|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2008
6.9.2008 22:07:42   
sasi13
jz pa si bom jutr zvečer vzela čas in vam bom odgovorila na vaša vprašanja in še napisala kaj o naših dveh fantičih.

_____________________________

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Dvojčki 2008
7.9.2008 21:46:18   
GoYa
IZVIRNO SPOROČILO: Skye

joj kako sem bila presenečena, ko se je Lia naglas nasmejala...sem prvo mislila, da bo začela jokati....pa je bil v bistvu smeh....


user posted image user posted image  pri nas je blo isto, sem mislila, da bo jokala...pol pa hitro po kamero in posnet user posted image user posted image

Rahelca, jaz sem začela dajat Taja občasno na trebuh spati, ko je imel krčke. Mu je tako pasalo in jih je lažje prenašal. Pol sem pa ugotovila, da tako tudi lepše spi in sem ga prvo samo čez dan dajala na trebušček. No, čez dan še vedno spi samo na trebuščku, zvečer pa ga sedaj dam na hrbet in ko se ponoči zbudi, ga samo prevalim na trebuh. Včasih "pali" in zaspi dalje, včasih pa mu moram dati še za jest. Pri Alji pa je tako, da če spi na hrbtu, se zelo hitro zbudi in jo dajem čez dan in ponoči na trebuh spat.

Proti rotavirusu pa se lahko cepi do 6. meseca starosti. Naj me prosim kdo popravi, če ni tako, ampak mislim, da bo držalo. Dobijo pa dve dozi in vmes med prvo in drugo mora miniti nekaj časa (če se ne motim 4 tedne). Mi smo prvo dozo dobili 8. 8., drugo bomo pa 26. 9.

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Dvojčki 2008
8.9.2008 21:40:08   
miska_32
Evo, pa se še jaz pofočkam. Rodila sem 24.2. s carskim rezom, GA 36 4/7, Neva 46cm, 2170g in Nejc 47cm, 2380g.  Oba sem dojila na polno 4 mesece. Neva je še dojena, Nejc pa je na AM. Nejc prespi celo noč. medtem ko se Neva doji cca3 krat na noč. Ne štejem več. Smo pa že uvedli GH, trenutno smo na treh obrokih GH. Naj povem še, da je Neva imela močan refluks, ki je izzvenel z uvedbo GH. Glede krčov pa je takole. Neva jih je mela celih 6m. Potem pa je bilo takole: tako kot so prišli so tudi odšli. Seveda pa sem vseskozi uporabljala kapljice Antiflat. Nejc krčev ni imel. Trenutno smo v fazi skorajšnjega plazenja, zobkov še nimamo, nas pa mučijo. Vsak dan smo min. 2 ure zunaj, seveda če vreme to dopušča. Kaj naj rečem. Pridna sta. Redko jokcata pa še to takrat, ko mata razlog. Pa da ne pozabim, imam še 4 letnega sina, pravtako rojenega s carskim rezom. Prvorojenec je šele s septemborm začel hoditi v vrtec, prej pa sem imela vse tri doma. Bilo je pestro, še posebej, ko je mož kar nekajkrat odšel na službeno pot v tujino za 4 dni. Takrat sem bila s tremi sama. No potem pa se me je tašča usmilila in je ta velikega čuvala 3 dni v tednu do kosila. Prava milina. Ampak vse se da. Tako da sedaj, ko ta veliki začel hoditi v vrtec, se mi včasih zdi, kot da sem na dopustu. Z ljubosumjem nismo imeli težav, ker je bil veliki brat doma. In vedno, ko smo se odpravljali od  doma, je bilo vse v duhu, kar si veliki brat želi. Tako je bil tudi prehod v vrtec lažji. Aja, proti rotavirusu smo se cepili (otroci ga dobijo oralno v dveh dozah) in je v Lj stal po glavi 150 evrov. V razvojno hodimo in je zaenkrat BP. Res pa je, da sem od rojstva izvajala pravilen handling. Aja pa še  v tolažbo vsem mamicamj, ki imajo krizo s spanjem. Tudi  jaz nisem nevemkako spala na začetku. Dojila sem oba na polno in to na 3 ure. Ampak, ko oba popedenaš ti ostane največ 1 in 1/2 ure spanja spanja. Takrat sem si vedno rekla tole; pa kaj se smiliš sama sebi, poglej imaš srečo, rodila si 2 zdrava otroka, nič jima ni, hvala bogu, imaš peglo na paro, ekonom lonc, pa pralni stroj..... in mi je blo lažje prebrodit začetne težave. Otroci rastejo in z dneva v dan je lažje. Pa ne mislim  tule pametovat. Sama sem po drugem carskem rezu doživela hud poporodni zaplet in sem srečna, da sem še med živimi. tako, da me moji otroci z vsakim dnem bolj navdihujejo. No pa naj bo za 1. dovolj. Se beremo in tipkamo.  Nočko.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Dvojčki 2008
8.9.2008 21:47:51   
miska_32
Aja pa pozabla povedat, da sa že prava korenjaka. Neva je 67cm  in 7800g, Nejc pa 70,5cm in 9800g. Nočko.

