|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kdaj ste vedele...
17.4.2008 23:31:58   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *
Alora, sem se lotila brat eno knjigo od Gostečnika.

Sedaj pa pojdi do njega v cerkvi Marijinega Oznanenja na Tromostovju. Pa prej se pozanimaj, kdaj je dosegljiv. Tako, za pogovor.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Kdaj ste vedele...
18.4.2008 9:11:32   
Anonimen
Dosegljiv je vsak petek med 7 on 10 uro dopoldan.user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Kdaj ste vedele...
18.4.2008 11:03:37   
lory05
tehnofil, nekaj ne razumem. Napisal si, naj vlaga, ker ga ima rada in ne zato, ker od njega nekaj pričakuje. A ni tako, da od nekega razmerja in od partnerja vsi nekaj pričakujemo? Zakaj bi jaz samo vlagala in nič ne dobila v zameno? Normalno, da je partnerju to všeč, ker se sploh ne rabi nič potrudit, pa dobi  vse. To pri meni ne gre. Jaz sem pripravljena ogromno vlagat, ampak tudi nekaj od tega pričakujem, vsaj malo, ne pa nič.
Za dobro razmerje sta potrebna dva, torej morata vlagat oba, samo eden ne zmore sam. Preverjeno. Kdo bi si želel tako razmerje, kjer samo vlaga in vlaga in od tega nič nima? A ni potem bolje, da si sam? Ravno tako nič nimaš, pa še trudit se ti ni treba.
Če se oba ne trudita, bo pač šlo še en čas, dokler tistemu, ki se trudi ne poči film, pol pa bo konec. če se samo eden trudi, je ravno tako, kot da hočeš z glavo skozi zid. mene že glava boli, nisem za tako razmerje. če sem zato čudna, pač sem.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Kdaj ste vedele...
18.4.2008 18:10:49   
Gina
Ne lori, ni čisto tako. Pričakovanja so čist različna. Vsi nekaj dajemo in nekaj jemljemo. Vendar lahko neka moja prijateljica vsa srečna trdi, da njen njej ogromno daje.... meni tisto nič, ampak nič ne pomeni, ne bi hotela njenega partnerja niti pod razno, se mi zdi popolnoma ne-partnerski človek, ki nič ne nudi. In ta ista prijateljica bo za mojega rekla, da on meni pa nič ne daje, meni pa se zdi, da mi daje vse tisto, kar jaz rabim. Štekaš. Ena rabi fizično pomoč doma, druga čas, ki ga preživi z njim, tretja denar in materialne reči, četrta slavo, peta crkljanje, šesta pohvale, sedma pogovore, osma prav poseben seks, deveta rabi športnika..... kaj pa vem, kaj ti rabiš. in tukaj se mi zdi pri mateji tipičen primer različnih vrednot. Onadva imata različne vrednote in si narobne reči nudita. Oba se trudita, pa nudita popolnoma narobne reči. Vprašanje je samo, ali si bosta kdaj lahko nudila prave reči, tiste ki jih natančno drugi rabi. Ali se bosta vsaj toliko potrudila, da bi sploh ugotovila, kaj drug rabi. Po moje niti mateja ne ve, kaj njen res potrebuje od nje, kaj pogreša. Tudi ona njemu nudi napačne reči. In obratno on njej. Samo on ne ve, kako naj ji ustreže, ker tisto kar ona rabi bi bilo izvedljivo zgolj, če bi bil on srečen, da bi se lahko toliko trudil. Pa ni srečen, ker ona ni srečna. Nobeden ni. Vsak od njiju prelaga reči na drugega, naj drugi kaj spremeni. Ma burek je to. V vsakem primeru pa je butasto kot star papagaj ponavljati iste neuspešne vzorce, kot jih ponavljata vsakodnevno zdaj, če itak ne obrodijo sadov. Noben od njiju se ne počuti nič boljše. Pa še kar z istim načinom poskušata - oba! On z umikom in ignoranco, ona bolj na glas "sitnari".

