|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
28.8.2008 23:12:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MARTINŠČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Dvojčki 2008
29.8.2008 9:21:26   
katka28
Dan!

Kapljice: AD3 kapljic smo mi od vsega zacetka morali dajat po 8, ko pa smo na mojo zeljo zaradi krckov presli na D3 jih dajemo pa po 3 kapljice na dan .
Martinscica: user posted image user posted image cestitke za rezultate in upam, da se bodo kosti na hlavici hitro utrdile. Meni se je tudi na zacetku zdelo, da imasta zelo mehke glavice sploh kadar sem jima kaj cez glavo oblacla pa niso nikoli pediatri rekli nic. Bolje, da greste na pregled in bos pomirjena. Sem zasledila, da imasta tvoja dva veliko razliko v tezi se nisi zmotila in nameso 4980g napisala 3980g ? Imejte se super na morju pa lepo vreme in toplo morje vam zelim, da bosta mala dva lahko nogice namakala user posted image

Pri nas vse po starem pocasi uvajamo gosto hrano ampak nista ravno navdusena tako, da sem za nekaj casa prenehala in jima dajem mleko in zitno kasico kar po flaski.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Dvojčki 2008
29.8.2008 12:32:06   
Skye
Samo na hitro se javim, da povem, da smo danes imeli UZ kolkov in obe imata kolke 1A user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: katka28

Pri nas vse po starem pocasi uvajamo gosto hrano ampak nista ravno navdusena tako, da sem za nekaj casa prenehala in jima dajem mleko in zitno kasico kar po flaski.



uh, tega, da ne bosta najbolj navdušeni  se tud jaz malo bojim, čeprav kar radi jesta ... Bom pa začela z GH že po dopolnjenem 4. mesecu (riževi kosmiči itd.).

Martinščica user posted image user posted image user posted image user posted image za težo tvojih sončkov.


_____________________________

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Dvojčki 2008
29.8.2008 14:45:49   
VALČA
Pozdravljene. Sem sicer mamica lanskih dvojčkov in ker imam izkušnje z adaptiranim mlekom, nastale predvsem zaradi prevelikega kompliciranja in eksperimentiranja, bi Vam samo položila na srce, da če sončkom že dajete določeno znamko mleka in le-to dobro sprejemajo oz. prenašajo je prosim nikar ne zamenjajte. Če opazite da ne "zaleže" več toliko pa lahko preidete na "višjo" številko, vendar previdno. Sicer imam sama tudi kartico Kolinske, kjer se dobi Aptamil in Milumil bistveno ceneje in če skozi uprabljate to mleko se splača priskrbeti to kartico in obiskati njihovo trgovino v Ljubljani. Čeprav se je pri nas izkazalo da bi bilo najbolje da bi ostali na mleku, ki sta ga otročka dobivala že v porodnišnici, katerega smo po vseh peripetijah tudi uporabljali do "konca".... bi si prihranila kar nekaj časa, denarja in živčkov...   Mleko imata še vedno zelo rada po steklenički, in sicer pred vsakim spanjem (1xčez dan in zvečer) ga zmažeta cca 250 ml, kupujem pa jima Mercatorjevega 3.5, katerega sem dolgo redčila (3/4), sedaj pa mogoče en mesec tega ne delam več.

Tudi s pleničkami smo precej testirali, trenutno smo na Mullerjevih, pri katerih dobiš glede na ceno kar dobro kvaliteto, imajo elastične trakce, le včasih na kakšni plenički ni lepila, kar me takrat močno razjezi, saj otroček nikoli mirno ne čaka da ga previjem.... No ja, kljub temu bomo pri njih najbrž kar ostali.

Maksimalno uživajte s svojimi sončki in lep pozdrav

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Dvojčki 2008
30.8.2008 21:17:25   
GoYa
Helou, mi smo nazaj z dopusta. Teden je švignil mimo kot raketa. Lina je uživala 100 na uro na mivki in v vodi. Mala dva nič posebnega. Za njiju je itak vseeno, če bi bili doma. Sem mislila, da bo klima kaj vplivala na nočno spanje, pa ni bilo nič posebnega. No, pri Taju sem ene 2x potegnila spanje do 5h, tako da sem ga ob njegovi uri, ko se zbudi (ob 2h) sam na trebuh prevalila in mal po ritki potolkla in je vžgalo. Sam ne čist vsako noč. Ma se očitno boji, da bi kak gram zgubil pri svojih več kot 7 kg in mora jesti tudi ob 2h zjutraj user posted image . Alje je pa itak pridna kar se nočnega spanja tiče. Je pa dobila včeraj napad glasnega smeha user posted image user posted image user posted image . Tak daljši. Smo se ji tako smejali, sam Taju ni bilo všeč in se je začel histerično jokati user posted image user posted image . Pa še posneto imamo.



