|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 21:55:22   
Anonimen
Če zbežim v varno hišo, izgubim tudi službo za nedoločen čas, super plačo, težko mi je najti drugo v našem kraju.


Potem si poisci stanovanje in pojdi.

(odgovor članu kiki13)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 22:01:51   
KatjaKristian
Malce berem, kaj se dogaja.

Drugač, Kristian za tipkovnico.

Pes ki laja, ne grize. Tvoj tip je, pač, navadna rit.
In, ker je rit, lahko manipuliraš z njim.
On tebi, da te bo ubil. Ti njemu:"Me pa daj, pa boš lahko sam skrbel za otroka."
In se bo us..., ker nima jajc, kaj šele odgovornosti.


Mater mi gredo take riti na jetra..uh!
Skratka, od takega čim dlje stran.

A vendar imam občutek, da tudi ti nisi ravno nedolžna.
Domnevam, da si simpatična, lepega videza, prijazna...skratka, moški se obračajo za teboj. Ne vem...ne me narobe razumet.
In potem od tod razlog za ljubosumlje.

Definitivno pa stran od njega. Al mu povedat, kako stvari stojijo, ali pa naj podela na sebi (in na tebi) če hoče imeti družino.
Kar pa, po besedah sodeč, ni več šans.




(odgovor članu Teya*D.)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 23:20:13   
Ploha
ne vem kaj naj ti rečem, lahko ti samo povem kako je otroku, ker sem sam odrščala v taki družini,...user posted image
Oče pijanec, vsak dan sem gledala na uro, služba se mu je končala ob 16.00, če ga ni blo najkasneje 16.10 doma sem se rukala ko šiba na vodi, od strahu, kaj vse je delal moji zlati mami,...neštetokrat smo imeli policaje doma, pretepel jo je, enkrat se spovnem da jo je v obraz, kri ji je tekla, jaz pa nisem vedla kako naj pomagam, dali so me na počitnice k mamini prijateljici na kmetijo, ko so čez 14 dni prišli pome, sem tekla kokr sem lahko samo da ne bi blo treba domov, groziv ji je z nožem, da jo bo zaklav, ravno ko sva se odpravljali spat, bil je pijan, tko da sm ga kr sama odrinla, psihično nasilje pa je od nekdaj prisotno, še danes ko sta oba v penziji, imela sem srečo da sm imela 2 starejša brata, ki sta vso to norišnico doma mirila, ....ta strah imam še danes,...po dobrih 10 letih,....to je zelo mukotrpno za otroka, tega ne bom pozabila,....stavri so se malo umirile, vendar je psihično nasilje še vedno,...
zato res pejt, dokler maš cajt,....da bi ti otroka vzel, ni nobene skrbi,....samo spokaj, spokaj, spokaj,... pa srečno

(odgovor članu KatjaKristian)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 23:25:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kiki13

Strah me je da mi ne vzame otroka, ker potem nimam več razloga za življenje.


Razlog za zivljenje je zivljenje samo, in ne otrok. Otrok je samo dar.

Ne zadajaj otroku bremen svojih odlocitev.

(odgovor članu kiki13)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 23:27:35   
Anonimen
In ni mi vseeno res, če bi bila potem z otrokom na tuji grbi.
Skušajte me razumet.


Ne, ne razumem te.
Nisi drugim na grbi. Eni ljudje pac to pocnejo, da pomagajo.

(odgovor članu kiki13)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 23:29:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kiki13

kar posledično seveda pomeni lažje bi se kur... z tistim,.. ne vem, on sicer ve zanj,... ne vem, morda mi ga pa kdaj le predstavi...user posted image  kajti on je pač na žalost nesposobenuser posted image


Aha.