Jaz sem vedela, da je veze konec, ko sem ugotovila, da me ne ljubi. Da me ima še kar rad, ampak da me ne ljubi. To mi pa ni bilo dovolj, ker to je pomenilo, da mi nikdar ne bo mogel nuditi reči, ki so moja osnovna vrednota, ker če te ne ljubi, ne bo nikdar toliko srečen, da bi lahko delal reči, ki so mu težke. Ni me znal pomiriti niti pocrkljati. Ni se znal z mano pogovarjati. Tako da to, da sva se imela na nek način še precej rada, sploh ni pomagalo. Še zdaj se imava na zelo prijateljski način rada. Zelo dobro funkcionirava kot frenda. Boljše kot prej kot partnerja.

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Kdaj ste vedele...
18.4.2008 23:37:35   
* Mateja *
Gina to si fajn napisala. Sam fora je v tem, da jaz na glas povem kaj hočem, moj mož pa tega ne pove. Je pač bolj zaprt tip, ne pogovarja se rad,... jaz pa vse povem in on točno ve, kaj jaz hočem, sam spremembe ni nobene. Tud ko imava kake globoke debate na to temo, jaz vse ven zmečem na krožnik, on pa kar pri sebi tuhta. Pa ni to, da me nebi tel prizadet al pa kej tazga!

Jaz vem kaj hočem!!

H Gostečniku pa nebi šla, ker za moj okus preveč vero v ospredje postavlja. da ko se dva mal spreta bi mogle mal pomolit skupaj in bi bilo pol vse ok. Pa mislim da v življenju ne funkcionira tako. Drgač pa lepo piše. Sam preveč pokristjanjeno, saj je pater ne! Sem verna, ampak mislim, da mi molitev nebi pri tem kaj dosti pomagala. Da pa neboste narobe razumeli, sem verna, mož pa bolj ne ko ja!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Kdaj ste vedele...
19.4.2008 9:42:50   
Anonimen
Pa še kar z istim načinom poskušata - oba! On z umikom in ignoranco, ona bolj na glas "sitnari". [/qoute]

IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *
Sam fora je v tem, da jaz na glas povem kaj hočem, moj mož pa tega ne pove.

Jaz vem kaj hočem!!


Glej, že skozi se pogovarjata na en in isti način in to je način, ki ga je zgoraj Gina opisala. A je prinesel uspeh? Sem zihr, da si on misli, spet mi teži in me sploh ne posluša (sploh ker svojih čustev ne zna izražat, pa še noče jih, ker že vnaprej pri tebi pričakuje nesprejetost - mogoče upravičeno - ali ti njega poslušaš?), raje se umakne, ke rsi želi miru. Ti pa siželiš pozornosti in hočeš to doseči s tem da janso in glasno svoje zahteve izražaš. Samo on jih očitno ne sprejema tako, kot si ti želiš. 
Ti veš kaj hočeš. Prav, lepo. Ampak ali znaš to na en pravi način posredovat partnerju tako, da se on ne čuti napadenega? In ali ti med njegovim negovorjenjem o čustvih razbereš, kaj ON rabi? Ali ti njemu nudiš to, kar on rabi? Ali mu sploh hočeš to nuditi? Ti mu na glas poveš svoje želje. ALi on to dojema kot izražanje želja?

Če bi bila ti v partnerstvu s kakšnim drugače razmišljujočim moškim, bi taka komunikacija delovala, zagotovo. Ker pa tvoj razmišlja drugače, s tako komunikacijo ne prideta nikamor. Mogoče pa je čas za spremembo v odnosu, v načinu komunikacije? Mogoče bi bilo boljše, če bi se glede Gosteničnika osredotočila na to, kar ti rabiš (tudi v knjigah) - torej kako komunicirat tako, da slišiš in si slišan - in namerno spregledala tiste dele, ki  so povezani z vero. Seveda, če sploh imaš motivacijo karkoli spremenit.

