtri za mano. Cela panika. Moram kar spretno stavke obračat, da je ne strašim po nepotrebnem. Pa ko je moja mami šla s sanmi po našem strmem bregu in sem ji rekla, paz, če se zložiš, bo šel kolk v franže. Je začela Nina takoj navija sirenouser posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Septembrke 2005- 2. del
19.12.2007 10:04:51   
Nika v službi
Opala, Tažana, če je Piina info prava, čestitke! Saj sta oba z Aljažem notri, a ne? Bravo, bravo!

Pia, tole z lojtro pa res ni bilo ravno taktno. Po moje je Nina tako navezana nate, da se izredno boji, da bi se ti kaj zgodilo. Zdaj že veš, da ne smeš še spodbujat tega strahu....
Hm, Nika sicer nima takega strahu (po moje bi se prej začela režat v tej konkretni situaciji), ampak ve, da je v določenih primerih dobro ubogati mamico, ker se lahko kaj zgodi. Temu jaz rečem "strah". Kar je dobro.

Primer, kjer me je Nika zelo prijetno presenetila (zdaj boste sigurno rekle, kako neodgovorna mama): Sem se s prijateljico dobila v Polni skledi. Ker se je Nika pokakala, plenice pa sem imela v avtu, sem morala ponje, da se preoblečeva. Pri moji prijateljici Nika ni hotela ostati, na vsak način je vztrajala, da me gre "pospremit". S seboj je odvlekla voziček, notri njeno Fifi in šla z mano do vrha stopnic. Sicer sem jaz hotela, da gre z mano dol in me počaka spodaj v predprostoru, pod stopnicami, ampak Nika ne in ne in vztrajno ponavlja, da bo počakala "tukaj", torej na vrhu stopnic. Pa sem ji zabičala, da se ne sme premaknit od tam in da mamica takoj pride. Avto sem imela sicer parkiran takoj desno od vhoda, tako da je bila res minutka (ma, še toliko ne, ker sem laufala kot nora), ampak ko priletim nazaj in stopim notri, vidim mojo malo bučko, kako stoji na istem mestu in že od daleč kliče: Nika čakala mamico, Nika je ubogala!

Je pa res, da svojega otroka poznam u nulo, vem, da je po stopnicah izredno previdna, da sama ne bi šla dol (doma imamo zoprne, relativno visoke in zavite stopnice in šele pred nekaj tedni se je opogumila, da gre sama dol - gor je šla že prej), na tekoče stopnice pa je tudi več ne spraviš (pa tako usekana je bila nanje, zdaj pa noče več gor).

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Septembrke 2005- 2. del
19.12.2007 14:25:34   
teta beta
Nika, jaz ne bom rekla neodgovorna, ker bi najbrž tudi jaz to naredila, če Daša ne bi hotela dol. Ampak problem je, ker zdaj pa hoče iti vedno povsod zraven. Prej sem npr. lahko šla tankat in sama noter plačat, ona pa je mirno počakala v avtu. Zdaj ni šans. Med tankanjem počaka v avtu, potem pa obvezno zraven, valjda, not je trgovina user posted image . Sicer pa kar uboga v takih situacijah, ampak moram rečt kar s strogim in resnim glasom ter odločno.
Pia, mislim,d a si se dobro spomnila, da otroku vnaprej poveš, kako naj reagira. Jaz bi verjetno zvonila po toči, potem pa vprašanje, kakšen bi bil efekt.
Hlače pa niso od kompletka, pač pa ene druge, ki jih ima za doma. Tiste, ki grejo zraven, so ji malo daljše in ima jih za v vrtec. V teh rdečih je pa pravi telebajsek (na slikah se ne vidi) in sem v šali rekla, da če ji bodo za pusta še prav, je lahko Po user posted image .




_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   [Brisano sporočilo]
19.12.2007 18:24:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu teta beta)
  Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Septembrke 2005- 2. del
19.12.2007 19:48:57   
benika
A se Tobrex kapljice dobijo v lekarni brez recepta?

No, jaz sem pridno ubogala Ninočko in v albumu imate slikico mojega novega imiđauser posted image  Čarovnica, kaj češ. Zraven sta še slikici mojega trebuščka. Sicer se na sliki to ne vidi, ampak obseg trebuha imam, verjele ali ne 129 cmuser posted image  Mislim, če bo tole kdaj šlo preč, naj me kokla v rit brcne.

