|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
17.7.2008 9:48:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: aezzy

Zdaj pa: zakaj bi morala vztrajati na tem, da gre tisto sekundo gor, ko sem se jaz spomnila, ker niti ni gorela voda, presneto vseeno je bilo ali poje ob 18h ali 10 cez 18,  morala bi jo prisliti, da gre z mano, verjetno bi jo celo na silo gor nesla, tamala bi kricala, se otepala, jokala, jaz pa bi jo nalozila cez rame in nesla gor, potem gor se ne bi nilo konec, bi se verjetno ulegla na tla in ne bi hotla jest in se ne kopat, skratka obe bi bili na koncu z zivci in po dveh urah bi mogoce zaspala, lacna, neskopana.....ALI MI JE TEGA TREBA???



No, pri nas bi taka situacija izgledala tako: enkrat bo ji rekla, naj se počasi neha igrat, ker se bo treba iti umit in večerjat. Čez 10 minut bi ji rekla, da zdaj pa naj res konča, ker greva notri, pa bova skupaj pospravile igrače. In če se čez kakšno minito ne bi zmigala, bi ji rekla, ali gre sama notri, ali pa bi jo nesla. Ker če bi čakala nanjo, da bo tisti primeren trenutek, bi lahko uporabila vse svoje zmožnosti dogovarjanja, pa ne bi delovalo. Njej je igra tisočkrat boljša kot kakšnokoli tuširanje in večerja. In bi jo lahko čakala še dve uri, ne deset minut. Po dveh urah bi bila sitna, utrujena, zaspana in lačna. In bi za umivanje in večerjo porabili eno uro in tono živcev. Kaj mi je tega treba?user posted image  
Tako pa jo primem, če noče iti sama in jo odnesem. Joka in tuli točno 10 sekund, ker ji je zdaj že kristalno jasno, da če nekaj od nje pričakujem, imam za to razlog, ne pa kar tako, ker bi se mi to zdelo fajn. In tako se potem v miru okopava, pa zraven vriskava in se smejiva in se v miru zmeniva, povečerjava in se spet lepo pogovarjava in zvečer skupaj stisneva.

Tako da, pri bolj milih, umirjenih, usmerjenih otrocih se lahko dogovoriš čuda in pol. Pri bolj trmastih in odločnih pa prevej manj. Odvisno tudi od situacije, v nekaterih se lahko meniš vse mogoče, pri drugih pa je pač treba potegniti črto. Npr. če noče dat roke, ko greva čez cesto, se lahko dogovarjava eno uro, pa ne bova šle čez. In da se me drži za roko, se mi zdi zelo pomembno. Tu ni prostora za pregovarjanja in dogovarjanja.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 17.7.2008 9:49:49 >

(odgovor članu aezzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
17.7.2008 9:50:04   
skokica01
Moje mnenje je, da se otroka nikakor fizično ne kaznuje!!!! Izvajanje vzgojnih prijemov nad nekom, ki je neprimerljivo in absolutno šibkejši od tebe je sramotno in to lahko naredi samo en navaden, nezrel slabič. Da na tak način skruniš osnovno človekovo dostojanstvo je nedopustno! Otroku se to, da je nekaj naredil narobe razloži na drugačen način!

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
17.7.2008 11:03:59   
skokica01
IZVIRNO SPOROČILO: skokica01

Moje mnenje je, da se otroka nikakor fizično ne kaznuje!!!! Izvajanje takih vzgojnih prijemov nad nekom, ki je neprimerljivo in absolutno šibkejši od tebe je sramotno in to lahko naredi samo en navaden, nezrel slabič. Da na tak način skruniš osnovno človekovo dostojanstvo je nedopustno! Otroku se to, da je nekaj naredil narobe razloži na drugačen način!



sem pozabila podariti, da izvajanje takih vzgojnih prijemov (fizično kaznovanje) ni sprejemljivo.

