|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
7.11.2008 21:19:48   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca
Jaz samo ne razumem zakaj si za sina želiš isto da gre po težji poti kot ti.

A sem ti rekla, da BERI? user posted image ... tudi to sem napisala, da si za sina NE želim istega... no, ampak ura je 21:20, jaz moram it na šiht... se bova kasneje pričkali. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
11.11.2008 17:15:44   
lenika
A potem smo vsi tisti, ki otrok zaradi ocen ne bi pustili ven teroristi? Tudi prav. Praviš, da ga šola ne veseli. Redki otroci pri 11.letih vedo, da se učijo za sebe in da je učenje pomembno, zato potrebujejo vspodbudo. Včasih je pač potrebno, da jim vzamemo tisto kar jim je najljubše, da se bolj potrudijo. Potem to ni zaradi nas, ampak zato, da bo npr. lahko šel ven.
Pri 11. letih je šola otrokovo najpomembnejše delo, pa če mu je všeč ali ne.
Kar pa se tiče cvekov v 4. razredu, bi pa rekla, da bo definitivno izleta v leto hujša, ker je iz leta v lete težje, sploh pri matematiki, kjer se snov nadgrajuje in se luknje v znanju še kako poznajo. Če gre pa samo za lenobo in nemotiviranost, potem bo pa prej opisana metoda zagotovo zalegla.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
11.11.2008 22:09:38   
picola1
Ah dej no, lenika...Ti si pa res staromodna mama...To pa res ni več moderno, očemer ti govoriš! user posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
12.11.2008 8:14:08   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Ah dej no, lenika...Ti si pa res staromodna mama...To pa res ni več moderno, očemer ti govoriš! user posted image user posted image


Tudi prav.user posted image
Pa še to, najprej sprašuješ, kako prepričati mulca, da bi se naučil vsaj toliko, da bi popravil cvek, potem pa praviš, da itak vse zna, samo se mu ne da.user posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
13.11.2008 2:16:06   
Kerensa*
Cvekov ne dobivaš samo zaradi neznanja... in to ni nič novega.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
13.11.2008 8:18:26   
lenika
Ja, ampak najprej sprašuješ, kako ga prepričat, da bi se naučil vsaj toliko, da bi popravil cvek. Iz tega stavka sklepam, da se še ni naučil toliko, da bi popravil cvek.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
13.11.2008 10:33:17   
TiaSara
Veste kaj, v osnovni šoli pa zaradi lenobe ni tako enostavno dobiti cvek. Saj če snov razumeš in vsaj malo sodeluješ pri pouku, potem vsaj tisto dvojko skupaj spacaš. Ne bi rekla, če bi govorili o kakšni srednji šoli ali vsaj višjem razredu, ampak 4 razred. Saj vem, da ti tega ne vidiš tako Kerensa ampak po moje tvoj otrok ne zna. In da bi znal, se je treba pa malo potruditi. Ampak ti praviš, da ne želiš, da se tvoj sin potrudi za šolo, ker ga ne veseli (kot da obstaja 11 letnik na tem svetu, ki se raje uči, kot gleda risanke ali se igra igrice user posted image ). Potem mislim, da sploh nima smisla, da sprašuješ. Najbolje da se sprijazniš s cveki in čakaš kaj bo prišlo potem. Lahko pa pomagaš sinu narest super plonkec - obstaja cel kup metod, kako lahko celo knjigo spraviš gor, kaj šele tistih par strani, ki jih mora poznati v OŠ.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
13.11.2008 10:34:33   
Kerensa*
6. razred, ne 4. razred... in prosim za link do super-plonkca. user posted image

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
13.11.2008 10:52:59   
lenika
Ne vem zakaj sem mislila, da je 4. razred, no pa saj je vseeno kateri razred je. Kar pa se tiče plonkca je pa itak brezveze, ker je verjetno prelen, da bi prepisoval iz plonkca. Če je prelen, da bi pisal tisto kar zna, potem se mu gotovo ne bo dalo iskati še po plonkcu in prepisovati.

< Sporočilo je popravil lenika -- 13.11.2008 10:53:21 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
13.11.2008 20:26:03   
Kerensa*
No, prav. user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
14.11.2008 10:37:35   
lenika
Samo, da smo vsi zadovoljni.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
14.11.2008 18:41:35   
anajan
ex Kerense, žal mi je zate. Sem učiteljica in s takimi starši kot si ti, imamo same slabe izkušnje. Imaš sina pri katerem se bo čez 2 - 3 leta začela puberteta. S tako vzgojo ga boš izgubila. V dobro otroka, se o njegovih težavah s hiperaktivnostjo pogovori s šolsko svetovalno službo in razredničarko.

Za konec še nekaj napotkev:
1. Otrok (še posebej hiperaktiven) mora imeti tudi doma urnik domačih opravil (učenje, odnašanje smeti, pospravljanje sobe, igra, TV, računalnik).
2. Uči naj se največ do 30 min, sldi pavza 10 min in ponovno učenje. Pavza naj bo aktivna (ne gledanje TV ali računalnika).
3. Za utrjevanje snovi naj se učenje kombinira z računalnikom (na internetu je veliko nalog in poučnih iger, še posebej iz matematike). Pri takem učenju naj bo prisoten eden od staršev.
4. Otrok ne sme dobivati nagrade za opravljanje vsakodnevnih opravil. Potrebna je le ustna pohvala, ki naj bo iskrena.
5. Za nagrajevanje naj se ne uporablja načini "gremo ti v trgovino nekaj kupit" temveč, kam gremo na izlet.