Poznam kar nekaj parov, ki so si zelo različni v svoji željah, ciljih v življenju, pa vseeno funkcinirajo skupaj odlično. Ravno zato, ker so se naučili pogovarjat tako, da se oba čutita sprejeta in da oba lahko uresničujeta svoje želje, skupaj pa tudi vsak zase, ker se čutijo celovita osebnost tudi sami zase, brez partnerjeve prisotnosti. In so potem, ko so skupaj, še bolj spoštljivi eden do drugega, po eni strani, ke rcenijo partnerja zaradi tega, kar je in po drugi starni, ker partner ceni in sprejema njih kot take kot so.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 19.4.2008 9:50:57 >

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Kdaj ste vedele...
19.4.2008 11:00:00   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

Alora, sem se lotila brat eno knjigo od Gostečnika. In sem od hudga zaspala. Mi je bila pa zanimiva dokler sem vzrajala. In res piše not tako kot se dogaja paru. Ker je na eni zgobi  prikazano in pol obrazloženo! 


Ne bo dovolj samo prebrati kako tovrstno knjigo, predvsem je prebrano treba najprej predelati, razumeti. Že to zahteva precej napora. 
 Ne smeš pa pričakovati, da ti bo prebrana knjiga prinesla rešitev sama po sebi. Spreminjanje navad in ustaljenih vzorcev je krvavo in mukotrpno delo, uspe pa praviloma zgolj tam, kjer je jeklena volja in želja po spremembi.

Seveda s tem ne mislim, da ne smeš brati tovrstnih knjig - prav nasprotno, ti jih toplo priporočam. Samo kakršenkoli uspeh zahteva veliko več napora, kot prebrana knjiga. Nekje pa moraš začeti, to je dejstvo in tudi če se vržeš v bukve, to za začetek sploh ni slabo izhodišče.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Kdaj ste vedele...
20.4.2008 16:19:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

H Gostečniku pa nebi šla, ker za moj okus preveč vero v ospredje postavlja. da ko se dva mal spreta bi mogle mal pomolit skupaj in bi bilo pol vse ok. Pa mislim da v življenju ne funkcionira tako. Drgač pa lepo piše. Sam preveč pokristjanjeno, saj je pater ne! Sem verna, ampak mislim, da mi molitev nebi pri tem kaj dosti pomagala.


Zakaj ti ne bi pomagala? In cemu potem vera? Samo zato, da reces, da si verna? Ali zato, da ti pomaga najti prava pota, na katerih po napisanem nisi...?

Sama sem zelo proti cerkvi kot instituciji...a se vedno molim...in celo Gostecnika sem brala, eno knjigo o partnerskih odnosih in eno o vzgoji otrok. Tudi ce nosi predznak kristjan, to ne pomeni, da so vse njegove ideje slabe. Vzemi tiste, ki so dobre (kogarkoli, ne samo njega), premelji jih in si iz nih naredi svoj kruh. Kako ga bos zamesila in spekla, je pa odvisno od tebe. Ni odvisno od cerkve, vernikov, nevernikov, glumcev user posted image ,...ampak predvsem od tebe.

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Kdaj ste vedele...
21.4.2008 22:04:22   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

Baguska, jaz sem tela rečt, da ljubezen pač naredi v vezi to, da pač štima, da se za to ni treba trudit. Ok, je treba sklepat kompromise, se pogovarjat, ne pa se na zobe metat, da preživiš dan z osebo.





