|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2008
21.9.2008 20:37:03   
MARTINŠČICA
Hojla!

Mi smo imeli v sredo pregled v neonatalni ambulanti, kjer so ugotovili, da so 3 kapljice vitamina D3 premalo za naša dva korenjaka in smo povečali dozo na 6 kapljic. Upam, da bosta imela potem dovolj "trdi bučki". Drugače pa imata sedaj takele mere:
Črt: 6000g, 65cm, OG-42cm
Vitan: 4350g, 57cm, OG-40cm

Ponovno kontrolo imamo v starosti 1 leta. Sicer je pa razvoj obeh primeren za korigirano starost 2,5 mesecev.

Na fizioterapijo pa sedaj hodimo z obema (no, saj smo že prej, le da je Vitan konkretno telovadil s fizioterapevtko, Črt pa bolj na easy z mano).

Recept za blazino AIREX je nam napisala zdravnica v RA.

Odkar smo prišli z morja, sta povečala obrok za 30ml. Sta prava jedca in danes smo že 3.dan spali od 21. do 7. Noro. Kar ne morem verjet. No, danes pa spita že od 20.ure.

Koliko imate oblečene tamale za ven? Kaj vse jim oblečete?

Opažam, da bodo košare kmalu premajhne za naša dva. Kaj pa vaši vozički, imajo kaj daljše košare? A se potem kar sede vozijo naokrog, al kva? To mi ni čist jasn user posted image .


Toliko, sedaj grem pa perilo obešat, likat ...
LP Martinščica



_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu tinkara2008)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Dvojčki 2008
21.9.2008 20:38:16   
GoYa
Sayuri, mislim, da recept dobiš pri pediatru v razvojni. Sicer ti ni treba čakati naslednji pregled. Lahko jo tudi pokličeš za recept. A morate že telovadit doma? Mi imamo prvo NFT v sredo. Me pa moti, da razvojna pediatrinja na izvid ni napisala, da se izteguje (zvija nazaj glavo in ritko). Pod diagnozo je napisala samo motnje mišičnega tonusa in sledenje razvoja zaradi ogroženosti Z03.9. Kaj to pomeni (Z03.9) pa nimam pojma user posted image

_rebeca_, upam, da ste imeli lep krst.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Dvojčki 2008
21.9.2008 20:41:44   
GoYa
IZVIRNO SPOROČILO: MARTINŠČICA

Koliko imate oblečene tamale za ven? Kaj vse jim oblečete?

Opažam, da bodo košare kmalu premajhne za naša dva. Kaj pa vaši vozički, imajo kaj daljše košare? A se potem kar sede vozijo naokrog, al kva? To mi ni čist jasn user posted image .



Jaz jima oblečem bodi, pa čez debelejšo jopico. Spodaj pa hlače, nogavičke in štrikane copatke ali supergice.

Drugače mi nismo imeli v vozičku košar. Vozijo se ravno tako leže, no sedaj sta že malo privzdignjena.

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Dvojčki 2008
22.9.2008 21:53:47   
MARTINŠČICA
Hojla!
Zanima me, kje shranjujete kreme (hladilno mazilo, mleko za telo ...) za nego dojenčkov po kopanju. Naša dva se namreč zdereta kot jeshasrja, ko ju namažem z mlekom za telo, ki ima sobno temp. (22°C) , pa čeprav kremo prej razmažem po svojih rokah. Res je zoprno, ker tako uživata v kopanju, brisanju, masaži ..., pri hladilnem mazilu in mleku za telo je pa cela štala.
Torej, kam jih daste (kremice namreč) na radiator, v kurilnico?

Hvala za nasvete.

LP Martinščica

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Dvojčki 2008
23.9.2008 9:23:16   
sayuri
goya v četrtek imamo prvič fizioterapijo. Sem šla zdajle napotnici gledat, pa so takšne šifre gor, da nč ne zastopm user posted image user posted image user posted image   MAter ti zdravniki ne znajo pisat user posted image
Martinščica, jaz imam te kremice vse na previjalni - torej sobna temperatura.

