|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prihodki in gradnja
19.5.2008 14:46:21   
tatam
Če ni skrivnost me malo zanima kake prihodke mate tiste,ki zidate al nameravate zidat!Midva imava prihodke bolj švoh,z otroškimi dodatki malo manj kot 2000€-smo pa šestčlanska družina,dva še v plenicah. In bolj preračunavam,bolj mi ni jasno če se bo izšlo al ne??Aja,zidali bi radiuser posted image Saj mi ni problem se čemu odreč itd...skrbi me bolj to čez kolko časa bi blo to fertig,saj nisem več ravno med mlajšimi...
Trenutno živimo v hiši z mojimi starši.Svojo etažo smo obnovili pred šestimi leti,pa mamo že spet probleme z vlago,plesnijo...Poleg tega smo se vmes "razširili" in rabimo prostor za otroške sobe...Zato bi bla seveda idealna opcija svoja hiša.
Kaj mislite bomo zmogli s takimi prihodki???Pa s potrebami štirih otrok??Ne bi jih rada prikrajšala za kaj zaradi tega...Uh,dajte mi malo svetovat!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 14:49:19   
tatam
Pa tiste ki gradite,če mi lahko malo napišete kolko je približno stalo do zdaj vse skup in kak daleč ste???

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 14:53:12   
rija
jaz sem sicer precej skromna, pa ti moram žal povedat, da se s tako cifro, 4 otroki jaz NIKOLI nebi spuščala v gradnjo nove hiše....če nimate vsaj polovice predvidene investicije našparane. kar pa po tvojem pisanju mislim, da nimate....

najhuje je, da se nekam zaženeš, pa zmanjka na polovici. si poln kreditov, nimaš pa za dokončat.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 14:54:09   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: tatam

Pa tiste ki gradite,če mi lahko malo napišete kolko je približno stalo do zdaj vse skup in kak daleč ste???


to pa je že bila debata, vsaj podobna.
to je zelo abstraktna cifra, nemogoče povedat.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 14:59:59   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: tatam
Če ni skrivnost ...Midva imava prihodke bolj švoh,.....Aja,zidali bi radi ...Uh,dajte mi malo svetovat!

Zidanje s plačo je po moje za redke. Redke tiste, ki imajo tako dobro plačo in redke tiste, ki s slabo plačo sploh lahko zidajo.

Po moje se zida v glavnem ne iz plače, je pa plača tisto finančno zagotovilo, ki ti zidanje omogoča. Prej namensko varčevanje, kasneje posojila. Gradnja hiše je večinoma "projekt" treh družin. Moževih staršev, ženinih staršev in družine, ki zida. Navadno se kakšna stvar proda (njiva, gozd, parcela) da se lahko začne zidat. Potem pa se npr. proda stanovanje v bloku in v kratkem času za tisti denar dokonča hišo in preseli.


(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 15:00:49   
Anonimen
se stinjam z Rijo. Na žalost je res tako, amapk gradnja je draga.

Midva sva zaenkrat dala 60.000€ (to je čist točno, ker sva si vse zapisovala), pa imava 3 nadstropja po 80m2, streho Bramac (ena izmed cenejših), napeljan imava že vodovod in elektriko.

Ok, glede na najino parcelo smo cca. 10.000€ dali več, kot bi če bi bla to geološko fajna parcela (ni bilo laporja, zato sva mela ful podtemeljenja in so naju samo temelji in temeljna plošča prišla 10.000€).

pa še to: material sva večinoma dobila ful, res ful poceni, majstri ki so nama zidal so bli pa tud ful poceni... Delala sva pa tko: dobila sva dva majstra za zidat in 3 pomagače.. Ampak vseeno jim je treba plačat..user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 15:02:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Prej namensko varčevanje, kasneje posojila.


midva sva se za hišo odločila takorekoč čez noč, tako, da varčevala prej nisva. Tudi posojila nimava nobenega, prav tako nobene pomoči staršev - ne finančno, ne v obliki dela..

