|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: bodoče mamice študentke
21.7.2011 7:12:27   
Anonimen
Najprej končaj šolanje in potem se odloči za otroka. Pri 19 imap še časa, s fantom si vzamita te 3 leta za sebe. Potujta, kupita stanovanje, ga prenovita, ... Tipa vmes pridno študiraj, še tako boš pri 24 mlada mamica.

Mogoče zveni ostro, samo če pogledam sebe nazaj, vidim da pri teh letih nisem vedela kaj vse lepega lahko še doživiva s fantom. Sva tudi hotele že takrat otroka, še vedno sva skupaj in sva se potem za otroka odločila kasneje, pa nama sedaj ni žal. Videla sva svet, prestala 1000 težkih situacij, in veva, da sva za skupaj in otrok, naju je samo še dodatno povezal.

(odgovor članu tadejadany)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: bodoče mamice študentke
10.8.2011 13:30:15   
nincrli
Sama sem rodila v 4. letniku (ff lj) pa je nekak šlo, takrat sem imela še 9 izpitov in dvojne vaje za obiskovat. Zdaj pa lezem proti koncu. Sicer je kar naporno, faks in nosečnost in kasneje otrok ampak sama se ne bi drugače odločila. Vse se da, je pa definitivno lažje, če ga imaš v višjem letniku. Je velikor bolje, če si vsaj proti koncu. Jaz bi na tvojem mestu počakala še kakšno leto ali dve. Glede vaj pa je odvisno od profesorjev, meni niso kaj dosti skozi prste pogledali user posted image


_____________________________

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: bodoče mamice študentke
24.12.2012 21:27:10   
Lanaia90
Obujam temo user posted image kje ste mlade mamice oziroma bodoče mlade mamice?
Jaz sem absolventka in se poskušam spravit pisat diplomo.. s partnerjem se trudiva za user posted image že 5 mesecev in upava, da tokrat bo uspelo.
Malo me skrbi, kako bojo to sprejeli domači, ker njegova mama je mnenja, da ti otroci uničijo življenje, vsi pa pričakujejo da bova imela otročka šele po 25. ali 30. letu.. kako so to sprejeli vaši starši in njegovi?

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: bodoče mamice študentke
27.12.2012 21:30:36   
CheryBlossom
Tukaj še ena mamica študentka... Doma imam fantka starega 2 leti, sedaj pa upamo, da bo čez 9 mesecev dobil družbico.. Tako, da čakamo na plusek... ;)

_____________________________

Velikokrat ponoči budna gledam kako se moj otrok izgubi v mirne sanje, v medli svetlobi življenska energija prečka moje misli, a sploh kdo dvomi kako dobro se počuti moje srce...

(odgovor članu Lanaia90)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: bodoče mamice študentke
13.1.2013 13:38:25   
d_m_b
Zdravo punce! Evo še ena študentka se vam pridružuje user posted image ..z možem še nimava otrok, si jih pa zelo želiva, tako da čakava na plusek =) upam da naju čim prej preseneti user posted image
Drugače pa hodim v 2. letnik, sicer bi morala biti že 3., pa se je v prvem letniku zalomilo..mož pa hodi v službo in je zaposlen za nedoločen čas.
Zanima me, kako je vam zneslo otroček in faks? Jaz sem sicer mnenja, da se vse da če se hoče in verjamem da mi bo uspelo user posted image

(odgovor članu CheryBlossom)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: bodoče mamice študentke
13.1.2013 17:19:36   
CheryBlossom
d_m_b živijo. Jaz imam enega otroka in ravno tako obiskujem drugi letnik faksa. Sicer je moj malček star že 2 leti, ampak tudi lani je kar šlo no. Sploh, če imaš kakšno babico, da ti kdaj pa kdaj pogleda otroka je super. Sedaj pa delava na novem dojenčku, če mi uspe dokončam 2. letnik in nato eno leto pavziram.. Tako sem naredila tudi pri zdajšnjemu otroku, saj sem se mu hotela prvo leto posvetiti izključno njemu in ne šoli, ker vem, da bi drugače izgubila veliko neprecenljivih trenutkov...

