|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zaprtje-koliko dni je kriza?
29.2.2008 11:38:02   
suzanamai
Valči najprej ti želim, da se Lara čimprej vrne domov. Iz lastne izkušnje ti lahko povem, da pri hudem zaprtju ne pomaga nič drugega kot psiha. Sama sem imela namreč ta problem od rojstva pa do 25 leta, ko sem prvič rodila. Sedaj na srečo teh težav nimam več, razen kadar spremenimo okolje, rabim tri dni, da se toliko akumuliram in se pripravim na olajšanje.

Kot so napisale punce že prej se telo navadi na odvajala. Meni so edino pomagali ovseni otrobi z medom. Mami je otrobe zmlela in dala notri par žlic meda, tako da je nastala lepljiva zmes, potem se vsako jutro pojedla dve žlici, čez popila sladek čaj, ali pa sem to zamešala v navaden jogurt. Mogoče je za probat, saj se mi Lara full smili. Meni so pri 20-ih ugotovili, da imam kronično zaprtje zaradi stalnega jemanja odvajaluser posted image . No na otrobe se pa nisem nikoli navadila in mi še danes pomagajo.

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Zaprtje-koliko dni je kriza?
29.2.2008 18:16:26   
valči
suzanamai,
kaj si jemala od odvajal?Sirupe,ali kaj druga?

Morem vam napisat,da sem bila danes pri Lari in je včeraj po dveh klistirjih kakala.Končni.In infuzijo so ji dali.Danes še ni kakala,sem maloprej klicala.Jutri bo najbrž šla domov,tako so mi rekli.

Sem pa danes najprej,ko sem prišla na oddelek zahtevala zdravnico,vendar je bil zdravnik,ki je krasen človek in ga že dobro poznam.Je zelo prijazen,vse sem mu razložila,vso njeno prehranjevanje in našo skrb.Rekel je,da niti najmanj ne dvomi v mene,da se trudim in ji ponujam zdravo hrano,ampak zdravnice nisem omenjala.Tudi sestre so zelo prijazne in razumevajoče,v nobenem nisem začutila kančka obsojanja.In res mi je žal,da je mož včeraj to doživel.

Jutri bom sestre vprašala za priimek te zdravnice in drug teden bo direktor bolnišnice bral moje nezadovoljstvo,naj ve,če še ne,kakšen človek brez kulture dela z otroki,ki rabijo posebno nežnost.

Današnji zdravnik je dal Lari celo lupčka na lice,meni roko in prijazno razumevanje.
Hvala,ker ste me brale in svetovale.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Zaprtje-koliko dni je kriza?
29.2.2008 19:33:54   
šnucika
Valči - daj vprašaj zdravnika,kakšno ima mnenje o Lacteconu, ki naj ne bi bil odvajalo in se ga telo ne navadi.
Me zanima mnenje, ker naša P pravi,da je O.K., da itak le mehča in ne daje tistih  "signalov" za kakanje, kot je črvičenje in krči.

Pa super, da se je hčerkica spucala!user posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Zaprtje-koliko dni je kriza?
29.2.2008 22:21:26   
valči
šnucika,
sem ga danes že spraševala glede Portalaca in Lacectona in mi je mirno zatrdil,da se te zadevice mirne volje dajejo otrokom.In nikakor se na to otrok ne navadi.Ker to je tako,kot bi s hrano naredil prebavo,samo da ni hrana.Zagovarja namreč redno uporabo tega.Naj se pač ravnamo po otroku.Je mi rekel,da je na tržišču več teh sirupov in da se naj v lekarni pozanimam,ker vsi so baje podobni.
Je pa še rekel,da naj raje vsak dan ji dajem sirup,kot pa da bi se posluževali posegov v telo.Niti svečk ne odobrava!!Sem se začudila in mi je rekel,da ni dobro svečk dajat,da eni jih redno,na nekaj dni.Nikakor!Ker otrok dobi večen strah.In upa,da več ne bo treba dajat Lari klistirja,ker bomo dobili nevrotičnega otroka.Ker se grozno boji zdravnika in sester,ker si je zapomnila,da so ji namučili.Revca.

Samo,da jo bom imela jutri doma.
Odločila sem se,da ji bom odslej redno pekla polnozrnat kruh s semeni.Bel kruh je strup za slabo prebavo,bela moka na splošno.
Bom še jaz jutri zaslišala malo pediatra.user posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Zaprtje-koliko dni je kriza?
1.3.2008 10:18:52   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: valči

Jutri bom sestre vprašala za priimek te zdravnice in drug teden bo direktor bolnišnice bral moje nezadovoljstvo,naj ve,če še ne,kakšen človek brez kulture dela z otroki,ki rabijo posebno nežnost.



user posted image user posted image user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Zaprtje-koliko dni je kriza?
1.3.2008 14:23:41   
valči
Javljam vam,da imamo Laro doma in je tako srečna,jaz pa še bolj.Dobila sem navodilo,naj sirupe jemlje vsak dan,kakšne,pa se naj sama odločim.


Mi je zdravnik rekel,da še je Lara do jutri vodena v bolnici in naj pokličem jutri ob 11 uri,kako je z njo.Mi je nekaj omenjal zdravnico,jaz pa sem ga napadlauser posted image Kako se piše,kao je mojega moža skregala,grozila s socialno,tako,da je bil čisto ogorčen.Zdravnik pa kar stal in se začel v njenem imenu opravičevat,da mu je žal,da bo govoril z njo in da ne dvomi vame,ker sem krasna mami...Tako se je opravičeval,da se mi je zasmilil,revež,ker on ni nič kriv in je krasen zdravnik.
Samo mogla sem povedatuser posted image Sedaj pa nisem sigurna,kako se ona  piše,ker direktor bo pismo dobil,vendar ne vem,kako naj do imena in priimke dotične osebe pridem?
Ali naj samo napišem datum sprejema,bo vedel,kdo je tist dan delal?Kompliciram?