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 15:08:23   
puncica
Midva imava skupaj okoli 2500€ na mesec (plača z vsemi dodatki), še ne zidamo bomo pa v roku leta začeli, imava nekaj v vzajemnih skladih, nekaj je NFD-jev, nekaj je v stanovanski shemi, povsej verjetnosti se bomo zakreditiral za okol 20 let če ne še več računamo da bomo dobil 70.000€. Delal bomo po vsej verjetnosti iz ytonga (siporeks).

In ja s takimi prihodki se bomo spustili v gradnjo, kako bo šlo pa takrat ko bomo na tem.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 15:11:17   
Anonimen
Midva mava višje prihodke pa še stanovanje k bi ga lahko prodala, ko ga odplačava, pa se ne upava it gradituser posted image
Sva pa zračunala da bi naju hiša(opremljena)+parcela pršlo ene 250.000€.user posted image Je pa res da če se bova lotila hiše ne bova šparala in bo izolacija dobra, streha dobra, toplotna črpalka, centralni sesalni sistem, čistilna naprava, pametna elektro instalacija....to kar orng podraži hišo. Pa še ogromno folka poznava in bi nama to ful pocenilo gradnjo, ker bi zagotovo bolj ugodne cene dobila.

Se da pa tudi cenej narest, sam pomoje pod 150.000 zelo težko prideš, če kakovostno delaš, s tem da parcelo že moreš met. Sploh če maš večjo kvadraturo, kar bi glede na št. družinskih članov kar mogli met.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 15:15:54   
tatam
Parcelo mamo lepo kar doma zraven,le še ugotovit moramo do kam je zazidljiva.
Našparano nimamo nič,ne,je šlo za obnovo pred leti,potem večji avto...
Ne mislim pa it v neke dolgoročne kredite,ampak bolj kratoročne,ostalo flikat..Ne vem no,saj sem jaz tudi skeptična.Se mi pa zdi bolje v to spustit,kot pa non-stop staro bajto sanirat...Ne vem no!
Ajd,da čujem še več za in proti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 15:22:18   
Anonimen
Kolk vam pa ostane na mesec?

(odgovor članu tatam)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 15:31:00   
tatam
Za en dober kredit bi blo.Mož ga bo pa v kratkem odplčal in bi potem še on vzel kaj..
Kar se dela tiče je tast mojster za vse in bi pomagal ful-svojo bajto si je sam naredil!! Pa mož ma tudi pridne roke...Če le bo kaj za delatuser posted image !
Pa malo bo šparat treba začet,saj trenutno kar ogromno porabimo za take stvari,ki niso ravno nujno potrebne...Zaenkrat sem še optimist!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 15:58:10   
cukr07
Jaz pa čisto podpiram tvojo odločitev za gradnjo hiše. user posted image
Tudi midva nimava nekih bajnih prihodkov (cca. 1.800 - 2.000€ na mesec), pa prav tako nameravava gradit hišo. Trenutno živiva v enosobnem stanovanju - 32m2, ki so nama ga kupili njegovo starši. Nekaj malega imava našparanega, parcelo bom jaz dobila od mojih staršev, pri gradnji pa nama bodo tudi domači ful pomagali. Moj oče in brat se na te zadeve dobro spoznata in vem, da bova že pri tem ogromno prihranila.
Trenutno sva še brez otrok, tako da zelo pridno varčujeva, saj veva da nama bo vsak eurček prišel prav. Brez kredita, pa nažalost tudi ne bo šlo.
Jaz verjamem v to, da če si človek nekaj močno želi in če so želje v mejah normale, mu bo to enkrat tudi uspelo.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 18:14:49   
travica
S papirji vred in delom opreme smo porabili cca. 160.000 € (3x 80 m2), s tem da smo parcelo dobili in večinoma dali vse drugim delat - za vsako stvar (kritina, okna, ometi, barvanje, parketi...) pridobili cca. 3 predtačune in izbrali najugodnejšega). Bil pa je moj takaltak vedno zraven, ker samo delat dat tud ne moreš. Po pravici rečeno, ne verjamem, da lahko poleg službe in 4 otrkok veliko sam delaš. No, tudi morate sami vedet koliko časa lahko investirate in kdaj bi se radi selili.  