IZVIRNO SPOROČILO: katka28

GoYa: kako mislis, da naravno ne gre? A si bila umetno opojena?

Tvoji hcerkici pa VSE NAJBOLJSE !!!!




Ja, naša dvojčka in tudi Lina so spočeti po IVF-ICSI.

Hvala vsem za čestitke za Linin 2. RD. Ja, sem spekla veliko torto, pa še eno je dedi kupil. 2 torti za 2 leti, kar pa ne pomeni, da bodo drugo leto 3 torte user posted image .

Rahelca, jaz sem tudi pri Lini delala vsak dan po 10 km sprehodov. Sedaj pa mine tudi kak dan,ko sploh ne grem na sprehod. Ni časa. Pa še po vročini se mi ne da. Pa včasih sta mal tečna...en kup razlogov.

Kar se hranjenja tiče, tudi pri meni Alja poje manj ko Taj. Koliko sicer ne vem, ampak že po času in intezivnosti vlečenja dojke, vidim razliko. Pač ženske bolj skrbimo za linijo.

Tiste, ki se odločate za novega člana, lahko povem, da je pri nas kar pestro in naporno (razlika med Lino in dvojčkoma je 21 mesecev). Po drugi strani bo pa čez kako leto, dve lepo, ko se bodo en z drugim igrali in bo majhna razlika med njima...mami bo pa lahko v miru uživala user posted image . Pobožne želje user posted image . Trenutno je tako, da če je Lina pridna in je tišina, sigurno kako špiči, tako da jo moram iskati po hiši in gledat kaj za enega vraga počne.

Martinščica, jaz mojima dajem Oleovit, po 1 kapljico, ker sta na začetku imela krče, po D3 pa še večje.

_rebeca_, jaz ju tudi nisem široko povijala, čeprav naj bi ju. Na pregledu pred 2 tednoma je bilo vse v redu in je pediatrinja rekla, da široko povijanje več ni potrebno. Pri Taju sem široko povijanje že zelo zgodaj opustila, Aljo pa sem samo ponoči povijala, ker je bila prevelika vročina čez dan.

Jaz pa načrtujem GH šele po 5. mesecu. Samo še en mesec, pa bomo tam.




(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   [Brisano sporočilo]
30.8.2008 21:44:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu GoYa)
  Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Dvojčki 2008
2.9.2008 9:42:03   
Skye
Kaj je zdaj to...kje ste vse ???? user posted image

Goya welcome home...a ste se naužili sončka in morskega zraka user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: _rebeca_

Skye, smo imeli uz na isti dan, pa vsi v MB. Samo zgleda se nisva srečali, ker nisem vidla kakšnih dvojčkov tam. Mi smo imeli ob 11.30. Kdaj pa vi?



Ja mi smo ga imeli ob 9:30, oz. 10 uri, ker je zdravnik zamujal user posted image ....je bila že takšna gužva, da nismo vedeli kam se naj damo user posted image
Škoda, da se nismo srečali in kakšno rekli a ne user posted image
Samo da so kolki vredu user posted image user posted image user posted image


Široko pa jaz nisem povijala že kar nekaj časa...sta se mi revice preveč smilile v tej vročini.

No v petek imamo pa razvojno ambulanto....bomo videli kako se bosta naši punci odrezali.

A se kateri to tud dogaja....naša Tia se zadnje času ful slini, včasih ji kar teče iz ust....a ni še mal prehitro za zobke user posted image




< Sporočilo je popravil Skye -- 2.9.2008 9:44:22 >


_____________________________

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   [Brisano sporočilo]
3.9.2008 9:36:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Skye)
  Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Dvojčki 2008
3.9.2008 9:55:05   
sayuri
Nekaj časa me ni bilo, ker je računalnik fasal trojanskega konja user posted image . Zdaj sem spet "v stari koži".

