|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 0:11:48   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

Se pa strinjam, da če sta dve različni veri skupaj, je zelo težko učiti otroka obe veri, ker bo otrok malo zmeden.  


Mah, otrok nič ni zmeden, če niso "zmedeni" starši. Otrok itak tja do cca polnoletnosti nima pojma, kaj je to vera in čemu  služi - dela pač to, kar delajo ( od njega pričakujejo oz. zahtevajo) njegovi starši. Če so zmedeni oni, bo zmeden tudi sam - ali bo vero do skrajnosti zasovražil ali pa šel iz inata do enega starša v drugo skrajnost.
Otrok do cca 15., 16., leta nima razvitega abstraktnega mišljenja niti ne zna tako zelo logično povezovati stvari, da bi lahko vero resnično vpel v svoje življenje. Zanj je bog enako resničen kot vesoljci ali povodni mož, in vera v eno tako bitje mu je pomembna za razumevanje lastnega življenja enako mnogo, kot mu je (ne)"pomembno" poznavanje kemičnih formul, pitagorovega izreka, kotnih funkcij, prilastkovega odvisnika, anitične besedne umetnosti ali mita o cankarjanski materi.
Dokler ne bo imel inspiracije ali zgleda za koristnost teh stvari (inspiracija in zgled so mu pa v prvi vrsti starši) - pa še v tem primeru se mu lahko "odpuli" in gre svojo pot -, se mu bo fučkalo do Pakistana, ali je bajram, hanuka ali velika noč. Njemu bo itak fajn v vsakem primeru, samo da se bo dobro jedlo, da se bo lahko zabaval ali da bo dobil kakšno darilo.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 13.3.2008 0:13:17 >

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 0:19:50   
karmy
ja samo v veri je tako, da lahko spoštuješ obe veri, lahko pa si ali kristjan, ali pravoslavc,... eno ali drugo... kot sem rekla,da včasih prevlada ena vera, večinoma pa taki otroci postanejo nevtralni oz. ateisti in izberejo lastno pot, in lastno vero

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 1:19:28   
soncek28
Naredi tako,da bo za otroka najboljš!!!Ko bo starejša, bo sama odločala o tem,in v katero vero bo šla!

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 7:42:07   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Dejstvo je, da če živite v Sloveniji, bo hčerka hočeš-nočeš mnogo bolj izpostavljena zahodnoevropski, torej krščanski kulturi in tradiciji. Če bo obiskovala vrtec, bodo lahko že tam za veliko noč barvali jajčka (iz stiropora), za božič izdelovali adventne venčke ali kakšno drugo božično-novoletno okrasje, .......


V slovenskih drzavnih vrtcih se ne praznujejo in ne povdarjajo verski prazniki. Ne barvajo se jajcka za veliko noc, ne izdelujejo se adventni vencki, ni Bozicka....

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 8:23:07   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: ****
Za začetek  Islam ni izključno veroizpoved ampak je način življenja. Način življenja ,Edina...


Vsaka vera je nacin zivljenja.

Dam pa ti samo en nasvet če smem, seveda glede na to da si " muslimanka" po tvojih besedah, vsedi se in se vprašaj:

- Kaj je Islam?
-Ali poznam sheriat?
-Izpolnjujem svoje dolžnosti kot muslimanka?
-Sledim in držim se vsega kar je fart ?


Papirnatih vernikov je veliko. V vsaki institucionalizirani veri. Veliko katolikov ne pozna kanonskega zakonika, ne pozna..... pa so katoliki. Ne zato ker so verniki, temvec zato ker je nekdo nekdaj rekel, da so in ker izhajajo iz taksnega okolja.

Mislim da vsak slovenski otrok, ki ima v šoli predmet Etika in... v okviru katerega se naučijo tudi nekaj o Islamu premore več znanja na to temo od tebe..


Mislim, da se motis. Trenutno ne vem kaksna je situacija s tem, vendar ker etiko poucujejo ljudi, ki izhajajo iz drugecnega verskega konteksta, sama ne pricakujem objektivne in odkrite besede o Islamu. je pa tudi res, da so tudi v islamu locine in da situacija ni povsod enaka. Tako kot se Biblija ne razlaga povsod enako, tako se tudi Koran ne razlaga povsod enako.

In Edina da imaš prav vsakemu muslimanu je Bog na prvem mestu in spoštovanje in ljubezen je točno v tem, da do takih zapletov sploh ne pride, ker je vse lepo v naprej znano po pravilih ,ki nam jih je dal Bog. Se pravi do tega problema sploh ne pride..


