|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
27.8.2008 22:09:19   
benika
Mehko nebo naj bi operirali pri 2,5 letih kot je že benika povedala, mislim , da je razlog zakaj tako pozno tudi razvoj čeljusti (če se prav spomnim, ko je dr. Koželjeva razlagala), če je prezgodaj, je več možnosti, da se nebo razpre, torej, da je treba ponovno operirati. Otrok tako hitro raste, ko je še majhen + intubacija je bolj zahtevna, tu so pa prisotne glasilke, tubus poteka med glasilkama.


ja, nekako tako je tudi meni razložila. Za operacijo neba menda potrebujejo kar precej tkiva, da se vse lepo zaraste.

Dejček, verjamem, da je hudo čakat, te tako zelo razumem. Boš videla, tudi govor bo v končnio fazi bp, edino malce dlje bo trajalo.

(odgovor članu Cinca79)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
28.8.2008 21:20:35   
dejček
Hvala za vzpodbudne besede. Res je grozno tole čakanje. Sicer je bil tudi moj fant operiran pri 2,5 letih in sedaj se mu tudi nič ne pozna pri govoru. Meni je najbolj hudo, ko vidim Patrika, kako bi se rad pogovarjal z drugimi otroci, pa ga ti me razumejo.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
31.8.2008 15:01:27   
Knedel
Pozdravljeni! Tudi mi smo v čakalni vrsti za datum operacije in kot je Benika že omenila pred oktobrom ne bo nič. Naša "lumpa" je strara 18 mesecev in v fazi pogovarjanja. Vidim oz.slišim, da določenih črk ne more izgovorit. Da ne bo pomote niti ne mislim, da bi pa sedaj tekoče govorila vendar je Ja = HA, Ati=AMI. Trenutno sem v neki fazi kjer ne mine niti dneva, da ne pomislim na operacijo in s tem tudi na strah kako bo oz.kdaj se bodo spomnili na nas. Rada bi, da je to čim hitreje za nami po drugi strani pa zopet kot je že Cinca navedla počakala na pravi čas. Ali vam je kdo omenil obisk logopeda pred zaprtjem neba ali samo po operaciji? Ali ima kdo iskušnje s tem in ali je smiselno oz. ali otrokovemu govoru s tem kaj koristimo ali samo škodimo.Drage moje zdržimo in za vse držim pesti, da se ta zaviti in zamotani klobčič končno začne odvijati,ker sem sitna in zoparna že sama sebi in vsem mojim. Cinca tebi pa želim lepo in mirno user posted image .

(odgovor članu dejček)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
31.8.2008 22:27:56   
benika
Knedel, kako pa to, da bo lumpa tako kmalu operirana na nebu? 

(odgovor članu Knedel)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
31.8.2008 22:57:27   
Knedel
Aprila meseca smo bili na kontroli pri dr.Koželjevi katera nas je poslala na polikliniko na avdiološko po mnenje za operacijo. Zakaj?! Naši lumpi naj ne bi mogli v porodnišnici "zmeriti" sluha. In zato smo hodili v avdiološko ambulanto, ko je meni bilo končno vsega dovolj in sem rekla, da naša čist super sliši in da naj jo ne proglašajo za naglušno in ne vem še kaj. Dobili smo super mnenje in da ima sluh bp. S tem izvidom smo odšli k dr.Koželjevi, katera pa je nato rekla in napisala v izvid "operacija odobrena po dopustih". Saj če mi tega ne bi rekla in ne napisala bi dala čisto mir in počakala, zdaj sem pa vedno bolj nervozna, ker ne vem kaj naj si mislim. Novega datuma za kontrolo pa tudi nimamo, ker kakor naj bi bile kontrole vsake 6 mesecev.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
1.9.2008 15:16:12   
benika
Čaki mal knedel, a vidve sta tudi na ORL hodili? Ja madonca, a pa niso ugotovili, da mala dobro sliši?

Glej, jaz ti predlagam, da pokličeš direkt na Maksil. kliniko in prosiš za sestro Tatjano. Potem jo pa vprašaj kako in kaj je z vašo operacijo. 

(odgovor članu Knedel)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
1.9.2008 23:19:08   
Knedel
ORL to pa je poglavje zase.Sem ga zbrisala iz moj memorije, ker je bila nočna mora za našo lumpo in za vse nas. Bolj ko sem trdila, da je z malo vse uredu bolj so me pregovarjali za operacijo in vstavitjo cevk v ušeska. Bili smo celo na pregledu (APMD če se ne motim), kjer je morala lumpa popolnoma trdno spati. Grozno. Nikoli več nikamor. Sem že klicala sestro Tatjano (zlata in potrpežljiva oseba) pa moram počakati na nove razporede operacij. Saj sploh nočem sitnarit samo naj mi rečejo počakite do otrokovega 2 leta pa bom čisto mirna. Sedaj pa nismo ne miš ne tič.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
1.9.2008 23:47:16   
benika
Ja, ORL je res poglavje zase. Tudi mi tam preživimo kar nekaj časa, s tem, da ima Jakob že 4 mesece slušne aparatke. Meni itak pri njihovih izvidih ni nič jasno. Enkrat so izvidi ok, drugič spet porazni, pa spet ok...ah ja, kr nekaj.

Držim pesti, da se vam čimprej nasmehne sreča in da pridete na vrsto tudi vi.

