Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 18:27:53
|
|
|
|
MetiLu
|
Jao, cel dan sem se potepala Sem šla potem še ata obiskat, pol pa do mojga na šiht, sva letela še v Bauhaus in sem končno dobila vse, kar sem danes še nameravala nabavit me pa tko križ zdele boli, da je joj... Pa lakota me daje, grem kuhno napast. Pa še slikce od mojga marsovčka vam prilepim, da boste mal pošnofale
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 18:28:05
|
|
|
|
Marusah
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 Mmmmmmmmm, tudi jaz bi zdele navalila na regrat... Mljaski. Saj res - ko bomo dojile, ga ne bomo smele jest, kajne? Ja solat res naj ne bi jedle...zaradi kisa, da potem ne črviči. Ampak malo ga pa že bomo
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 18:32:42
|
|
|
|
Suzi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marusah IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 Mmmmmmmmm, tudi jaz bi zdele navalila na regrat... Mljaski. Saj res - ko bomo dojile, ga ne bomo smele jest, kajne? Ja solat res naj ne bi jedle...zaradi kisa, da potem ne črviči. Ampak malo ga pa že bomo A ziher zarad kisa? Al zarad sveže zelenjave?? Ker...sej ni problem nardit solate brz kisa. Jaz sem se prvič ful izogibala sveži zelenjavi, mi je fuuuuuuulllll manjkala. Sem pa pojedla na tone rdeče pese. Tokrat bom verjetno tud solato vsaj probala, pol bomo pa že vidli, če bodo kakšni krči.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 18:36:48
|
|
|
|
Februarka08
|
Ja, men so tud rekl, da zarad sveže zelenjave ne bi smele jest... Tako da mam že celo shrambe pese na zalogi. Vse kar je kuhan, pa baje lahko. Isto je z jabolki - v kompotu lahko, surovega pa ne. Tako mene učijo...
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 18:43:53
|
|
|
|
Marusah
|
Aja, pojma nimam...Jaz sem slišala, da zaradi kisa Vem pa ne!!! Bojo mamice povedale...
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 18:44:27
|
|
|
|
bamby
|
Po moje je pa najboljše probat, potem pa po zdravi pameti nadaljevat (kot je rekla suzi, če ne bodo krči ) Regrat bi pa tudi jaz. Ampak bom verjetno kar počakala, da mi ga kdo nabere .
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 18:48:05
|
|
|
|
Marusah
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 Ja, men so tud rekl, da zarad sveže zelenjave ne bi smele jest... Tako da mam že celo shrambe pese na zalogi. Vse kar je kuhan, pa baje lahko. Isto je z jabolki - v kompotu lahko, surovega pa ne. Tako mene učijo... a pol nobenega svežega sadja in zelenjave ne smeš oz. ni priporočljivo jest ko dojiš?
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 18:55:22
|
|
|
|
Suzi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marusah a pol nobenega svežega sadja in zelenjave ne smeš oz. ni priporočljivo jest ko dojiš? To je bla včasih praksa....zdej ne vem, če je kej novega. Sicer pa vse o prehrani med dojenjem pove patronažna ko pride na dom. Drugač je pa kolegica vegetarijanka že v P dobila pred 3 leti na jedilniku svežo zeleno solato....torej, kdo bi vedel kaj je prav. Na kratko naj se ne bi jedlo stvari, ki tebe napenjajo.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 18:59:16
|
|
|
|
Marusah
|
Suzi hvala...še dobro, da obstaja forum
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 19:00:17
|
|
|
|
Mateja81
|
Jaz pa itak skor nobene zelenjave ne jem. Sploh pa ne surove (beri : paradižnik paprika , kumare, čebula inp...bljak) tak da jupiii mi vsaj enkrat ne bodo težili kolk je zelenjava zdrava . Od vse zelenjave imam najraje klobase Cao cao
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 19:04:09
|
|
|
|