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   [Brisano sporočilo]
23.9.2008 23:10:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 231
   [Brisano sporočilo]
25.9.2008 9:29:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Dvojčki 2008
25.9.2008 12:45:40   
sayuri
NAša dva čmrlja sta zdajle vsa utrujena zaspala. DAnes smo imeli prvič fizioterapijo v Kočevju user posted image . V avtu sta lepo zaspala, potem sta bila pa čisto nezadovoljna, ker smo ju tam prebudili user posted image . Zara je pokazala vse svoje pevske zmožnosti user posted image , Lovro se je pa tud nekaj repenčil user posted image . Fizioterapevtka je zlo prijetna. user posted image  Pokazala nam je pravilno slačenje, oblačenje, polaganje, dvigovanje, hranjenje in nošenje. MI je všeč, ker ona z enim dela, jaz z drugim. PA vsako stavr sem jo 100x vprašala user posted image , ker sem ziheraške sorte. user posted image  NAslednji obisk je čez 14 dni. user posted image  Sem pa v tem dežju z obema lupinicama komaj sfolgala user posted image . Še dobro, da poznam "skrivni vhod" v ZD user posted image user posted image user posted image , da sem čisto do vrat zapeljala. user posted image


Me pa zanima, a za tisti dodatek za nego otroka moram imet kakšne izvide, priporočilo pediatra al samo obrazec oddam?

< Sporočilo je popravil sayuri -- 25.9.2008 12:47:02 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Dvojčki 2008
26.9.2008 10:53:56   
Skye
IZVIRNO SPOROČILO: emamair

Tiste, ki imate FTH, recite razvojnemu pediatru, da vam da napotnico za blazino za vaje (Airex), vam pripada. 


hvala za info ema user posted image

sem vprašala, pa baje pripada samo tistim mamicam, katere imajo user posted image z velikimi težavami, kot so npr. cerebralna paraliza itd..
Sicer je rekla, da jo nekateri pediatri predpišejo tudi pri manjših težavah, ampak so zelo redki.


Rebeca user posted image user posted image user posted image za uspešno prestani krst in user posted image user posted image user posted image za pridnost tvojih dveh  user posted image user posted image


Moji dve princeski pa me zadnje dni kar malo spravljata v obup.....sta namreč postali zelo neješči, drugače sta pa sicer OK, nasmejani....upam, da je to samo obdobje, kajti če se bo tako nadaljevalo ne vem kako bo šlo naprej z njuno kilažo user posted image




_____________________________

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: Dvojčki 2008
26.9.2008 12:03:12   
emaa
sicer pa v Naklem v Vita Centru prodajajo tudi Airex, ta mali je bil pomladi 130€, ta veliki pa cca 200€, se pravi take blazine kot jih imajo na FTH.

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: Dvojčki 2008
26.9.2008 14:20:45   
filipinka
ojla! Hitro se malo vklopim...no, nam je pa naša osebna pediatrinja brez problema napisal blazino Airex, pa tudi žogo. blazina je fantastična, vsi smo na njej!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: Dvojčki 2008
26.9.2008 22:11:51   
vivema
Naši pupi sta stari več kot 1 leto, zato se je nabralo kar nekaj oblačil.
Sicer ne vem, če se to lahko tukaj dela, ampak če je kakšna mamica zaineresirana, ker imam kar nekaj podvojenih zadev http://vivema3.moj-album.com/

LP vsem in vašim sončkom.

Aja, pa še to, blazine Airex smo v naši RA dobili vsi, ki smo obiskovali fizioterapijo, če so bili to dvojčki, pa je zdravnica napisala ta veliko blazino, tko da kar mal potečnarite, vam pripada, saj priporočajo, da so otročki na trdni podlagi in temu je namenjena blazina.