(odgovor članu kiki13)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Ne zdržim več!
16.7.2008 6:41:39   
KatjaKristian
Kiki13, zadeva je potem še bolj zakomplicirana.
Imaš tipa, ki se ga prežderava in je ljubosumen na tipa, ki te "štela".
Zakaj pa potem ne greš k tipu, ki te "štela"?
Mar je poročen?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Ne zdržim več!
16.7.2008 6:52:00   
Natyy
IZVIRNO SPOROČILO: KatjaKristian

Kiki13, zadeva je potem še bolj zakomplicirana.
Imaš tipa, ki se ga prežderava in je ljubosumen na tipa, ki te "štela".
Zakaj pa potem ne greš k tipu, ki te "štela"?
Mar je poročen?



Sama sem to malo drugače razumela in to sicer tako, da ji mož v ljubosumnih izbruhih meče pod nos, da ima drugega. A ga v resnici nima, zato tudi njega (moža) sprašuje, kdaj ji bo predstavil "navideznega ljubimca".

Sicer bo pa sama morala narediti odločilen korak nekako v stilu majhen korak za človeštvo in velik korak za ČLOVEKA...

(odgovor članu KatjaKristian)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Ne zdržim več!
16.7.2008 7:28:36   
dory
Nisem brala ostalih odgovorov, zgodba pa je precej podobna moji, le da je bivši potem zaradi stresa doma iskal tolažbo drugje...se je edino drugje lahko sprostil in spočiluser posted image
Dokler sem dovolila, da je bilo tako, je pač bilo....ko mi je dvignilo pokrov, sem ga nagnala...ni ga bilo več nazaj,ker ni zmogel pritiska...kdo rabi takega...res je,da je bil otrok,ko je bil mali naporen, ampak če bi tudi jaz tako elegantno dvignila roke od njega...kaj pa potemuser posted image

Ne rabim takega in precej lažje shajam sama...

Ti pa dokler boš samo razmišljala in tukej gor spraševala za mnenja, se ne bo zgodilo NIČ:...bo treba vmes nekaj narest veš, da bo bolje...


< Sporočilo je popravil dory -- 16.7.2008 7:29:46 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Ne zdržim več!
16.7.2008 8:29:35   
kiki13
Imaš tipa, ki se ga prežderava in je ljubosumen na tipa, ki te "štela".
Zakaj pa potem ne greš k tipu, ki te "štela"?
Mar je poročen?


Seveda nimam nikogar! To so njegove fore pač ker ima bujno domišljijo in ker ga zadnje čase totalno ignoriram, ga jezim s tem ko sem dobre volje (čeprav se le delam pred njim), potem mu pa možgani delajo da imam verjetno drugega.
In res je, kot je zgoraj nekdo napisal, da sem simpatična, prijazna,... ampak jaz nisem temu kriva, če sem pač takšna kakršna sem. Če sem tako vzgojena, če mi je mati narava podarila to kar mi je. In seveda se marsikdo obrne za mano, pa kaj?
Saj se za kakšno drugo tudi, pa kaj? Najhuje je pa to, ker mi včasih kdo od moških pred njim izjavi kakšen kompliment tak da je še meni potem nerodno.
grozno je ljubosumen

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Ne zdržim več!
16.7.2008 9:00:24   
mojamura
prebrala sem na tej temi le tv oj post....in bom kar direktno odgovorila.

