|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 14:25:40   
Teya*D.
Ja nekaj podobnega je res bilo že gor pred kratkim ja...
Potrebno se bo dogovorit, če ne moreš in imaš svoje obveznosti. Naj gre potem k babici kot si jo sama poslala. Saj nisi ti njena skrbnica, če pa njenega očeta ni doma pa ne more vse obležat na tvojih pljučih! Vsest se za mizo in pogovorit...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 14:45:55   
LoCa
js ne razumem te gonje nad anonimno....mislim, da absolutno nikomur ne bi bilo všeč, da bi se mu neki osebni plani konstantno podirali, in to samo zato, k se FOTR NI SPOSOBEN ZMENIT. kolikor js razumem, ima anonimna starejšo punco rada in tut ne razumem zakaj primerjat s tem situacijo 'kaj če pride živet h vam'. če bi pršla živet tja, bi živela tam. kje je tu problem? ga ni. problem je v možu, k ni sposoben hendlat odnosov z bivšo, in seveda v komunikaciji med anonimno in njim. če se vsi, ki so primarno družina te punce, lepo operejo roke in zginejo, je zlo upravičeno bit jezen. edino kar si ženska želi je da bi vedela kdaj pupa pride. sam to se je pa treba z možem zmenit . to obvezno. k 1. če otrok hodi k tebi imaš pravico vedet kdaj, je pa tut fajn da mogoče kaj planiraš, zato je edino prou, da se mož z ex ženo ne meni mimo tebe; 2.prevzemaš odgovornost za njegovega otroka, k ga imaš rada in vse, sam on pa kr lepo zgine in na tebe prenaša breme).  al pa če se kr z malo pomeniš o tem, da pač sporoči preden pride, ker te lahko ne bi blo doma al kaj tazga. tut ne vem, ta babica kr tko pusti 7letnega froca da gre po svoje al kajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 14:47:40   
malecka
Torej,nobene tolažbe ne zaslužiš.Si egoist in ljubosumna,to bo ja.
Ljubezen do partnerja je le takrat prava in velika,ko ljubiš tudi del njega in to je otrok iz prve zveze.namesto,da bi bila ženska in mati na mestu tu nekaj jamraš,da dela mož razlike med dvema otrokoma.Možno,da se malo več jezi na drugo hčer,ki je doma,na starejšo pa malo majn,ker mu srce tako zapoveduje in strah,da jo dokončno zgubi,ko je že zakon šel po gobe.Od partnerja se ločiš od lastnih otrok pa nikoli.Pa,da jo moraš čuvat,pismo saj jih šteje sedem let se že sama čuva.Da je nonstop pri tebi'Pa si pomislila,da zato,ker ji je lepo v družinskem krogu z novo sestrico,da morda kaj pogreša.namesto,da bi bila ponosna,da je tako velika punca rada v tvoji družbi(če te ne bi imela rada ne bi hodila)jo odklanjaš.Če si zmenjena s prijateljico jo lahko vzameš s seboj,saj ni
dojenček,da jo moraš po rokah nosit.Edino,če nisi namenjena k opravljanju njenega očeta ali matere,pol razumem,da so nezaželen par ušes.
Sram te je lahko,da nisi sposobna ljubiti enega otroka,ki ni kriv za nastalo situacijo.Pa mislim,da tudi do partnerja nimaš prav iskrenih čustev.


Se popolnoma strinjam, saj si vedela za njo ko si se poročila z svojim in z tem si prevzela del odgovornosti. Pa lahko si srečna da te ima mala ful rada.


_____________________________

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 14:50:55   
Anonimen
Berem in mi jasno, zakaj se ene takoooo zelo spravljate na anonimno. Saj je prav, da vsak pove svoje mnenje. Ampak take hude obtožbe pa...ne vem, no.
Jo popolnoma razumem. To ni njen otrok. In lahko "zahtevate" od nje, da ga ima enako rada kot svojega, kolikor želite. Pa je odgovor samo en: za njo je med njima razlika. In LOGIČNO je, da je tako.

Se pa jasno vidi, da ženska sicer mara deklico, saj ne govori, da ne sme priti. In hvala bogu, da ji bo partner prej povedal, kdaj pride. saj pa tako ne gre. Ona je njegova partnerka in se mi zdi totalno nenormalno, da je o tem ne obvesti. Pa ne samo obvestiti, tudi pogovoriti bi se moral z njo o teh stvareh.

In halo?!? Poleg vsega pa še nakam gre in ga enostavno ni doma. In ene obsojate anonimno, ker si je predtem naredila plane in bi rada nekam šla. Oče lahko gre? Ona pa nikakor?! Če pričakuje, da se bo družila z NJEGOVIM otrokom mimo napovedanih dni, potem je prav, da ji to pove.

