|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: neprimerna dedkova zabava
18.5.2008 7:56:45   
mateyka
Še raje bi pa možu naročila, naj mu on reče tako mimogrede, da nebi dedek zaradi resnega pogovora vzel situacije kot da ga česa obtožuješ ali da mu ne zaupaš.


meni se tudi zdi še najbolj taktno in pametno, da mož to reče. ker je le sin (in moški), ti pa znaš izpast "panična mama" za brez veze. in koneckoncev je fino, da mož upošteva tvoje mnenje in ukrepa, tudi če se njemu zdi da pretiravaš - če je tebi važno (in te ma rad), ti bo že ugodil.
se mi pa zdi, da ni dedi mislil nič slabega, ker tega ni skrival pred vami.

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: neprimerna dedkova zabava
18.5.2008 9:16:37   
Abby
Seveda ni mislil nič slabega. Tudi ko razni strici in drugi stari očanci šlatajo najstnice, če jim že kaj zizike rastejo, ne mislijo kaj slabega, pucam je pa vseeno neprijetno. Čeprav ni mislil kaj slabega, se to ne sme.

Piščanc, otroci že imajo radi dotike, ampak ne po genitalijah, sicer se pedofilija ne bi preganjala. Ne vem, no, meni ne pade na pamet, da bi sinu izkazovala naklonjenost na tak način. Ne božam ga po lulčku, pač pa po laseh, po hrbtu, po roki... Ne pa po genitalijah.

Glede tega dedka; reci, da pediater odsvetuje tako ravnanje, ker da lahko povzroči neke hude težave (izmisli si nekaj). Starejši in preprosti ljudje veliko dajo na mnenje avtoritet, kot so zdravniki.
Dejstvo, da je deda gor spravil svojega sina, še ni nobena garancija, da ne bo zasral vnuka, pa tudi mu ne daje licence to abuse.


_____________________________

MAJA 8.4.2002
FILIP 4.3.2005

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: neprimerna dedkova zabava
18.5.2008 10:54:53   
srki
In kaj boš zdaj? Ga ne boš dedku več dala v varstvo. Lahko da mu to vedno počne, lahko da ne. Res, slišati je nekoliko "neukusno", da ga je potegnil, verjetno pa je, predvidevam, to naredil v šali, za hec. Ne vem no, sama si bila zraven in najbolje veš, kako je to naredil in kakšna je bila reakcija otroka. Če pa je dedek tako razumljiv, predvidevam pač, ker takih ni po mojem prav veliki, pa mu povej, da ti to ni všeč, če to počne. Pa mož tudi.

(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: neprimerna dedkova zabava
18.5.2008 11:46:41   
Angellina
Jaz čisto popenim, če se med previjanjem ali ko je mali brez pleničke, kdo poheca z njegovim lulčkom. Pomoje je to edina stvar, ko se resnično ne morem kontrolirati in mi ni važno, kaj si bo kdo mislil.
Že če ga stara mama, ki rada sveti zraven, ko se previjava, požgačka in reče, kej maš ma fonzija, strogo protestiram. Pa vem, da ne misli nič slabega, samo jaz tega resnično ne odpobravam. Sama se pohecam v stilu, kje maš lulita, samo dotikam se ga pa spodaj v tri krasne nikoli.

Pred kratkim sem imela v bolnišnici cimro, ki je bila včasih babca. Zdaj je že v penziji. Pogovor je nanesel na otročke, pa kako jih ima rada in da je v porodnišnici, ko mamice niso videle, dojenčke lupčkala po ritki, luliki in lulčkih, ker so ji tak sladki.  Jaz sem čist ven padla, tko, da smo se skregale. Ker to pa presega vse meje zdravega okusa. Da ti eno zdravstveno osebje, ki naj bi mu povsem zaupal svojega dojenčka, na tak način zlorablja zaupanje in prepričanje o njihovem poslanstvu! Pa verjamem, da ni mislila nič slabega, samo to je nesprejemljivo.
Iz tega se je potem razvila precej huda diskusija, tako, da so morale pristopiti sestre. Grrrr jaz bi se še stepla.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: neprimerna dedkova zabava
18.5.2008 13:19:33   
srki
No ja, ljubčanje in dotikanje vsepovprek, ta je pa res huda.

No, tolažilo bi me vsaj to, da je dedek to naredil pred staršema.

Aj, Fonziuser posted image . Moja stara mama je preveč sramežljiva za take reči.