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 18:18:49   
Anonimen
Se mi pa zdi bolje v to spustit,kot pa non-stop staro bajto sanirat


Ne vem, tezko na pamet reči...user posted image .

Plusi: nova hisa, nove tehnologije, manj tekocih stroskov, zelo malo tekocega vzdrzevanja naslednjih deset let, veliko veselja pa je lazje stisnist zobe, ce je treba, dodatna motivacija za delo.

Minusi: stirje otroci, malo prostega casa, da delas sam, velika investicija, ce hoces sodobne, kasneje varcne tehnologije.

Pa vprasanje, ce je mogoce staro hiso prodat in s tem dokoncat novo?

(odgovor članu tatam)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 19:03:22   
kajajaka
mi trenutno obnavljamo sobo in zidamo kopalnico na podstrešju staršev. Že to nas bo stalo okoli 6000 s tem, da je bil edini plačani majster vodovod-centralna, ostalo delamo sami - od zidanja s siporeksom, gisp plat, beljenja, elektrike, izolacije, polaganja ploščic...
Potem se nameravamo lotit hiške 150m2 na svoji parceli, nadomestna gradnja - torej prišparamo še okoli 8000 € za komunalni prispevek, ki ga tako ne rabimo plačat.
Zakreditirala se bova za skupno 500-600 € mesečno na 10-15 let (BREZ HIPOTEKE) - torej bova imela cca 80000€ na voljo. Skupaj zasluživa malo pod 2000€/mesec.
Gradila bova večinoma sama s siporeksom - Y-tong, kjer dobimo ob nakupu siporeksa, mase-lepila za siporeks in preklade za celo hišo do strehe (11000€), dobiva pa zastonj njihov načrt za hišo, tako, da nama ni potrebno tega posebej plačevat.
Skratka, kolikor sva računala in preračunavala nama ceneje pride ta hiška kot pa 3-sobno stanovanje (pri nas so po 90000€), ampak to pride v poštev le, če si res pripravljen maximalno kar se da narediti sam. Če plačuješ majstre, kupiš še zemljo in plačaš komunalni prispevek se ne splača.

Fajn si preračunajte pa premislite. Mi bomo šli v gradnjo tudi zaradi tega, da otrok ne bo rastel v čistem betonu - da ima vsaj peskovnik in nekaj kvadratov trave pred hišo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 20:23:28   
mala maja
glavno so papriji in komunalni prispevek, potlej pa če so priden roke doma......
pač kupiš osnovne stvari in potlej počasi naprej, glavno pa seveda je da pridete do strehe, saj potlej gre počasi naprej.

pa samo v vednost če te zamima. midva sva v začetku prenove stare hiše.
Trenutno še nismo nič začeli, amlo nas zaj**** mojstri, malo vreme, malo finance.......pa sva prišla glede predračunov za okna, fasado, lelektriko, vodovod.... in brez pohištva na tako visoko ceno da se ti zvrtiuser posted image user posted image , ker vsega pa res ne moreš naredit sam.


pa srečnouser posted image  pri odločitvi. Aja če moje mnenje šteje sem ZAuser posted image user posted image
Počasi se daleč prideuser posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prihodki in gradnja
19.5.2008 22:20:10   
tajtaja
Tvoj problem mi je kar znan.
Najprej vse prihranke vržeš v obnovo hiše, si urediš svoj vhod, v glavnem vse tako kot mora biti ( v hiši staršev). Potem vidiš, da ti je vseeno pretesno in potem?
Če bi vlagal v stanovanje, bi ga prodal in začel gradit, tega pa ne moreš prodat....
Zato smo se mi po tehtnem premisleku odločili za konkreten prizidek k obstoječi hiši, tako da smo lepo povezali našo zgornjo etažo v stari hiši (spodaj so moji starši, popolnoma ločeni in to pomeni kurjava, vhod, garaže...)in novo hišo. Tako naše prejšnje investicije niso šle v nič.
Ker če bi zidali drugod, bi bilo naše stanovanje prazno, vzdrževat in kurit bi ga bilo treba...Sedaj pa smo vse pokoristili in tudi lepo zgleda. Pa finančno se zelo pozna tako pri komunalnem prispevku kot kaj vem kje še vse, saj se tretira kot prizidek.
Razmišljaj v tej smeri.