(odgovor članu miska_32)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   [Brisano sporočilo]
8.9.2008 21:52:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu miska_32)
  Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Dvojčki 2008
9.9.2008 13:13:17   
GoYa
miska_32, dobrodošla user posted image

user posted image user posted image user posted image  za pozitivno razmišljanje. Vse je treba obrniti sebi v prid.
Vidim, da nas je kar nekaj takih, ki imamo poleg dvojčkov že enega navihančka doma. Ja, res je pestro s tremi, ampak vse se da. Jaz moram sicer priznati, da sem v začetnih mesecih imela zelo veliko pomoči in še vedno je na voljo, čeprav se iz dneva v dan čedalje lažje rihtamo.

No, danes sem peljala Aljo v razvojno. Nisem vedela, da user posted image jezička ne smejo imeti zunaj. Alja ga ima neprestano zunaj in to ni v redu. Ga moram notr "porivat". Drugače pa zateguje, kar smo že vedeli, zato bomo telovadili in hodili na fizioterapije. Pa v levo stran ni hotela z očmi do konca pogledat žogice. Se pri eni točki kar ustavi in ne gre dalje. In tako parkrat. Upam, da res samo ni bila pri volji in bo naslednjič bolje, sicer bomo morali k okulistu. Bom doma malce spremljala.

Drugače pri nas nič posebnega, le noska imata oba zamašena user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Dvojčki 2008
10.9.2008 16:35:32   
tinkara2008
No pa bi se pofočkala oziroma se vam pridružila tudi jaz, mamica dveh sončkov.Rodila sem s CR 14.7. dečka Tima 46cm 1 950g  in deklico Saro 46 cm 1890g v 36 3/7 tednu.Oba sta bila v toplih posteljicah samo en dan vse ostalo je bilo ok.Zdaj sta že prava korenjaka vsaj Tim saj tehta že 4450 je vedno lačen delno ga dojim in mu še dodam AM Sara pa ima 3100g   in ima verjetno alergijo na mleko saj ima iste znake kot jih je imela naša 10 let stara  Nika, ki je bila alergična na mleko in jajca, zato je na AM ha pre in bo vsaj še nekaj časa saj imamo pregled 13.10. v LJ.user posted image             Nika mi je v veliko pomoč in mi zdaj ko je šola kar manjka.Glede spanja pa tole je naporno ampak res je da je največje bogastvo če so otroci zdravi tako da bomo ostalo že potrpele kajne!?Drugače sta moja dva nasplošno kar pridna saj se zbujata na 3 do 4 ure zgodilo pa se je tudi 5 kar je bil praznik.Timu je glavno da je sit Sari pa se vidi da ji nekaj ne štima saj je včasih ful nemirna in jokava a če ne bo hujšega bo že.Tako, to bo za prvič, če sem kaj pozabila me vprašte in če sem se kaj zmotila mi ne zamerite saj sem nova tako in drugače (na forumu nasploh).user posted image
Mejte se in se pišemo čao.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Dvojčki 2008
10.9.2008 21:20:07   
mokatela
Evo, da se se jaz pridruzim user posted image , ce je se kaj prostora za nas user posted image ... Mal heca user posted image