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: Dvojčki 2008
27.9.2008 10:47:57   
MARTINŠČICA
Tudi mi smo dobili recept od pediatrinje v razvojni ambulanti in sicer za vsakega od dvojčkov posebej, tako da imamo dve. Sta hipotona. Zato hodimo na fizioterapijo.

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu vivema)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: Dvojčki 2008
27.9.2008 15:39:15   
tinkara2008
Ojla,kje ste, a se tako kot jaz ukvarjate z user posted image user posted image    saj sta kot vreme ,a bo že bolje user posted image user posted image .

Meni v razvojni ni nič rekla o hipertonosti (vsaj zdi se mi ,glede na to da nimamo terapij) ampak ko sem malo brskala po forumih, mislim da  ima naša Sara tudi malce "trše" vratne mišice saj ko jo vzamem v naročje je ful trda in zateguje nazaj glavico ampak to ne vedno tako da res ne vemuser posted image user posted image user posted image .


Pa še nekaj me zanima, ali je dobro da imam prekuhano vodo v termovki saj sem jo do sedaj pogrevala v mikrovalovki ampak mislim da bo bolje če jo imam v termovki,kaj pa veuser posted image user posted image

Še to se moram "pohvalit", da me je Tim "prisilil" da se samo dojiva, ker po steklenički enostavno ni hotel več piti.Tako da ga zdaj sicer večkrat pristavim a je bolj zadovoljenuser posted image user posted image user posted image .Sama pa sem tudi ful vesela saj je običajno obratno kajneuser posted image user posted image

Rebeca ja mi bomo naša user posted image user posted image  dali krstit decembra tvojima pa user posted image user posted image user posted image user posted image

Uživajte, saj bo baje jutri ful lepo vreme zato bomo izkoristili eno lepo nedeljo ČAO

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: Dvojčki 2008
29.9.2008 11:09:37   
GoYa
Uf, besna sem kot user posted image . Cel post mi je zbrisalo user posted image user posted image .

No, pa še 1x.

Sayuri, vlogi za dodatek za nego priložiš izvid pediatrinje iz razvojne. Če imaš še kak izvid (od kakega drugega zdravnika), ga priloži, nič ne bo škodilo.

Glede blazine airex bom jutri poklicala pediatrinjo iz razvojne in jo vprašala, če jo lahko dobimo. Baje res pridpada samo določenim. Tudi osebna P je ne more dati. Tako mi je razložila fizioterapevtka.

tinkara2008, voda v termovki je prav fajn, ker imaš tako vodo dlje časa lih ta prave temperature. Je posebej priročno, ko kam greš in nimaš možnosti vode pogreti.
No, pri nas je pa obratno. Alja je opustila dojenje in je na flaši. Doji se samo še zjutraj, ko se zbudi, da mi ni treba na pol  v spanju pripravljati flaše. Lisička noče več vlečti oz. vleče in se hitro naveliča, tako da se ne naje dovol. Tako smo pristali na flaši. Taj pa še vedno vztraja pri dojenju. On pa niti ne zna iz flaše piti. Sem mu parkrat probala dati, pa se tako užaljeno dere.

V petek smo imeli sistematski. Taj ima že 7550 g in 66 cm, Alja pa 5750 g in 62 cm. Sedaj je razlika med njima 1800 g, kar je točno 2x toliko kot ob rojstvu. Imata pa oba zamašene noske user posted image , pri Alji je P celo videla pordelo uho, zato nista bila cepljena. In bomo morali v sredo nazaj za cepljenje, če bosta do takrat ok.

Drugače pa moram pohvaliti Taja, ker je danes prespal celo noč user posted image user posted image , in sicer od 19.30 do 5.30 in potem še do 7h. Mogoče gre tudi on po Aljinih stopinjah in bo končno začel spati celo noč. Ali pa je bila samo muha enodnevnica. Upam, da ne.