VEM kaj preživljaš, saj sem bila tudi sama v zakonu kjer me je bivši mož fizično in psihično zlorablal. Ko sva bila še skupaj je tudi najin sin bil star 2,5 leti. bivši je bil bolano ljubosumen in posesiven, tudi on mi je grozil s tem, da mi bo vzel otroka, da me raje ubije, kot da me vidi kako se kurv*** z drugimiuser posted image . tudi pri meni se je nekaj časa nabiralo, pa sem samo rabila tisto kapljo čez rob. in ko se je to zgodilo sem spokala od njega z otrokom, k svojim staršem. nekaj dni za tem sem vložila preko odvetnice tudi tožbo za ločitev.
a naj ti povem, da se je takrat moja prava kalvarija šele začela....še zdaj ko pomislim nazaj, kaj vse sem preživela me spreleti shr, obenem pa sem tudi ponosna sama nase - da sem zbrala zadosti poguma in moči, da sem prebrodila skozi vse to.
ko sva se razšla je najprej bil ves sladek, obljublal mi je vse in še več, samo da še enkrat poskusiva - da se bo 100% spremenil, da naj ga ne prikrajšam za sina in sina za očeta. pa sem nasedla, ampak na srečo se nisem preselila nazaj k njemu, saj je po cca. enem mescu bilo še huje kot prej. no in ko je videl, da je definitivno 100% konec.....se je začelo. od blatetenja mojega imena v moji vasi, do zalezovanja, zasledovanja, do poškodovanja mojega avta, sosedom je zlomil betonsko ograjo, ker se je zanalašč zabil v njo. v lokalu moj staršev je razbijal....nakar mi je javno grozil, da me bo ubil. takrat sem šla na policijo in ga prijavila, zapisovala sem si vse njegove nebulozne sms-ese....vse pokazala in povedala na policiji, pa tudi nekaj kar ne bi javno na forumu razglašala - zaradi česar so mu naredili hišno preiskavo.

dokončno se je zadeva umirila šele, ko sem spoznala sedanjega partnerja, se preselila k njemu skoraj 100 km od kraja kjer živi bivši....je tudi klical mamo od mojega me blatil..., ni da ni, kar je on počel si nekdo pri zdravi pameti sploh ne bi mogel zamisliti. ko je minilo eno leto od moje preselitve k partnerju so se zadeve začele umirjati. najbolj pa so se umirile po razpravi na sodišču.
trenutno imam mir (ampak nekako v podzavesti še vedno mislim, da je to zatišje pred nevihto)

kar boš naredila je tvoja stvar....moraš priti tudi ti, do tiste kaplje čez rob....ko boš videla, da bo tako tebi kot tvojemu otroku bolje brez njega. če nimaš kam in veš, da je vsega zmožen idi v varno hišo....na CSD-ju se pozanimaj.

želim ti, da sprevidiš, da nima smisla biti ob človeku, ki te ima za svojo lastnino, nek objekt, ki z njim razpolaga. želim ti, da uvidiš, da življenje hitro mine, da bo tvoj otrok hitro odrasel, da se zamisliš, kakšen bo tvoj otrok (kakšen vzgled bo imel), če boš živela z moškim, ki te konstruktivno uničuje in ti zbija samozavest.

nauči se, ceniti in spoštovati se!

pa vse dobrouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu kiki13)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Ne zdržim več!
16.7.2008 12:41:04   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: kiki13
želim slišati čimvečkrat punca spokaj.

Punca NE spokaj.

IZVIRNO SPOROČILO: kiki13
Problem je moj mož. Njegovo obnašanje. Njegovo zmerjanje. Njegovo ljubosumje, njegova ignoranca.

Kot vedno. V vsakem odnosu lahko pride do takšnega skrajnega obnašanja. Vendar v vsakem odnosu do tega ne pride. Zakaj. Ker se ne zgodi naenkrat ampak nastaja postopoma. Postopoma si dovoli biti vedno bolj nesramen, napadalen,... Torej to ni njegova lastnost, ampak je to njegovo obnašanje, ki je zraslo od malega do vedno večjega do neznosnega.

IZVIRNO SPOROČILO: kiki13
*moj mož spi v drugi sobi, midva z otrokom pa v spalnici. Njegovi izjavi:  ''moram se spočit ker hodim v službo'',

Družina mora biti skupaj. Ker ti je bila njegova izjava sprejemljiva, tudi spita narazen.

IZVIRNO SPOROČILO: kiki13
*Seksal ni z mano od 25.12.2006

To je pač posledica ločenega spanja. Včasih nastane kmalu, včasih pa šele po nekaj letih.

IZVIRNO SPOROČILO: kiki13
* Vedno mi govori, da potrošim ves denar,

Je slaba navada, ampak je res to kakšen razlog.