Če čutiš, da ga ne ljubiš več, da je vse samo navezanost al pa dolžnost ostati skupaj zaradi otročka...potem dobro premisli, ker tko verjetno ne bo šlo dolgo. Ko enkrat resno razmišljaš, da ni več pravih čustev, se ponavadi ne vrnejo. Držim pesti, da se boš pravilno odločila user posted image !




sej to je, ker vem, da se nikoli več nebbova mela tako lepo kot ne vem, pred 3 leti, sej ne lepo, da se nebova nikoli več tako štekala. Sej ne vem zakaj je tako ratalo. Oddaljila sva se zaradi njegovega dela, ker že več let dela od zore do mraka in en čas sem se matrala, da bi bil več doma, pol sem se pač navčila živeti brez njega in mi je postala njegova prisotnost moteča. Ko sva skupaj se večino časa kregava. In kaj zdej! En z drugim ne moreva, en brez drugega prav tako ne! Včeraj je spla na kavču, ker sva se spičila, pa mu tako čisto ustreza, sploh se ne pritožuje al pa da se tel pogovorit in me prepričat, da ni tako mialsil, da je bilo drugače,.... kaj naj si milsim?

Življenje je zajebano in če bi bila šenkrat mlajša si nebi iskala partnerja, 100 posto.  Bila bi sama, mulčka pa bi že mela. Življenje je prekratko, pa ga tako zapravljamo,....

Hvala, da me berete!


eto, tak odnos mene spravi ob živce in partnerju enkrat povem, nasledni korak je že dejanje. in če mu to, da sem nezadovoljna nič ne pomeni, je že znak da me nima rad in ja, jaz bi šla stran. jaz tudi zahtevam vse. in če se je partner kljub opozorilom preveč oddaljil od družine, je zadnji čas da mu pokažeš, da je šel čez rob. jaz bi šla za par dni stran, če že on noče. jasno mu povej, da tega nočeš. samo za reklamo ne potrebuje družine, potem naj vaju raje pusti, da uživata.

midva se spičiva v 5 sekundah če sva oba slabe volje, sva se pa tudi naučila da eden potrpi, če je drugi slabe volje, če sva pa oba dobre volje, je pa super. ne dolgo nazaj sem bila čisto razpenjena, ker mu je vse ostalo postalo bolj pomembno, pa ga sploh ni ganilo, to me je pa še bolj razkurilo. no ampak sva se tud zmenila in pomirila. samo je bila najina oddaljenost posledica drugih problemov. pa je moralo počiti, da sva se pomirila. samo jaz res potrebujem njega 100%, drugače ga hitro odrinem na stranski tir.

kaj pa je vajin problem, ali vama primanjkuje denarja, časa? zakaj se ne moreta posvečati eden drugemu? to, da sta si različna ni izgovor. ker, če hočeš najdeš skupno pot. zdaj pa samo, če hočeta. so pa pari, ki pač ne spadajo skupaj. najbolj se pa strinjam z gino.


_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Kdaj ste vedele...
21.4.2008 23:28:03   
* Mateja *

kaj pa je vajin problem, ali vama primanjkuje denarja, časa? zakaj se ne moreta posvečati eden drugemu? to, da sta si različna ni izgovor. ker, če hočeš najdeš skupno pot. zdaj pa samo, če hočeta. so pa pari, ki pač ne spadajo skupaj. najbolj se pa strinjam z gino.

[/quote]

ne vem kaj je najin problem? Oddaljila sva se, predvsem je kriv on ker samo dela! Nima časa za naju. In še ko si ga vzame ima stalno telefone in to zame ni preživljanje časa z družino, temveč je delo. Dnarja menda imamo dovolj, pravi tako, jaz itak ne delam še, cajta pa imamo premalo. to je problem. Ah, sej ne vem več kaj nama ne štima, bolj bi boilo na mestu vprašanje kaj nama štima. tako bi mela manj dela za odgovarjat!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Kdaj ste vedele...
22.4.2008 7:18:20   
mika
ne vem kaj je najin problem? Oddaljila sva se, predvsem je kriv on ker samo dela! Nima časa za naju. In še ko si ga vzame ima stalno telefone in to zame ni preživljanje časa z družino, temveč je delo. Dnarja menda imamo dovolj, pravi tako, jaz itak ne delam še, cajta pa imamo premalo. to je problem. Ah, sej ne vem več kaj nama ne štima, bolj bi boilo na mestu vprašanje kaj nama štima. tako bi mela manj dela za odgovarjat!