Enostavno je videti, da je otrok revček, ker sta se starša razšla. In seveda je potrebno poskrbeti tudi zanj. Ampak, če je mati določena za skrbnico, prejema preživninioin če so določeni termini, kdaj je otrok pri komu, je jasno, da je prav, da nova partnerka prosi za to, da se jo obvesti o spremembah planov.

In mislim, da ni prav, da jo napadate, ker je očitno otroka sprejela tolikor, kolikor je pač prav. Njen pa to, kakorkoli si nekdo želi, ne bo. Če bi bila tako kot pravite "mačeha", potem ta starejša ne bi tako rada prišla. In če je rada tam, je to vsekakor zato, ker se počuti ljubljeno.

In to, da dela oče razliko pri obnašanju do svojih otrok, je absurdno. A lahko ima do otroka, ki živi z njim, drugačen odnos, kot do otroka, ki živi pri njegovi bivši?!? NE, zato ker sta to oba njegova otroka. In starejši se ne rabi "odkupit" z lepšim obravnavanjem. Ko bo tamala dovolj velika, bo žal to opazila.

Se mi sicer zdi, da mi bo malce žal, da sem se oglasila, ampak tokrat se mi res ne zdi prav, da se anonimno tako zelo obsoja. Mislim, da je zelo korektna.

Vsi vemo, da je otrok iz prejšnje zveze tukaj prizadet. In prav je, da se misli nanj. Ampak dajte tudi iz drugega zornega kota pogledat in razumet, da je sprejeti partnerjevega otroka iz prejšnje zveze tudi precej "močna" izkušnja. In vse "mačehe" ter "očimi" tudi niso sami po sebi grozni, ker ločijo svoje otroke od partnerjevih. Tudi to je verjetno dobra tema za debato.

Ampak punca v postu sprašuje, če se samo njej zdi prav, da se jo o spremembah planov obvesti in se z njo posvetuje. Anonimna, moj odgovor na tvoje vprašanje je: DA.

Tašča pa.... Če pride k njej, potem pride k njej. In ni normalno, da se od tebe pričakuje, da boš na razpolago vsem njihovim domislicam brez, da te kdo kaj o tem obvesti.

Želim ti, da se reši v korist vseh vpletenih. In pa pozdrav vsem enako in vsem drugače mislečim.

(odgovor članu Teya*D.)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 14:57:23   
malecka
Glede moža bi pa še to povedala, ti si tista ki mu mora reči, da ste vsi družina in da imaš pravico vedeti kdaj pride. Pa če ga res ni velikokrat doma, mu povej da ga obe hčeri pogrešata, in svetuj mu naj gre kdaj pa kdaj on skupaj z obema na sladoled ali pico....V glavnem ne tako črno gledati na situacijo, ker te ima mala rada, drugače je ne bi toliko vleklo k tebi. To bi bil lahko velik plus zateuser posted image
Pri prejšnjem postu pa te nisem napadala in prosim ne tako vzet. Saj vem sem bila v podobni situaciji in vidiš izpačeno sliko, verjemi.


_____________________________

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.




(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 15:15:25   
Taula
Zadnja anonimna...super si napisala, posebej tole...user posted image user posted image

In halo?!? Poleg vsega pa še nakam gre in ga enostavno ni doma. In ene obsojate anonimno, ker si je predtem naredila plane in bi rada nekam šla. Oče lahko gre? Ona pa nikakor?! Če pričakuje, da se bo družila z NJEGOVIM otrokom mimo napovedanih dni, potem je prav, da ji to pove.



_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 15:22:00   
Anonimen
eh

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 15:46:49   
jazz
Jaz bi verjetno bila malo bolj strpna, ker se vedno postavim v drugo kožo, ali pa stvari malo obrnem. Kaj če npr. se anonimni nekoč nekaj zgodi...ali bi si za svojo hčero želela, da bi si jo tako podajali?

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 15:47:53   
bumerang
Tudi jaz ne razumem, zakaj jo tako napadate. Pa po moje ste vse vzele preveč osebno oz. primerjajoč z lastno situacijo.

Čisto logično je, da anonimni pastorka ne pomeni toliko kot lastni otrok. Saj ni njen otrok. In en drugi otrok mami ne more pomeniti toliko kot njen lastni. In tukaj govorim o "mami" na splošno, ne samo o biološki mami.
Tale deklica se pojavi v hiši kot gost, enkrat tedensko, in si "vzame" samo tisto družinsko situacijo, ki ji ustreza. Vse prevečkrat sem videla otroke, ki so svoji "mami" ali "očetu" odgovarjali, se grdo obnašali, in potem rekli "pa kaj boš ti meni komandiral(a), nisi moja mama/oče". In takemu otroku naj bo nekdo kot mama ali oče? To enostavno ni možno, otrok je v taki družini vedno in le gost.