IZVIRNO SPOROČILO: kiki13
*  sem se morala enkrat z otrokom zaklenit v sobo, ....in do naslednjega sestanka so se zadeve doma malo uredile

Gre za enkraten primer iz katerega sklepam, da po naravi ni tak. In ženske bi te zato kar poslale v varno hišo?

IZVIRNO SPOROČILO: kiki13
* udaril me še ni, je pa nedolgo nazaj poskušal vendar sem se ubranila.

Še ena potrditev, da nasilje ni v njegovi naravi. Ker se nisi ubranila ampak si se samo postavila po robu in to je bilo dovolj. Ker če bi te res hotel se ne bi mogla ubraniti, je tako?

IZVIRNO SPOROČILO: kiki13
* ko je vse po njegovem je O.K., čim naredim kaj drugače

Spet grda navada, ki lahko pride vse do neznososti. Ampak ne nastane naenkrat. Raste postopoma. Tudi meni se kdaj zgodi. Pa sem ustavljen dovolj zgodaj.

IZVIRNO SPOROČILO: kiki13
Zameril se mi je do kraja... Ne razmišljam drugega kot to kako lepo bi bilo ko bi imela mir in ko se ne bi pred vhodnimi vrati tresla preden bi vstopila v strahu kaj sem ali bom spet naredila narobe.

Saj vsaka stvar za sebe niti ni takšna, nevzdržna. Ampak skupaj pa nastane način življenja, kakršnega si nihče ne želi. Dovolj je že tesnoba v prsih, kaj šele pogosto prepiranje.

IZVIRNO SPOROČILO: kiki13
* ga imam dost, pa mi je rekel da naj kr grem, da otrok pa ostane z njim. ... Mene je res strah. Vsega je zmožen. Ve, da me drži z otrokom v šaki, zato pa se tudi tako izživlja nad mano.

Pa saj ti ni treba nikamor iti. Tako nima razloga za takšne grožnje. V bistvu živiš po nekih pravilih, katera si sprejela, postopoma. Ampak ta pravila ti ne pašejo (ja menda). Torej ne odhajaj ampak spremeni pravila.

Verjetno se že dolgo nista pogovarjala. Vprašanje je ali se sploh znata pogovoriti, ali pa sta se sploh kdaj znala. Ne glede na to pa sem prepriča, da si tudi on ne želi takšnega življenja. Vem da si prizadeta globoko in da je zato sedaj ti res težko reševati situacijo. Ampak prepričan sem, da bi se jo še dalo. Pa ne s terapevti in svetovalci ampak precej težje - s srcem.

Prvo moraš v sebi najti moč in pogledati, kaj se skriva za vso to kontrolo, grožnjo, prepiri. Za vsem tem se skriva želja po sreči. Za vsako zahtevo, ki jo ima v glavi in hoče da narediš točno tako kot si je zamislil se skriva obljuba, da potem bi pa bilo dobro. Bi bil za korak srečnejši. Za vsakim prepirom se skriva želja dopovedati drugemu, da imamo prav, ker bi tako bili malo bolj srečni. Vedno gre za iskanje sreče.  Za vsako grožnjo se skriva strah izgubiti še to kar ima, čeprav to kar ima še mora "urediti" tako da bo srečen. In vse to v bistvu prinaša nesrečo. Tebi, njemu in otroku. Seveda vsak to ne vidi, je tako zatopljen v iskanje zadovoljitve želje po sreči (katere niti ne zna definirati), da postane pomembno samo dosežti svoje.

I ti. Ti si prizadet. Blokirana. Zamera ti onemogoča pogledati v bistvu njegovo bedo. V resnici njegovo izgubljenost, ki je pripeljala do izgubljenosti obeh. in sprašujem se, kako naj ti povem rešitev, če je v tebo sovraštvo že tako razraščeno.


