TANTRA
|
Ojla, evo recept: 8 dag masla 2-3 rumenjaki 25 dag sladkorja nekaj limonine lupine 4 žličke kakava 18 žlic mleka 30 dag moke 2 beljaka 5 dag vanilijevega sladkorja 1 zavojček pecilnega praška Krema: 2 rumenjaka 8 dag sladkorja 5 dl mleka ali skodela smetane (jaz dam smetano) 12 dag masla 10 dag nastrgane, zmehčane čokolade skodela dobre marmelade Maslo umešamo penasto, dodamo rumenjake, sladkor, sesekljano limonino lupino, kakav, mleko, moko, trd sneg iz beljakov in vanilijevim sladkorjem. K zadnji žlici moke pridenemo pecilni prašek. Slaščico pečemo 45 - 60 minut. Pečeno, vendar ohlajeno, zvrnemo na desko ali pladenj. Nato jo narežemo, nadevamo z marmelado in okrasimo s kremo. Krema: Zmešamo rumenjaka, sladkor, mleko in stepamo nad soparo, da se krema gosto speni. Posebej mešamo maslo in čokolado Ko se jajčna krema malo ohladi ji dodamo čokoladno in vse nežno zmešamo.. No, še vsi, ki so ga probali so bili navdušeni. Punce še enostavno verzijo jabolčnega zavitka za na hitro. Kupiš zmrznjeno listnato testo. Olupiš kg jabolk, naribaš, pokapaš z sokom ene limone. Pol kg skute zmešaš z eno kislo smetano, daš en rumenjak, iz beljaka narediš sneg, dodaš 2 žlici sladkorja, malo cimeta, vanilin sladkor (po želji rozine) Ta velik pekač namažeš z maslom, nanj položiš razvaljano 1 del testa, malo zavihaš robove, dodaš skuto, razmažeš, potreseš z jabolki, po vrhu še z vanilijevim sladkorjem (jaz imam rada bolj kislo), pokriješ z drugim razvaljanim testom, z roko malo potlačiš, prebodeš z zobotrebcem in pečeš pri 200 st. cca 15 min, kasneje na 180 st. še cca pol ure ali manj dokler ni lepo zapečeno. Odvisno od pečice.... A ste zadovoljne:miska:
|