Spostovanje in ljubezen do koga? Ljubezen in spostovanje do moskega, s katerim nikoli ne bos zato ker je ljubezen in spostovanje do vere in pravil vecja? Ljubezen ne spostuje pravil. Ljubezen do nekoga ne vprasa prvo ce je ta nekdo primeren/-na, da bi bil/-a ljubljena.
Realnost mesanih zakonov nam govori drugace. Mnogo od teh zakonov je srecnih, uspesnih in nimajo vecjih tezav iz naslova razlicnosti. Je pa res, da vera v taksnih zakonih ne igra najbolj bistveno vlogo. Tam kjer vera igra najbolj bistveno vlogo ali eno od najbolj bistvenih vlog, mesanih zakonov ni. Vendar takrat lahko govorimo samo o nacelnem spostovanju drugacne vere, ki ga nikoli ne bomo pretocili v zivljenje, ker v zivljenju nikoli ne bomo toliko spotovali tujo vero, da bi ji dovolili, da stopi na enako raven kot nasa lastna. Ker bo prav ona presodila o vrednosti cloveka kot zivljenskega sopotnika, ne glede na njegove osebne kvalitete.
Ce se vrnem na pravilo, da se musliman lahko poroci z nemuslimanko, muslimanka pa nikoli z nemuslimanom je zadeva precej jasna. Vera se "prenasa" preko moskega in ce se on poroci z nemuslimanko, bodo njegovi otroci muslimani. Ce se pa poroci muslimanka z nemuslimanom, njihovi otroci ne bodo muslimani. In v osnovi, tukaj ni spostovanja, niti ljubezni. Presodi samo stevilo novorojenih vernikov, saj vsaka oddana nemuslimanka, bo rodila muslimane in s tem posledicno manj nemuslimanov, a vsaka "napacno" porocena muslimanka ne bo rojevala muslimane in s tem oskodovala versko skupnost v stevilu novih vernikov. 

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 9:27:03   
Zanica
Sama ne morem verjeti, ko berem Vaše odgovore, da imate vsi prav. Jaz moram reči, da sem v zakonu z svojim možem zelo srečna. Zaradi te sreče je tudi prišel najin otrokuser posted image . Mož je pa odrasel človek, zaljubila sem se vanj, ker je vedno zelo zrelo razmišljal. In vse nesporazume sva vedno reševala z pogovorom. In tudi to bova, sem prepričana.
Edino se ne morem strinjati z ****, čeprav zelo spoštujem njeno odkritost, in poznavanje svoje kulture in vere, da se žena ki se hoče poročiti z muslimanom lahko sprejme njegovo vero in ostane, če ne, naj gre. Zakaj, če se obadva želiva poročiti, se rada imava, sva ENAKOPRAVNA, zakaj se mora eden podložiti drugem? Ampak, bistvena stvar tukaj je da sem jaz SPREJELA njega kakšen je, da prihaja iz take kulture, da njegova familija (manj ali več) živi po načelih Islama. Moja MAMI, ko sva se poročila, mi je kupila knjigo o Islamu, da se naučim o tej veri in da ne prihajam v njihovo hišo ne vedoč nič o običajih itd.... In sem z veseljem se tudi učila običajev, ko sva se pročila, ljudje prihajajo, mi "nataknejo" prstan na roko, vsa darila sprejmem brez tistega "ah, ni vam bilo treba".... tako da sem jaz postala ena od njih, in to mi je bilo zelo zelo všeč. 
Kar se pa tiče same molitve za Božič ali veliko noč pri mojih, na tem najbolj inzistira moja Babi, in je samo Oče naš, in na koncu se vsi primimo za roke in si rečemo kako srečni smo da smo skupaj in da se imamo radi. A ni to LEPO? Tudi moj mož nikoli ni odbil da bi se držali za roke, pač samo ni molil Oče naš. 
Najbolj se z vsem ostalim strinjam je  da je za otroka najboljše da spozna obe kulturi in je tako bogatejši, in se nauči tolerance in sožitja, in se nauči da na tem svetu obstajajo RAZLIKE med ljudmi, in da jih je treba SPREJET.

Zelo, zelo sem Vam hvaležna za vaše odgovore, in verjemite mi, da mi je veliko lažje, ker zdaj lahko, ko se bova z možem pogovarjala, uporabim res prave ARGUMENTE, ker jih je tukaj kar nekaj, in ne bom pozabila reč zakaj je to tako pomembno.


(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 9:29:36   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: ****
Za začetek  Islam ni izključno veroizpoved ampak je način življenja. Način življenja ,Edina...


Vsaka vera je nacin zivljenja.

Hm, no če je tako me pa zanima. Recimo imajo kristjani napisane zakone recimo o dedovanju o skrbništvu nad otroci.... ( pa da ne bom do jutri naštevala...) Odgovor je NE NIMAJO. Ker je krščanstvo vera... ki, sicer daje neke okvire kako naj bi živeli to jih daje vsaka vera toda...Ali lahko jutri ustanoviš krščansko republiko? Ne ne moreš ,ker moraš najprej spisat še kako ustavo...Islam ima sherio ki je stara več kot 1500 let - in je ustava v islamskih republikah. Naprimer KSA, Iran...


Dam pa ti samo en nasvet če smem, seveda glede na to da si " muslimanka" po tvojih besedah, vsedi se in se vprašaj:

- Kaj je Islam?
-Ali poznam sheriat?
-Izpolnjujem svoje dolžnosti kot muslimanka?
-Sledim in držim se vsega kar je fart ?


Papirnatih vernikov je veliko. V vsaki institucionalizirani veri. Veliko katolikov ne pozna kanonskega zakonika, ne pozna..... pa so katoliki. Ne zato ker so verniki, temvec zato ker je nekdo nekdaj rekel, da so in ker izhajajo iz taksnega okolja.

Ja, papirnatih vernikov? Samo v Islamu te noben papir ne naredi vernika..niti noben obred... Musliman si,kot sem že povedala, če izponjuješ 5 stebrov Islama in to vsakodnevno in se držiš sheriata oziroma vsega kar je fart... Ni dovolj samo da ti je ime Mohamed ali pa Fatima...da morad veš kako izgleda mošeja... da znaš morda el fatiho pa spet da ne naštevam do jutri... sure u get the point.user posted image
 


Mislim da vsak slovenski otrok, ki ima v šoli predmet Etika in... v okviru katerega se naučijo tudi nekaj o Islamu premore več znanja na to temo od tebe..