In še bi jih lahko naštela. Najpomemnejše pa je: STARŠI BODITE DOSLEDNI!!!!

_____________________________

Vsak dan je nekaj posebnega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
15.11.2008 7:03:24   
Kerensa*
Konkretne nasvete sem imela vedno rada... tiste ne-cinične... tiste brez diplomatskih poskusov poniževanja... tiste brez zasmehovanja inteligence... zato se ti tudi za tvojega zahvaljujem (kakor tudi dvema drugima osnovnošolskima učiteljicama, ki sta mi preko ZS pomagali še bolj konkretno)... in tudi popolnoma razumem, da nekateri moj humor zamenjujejo s flegmatičnostjo... na srečo tisti, ki me poznajo, vedo, da ni tako.

Hvala.

(odgovor članu anajan)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
15.11.2008 15:44:00   
kaya2007
hej, sicer konkretno ne vem kako naj ti pomagam, moje mnenje pa je, da res preveč flegma jemlješ sinovo lenobo in jo s tem tudi podpiraš. vem, ker sem bila tudi jaz taka lenobica (ki je tudi v resnici vse znala) in moji starši tudi niso bili teroristi, ampak so zaupali v moje sposobnosti (saj je takooo pametna user posted image ) in me niso nikoli zbrcali učit ali pa da bi mi ukinili kakšne ugodnosti-a a. meni se sicer v o.š. še ni ustavilo...sem pa potem gimnazijo packala hmmm 100 let pomoje. sem jo naredila šele ko sem bila prisiljena v to (beri: mi je umrl oče in ni bilo več ne finančne ne moralne podpore). zdaj sem z lahkoto končala tudi fax, vse v prvih izpitnih rokih itd., torej res nisem najbolj butasta, ampak lena sem pa precej user posted image
no in kaj hočem povedat? saj še sama ne vem user posted image  vseeno malo zamerim staršem, da me niso že prej nekako prisilili, da bi spackala šolo in da bi me naučili malo reda, delovnih navad itd. in iz tega lahko naredim sklep, da res ne bi bilo slabo, če bi tudi ti svojega sinkota malo sterorizirala, pa tudi če se ti mogoče to ne zdi najboljši način. nekateri rabimo brco v rit, veš? jaz še zdaj skoraj nič ne naredim, če nisem vsaj malo prisiljena v to user posted image  in imam precej prijateljic, ki jih pri 30. očka še vedno podpira (na srečo ga še imajo) in šole še zdaj nimajo narejene..in naj ti povem, da za to totalno vse obtožujejo svoje starše. žalostno, ampak res.

< Sporočilo je popravil kaya2007 -- 15.11.2008 15:45:21 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
15.11.2008 20:12:04   
picola1
Kaya, v bistvu imam tudi jaz podobno izkušnjo...Meni se sicer ni totalno ustavilo kar se učenja tiče (v rednji šoli), se mi je pa glede drugih stvari (delala sem druge bedarije)...V bistvu sem mnenja, da če bi bili starši manj popustljivi z mano (pa ne mislim tukaj učenja, ker v bistvu nisem imela slabih ocen, ampak mislim tukaj glede delovnih navad in ostalega), da sedaj ne bi imela narejene samo srednje šole...Tako se bom pa zdaj morala sama orng prisilit, da bom šla delat naprej še fax...(da me ne bo katera narobe razumela-to, da nisem šla na fax je samo moja odgovornost, ne poskušam je prelagat na starše...samo razglabljam o vzrokih)
Tako da...delovne navade so tiste, ki jih pridobiš z rednim učenjem. In one ti potem koristijo na vseh področjih življenja. Kaj ti pomaga, če si genij (pa si lahko to tudi samo z OŠ), če pa se ti nič ne da, če ničesar ne dokončaš, kar si si zadal, ker pač ne znaš vztrajat?

Tako da jaz vseeno mislim, da s svojim načinom humorja vseeno kažeš na to, da ne jemlješ čisto resno tega, kar se dogaja...

Lahko pa da se motim...user posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Kako popraviti cvek brez učenja oz...
17.11.2008 9:08:50   
TiaSara
Super sta napisali. Jaz sem pa še razmišljala o tistem, da želiš, da v življenju počne stvari, ki ga veselijo. Saj to je res super, ampak a veš da morajo tudi tisti, ki se ukvarjajo z nečim, kar jih res veseli zraven opraviti še cel kup balasta, ki jih pa ne veseli tako zelo. Tako je tudi v šoli. Če želiš naresti šolo, moraš poleg angleščine, ki ti je špica, naresti tudi matematiko, ki ti ne diši preveč. Če sina že sedaj pripraviš na to, bo morda v življenju res lahko počel stvari, ki ga veselijo. Sicer pa bo pri vsaki stvari našel kaj, kar mu bo odveč, pa bo vrgel puško v koruzo.
P.S. Tudi sama sodim med tiste, ki jih je treba malo "zbrcati", pa sta me starša še ravno dovolj - lahko bi me pa tudi malo bolj, mi ne bi škodilo.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 66
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?