Marusah
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mateja81 ... Od vse zelenjave imam najraje klobase pa verjetno najrajši tisto iz jote
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 19:05:59
|
|
|
|
mlavla
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mateja81 Jaz pa itak skor nobene zelenjave ne jem. Sploh pa ne surove (beri : paradižnik paprika , kumare, čebula inp...bljak) tak da jupiii mi vsaj enkrat ne bodo težili kolk je zelenjava zdrava . Od vse zelenjave imam najraje klobase Cao cao to je tudi zelenjava..in to takšna, ki jo predela pujsek marsikdo ima rad takšno zelenjavo
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 19:07:33
|
|
|
|
MetiLu
|
Februarka, ke hude fotkice Mateja, lepa opremica in bauhi Men bo pa kar malo težko, če ne bom mogla jest svežega sadja in zelenjave, ker jaz pa kuhnega ne maram preveč. No kakšen korenček pa brokoli še gre, drugač pa kompoti in podobne zadevščine (recimo rozine ) - NO WAY! Razen bučke, bučke mam pa rada ampak tud te šele zadnji dve leti Zbirčna Metka - mam taprav ime Upam, da Janez vsaj po čokoladi ne bo imel krčev Pol bomo preživel Punce, prejle mi je tko slabo ratalo, da sem na WC-ju 10min globok dihala in razmišlajal iz katere strani bo kej ven priletelo Zdej je mal boljš. Grem mal ležat.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 19:11:29
|
|
|
|
Marusah
|
Meti, ti pa imaš zadnje čase kr probleme s prebavo in slabostmi, a ne? Boga... Sej še samo malo....pa bo v telesu spet vse po starem - no, verjetno skoraj vse
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 19:13:20
|
|
|
|
Suzi*
|
Jaz bom tud ful pogrešala sveže sadje in zelenjavo. Sploh sadje (spomladi bodo češnje ), ker tiste kuhane jabke jest. Pa citrusom naj bi se izogibale. Zelenjava (razen solate) še kar gre....jo skuhaš, prepražiš, potenstaš, se vsaj da kej naredit. Meti, božica. Samo da je zdej vse ok.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 19:13:46
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu Februarka, ke hude fotkice Mateja, lepa opremica in bauhi Men bo pa kar malo težko, če ne bom mogla jest svežega sadja in zelenjave, ker jaz pa kuhnega ne maram preveč. No kakšen korenček pa brokoli še gre, drugač pa kompoti in podobne zadevščine (recimo rozine ) - NO WAY! Razen bučke, bučke mam pa rada ampak tud te šele zadnji dve leti Zbirčna Metka - mam taprav ime Upam, da Janez vsaj po čokoladi ne bo imel krčev Pol bomo preživel Punce, prejle mi je tko slabo ratalo, da sem na WC-ju 10min globok dihala in razmišlajal iz katere strani bo kej ven priletelo Zdej je mal boljš. Grem mal ležat. Ja in zakaj? Zato baby, ker se cel dan po štacunah prekladaš Marš peglat! Kavč mislm Upam, da te bo to izučilo in da jutri namesto v LJ prideš k meni pogledat najlepšo otroško sobico Pa še kej za pod zobek dobiš
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 19:25:06
|
|
|
|
dolenjka
|
Joj punce, mene so pa zize oz bradavice začele tko žgat Kr naenkrat, k da bi mijih kdo zakuru A čem kar mal z bepantenom namazat? Bi verjetn znal pomagat a ne Po vsem napisanem o zelenjavi oz solati sem pa jaz zdaj natrebila radiček in krompirček skuhala in bomo mi3je papcal takoj ko mojster miha odide (še neki zakita), ker je prejle prišel tapetko nalepit v sobico
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 19:29:10
|
|
|
|
pina-1
|
čerrrrrr..ne morem jaz brez vas glede zelejnave...jaz sem pa pri Mii takoj vse jedla...sicer malo po malo ampak sem takoj jedla okisano mlado solato in vse ostalo...Pa ni mela nič krčev... Tudi sedaj bom delala tako.... če se bojo pa pojavili krči bomo pa začeli pazit pri hrani...