Mislim, da se motis. Trenutno ne vem kaksna je situacija s tem, vendar ker etiko poucujejo ljudi, ki izhajajo iz drugecnega verskega konteksta, sama ne pricakujem objektivne in odkrite besede o Islamu. je pa tudi res, da so tudi v islamu locine in da situacija ni povsod enaka. Tako kot se Biblija ne razlaga povsod enako, tako se tudi Koran ne razlaga povsod enako.

No tukaj se morda celo strinjam s tabo. Kajti v Sloveniji otroci res dobijo veliko antipropagando Islama... vem pa da je sin ko smo živeli še v Sloveniji naredil referat na temo Islama in je bil lepo sprejet in z zanimanjem poslušan, tako da niso vsi čisto negativno nastrojeni...
Sem pa malce pregledala sedaj knjigo zgoraj navedenega učnega predmeta in nekaj osnov pa le izvejo o Islamu..Tok, da ni čist bau bau..
Koran je druga zgodba. Je en in edini in do pikice enak že od nastanka med tem ko je Biblija neštetokrat predelana in spremenjena... Glede Korana - samo prevodi so problematični, zato morda različne razlage..toda to je človeška napaka...med tem ko kot pravim izvirnik v arabščini je povsod enak in to od nastanka in se povsod razlaga enako.
Pa res ne bi sedaj o tem..ker je rez čist izven teme...

In Edina da imaš prav vsakemu muslimanu je Bog na prvem mestu in spoštovanje in ljubezen je točno v tem, da do takih zapletov sploh ne pride, ker je vse lepo v naprej znano po pravilih ,ki nam jih je dal Bog. Se pravi do tega problema sploh ne pride..


Spostovanje in ljubezen do koga? Ljubezen in spostovanje do moskega, s katerim nikoli ne bos zato ker je ljubezen in spostovanje do vere in pravil vecja? Ljubezen ne spostuje pravil. Ljubezen do nekoga ne vprasa prvo ce je ta nekdo primeren/-na, da bi bil/-a ljubljena.

Pri muslimanih je prva ljubezen do Boga!! To ti podre vsa vprašanja zgoraj...

Realnost mesanih zakonov nam govori drugace. Mnogo od teh zakonov je srecnih, uspesnih in nimajo vecjih tezav iz naslova razlicnosti. Je pa res, da vera v taksnih zakonih ne igra najbolj bistveno vlogo. Tam kjer vera igra najbolj bistveno vlogo ali eno od najbolj bistvenih vlog, mesanih zakonov ni. Vendar takrat lahko govorimo samo o nacelnem spostovanju drugacne vere, ki ga nikoli ne bomo pretocili v zivljenje, ker v zivljenju nikoli ne bomo toliko spotovali tujo vero, da bi ji dovolili, da stopi na enako raven kot nasa lastna. Ker bo prav ona presodila o vrednosti cloveka kot zivljenskega sopotnika, ne glede na njegove osebne kvalitete.
Ce se vrnem na pravilo, da se musliman lahko poroci z nemuslimanko, muslimanka pa nikoli z nemuslimanom je zadeva precej jasna. Vera se "prenasa" preko moskega in ce se on poroci z nemuslimanko, bodo njegovi otroci muslimani. Ce se pa poroci muslimanka z nemuslimanom, njihovi otroci ne bodo muslimani. In v osnovi, tukaj ni spostovanja, niti ljubezni. Presodi samo stevilo novorojenih vernikov, saj vsaka oddana nemuslimanka, bo rodila muslimane in s tem posledicno manj nemuslimanov, a vsaka "napacno" porocena muslimanka ne bo rojevala muslimane in s tem oskodovala versko skupnost v stevilu novih vernikov. 


Muslimanki, govorim o vernici. Niti na pamet ne pade, da bi se poročila za kako drugo vero, zato spet vsa ta teorija odpade... Muslimake,govorim spet o vernicah in še posebaj arabke imajo čisto drugačne poglede na svet in življenje...
Poznam pa tudi veliko muslimak - vernic tudi v Sloveniji. Še več pa jih je muslimak po imenu...in o teh ni govora v mojih postih.
 
Zakaj in kako...o muslimankah - vernicah lahko več prebereš v mojem blogu in bo slika bolj jasna, da ne smetim še več te teme...

Blog - klik ( ženska v Islamu )
 
 
 

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 9:41:36   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Zanica


Edino se ne morem strinjati z ****, čeprav zelo spoštujem njeno odkritost, in poznavanje svoje kulture in vere, da se žena ki se hoče poročiti z muslimanom lahko sprejme njegovo vero in ostane, če ne, naj gre. Zakaj, če se obadva želiva poročiti, se rada imava, sva ENAKOPRAVNA, zakaj se mora eden podložiti drugem? 

Pa kje jih pobirate??user posted image  Pa kje sem jaz to napisala?? A res noben ne zna brat user posted image  
Govora je bilo o veri otrok!!!!!!    Ženi ni treba sprejeti Islama, še več pravi vernik musliman mora spoštovati njeno vero in jo ne ovirati... Žena muslimana če je druge vere jo mirno obdrži in jo prakticira kolikor hoče toda na otroke jo ne sme prenest. Tako je to v Islamu! Simpel kot pasulj... pa pls, dajte mal bolje brat moje poste, če jih že berete. Hvala.