No, danes bo en čudovit sončen dan, zato ga lepo izkoristite za sprehod z vašimi sončki.

LP

(odgovor članu tinkara2008)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: Dvojčki 2008
29.9.2008 11:39:19   
sayuri
Goya, bravo za Tajevo celonočno spanje in za dojenje user posted image user posted image user posted image . JAz bom še kar nekaj cajta čakala na ta "čudež" user posted image . ZAdnji teden je bil ful ful naporen ponoči in podnevi. Ponoči sta se mi zbujala na 2 uri, čez dan nista nič spala user posted image user posted image user posted image , ZAra je bila sploh skoz sitna user posted image . Men je blo že prav slabo od utrujenosti user posted image . Zdaj sta pa 2 noči spet super user posted image user posted image user posted image . Vsak se samo 1x zbudi. Edina težava je ta, da Lovro zvečer nikakor noče zaspat. TAko je ura že 22.00 ali celo 23.00, ko komajda zaspi user posted image  Se ap tudi pri nas vidno veča teža med Lovrom in Zaro. SAj on je tudi večji jedec, kot ona. user posted image  PA prav tako, kot Alja, se nekaj zmišljuje pri meni user posted image . Včasih bi jedla, včasih ne bi in me prav odriva. user posted image  

NAša dva sta tud prehlajena. Ne fajn, ampak sta. Tko da, jima moram 3x na dan nosek s fiziološko in Baby vacom sčistit. Sicer v nosku ni videti sluzi, jo imata pa globje. Se bojim, da ne bi šlo kaj na ušesa, zato sem kar vztrajna s tem čiščenjem. PA Lovro ima v četrtek operacijo kile napovedano, ampak dvomim, da bo šel.user posted image Jutri imam pregled z njim pri pediatrinji, pa bo ona ocenila. V sredo imamo pa UZ glavce na Pediatrični.

tinkara2008 jaz mam že od vsega začetka vodo v termovki. Se fajn obnese user posted image

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: Dvojčki 2008
30.9.2008 11:03:04   
vili1205
Tudi mi bi se vam pridružili.14.8.2008 sta na svet pijokali Zala(2260,44)in Lara(2240,46)!PDP je bil 3.9.2008!Pri prvem pregledu pri pediatru 16.9.08 je imela Zala(3650,50) Lara pa(3550,50)!Se delno dojimo,en obrok ena,druga dobi flaško,pri dugem obroku pa obrnemo!Zanima me kako pogosto ste jih hranle pri 7 tednih podnevi in ponoči!Kolk časa so vam ponoči spali?

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: Dvojčki 2008
30.9.2008 11:35:39   
Rahelca
Ojla, izgleda, da sta naša dva redka če ne celo edina, ki ne hodita na fizioterapijo. Kontrolo imata šele novembra.
Tudi mi nismo bili cepljeni, ker imata zamašene noske. V ponedeljek gremo zopet. sem se odločila in ju bom cepila proti rota virusu. Je naša sara imela blazne težave, tudi v bolnici sva bili. Ne reskiram.

Naša dva spita, sem vse zlikala. Nimamo še sušilca, čeprav mi tudi likat paše. me pomiri.
Ponoči še ne spita celo noč, zbudita se na 3-4 ure. Ana je zadnjič skoraj prespala. Ju pa točno ob petih zjutraj črviči in napenja. A katera ve, kako pomagat? Pa pijeta nežen janežev čaj. Ampak ta budilka ob petih je pa nora. Sploh zaradi SAre, ki se zbuja.

Uživajte, upam, da ste zunaj. lp

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: Dvojčki 2008
30.9.2008 20:10:07   
GoYa
Vili1205, dobrodošla med nami. Tvoja dvojčka imata le 2 dni kasneje roj. dan kot moja prvorojenka user posted image . Mi smo se pri 7t podnevi hranili na 3 ure, ponoči pa kadar sta se zbudila. Imeli smo 7 obrokov na dan.  Spala pa sta od 20h do 2h (Taj) oz. 20h do 4-5h (Alja), potem pa spet ob 7h.

