|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
4.7.2009 0:43:43   
andra1974
Zdravo punce!
Bila sem na pregledu pri nadomestni G, ki me je pozitivno presenetila. V glavnem, rekla je, naj ne čakam na rezultate brisa in naj pridno delamo na naraščaju :). Danes je nekaj tednov od pregleda, pa izvida še nisem dobila...upam, da je ok.

(odgovor članu dali1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
6.7.2009 9:30:52   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: dali1
Jaz imam tudi takšno težavo. Bila sem na preglegu in G mi je vzela bris, ,ki je tedaj pokazal C4. Morala bi na nekakšen kirurški poseg da mi te celice odstranijo, ampak tedaj sem izvedela da sem 6 tednov noseča in so mi naredili smo doščip.
Nato sem imela spet bris čez 3 mesece in je bil še slabši, C5. Moja G me je napotila v kolposkopsko ambulanto k dr. Možina ( super dr.) in mi je rekel da se rakaste celice širijo, ampak da počakamo po 32. tednu da vidimo kako pa kaj.
Če se ne bi nič več širilo bi lahko normalno rodila in grem potem po porodu 6 tedenov na ta poseg.
Ali je imela katera kakšno takšno izkušnjo?
Me je pa strah, kre imam nenakšne čudne krče v spodjem delu trebuha oz.v maternici. Me večkrat na dan zaboli, potem se trebuh otrdi, dobim nekakšen krč ki drži nekaj časa. To se mi dogaja več krat. Po sedaj ne vem ali so vse moji strahovi zaradi MV ali so ti krči v matrrnici normalni?

punce hvala za pomoč

Verjamem, da te zelo skrbi user posted image user posted image user posted image Krči v maternici niso od sprememb na MV. Najbrž gre za (normalne) lažne popadke, lahko so tudi posledica stresa, ki te muči. Zato ti toplo polagam na srce: ne bodi vsa zakrčena od strahu, vse bo ok user posted image user posted image

Poskusi se sprostiti in trdno zaupaj dr.-ju. Po 32. tednu se lahko (poudarjam, da gre za najslabši možen scenarij!) odločijo za sprožitev poroda in tebe takoj operirajo - če ugotovijo, da so spremembe na MV preveč napredovale. V tej fazi bosta vsekakor oba z otročkom v najboljših rokah, nikar ne skrbi.

Seveda pa je najverjetnejša opcija ta, da boš lepo do konca donosila in boš operirana po koncu čišče. Kar pogumno, uživaj v nosečnosti in otrokovih gibih user posted image Vso srečo ti želim in veliko zdravja tebi in tvoji mali kepici user posted image


(odgovor članu dali1)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
21.8.2009 19:57:38   
Di_Di
Pozdravček vsem skupaj.

Naj povem še jaz svojo zgodbo. Junija sem bila že tretjič na odvzemu PAP testa kateri je bil vedno zelo slab, žal se ne spomnem kateri tip mi je takrat rekla da imam. Na zadnje ko sem bila na pregledu mi je ginekologinja vzela še bris za HPV virus in rekla, da bom po pošti dobila njej odgovor kako in kaj je z virusom toda dobila sem ponovno vabilo za odvzem brisa v začetku decembra. Seveda sem takoj odhitela na ginekološki odelek v BS Izola, kjer si mi sestre rekle samo naj se držim terina za pregled in to je to. user posted image

Ker sva se s fantom že od decembra trudila zanosit sem ginekologinjo na zadnjem pregledu povprašala kako je s tem, če je nevarno za nosečnost in dojenčka. Rekla mi je da ni nič narobe če zanosim, da pa mi bodo večkrat odvzeli bris in spremlajli spremembe ter če bo potrebna operacija da me bodo operirali in če ne šele po porodu če se ne popravi.

Začetek prejšnjega tedan sem opravila test za nosečnost in bil je pozitiven. user posted image Zaradi narave dela v moji službi takoj odhitela v BS izola kjer imam svojo ginekologino in se naročila na prvi pregled, toda prvi pregled so mi določili šele 10.9 user posted image   meni osebno se to zdi full pozno.. njihov odgovor pa je bil da oni opravljajo pregled sele okorg 9 tedna nosečnosti. Sestre se sploh niso zmenile na to da opravljam nevarno službo, jaz sam pa sem pozabila omenit moj slab PAP test user posted image in sem zdaj pošteno v skrbeh in komaj čakam na pregleda ter upam da je vse ok oz da bo.