Ampak, bistvena stvar tukaj je da sem jaz SPREJELA njega kakšen je, da prihaja iz take kulture, da njegova familija (manj ali več) živi po načelih Islama.

Žal ne verjamem. V prvem postu si zapisala drugače... kaj je zdaj resnica? Pa saj niti ni pomembno...user posted image


Moja MAMI, ko sva se poročila, mi je kupila knjigo o Islamu, da se naučim o tej veri in da ne prihajam v njihovo hišo ne vedoč nič o običajih itd.... In sem z veseljem se tudi učila običajev, ko sva se pročila, ljudje prihajajo, mi "nataknejo" prstan na roko, vsa darila sprejmem brez tistega "ah, ni vam bilo treba".... tako da sem jaz postala ena od njih, in to mi je bilo zelo zelo všeč. 
Kar se pa tiče same molitve za Božič ali veliko noč pri mojih, na tem najbolj inzistira moja Babi, in je samo Oče naš, in na koncu se vsi primimo za roke in si rečemo kako srečni smo da smo skupaj in da se imamo radi. A ni to LEPO? Tudi moj mož nikoli ni odbil da bi se držali za roke, pač samo ni molil Oče naš. 
Najbolj se z vsem ostalim strinjam je  da je za otroka najboljše da spozna obe kulturi in je tako bogatejši, in se nauči tolerance in sožitja, in se nauči da na tem svetu obstajajo RAZLIKE med ljudmi, in da jih je treba SPREJET.

Zelo, zelo sem Vam hvaležna za vaše odgovore, in verjemite mi, da mi je veliko lažje, ker zdaj lahko, ko se bova z možem pogovarjala, uporabim res prave ARGUMENTE, ker jih je tukaj kar nekaj, in ne bom pozabila reč zakaj je to tako pomembno.




Srečno, pa kakor koli že bo...user posted image user posted image

(odgovor članu Zanica)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 9:47:56   
Zanica
Pa še nekaj... kar se tiče samega čaščenja Boga/Alaha.

Jaz bi raje videla da se njegovi klanjajo za Bajram. Da pokažejo vsaj enkrat da so si v eni zajednici, in da na eden način pokažejo pripadnost svoji kulturi, veri. Jaz bi da to moja hči enkrat vidi. Moški pa hodijo za Bajram v Džamijo. In z seboj nosijo PIŠTOLE (mož ne gre v Džamijo). Za Barjam pucajo iz pušk in pištol. To mi SPLOH ni všeč. Pa ne bom zaradi tega prepovedovala možu ali otroku da gremo na Bajram k njegovim. Ker je to njihov običaj, so zelo pozorni da pucajo navzgor.... Pri nas nobene petarde ali kakršna koli pirotehnika ne prihaja v poštev.
To sem pa pozabila napisat, ampak če ste že rekli da ni pošteno da se pri mojih reče molitva, pri njegovih nič.....
Ikonografija OBSTAJA. Kot sem sama napisala, v vsaki hiši slika Mekke, kakšne Aja Sofije, Reljefi Kur'ana, arabskih napisov (citatov iz Kur'ana)...... Slike MUHAMEDA....., islamski koledarji.

Jaz sem napisala da sva se preden se otrok rodil dogovorila da bova nevtralno otroka vzgajali. Nisva imela ne on ne jaz iskušnje z vzgojo otrok v taki situaciji. Zdaj pa vidiva OBA da ne bo šlo! Ne morem hčerko pod stekleni zvon dati, in ugašat TV ko je reklama ko prihaja DEDEK MRAZ, ali poklapat joj oči ko je za Božič celo mesto ukrašeno, ko zvoni Cerkev, ko negdo reče Allah Manet, ko se ob petkih iz Džamij slišijo Hodže.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 10:11:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zanica

Pa še nekaj... kar se tiče samega čaščenja Boga/Alaha.

Jaz bi raje videla da se njegovi klanjajo za Bajram. Da pokažejo vsaj enkrat da so si v eni zajednici, in da na eden način pokažejo pripadnost svoji kulturi, veri. Jaz bi da to moja hči enkrat vidi. Moški pa hodijo za Bajram v Džamijo. In z seboj nosijo PIŠTOLE (mož ne gre v Džamijo). Za Barjam pucajo iz pušk in pištol. To mi SPLOH ni všeč. Pa ne bom zaradi tega prepovedovala možu ali otroku da gremo na Bajram k njegovim. Ker je to njihov običaj, so zelo pozorni da pucajo navzgor.... Pri nas nobene petarde ali kakršna koli pirotehnika ne prihaja v poštev.

Kaj vse ne zveš????user posted image  Muslimani ne uporabljamo nobenih petard in pištol...Res, da te kap...Za Bajram ne hodimo nič v mošejo razen zgodaj zjutraj gredo moški...
Za bajram oziroma pri nas se reče Eid, se družina zbere poje se kaj dobrega in se skupaj moli ter se družimo...
Muslimani imamo  itak samo dva praznika...
 
Je pa zanimivo kako je to različno pa samo par 100km... V Ljubljani se spomnim da vedno najbolj poka ravno za pravoslavne praznike...Za muslimanske ali katoliške skor da ne veš, če izvzamemo novo leto...
Se pravi v Bosni pa drugače?? No jaz ne vem, ker ne poznam Bosne in ti moram kar verjet...
 