< Sporočilo je popravil skokica01 -- 17.7.2008 11:05:26 >

(odgovor članu skokica01)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
17.7.2008 21:44:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
3. Če nekdo nekoga udari, se ima ta pravico in dolžnost braniti, udariti nazaj, pa če je star 2, 20 ali 90 let.


e daj nehaj no Gina. Ponavadi se strinjam s tvojimi odgovori in jih z veseljem preberem, ampak to pa je res malo mimo. Odrasli smo tukaj da vzgajamo otroka in da smo mu vzor, ne pa da se spuščamo na nivo malega otroka.
Tepež otrok je pa meni že nasploh nedopustno ravnanje, niti lastnih otrok se ne tepe, kaj šele tuje.
Seveda samo moje mnenje.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
17.7.2008 21:48:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Kar se tiče zgleda. Matr punce, pa saj se otrok ne uči največ z zgledom.


Jaz pa mislim, da je pri otroku vzgled zelo pomemben..So kot male spužve, ki vpijajo in vpijajo in vpijajo in kot papige, ki ponavljajo in ponavljajo. Kakšen smisel ima vzgoje strašev, ki otroke tepejo potem pa po drugi strani govorijo, sa to ni prav, da se to ne počne..Ki kadijo, po drugi strani pa otroku razlagajo, da je to škodljivo, da se mora bat posledic..


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
18.7.2008 11:24:40   
piščanc
da še jaz dodam komentar. preveliko paniko delaš iz dogodka, načeloma se pa strijam z gino in mamuško.

in 'faze tepeža' mi gredo precej na živce, ker so to samo opravičila staršev za nevzgojene otroke.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
21.7.2008 13:36:50   
Marelica
Ker je toliko odgovorov, sem prebrala samo prvo in zadnjo stran...

Moje mnenje pa je:
Pri tako malem otroku ne moreš nadzirat volje... naj bo še nevemkako naspan, lepo vzgojen, neproblematičen... velikokrat lahko pride do takega preobrata razpoloženja pa če ima dober razlog ali pa ne. In če je iz sitnobe udaril, se ga še ne rabi označit kot razvajenca, ki mu starši vse dovolijo. Mamica (ali očka, ali nekdo, ki ga skoz pazi) ga najbolj pozna in ga takoj prebere, kaj je bilo v danem trenutku razlog za tako početje. In ima pravico ali še bolje dolžnost, da mu pove, da to ni prav oz. po svoje kaznuje. Jaz sem puncico dobro razumela, kaj je hotela povedat in se z vsem strinjam z njo. In všeč mi je, da JE reagirala na udarec in sinu povedala, da se to ne dela. Sem že imela priložnost videt starše, ki v podobnih primerih niso čisto nič reagirali (to pa me res pogreje!). In za moje pojme je svak otroku res storil krivico, sploh pa izbral totalno neprimeren "vzgojni ukrep". In tudi jaz bi bila šokirana v vlogi mame v takem primeru in bi svaku povedala svoje!

ČE bi bila pa druga situacija, da bi bila puncica lepo tiho in ne bi nič odreagirala, bi pa fantku (čeprav je star "samo" 2 leti) povedala, da to ni prav, pa če bi me starš še tako predirljivo gledal. Tepla in ušes navijala pa res ne bi! Edino priznam, če bi me fantek še po 2 opozorilih vdaril (IN če bi starši bili kar tiho!!!), bi ga pa verjetno res malo mahnila. Sem bila že enkrat v podobni situaciji pri malo večjem otroku, ampak je na srečo že strog pogled in opozorilo malega kar prizemljilo in si ni drznil še enkrat. Pa je ravno takrat mama tako "mimogrede" pogledala mimo, kot da se nje vzgoja lastnega sina sploh ne tiče. In taisti fantič jo že od nekdaj tepe v vsakem trenutku slabe volje, ona se pa samo smeje.user posted image  

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
21.7.2008 22:27:22   
picola1
Se strinjam s tabo marelica... Popolnoma. Svak res ni imel prav, da je to naredil.
Samo še vedno pa mislim, da si je puncica vse to preveč vzela k srcu... Saj poveš nazaj, da ti ni kaj prav in ja, si tudi razburjen in šokiran...sam po treh dneh je pa res že čas, da se mal skuliraš, ne pa da v tebi sam še bolj vre in vre kot da so ti otroka najmanj pretepli s palico.
Meni se zdi, da je puncica malo preveč zaščitniška, nič drugega.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
21.7.2008 23:13:32   
Magi*
samo tole bom rekla. 2-letni in 3-letni otroci sveta ne razumejo kot mi, odrasli. zato nikakor ni primerno udariti otroka nazaj - sploh v takem primeru, ko malo razdražen otroček mahne jezikavega strica (da se je imel stric pravico branit user posted image  - ja dajte no mir). to sploh ni in ne more biti odraz ne-vzgoje. vsak količkaj normalen otrok je že v jezi tako odreagiral, ker pač drugače svojih čustev ne zna skomunicirati.

