Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Za kosilo PASULJ (kuhan večer prej, saj je nasljednji dan boljši) in rdeča pesa. Za posladek pa vanilijev puding.
PASULJ
50 do 75 dag fižola, tetovca ali domačega 2 čebuli 50 dag suhe svinjine ali vsaj nekaj suhe mesnate slanine 5 dkg masti ali olja 3 dkg moke 2 stroka česna zelen peteršilj paprika po okusu 1+1/2 žlice paradižnikove mezge sol
Namočen fižol pristavimo skupaj z opranim mesom in sesekljano čebulo, ki se mora med kuho popolnoma razgubiti. Že mehak fižol solimo in zgostimo s prežganjem. Na maščobi prepražimo moko, dodamo strt česen, sesekljan peteršilj, papriko in paradižnikovo mezgo. Prilijemo malo mrzle vode in razkuhamo. Zlijemo k fižolu. Kuhamo še četrt ure. V tem času tudi dosolimo in morebiti tudi še papriciramo, če se nam zdi jed premilega okusa. Meso ali slanino zrežemo na porcije in ponudimo s pasuljem. Pasulj je lahko gosta jed, bolj zalit pa služi kot juha in se tudi imenuje "čorbast" ali juhast.
Jutri za kosilo: ŠIROKI REZANCI Z DROBTINAMI IN SKUTO + zelena solata + sladica sadni jogurt.
ŠIROKI REZANCI Z DROBTINAMI IN SKUTO
Sestavine: 1/2 kg širokih rezancev 1/2 kg skute olje ali maslo 2 žlici drobtin
Priprava: Široke rezance skuhamo v osoljeni vodi, jih odcedimo in dodamo v ponev, kjer smo prej na maščobi opražili drobtine in jim dodali skuto. Vse skupaj dobro premešamo in ponudimo. Zraven se lepo prilega solata.
Jutri za kosilo: SATARAŠ + kruh + sladica jagodni kompot.
SATARAŠ
Sestavine: 1 čebula žlica maščobe 4 paprike (po možnosti različnih barv) 3 paradižniki sol poper mleta paprika (3 jajca - če nisi noseča)
Priprava: Na maščobi prepražimo čebulo. Dodamo narezano papriko in paradižnik. Zalijemo z vodo. Solimo, popramo in dodamo mleto papriko po okusu. Kuhamo, dokler ni paprika mehka. Na koncu dodamo jajca in kuhamo da zakrknejo.
cela pečena pipika v pečici, zraven zelenjavna priloga prav tako pečena v pečici( bučke, melancani, paradižnik čebula in krompir), goveja juhica in solata. za desert pa sladoled s metano
Jutri za kosilo: PURANJI ZREZKI V GOBOVI OMAKI + riž + solata+ sladica KOKOSOV NARASTEK (boljši, če ga spečeš dan prej).
PURANJI ZREZEK V GOBOVI OMAKI
Sestavine: puranji zrezki (poljubno 1 - 4) zmrznjeni šampinjoni ali sveže gobice (jurčki) na drobno nasekljana čebula drobno nasekljan ščepec peteršilja sol olivno olje
Priprava: Na drobno nasekljamo čebulo in jo narahlo prepražimo na olivnem olju, da postane rahlo steklena. Primešamo začimbe (peteršilj) in meso, pustimo pražiti nekaj minut, da meso postane belo. Nato primešamo še gobice. Če so gobice zmrznjene ne dodajamo vode! Če imamo sveže gobice, dodamo čisto malo vode, tako da se gobice ne smodijo. Moramo biti pazljivi, da vsa stvar ne vre preveč. Vodo dodajamo v čisto majhnih količinah, ko prejšnja voda spari - tako bo nastala odlična omaka, z močnim okusom po gobicah in odličnim vonjem. Solite po okusu.
KOKOSOV NARASTEK
Sestavine: 5 jajc 100 g fruktoze 4 dl sladke smetane 100 g mletega kokosa
Priprava: V skledi stepemo jajca s frukozo. Prilijemo smetano, nato dodamo kokos. Zmes vlijemo v model, pokrijemo s krpo in pustimo, da 15 minut počiva. Pečemo 45 minut pri 130 °C. Postrežemo na sobni temperaturi (ali hladno) z omako iz malin ali vročo čokolado.
Se vaši dojenčki (6–12 mesecev) radi crkljajo? Moj sploh ne posluša, samo odriva me, pleza name, vleče, ... niti nošenje noče, samo gleda stran. To se mi zdi res čudno ... Kakšni so vaši?