 


To sem pa pozabila napisat, ampak če ste že rekli da ni pošteno da se pri mojih reče molitva, pri njegovih nič.....
Ikonografija OBSTAJA. Kot sem sama napisala, v vsaki hiši slika Mekke, kakšne Aja Sofije, Reljefi Kur'ana, arabskih napisov (citatov iz Kur'ana)...... Slike MUHAMEDA....., islamski koledarji.

Estahforallah.... Tega ti pa res ne verjame!!!!!!!!!! Pri muslimanih je to namreč eden izmed največjih grehov slikati Boga ali Božje poslance!!! Zato tudi taki protesti proti karikaturam... In slike Mohameda sploh ne obstajajo...
Zato vem, da je to pa čista laž...
 
Vsakemu muslimanu je jasno, da tvoj mož ni neki vernik in da bi prepričala še ostale in opravičila svoja dejanja res ne rabiš pisati še izmišljotin...



Jaz sem napisala da sva se preden se otrok rodil dogovorila da bova nevtralno otroka vzgajali. Nisva imela ne on ne jaz iskušnje z vzgojo otrok v taki situaciji. Zdaj pa vidiva OBA da ne bo šlo! Ne morem hčerko pod stekleni zvon dati, in ugašat TV ko je reklama ko prihaja DEDEK MRAZ, ali poklapat joj oči ko je za Božič celo mesto ukrašeno, ko zvoni Cerkev, ko negdo reče Allah Manet, ko se ob petkih iz Džamij slišijo Hodže.....



Mi ne rabimo nobenemu nič pokrivat oči... Vse je v vzgoji in tega kar se otrok nauči od staršev, ne pa tistih 2x na leto ko nekaj vidi ali sliši. Vzgoja se vrši v lastnem domu vsakodnevno ne pa 2x na leto nekje na obisku...

(odgovor članu Zanica)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 10:37:36   
Anonimen
Na to temo bom dodala samo še besede poslanca Mohameda s.a.w.:
"Kdor opusti razpravo ko nima prav, se mu zgradi hisa v rajskem dvoriscu, kdor pa opusti razpravo, ko ima prav, se mu zgradi hisa v najboljsem rajskem delu." (Ibn Madze i Tirmizi)
 
 
Lepo se pogovarjajte naprej... in lep dan vam želim.user posted image
 
 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 10:38:52   
Misek
Hm, no če je tako me pa zanima. Recimo imajo kristjani napisane zakone recimo o dedovanju o skrbništvu nad otroci.... ( pa da ne bom do jutri naštevala...) Odgovor je NE NIMAJO. Ker je krščanstvo vera... ki, sicer daje neke okvire kako naj bi živeli to jih daje vsaka vera toda...Ali lahko jutri ustanoviš krščansko republiko? Ne ne moreš ,ker moraš najprej spisat še kako ustavo...Islam ima sherio ki je stara več kot 1500 let - in je ustava v islamskih republikah. Naprimer KSA, Iran...
 
Vatikan? user posted image
 
Drzavna ureditev nima kake prevelike zveze z nacinom zivljenja. Verska drzavna ureditev ne govori toliko o volji vernikov, da zivijo v skladu s svojo vero, kot govori o "represiji" drzave/vere, da se zivi v skladu z vero. Nekje so drzavne ureditve in zakoni enaki kot verski, nekje niso. In tudi ce niso, to ni ovira, da vernik npr. musliman zivi zivljenje po verskih zakonitostih - vsaj v primeru muslimana v manj ali vec sekularni drzavi.
Krscanstvo ima svoje zakonitosti, ki bi brez problemov lahko nadomestilo drzavno ureditev, vendar so v vecini drzav ti zakoni presezeni - nadrasceni v smislu, da se uposteva, da vsi drzavljani niso verniki in se nikogar ne sili, da mora delovati in ziveti po verskih zakonih vecine. V nasprotnem bi tvoji otroci v Sloveniji zerlo tezko lahko ziveli kot muslimani. Samo enakopravnost vseh ver in sekularnost drzave IMO omogocajo resnicno spostovanje verkega zivljenja in zivljenja v veri ne glede na to, katera vera je v vprasanju. 
 
Sicer pa po tem kar pises izpade, da Turcija ni islamska drzava, da noben musliman, ki ne zivi v islamski republiki ne more biti musliman, ker ne more ziveti islamskega nacina zivljenja, ker zivi v drzavi, katere zakoni se razlikujejo od serijatskih? Oz. ti muslimani niso pravi muslimani?

Ja, papirnatih vernikov? Samo v Islamu te noben papir ne naredi vernika..niti noben obred... Musliman si,kot sem že povedala, če izponjuješ 5 stebrov Islama in to vsakodnevno in se držiš sheriata oziroma vsega kar je fart... Ni dovolj samo da ti je ime Mohamed ali pa Fatima...da morad veš kako izgleda mošeja... da znaš morda el fatiho pa spet da ne naštevam do jutri... sure u get the point.user posted image
 
Razumem o cem govoris. Verjetno pa tudi sama razumes, da ponekod nosenje naglavne rute in/ali pokrivanje obraza ni verska volja zenske, temvec represija verske policije.

No tukaj se morda celo strinjam s tabo. Kajti v Sloveniji otroci res dobijo veliko antipropagando Islama... vem pa da je sin ko smo živeli še v Sloveniji naredil referat na temo Islama in je bil lepo sprejet in z zanimanjem poslušan, tako da niso vsi čisto negativno nastrojeni...
 