če dam svojega otroka komu v varstvo, pričakujem, da je strog in korekten. pod nobenim pogojem pa ne dovolim, da kdorkoli dvigne roko nad mojega otroka.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
23.7.2008 14:29:44   
aezzy
no, ce potegnemo crto, kar je naredil t.i. Dejan je bilo nezrelo.

kar se pa tice tepeza, pa mislim,da obstaja 100 in 1 nacin kako povedati otroku, da je naredil nekaj narobe, brez udarcev, pa naj bo ta mocan ali pa "samo po ritki".

ne vem, verjetno si mislite, da sem cudna in ocitno je, da mislite, da sem se zelena mamica (kar res sem), ki ima samo enega se mahnjega otroka, ampak zase pac lahko govorim, ker mojo hcerko tako dobro poznam, da se lahko zmeniva brez joka. joj, nocem rect, da ve svojih ne poznate.
in res ne razumem, puncica, oprosti, ampak zakaj je potrebno, tudi ce otrok nekaj zanalasc naredi, ko mu reces, da ne sme,  udariti? Kaj pa je to parkrat rect nekomu, jaz mojim na gradbiscu po 10 x povem isto stvar in je se ne naredijo ali pa celo (ja!) zanalasc naredijo nekaj drugega - ali naj jih udarim po riti? user posted image
ne vem, ali se ne rece temu, da je otrok razposajen?

vem, sej s to debato ne bomo prisle do konca. eni pac smo proti eni za, tako, kot za pustiti jokat.





(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
23.7.2008 15:27:37   
PIRANJA
jaz bi na tvojem mestu naredila sledeče:
1. Dejana bi ob odsotnosti otrok poklicala in mu povedala, da nad tvojim otrokom nima NIKAKRŠNE pravice dvigovanja rok, cukanj, navijanj uhljev ipd.
Predenj boš to storila, poišči izvod ONE iz dne,15.7. in mu v roke podaj članek o nasilju nad otroci. Ta Dejan, res nima nič s tvojim otrokom, sploh pa, če nima še svojih otrok.

2.Povej mu, da če se bo to še zgodilo, da se pač ne boste več srečavali, ker vam je še nedorasel. Tako majhnih otrok se ne pretepa in ne navija ušes, razen če si pač želiš kakšne posledice kasneje??

3. Kar se tiče opazk glede vzgoje, mu pa tudi lahko poveš, da naj molči dokler ne bost imela svojih, potem se bosta pa lahko pogovarjala o vzgajanju.

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
23.7.2008 16:22:00   
Marelica
PIRANJA, s tvojo točko 3. se pa najbolj strinjam.user posted image

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
25.7.2008 11:02:13   
aezzy
PIRANJA,
hvala ker mislis tako, kot jaz! se strinjam z vsem, kar si napisala!
sem že dobila obcutek, da večina misli, da je tale Dejan naredil prav.

Žalostno, res.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
26.7.2008 10:05:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: aezzy

no, ce potegnemo crto, kar je naredil t.i. Dejan je bilo nezrelo.

kar se pa tice tepeza, pa mislim,da obstaja 100 in 1 nacin kako povedati otroku, da je naredil nekaj narobe, brez udarcev, pa naj bo ta mocan ali pa "samo po ritki".

ne vem, verjetno si mislite, da sem cudna in ocitno je, da mislite, da sem se zelena mamica (kar res sem), ki ima samo enega se mahnjega otroka, ampak zase pac lahko govorim, ker mojo hcerko tako dobro poznam, da se lahko zmeniva brez joka. joj, nocem rect, da ve svojih ne poznate.
in res ne razumem, puncica, oprosti, ampak zakaj je potrebno, tudi ce otrok nekaj zanalasc naredi, ko mu reces, da ne sme,  udariti? Kaj pa je to parkrat rect nekomu, jaz mojim na gradbiscu po 10 x povem isto stvar in je se ne naredijo ali pa celo (ja!) zanalasc naredijo nekaj drugega - ali naj jih udarim po riti? user posted image
ne vem, ali se ne rece temu, da je otrok razposajen?

vem, sej s to debato ne bomo prisle do konca. eni pac smo proti eni za, tako, kot za pustiti jokat.