Mi smo pa 2. 8. 2008 dobili Mineo (41.5 cm in 1.520 g) ter Manjo (43 cm in 1.600 g). Rodili sta se z nujnim CR v 33. tednu. 33 dni sta bili potem v bolnici (sepsa, tezave z dihanjem, izlitje krvi v pljucka, tahikardija) in prejsnji teden smo prisle domov user posted image user posted image user posted image .  Doma se hranimo na steklenicko in imamo probleme z zaprtjem. Danes smo uvedle ene kapljice, ki nam jih je predlagala patronazna in malo zmanjsali kolicino obroka. Zaenkrat dobro kaze. Krcev je malo manj, pa tudi vec spimo. Jemo 6 x na dan, spimo, mal rogovilimo, da mami in atiju ter babici ni prevec dolgcas user posted image . Ob lepem vremenu se pa podamo na sprehod in ful uzivamo user posted image .   Noci enkrat prespimo, enkrat pa *igramo karte* kot bi ati rekel nekje do polnoci. Sploh prve dneve je bilo mal zmesnjave glede nocnega spanja.  Jutri imamo posvetovalnico. Potem pa oktobra in novembra nekaj kontrol pri dohtarjih.

V glavnem pa smo pridni, lepo napredujemo in pravo veselje v hisi.

(odgovor članu tinkara2008)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   [Brisano sporočilo]
10.9.2008 22:12:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mokatela)
  Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Dvojčki 2008
11.9.2008 12:34:23   
GoYa
Tinkara2008 in mokatela, dobrodošli user posted image .

A ste ve kaj primerjale cene hrane v Kolinski in Mullerju. Danes sem tasta poslala v Mullerja in pride preračunano škatla Milumila v Mullerju isto kot v Kolinski s popustomuser posted image user posted image user posted image . V Mullerju so sicer manjša pakiranja (800g), ampak ko preračunaš v €/100g pride skoraj ista cena, tako da je ta Kolinska en pesek v oči user posted image . Govorim za Milumil, ne vem pa, kako je za drugo hrano. Sem slišala, da je pri Aptamilu AR še večja razlika user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Dvojčki 2008
11.9.2008 13:20:11   
tinkara2008
Ojla,jaz sicer še nisem bila v Kolinski imam kartico in ko bom v LJ bom še preverila ampak kot mi je znano je v Mullerju mleko cenejše saj stane 11.99,sem tudi mnenja,glede na to kar cen poznam,da je Muller še najcenejši in to glede mleka,plenic,podlog za previjanje in tudi igrač pa še kvaliteta je ok.user posted image user posted image
A ima katera izkušnje z refluksomuser posted image Patronažna mi je rekla da je pri Sari možno tudi to saj skoraj vedno po obroku bruha sicer ne v loku ni pa tudi tako malo.Poleg tega pa se skoraj vedno ko se naje začne zvijat in krilit z rokami
user posted image user posted image user posted image user posted image
Se slišimo čao
 

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Dvojčki 2008
11.9.2008 14:40:07   
Skye
Pozdravljeni Tinkara2008 in mokatela...dobrodošli med nami user posted image user posted image user posted image user posted image
Mokatela tvoji dve pupi pa sta pravi borki user posted image user posted image



Glede nakupa hrane in plenic...mi že od vsega začetka kupujemo v Mullerju...za Kolinsko niti vedeli nismo user posted image .
Pa vidim da smo se pravilno odločili user posted image

No plenic nam zdaj nekaj časa ne bo potrebno kupovati, saj smo jih dobili od Tuša kar nekaj user posted image ...in za enkrat se super obnesejo.


IZVIRNO SPOROČILO: tinkara2008


A ima katera izkušnje z refluksom Patronažna mi je rekla da je pri Sari možno tudi to saj skoraj vedno po obroku bruha sicer ne v loku ni pa tudi tako malo.Poleg tega pa se skoraj vedno ko se naje začne zvijat in krilit z rokami



Naša Lia včasih bruhne kar nekaj mleka nazaj ven...ponavadi se to zgodi, ko se preveč naje, ali po hranjenju ne podre dovolj konkretnega kupčka.
Ker to ni na dnevni osnovi smo refluks izključili...pa tudi za refluks je ponavadi značilno polivanje v loku.
Pač pazimo, da vedno podre kupček, ležišče (vzglavje) smo ji malo dvignili, ter začelu hraniti z Aptamil AR in moram reči, da je veliko bolje .

Jaz ti predlagam, da to omeniš pediatru...on ti bo najbolje svetoval kako dalje........kolikor sem slišala obstajajo prav posebni testi s katerimi se odkriva refluks.