mateja, najprej nehaj izkat krivca. poglej, ti ne delaš, potem bi  lahko rekla, da on dela za oba. mogoče(samo ugibam) pa ga tole tišči in ti ne more oz. ne zna povedat. lahko, da on misli, da s tem ko preživlja družino, naredi vse, ti si pa nehvaležna in ga moriš z nekimi odvečnimi vprašanji.

a mu daš občutek hvaležnosti za njegov trud? a ga pohvališ in z besedami poveš kaj čutiš? pa ne reč...sej ni otrokuser posted image ...vsakemu od nas prija, ko ti najbližji pokažejo, da cenijo karkoli pač narediš

če boš njega krivila za nastalo situacijo, potem ne boš videla svojih napak.

imam pa občutek, da se ti ne ljubi več vztrajat...lahko da se motim, sam ti misliš, da si nardila vse, on pa nič. premisli malo, kaj bi bilo narobe, ker ni samo delo. moj tudi dela cele dneve, pa se nisva oddaljila niti za milimeter.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Kdaj ste vedele...
22.4.2008 17:15:02   
Gina
Mateja, če te moti, da ni aktivno z vami, ga vprašaj, če uživa v družbi s tabo in otrokom vsaj toliko, kot v družbi prijateljev?

PO moje je problem v vama obema, ker enostavno ne uživata kot prvo v družbi s samim sabo, kot drugo vama otrok pomeni breme, ne vzameš tega kot enkratno priložnost za posebne vrste uživanje, ki je morda ena in edina in zadnja in jo je treba izkoristit v polni meri, kot tretje ne uživata niti v družbi drg z drugim toliko, kot s frendi in frendicami. Samo a veš... vse to je v glavi. Če začneš z drugimi očmi gledati na vse skup, začneš kot prvo uživat sama s sabo, pa z otrokom, zihr ne boš sitna in zihr bo tudi njemu fajn s tabo.... ma kaj pa vem. Vidva sta pšo moje v začaranem krogu.

Prej si napisala, da on tebe ne sliši, da ti jasno poveš, kaj hočeš, on pa ne. Ampak že meni je precej jasno, kaj si on želi.Saj ti sporoča kar naprej. V bistvu ni fora v tem, da ti ne bi vedela, kaj on hoče ali v tem, da on ne bi vedel, kaj ti hočeš. Oba vesta, kaj bi drug rabil, samo ne strinjata se s tem, da bi drugemu ustregla, ker se vama zamalo ali prehudo zdi, tebi da nisi ti prva, ki bi ji on ustregel, oz delal po njeno, ker se ti zdi, da si to pa res zaslužiš in da ne sme biti vprašanja, a boš to dobila ali ne in njemu to, da ni on prvi in bi mu ti ustregla in delala, kar on globoko v sebi čuti, da si zasluži.  Kakšen smisel ima potem razlagat, kaj hočeš, ali kaj on hoče, saj oba razumeta, samo  nočeta  popustit ali se reči lotit na drug način, ker sta preveč užaljena ali nezmožna ta hip drugače reagirat, kot vedno reagirata.  a ni tako?

< Sporočilo je popravil Gina -- 22.4.2008 17:16:14 >

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Kdaj ste vedele...
22.4.2008 18:47:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

Gina to si fajn napisala. Sam fora je v tem, da jaz na glas povem kaj hočem, moj mož pa tega ne pove. Je pač bolj zaprt tip, ne pogovarja se rad,... jaz pa vse povem in on točno ve, kaj jaz hočem, sam spremembe ni nobene. Tud ko imava kake globoke debate na to temo, jaz vse ven zmečem na krožnik, on pa kar pri sebi tuhta. Pa ni to, da me nebi tel prizadet al pa kej tazga!

Jaz vem kaj hočem!!