Spomin se vajinih načrtov, želja. Načina življenja. Sta se kdaj pogovarjala, kako bosta živela, kako bo zgledala vajina družina? Če sta se, potem odlično. potem imata skupno željo, le način sta zgrešila. Če se še nista je čas da se začneta. Da se začneta pogovarjati, kakšno življenje si želita. Ampak tu je en keč. Za oba je pomembno da sta bolj kot govoriti pripravljena poslušati. Še več. Celo slišati.

Ne opisuješ pijančevanja, ne vsakodnevnega pretepanja, ne prevare. Zato sem še bolj prepričan, da vama obema manjka pogovor. Verjamem, da ga ti ne potrebuješ, da bi vedela kaj je dobro in kaj ne, ampak on to potrebuje. Poslušaj. Ti si se z njim poročila. Ti si obljubila biti z njim v sreči in nesreči. Seveda si nisi predstavljala, da ravno partner lahko povzroča nesrečo. Ampak razumi, tvoj mož je padel v nesrečo. Ne loči več kaj je dobro za družino in kaj ne. Zberi moči in mu podaj roko. Ti si razumna, zato verjamem, da to zmoreš.

Ko bo primeren čas (ne prepirate se ves čas, vsak čas), ko bosta imela mir. ga vprašaj: Kaj si želiš od življenja?.   In poslušaj. Samo poslušaj. Vživi se v njegovo željo biti srečen. Ne v način doseganja sreče (da narediš vse kar si on zamisli točno tako) ampak kje bi rad stanoval. V večjem stanovanju, hiši? Kakšni bi rad, da bi bili njegovi otroci. Kako vidi družino čez 5let. Čez 15 let. In pričakuj, da bo pogovor zaneslo v stran, zato bodi pozorna in stalno pogovor usmerjaj na to, kakšno življenje si želi. Tak pogovor imata lahko večkrat. Presenečena boš da bodo želje podobne tvojim. In kmalu bo prišel čas, ko bo tudi njega zanimalo kaj si želiš ti od življenja. In takrat mu povej tisto, kar si danes najbolj želiš:
IZVIRNO SPOROČILO: kiki13
Ne razmišljam drugega kot to kako lepo bi bilo ko bi imela mir in ko se ne bi pred vhodnimi vrati tresla preden bi vstopila v strahu kaj sem ali bom spet naredila narobe.



IZVIRNO SPOROČILO: kiki13
želim rešit to od doma. Samo težko je začet.

Premagaj užaljenost, prizadetost, zamero. Začni z ljubeznijo. Zberi jo v sebi, v svojem srcu in odprla ti bo vsa vrata.

Zato punca NE spokaj.

(odgovor članu kiki13)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Ne zdržim več!
16.7.2008 13:21:13   
kalbo
Kup enega nakladanja, ki je sicer lepo napisano in v neki meri celo resnično. Samo za vse to je potrebno spoštovanje. Najprej mora človek spoštovati sebe, ker če se spoštuješ si ne dovoliš da kdo pometa s tabo in šele od tu naprej. Moti me spet pomilovanje takšnega človeka, ker žal  poznam dve družini, kjer se ne s terapevti ne s psihiatri ne z ničemer ni stvar izboljšala. V eni družini zdaj trpi zaradi tega že naslednja generacija...za koga, zarad enga labilneža, ki je kao bogi, v resnici pa nikoli v življenju ni odgovarjal za svoja dejanja in počel zgolj neumnosti. na vse to si pa še upa ljudi zmerjati z lenuhi.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Ne zdržim več!
16.7.2008 14:59:33   
KatjaKristian
Kiki13

Še sam ne vem, kaj naj ti rečem.
Moja me je enkrat pripeljala do tega, da sem usekal v zid.
Vrglo me je to, da je vse OK , kar drugi počnejo, kar drugi imajo, le midva sva izjeme. Pa bolj sem ji govoril, naj utihne in pusti druge, bolj je vztrajala.
Da bi pa njo pritisnil? Ne. Škodilo sicer ne bi, a s tem nikamor ne prideš.
Sedaj je vse OK. Ukvarjava se predvsem sama s seboj in z deklico, ki bo sredi septembra privekala na svet.