Valla, samo, da se je Nik poštimal. A smo ti že povedale kdaj, da je tvoj mali pravi mali genij, kar se tiče sestavljanja?

Evo, jaz sem se danes podala še v zadnje nakupe za novega člana, tako da sedaj imam pa res vse in samo še čakam popadke. Jah, mam pobožne želje, ampak menda se na Božič dogajajo tudi čudežiuser posted image  Jutri bo spet en ustvarjalen dan, Edo bo namreč pleskal Benijevo sobico. Sedaj si pa predstavljajte, kako zna bit to težko, če ti za ritjo stoji nekdo (namreč jaz), ki spreminja mnenje na par sinut in mu nič ni všeč. Po moje me bo jutri ven zaklenil.

Nika, meni se sploh ne zdiš neodgovorna mami. Tako kot je napisala že Valla., svojega otroka poznaš in veš, kako bo reagiral.

Bolnik joka...letim....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Septembrke 2005- 2. del
19.12.2007 20:30:09   
tažana
čer.
najprej BENIKI: če se kje vidimo me pocukaj za rokav- te sploh ne bi spoznala user posted image !

pia: ja taprava slika (na sliki smo vsi Jaz, ALjaž pa bratec in foter od aljaža) samo malo bolj slabo se vidi stojim pa nekje na sredini prve vrste, ki stoji.
ja in nikar ne pretiravaj nismo najboljši v sloveniji le najvišja nagrada za kulturno društvo v tržiču je. sicer gremo letos na tekmovanje v 1. skupino (najvišja skupina amaterjev) ampak se bomo morali zelo potrudit, da v njej ostanemo.user posted image

toliko o tem...

mi smo zaenkrat kar zdravi- razen nagajivih noskov nič posebnega. me pa grozno skrbi, ker okoli mene krožijo spet bruhajoči virusi user posted image . upam da kaj ne dobim.

tudi pri nas v vrtcu smo imeli seznam za vpis otrok ampak pri nas bo dežurni vretec, tako da čisto zaprli nismo. res pa je, da v takem primeru, res malo otrok odide v dežurni vrtec.

zelo fino mi je brati o pripetljajih z novimi bratci user posted image . zadnje čase res pogosto pomislim, da bi tudi mi še kakšnega naročili. ampak tele slabosti... user posted image  pa stiskanje v stanovanju... user posted image  pa ne vem kaj bo drugo leto z mojo službo...user posted image user posted image  
očitno bomo čakali na nenačrtovan pripetljaj.  user posted image

glede neodgovornosti- ja mislim da vsaka mati v očeh drugega izgleda neodgovorna. tudi jaz jo pustim samo v kuhinji, na previjalki...

darila:
katarina bo dobila škarje, nekaj pripomočkov za oblikovanje plastelina lesene kocke (nekaj jih že ima in ful gradi iz njih vendar ji jih ponavadi zmanjka, tako da smo jih dokupili) še eno darilo se moram izmislit, da ga bo dobila pri moji mami pa nimam več idej. najbolj me mika za sanke vendar so za k mami prevelike saj je tam še Sara pa ni preveč fino, če bi katarina dobila tako veliko darilo. user posted image

še včerajšni pripetljaj:
končno grem v klet po zimske čevlje, ker me je že pošteno zeblo zunaj v sezonskih čevljih user posted image . tam najdem tudi katarinine škornje od lanskega leta pa sem pomislila, da jih moram odnesti sestrici za tamalga. vse skupaj prinesem gor potem pa vidim kako čudno vsa pena iz teh škornjev leti ven user posted image . malo cufam malo gledam potem pa se mi posveti, da mi je verjetno miš zgrizla čevlje user posted image . čisto so bili scufani. na dnu vreče pa polno mišjih drekcov user posted image . komaj se pomirim in opazim nekaj v mojih čevljih, nekaj svetlega. čevelj previdno obrnem na glavo in ven pade krompir in plastika user posted image , čevlji noter pa čisto zgrizeni user posted image user posted image . in za konec naj povem, da imam dol še ene gojzarje pa jih ne upam iskat user posted image . možek me bo user posted image  ker mi je strogo zabičal naj njegovih čevljev ne nosim v klet user posted image . ah bo že bom najprej mišnice nastavla pa bom šla potem gledat, da jo ne bom še kje srečala, tele male glodalke user posted image .

nič grem user posted image , se oglasim čez... nekaj časa user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?