(odgovor članu Knedel)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
2.9.2008 7:20:21   
Knedel
Hvala za spodbudne besede. Res potrebujemo nekaj, da nam vlije novih moči oziroma, da se nam ta zaviti in zamotani klobčič končno začne odvijati. Podzavest me priganja, da bom kaj zamudila pri lumpi sploh pri govoru. Ja, mami je postala neučakana. Tudi jaz vam in vsem ostalim čakajočim želim, da bi se začeli premikati h koncu ponovnega začetka.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
13.9.2008 16:30:45   
Romcka
Drage mamice,

Imam eno vprasanje za vas...v vrtcu imam otrocka starega 4 leta, ki je imel razklano nebo in dvojni jezicek. Operiran je bill pred cca 1 letom, a se vedno ne govori in pokaka se v hlace. Veliko stvari razume in zeli se pogovarjati...nimam pa ideje kako mu pomagati pri navavanju na wc...malo sem razmisljala, da bi mu naredila kaksno slikco wc ali podobno in ga naucila, da pokaze na slikco, ko mora na stranisce (ker pove pa nic)...vse vase izkusnje in nasveti bi bili zelo dobrodosli..tudi glede razvoja govora...

hvala vsem in zelim vam cudovit dan
R


_____________________________

mi pa imamo dve sončici: Kajo in Nejo:)

http://krizajcki.moj-album.com/


(odgovor članu Knedel)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
15.9.2008 11:28:09   
dejček
Kaj ta otrok ni obravnavan s strani specialne pedagoginje? Probaj kontaktirat pedagoga oz. psihologa v vašem vrtcu, glede tega kako pomagat otroku začet govorit. Ker otrok se mora naučiti in to čim prej. Drugače pa se mi zdi to s slikico kar dobra stvar. Kaj pa mogoče glasovi kot so: ak ak. Moj reče to, ko mu je kakat, ker zaenkrat drugih glasov še ne zmore.

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
25.9.2008 12:49:16   
benika
Končno smo tudi mi dočakali svoj dan in tako 1. oktobra odhajamo na operacijouser posted image user posted image user posted image Komaj čakam, da se vse skupaj začne in čimprej konča.



(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
26.9.2008 22:36:40   
klaja
Benika vso srečo na operaciji vam želim in upam da se dobro izteče!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
29.9.2008 13:18:57   
Cinca79
Pozdravljene!

Tiste, ki ste mislile, da sem noseča, nisem še :). Samo nisem še spremenila svojega profila, no sedaj sem ga že, da ne bo še kakšnega nesporazuma ;). Je bilo toliko dela z mojo tamalo, da enostavno nisem imela energije za te stvari. No sedaj je že malo bolje.
Romcka, ali hodite k logopedinji? Ta bi vam morala svetovati glede govora in pa mogoče tudi delavna terapevtka (glede kakanja). Sem pa brala po nekem tujem forumu, da veliko otrok, ki je bilo operiranih v ustih - shize,..., ne govori do 4-5 leta.
Benika, tudi jaz vam želim, da vse skupaj čimprej mine in pridete domov! Držim pesti za vas!

LP

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
30.9.2008 7:02:27   
Knedel
Pozdravljene! Benika tudi mi držimo pesti in se veselimo, da se bo tudi vaš klobčič začel odvijati.

(odgovor članu Cinca79)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
1.10.2008 9:15:50   
dejček
Benika, tudi jaz stiskam pesti, da vse prestanete brez problemov in da ste čim prej spet doma, pripravljeni na nove izzive. lep pozdrav

(odgovor članu Knedel)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
6.10.2008 22:12:33   
miny1
Čao

tudi mi smo dobili datum druge operacije - 15. oktober. Sem ful veselauser posted image user posted image user posted image
Držim pesti da bo mali do druzga tedna zdrav in da bomo šli not.

lep pozdravček

(odgovor članu dejček)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
8.10.2008 21:05:58   
benika
oooooooooooooooo miny, a veš kolk sem vesela za vajuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Držimo pesti, da bo vse tako, kot mora biti.

(odgovor članu miny1)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
9.10.2008 10:21:10   
miny1
Benika, vidim da sta že doma!user posted image user posted image
kako je bilo, je mali veliko jokal?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
9.10.2008 16:18:03   
benika
Veš, pa niti ni bilo takšne krize. Največja kriza ga je doletela v sredo, ko so pobirali ven šive. 2 uri je bil tako komatozen kot mina. Stresali so ga neki krči, bil je ves flekast, skratka bil je res božček. Ampak po 2 urah pa, kot bi odrezal, je bil kot nov.

(odgovor članu miny1)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
9.10.2008 19:52:39   
miny1
No me veseli, da sta ok in da je to za vama.
Kdaj pa ima naslednjo operacijo?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
9.10.2008 21:23:00   
benika
Pojma nimam, nič niso rekli. Bom vprašala decembra, ko imamo kontrolo. Nekaj mi povej, si ti vložila papirje za podaljšanje porodniške?

(odgovor članu miny1)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
9.10.2008 21:23:56   
benika
Ma

< Sporočilo je popravil benika -- 9.10.2008 21:24:32 >

(odgovor članu miny1)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
10.10.2008 7:22:17   
Knedel
Benika, superca, da je za vama in, da sta super prestala. Miny tudi jaz user posted image user posted image  za vaju. Miny ali imate sedaj operacijo mehkega neba in koliko ste stari?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
10.10.2008 13:57:11   
miny1
Ja papirje sem vložila en mesec pred iztekom porodniške, potem sem pa v treh tednih dobila odgovor.
Tako da sem sedaj doma do 17. decempra pol pa delatuser posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?