Pa še odgovor na vprašanje anonimne - ne, meni se to ne zdi normalno in take situacije ne bi nikoli sprejela saj bi se počutila kot varuška. Pa še svojemu lastnemu otroku se ne bi mogla posvečati tako kot bi si želela. In konec koncev tudi sebi.
Če bi pa ta otrok živel pri meni, potem bi bilo pa drugače. Ampak potem bi vzel celotno družinsko sliko, ne samo delček nje, in mene kot mamo in ne kot varuško animatorko.

Je pa res, da otrok ni nič kriv in da ima pravico do očeta. Ni anonimna tista, ki ji je deklica odveč (mariskdo od nas bi očitno bil z njo še veliko manj, jaz zagotovo), ampak njen lastni oče.
Tašča pa raje kot da bi bila sama varuška malo potisne anonimni, ki je zadnja v vrsti, ki bi se z deklico morala ukvarjati. 

Čuden odnos imata s tvojim dragim, anonimna, to je dejanski problem!

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 16:00:37   
piščanc
jaz se strinjam z nevo in enako mislečimi. če si sprejela partnerja, moraš tudi njegovo hči. kako bi pa bilo, če bi dejansko živela pri vas - a bi tudi delala take razlike med njo in tvojo hčerjo.

pa če greš na obisk k prijateljici lahko mimogrede vzameš oba otroka.

me prav zanima kakšni bi bili odgovori, če bi mamica imela otroka iz prejšnje veze in bi očeta to motilo. prva anonimna predstavljaj si, da imaš ti otroka iz prejšnje veze - kako bi se počutila, če ga tvoj partner ne bi sprejel za svojega?

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 16:02:37   
Anonimen
Se podpišem pod vse tiste,ki ste napisale,da je vedla za otroka že prej.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 16:07:34   
nejcko
Ampak eni pa res ne znate brati, madonca!!! Kje je anonimna napisala, da partnerjeve hčerke ne mara, lepo vas prosim??? In kje je napisala, da mala ni zaželena pri njih???

Ko mi boste našle odg. na ti dve vprašanji, pa lahko še kakšno rečemo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 16:09:43   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc
kako bi se počutila, če ga tvoj partner ne bi sprejel za svojega?


Ni problem v tem, problem je v tem, da lastni oče svojega otroka ne sprejme in ga pusti anonimni kadarkoli je pri njih. Anonimna ga je sprejela, je pa logično, da noče biti sama in samo varuška-animatorka.


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 16:11:10   
Taula
bi pa bilo, če bi dejansko živela pri vas


Če bi živela pri njih bi lahko postavila ista pravila, kot jih ima za svojo punčko. Takrat ne bi bila več samo varuška.

Ne vem zakaj vse vidite anonimno..kaj pa oče? Zakaj on ne vzame hčerke? In babica? Zakaj jo ona noče imeti in jo da takoj anonimni. To kar lepo spregledate. Berete kar vam paše.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 16:40:50   
Dashenka
Tudi jaz ne razumem, zakaj jo tako napadate. Pa po moje ste vse vzele preveč osebno oz. primerjajoč z lastno situacijo.

Čisto logično je, da anonimni pastorka ne pomeni toliko kot lastni otrok. Saj ni njen otrok. In en drugi otrok mami ne more pomeniti toliko kot njen lastni. In tukaj govorim o "mami" na splošno, ne samo o biološki mami.
Tale deklica se pojavi v hiši kot gost, enkrat tedensko, in si "vzame" samo tisto družinsko situacijo, ki ji ustreza. Vse prevečkrat sem videla otroke, ki so svoji "mami" ali "očetu" odgovarjali, se grdo obnašali, in potem rekli "pa kaj boš ti meni komandiral(a), nisi moja mama/oče". In takemu otroku naj bo nekdo kot mama ali oče? To enostavno ni možno, otrok je v taki družini vedno in le gost.

Pa še odgovor na vprašanje anonimne - ne, meni se to ne zdi normalno in take situacije ne bi nikoli sprejela saj bi se počutila kot varuška. Pa še svojemu lastnemu otroku se ne bi mogla posvečati tako kot bi si želela. In konec koncev tudi sebi.
Če bi pa ta otrok živel pri meni, potem bi bilo pa drugače. Ampak potem bi vzel celotno družinsko sliko, ne samo delček nje, in mene kot mamo in ne kot varuško animatorko.

