|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Povedat ali kar it?
28.6.2008 13:49:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

No, mi2 imava skupne finance, kar pa nikakor ne pomeni, da si vse stroške deliva točno na polovico in dodava kakšno čokoladico za povrhu. Pri nama "skupne finance" pomeni, da plača tisti, ki trenutno ima denar, ki prvi potegne denarnico, po trenutnem navdihu user posted image Skratka ves denar, ki ga imava (moj in njegov dohodek) je NAJIN. Ne seštevava, kje je kdo plačal več, kje kdo majn, pa najsi gre za večje vsote (pohištvo, avto...) ali majhne (sladoled, fasnga...), si ne povračujeva. Fizično sicer nimava skupnega računa. Ma, jaz bi ti tudi rekla, da kompliciraš, če bi vsak znesek na pildku delila na pol in zahtevala povračilo... Takoj ob začetku zveze, ko sva hodila še na zmenke, sva si stroške približno delila, takoj ob vselitvi v skupno stanovanje, pa imava skupni budget... se pravi ravnava z denarjem "kar je moje je tvoje in obratno".


Isto, ker če bi se šla pračunavat, koliko kdo da, potem sem jaz njemu dolžna za tri delovne dobe user posted image user posted image user posted image .

Sicer pa s emi zdi, da je ta denarni problem le povod, vzrok je nekje drugje, globji, bolj obsežen.
Če čutiš, da to ni to, potem pojdi stran.

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Povedat ali kar it?
28.6.2008 14:13:49   
UOBERC
stara moja, SPOKAJ! Če ti že zdaj ne štima ti tudi čez par let ne bo. Jaz budala sem se vedno tolažila, da mogoče bo pa bolje pa še danes po 10 letih ni. Sem pa ravo v fazi, ko se tudi midva nekaj ne štimava in močno premišljujem kaj naj naredim. Ti imaš vsaj možnost spokat, jaz sem pa doma oz. smo pri meni doma. Svetujem ti da poslušaš srček, zaslužiš si več!!!

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Povedat ali kar it?
28.6.2008 18:24:21   
Zofy
Spokaj!! Če ne moreta imeti skupnih financ, definitivno ne morete imeti skupnega življenja. To je moje mnenje.

So pa nekateri taki, vem, da gledajo na svoj denar in ga skrbno šparajo... Prijatelj je od punce, ki se je k njemu preselila, zahteval, da plačuje elektriko. Pa še hvalil se je, češ, da samo elektriko plačuje ona, ostalo vse on. Halo?? Pa imela je 2x manjšo plačo kot on. Vsak pač prispeva po svojih močeh.

Midva imava tudi na tak način skupne finance, da plača kdor pač plača in se za vse večje nakupe pogovoriva, ker njegov denar je moj denar in moj denar je njegov. Torej je denar skupen, zato se morava oba strinjati o kaki investiciji. Tako to špila med nama in mislim, da je tudi dolgoročno tak način eden boljših načinov za varčevanje user posted image

(odgovor članu UOBERC)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Povedat ali kar it?
28.6.2008 20:15:31   
Ajvy
jaz bi odšla....ker se mi zdi, da še marsikatera stvar ne štima pri vama.....poleg tega pa ...če rečeš, da boš odšla če ne bo kej drugače, je ponavadi drugače samo kratek čas, potem pa je spet isto......
kaj boš pa ti storila, pa samo ti veš....

_____________________________

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Povedat ali kar it?
28.6.2008 21:14:16   
Dream
Tudi midva sva imela na začetku podoben sistem kot Bambina, sedaj pa sva ugotovila, da je bolje, če je en račun za trošenje, en pa za varčevanje vssaj za večje nakupe. In zgleda kr OK. Nikoli pa si ne bi predstavljala življenja z neko čudno delitvijo stroškov, ki so dejansko od obeh. To se mi zdi res totalna bedarija in sploh nič podobno kakšni normalni zvezi. In kar želim povedat je to, da bi na tvojem mestu tudi sama spokala. Niti od doma nisem bila navajena takšne delitve, tako da bi gre to enostavno na bruhanje.

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Povedat ali kar it?
28.6.2008 22:20:54   
Pikec
»rajš z enim kot sam«,


Po enem razpadlem zakonu in še čem ti lahk rečem da po tridesetem rečeš nekak tkole ''rajš sam kukr kr z enim'' user posted image . Verjemiuser posted image

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Povedat ali kar it?
28.6.2008 22:51:04   
Anonimen
Zmeraj ko misliš »no zdej pa nama bo zalaufalo« neki pride, nek dogodek, in spet smo pr trmanju, jokanju… Se mi nekak zdi da je življenje prekratko za to?!?