ps:priznam da me je najbolj minila volja za zidanje v drugem kraju, ko so mi na UZ napovedali user posted image user posted image Ker mi pomoč mojih staršev zelo olajša življenje, priznam! Hvala  dedi in babi.


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prihodki in gradnja
20.5.2008 7:56:52   
puncica
A ja pa še to, pri nas ni komunalnega prispevka, hiša pa ne bi bila večja od 150 m2, parcelo pa že imamo, veliko stvari bosta tast in moj oče naredla sama oba sta v penziji in se spoznata na velik stvari, tako da računamo tukaj prišparat kar nekaj.

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prihodki in gradnja
20.5.2008 13:35:47   
florecita
A ja pa še to, pri nas ni komunalnega prispevka, hiša pa ne bi bila večja od 150 m2, parcelo pa že imamo, veliko stvari bosta tast in moj oče naredla sama oba sta v penziji in se spoznata na velik stvari, tako da računamo tukaj prišparat kar nekaj.
sedaj me zanima: je puncica in tatam ena in ista oseba, ali puncica govori zase?

Jaz bi rekla takole; dajmo punci malo volje in optimizma, ker ga očitno potrebuje, vsi mi ga, ker nihče od nas, ki začenjamo graditi ne vemo, kako se bo vse skupaj izteklo. Tudi visoki zneski kredita niso vse.

Mi smo v fazi pridobivanja papirjev, parcela je stala 22.000 eur ( vi jo imate kolikor se spomnim podarjeno).
za načrt imava cca 3.500 eur
- hiša z 250m2 - od tega sva dala polovico, podstrešje kot neizkoriščen prostor, in zato imava posledično veliko manj za plačat komunalnega prispevka. Tudi parcelo sva dala le 600m2 pod gradbeno, kar pomeni, da so nam pri izračunu komunalnega prispevka upoštevali le teh 600m2, čeprav je parcela velika 1200. ( Torej na 600 m2 gradbene parcele za 120m2 hiše in 20% popust na mlado družino nas pride 2400 eur).
Torej samo za papirje in parcelo računava okrog 30.000 eur. Pri vas se ta znesek bistveno zmanjša, ker že imate parcelo.
Nam je na banki tip okvirno izračunal, koliko stane ena 120m2 velika hiša ( 25.000 eur). Verjetno je imel v mislih samo material. Tukaj pa itak vedno izbiraš med večimi ponudniki, tako da po moje lahko kr profitiraš.

Midva bova vzela nekje 60.000 eur, za kar želiva in močno upava, da bo za ta denar hiša pod streho, pa mogoče še kaj narejeno noter. Pa najini dohodki tudi niso ne vem kakšni!
1500 eur maksimalno mesečno, prej 100-200 eur manj, pa imava majhnega otroka, plačujeva najemnino + seveda kup ostalih stroškov. Pa kljub temu mesečno privarčujeva cca 500 eur! Torej se vse da, le dober plan človek potrebuje. Midva bova imela mesečni obrok približno 350 eur, kar pomeni, da nama od teh 500 še vedno nekaj ostane.
Pa tudi mislim, da ni ravno potrebno hišo takoj izpilit v nulo, če nima človek dosti denarja. Saj že nekaj šteje tudi to dejstvo, da si na svojem, pa sploh za takšne kot smo mi, da ne plačujemo najemnino, ker od tega ni nič našega.
Želela sem ti samo povedati, da smo tudi drugi z manjšimi dohodki, pa daleč od tega, da razmišljamo črnogledo.
Res da imaš 4 user posted image , ampak po moje to ni največji problem. Praviš, da jih ne bi rada za kaj prikrajšala...
Moji starši so tudi gradili hišo, ko smo bili mi 3 še majhni, pa tudi ni imel vsak svoje sobe, prva leta smo spali VSI skupaj v ENI sobi, nekaj časa v tej sobi niti okna ni bilo, ampak le polivinil. Pa kaj. Pa smo se lepo razumeli, nič kregali, otroci smo čutili ljubezen, in tako so starši počasi gradili naprej. Celo osnovno šolo smo spali vsi otroci v eni sobi, in se tudi ni nihče pritoževal.
   Danes je hiša ogromna, lepa, v njej živita starša in oba brata z svojimi družinami, še vedno se vsi lepo štekajo.... želim povedati, da po moje otrokom več pomeni da so ljubljeni kot pa to, da imajo vse kar ima sosedov otrok. Tudi če bi se mogli čemu odpovedat, želim povedat, da sem prepričana, da bi nekoč to lepo razumeli in bi vsaj vedeli zakaj je bilo temu tako. To je samo moje mnenje.