Rahelca, ena muka vam je prišparana, ko ne hodite na NFT. Pri nas hodi samo Alja. Taj je pa en junc, ki že skorajda sam sedi. Ne rabi nobene posebne nege. Hvala bogu. Že ob rojstvu je bil težji od Line in ves čas jo prehiteva v vsem, ko ju primerjam po mesecih.

Aja, glede Airex blazine. Sem danes klicala v razvojno pediatrinjo, pa je rekla, da pripada samo tistim s težjimi okvarami oz. trajnimi okvarami. Tako da mi je ne dobimo in naj si kupimo armaflex blazine (tiste za na plažo ali aerobiko) user posted image , lahko pa tudi puzzle. No ja, bomo ponucali Linine puzzle.

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: Dvojčki 2008
1.10.2008 15:56:49   
sayuri
DAnes sva bila z Lovrom na pediatrični kliniki, kjer so mu naredili UZ glavice. Vse je vredu user posted image user posted image user posted image .Sem si tko oddahnila user posted image  Jutri pa bova sprejeta v klinični center na otroško kirurgijo - operacija dimeljske kile. Držite pesti user posted image

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: Dvojčki 2008
1.10.2008 20:14:53   
GoYa
user posted image user posted image user posted image  Lovro za dober izvid glavice. Za jutri pa user posted image user posted image user posted image user posted image , da bo operacija uspešna.

Mi smo pa bili danes cepljeni.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: Dvojčki 2008
1.10.2008 20:58:51   
l.daisy
dober večer...

IZVIRNO SPOROČILO: Rahelca

Ojla, izgleda, da sta naša dva redka če ne celo edina, ki ne hodita na fizioterapijo.



tudi naša dva sončka nimata FTH... jo nimata za kaj imeti, HB... user posted image
v bistvu se prav zaradi tega skoraj ne javljam tukaj, ker nimam o tem nič povedati... user posted image
fantka še vedno spita celo noč (20.00-6.30, za vikend, ko ima ati čas in ju vzame k sebi v veliko posteljo, celo do 7.30/8.00), jesta petkrat dnevno in pojesta dnevno cca. 1.000 ml (+/- 50 ml) vsak... pri treh mesecih sta imela cca. 7,5 kg in bila velika 64 cm, no, po zadnjih meritvah doma imata cca. 8,5 kg in 67/68 cm... user posted image
cepljenje je starejši prestal ok, mlajši pa je bil dva, tri dni ves narobe... naslednjo dozo imamo sredi meseca, že danes teden pa kontrolo kolkov...

uživajte...


_____________________________

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: Dvojčki 2008
1.10.2008 20:59:24   
l.daisy
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

DAnes sva bila z Lovrom na pediatrični kliniki, kjer so mu naredili UZ glavice. Vse je vredu user posted image user posted image user posted image .Sem si tko oddahnila user posted image  Jutri pa bova sprejeta v klinični center na otroško kirurgijo - operacija dimeljske kile. Držite pesti user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image

pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za jutri...


_____________________________

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: Dvojčki 2008
2.10.2008 9:40:10   
GoYa
IZVIRNO SPOROČILO: l.daisy

pri treh mesecih sta imela cca. 7,5 kg in bila velika 64 cm, no, po zadnjih meritvah doma imata cca. 8,5 kg in 67/68 cm... user posted image



uau, l.daisy, tvoja dva pa sta korenjaka user posted image user posted image user posted image . Sem mislila, da je moj Taj junec, ki ima 7,5 kg pri 4,5 mesecih, pa ga tvoja dva krepko prekašatauser posted image .

drugače pa se lahko lih tako javljaš, če utegneš. saj ni debata samo o FTH user posted image

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   [Brisano sporočilo]
2.10.2008 14:13:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu GoYa)
  Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?