Nehaj mislit in zacni uzivat, po svoje :).

Nikoli vama ne bo zalaufalo, ker med vama ni zaupanja. To pa je temelj veze. Ne racuni in njihova pravicnost.

(odgovor članu tititi)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Povedat ali kar it?
28.6.2008 23:24:36   
klarisima
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: tititi
… Se mi nekak zdi da je življenje prekratko za to?!?


Meni tudi.


Tudi meni user posted image


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Povedat ali kar it?
29.6.2008 0:34:18   
Majuska
Jaz bi odšla. Če vama je zaškripalo že v pol leta skupnega življenja, potem ne bo nikoli bolje. In da je razlog delitev stroškov, je pa sploh žalostno. Jaz bi preselila stvari in mu pojasnila, da enostransko dajanje ne prinese nič dobrega. Ne samo v finančnem smislu. 

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Povedat ali kar it?
29.6.2008 13:33:06   
pupika27
jaz sem imela podoben primer z bivšim ampak ni delil na pol ampak sploh ni želel nič dat !!!!sem pa res dolgo rabla da sem naredla konec temu celih 11 let
sedaj imam ob sebi moškega ki pomaga meni otrokoma pa še mojima če se le da pa ni nekakšen poslovnež ampak navaden delavec tak da veš kakšne plače so pri nas

ampak je rs da vse skoraj porabi za nas in si sedaj pomagama en drugemu česar pa v prejšni vezi ni bilo!!!!!!!
vso srečo in pobriši od njega dokler še imaš čas ko je otrok je vse nekoliko težje vsaj zame je bilo

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Povedat ali kar it?
29.6.2008 15:01:34   
ronja
POvej mu drug teden, da v soboto greš! Fer je, da ve, ne se pa pustit prepričat, da ostani. Mislim, tole z računi je kar nekaj! Kaj pa če bi imela otroka in bi ti delala polovini delavni čas - bi še vedno morala delit pol na pol?

Pa kako naj zaupaš človeku, ki it laže o računu iz trgovine??? To je res taka banalnost, pa da mu že zato ne moreš zaupat!!! Po moje nisi materialist, če želiš, da ti nekdo vrne, kar mu daješ - edino iskren človek. NIhče nima volje vlagat v jamo brez dna... Seveda si vsak želi dobit vrnjeno ljubezen, drobne pozornosti, ne gre samo za denar...
Je pa tudi res, da smo na različne stvari občutljivi: jaz ne maram škrtarjenja in čeprav noben od naju ni zapravljiv, mi je všeč, da mu zame ni škoda kakega evra, pa naj bo za sladoled ali za šivalni strj, recimo, če si ga želim...(Seveda velja tudi obratno;) In vem, da si ne pustim lagat, tega pa res ne prenašam! Lažje prenesem resnico, pa če je še tako boleča, kot pa drobne blesave laži, kot je ta z računom, to bi me res razp*!

Težko otroštvo ne more bit izgovor pri 30letniku! Pri teh letih mora človek že pospravit s temi zadevami! In prebolet to, da ni imel najbolj kul kavbojk, ampak znošene stare izpred petih generacij in da ni imel najnovejšega tovornjačka ali himena... Predvsem pa, da si želi delit vse s svojim ljubim...

Sicer imava midva enako urejeno kot Bambina, zdaj plačuje večkrat on, ker ima pač 2x večjo plačo... Ko sem samo jaz delala, sem pa jaz večkrat plačala, ampak ga je to morilo. Sem mu povedala, da se nima kaj sekirat in da bo sigurno kdaj še obrnjena situacija, ampak on nima problemov s tem, da on plačuje, ampak obratno;)

Mislim, da pri takem si mirno rečeš, dost mam, tega pa res ne rabim in brez slabe vesti odkorakaš naprej medtem, ko si poješ: " This shoes are made for walking..."

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Povedat ali kar it?
29.6.2008 16:10:08   
VERONICA
Tudi jaz sem za spokaj.

Res je da je denar samo denar, ampak tukaj se ne gre samo za materijalne dobrine. Gre se za nekaj kar vam je v momentu dragoceno. Zdaj ko sta študenta, je to denar. Kasneje bo to nekaj drugega. Prost čas, energija.