_____________________________

Velikokrat ponoči budna gledam kako se moj otrok izgubi v mirne sanje, v medli svetlobi življenska energija prečka moje misli, a sploh kdo dvomi kako dobro se počuti moje srce...

(odgovor članu d_m_b)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: bodoče mamice študentke
13.1.2013 19:27:00   
d_m_b
Ja tudi jaz imam namen pavzirati, da bi se lahko 100% posvetila otroku in uživala v skupnih trenutkih, itak tako hitro rastejo, da na koncu ne veš kam je šel čas, vsaj tako se mi zdi ko gledam nečaka in nečakinjo user posted image .
Upam da že ta mesec zagledaš user posted image user posted image
S kje pa si, če smem vprašat? Če nama obema rata, bova mogoče lahko skupaj vozičkali user posted image

(odgovor članu CheryBlossom)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: bodoče mamice študentke
13.1.2013 20:14:08   
CheryBlossom
Jaz sem iz okolice Ajdovščine. Kaj pa ti? Kdaj je pa ne pričakuješ? Moj dan D je 17.1. in srčno upam, da zagledam user posted image ...

_____________________________

Velikokrat ponoči budna gledam kako se moj otrok izgubi v mirne sanje, v medli svetlobi življenska energija prečka moje misli, a sploh kdo dvomi kako dobro se počuti moje srce...

(odgovor članu d_m_b)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: bodoče mamice študentke
13.1.2013 20:24:28   
d_m_b
uhh pol sva pa kar narazen =/ ..jay sem pa z okolice Ljubljane.. Drugače je pa ne pričakujem 30.1., ta teden naj bi imela ovulacijo..
Držim pesti, da zagledaš magični user posted image user posted image , mormo pozitivno razmišlat user posted image

(odgovor članu CheryBlossom)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: bodoče mamice študentke
23.1.2013 22:14:28   
Kaličopka6
Hej hoj :)

Tudi jaz sem še študentka. Ponavljam drugi letnik. Midva se pa trudiva že dve leti od kar ima on fajn službico. Samo se je zapletlo pri meni, so mi odkrili PCOS in pregrado, kar so mi operativno poštimali prejšnji mesec. Tale mesec je najin prvi poskus po operacijah. Sem pa vesela, ker so mi tud doma rekli, da naj zdaj po operacijah pa čimprej zanosim in da mi bodo tud finančno pomagali. Je rekla mami sej faks boš že nardila, maš pol še 9 mesecev miru :). Sej je res, če se zdj prime bom rodila oktobra, takrat bom pa že v tretjem letniku :) upam. In bom lahko lepo pauzirala in uživala v materinstvu :D.

Jaz še nevem kolk dolg mam cikel, ker sm prej mela neredne zaradi bolezni. Odločla sem se, da bom testirala po 5.2., ko odpišem tahuji izpit. :)

Vso srečo punce!

< Sporočilo je popravil Kaličopka6 -- 23.1.2013 22:15:41 >

(odgovor članu d_m_b)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: bodoče mamice študentke
1.2.2013 18:34:42   
d_m_b
Živjo Kaličopka6 user posted image , joj, res upam da vama rata, držim pesti user posted image
mene tut neki user posted image zafrkava, nevem pri čem sem..user posted image bi morala pridt v sredo, pa je še kar ni, testek pa je pokazal -, ampak upam da sem ga prehitro delala :) Drugače sem pa tudi jaz 2. letnik in če zanosim, bom rodila takrat ko bom 3. letnik (vsaj upam user posted image )..

(odgovor članu Kaličopka6)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: bodoče mamice študentke
2.2.2013 20:16:31   
brbrb
Pozdravljene,