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: neprimerna dedkova zabava
18.5.2008 16:43:02   
Sonnja
IZVIRNO SPOROČILO: natasaom

jest pa nebi več pustila dedka samega z otrokom.


jaz tudi ne spolh pa če praviš da zelo joka ko hočeš pleničko dol dat. moj mi je zadnjič kr nag na mizi zaspal in nimamo takih težav da bi ga pa kdo za lulčija vlekel sigurno ne bi dovolila to nikakor ne more biti šala vsaj zame ne. vsak pač ima svoje mnenje pa ne pravim da je iztirjenec dedi samo mojega otroka ne bi več previjal. itak sva ga do zdej samo midva z mojim in tako bo tudi ostalo po tem kar berem. mogoče ko bo malo starejši moja mama lahko to pa je tudi vse.

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: neprimerna dedkova zabava
18.5.2008 16:48:38   
KOLIBRI
IZVIRNO SPOROČILO: Angellina
Pogovor je nanesel na otročke, pa kako jih ima rada in da je v porodnišnici, ko mamice niso videle, dojenčke lupčkala po ritki, luliki in lulčkih, ker so ji tak sladki. 
user posted image user posted image user posted image

A je ženska bolna v glavi ali kaj ji je?! user posted image  Meni je tole že nadlegovanje!!!

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: neprimerna dedkova zabava
18.5.2008 17:11:56   
Sonnja
IZVIRNO SPOROČILO: KOLIBRI

IZVIRNO SPOROČILO: Angellina
Pogovor je nanesel na otročke, pa kako jih ima rada in da je v porodnišnici, ko mamice niso videle, dojenčke lupčkala po ritki, luliki in lulčkih, ker so ji tak sladki. 
user posted image user posted image user posted image

A je ženska bolna v glavi ali kaj ji je?! user posted image  Meni je tole že nadlegovanje!!!



js se podpišem. mene je kr minilo da bi še otroka kam peljala. sploh ko pomislim da je na začetku devet dni bil brez mene js v drugi sobi on v drugiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: neprimerna dedkova zabava
18.5.2008 17:12:06   
Gina
Povej dedku, da tega pa res ne maraš, da tega ne dojemaš kot zabavo, da ne želiš, da to še kdaj počne, da to vidiš kot nadlegovanje, pa da ne maraš, da bi zato kdaj prišlo do slabe volje med vami, ker bi se napačno razumeli pri dojemanju teh reči.

Po moje sicer dedek najbolj verjetno ni mislil nič slabega. Deci so vedno čist preveč ponosni na lulčke svojih potomcev, pa se jim to ne zdi nič groznega, če se jih dotaknejo. Jaz pa tega tudi ne bi prenesla. Jemala bi to za nadlegovanje - večina žensk bi najbrž to tako jemala. Kaj pa vem.

(odgovor članu paničarka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: neprimerna dedkova zabava
18.5.2008 20:55:11   
MojcaG
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Za mene je otrokovo telo nedotakljivo. To mislim v smislu, da ima tudi otrok svojo osebnost, svojo intimo in mi je kakšno koli šeškanje po riti, cukanje za lulčka, trepljanje po luliki,... karkoli, kar ni neposredno povezano s samim previjanjem ali pa mogoče zdravjem (če se gre za zniževanje vročine s svečkami ali kaj podobnega), neposreden in grob poseg v otrokovo intimo. Tudi če očka, mama, dedek, stric, vzgojiteljica,... ni hotel/a nič slabega, ampak ker je to srčkano ali karkoli že. Ker ni bistveno, kakšen je bil namen, temveč kako dejanje vpliva na otroka. In meni je to poseg v intimo, lulček ni tam zato, da se bo dedek z njim igral, tako ali drugače. Verjento ni bilo mišljeno nič slabega, ker je bil zraven očka, ampak to je za mene kljub vsemu dejanje brez spoštovanja do otroka.
Tako da, jaz bi ven padla, resnično. Oziroma bi rekla na en zelo hladen način, da mi je tako dejanje povsem nesprejemljivo in naj se to ne dogaja več.



se ne bi mogla bolj strinjat. ne vem, zakaj toliko debatiranj okrog tega, kako se bo dedek počutil, pa a bo zameril, pa da verjetno ni mislil kaj slabega.. tukaj je pomembno, kako to vpliva na otroka in ne  dedkovi raznorazni užitki in zabava, ki pa je po mojem mnenju precej neokusna, če ne kaj hujšega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: neprimerna dedkova zabava
18.5.2008 21:31:24   
atanja
Meni je tudi to mal zoperna stvar. KEr mi je šlo zelo na živce k je tašča malega, ko je bil star 2m slekla na kosilu pred žlahto pa da je nagec ležal pred vsemi. Jaz sem ji povedala da kako mali uživa kadar je na previjalni nagec in da ga včasih malo dalj pustim da se mu ritka zlufta. No in je mali neki bil tečen in mi ga je slekla. Sem mojga tako grdo pogledala, da je takoj vidu kok je ura pa ga je šel nazaj zavit.
Ne vem no sam meni to pač ni kar hecenje...