< Sporočilo je popravil Skye -- 11.9.2008 14:41:41 >


_____________________________

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu tinkara2008)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Dvojčki 2008
11.9.2008 21:11:02   
sasi13
oblubla sm vam da vam bom kej napisala ampak enostavno ni časa, ob devetih grem pa že v posteljo ker sm full utrujena. takoj ko bo mal več časa se javim.

_____________________________

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Dvojčki 2008
12.9.2008 8:34:01   
miska_32
A ima katera izkušnje z refluksomuser posted image Patronažna mi je rekla da je pri Sari možno tudi to saj skoraj vedno po obroku bruha sicer ne v loku ni pa tudi tako malo.Poleg tega pa se skoraj vedno ko se naje začne zvijat in krilit z rokami
user posted image user posted image user posted image user posted image


Pozdravljene dvojne!

Moja Neva je imela močan refluks, ki se je pojavil že tretji dan v porodnišnici. Izvajali smo vse preventivne ukrepe: spanje na desnem boku, dvignjeno ležišče za 30°, mali obroki cca. 20 ml pa podiranje kupčkov, pa spet dojenje..... ampak nič ni pomagalo. Bruhala je še vedno v loku. Ker je bila stalno lačna, sva se dojili tudi na uro in pol. Pa vendar je pridobivala na teži, zato nismo odšli na nadaljne teste. Ko je dopolnila 4mesece, sem začela uvajati gosto hrano. Najprej le nekaj žličk riževih pahuljic od Milupe, pol pa dojenje. In sem opazila, da bruha manj. Pol sem riževim pahuljicam dodala malo banane, itd.  Skratka po dveh mesecih skoraj ne bruha več oz. tako kot vsi normalni dojenčki. Res pa je, da je imela močne trebušne krče, čeprav sem bila na strogi dieti. Iz  svoje  prehrane izključi vse, kar bi jo utegnilo črvičiti (npr. tople kumare, bučke, čebulo, česenj, ..čim manj surove zelenjave...). Meni se zdi, da sem teh pol leta preživela le na testeninah, krompirju in mesu, še goveje juhe nisem smela jesti. Vseskozi je tamala dobivala tudi kapljice Antiflat proti krčem. Moji so pomagali oz. lažje je podrla kupčka. Sicer pa čas celi rane. Po 6m so krči izzveneli in tudi bruha ne več. Pa rediti se je začela normalno. Kaj naj rečem, veliko sreče pri eksperimentiranju.
Se tipkamo.

(odgovor članu tinkara2008)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Dvojčki 2008
12.9.2008 8:57:23   
tinkara2008
Ojla hvala za inf. ampak najbrž ni to refluks ker ne bruha v loku,do včeraj smo imele mleko AP HA PRE zdaj pa ji dajem ap 1 in mi do zdaj še ni bruhala user posted image user posted image  tako da upam da bo to pravi recept, je pa res da ima že nekaj izpuščajev po obrazu tako da bo najbrž to res alergija upam da bo čimhitreje tu 13.okt. da vidimo ali je to to.
Zanima me kdaj ste šle ve prvič na "dopust"user posted image  mi bi šli nov.ko bosta user posted image inuser posted image  stara 4 mesece pa ne vem ali je to prezgodajuser posted image user posted image
čao 

(odgovor članu miska_32)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Dvojčki 2008
12.9.2008 10:54:07   
mokatela
Podravljene user posted image

Smo bili vceraj pri pediatru in je zaenkrat vse OK user posted image . Smo ze lepo zrastli in se mal zredili. Manja je velika 47 cm in tezka 2.585 g, Miena pa 46 cm in 2.450 g. user posted image user posted image user posted image . Vceraj smo se cel dan samo kakali in se previjali user posted image . Imata mal tezave s kakanjem in ju potem napenja in ju dajejo krci, pa nic ne spita user posted image . Recimo vceraj smo imeli celo popoldne in vecer do 22.ure veselico zaradi tega user posted image . Jesta pa ko nori user posted image . Skratka dolgcas ni user posted image

(odgovor članu tinkara2008)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Dvojčki 2008
12.9.2008 16:33:05   
sayuri
Mi smo iz morja user posted image . Smo ujeli še lepe, vroče dni.user posted image  Bilo je lepo, otročki so bili pridni, mene so napadli komarji in imam od kolen dol 22 pik user posted image  Me srbi, kot user posted image .

