Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

kot Enolla - lososovi kotleti so njamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
), dodam na lističe narezan strok česna in za lososa seveda liste koromača. Zavijem in v pečico za ene 20 minut na 220.
. Zakaj pa ne popraš? A je to kakšno pravilo pri ribah?
ja ne vem no, zato pa vprašam. Vsega se lotim kuhati, res vsega ampak na mojem spisku prioritet pri kuhanju so ribe na zadnjem mestu. Imam kar rešpekt pred njimi. Pa se jih bom morala lotiti, ker jih moj mali zelo rad je. In sem zelo vesela, kakšnega takega nasveta in recepta in prve roke. Pa drugič dej kar "škrtoc" napiši, da se ne boš matrala z italijanščino
.
, ampak če bo "in oridžinale italiano" ga bo lahko razumel samo ožji krog ljudi, ki vedrimo tukaj.
) in mi je bilo zelo vščeč - možu pa malo majn, ker mu je bil losos preveč aromatičen.
- Jaz sem ponavadi delala samo osliča.
.
Popra, ampak nežno in z belim poprom (po pravici povedano, nimam pojma, za kaj bi drugače uporabljal bel poper). Zraven ribe v foliji pašejo vse mogoče na tanko našniclane korenovke (korenje, koren peteršilja, zelena), por, cel česen (ga potem ne poješ, če nisi ravno fen), vino, tanke rezine limone, olivno olje. Začimbe, ki pašejo zrave so sveže - peteršilj, koprc, rožmarin, tudi žajbelj (bolj za sladkovodne ribe) in timijan. V folijo se splača dat filete ali pa majhne ribe (do 30 dag), cela riba se lepše speče kar tako v pečici. Jaz velikokrat dam v folijo ribe, ki gredo potem na žar; tako ti pleskavice ne dišijo po ribi in obratno, ribe so vedno lepo spečene (no, skuhane) in se ne "zapopajo" na plato.