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: neprimerna dedkova zabava
19.5.2008 9:05:48   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: petja

Meni kaj takega niti pod razno ni sprejemljivo, tako da bi sigurno rekla možu, da se pogovori z očetom!

Tudi jaz se podobnega mnenja. Prav tako se strinjam z Ankico.
Meni te stvari niso noben hec....

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: neprimerna dedkova zabava
19.5.2008 11:05:08   
hugolina***
  Jaz ti bom napisala takole ob branju tvoje teme sem sem se počutila kar malo čudno. Teško je sodit, če nevidiš samo vseeno absolutno bi na tvojem mestu tako ali drugače ukrepala.
Ker, če se postavim v tvojo kožo kot mamica (imam 9mesečnega sina) tega absolutno nebi dovolila pa naj zgleda kot hec ali pa kakorkol. Mislim, da se da hecat ali pa zabavat na veliko drugih načinov.

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: neprimerna dedkova zabava
19.5.2008 11:18:18   
muška
Glede paničarjenja mislim, da pretiravaš, ampak če je sinčku neprijetno ko mu dedi to dela- očitno mu je, lahko dedka prosiš, da naj tega ne počne več.
Moja oba sinova ne pustita da se kdor koli dotakne njunih lulčkov in imamo že pri umivanju težave, tako da čisto verjamem, da tudi tvojemu otročku to ni všeč.

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: neprimerna dedkova zabava
19.5.2008 12:47:37   
NATAŠI
ker imam sinčka starega toliko kot je tvoj in ko sem prebrala kaj se je zgodilo me je kar "vrglo" .... Jaz bi sigurno rekla možu naj se z očetom pogovori. Otrok je vajin in vidva postavljata meje kaj se sme in kaj ne. Verjetno tudi otroku to ne paše.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: neprimerna dedkova zabava
19.5.2008 13:32:02   
kalbo
Jaz bi sigurno rekla možu naj se z očetom pogovori.


E tole in takele me že ves čas motijo pri celotni zadevi. Sploh ni važno, a je dedek mislil kaj slabega al ne. Če je to naredil vpričo staršev sem prepričan da ne. Moti me nekaj drugega: Zakaj za vraga si bila pa tiho, če te je motilo to kar je naredil. Če te moti kaj v zvezi z lastnim otrokom je potrebno stegniti jezik takoj prez razmišljanja, saj gre za tvojega otroka Zakaj je treba pol možu težit, naj se pogovori. Reakcija takoj na licu mesta je najbolj primerna in učinkovita in pusti najmanj posledic za vpletene. Zdaj je pa seveda štala, ker te nekaj moti, ti pa ne veš, kako bi povedala. Zinit je treba takoj.

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: neprimerna dedkova zabava
19.5.2008 13:37:11   
NATAŠI
Kalbo to imaš prav ... zadevo je najbolje takoj razčistit... potem ko pa začnemo pošiljati možove v akcijo je pa zato ker je to slučajno njegov oče. Če bi bil pa njen bi pa ona rešila user posted image . Pri meni je pa tako da tašči kar takoj zabrusim kar ji gre in potem je pa užaljena  ...ampak čez čas je spet vse ok

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: neprimerna dedkova zabava
19.5.2008 13:41:29   
kalbo
Sej v tem primeru nebi blo treba zabrusit. Enostavno bi mu rekla, da za lulčka ga pa res ni treba vlečt, da naj tega ne počne več. Učinkovito in nezapleteno.

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: neprimerna dedkova zabava
19.5.2008 13:45:43   
muška
Ah, če bi to naredil njen oče, sploh ne bi pisala tukaj gor user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: neprimerna dedkova zabava
19.5.2008 14:29:16   
tehnofil
in ga potem kao v hecu parkrat potegnil za lulčka?! ....še posebej ker se malček zadnje čase zelo nerad previja in pelničke sploh noče dati dol.

Je, res čudno da se ne pusti vlečt za lulčka.

dedek je drugače res zlat, ima mogoče malo drugačne poglede na vzgojo (npr. sposoben je reči mulčku, da če ne bo čevljev obul, da ga ne bomo imeli radi

user posted image

Dobr. Čez pet let boš pa spraševala, kaj je narobe s tvojim otrokom, da ima občutek krivde. Potem pa naj zdravniki pomagajo, pa psihiatri,... Kej tazga. A res ni več nobenega zdravega človeka.

Tud lepa razlaga, zakaj malček "ne upa" protestirat kadar ga dedek sam previja.