Filip je nadvse užival, dvojčka sta bila tako, ko doma.user posted image  Morski zrak ni nič kakšnih čudežev s spanjem naredil user posted image . Smo pa imeli zoprno izkušnjo.user posted image  V sredo so nas oropali. Vlomilca sem presenetila med delom. user posted image  Kljub temu je odnesel moj mobitel in digitalni fotoaparat. Moževa denarnica z vsemi okumenti in karticami mu je pa pri begu padla na sosedovi terasi. Joj, kako sem se jaz zoprno počutila user posted image . Policija je sicer vse popisala, pa tud hotel ima vse zavarovano, tko da lahko vsaj kak € pričakujemo user posted image

Dobrodošle nove dvojne mamice user posted image user posted image user posted image

Za komentarje nimam časa user posted image

Goya, Zara tudi kaže jeziček včasih. Men je to tko prisrčno. A da ni vreduuser posted image  Mi imamo razvojno v torek.

(odgovor članu mokatela)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Dvojčki 2008
13.9.2008 20:43:48   
GoYa
IZVIRNO SPOROČILO: tinkara2008

Zanima me kdaj ste šle ve prvič na "dopust"user posted image  mi bi šli nov.ko bosta user posted image inuser posted image  stara 4 mesece pa ne vem ali je to prezgodajuser posted image user posted image
čao 


Ni prezgodaj. Mi smo šli avgusta do Zadra pri njunih 3,5 mesecih.

Sayuri, vi ste pa res imeli srečo in izkoristili še zaden sonček. Zdej se je pa totalno sfižilo user posted image .
Uf, vlomilca ste imeli user posted image user posted image user posted image . Ampak važno, da ste vi celi, ker danes znajo biti vlomilci zelo nevarni s kakim orožjem. Še posebej, če jih presenetiš pri delu.
Jeziček je pa pri Alji non stop zunaj. Ji pomaknem notr, pa ona spet ven, tako da nič ne pomaga moj trud, da bi ga vsaj za kratek čas pospravila. Moram vprašat naslednjič (prvo fizioterapijo imamo 24.9.), zakaj to ni v reduuser posted image . Ali mogoče katera ve?

(odgovor članu tinkara2008)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Dvojčki 2008
14.9.2008 8:05:17   
Rahelca
Goya, naša Ana tudi stalno jeziček ven moli. So mi rekli na razvojni, da ga moram masirat. Pa ga ima kljub vsemu stalno zunaj. Bolje je, ko ima dudo, samo je ne mara preveč. Pa sem pozabila vprašat, zakaj jeziček ne sme biti zunaj.

Smo imeli dva dni hude krče in vetrove. Sem bila pri P in mi je rekla, da je možno zaradi tega ker sem menjala hrano. Vedno sem kupovala v Kolinski, ko pa je bila akcija sem kupila v DM. In takrat so se pojavile težave. Pediatri vsi vedo, da je res razlika v zahodnem in vzhodnem trgu in da ima Müller dobro kvaliteto. Ker jima je spet ok, bom ostala pri Milumilu v Kolinski.
Jima pa sedaj v vodo, s katero mešam mleko, prekuham malo janeža. In ne boste verjele, da ju je nehalo napenjat. ne bi verjela, če ne bi probala. deluje.

Ana je malo prehlajena, oba imata spet vnete očke. Spet jesta na dve uri, po mojem bi jima morala dati več mleka naenkrat jan poje 170 ml, Ana pa 130.

Danes sem skoraj zmrznila. Madonca se je shladilo. Bom mogla zimsko jakno ven datuser posted image . Uživajte.
Včeraj smo bili sami, tati pospešeno renovira hišp. Pa je deževalo in nisem mogla čez cesto na Otroški bazar. A je katera bila? Lani je bilo super.
<uživajte v nedelji. Lp

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Dvojčki 2008
14.9.2008 9:46:41   
tinkara2008
Dobro jutro,kako prenašate"mraz",user posted image user posted image user posted image jaz slabo saj imam raje vročino kot hladne dni ampak se bomo očitno morali privadit na nižje temperature saj bo jesen kmalu tu.Upajmo da bo lepa da bomo lahko z našimi malčki čim več zunaj saj naša dva najbolje spita v vozičku na terasi če seveda ne gremo kam na "pohod"user posted image user posted image user posted image
Naša mala po ap1 ne bruha več sicer ima nekaj izpuščajev po obrazu a ni prehudo.Danes je spala skoraj 6 ur,Tim pa 5 tako da njima očitno prija sprememba T.
Še eno user posted image  koliko pa daš janeža na 1 liter vode,a to samo normalno prekuhašuser posted image
Uživajte user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Dvojčki 2008
14.9.2008 11:33:16   
Rahelca
Tinkara2008, na 1 liter daš približno pol male žličke. Jaz naredim bolj močnega, pa potem redčim z vodo. Jaz pač uporabljam kupljeno Jano.