Mogoče me malce bega; bi šla, a ne bi menjala okolja,  otrok pa, da ima starša.
Mogoče bi pomagal pogovor, obisk psihologu (saj morata oba biti karakter, da prejmeta obojestranske kompromise), ne vem..
Predvsem, kaj je narobe z njim; kakšni so njegovi problemi-zdravje, služba..
Ali pa pač ne ve, kaj bi, ker ga moti tvoja služba ali kaj podobnega.
Nisi tip, da boš pustila in šla po svoje. Če si iz varne hiše šla nazaj, potem boš še naprej bila v takem razmerju.
Poskusi se pomenit z njim. Je samo moški in nič več.

Če pa je z njim pri tebi konec, ni druge, kot pot pod noge.


(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Ne zdržim več!
16.7.2008 15:28:24   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Kup enega nakladanja, ... Najprej mora človek spoštovati ....žal  poznam dve družini, ....

Vaši nasveti upoštevajo samo vaš pogled. Samo vaš način reševanja problema. Ampak kiki13 je jasno napisala:
IZVIRNO SPOROČILO: kiki13
želim rešit to od doma. Samo težko je začet.

Enega ni, ki bi zmogel svetovati kako si ustvariti primeren odnos. Vsi vidite samo kako stvari razturiti. Jaz pa jo vidim, kako ustvariti.

Ja, vprašanje pa je ali je ona to pripravljena.


< Sporočilo je popravil tehnofil -- 16.7.2008 15:33:23 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Ne zdržim več!
16.7.2008 19:35:27   
mateyka
joj tehnofil, saj je lahko govort, da se da tam kjer se hoče. to je lep splošni rek (kot veliko stvari, ki jih omenjaš v svojem postu), na ta primer pa ima bore malo vpliva, ko se tega lotiš konkretno v praksi imho. samo kot prvo, tukaj morata hoteti oba ali pa se ona lahko na glavo postavi in "začne z ljubeznijo" do sodnega dne, pa ne bo nič drugače, če on noče.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Ne zdržim več!
16.7.2008 20:26:56   
Annny
Zakaj pa varna hiša ne pride v poštev??? Misli na otroka!!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Ne zdržim več!
17.7.2008 8:06:11   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Kup enega nakladanja, ... Najprej mora človek spoštovati ....žal  poznam dve družini, ....

Vaši nasveti upoštevajo samo vaš pogled. Samo vaš način reševanja problema. Ampak kiki13 je jasno napisala:
IZVIRNO SPOROČILO: kiki13
želim rešit to od doma. Samo težko je začet.

Enega ni, ki bi zmogel svetovati kako si ustvariti primeren odnos. Vsi vidite samo kako stvari razturiti. Jaz pa jo vidim, kako ustvariti.

Ja, vprašanje pa je ali je ona to pripravljena.



tudi jaz se pridružujem mateykinem mnenju. če želita, da stvar (njun zakon) zalaufa morata to želeti in delati na tem oba. en sam ne more nič.


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Ne zdržim več!
17.7.2008 8:15:25   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura
morata to želeti in delati na tem oba. en sam ne more nič.

Ko zaidem s poti, ko se izgubim -

žena, ki odide = manj kot pol počene p.... piksne
žena, ki se bori, da reši zakon, družino in mene = neprecenljivo




(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Ne zdržim več!
17.7.2008 8:42:46   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: mojamura
morata to želeti in delati na tem oba. en sam ne more nič.

Ko zaidem s poti, ko se izgubim -

žena, ki odide = manj kot pol počene p.... piksne
žena, ki se bori, da reši zakon, družino in mene = neprecenljivo


spet eni lepi splošni reki.. a imaš kaj konkretnega za predlagat?

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Ne zdržim več!
17.7.2008 8:58:55   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: KatjaKristian

Da bi pa njo pritisnil? Ne. Škodilo sicer ne bi




Itak, da bi škodilo, vedno škodi, če se dokažeš s fizično premočjo.