(odgovor članu paničarka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: neprimerna dedkova zabava
19.5.2008 15:04:20   
Sonnja
kalbo in tehnofiluser posted image  bolje ne bi mogla povedat.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: neprimerna dedkova zabava
19.5.2008 15:40:25   
sneguljčica
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Reakcija takoj na licu mesta je najbolj primerna in učinkovita in pusti najmanj posledic za vpletene. Zdaj je pa seveda štala, ker te nekaj moti, ti pa ne veš, kako bi povedala. Zinit je treba takoj.


Se strinjam, ampak ponavadi zamrzneš, ker te stvar šokira. Nenadoma se zgodi nekaj, kar si prej nisi niti v sanjah predstavljal, mogoče si kje bral, da se to dogaja drugim ljudem. Ko pa se zgodi tebi, najprej otrpneš in razmišljaš ali je to sploh mogoče... Potem gre pa tisti trenutek na licu mesta mimo in bi bilo treba načeti pogovor. Čisto možno je, da si še zanikaš, kaj si videl in si misliš, da boš premslil in se s kom pogovoril, preden boš ukrepal, mogoče tudi zato, da ne izpadeš nek paničar.
In potem smo tu...
Paničarka, upam, da ste se že zmenili...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: neprimerna dedkova zabava
19.5.2008 18:03:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
dedek je drugače res zlat, ima mogoče malo drugačne poglede na vzgojo (npr. sposoben je reči mulčku, da če ne bo čevljev obul, da ga ne bomo imeli radi

user posted image

Dobr. Čez pet let boš pa spraševala, kaj je narobe s tvojim otrokom, da ima občutek krivde. Potem pa naj zdravniki pomagajo, pa psihiatri,... Kej tazga. A res ni več nobenega zdravega človeka.

Tud lepa razlaga, zakaj malček "ne upa" protestirat kadar ga dedek sam previja.




To isto je pa tudi mene, ko sem brala sporočilo, zbodlo. Saj vem, da verjetno noče nič slabega, ampak dolgoročno otrok taka sporočila ponotranji in v sebi začuti, da bo ljubljen samo, če bo delal tako, kot bodo drugi (v temu primeru dedek) hoteli. S časom potem ne zna več misliti s svojo glavo, važno je, da so drugi zadovoljni, ne on in tudi dela tako, da zadovoljuje potrebe drugih ljudi. Postane to, kar drugi hočejo da je in ne to kar dejansko je. Drugi ga sprejemajo samo, kadar je priden. Če ne dela tako, kot hočejo drugi, potem ni dober. Ne vem, no, tudi pri takem stavku ne bi mogla biti tiho, bi pa vse skupaj obrnila na smeh, npr. bi rekla, no, no, dedija pa jeziček ne uboga, ker govori drugo kar misli. Seveda te ima dedi rad, tudi če si čevljev ne obuješ (potem bi zelo grdo pogledala dedija), a ne dedi?  

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: neprimerna dedkova zabava
19.5.2008 18:17:02   
Sonnja
ankica se strinjam s tabo, pri nas pa je razčiščeno da otroka vzgajama midva s partnerjem in v tem primeru ko bo tak velik mu bova midva rekla kaj bo ne dedi čeprav mu ne mislim grozit. glede na to da se sam obuje je že kar velik al kako js nisem zastopla in še vedno v pleničkah pa ga ta star vleče za lulčka koliko časa ga pa previja on na samem?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: neprimerna dedkova zabava
19.5.2008 19:55:59   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Za mene je otrokovo telo nedotakljivo. To mislim v smislu, da ima tudi otrok svojo osebnost, svojo intimo in mi je kakšno koli šeškanje po riti, cukanje za lulčka, trepljanje po luliki,... karkoli, kar ni neposredno povezano s samim previjanjem ali pa mogoče zdravjem (če se gre za zniževanje vročine s svečkami ali kaj podobnega), neposreden in grob poseg v otrokovo intimo. Tudi če očka, mama, dedek, stric, vzgojiteljica,... ni hotel/a nič slabega, ampak ker je to srčkano ali karkoli že. Ker ni bistveno, kakšen je bil namen, temveč kako dejanje vpliva na otroka. In meni je to poseg v intimo, lulček ni tam zato, da se bo dedek z njim igral, tako ali drugače. Verjento ni bilo mišljeno nič slabega, ker je bil zraven očka, ampak to je za mene kljub vsemu dejanje brez spoštovanja do otroka.
Tako da, jaz bi ven padla, resnično. Oziroma bi rekla na en zelo hladen način, da mi je tako dejanje povsem nesprejemljivo in naj se to ne dogaja več.
Mislim, da ni več kaj dodat.  

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?