Tale mraz je resuser posted image . Ampak otročkom pa izgleda dobro dene. Moja dva spita že dolgo. Smo sicer v stanovanju ampak malo zračim. Moj je Saro peljal ven, tako da grem končno malo počivat. Lp

(odgovor članu tinkara2008)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Dvojčki 2008
14.9.2008 22:23:55   
MARTINŠČICA
Hojla!

No, mi smo v petek prišli z morja, kjer smo 13 dni neznansko uživali. Imeli smo super vreme, morje je bilo toplo, res fajn. Prvi dan se je eden ko jesihar zdrl v morju, drugi pa zvečer pod tušem. Naslednje dni sta pa oba uživala tako v morju kot pod tušem. Morska klima jima je dobro dela, saj nista imela nič muckov v nosu (kar imata sicer vsak dan in jima jih po kopanju zaugam z ustno črpalko), spala sta od 21.00 do 5.00, potem pa do 9.00 ali 10.00, tako da sva tudi midva imela dopust. Podnevi smo zaradi vročine (cca 30°C) jedli včasih tudi na 2 uri, sicer pa na 3. Navadili smo se tuširanja, zato smo doma opustili kopanje v banjici. Meni je to bistveno lažje in vsaj križ me več ne boli zaradi tega. Pa še mala dva lahko dlje uživata v vodi. Veliko smo prehodili z vozičkom, tako da sem celo izgubila 1 kg, kljub basanju s sladoledom, ribami, krompirjem, pivu ... Tinkara2008, nič ni bilo prezgodaj za mala dva, 16.9. bosta stara 4 mesece, pa sta oba uživala.

Naslednji teden imamo 2x razgibavanje na fizioterapiji, pa pregled v neonatalni ambulanti, kjer nam bodo povedli ali imata dovolj trde buče ali ne in nam na novo določili št. kapljic D3 vitamina. Koliko jih ve dajete svojim malčkom? Konec meseca imamo slikanje kolkov, oktobra pa pediatra.

Tudi naš manjši zadnji mesec vsakič kako uro po obroku malo pljuva/poliva. Včasih prozorno tekočino (predvidevam, da želodčno kislino), včasih je ta tekočina pomešana s sesirjenim mlekom. Se pa to vedno dogaja, ko je vesel, ko miga z vsemi štirimi in se suka levo, desno, dviguje noge ... Tako da mislim, da je le prehitro preveč aktiven in zato poliva odvečno mleko ... Bom omenila pri pediatru, da pove, če je to lahko problem. Krčev pa nima nobeden, HB.

Mraz je pa res, mi smo s 30°C prišli na 10°C, noro.

Naša dva spta na začetku vedno na boku (menjam strani), potem pa se sama prevalita na hrbet. Na trebuh jih ne dajem, zaradi možnosti zadušitve (odsvetoval mi je tudi pediater). Baje, da so spanje na trebuhu zelo svetovali pred 20. leti, pa je bilo veliko nesrečnih primerov zadušitve ... V vozičku jih po nasvetu fizioterapevtke najprej dam na hrbet, s plenicami podložim križ, noge in ju založim s strani, da ne "opletata" sem ter tja. Vendar jima ta položaj nič kaj preveč ne ugaja. Ko na hrbtu že zeloooo nergata, ju dam na bok in potem smo na sprehiodu lahko 2 uri BP.

Glede jezička ne vem, predbidevam pa, da ni dobro zaradi zob, saj so nam že na MŠ rekli, da če otrok spi z odprtimi usti, naj spodnjo čeljust nalahno dvignemo in mu tako zapremo usta. Če pa stalno jeziček ven gleda, ima pa tudi stalno usta odprta. Zdej sem fuuuul neki pametna, no. Pojma nimam.