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 19:30:20
|
|
|
|
Janey
|
Čer...zdaj bom pa kar umrla...sem tako crkjena..cel dan sem letala okoli..če nisem naredila 30 kilometrov danes...uf...komaj me še noge držijo. Res nisem več za nič. Upam samo da bom potem čimprej spet v formi, ker ne presenem da me utrujajo taka letanja in sprehodi. Pol pa pridem crkjena domov pa kr ne morem sedet...še kar nekaj šarim in brišem prah in čistim kuhno. Nisem normalna, pa se ne morem hejat. Gnezditveni me daje...pomoje bom kar šla kmalu. res is že želim it, ker ne spim več, ne morem več na daljši sprehod...čisto me ubija to. Zdaj bo treba pa še nekaj dat v trebušček. Je mali pomoje že tako lačen Grem pokukat kaj sma nakupila danes...sma kar konkreten nakup nardila. Ziher bo njamsi večerjica. Ko bi se sama postregla bi bla še bolša. Glede dojenja meni tudi tašča ze cele dneve trobi da naj se najem jabolk in solate in vsega svežega. Sem pa brala, da pač je res dobro čim manj tega jest, pač pa poskusiš, da vidiš če ima dete krče. Samo jaz ne vem če bom sploh poskušala. Zakaj bi mu povzročila nekaj kar ni potrebno. Pol leta bomo pač na kuhani zelenjavi. Sej tudi ni tako slaba. Zagotovo ni tako zdrava kot sveža. tudi sadni kompoti. S kuhanjem gredo ven vsi vitamini. Pač meni to ne gre skupaj. Otrok in tvoje telo rabijo vitamine, ti pa jih ne smeš ker dobi otrok krče....ampak bo že tak, če babice tako pravijo. Danes sem dobila košaro na kolesih v kateri sem bila že jaz, moj brat, bratranec, sestrična....in še cela vrsta zadnja leta je dala tazadnja delat novo peno...mami mi bo pa zašila nove prevleke zanj. Še vedno je tako lep prav vesela sem...mami pa tudi, je dobila kar solzne oči ko ga je videla. Ko bo fertik prilimam slike. februarka sej veš kaj
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 19:41:43
|
|
|
|
Janey
|
Februarka samo eno lahko rečem WOOOOW
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 19:45:50
|
|
|
|
MetiLu
|
Dolenči draga, jutri se ti znam pa res nalimat na vrata Sam povej, kdaj boš doma. Slabo mi je pa zato ratal, ker mi je spet cuker padu in da se nisem začela trest sem hitr en topfen pojedla, no pol mi je pa kuj slabo ratal... Sej zdej je minil. Ma me kar matra tale moja požrešnost. Drug problem pa je, ker sem prepozno dam prišla ja, ker nisem prej jedla Ah, mam pa obešalnik za na vrata v kopalnici, pa okrasne nosilce za police, ki v dnevni sobi postrani visijo , pa nekaj PVC košaric, da bom mela vse kremice in tak za lepo postravljeno v previjalni, pa novo metlico za WC, pa najboljš od vsega dones, moj novi plašček za male pare (sem dala v albumček ) A teli nakupi tud pod gnezdenje spadajo? Pa barvo za lase sem dones kupila, v soboto pride moja Ninči men pramenčka narest. Preden sem najdla to frizerko, ki jo imam zdej, mi je zmeraj ona na kapo delala pramena, pa je bilo ful fajn. Ne lub se mi zdej 2 ure in pol pri frizerki viset Ninči to hitrej naredi, pa še nikamor mi ni treba it
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 19:49:49
|
|
|
|
ella79
|
uuu mene tudi skrbi, kaj bom potem jedla, ko bom dojila obožujem vse sadje in zelenjavo. Si sploh ne predstavljam, da ne bi pojedla vsak dan par kosov sadja, pa solatka njami na začetku bom zagotovo sam na pesi, kar se solate tiče, zato se je zdej niti pritaknit nisem hotla, k vem da mi bo kmal povsod že vn gledala pa pomaranče zdej jem kot za stavo, k agrumi kao sploh niso fajn je pa fajn to, da poleti bomo pa že lahko vse jedle, k bo velik sadja in zelenjave no razen vmes češnje in jagode, po katerih se mi bo lahko samo kolcalo
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 19:59:20
|
|
|
|
pina-1
|
tiste pozne češnje bomo aahko jedle...bojo otročki stari že 3 mesece pa tahujši krči bodo že za nami
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 20:00:03
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janey Februarka samo eno lahko rečem WOOOOW Hvala. Meti, lep marsovček!!! Jaz bi tud tazga... Ja, zdej se bo treba vsega dobrega najest, kar potem ne bomo smele... Samo kaj ko jest že zdej skoz to peso otepam zarad železa... Najbolj, da jo nekaj časa pustim pri miru, pomoje se mi bo potem kar obrnila. Jo je tašča vložila za celo gorenjsko. No, zdej pa mal pred tv pa kavčka peglat.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 22.1.2008 20:18:33
|
|
|
|
brina2006
|
Pozdravljene punce! Po dolgem času se malo oglašam, berem vas pa kar redno čeprav vam komaj tegnem . Kako ste kaj ,mene vse boli ,ponoči nič ne spim, na WC hodim vsake pol urce . Danes sem imela preglet pri G ,(Naslednji pregled 01.02.08 ANANDREJ) smo poslušali srček , mi je pa G rekla da če ne bom rodila do roka moram na dan roka v bolnišnico na pregled ,pravi da je sedaj taka praksa . A ima še katera take napotke ? In zakaj? FEBRUARKA PROSIM ! jaz sem tudi firbčna prosim geslo ! CIAO!
|
|
|
Spanje pri babici in dedkuZoja LaraPri kakšni starosti je primerno, da otrok prvič prespi ločen od staršev?pri 1 letu (
51%)

pri 2 letih (
19%)

pri 3 letih (
18%)

ko je star 6 let ali več (
11%)
Število vseh glasov: 636Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!