|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: neumni komentarji
16.3.2008 12:17:39   
Anonimen
Ne vem no, jaz sem se sekirala, dokler sem gledala na druge, sem jo imela dobesedno cele dneve priklopljeno, da bi se naredilo več mleka...


Prva dve, tri mesece je "non-stop" dojenje nekaj najbolj obicajnega...ko ponavadi niti nimas casa poslusati "neumnih" komentarjev...

(odgovor članu bambi.t)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: neumni komentarji
16.3.2008 12:33:53   
vaney
pa saj doma jaz nisem dobila takih komentarjev, ampak ko so prišli obiski ali ko smo kam šli, takrat pa...kot da sem na zatožni klopi (sploh starejše ženske in tiste, ki so dojile več kot leto dni, te so bile najbolj obtožujoče).

in če user posted image  vleče in vleče in je še skoz lečen, najbrž, da ni dovolj mleka, tako da tudi "non-stop" dojenje ne pomaga vedno.



_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: neumni komentarji
16.3.2008 12:39:38   
Anonimen
ampak ko so prišli obiski ali ko smo kam šli, takrat pa...kot da sem na zatožni klopi

dojenje ne pomaga vedno.


Pomaga pa, da se takim obiskom vsaj prve mesece izognes, na kar zelo radi pozabljamo.

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: neumni komentarji
16.3.2008 12:52:57   
bojana1
Tudi sama ne morem pozabiti našega dojenjauser posted image
Prva dva meseca sem super dojila,nakar sem dobila mastitis.In seveda polno komentarjev,kako se moram truditiuser posted image Seveda sem bila čisto iz sebe in si izčrpavala mleko,vsake 2 uri dan in noč pa včasih je trajalo tudi po 1 uro.Bila sem tako izčrpana,tudi jokala sem kar naprejuser posted image
Ne bi si smela tako sekirati in tudi ti se ne smeš.Pozabi na vse ljudi ,kajti pomemben je tvoj otrok in ti.Drugi ne vejo kakšna je situacija,pa se naj brigajo zase.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: neumni komentarji
16.3.2008 21:20:53   
timoteja
Draga Vaney, tudi meni ni dojenje ful šlo oz. je bilo mleka prehitro premalo in smo začeli dodajat, navkljub pitju čaja za dojenje, počivanja, kolikor sem pač lahko še ob ful živahni 4-letnici, kupila še prsno črpalko in si melko vmes izčrpavala  - in bila na koncu izčrpana, žalostna, nezadovoljna sama s sabo, vendar mi je bil možek ob oporo, in smo ji začeli dodajati Aptamil, brez slabe vesti, ker sem vedela, da sem se trudila, kolikor je bilo mogoče. Naša dojenčica je zadovoljna, lepo spančka, se razvija, pravi sonček, pa z dojenjem, al pa brez. Skratka, glavo gor, prepričana sem, da se vsak dan trudiš da je otročku lepo s tabo, in da mu nič ne manjka. Ostala mnenja pa presliši, pa je. So pa res nekatere babnice, za crknat...mene zadnjič ena v vrtcu, brez da bi me vprašala, kako se počutim, ali sem si odpočila od poroda, kako je prihod nove članice prenesla naša prvorojenka, vprašala samo: ALI DOJITE, in ko sem rekla, da po potrebi dodajamo...JA, KAK PA TO , TO PA NE BI BILO TREBA....HALO????? Se ni za sekirat. Drži se.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: neumni komentarji
19.3.2008 22:05:38   
Noseckica
Meni je moja kolegica pametovala, ko je še bila noseča, da naj se še malo potrudim in pristavljam in pristavljam in pristavljam user posted image , ker mi je začelo mleka zmanjkovat po 4 mesecih. Žal, več kot 4,5 mesece se nama ni ratalo dojit.

Zdaj ima pa ta ista kolegica sinka starega 2 meseca, pa dodaja. user posted image

Toliko pač o tem, no. user posted image

Tako kot so ti že predhodnice svetovale, vaney, ne sekiraj se!


< Sporočilo je popravil Noseckica -- 19.3.2008 22:06:13 >

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: neumni komentarji
22.3.2008 14:07:35   
Anonimen
A veste tisto zgodbo:
- gresta osel in možakar skozi prvo vas, oba peš. Ljudje se mu smejejo; zakaj hodi peš, če lahko osla zajaha, da ga nese
- gresta čez drugo vas peš, tedaj možakar jezdi osla. Ljudje se zgražajo, kako je osel revček, ker mora nositi možakarja.
- čez tretjo vas pa je možakar nesel osla, si predstavljate "ksihte". To je tako nekakouser posted image user posted image user posted image
Tudi jaz nisem dojila nobenega, pa imam tri. Pri drugi sem se zaradi tega prejokala. Danes mi pa dol visi, samo na nekaj je alergičen, pa še ne vem kaj, tako da, če ti prenaša mleko, se sploh ne sekiraj in izogibaj se takih obiskov. Pa tudi za mene to velja. Pa en lep user posted image

