Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 11:37:22
|
|
|
|
pina-1
|
jutro seksi mami!!!!!! si se le dvignila... NE se preveč jezit, ker to škodi tvoji lepoti, pa Tari tudi Dedci so pa vsi isti. Tvoj je vsaj smeti odpeljal, moj ma avto parkiran zraven konterjnerja pa če mu jih glih pod nos ne postavim jih ne vidi . Pri nas sonček sije ampak je pa tudi hudičevo mrzlo. Ampak vse je bolje kot tista grozna megla... Kako kaj vaši otročki?? So se kaj umirili ali še vedno divjajo? Naša je res tako mirna, da me na momente prov zaskrbi SIcer ko jo malo požbokam se oglasi sam so to le pretegovalni gibi, konkretnih brcik pa ni
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 11:46:03
|
|
|
|
Februarka08
|
No tako, rolada je že v hladilniku in ni počla . Samo pomoje sem dala mal preveč marmelade . No ja, bom pa za drugič vedla. Me pa neki zanima - glede na to da se toliko malo časa peče - a je to res pečeno? Glede jajc in tega? Me kar malo skrbi, če lahko to jem? Pina, naš ima tudi svoje trenutke, ko brca kot za stavo, kakšen dan je pa čisto miren/na. Se tudi jaz ustrašim... Zgleda da bo zdaj tako. Zdej morm pa mal počit, me križ boli, pa še trebuh je neki čudn spet trd.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 11:47:20
|
|
|
|
Suzi*
|
Naše dete ima tudi obdobja mirovanja, če pa dogaja, pa dogaja na polno, se mi zdi, da bo kje kaj ven pogledalo. Po moje čist noge stegne al kaj, ker fuul zaboli in trebuh je čist diagonalno deformiran. Trenutno spi, prej se mu/ji je pa kolcalo.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 12:00:16
|
|
|
|
mesecnica
|
Hoj, ste že pridne... Jaz pa zadnje čase čist preveč spim...spat grem ob polnoči, potem pa vlečem najmanj do pol enajstih . Zdaj je pa že ura za na kosilo it...čakam mojega da me pokliče, da greva jest... No, ker ste se pogovarjale o SMS-ih po porodu - jaz sem si takrat shranila tisto stran, kjer je Elle pisala: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2230429&mpage=5&key= No - zdajle pa šibam - me je moj klical, da je že na poti... Lp,
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 12:02:56
|
|
|
|
Suzi*
|
Mesecnica, dober tek. Pa superca, da si si te verze shranila.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 12:19:31
|
|
|
|
ella79
|
sayuri za tvoje dve pikici le še tako naprej naša je tudi danes nekam bolj na izi jo bom zdel emal na sončka peljala, pa da vidmo, če se bo potem kaj bolj prebudila me je pa zvečer dvakrat tko zaštihal spodaj, da sem kar skočila moj je reku, a greva sam jaz bi že kar šla, itak sem 10 dni prd PDP, tako da dolenjka nimaš bit kej huda se mi je pa danes od vas RR-jevk sanjalo da sem brala forum, pa kaj je kera napisala, sam zdele se sploh več točno ne spomnim vsak dan sam še tele naše sanjam februarka, sej nima bit kej narobe z jajci v ruladi... itak se pri tok visoki temperaturi zagotovo sve prepeče dober tek
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 12:29:43
|
|
|
|
Lanchy
|
Ojla babuske! Ma, ste spet nacvekale. Preden grem za nazaj brat, naj na hitro povem kako je bilo na pregledu danes. Delala CTG (vse OK), kri in voda BP, pritisk spet ful visok in zatekam ful, tako da sem dobila napotnico za pregled v P. Jutri moram bit ze zjutraj tam ob 7.30 (setra je rekla, da lahko da bom notri ostala)....bomo videli. DRugace mi je pa delal se UZ in imamo res veliko bambino, ki tehta ze 3500g in je velika okrog 53 cm... Trebuh se mi pa ni se cisto nic spustil (po besedah G), tako da si ne predstavljam kako bo, ce bo treba predcasno rodit .... NIc, vas grem prebrat za nazaj, pa se tipkamo bolj pol.
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 12:34:41
|
|
|
|
bamby
|
Sem si že shranila en verz za pošiljanje vesele novice . lanchy, vidim, da si na istem kot jaz, le da grem jaz šele drug teden v P na pregled in mi je G isto rekel kot tebi sestra, da lahko tudi ostanem ali pa ne. V katero P pa greš? Če boš upala kaj sporočit, kaj vse so ti delali na tem pregledu. Saj verjetno gre bolj za pregled krvi in urina, pa CTG. Kako daleč pa si že z nosečnostjo?