Nasplosno ljudje niso negativno nastrojeni proti islamu, posebej v situacijah, ko poznajo nekoga, ki izhaja iz islama in lahko vidijo, da to ni noben bav-bav. Je pa tudi dejstvo, da so nekatera islamska "pravila" povsem neverjetna in nesprejemljiva za drugacne kulture. Ce se spomnis knjige in filma: "Ne dam svojega otroka". Realna zgodba, ki mnogim sluzi za opozorilo kaj se jim lahko zgodi, ce se porocijo z nekom iz arabskega sveta.

Sem pa malce pregledala sedaj knjigo zgoraj navedenega učnega predmeta in nekaj osnov pa le izvejo o Islamu..Tok, da ni čist bau bau..
 
Sem delala na soli in vem, da ucenci pojma niso imeli o islamu, kar se je jasno videlo pri obravnavi Andrica. Mogoce zdaj, ko so vpeljali Etiko  bo kaj boljse, ce ne bodo vpeljali verouka. Sicer res, kako je kaj s spoznavanjem - pozitivnim spoznavanjem drugih ver, recimo krscanstva v islamu? Koliko pozornosti se temu namenja? Kaksne so verske pravice katolicanov v islamskih drzavah?  - ko ze govorimo o tem, da islam spostuje vse vere oz. da je v osnovi islama spostovanje in ljubezen.

Koran je druga zgodba. Je en in edini in do pikice enak že od nastanka med tem ko je Biblija neštetokrat predelana in spremenjena... Glede Korana - samo prevodi so problematični, zato morda različne razlage..toda to je človeška napaka...med tem ko kot pravim izvirnik v arabščini je povsod enak in to od nastanka in se povsod razlaga enako.
Pa res ne bi sedaj o tem..ker je rez čist izven teme...
 
Ne mi zamerit, vendar je tudi Biblija v originalu vedno enaka. Prevodi so problem. Pa realni problemi, kakor v Bangladesu problem s prenaseljenostjo in s tem precej drugacnim tolmacenjem izrocila Korana za natalitetno podrocje, kot pred 50-mi leti.

Pri muslimanih je prva ljubezen do Boga!! To ti podre vsa vprašanja zgoraj...
 
Ne podre. Samo pove, da je Bog nad osebo. Da oseba nima pravice do custev v kolikor ta niso v skladu s tem, kar je receno, da je bozje. In ni res, da muslimanka ( tudi prava) ne more gojiti izjemna custva za nekega katolicana, ceprav tega nikoli ne bo priznala in ji bo lahko ljubezen in bolecina zivljenja, pa ne bo z njim, ker ni dovoljeno.
Sicer je pa vsakemu verniku prva ljubezen do boga. Tudi krscanstvo "zahteva", da se porocita dva iz enakega "stada". Tudi krscanstvo pred osebo postavlja boga.

Muslimanki, govorim o vernici. Niti na pamet ne pade, da bi se poročila za kako drugo vero, zato spet vsa ta teorija odpade... Muslimake,govorim spet o vernicah in še posebaj arabke imajo čisto drugačne poglede na svet in življenje...
 
In se nikoli ne zaljubijo v nepravega. Pravzaprav katera zacne gojiti custva do nemuslimana, ni prava muslimanka? Kaj je na teh nemuslimanih tako slabega, da se ji to ne bo zgodilo?

Prebrala sem tudi (res dokaj na hitro) tvoj napis zenske v Islamu. In se popolnoma strinjam o pravicah zensk. Me pa zanima koliko je tisto, do cesar imas nacelno pravico zastopano v realnem zivljenju. Ali lahko potni list dobis brez privoljenja moskega clana druzine, ki je za tebe odgovoren - tako je namrec v Turciji. Koliko je dejanskih locitev na pobudo zensk? Kaksno je izobrazbeno razmerje med moskimi in zenskami v islamu - med verniki (sicer so v dzamahiriji vsi itak verniki - drugace ne gre)? Koliko zensk zares obdrzi svoje premozenje itn... To res ni predmet te debate, vendar imam zal obcutek, da se marsikatera muslimanka ne bi strinjala s teboj, da je zenska v islamu tako na dobrem.
 
Namrec, tudi v Islamu ne zasluzijo vsi mozje toliko, da so lahko njihove zene brezkrbne. In verjamem, da zaposlovanje zensk v Islamu ni izkljucno njihova pravica in zelja, temvec tudi potreba po prezivetju. Zato bom predvidevala, da zivis z dokaj visokim standardom (vendar so tudi v krscanskem svetu zenske, ki delajo zaradi lastnega veselja in, ki jim to ni potrebno). Krscanstvo ne doloca, da mora zenska delati doma in v sluzbi. Krscanstvo "bi bilo" bolj zadovoljno, ce bi zenske ostajale doma in rojevale, ter bile mozu pokorne zenske in ljubice.
Poznala sem zensko, ki izhaja iz islama. Njena mama je slovenka, oce pa iz ene arabskih drzav - lastnik dveh bolnisnic, hotelov itn. Njeno zivljenje je zelo lepo. Pravila je, da je njena naloga, da je lepa in v ponos mozu. Glavna skrb ji je kaj obleci. Popoldan obvezno spi, da ne bi imela podocnjakov in vedno naj bi bila na voljo mozu. Vse ostalo opravi sluzincad. celo pravila je, da nikoli za sabo ni pobrala kar je slekla, kaj pa sele kaj oprala. Njej je zivljenje v Sloveniji bilo izjemno tezko.
Ta stil zivljenja imajo tudi ljudje, ki niso pripadniki Islama, so pa pripadniki "kaste" bogatasev.
In ti bi verjetno v drugacnih pogojih, drugace gledala na Islam.