P.s.Lara je po trebuščku vsa pikava in to sem zdravniku povedala in da sumim konzervanse,sadni čaj,ki ima barvila,ali juho iz vrečke.Ona je navajena domače kuhinje,še vegete in jušnih kock ne uporabljam.Vprašanje,kaj ji škodi,sigurno nekaj.In zdravnik je rekel,da Lara mora domov,da ne bo še bolj pikava.
Včeraj ni nič kakala,upam,da bo danes,ker jutri je ne bi rada nazaj vozila.

Hvala,ker ste brali to našo dogodivščino in hvala za vse odgovore in vzpodbude.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Zaprtje-koliko dni je kriza?
1.3.2008 14:46:05   
Blink1
Mi smo imeli iste težave, samo da nismo nikoli bili v bolnici. Samo pri pediatru.

Jaz sem Neji po 5-ih dneh dala svečko samo zato, da se je pokakala, ker je blato zadrževala. Vtipkaj v iskalnik še "zadrževanje blata" pa boš dobila nekaj zatetkov. Jaz sem kar dosti spraševala o tem, ker sem bila že obupana.

Drugače pa Lactecon ali Portalak - redno!!! Da se blato zmehča in otrok izgubi strah pred kakanjem. Mi smo lepili nalepke za vsako kakanje , iz tega naredili cel cirkus... Ampak je vse skupaj trajalo celo leto. Potem pa, kot da bi prerezal - je začela kakat brez problema in težav.

Upam, da se hitro popraviuser posted image user posted image

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Zaprtje-koliko dni je kriza?
1.3.2008 20:24:20   
bt08
Pri nas tud ni kakal 8 dni in sva mu dala donat,ga je popil liter in pol ,čez dva dni se je pa tako ukakal,da jem orel pod tuš.

Valči jaz bi pa tisti zdravnici ki je socialno omenjala dala vetra!!!!


Samo da je vse ok z vami!


_____________________________

6.3.2005 prijokal moj sonček Ožbej!

100 ljudi in 100 različnih pogledov!


(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Zaprtje-koliko dni je kriza?
3.3.2008 11:28:06   
Karina&Laura
Koliko težav zaradi kakanja, kdor tega ne doživi ne ve kako je to. Moji punci sem po 4 dneh dala svečko ker je bilo nevzdržno potem je kakala in bila srečna od veselja, dva dni pa se je samo valjala po tleh in vlekla nazaj. Zdaj me je kar strah kako bo naslednjič, rekla je da bo zdej vsak dan kakala ampak ne verjamem.

Ne bi ji rada dajala prepogosto svečk in sirupov. Za svečke sem brala v vaših mailih da jih ni pametno prepogosto uporabljat. Tudi v lekarni  so rekli da za sirup ni problem ampak svečke pa naj bi se dajale samo kadar je res nuja.
Ampak nam sirup nič ne pomaga, včeraj sem ji dala 4 velike žlice, kakat jo je prijelo ampak je zadrževala da je bila že zelena. Fora je v tem, da moja punca zaenkrat sploh še ni zasušena in da ne bi mogla kakat ima čisto mehko blato ampak ga močno zadržuje ne popusti. Nimam več idej kako jompregovoriti, tudi podkupovanje ne pomaga več.

Kaj lahko še uporabim razen sirupa?

(odgovor članu bt08)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Zaprtje-koliko dni je kriza?
3.3.2008 14:04:24   
Pajaca
Mi mamo tud te probleme. Do sedaj sem mu dala 2x ko je bilo res kriza svečko.

Je pa bilo smešno lani na dopustu, ko 5 dni ni kakal, pa sva ravno gruntala če je za svečko ali ne in gospod se je cel dan prenažiral s čokolado. No ja sem rekla, jej pa boš zvečer dobil svečko, ker pomagalo ni itak nič... ja gospod se je pokakal. Ene 3x.

No od takrat že vem, da ko je čisto zapacan, ko ene 5 dni ne gre kakat, da mu moram dati čokolado, en dan jo je in potem naslednji dan cel dan kaka.

A še vedno mi ni jasno, kako lahko otrok jemle čokolado kot odvajalo, če pa kao zapira.



Glede zdravnice pa napiši datum in uro sprejema pa bodo vedeli kdo jo je sprejel, saj je v sprejemnum listu podpisana.

(odgovor članu Karina&Laura)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Zaprtje-koliko dni je kriza?
3.3.2008 21:30:23   
natasar
Ker naša (3 leta) tudi namerno zadržuje in zaradi tega smo pristali tudi v bolnici (na srečo ne čez noč), si sedaj pomagamo s slivovim sokov, lanenim semenom (zdrobljeno ji dam v juho oz. tekočo hrano, lahko tudi v puding, jogurt), redna uporaba Prorektala S ali Lactecona - 2 meseca neprekinjeno, in uporaba mazila ****locaine Jelly 2% (kupiš brez recepta) in ga namažemo preden jo tišči kakat, saj omrtviči del, ki ga namažeš in ne čuti bolečin. Seveda pa tudi dosti govorjenja o kakanju in da nič ne bo bolelo, pa da ne bomo več dajali svečk ipd. Mi imamo to že drugič (prvič pred 1,5 letom), da zadržuje in upam, da bomo spet rešili bojazen pred kakanjem in želim tudi vsem ostalim. 

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?