H Gostečniku pa nebi šla, ker za moj okus preveč vero v ospredje postavlja. da ko se dva mal spreta bi mogle mal pomolit skupaj in bi bilo pol vse ok. Pa mislim da v življenju ne funkcionira tako. Drgač pa lepo piše. Sam preveč pokristjanjeno, saj je pater ne! Sem verna, ampak mislim, da mi molitev nebi pri tem kaj dosti pomagala. Da pa neboste narobe razumeli, sem verna, mož pa bolj ne ko ja!



V tem pogledu se pa huuuudooo motiš. To definitivno ni Gostečnikov način.

Jaz ti predlagam, da gresta k njemu na pogovor (najbolje v petek od 7-10), ker sicer je ful zaseden in je težko prit do njega.
Zgubit nimaš kaj.

Ampak boš presenečena ko boš tam.

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Kdaj ste vedele...
22.4.2008 19:01:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: matovilcica

V tem pogledu se pa huuuudooo motiš. To definitivno ni Gostečnikov način.


Po moje tudi ne.

Odkar sem prebrala to temo, njega berem se bolj "pozorno", kar se same vere tice in je dalec od pokristjanjevanja, vsaj meni se zdi. 

Drugace mi je knjiga padla s police v knjiznici in sem jo enostavno "morala" prebrat...user posted image . Tako da...izkoristi nakljucje :).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Kdaj ste vedele...
24.4.2008 23:36:08   
* Mateja *
A razumete, da se človek nikoli ne razjezi? Ker moj može je namreč tak! Danes sem ga pač prosila, če bo lahko kakšen dan drug teden doma, ker imam ful izpitov, pa še rojstni dan imam,..nabasano! In on nič ne komentira! In pol se jaz razjazim in mu rečem, da če ne misli nič rečt. In pol mi reče, da če bo karkoli komentiral bom itak dobila še bolj zagon oz. gajst za se kregat!
Imam občutek da imam vedno monolog, nikdar dialoga! Ej, popizdila bom!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Kdaj ste vedele...
25.4.2008 14:08:02   
malamaja
Lej oprosti,vem da iščeš podporo v nas ampak vseeno. Jaz bom dala malo podpore tvojemu možu.


Kaj pa ti konkretno narediš ko se mož vrne po težkem dnevu? Kako si mu rekla naj bo drugi teden kak dan doma? Si rekla drugi teden bodi pa doma? ali pa si rekla Ti veš dragi drugi teden imam res veliko dela in bo naporen, vem da imaš tudi ti delo vendar bi bila zelo vesela če bi mi lahko pomagal in bil kak dan doma? Ni težko stvari povedat lepše le malo je treba včasih svoj ego in ponos požret. Ali mu rečeš kakšen je da nič časa ne preživi z vama ali pa organiziraš vaš skupni izlet na Bled in mu v hecu zabrušiš, da ga boš pretepla če ne bo šel z vama?

Razumem te vem kako je tudi jaz sem bila nekaj časa zelo zelo podobna tebi........iskala sem krivca v njegovem celodnevnem delu, v tem da je vse pomembnejše kot jaz, bila sem tečna in znervirana. Ko je prišel domov sem ga najprej grdo pogledala, nadrla kod je hodil....skratka vračal se je v neprijetno okolje polno negativnih misli in občutji. Od kje mi takrat ideja da bi v takem okolju moj mož lahko užival in bi imel interes z mano preživeti več kvalitetnega časa ne vem. Ja res je da je on delala po cele dneve ampak odziv na to je bil moj in samo moj. No kakor koli jaz sem imela srečo spoznala sem človeka ki mi je odprlu oči in moj odnos do partnerja se je zelo spremenil.

Želela pa sem ti povadati pradvsem to, da se je najin odnos po tem ko sem se spremenila JAZ izbolšal za 100%, nikjer ni več njegovega ignoriranja in hladnosti, na dan je prišla njegova topla, prijazna in ljubeča narava. Danes me najin odnos izpolnjuje in ga nebi zamenjala za nič na svetu.