_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 10:55:54   
Anonimen
Misek... en post nad tvojim sem zapisala zakaj ne bom vec sodelovala v tej debati...user posted image
Če te kaj v zvezi Islama in pa iz prve roke kako živimo v arabskem svetu zanima mi lahko vedno pišeš na privat. Se pa oglašam samo, da ti odgovorim na eno vprašanje o mojem premoženskem statusu user posted image user posted image .
Nismo ne bogati niti blizu tega...živimo iz meseca v mesec je pa res da nismo lačni in da smo bolj skromni.user posted image   Za slovenske oči bi se celo reklo da smo revni.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 14:02:23   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: ****

Misek... en post nad tvojim sem zapisala zakaj ne bom vec sodelovala v tej debati...user posted image
Če te kaj v zvezi Islama in pa iz prve roke kako živimo v arabskem svetu zanima mi lahko vedno pišeš na privat. Se pa oglašam samo, da ti odgovorim na eno vprašanje o mojem premoženskem statusu user posted image user posted image .
Nismo ne bogati niti blizu tega...živimo iz meseca v mesec je pa res da nismo lačni in da smo bolj skromni.user posted image   Za slovenske oči bi se celo reklo da smo revni.


Potem bom rekla samo to, da je sreca, ce clovek najde tisti nacin zivljenja, ki mu najbolj odgovarja in zivi tako, kot mu najbolj odgovarja. user posted image

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 15:22:49   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ****
med tem ko je Biblija neštetokrat predelana in sprmenjena... Glede Korana - samo prevodi so problematični, zato morda različne razlage..toda to je človeška napaka...


Bibilija se ni spreminjala. V originalu je v hebrejskem, armenskem in grškem jeziku. In ti prevodi so se spreminali. Iz enakega razloga, kot ga navajaš za Koran. Ker enostavno posamezna beseda v arabščini ima več pomenov, in jezik v katerega je prevajan enostavno nima takšnega izraza, ki bi točno ustrezal ampak morajo najti najprimernejši izraz glede na vsebino. Tako, da govoriti o enakih spremembah pri prevodu, da je ena spremenjena, druga pa samo problematična človeška napaka je .... neresno.

Edina sprememba Svetega pisma je, da so bili določeni spisi izločeni. In izločeni so bili ravno zaradi tega, ker njihova avtentičnost ni bila popolna. Medtem ko so Koran sestavili iz posameznih zapisanih govorov Mohameda, pri čemer je moral vsak poleg zapisanega pripeljati še 2 priče, ki sta potrdile, da je Mohamed res to rekel. Vse listke za katere ni bilo dokaza avtentičnosti so sežgali.

Torej, kar je bilo neavtentičnega izločeno iz Svetega pisma je bilo izločeno z enako avtoriteto, kot je bilo sežiganje tistih listkov zapisov besed Mohameda, ki niso imeli potrditev.

Ob tem se je potrebno zavedati, da je Koran nastal 700 let po prvih zapisih Nove zaveze. Da ne govorimo o času nastanka spisov Tore. Torej pismenost in dosegljivost pisanja je bila kasneje precej bolj dosegljiva.

Vendar, ko že omenjaš SP. Kako lahko razumeš Koran brez SP? OGROMNO besedila iz Korana se nanaša na točno posamezne dele SP, predvsem Evangelija in nadaljuje z opisom teh delov, predvsem s podatki iz apokrifnih spisov. In pravega pomena zapisanih besed, brez poznavanja osnovnega sporočila tistega dela iz SP, ne gre.


< Sporočilo je popravil tehnofil -- 13.3.2008 15:30:49 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 16:30:41   
mateyka
ne razumem zakaj je tak problem Oče naš - sej je ful podoben Fatihi (prvi suri iz Korana). in vem, da so nekateri muslimani na medsebojnih srečanjih (dostikrat kar pomembni možje) molili in se udeležili maše skupaj s kristjani v cerkvi in pred njo. in to prav zaradi ideje strpnosti med verami. + sej v Oče naš molitvi ni nič spornega not (Jezus ni niti omenjen).

Medtem ko so Koran sestavili iz posameznih zapisanih govorov Mohameda, pri čemer je moral vsak poleg zapisanega pripeljati še 2 priče, ki sta potrdile, da je Mohamed res to rekel. Vse listke za katere ni bilo dokaza avtentičnosti so sežgali.


mislim, da se to nanaša za Hadise, kar ni isto kot Koran. afaik, je bil Koran sestavljen za časa prerokovega življenja. **** to sicer bolj ve user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
13.3.2008 22:53:07   
Anonimen
To res ni predmet te debate, vendar imam zal obcutek, da se marsikatera muslimanka ne bi strinjala s teboj, da je zenska v islamu tako na dobrem.


Naceloma bi se zagotovo strinjala, saj je za pravo muslimanko zivljenje tezko "slabo".

Vprasanje je, kaj bi povedala, ce bi obstajala moznost anonimno v realnem zivljenju.


(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
14.3.2008 9:01:34   
Zanica
zdaj ste se upustili v malo komplicirano debato kar pa ni bil moj cilj.... ampak zelo interesantno.
Vidim kritike, sem pač laik kar se Islama in Krščanstva tiče....tako da nočem nobenemu solit pamet posebej ne svome možu, ali osebam katerim je Islam res način življenja in v tem najdejo sebe.
Samo lahko rečem da vse kar sem napisala je res. Nič mi ni bilo treba izmišljat, ker tukaj sploh za to ni razloga. Edino, kar se tiče slike Muhameda, mogoče ni bil on na sliki, ker nisam vprašala moram priznati. Je pač en starejši gospod z brado na brdu nad Mekko. Kdo bi to lahko bil?