Jaz te podpiram user posted image in vedi, da so ljudje z še hujšimi scenariji, pa gredo na svoje. Iz teh ali drugačnih razlogov.


(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prihodki in gradnja
20.5.2008 13:54:13   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: florecita

sedaj me zanima: je puncica in tatam ena in ista oseba, ali puncica govori zase?


od kot pa teb to user posted image in ne nisva ena in ista oseba, sploh ne vem kdo je tatam user posted image no razen tega da je temo odprla in sem nanjo odgovorila 2×


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Prihodki in gradnja
20.5.2008 14:06:19   
florecita
Sory, nisem prebrala tvojega prvega odgovorauser posted image .

Nisem mislila nič slabega user posted image  

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prihodki in gradnja
20.5.2008 14:11:52   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: florecita


Jaz bi rekla takole; dajmo punci malo volje in optimizma, ker ga očitno potrebuje, vsi mi ga, ker nihče od nas, ki začenjamo graditi ne vemo, kako se bo vse skupaj izteklo. Tudi visoki zneski kredita niso vse.




jaz pa bi bila na njenem mestu raje, da mi nekdo poda realno sliko, kot pa da se čez dve leti tolčem po glavi, ko se zadeva ustavi.

bodimo realni; tudi če delate veliko sami, se stroški strahovito naberejo. in na dve plači kot jih navaja tatam......tudi nekega ogromnega kredita ne bodo dobili, prihrankov ni. edino kar je je zemlja. ok, veliko, ampak še zmeraj premalo.

pa pozabljate, da je vmes teh 15 ali 20 let pufa tudi treba jest, se oblačit, se namočit v morju in otroci, sploh ti štirje, bodo zrasli in z njimi tudi potrebe.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prihodki in gradnja
20.5.2008 17:41:49   
Anonimen
pa pozabljate, da je vmes teh 15 ali 20 let pufa tudi treba jest, se oblačit, se namočit v morju in otroci, sploh ti štirje, bodo zrasli in z njimi tudi potrebe.


Ce ne bi imela stirih otrok, bi vama rekla, samo gradita, ce imata voljo. Ce si sam, se lahko marsicemu odpoves, konec koncev tudi prodas hiso v doloceni gradbeni fazi, ce ti ne znese, kupis manjse stanovanje.....skratka si veliko bolj fleksibilen. Plus tega imas na voljo 24 ur na dan, da delas in da zasluzis tudi dodaten denar, ce je treba.

Pri stirih otrocih se gres tezko velika odrekanja; lahko se jih gres, ampak ne toliko kot pri sebi. Plus tega imas VELIKO manj casa za razna dodatna dela.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Prihodki in gradnja
20.5.2008 20:19:35   
Drnula
Odločanje o gradnji po principu 'kaj ti misliš' je prevelika loterija.

Naredita računico. Vse kar potrebujeta in koliko vaju bo katera stvar koštala in kako ter kdaj bi lahko sfinancirala. Pa magar če to delata pol leta. Bolj ko bo natančna bolje bo. Odločita se potem, ko potegneta črto.




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?