Lep dan ti želim!



_____________________________

Mala maja

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Kdaj ste vedele...
25.4.2008 18:27:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

A razumete, da se človek nikoli ne razjezi? Ker moj može je namreč tak!
Ej, popizdila bom!!


Hb da je tak.

Si predstavljas, da bi bil kolericen kot ti? Da bi reagiral tako burno? Za vsak stavkom naredil klicaj. To bi bil sele norhaus.

Malo se skuliraj....preberi kaksno knjigo...pojdi v naravo. Ker tako bos tezko zivela se naprej, sama s sabo in z drugimi.

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Kdaj ste vedele...
25.4.2008 21:23:28   
Janeja
Mateja, a veš kaj ti rabiš? Eno konkretno spremembo v smislu preživljanja svojega dneva. Računaj, da si doma z Nejcem že 4 leta, da nimaš časa zase. Tvoj cele dneve dela, kar situacijo še poslabša.
Daj Nejca nekam v varstvo, če ga že nočeš vpisat v vrtec. Vsak dan rabiš vsaj kakšno urco samo zase.

Meni se je že po 1 letu in pol doma mešal. Z mojim sva se skoz nekaj pikala. Ko sem pa začela spet hodit v službo, pa se je situacija popolnoma spremenila. Vsaj jaz sem tak tip človeka, da ne morem biti samo gospodinja in mama. Ogromno mi pomeni, da imam tudi svojo kariero. In sigurna sem, da sem zato, ker sem samozavestna in zadovoljna s svojim življenjem, zdaj tudi boljša mama in žena.

Iz vsega kar si napisana imam občutek, da tudi ti nisi tip človeka, ki bi ga zadovoljilo samo delo mame in gospodinje.
Razmisli!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Kdaj ste vedele...
26.4.2008 19:51:48   
* Mateja *
Jerneja, sej veš sama da si napisala točno, v nulo!!
Stvar je itak taka kot je in zato sem poslala par prošenj za delo, zdej pa čakam če bo kakšen odgovor. Vem da rabim spremembo. In nisem po srcu gospodinja in verjetno nikoli ne bom. Sem mama in uspešna študentka. Aja pa tudi žena, kakršna pač sem že.  Gospodinja sem po sili razmer in res minimalno kot je treba!! sej človek vse naredi, sam kaj ko ni pol nobene hvaležnosti in se na koncu dneva moje gospodinjsko delo nikjer ne pozna in me moj dragi vpraša da kaj sem delala cel dan, če sem nogo cingala?
kaj se vi nebi jezile?

In glede mojih burnih reakcij. Sej nisem tok divja, sam jezna in to več ali manj na moža skoz. Danes pa pričakujem itak izbruhe z njegove strani, ker grem po  4 letih sama s kolegicami pohajat!! JEEEEE!!
In itak bo, ljubosumen za znoret, pa za koga se štimam, pa zakaj tako, zakaj ne tako, da bo šel tudi on ven s prijatelji, pol bo jutre težil ko bom tela spat eno uro več kot on. Ampka to bo moj prvi samski izhod po poroki!! A si mislite?

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Kdaj ste vedele...
26.4.2008 22:27:09   
nicnic
Mateja, vem da rabiš čas zase, da greš po 4-ih letih ven s prijateljicami, ampak se mi zdi, da je tole le prilivanje olja na ogenj v vajini zvezi. Predvsem, če že vnaprej veš, da bo norel, bil ljubosumen, in ti pokvaril še jutrišnji dan. Raje si vzemita skupno prost večer. Če nimata ne kakšne stare mame, ne sestre, ne prijateljic,... kateri bi lahko pustila svojega sina, pa kakšno najemita. Sej rabita kakšen večer vsak zase, ampak trenutno rabita večer, ko bosta skupaj in ko bo tako kot predno sta dobila sina.