(odgovor članu andra1974)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
26.8.2009 11:35:48   
Nikita_
Jaz sem tudi ena od nosečk s slabim PAP brisom-C3, ki se ne izboljšuje že par let, pa me je ginekologinja šele letos poslala na kolposkopijo. No, tam niso ugotovili nič drastičnega, samo blago spremenjene celice in ni bilo razloga za paniko, tako da mi tudi odščipa niso delali. So me pa testirali na HPV in je bil test pozitiven. Naročili so me čez 6 mesecev na pregled, ki ga imam zdaj konec septembra.

Med tem časom pa sem zanosila in sem zdaj 4,5 mesecev noseča, pa me je kar malo strah tega pregleda... Upam, da se ni kaj poslabšalo, ker pravijo,da se to med nosečnostjo dostikrat zgodi. Ampak nočem se preveč obremenjevat in ostajam optimistuser posted image Do zdaj je blo z nosečnostjo vse vredu in upam, da bo tako do koncauser posted image

(odgovor članu Di_Di)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
28.8.2009 8:55:31   
polho3006
špelin@ poslala sem ti ZS

lp!

P.

(odgovor članu Nikita_)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
28.8.2009 16:02:57   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

špelin@ poslala sem ti ZS

lp!

P.


Imaš moj odgovor user posted image

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
28.8.2009 16:21:32   
špelin@
Di_Di in Nikita_, obema toplo polagam na srce, da poskušata čimmanj obremenjevati in da zaupata strokovnjakom. Upam, da imata osebna ginekologa dovolj podkovana na področju sprememb na MV. Le-te so v nosečnosti lahko zelo zavajajoče in jih neizkušeni ginekologi znajo narobe interpretirati. Če jima ne zaupata res 100%, vama priporočam, da ju prosita za napotnico za kolposkopsko ambulanto (jaz sem šla recimo v LJ Leonišče - GK). Lahko pa gresta tja tudi na samoplačniški pregled in posvet. Aha, sem prej spregledala, da je Nikito_ njena gin. že poslala na kolposkopije user posted image

Di_Di, če bi bil bris res slab (slabši kot recimo C3), bi te že v preteklosti naročali pogosteje kot na pol leta in bi zagotovo že delali odščip, če ne potem celo radikalnejši poseg (konizacija, laserska ne-vem-kako-se-že-reče user posted image ).

Skratka: obema želim mirno nosečnost, hiter porod in zdravo štručko ter da bi se vama spremembe na MV ne poslabšale in da bi se po porodu stanje izboljšalo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil špelin@ -- 28.8.2009 16:22:15 >

(odgovor članu Nikita_)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
16.2.2011 19:23:30   
scarlett_
Pozdravljene!
Kar nekaj sem že pogooglala o PAPu, pa vseeno eno vprašanje. A vam je vsem G ob slabem brisu odsvetoval nosečnost? Imam namreč C3, pa mi je G do nadaljnega odsvetoval nosečnost. Čudno se mi zdi, ker naprej me pa ni dal na kakšne preiskave ali kaj takega, samo na pol leta bom spremljana. Berem pa, da je veliko žensk ob tem izvidu imelo otroke .. pa ne me razumet kot, da bom šla z glavo skozi zid! "Ubogam" ginekologova navodila, samo zanima me do kdaj je to pri vas trajalo, ker zdaj mi je že drugič pokazalo C3, pa še nisem šla na nadaljne preglede ..

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
21.3.2011 16:30:10   
soncnica1985
Pozdravljene.....sama sem trenutno v 8. tednu nosečnosti, jutri imam prvi pregled. Imam pa sama nekoliko drugačno zgodbo. Lani, junija, sem bila na ginekološkem pregledu, kjer je bil PAP test negativen oziroma A, odkrili pa so virus HPV.

Menda obstaja možnost prenosa virusa na dojenčka med porodom. To me zelo skrbi. A je imela katera izkušnjo s tem?

Lp, Sončnica

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
5.4.2011 9:22:37   
newlife
zdravo!
tudi jaz imam podobno zgodbo. Lani decembra sem imela bris C3, nobenih nadaljnih preiskav, januarja sem zanosila izvenmaternično, odstranili so mi en jajcevod, sedaj pa sem v mesecu marcu zopet zanosila in ravno čakam na pregled ki bo potrdil kje se nahaja zarodek tokrat..uf...komaj čakam.
Moja ginekologinja mi je rekla le nekja v smislu da ni fajn zanosit, ampak nič ni komentirala kaj, zakaj, kako, ...
niti mi ni na podlagi slabega brisa naredila kak odščip, kolposkopijo ..nič.
Upšam lahko le, da bo tokrat nosečnost uspešna, bris pa ....da bo vsaj enak če že ne boljši.
To je moj trtji otrok, prva dva sem imela bp, nikoli slabih brisov...popolnoma vse je bilo ok.

Držim pesti za vse ki ste user posted image in vas tarejo podobne težavice.....

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?