Ma, ne, sploh nisi čudna user posted image . Se povsem strinjam, da se da s spoštovanjem in pogovorom priti veliko, veliko dlje, kot pa po hitri poti dokazovanja moči in avtoritarnosti. Le v določenih sitacijah je starš tisti, ki mora sprejeti odločitev mimo otrokovih želja, ampak v večini primerov se da temu ogniti. V večini, ne v vseh. Kateri so ti primeri, pa je zelo odvisno od otroka samega, njegovega karakterja in izkušenj. Ampak, kot sem že rekla, veliko večino stvari se da rešiti z nekaj občutka in potrpljenja.

Kar se tiče tega konkretnega primera kaznovanja: res nobeden nima pravice nikogar udariti. Torej otrok nima pravice udariti ne drugih otrok, ne staršev, ne prijateljev,... in mora za svoje dejanje odgovarjati oz. kazen mora biti njegovim letom in izkušnjam primerna. Po drugi strani sem mnenja, da ima vsak pravico do samoobrambe, ampak (!), to ne pomeni, da če mene nekdo udari, da ga lahko nazaj. Ne gre se tu za sistem oko za oko. Vendarle naj bi vsak posameznik bil zmožen enega treznega premisleka in reakcije: torej odgovor na neko dejanje, ampak primerno starosti, moči, izkušnjam. In če gledamo na otrokovo dejanje kot neprimerno, je bilo po mojem mnenju dejanje tega Dejana še tisočkrat bolj neprimerno. Kazen mora biti, ampak mora biti vzgojna - torej mora imeti nek vzgojni namen. In v tem primeru se je šlo samo za maščevanje - če boš ti mene, bom jaz tebe nazaj. Kdo je močnejši. Nezrelo.


(odgovor članu aezzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
26.7.2008 19:34:11   
Sonnja
še svaka bi okoli ušes user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   [Brisano sporočilo]
27.7.2008 0:20:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sonnja)
  Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
27.7.2008 22:47:53   
marčika
Se strinjam,da je svak odreagiral napačno.Tebi pa svetujem,da se z svakom mirno in odločno pogovoriš,da se boš lepo umirila.Pa javi kaj si zrihtala!user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
28.7.2008 14:02:55   
PIRANJA
aezzy, veš debato bi lahko tu okoli še razširila, pa bom kratka.

Ko nisem še imela svojega otroka, se mi je od prijateljev otrok zdel pravi hudiček. In lepega dne, me je mamica od tega otročka povabila k sebi, da sem ji nekaj pomagala narediti. Prišla sem iz službe, začeli sva z delom, otrok pa nagajat. Spravil se je name in po petih opombah, me je ušipnil na mestu, da sem videla zvezde. Roka se mi je sprožila v efektu. Prijateljica se je postavila na mojo stran, vendar sem čutila, da ji je bilo hudo.
Nato sem zanosila. Kadar sem prišla k njim ali obratno, sem imela cmok v grlu od slabe vesti, da sem otroka, ki je imel nagajanje za del igre ali pa iskanje pozornosti, udarila. Resnično mi je bilo zelo zelo žal, da sem po napornem delavniku vsa znervirana sploh odšla do njih. In še danes, ko vidim tega danes pridnega otorka, se vedno spomnim, da sem mu eno primazala. Občutek je grenak....

In zato, bi vsakega ki bi nad otrokom (ne samo mojim) zganjal nasilje opozorila, da to ni prava vzgoja. Otroci lahko na tak (Siten) način izražajo svoje občutke, pa jih starši oz. nestarši na nepravi način le zatremo. Otrok ki udari, želi nekaj sporočiti....Sedaj pričakujem poplavo drugačnih pogledov, moj pa je tak in hvala bogu se mi zdi pravilen.