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 12:39:55
|
|
|
|
Lanchy
|
Bamby, grem v LJ P. Sem pa noseca 38 4/7. Upam, da pridem domov, pa da lahko sporocim kako je bilo
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 12:44:49
|
|
|
|
mlavla
|
februarka...a lako zaupaš recept po katerem si pekla rolado? pri nas bo pa danes za kosilo bučna juha in sirov "burek" (improvizacija) drugače pa je tudi naš danes bolj v mirovanju..sam ko pa začne ma pa kar konkretne brce...
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 12:53:26
|
|
|
|
Marusah
|
Ojla, Zdele sem bila pa čist prepričana, da ko bom prišla na forum, da bom prebrala, da je katera rodila... mi je prijateljica rekla, da je bilo danes ponoči zelo pestro tu pri nas v MB porodnišnici. Baje so rojevale ko po tekočem traku Tako tiste, ki so bile na rok, kot tiste, ki še naj nebi...Pa ni dvakrat za rečt, da za to ni kriva polna luna - Pina, ti si jo na žalost zamudila Pri nas tudi tako lepo zgleda, ko pogledaš skozi okno. Ko pa stopiš ven, je pa pravi mraz...ni prav nič prijetno So mi skoraj uhi zamrznili, ko sem šla par metrov peš Lanchy dobro zrihtaj na pregledu
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 12:57:13
|
|
|
|
Marusah
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lanchy ...DRugace mi je pa delal se UZ in imamo res veliko bambino, ki tehta ze 3500g in je velika okrog 53 cm... imate pa isto "bajsiko" kot mi "bajseka"
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 12:59:49
|
|
|
|
Lanchy
|
Marush, ocitno tile februarcki ne bodo od muh ....sem me pa skrbi kok sebomo pol kej namatrale jih na svet spravit
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 13:02:41
|
|
|
|
bamby
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lanchy Bamby, grem v LJ P. Sem pa noseca 38 4/7. Upam, da pridem domov, pa da lahko sporocim kako je bilo Si skoraj 2 tedna naprej od mene. Pa skoraj ne verjamem, da boš še kaj domov prišla, ali pač . Grem tudi jaz v LJ. maruša, praviš da je gosto po porodnišnicah . Po moje dela luna svoje. Itak pravijo,da ima svojo moč 3 dni prej in še 3 dni pol. Tako da za pino tudi morda še ni prepozno , ali pa za meti, ali pa februarko , morda tudi zate velja isto .
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 13:04:31
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: mlavla februarka...a lako zaupaš recept po katerem si pekla rolado? Pekla sem po temle: 3 jajca (sobna temperatura) 15 dag sladkorja 10 dag moke 5 dag jedilnega škroba 6 žlic vroče vode vanilijev sladkor žlička pecilnega praška marmelada po želj Jajca stepamo približno 4 minute, da se spenijo, nato dodamo sladkor in vanilijev sladkor in stepamo še približno 1 minuto. Nato dodamo 6 žlic vroče vode, masa se mora povečati vsaj za trikrat. Moko, jedilni škrob in pecilni prašek na to maso presejemo (počasi) in mešamo. Maso zlijemo na pekač (standardni - nizek), ki smo ga (obvezno) obložili s peki papirjem in damo v pečico za 8 minut na 225 stopinj. Če prepozno vzamemo ven, se bo rolada prelomila, drugače pa ne. Prej si že pripravimo raztegnjeno kuhinjsko krpo, ki smo jo posuli s sladkorjem. Pečeno maso zvrnemo na krpo skupaj s peki papirjem, ki ga takoj pokapamo z mrzlo vodo. Peki papir previdno odstranimo iz mase (kar hitro), pečeno maso namažemo (previdno) z marmelado in si pri zavijanju pomagamo s krpo. Rolado damo v hladilnik za 6 minut, da se ohladi. Ko jo vzamemo iz hladilnika jo narežemo na poljubno široke koščke in okrasimo s sadjem po želji.. Ga je že zadnjič ena pripopala (pa ne vem več kera ) in sem si ga shranila... Je pa ful dobra.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 13:07:10
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: bamby IZVIRNO SPOROČILO: Lanchy Bamby, grem v LJ P. Sem pa noseca 38 4/7. Upam, da pridem domov, pa da lahko sporocim kako je bilo Si skoraj 2 tedna naprej od mene. Pa skoraj ne verjamem, da boš še kaj domov prišla, ali pač . Grem tudi jaz v LJ. maruša, praviš da je gosto po porodnišnicah . Po moje dela luna svoje. Itak pravijo,da ima svojo moč 3 dni prej in še 3 dni pol. Tako da za pino tudi morda še ni prepozno , ali pa za meti, ali pa februarko , morda tudi zate velja isto . Nič mene not basat. Mi pa čudno otrdeva trebuh... Naš ni toliko ˝bajsek˝ in mora še nekaj časa v apartmaju počivat. Nema da hodi ven na mraz!