sem nova na tem forumu. Tudi jaz sem študentka zadnjega letnika, čaka me še en semester in diploma. M mi zamuja drugi dan, naredila sem test CB in mi je pokazal negativno. Čez nekaj dni, če ne dobim M naredim test še enkrat. Opažam pa tudi spremembe občutja. Otrok bo sicer več kot zaželjen, saj si ga s partnerjem oba želiva. Sicer sva imela namen načrtno delati na tem čez kakšni dve leti, ko bi naredila izpite za podiplomski študij. Tako da v primeru nosečnosti vzamem drugo leto absolventa in potem dalje, na drugo stopnjo. Me je pa pošteno strah kako bom zmogla, čeprav vem, da imam 100% partnerjevo podporo in podporo domačih. Zanima me še, kako na vas, mlade mamice gledajo profesorji, sošolci? Sama sem sicer v naravoslovju in imam kar zahteven študij, otroci pa tudi niso ravno priljubljena tema. Zanima me, če je katera od mladih mamic v naravoslovnih vodah in kako se sooča z študijskimi obveznostmi kot so obvezna prisotnost na laboratorijskih vajah, veliko sprotnega dela, sprotno učenje? Po resnici povedano, že sedaj sem pred izpitnim obdobjem totalno brez energije, saj se učim samo za kolokvije, ki so pogoj za pristop k izpitu po 2, 3 mesece.... Strah pa me je še reakcij profesorjev, sošolcev. Se je mogoče še katera soočala s takimi problemi?

(odgovor članu d_m_b)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: bodoče mamice študentke
3.2.2013 8:10:11   
Kaličopka6
Ojla dmb!

moja user posted image se še ni prikazala in upam, da nama je uspelo! čez par dni bom testirala, seveda, če je še ne bo. user posted image
imam pa eno lepo novičko! seliva se v veliko trosobno stanovanje tako da mava zdj lepo sobco še za otročka. upam, da bo kmal uspelo, da jo zacneva opremljat se z vecjim pričakovanjem :).

držim pesti za vse nas!

caw caw

< Sporočilo je popravil Kaličopka6 -- 3.2.2013 8:14:20 >

(odgovor članu brbrb)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: bodoče mamice študentke
3.2.2013 9:05:16   
d_m_b
Ojla Klačopka6 user posted image !
Moja user posted image se tudi še ni prikazala user posted image , upam da nama je res uspelo user posted image ..me pa tako muči tole ker ne vem pri čem sva, imaš kakšne znake mogoče? Jaz nimam čisto nič posebnega, ne vem ali je to dobro ali slabo..
To je pa res super novička, meni ne bo lepšega kakor kupovat za dojenčka opremljat sobico itd. user posted image s kje pa si če smem vprašat?

Tudi jaz držim pesti za vse da čim prej vidimo lepi user posted image

(odgovor članu Kaličopka6)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: bodoče mamice študentke
3.2.2013 9:10:59   
d_m_b
Ojla brbrb!
Ja tudi jaz se včasih vprašam kako bom lahko delala faks in se čim bolj posvečala otročku, ampak mislim da nam bo vsem uspelo s pomočjo partnerja in staršev. Imam pa tudi jaz veliko vaj, katere so obvezne, ampak vem da se vsaj na našem faksu da veliko stvari zmenit s profesorji.
Upam da kmalu zagledaš user posted image

(odgovor članu brbrb)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: bodoče mamice študentke
3.2.2013 9:57:09   
brbrb
d_m_b, hvala za spodbudne besede. Saj vem, da se na koncu vedno dobro izteče, če seveda nekaj naredimo za to. Strah bo tako ali tako v vseh primerih še vedno prisoten. Sicer se mi je pa zjutraj ulila M user posted image in sem kar občutno razočarana in v rahli depresiji. Tako da, gremo naprej. Z partnerjem sicer še ne delava na polno na otročku, vendar pa prakticirava nezaščitene odnose z izlivom ven. Tako, da če se zgodi po nesreči se zgodi in bova oba zelo vesela. Po tihem upam, da se to zgodi čimprej, drugače se bo vse samo vleklo. Če tako gledaš itak, kljub urejenim finančnim pogojem nikoli ni pravi čas za otroka, ker vedno nekaj pride vmes, in moramo postoriti še to in ono preden pride otrok. Moram tudi reči, da bravo vsem puncam, ki delate na otročku kljub študiju. Mene je pošteno strah za to potezo.

Se vam še kaj oglasim, če bo kaj novega. Vsem puncam,ki čakate svoj user posted image pa želim vso srečo in ostanite pogumne še naprej!

