Encijan
|
Se moram še jaz malo oglasit, da naju s Špelo čisto ne pozabite... Ravno tako kot Drajina Živa tudi naša Špela trenutno še preboleva 6. otroško bolezen, danes so ji pikice že malo zbledele oz. začele izginjati, včeraj je bila pa čist pikasta, po glavi (predvsem čelo, vrat), pa cel trebušček in hrbet, rokice in nogice pa so ostale skoraj čiste. Bomo videli, če se bo širilo še naprej, ali bo počasi konec. Vročina se nam je začela 2.2. popoldne in je bila kar visoka, eno noč je prišla tudi do 40. Je bila Š. kar boga, tako da smo ji dajali svečke in jo zraven še večkrat hladili z ovoji, kopelmi, nazadnje pa sem ugotovila, da je najbolje, da jo kar celo zavijem v mokro tetra pleničko in nato čez to v suho brisačo. Ji je tako pasalo, da mi je parkrat zaspala na rami, ko sem jo tako ovito nekaj minut nosila po stanovanju. Nam pa je P rekel, da naj bo Š. še 5 dni po izbruhu pikic v domači karanteni, ker je bolezen nevarna za plod pri nosečnicah. Nič mi ni jasno, kako so lahko tako različna navodila glede tega pri P!? Drugače pa imam eno veselo novico, namreč tudi meni so zaradi Š. alergije in nizke teže odobrili podaljšanje porodniške za 3 mesece, tako da se še ne sekiram tako zelo, da bo počasi treba v službo, ampak spremljam vas in vaše malčke, kako pogumno stopate v novo obdobje in se veselim in trepetam z vami... Čas tako neusmiljeno beži, da kar ne dojemam. Aja, sem videla, da ste nastavile tabelco za težo, velikost in št. zobkov, pa sem bila preveč zadaj, da bi se dopisala, zato naj kar tu napišem Š. podatke, trenutno ima pri 75cm 7.3 kg in 5 zobkov (2 izmed njih sta pokukala ven prav ted dni med 6. OB, tako da sem najprej mislila, da so samo zobki na pohodu. Pikca, se mi zdi, da s tvojim Jernejčkom padeta v mušjo kategorijo marčkov . No, zdaj se je pa zbudila, pa toliko imam še za povedat, pa par stvari za pokometirat... Tinaaja, še enkrat ti hvala, da si me opomnila, da imam šanse za podaljšanje P, sploh ne vem, če bi dala vlogo, če ne bi tega omenila. Pa, Draja, a lahko napišeš, kateri kruh je varen, dvomim, da imajo v našem Sparu tako knjigo oz. zvezek. Bom sicer naslednjič vprašala. Jaz sem nekako s poskušanjem in kmečko logiko pristala pri najbolj navadnem kmečkem kruhu (polbelem) iz domače pekarne (najmanj dodatkov), potem ko sem že razmišljala, da ga bom začela sama redno peči. Sama se kruhu sploh zvečer izogibam in raje jem riževe vaflje. Aja, kaj pa zelenjavna pizza (paradižnik, bučke ali malancane) ti ne diši? Meni je božanska, prav nič sira ne pogrešam. Sicer sem jo pekla šele enkrat po Š. rojstvu, ampak sme jo že prej večkrat! Nič, moram iti...
|