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 13:11:33
|
|
|
|
Marusah
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 IZVIRNO SPOROČILO: bamby IZVIRNO SPOROČILO: Lanchy Bamby, grem v LJ P. Sem pa noseca 38 4/7. Upam, da pridem domov, pa da lahko sporocim kako je bilo Si skoraj 2 tedna naprej od mene. Pa skoraj ne verjamem, da boš še kaj domov prišla, ali pač . Grem tudi jaz v LJ. maruša, praviš da je gosto po porodnišnicah . Po moje dela luna svoje. Itak pravijo,da ima svojo moč 3 dni prej in še 3 dni pol. Tako da za pino tudi morda še ni prepozno , ali pa za meti, ali pa februarko , morda tudi zate velja isto . Nič mene not basat. Mi pa čudno otrdeva trebuh... Naš ni toliko ˝bajsek˝ in mora še nekaj časa v apartmaju počivat. Nema da hodi ven na mraz! Naš je pa prelen, da bi se že zdej ven spravu Se mu še obrnat ne da, kaj šele ven lezt
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 13:11:42
|
|
|
|
bamby
|
februarka, meni se zdi, če bi se tvojemu malčku začelo mudit na svet, ne boš imela kaknše posebne besede pri tem, kaj misliš . Tokrat bo on šef, ne ti. Čeprav se strinjam s tabo, da se še nobenemu ne mudi, ampak se nikoli ne ve .
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 13:11:59
|
|
|
|
Lanchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 IZVIRNO SPOROČILO: bamby IZVIRNO SPOROČILO: Lanchy Bamby, grem v LJ P. Sem pa noseca 38 4/7. Upam, da pridem domov, pa da lahko sporocim kako je bilo Si skoraj 2 tedna naprej od mene. Pa skoraj ne verjamem, da boš še kaj domov prišla, ali pač . Grem tudi jaz v LJ. maruša, praviš da je gosto po porodnišnicah . Po moje dela luna svoje. Itak pravijo,da ima svojo moč 3 dni prej in še 3 dni pol. Tako da za pino tudi morda še ni prepozno , ali pa za meti, ali pa februarko , morda tudi zate velja isto . Nič mene not basat. Mi pa čudno otrdeva trebuh... Naš ni toliko ˝bajsek˝ in mora še nekaj časa v apartmaju počivat. Nema da hodi ven na mraz! Bamby, a mislis.... Jao...po eni strani bi ful, po drugi mam pa obcutek, da se nisem ready. No, bomo vidl, ce se ne javim do jutri popoldne, potem sem za na poti... Ja, luna ma pa kar nekaj dela...punce ne prevec vanjo gledat, pa lajat
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 13:14:14
|
|
|
|
bamby
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marusah Naš je pa prelen, da bi se že zdej ven spravu Se mu še obrnat ne da, kaj šele ven lezt Kaj veš, kaj ga še prime . Morda se bo pa še obrnil tik pred zdajci. Če se pa ne bo, boš pa tudi ti šla kmalu na kakšen pregled in posvet v P. Moja sestra je imela CR 12 dni pred PDP.
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 13:15:57
|
|
|
|
Lanchy
|
Nasa je pa ze na glavo od 20 t obrnjena...cist ready steady....sam spustila se pa se ni, rit direkt pod rebra tisci. Je se G mogla UZ direk pod rebri delat, k jo je v ritkico gledala
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 13:16:47
|
|
|
|
Marusah
|
Lanchy po moje nikoli nismo dovolj pripravljene na porod. Ko pride čas, pride.... takrat ni več poti nazaj!!! Je treba stisnat zobe in mislit na - pa gre!!! Joj, ti kr malo zavidam. Mogoče se boš pa že jutri cartala s Le glej, da takoj sporočiš!!!
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 13:18:13
|
|
|
|
bamby
|
lanchy, če se boš rihtala po tem, ali si ready ali nisi, ti lahko povem, da ta trenutek ne bi prišel nikoli, vsaj iz mojih izkušenj ne. Me je prijemalo, da bi, pa pol spet ne bi in tako je bil kar začaran krog. Sploh moj je bil šokiran, ko sem mu povedala, da moram nazaj v P, da grem rodit. Je rekel, da on še ni pripravljen . Tokrat je pa vse drugače, ker imamo že izkušnje od prej, pa oba veva, kaj nas čaka
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 23.1.2008 13:18:31
|
|
|
|
Marusah
|
IZVIRNO SPOROČILO: bamby IZVIRNO SPOROČILO: Marusah Naš je pa prelen, da bi se že zdej ven spravu Se mu še obrnat ne da, kaj šele ven lezt Kaj veš, kaj ga še prime . Morda se bo pa še obrnil tik pred zdajci. Bamby iz tvojih ust v božja ušesa...al kako se reče!!!
|
Dopustlittlestar5Kam greste letos na dopust?Na morje (
68%)

V toplice (
10%)

V hribe (
2%)

Ne gremo na dopust (
20%)
Število vseh glasov: 118Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!