(odgovor članu d_m_b)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: bodoče mamice študentke
3.2.2013 19:21:22   
Kaličopka6
hejla!

cudna dogajanja pr meni
- boleče, napete, večje dojke 1 teden pred m, prej nikol nism mela in take so se vedno s tem, da so vedno večje
- 4 dni pred m sem zgubila okus v ustih in je vsak dan slabše, apetit mi je totalno padel, nič mi ne paše jest in v sluzi imam skos malo krvavih delcev, kot neke nitke, tolk da je...
- ponavad sem pred m fuuuuul potrebna zdj pa sploh nč nism mogla, mojga sem skos mogla stran rinit, da mi da mir,
- od 15. dne cikla me stalno vsak dan špika po jajčnikih in zvija v maternici
- določene stvari npr nutela mi tako smrdijo, da ne morm bit zravn, ko jo moj je za zajtrk, to zdj 2 dni po roku za m
- 2 dni pred m mi je par stvari postalo grenkih npr voda iz pipe in tega več ne morm zauživat, križ me je pričel bolet, kar me ni nikoli in me še boli
- danes mi je med pogovorom kar naenkrat prišla v usta bruhanija in na srečo sm pogoltnila /:
- morda je še kaj samo se mi ne da več razmišlat k se morm it učit, m, v tor izpit

glede na to, da je to moj prvi cikel po op lahko vsi znaki pomenijo tudi nov pms. zato bom pocakala se par dni in nato testirala.

zivim v lj, konc mesca se seliva v sostro. pa ti?


(odgovor članu brbrb)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: bodoče mamice študentke
3.2.2013 20:20:17   
d_m_b
brbrb, si predstavljam kako ti je user posted image ..upam da se kmalu odločita zares delati na otročku in da kmalu vidita lepi user posted image ..pa želim ti vso srečo v izpitnem obdobju user posted image

(odgovor članu Kaličopka6)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: bodoče mamice študentke
3.2.2013 20:27:36   
d_m_b
kaličopka6, pri tebi je pa res pestro user posted image , jaz 100% mislim da vama je uspelo user posted image ..jaz pa nimam nobenega posebnega znaka, edino mogoče to, da prej sem vedno pred user posted image imela zelo boleče prsi in neznosne krče, sedaj pa nič od tega..pa včasih me malo križ boli in uščipne v jajčnikih, to je pa to.. ja jaz sem zdaj prestavila dan testiranja na torek, se pravi če do takrat ne pride user posted image , bo že skoraj en teden zamujala..
Tudi jaz imam izpit v torek in se mi sploh ne da učit user posted image , sploh danes, ko je bil tako lep sonček zunaj user posted image ..sem pa iz okolice Ljubljane user posted image

no zdaj se grem pa tudi jaz naprej učit..držim pesti da vidiš user posted image in da boš znala na izpitu user posted image

(odgovor članu Kaličopka6)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: bodoče mamice študentke
4.2.2013 10:22:35   
Kaličopka6
test negativen, vse kar se dogaja pa je posledica hipervitaminoze. nikoli več ne bom jemala vitaminskih pripravkov za pripravo na zanositev. enkrt sm jemala tifol in sm mela podobne simptome in mi je m tud izostala, samo ne tako orng izrazite kot sedaj, ko sem zgubila okus, apetit, m, in mi je vedno bolj slabo in me joške bolijo za znoret. tkrt sm po prenehanju jemanja tifola m dobila čez 2 dni. vrjmem, da bo zdj spet tako. in res, čist nikol več ne vzamem kaj tazga! groza res!