Mi melko kupujemo v Müllerju, če nam bo ZK odobrila, bomo mleko dobili na recept. Do tedaj ne mislim v Kolinsko in menjat vrste mleka. Sedaj imamo Bebo in ne vem, kaj bi bilo, če bi zamenjali z Mulumilom ali AM ... Si kar ne upam reskirat. Upoštevam nasvet ...

Sayuri, tole z vlomilcem pa tudi ni mačji kašelj. Pri nas sta pa doma (ko smo bili na morju) ena dva nepridiprava skakala okrog hiše, pa ju je svakinja opazila, poklicala policijo, so ju popisali, naslednji dan pa so prijeli skupino ljudi, ki so v zadnjem letu v našem koncu oropali preko 70 hiš. se nam je kar odvalil kamen.

Sasi13, dobro se spočij, da boš lahko kos vsem nalogam in forumu.

Miska_32, popolnoma se strinjam s tabo. Vse smo lahko vesele in srečne, da imamo svoje sončke. Ko se pa zasmejijo, se pa itak stopimo in pozabimo na prepogosto vstajanje, jok ...

Dobrodošle tanove! Fajn je, da nas je veliko, da izmenjamo čim več izkušenj.


Zdaj grem pa v vodoravni položaj. Nočko!
Martinščica

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Dvojčki 2008
15.9.2008 12:05:05   
sayuri
skye povej mi, če ste morali sami po plenice al so vam jih pripeljali?
KAtere številke si vzela?

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Dvojčki 2008
15.9.2008 13:53:28   
Skye
IZVIRNO SPOROČILO: mokatela
Smo bili vceraj pri pediatru in je zaenkrat vse OK . Smo ze lepo zrastli in se mal zredili.



user posted image user posted image user posted image user posted image



IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

V sredo so nas oropali. Vlomilca sem presenetila med delom.  


Uh...še dobro, da ti ni nič naredil...nikoli ne veš, kaj so zmožni user posted image



IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

skye povej mi, če ste morali sami po plenice al so vam jih pripeljali?
KAtere številke si vzela?


smo šli sami po plenice, vzeli pa smo od št. 3 dalje.


IZVIRNO SPOROČILO: Rahelca

oba imata spet vnete očke.



nam je pri tem zelo pomagala fiziološka raztopina



No mi danes dobimo drugo dozo cepiva proti rota virusu, pa sploh ne vem kako ju naj oblečem za ven, ko pa je tako mrzlo......še niti prav nisem začela kupovati jesenskih stvari user posted image





_____________________________

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Dvojčki 2008
15.9.2008 21:20:00   
GoYa
IZVIRNO SPOROČILO: MARTINŠČICA

Navadili smo se tuširanja, zato smo doma opustili kopanje v banjici. Meni je to bistveno lažje in vsaj križ me več ne boli zaradi tega. Pa še mala dva lahko dlje uživata v vodi.



Kako pa to zgleda? Si ti z njima pod tušem? Mogoče bi tudi jaz probala, če je res lažje.

Uf, res je hudičevo mrzlo postalo. Jaz sem danes kar dežno prevleko na voziček dala, ker je tako noro pihala burja...brrrrrrrrrrrrrrruser posted image .

Danes se poskusila dati Taju flaško za obrok pred spanjem, pa je bil tak užaljen jok. In valjda sem pol morala joške dat ven. Ampak imam občutek, da mi zmanjkuje mleka. Samo kaj pa, če ne bo hotel flaške...kaj bom pa pol user posted image . Po moje bo začel vlečt cucelj, če bo lačen user posted image . Ha???

A mogoče katera ve, kako je s prehajanjem pri hrani iz 1 na na 2 (npr. iz Milumil 1 na Milumil 2)? A to kar narediš presek in daš celoten obrok dvojke al postopoma uvajaš dvojko? Danes mi je prijateljica rekla, da je njej pediatrinja svetovala postopoma - najprej 10 ml dvojke, ostalo enka in tako postopoma do celotnega obroka dvojke. Ampak ne sme mešati med sabo mleka, temveč vsako v svoji flaški. To pomeni 4 flaške (ker ima tudi dvojčka)user posted image . Jaz sem si predstavljala, da hrano kar zamenjaš in štartaš z dvojko celoten obrok.

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Splav.
пеперутка16

Splav, če drugi otrok ni moški, ker je prvi ženski.

Nisem za to. (79%)

Da, kolikor se oba partnerja strinjata. (0%)

Rodi, čeprav si ne želiš ženskega otroka. (21%)


Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!