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
14.3.2008 9:16:00   
sneška_
Kaj vse ne zveš???? Muslimani ne uporabljamo nobenih petard in pištol..




Da da i to kako jih uporabljajo za Bajram, za poroko itd 

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
14.3.2008 9:41:57   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: sneška_

Kaj vse ne zveš???? Muslimani ne uporabljamo nobenih petard in pištol..


Da da i to kako jih uporabljajo za Bajram, za poroko itd 


Sneska, ne stekas. Ce tako delajo, potem niso pravi muslimani. Ce ne zivijo po serijatu, niso pravi muslimani itn... Svet je poln laznih muslimanov, ki s pravimi muslimani nimajo nic! Sedaj samo se ugotovimo, zakaj sebe imenujejo muslimani in zakaj menijo, da je Islam njihova vera, pa smo za Nobelovo nagrado user posted image

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
14.3.2008 10:41:48   
sneška_
Mišek razumem  da muslimani ki ne živijo po šerijatskem pravu niso pravi muslimani. Sicer pa jaz nisem imela priložnosti da bi poznala muslimanov ki živijo po šerijatskim običajima tako da za njih ne vem in berem. Govorim za te z katerimi sem imela priložnost pogovarjat se in za one med katerimi sem zrastla.Mislim za te muslimane ki se vodijo z zakonikom Dukađinija pa še vmes navade in običaje Islama. Zato ker oni sami sebe imenujejo muslimani pa zato ker poznam njihove običaje zato sem napisala. Res pa zato če nekdo reši to uganko naj mu dodelijo Nobelovo nagrado.

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
14.3.2008 10:49:08   
mateyka
to je bolj regionalno pogojeno - vsi na balkanu neki streljajo in petardajo, ko je kak praznik in praznovanje. srbi, hrvati in bosanci.
sem skor 100% da tud albanci in grki kej poknejo al pa razbijejo (čaše pa to) ko majo žurko user posted image

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
14.3.2008 11:47:43   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: sneška_

Mišek razumem  da muslimani ki ne živijo po šerijatskem pravu niso pravi muslimani. Sicer pa jaz nisem imela priložnosti da bi poznala muslimanov ki živijo po šerijatskim običajima tako da za njih ne vem in berem. Govorim za te z katerimi sem imela priložnost pogovarjat se in za one med katerimi sem zrastla.Mislim za te muslimane ki se vodijo z zakonikom Dukađinija pa še vmes navade in običaje Islama. Zato ker oni sami sebe imenujejo muslimani pa zato ker poznam njihove običaje zato sem napisala. Res pa zato če nekdo reši to uganko naj mu dodelijo Nobelovo nagrado.


Sneska ljubica, ni bilo misljeno tako resno, kot si zastopila.  A nasi "balkanski vaterpolisti" so itak poben primer. Niti najmanj me ne cudi teorija, da so vesoljsci, ki so po kazni pristali na tem nasem planetu - nekako kot so vcasih kriminalce iz Anglije vozili v Avstralijo. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
14.3.2008 11:52:04   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

to je bolj regionalno pogojeno - vsi na balkanu neki streljajo in petardajo, ko je kak praznik in praznovanje. srbi, hrvati in bosanci.
sem skor 100% da tud albanci in grki kej poknejo al pa razbijejo (čaše pa to) ko majo žurko user posted image


Vceraj zvecer sem imela priliko slisati gospo, slovenko, ki ze cca 40 let ne zivi vec v Sloveniji, razlagati o grafitih. namrec grafite in ostalo pisanje na stavbah "naredijo" izkljucno neslovenci, nikoli slovenci, oni so ( mi smo) itak tako kulturni, da nam to ne pade na pamet, pa zato Slovenci ne marajo neslovencev.  Me je skoraj okol obrnilo user posted image user posted image user posted image
Razlike v regijah.... kako obrnes. Ni samo balkan tisti, kjer se rado poka. Ta tradicija je se bolj mocna v drugih regijah.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Islamski svet vs. Krščanski svet
14.3.2008 11:54:28   
sneška_
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: sneška_

Mišek razumem  da muslimani ki ne živijo po šerijatskem pravu niso pravi muslimani. Sicer pa jaz nisem imela priložnosti da bi poznala muslimanov ki živijo po šerijatskim običajima tako da za njih ne vem in berem. Govorim za te z katerimi sem imela priložnost pogovarjat se in za one med katerimi sem zrastla.Mislim za te muslimane ki se vodijo z zakonikom Dukađinija pa še vmes navade in običaje Islama. Zato ker oni sami sebe imenujejo muslimani pa zato ker poznam njihove običaje zato sem napisala. Res pa zato če nekdo reši to uganko naj mu dodelijo Nobelovo nagrado.


Sneska ljubica, ni bilo misljeno tako resno, kot si zastopila.  A nasi "balkanski vaterpolisti" so itak poben primer. Niti najmanj me ne cudi teorija, da so vesoljsci, ki so po kazni pristali na tem nasem planetu - nekako kot so vcasih kriminalce iz Anglije vozili v Avstralijo. user posted image user posted image user posted image



Konec me bo res  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tako slatko sem se nasmejala

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?