(odgovor članu Noseckica)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: neumni komentarji
25.3.2008 20:25:36   
mišk
Jst tud ne dojim. In prestajala sem podobne kalvarije kot petrcamg. Nastavki, vsi mogoči položaji, črpanje, otrokov jok, histerija,... user posted image  Že pri dobrem mesecu smo pristali izključno na AM. Pol pa vsa tista vprašanja, moja razlaganja in opravičevanja... user posted image  Zdej se mi pa ne da več. Enostavno rečem, da ne dojim. In še to mal bolj s "trdim" glasom.user posted image
So me pa ta obtoževanja in "nasveti" spravili do tega, da se mi je dojenje in vse kar je z njim povezano, totalno priskutilo!! Vedno se mi je to zdelo nekaj najbolj naravnega in enostavnega, a sedaj se mi čedalje bolj dozdeva, da bom tudi pri dojenju drugega otroka imela težave.
Vem pa, da če bi dojila, bi se bolj doma držala, ker mislim, da bi imela velike "težave", ko bi bilo treba kje v javnosti jošk vn vržt.luser posted image  Vsaj tako sedaj mislim.

Najbolj pa mi gre na k..., ko ti kater reče, da maš kao psihološke probleme, če ne dojiš!user posted image user posted image user posted image user posted image  V eni izmed preteklih revij SuperMami je bil en tak "zanimiv" članek.
Sam, da bodo naši user posted image  zdravi, pa če so dojeni al pa ne!user posted image user posted image  Pa vsak nej se za sebe briga pa bo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: neumni komentarji
25.3.2008 21:03:02   
only_me


Kako reagirate na neumne komentarje o dojenju?


vsakemu sem lepo povedala, da naj pometa pred svojim pragom, sicer bo imel bolj umazanega kot jaz.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: neumni komentarji
26.3.2008 21:58:57   
saskija
mene pa moti, da mamice, ki niso bile uspešne pri dojenju zelo rade svetujejo glede dojenja tako, da svetujejo tistim v dvomih :

- ne sekiraj se saj tudi jaz nisem dojila
- pa kaj če ne dojiš vsi gor zrasejo
- sprosti se nisi zadnja, ki ne boš in nisi dojila
- preveč propagirajo dojenje vse ne moremo dojit.
- adaptirana mleka so enaka materinemu...

Zakaj niste tiho in pustite da svetujejo o dojenju tiste, ki sem jim je izšlo?Jaz tudi ne svetujem o flaškah in dodatkih ker o njih nimam pojma.

ko sem prvič nehala dojit pri 4 mesecih sem si želela, da bi prišla v stik s kakšno fanatičarko dojiljo in bi tako nadaljevala z dojenjem- še danes mi je žaluser posted image

< Sporočilo je popravil saskija -- 26.3.2008 22:02:13 >


_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: neumni komentarji
27.3.2008 13:02:55   
ŠpelaP
Jaz sicer dojim, pa sem tudi dobila že kdaj kak čuden komentar glede dojenja.

Zdaj v drugo pri hčerki sem dobila prvi komentar že v porodnišnici od oddelčne sestre. Prva dva dni mleka še nisem imela in sem se sekirala, da ne bi mogla dojiti, saj sem v prvo 18 mesecev. Pa mi je rekla sestra, da naj dosti pijem - kar je logično. Ampak čuden komentar sem v bistvo dobila pa čez kak dan od ene druge tečne sestre. Mala je dobila zlatenico in je bila na pediatričnem oddelku pod lučko. Meni se je pa ravno v tistem času začelo delati mleko in so me prsa začela tiščati. In mi je sestra, ko sem jo prosila ali bi lahko dobila črpalko, da bi si iztisnila mleko za malo ali pa da bi me spremljala k mali, da jo podojim, rekla, da naj manj pijem, da ne bom imela toliko mleka, medtem ko male ni ob meni. Mislim halo?! Jaz sem mislila, da jo bom s pogledom skozi zaprta vrata poslala.

Ali pa zadnjič, ko sem se pogovarjala z moževo sestrično. In ko sem ji povedala, da je mala dobila prvi zobek, in da zdaj čakam, da me bo ugriznila (to je bilo povedano tako v hecu), mi je rekla (tako čisto resno poznavalsko - BTW sama je še brez otrok), da naj kar takoj neham dojiti in jo navadim na drugo hrano.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: neumni komentarji
27.3.2008 13:05:04   
Anonimen
in zakaj imaš slabo vest.
mene če je kdo prašal a dojim sem rekla ne! in joj zakaj pa ne. zato ker nočem! in je blo konc debate. kaj pa jih briga, a js njih sprašujem a jejo zreske al pasul. kr neki!user posted image

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: neumni komentarji
27.3.2008 13:12:24   
sazi
Sem dobila butastih komentarjev in vprašanj povsod preveč. Res se ljudje preveč vtikajo. Pa sem se enkrat pogovarjala z eno mamico, ker sva imeli na začetku podobne probleme in potem mi pokroviteljsko reče, da ona pa doji, ker je vztrajala. Saj jaz sem tudi, pa se pač ni izšlo.
Jaz sem to vzela kot minut tistega, ki kaj takega izjavi. Ni se ti treba branit. Naj ti niti ne vstopi v glavo, ampak naj gre mimo ušes.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: neumni komentarji
28.3.2008 16:44:59   
jakoLUlana
jaz sem enostavno odgovorila, ne , ne dojim. ce jim to ni bilo dovolj, nisem nic pojasnjevala, ampak sem si samo mislila: ko te jeb..

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?