Je pa res, da otrok ni nič kriv in da ima pravico do očeta. Ni anonimna tista, ki ji je deklica odveč (mariskdo od nas bi očitno bil z njo še veliko manj, jaz zagotovo), ampak njen lastni oče.
Tašča pa raje kot da bi bila sama varuška malo potisne anonimni, ki je zadnja v vrsti, ki bi se z deklico morala ukvarjati.

Čuden odnos imata s tvojim dragim, anonimna, to je dejanski problem!


No, tole pa je odličen material za sodobno verzijo Pepelke.
Hudobne mačehe "tukaj in zdaj"user posted image user posted image user posted image user posted image .


(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 16:52:42   
Taula
Prej očetje, ki kupujejo ljubezen otroka.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 17:04:12   
Anonimen
Sem otrok ločenih staršev in vseeno mislim, da je otrok naj pri vama ko je oče prisoten. Jaz bi udarila po mizi in rekla, če boš ti doma je lahko tu, če ne jo pa vzemi s sabo.

Oče je tu glaven, da skrbi za njo. Ti pa se pobrigaj, da te bo spoštoval tebe in tvoje mnenje.

Malo samozavestnosti prosim.

Vzemi beležko v njo vpisuj kdaj je otrok pri vas in koliko je bil z njo oče. Potem pa mu serviraj mogoče se mu pamet vklopi.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 17:07:38   
Anonimen
Imam občutek, da je ta punčka(pastorka) vsem odveč.user posted image
Jaz bi bila srečna, če bi moj imel od prej otroka, ki bi želel biti veliko pri meni.Zanj bi se morda potrudila še bolj kot za svojega otroka, saj je najbolj nasrkal pri ločitvi staršev.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 17:12:36   
malecka
V tem primeru anonimne, je več problemov. Tako, oče deklice je na prvem mestu to je definitivno, za njim nič ne zaostaja babica, ki malo kratkomalo nekam porine. Pa tudi sama mama punčke, ki si dovoli kar tako da njena punčka luta. po moji pameti pa tudi anonimna ni dosti za njimi, res da ima malo rada ampak jo je začela odrivat, ker se noben ne zanima zanjo, ne mama, ne oče. Punčka se išče a nikjer ni zaželena.

Bi pa bilo definitivno slišati celo zgodbo.


_____________________________

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.




(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 17:19:36   
jazz
Vedno je lahko še slabše! Jaz bi bila vesela, da bi me njegov otrok sprejel...ne pa kot sem zadnjič eno brala, da hoče bivše nazaj spravit in je mala že cel vragec okrog tega...zvita lisička!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 17:32:54   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

No, tole pa je odličen material za sodobno verzijo Pepelke.
Hudobne mačehe "tukaj in zdaj"user posted image user posted image user posted image user posted image .



Kaj je, ti je potica v glavo udarila pa nimaš lastnega mnenja, da se moraš name obešat?

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 18:07:08   
LoCa
ma js ne vem kje ste vi prebrali, da je anonimni punčka odveč??? no ok, bom vzela to kot tipični sindrom forumskega pisanja, še vedno je blo tko, da je tričetrt ljudi napletlo  še par svojih izsledko in jih potem očitalo človeku.
malecka, pomoje če bi (al pa je) anonimna začela odrivat punčko je razlog predvsem v tem, da se vsi, ki bi morali zanjo skrbet že zaradi tega ker so prvotna družina, te odgovornosti otepajo. vsak bi se v taki situaciji počutu stisnjenega v kot.


(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 18:20:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

razliko med njima delaš tudi ti, se ti ne zdi?


ja valda da jih dela, sej ni njenauser posted image

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 18:25:55   
VERONICA
Neva in njej podobne, dajte čitajte malo kaj ženska pravi. Vi pa vidite samo neke frustracije iz svoje preteklosti ali sedanjosti. Če ste vi imele neljubečo, sovražno mačeho to ne pomeni da so vse take. In če je vaš bivši poročen z neljubečo, sovražno novo ženo ali so potem vse nove žene take?

Meni se to zdi onesnaževanje foruma, toliko besed o nečemu kar je samo v vaših glavah.

Jaz od partnerja pričakujem da mi pove gdaj bo ali ne bo doma da se vem kako ravnati. Ali sem samo zato slaba mati kateri je težko biti z lastnim otrokom.

Pa tudi moja mama bi me čudno gledala če bi ji kar tako pripeljala otroke. Slaba in ljubosumna babica?

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Pastorka!?
28.12.2007 19:03:32   
malecka
malecka, pomoje če bi (al pa je) anonimna začela odrivat punčko je razlog predvsem v tem, da se vsi, ki bi morali zanjo skrbet že zaradi tega ker so prvotna družina, te odgovornosti otepajo.


saj sem točno to napisala.user posted image


_____________________________

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.




(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?