(odgovor članu KatjaKristian)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Ne zdržim več!
17.7.2008 9:02:17   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
spet eni lepi splošni reki.. a imaš kaj konkretnega za predlagat?

Ja. Naj bo neprecenljiva. Kako, sem tudi že povedal. Preberi si zgoraj.

Prvo mora hoteti eden. In potem zvabiti na pot tudi drugega. In šele potem se začne delati na tem. A prvo je potrebno se sploh pogovoriti.

Tukaj imate vsi ideje kot da sta partnerja dve zdrave in stabilne osebe. Če bi takšne bile, bi do situacije sploh ne prišlo. Situacija je takšna kot je. Odnos je pokvarjen. K temu sta prispevala oba. En je delal tako, drugi dopuščal. Celotna njuna komunikacije je tako deformirana, da se o ničemer ne moreta sporazumeti.

In konkretno predlagam, da najdeta pot za pogovor in poslušanje. Če jima to uspe, bosta lahko tudi ali živela še naprej skupaj ali pa se ločila. Za obe varianti je potrebna komunikacija. Brez komunikacije pa je vedno nasilje - psihično ali fizično. A tudi nasilje je v bistvu ne odraz moči ampak je odraz nemoči.






(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Ne zdržim več!
17.7.2008 9:11:17   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Brez komunikacije pa je vedno nasilje - psihično ali fizično. A tudi nasilje je v bistvu ne odraz moči ampak je odraz nemoči.



Ja itak je to obrambni mehanizem.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Ne zdržim več!
17.7.2008 9:50:44   
mojamura
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: mojamura
morata to želeti in delati na tem oba. en sam ne more nič.

Ko zaidem s poti, ko se izgubim -

žena, ki odide = manj kot pol počene p.... piksne
žena, ki se bori, da reši zakon, družino in mene = neprecenljivo






če se ti nočeš spremeniti oz. prilagoditi oz. boriti - zakaj bi ona morala biti neprecenljiva in ostati v takšnem zakonu in se boriti - za koga?? efekta na tebe itaq ne bi naredila, če ti n bi bil pripravljen na to.




IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil


In konkretno predlagam, da najdeta pot za pogovor in poslušanje. Če jima to uspe, bosta lahko tudi ali živela še naprej skupaj ali pa se ločila. Za obe varianti je potrebna komunikacija. Brez komunikacije pa je vedno nasilje - psihično ali fizično. A tudi nasilje je v bistvu ne odraz moči ampak je odraz nemoči.





ta tvoj predlog sam po sebi sploh ni slab, a spet je problem v tem, da če recimo žena postane ''neprecenljiva'', njemu pa se kratko malo je**, oz. mu dol visi za vse skupaj....kaj lahko pričakuješ od takšne situacije?? Ne moreš nekoga dobesedno prisiliti, da komunicira s tabo, da se pogovarja o njegovih najglobjih čustvih in problemih, če sam ni pripravljen na to.
ja tisti moški, ki se fizično izživlja nad ženo, kaže svojo lastno nemoč nad kontroliranjem življenja - j slabič. Povej pa mi potem, kaj je njegova žena, ki to prenaša....neprecenljiva?

kiki je napisala, da mož ni sexal z njo od leta 2006 - pa se ti to zdi normalno, da en zdrav odrasel moški naenkrat preneha čutiti potrebo po spolnosti....da si ga, po domače povedano, že skoraj dve leeti na roke meče? mislim, da ni tako....

< Sporočilo je popravil mojamura -- 17.7.2008 9:52:45 >


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Ne zdržim več!
17.7.2008 10:21:04   
kalbo
žena, ki se bori, da reši zakon, družino in mene


... in za to reskira duševno zdravje otrok.... a dej, ne nakladej. Če hočeta stvar rešit oba, pride v poštev tvoje dolgovezenje ja, sam če želita stvar rešit oba do take štale niti ne pride.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?