Tvoj upam kmalu bivši dragi ne zna oziroma noče deliti. Pa še nepošten je. Če bi imela otroka z njim ne bi ti bil v oporo.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Povedat ali kar it?
29.6.2008 19:50:08   
M1987
A joj... kako se lahko v ljubezni vse zatakne pri financah user posted image  jaz ko sem se preselila k mojmu, zdaj živiva skupaj že več kot 2 leti, nisva nikoli imela težav glede financ, vedno sva nekako usklajena, nikoli nisva prepračunavala kdo mora kdaj koliko plačat. Ne vem ali imam tako srečo, da sva v tem usklajena ali je to osnovna stvar v ljubezni. Kaj storiti na tvojem mestu res ne vem, ker nisem bila v tvoji situaciji, vsekakor ti pa znam povedati, da no dobro, da imata težave zaradi financ. Kaj šele potem, ko bo user posted image . Bo računal za kok plenic da ali kaj? user posted image  Vsekakor dobro premisli.

_____________________________

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Povedat ali kar it?
29.6.2008 20:07:36   
natasarobi
Midva si tudi deliva stroške na pol - ne vem zakaj bi samo eden nosil breme življenja. Eden bi dal vse za stroške drugi pa kupčkal ali pa ne veliko zapravljal. Je pa res, da če kdo ni imel je pač dal tisti, ki je imel.

Bi pa jaz mu povedala kako in kaj in kaj me moti oz. zakaj odhajam. Če sta sedaj dve leti skupaj in tako škrta oz. imam občutek, da živi malo na tvoj račun, kako bo šele kasneje.

Jaz s tako vezo ne bi nadeljevala. Omenjaš, da tudi druge stvari niso ravno rožnateuser posted image

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Povedat ali kar it?
29.6.2008 21:06:11   
N.SI
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

No, mi2 imava skupne finance, kar pa nikakor ne pomeni, da si vse stroške deliva točno na polovico in dodava kakšno čokoladico za povrhu. Pri nama "skupne finance" pomeni, da plača tisti, ki trenutno ima denar, ki prvi potegne denarnico, po trenutnem navdihu user posted image Skratka ves denar, ki ga imava (moj in njegov dohodek) je NAJIN. Ne seštevava, kje je kdo plačal več, kje kdo majn, pa najsi gre za večje vsote (pohištvo, avto...) ali majhne (sladoled, fasnga...), si ne povračujeva. Fizično sicer nimava skupnega računa. Ma, jaz bi ti tudi rekla, da kompliciraš, če bi vsak znesek na pildku delila na pol in zahtevala povračilo... Takoj ob začetku zveze, ko sva hodila še na zmenke, sva si stroške približno delila, takoj ob vselitvi v skupno stanovanje, pa imava skupni budget... se pravi ravnava z denarjem "kar je moje je tvoje in obratno".


tako je tudi z nama... na kavice (v času spoznavanja), kino, gledališče, ko sva hodila sem enkrat jaz (sem bila še študentka) dvakrat-trikrat on plačal... je tako sam želel... sedaj pa, ko sva poročena, živiva skupaj in pričakujeva otroka je točno tako, ko je opisala bambina_ ... si spoloh ne predstavljam skupnega življenja v deljenje do centa vsega kar kupi enden od naju...

ne vem, tole deljenje, ki ga imata vi2, mi je tujeuser posted image . v vsakem primeru pa ne bi kar odšla... si tudi sama malce pristavila v vajin lonček, da nisi že prej kaj povedala, da te to moti... pogovori se z njim, morda pa so pri njemu doma navajeni deliti na tak način finance in v tem primeru se mi ne zdi fer, da kar odideš (seveda, če ostale  zadeve funlcionirajo normalno). če pa ni pripravljen bolj kooperativno v tem sodelovati in def. na bolj iskren način (unih 50 enot namesto 100 je kar huda zadeva... kaj je s tem želel???) - potem, hvala Bogu, spokaj na svoje...

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Povedat ali kar it?
29.6.2008 21:44:49   
Anonimen
Zdele sem mojemu povedala tole vajino štorijo z denarjem, pa me je vprašal, če hodita v 8. razred OŠ? user posted image
Resno, punca pejt stran od takega stiskača. Si ne predstavljam, da bi si mogla z nekom, s katerim skupaj živim na tak način stroške delit. user posted image

(odgovor članu Nenya)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Povedat ali kar it?
29.6.2008 23:12:22   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA

Tudi jaz sem za spokaj.

Res je da je denar samo denar, ampak tukaj se ne gre samo za materijalne dobrine. Gre se za nekaj kar vam je v momentu dragoceno. ....