Po mojem je tale tvoj mož preobremenjen - na vsak način želi svoji družini omogočiti čimveč in zato dela čimveč, ampak on tole čimveč vidi v denarju in v finančnem zagotovilu vajine družine in ne v času z vama. In praviš, da ne spoštuje tvojega gospodinjskega dela, da te ne pohvali,... pa ti njega? Mislim, da vsakega pri drugem najbolj moti to, kar ne mara pri sebi. Ne pravim, da si za situacijo, ki jo imata kriva ti, ker za to morata biti dva.

Pa srečno!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Kdaj ste vedele...
28.4.2008 10:21:30   
* Mateja *
Jaz ne pričakujem pohvale za moje delo, vendar naj bo vsaj tiho! Vem kaj je moje delo doma in ga tiho naredim. In zato tudi jaz njega ne hvalim, ker ga dejansko ni za hvalit, ker pri poslu tudi ****rije dela. Ampak grajam ga pa tudi ne!!!
In sem bila odzuni, sem se mela super, naplesala sem se in komaj čakam, da gremo spet! Brez moža, ker štancanja pač ne posluša in pol bi še mene zamoril. Prav pašalo mi je, tudi če je en dan preje  in en dan pol držal muzo! sploh pa je on tisti, ki veliko časa preživi med kolegi, ma tako usput.

(odgovor članu nicnic)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Kdaj ste vedele...
28.4.2008 11:13:43   
Anonimen
Mateja, ne vem, če si gledala eno ameriško serijo Tretji kamen od sonca. Tam Dick reče: "lets talk about something imortant - ME". In to delata ti in tvoj mož. Oba vidita samo sebe. jaz, jaz jaz, moje potrebe niso zadovoljene, mene nihče ne pohvali, čez mene se samo krega,.... In bolj ko te berem, bolj dobivam občutek, da ne ti, ne tvoj mož nimata niti želje niti volje sploh še kakorkoli narediti, da bi probleme poštimala, vse manj je spoštovanja, vse manj je ljubezni, če sploh je še in vse več je zadirčnosti, zamer, obtoževanj, oba čakata eden na drugega, da bo nekaj naredil. Samo v odnosu to vodi do razpada. Če dva hočeta biti skupaj, ni bistveno vprašanje, kaj lahko stori partner, zato da bom jaz srečna, temveč kaj lahko storim jaz za to, da bo partner srečen. Končna posledica tega vprašanja in delovanja je, da oba težita k nečemu skupnemu, nečemu, kar ju povezuje in v partnerju iščeta dobro, namesto slabega.

Če mogoče še hočeš rešiti odnos, sem se pozanimala glede tistih delavnic, o katerih sem zadnjič pisala:
http://www.mirabi.org/?s=

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Kdaj ste vedele...
28.4.2008 16:27:33   
* Mateja *
Dobro si napisala. Res je tako, da se več ali manj samo kregava in nič ne vloživa v to, da bi se stanje popravilo. POl pa mene še bolj zamiori, ko gremo s kom ven in vidim kako se dva štekata, midva sva pa na nuli!  Včeraj se je neki drkal in sem se lotila tulit nanj naj spoka stran od mene, in pol mi je šel tamali v jok. Nikoli ni še tako naredil. Zato sem se todločla, da se pred nejcem nebom več nič dajala z možem, ampak samo na 4 oči. Kar bo pa jasno težko, ker moj dragi pride zvečer domov in ko nese tamalčka spat valda zaspi tud on. Tako ga je spet never ending story.

GROZAAAA!!! IN ja kričim, ker sem vsega štufa!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Kdaj ste vedele...
28.4.2008 17:24:32   
Felicity
*Mateja* user posted image ,

pa en OT - A ste ble v Vertigu?

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Kdaj ste vedele...
28.4.2008 18:43:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

Jaz ne pričakujem pohvale za moje delo, vendar naj bo vsaj tiho!


Skrajni cas je, da si poisceta strokovno pomoc.

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?