(odgovor članu d_m_b)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: bodoče mamice študentke
4.2.2013 21:53:06   
d_m_b
ohh tudi moj test je bil negativen user posted image ..razočaranje je, zdaj samo upam da bo user posted image kmalu prišla in da gremo veselo user posted image naprej..zgleda nam ta mesec še ni usojeno

(odgovor članu Kaličopka6)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: bodoče mamice študentke
5.2.2013 16:44:04   
tamala86
Pozdravljene!

brbrb - Jaz sem lani končala naravoslovni študij - danes smo imeli podelitev diplom :), moja miška pa bo stara đe tri leta. zanosila sem konec drugega letnika in potem celo nosečnost hodila na faks - samo na vaje, ker mi je bilo preveč slabo še za kaj več.tiste lab vaje, ki pa so nevarne nosečnici in plodu pa imaš opravičene in jih ne rabiš opravljat. profesorji so bili zelo razumevajoči, sošolci pa tudi - sem bila na izrednem študiju in so bili tudi starejši, ki so že imeli družine. med nosečnostjo naredila vse izpite, razen dveh za 3. letnik in 1. za drugi letnik. Naslednje leto sem ponavljala in opravljala vaje in kolokvij za tista dva predmeta, na vaje sem začela hodit, ko je bila tamala stara 3 mesece.so trajale 3 ure.. Sem imela v 3. letniku boljše povprečje kot v drugem, ko nisem bila noseča ali imela doma majhnega otroka. Tako da, vse se da, če le poteka vse kot mora...:) Ko je bila tamala stara 8 mesecev sem opravljala praktično delo v laboratoriju, vsak dan 4 ure, tamalo pa je čuvala babi. Ko je šla v vrtec, sem diplomirala in uspešno končala študij!
Si pa želimo še kakšnega člana - po abraziji, izvenmaternični nosečnosti in postavljeni diagnozi (slabo stanje reprodukcijskih organov - prezgodnja menopavza), sedaj v 3. IVF postopku upava na najboljše in verjameva, da bo pikica ki jo grejem ostala pri nama še 9 mesecev! Tako da punce kar pogumno naprej in verjemite vase!:)

(odgovor članu d_m_b)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: bodoče mamice študentke
7.2.2013 9:11:27   
d_m_b
Zdravo punce, kako ste kaj? Kako napredujete?
Moja tečka se še kar ni prikazala, me prav jezi, če misli priti, naj že pride, da gremo veselo v nov krog user posted image .

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: bodoče mamice študentke
11.2.2013 11:21:15   
bincha
živjo!

tudi jaz spadam v to kategorijo user posted image
zanosila sem ravno takrat ko sem začela s 1. letnikom mag. (načrtno), noseča sem končala letnik - naredila sem vse izpite, rodila čudovitega fantka julija 2012, sedaj pa uspešno delam 2. letnik, sem tudi že proti koncu (še en izpit in magistrska).
na srečo ima moj faks predavanja za mag. samo popoldan in sem imela varstvo takrat, ko sem šibala na faks za 3 ure... nisem šla vsakič ampak le takrat, ko je bilo to nujno... (preverjajo prisotnost - traparija...!!) in sem še takrat šla prej domov, ker sem še dojila in še vedno dojim. tudi učila sem se (in delala seminarske user posted image ) le takrat, ko je sin že spal - ker nisem želela, da bi bil kaj prikrajšan. ta letnik sem si itak vzela tako "na easy", ampak je kar vse ratalo.... naj še omenim, da je partner že 3 mesece v ZDA službeno... torej otrok in študij user posted image vse se da, če se hoče!
spomladi (čez mesec ali dva) bova začela delati na drugem user posted image , ker ne želiva velike razlike... če bom že lahko... nisem namreč še dobila user posted image
user posted image

(odgovor članu d_m_b)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: bodoče mamice študentke
22.2.2013 12:10:27   
Tmra
Pozdravljene...
rabim hitre nasvete, newem kaj bi.. imam veliko željo po otroku pravtako partner s katerim bova maja skupaj že 4 leta.. od avgusta 2012 že praktično" živiva "skupaj. od avgusta do januarja sva bila pri njem, odkar pa sem jaz dobila študentsko delo pa pri meni, ker imam bliže.. on je zaposlen cca. 800€ plače.. jaz delam študentsko delo, ampak moram našparat cca.2100€ do oktobra 2013 da vrnem.. Ful si želiva otroka. ampak newem ali je prehitro ( jaz bom oktobra 21, on avgusta 22), bojim se tudi kaj bi nama rekli starši, predvsem moji ker še moram štipendijo vrnit ter nimam službe :S. pa tudi bojim se poroda... kakšni predlogi?? user posted image

_____________________________

tmra

(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?