(odgovor članu marčika)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
29.7.2008 12:41:12   
kalbo
Tale dejan bi od mene dobil tako klofuto, da bi mu še en lep čas zvonilo v glavi.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
29.7.2008 12:59:09   
kalbo
Pa da se razumemo: Če je otrok nekje v varstvu se mi zdi logočno, da ga je treba tud vzgajat. Jest vsem govorim, da vlečenja za učesa ne prenesem, sem totalno alergičen na to. Tud tašči sem že povedal, da ga zarad mene lahko po riti, da vlečenja za ušesa pa pač ne prenesem.

V tem primeru pa tale Dejan ni imel kaj fizično kaznovat otroka, še najmanj ga pa ni imel vlečt za ušesa. Z navijanjem ušes lahko otroka močno in trajno poškodujemo. In punčica eno samo stvar si naredila narobe in to je, da nisi temu idiotu na licu mesta povedala, kar mu gre.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
1.8.2008 16:00:35   
Anonimen
ne pa da se gre zob za zob, tako kot je to predstavil Dejan.


Pretiravas. Ni prav, da je to naredil, ampak menda se ni sel odrasel clovek z 2-letnikom zob za zob no, halo?!

Ga na zagovarjam in bi tudi jaz zgubila zivce, ce bi to kdo naredil mojemu otroku, ampak jaz tam ne bi jokala svojemu mozu, ampak bi nardla tega tipa.


< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 1.8.2008 16:02:15 >

(odgovor članu Lidy)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.8.2008 15:25:43   
3T
IZVIRNO SPOROČILO: oka

Definitvno ne pretiravaš. Kdo pa se bo postavil za svojega otroka če ne ti? Praviš, da daš sama otroku kdaj eno po riti. Ja, samo ti si mama in veš zakaj, veš kdaj, odgovorna si za vzgojo svojega otroka in ravnaš po svoji presoji.  To pa še ne pomeni, da lahko zdaj vsak, ki mu kaj ne paše, tvojemu malemu kar primaže eno po riti ali mu celo navije ušesa. Tale vaš Dejan je ravnal nedopustno in nezrelo. Kaj za vraga pa ima on za "vzgajat" tvoje otroke in to celo v vajini prisotnosti? In kaj je pravzaprav dosegel s tem? Edino to, da bo mali zdaj mogoče imel odpor do strica.  


Se v celoti podpišem, dodala bi le še to, če se otrok ne more obvladati, zaradi preutrujenosti, se naj vsaj odrasla oseba, ki naj bi imela zdrav razum...

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.8.2008 15:48:46   
triša
Nisem prebrala vseh postov zato odgovarjam samo na prvega.
Takole je:
-noben dveletnik ne bo tepel nikogar še ni bil že sam kdaj tepen ali je videl da kdo koga pretepa.
-otrok star 2 leti zelo dobro ve kaj se sme in kaj ne, če vemo to tudi starši sami
-2 leti star otrok razume veliko, zato ga ne zagovarjaj  ( saj itak ne razume) in  ga s tem ne ponižuj,
-otrok ponavlja kar vidi pri odraslih
-z besedami "ne tepst strička" in podobno ne boš nardila nič, ker je to za njega preveč abstraktno
-absolutno nihče ne sme pretepati otrok, ne ti in ne kdorkoli drug

< Sporočilo je popravil triša -- 7.8.2008 15:49:40 >

(odgovor članu 3T)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.8.2008 22:14:47   
bini
hej triša... morda bi pa vseen še vmes mal prebrala a???
in pa poraja se mi vprašanje?? - a že morda imaš svojega otroka??
ker tele tvoje teorije po točkah so tako zelo teoretične in nerealne, predvsem pa ne nek standard za vse 2-letnike...

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.8.2008 22:50:21   
Pobalami
ja triša, tvoja teorija je nerazumljiva. Po eni strani 2 letni otrok ve kaj sme in kaj ne  in veliko razume. Hkrati pa so mu besede; ne tepst strica; preveč abstraktne. kako pa mu potem poveš, da ne sme tepst. Da ga udariš nazaj ne, to si napisala, torej kako.

Da katerikoli otrok do 2 let ni še nikoli ni videl udarca je pa po moje malo verjetno. saj najbrž ni v izolaciji.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?