Gre se za to, da je s parazitom. Ker samo parazit lahko krade nekoga, ki ga baje ljubi.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Povedat ali kar it?
30.6.2008 8:57:00   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: N.SI

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

No, mi2 imava skupne finance, kar pa nikakor ne pomeni, da si vse stroške deliva točno na polovico in dodava kakšno čokoladico za povrhu. Pri nama "skupne finance" pomeni, da plača tisti, ki trenutno ima denar, ki prvi potegne denarnico, po trenutnem navdihu user posted image Skratka ves denar, ki ga imava (moj in njegov dohodek) je NAJIN. Ne seštevava, kje je kdo plačal več, kje kdo majn, pa najsi gre za večje vsote (pohištvo, avto...) ali majhne (sladoled, fasnga...), si ne povračujeva. Fizično sicer nimava skupnega računa. Ma, jaz bi ti tudi rekla, da kompliciraš, če bi vsak znesek na pildku delila na pol in zahtevala povračilo... Takoj ob začetku zveze, ko sva hodila še na zmenke, sva si stroške približno delila, takoj ob vselitvi v skupno stanovanje, pa imava skupni budget... se pravi ravnava z denarjem "kar je moje je tvoje in obratno".


tako je tudi z nama... na kavice (v času spoznavanja), kino, gledališče, ko sva hodila sem enkrat jaz (sem bila še študentka) dvakrat-trikrat on plačal... je tako sam želel... sedaj pa, ko sva poročena, živiva skupaj in pričakujeva otroka je točno tako, ko je opisala bambina_ ... si spoloh ne predstavljam skupnega življenja v deljenje do centa vsega kar kupi enden od naju...

ne


Takole je bilo tudi pri nama, dokler sem bila študentka. Ko sem začela hodit v službo, pa plačava kdor ima pri roki denar oz. tako kot pri bambini. Sploh ne gledava, kdo bo plačal. Parkrat na leto pa nakaževa vsak preostanek denarja na skupni račun (vezano vlogo).

_____________________________




(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Povedat ali kar it?
30.6.2008 9:01:33   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: tititi
Se mi nekak zdi da je življenje prekratko za to?!?


Bravo, deklica, za tale stavek.



Aha.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Povedat ali kar it?
30.6.2008 12:35:27   
Teya*D.
Jaz bi tudi šla na tvojem mestu.
si mogoče že kaj probala s pogovorom? Pa povedat kaj te moti?
_Ampak če te ne posluša potem boš mu bolj težko kaj dopovedala. Ne znam pa si predstavljat kako da nimata skupnih financ....

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Povedat ali kar it?
30.6.2008 12:45:32   
baguSka
če si 30 in potem razmišljaš nekako »rajš z enim kot sam«, čeprav nekje v sebi veš da to ni res.


poslusi svoj notranji glas..

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Povedat ali kar it?
4.7.2008 11:55:18   
Mateja82
Drugače pa ne vem, zakaj nista dala na začetku meseca npr. vsak 200€ v skupno "blagajno" in iz tega kupovala, če se drugače nista mogla zmeniti. Meni se to vsekakor ne zdi nerešljiv problem.


Tako delava midva jaz dam po svojih zmožnostih on po svojih, potem pa vzameš ko rabiš, s tem da oba paziva, da shodimo čez mesec s tem denarjem.

Glede na tvojo situacijo pa pravim pokaj kufre. Da razmišljaš o tem  da bi šla očitno ta zveza ni to kar bi morala bit. To goljufanje pri računih pa ...je poden  od vsega sploh če se to dogaj med dvema ki sta v zvezi.

_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Povedat ali kar it?
7.7.2008 15:26:58   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: tititi
Uglavnem zdej sem zvedla da se lahko nekam preselim, ampak šele v ponedeljek. Drug teden bom pa imela cel teden obveznosti na faxu tako, da lahko šele v soboto. Njega pa drug vikend dopoldne ni. Pa me zanima al nej kr spokam stvatri in grem v soboto. Al nej ga prej kej »opozorim«. Mogoče mu bo kej pršlo da mislm resno… j

Najbolje, da imaš z njim otroka. Bo potem še več za spraševat.

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Povedat ali kar it?
9.7.2008 1:09:35   
Annny
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: tititi
Uglavnem zdej sem zvedla da se lahko nekam preselim, ampak šele v ponedeljek. Drug teden bom pa imela cel teden obveznosti na faxu tako, da lahko šele v soboto. Njega pa drug vikend dopoldne ni. Pa me zanima al nej kr spokam stvatri in grem v soboto. Al nej ga prej kej »opozorim«. Mogoče mu bo kej pršlo da mislm resno… j

Najbolje, da imaš z njim otroka. Bo potem še več za spraševat.

 user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Povedat ali kar it?
9.7.2008 1:11:46   
Annny
Resnično upam, da boš šla..Že tega škrtega poračunavanja ne razumem, kaj šele, da ti tip laže in te goljufa.Ker verjetno bo to počel še na kakšnem drugem področju, ne samo pri financah, groza.Samo bejž, dokler ni še kak otrok vmes. srečno

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?