VAs bom morala najprej prebrat za nazaj, da bom na tekočem. user posted image

KAko smo pa mi?

Nočno spanje je še vedno enkrat tako, drugič tako user posted image . JAh, kaj čmo. Bo bolje - enkrat user posted image . Čez dan spita dopoldne po eno urco, popoldne pa 2-3 ure. Drugače sta budna. Lovro je dobrovoljček in zadovoljen z vsem. user posted image  ZAra pa zelo zahtevna, firbčna in jokava. Čist po babje.user posted image  

Z Lovrom smo bili na otroški kirurgiji, kjer je hrabro prenesel pregled dimeljske kile. user posted image  Čez en mesec ima že operacijo user posted image . In sploh ne vem, kako naj to izvedem user posted image . Operacija je rutinska, vseeno pa otroka zadržijo 24 ur. Logično, da bom ob njem. KAj naj pa z Zarouser posted image  Naj jo vzamem s seboj? Al naj jo mož doma čuva? Lovro me bo tam potreboval in rada bi se mu 100% posvetila. Če bo še Zara zraven, bom spet samo skakala od enega k drugemu.user posted image  Verjetno bo tisti dan lepo kar doma pri možu. HVala Bogu je vajena stekleničke, tako da hranjenje ne bo problem. PA še nekaj mi povejte - moja pamet ni dovolj brihtna. user posted image  KAko naj bo 2,5 mesečen dojenček zjutraj TEŠČ za na operacijo????? KAko naj to izvedem???????user posted image  Tko piše v navodilih. Men pa ni jasno. Ponoči včasih tudi 2x je. Zjutraj je pa sploh "na smrt" lačen. Jih bom kar poklicala in povprašala, če to velja za tko micene otročke user posted image

PA v razvojno ambulanto sem klicala in dobila datum 16.9. Tko, da bomo takrat na Metelkovi.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Dvojčki 2008
3.9.2008 9:59:25   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: lyra*

Pa še nekaj....mi smo kupili samo eno posteljico,a je katera prakticirala,da spita oba skupaj? Sta dosti krat zbujala drug drugega? Do kdaj sta spala skupaj?


Upam,da niste jezne ker sem kar prišla,se pa vam pridružim najkasneje novembrauser posted image


lyra, te že čakamo, da boš novebra aktivno čvekala z nami user posted image .
NAša dva sta še vedno v eni posteljici - čez en teden bosta stara 2 meseca. PA moramo zdaj še ta drugo postavit, ker sta že fajn zrasla. Drugače se pa sploh ne slišita. Nič ne motita en drugega.

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Dvojčki 2008
3.9.2008 10:01:48   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: katka28


Kako pa ti uspe, da se fant ne joka?  Ti bogi pobcek ali so kaj rekli, da se zadeva lahko sama popravi brez posega? drugace pa je popkovna kila kr pogost pojav, ki izgine takrat, ko otrok postane bolj aktiven in se ze pocasi pripravlja na sedenje. Mi smo imeli zelo veliko in zdaj pri 6 mesecih se nam je ze kar zmanjsala upam, da zadeva izgine.




Hvala Bogu je Lovro zelo miren, dobrovoljen in potrpežljiv otroček user posted image . Če že začne jokat, se potolaži z dudo (jo ima zeloooo rad user posted image ). Včasih ga samo malce dvignem v naročje, pa je ok. KAr gre. user posted image  

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Dvojčki 2008
3.9.2008 10:04:34   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: GoYa

Za novega člana pa se ne bomo (verjetno) več odločili, ker sva itak planirala 3user posted image . Plan pa je že izpolnjen user posted image . Razen, če naju kaj preseneti - ne uporabljava zaščite, ker itak "kao" naravno ne gre. Čeprav mi nekako podzavest pravi,da se zna pa lih zdaj kaj zgoditi user posted image . Pa nič hudega, če bo.




Pri nas je čist isto user posted image . Res ni 2x za reč, da bi zdaj pa kaj ratalo po naravn poti. user posted image  Tista 2%, ki ju imava za naravno zanositev user posted image user posted image user posted image . Sem se z dr. Likarjem o tem pogovarjala in sem se kar odločila za mireno, ko dobim M. Zaenkrat je še ni user posted image

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Dvojčki 2008
3.9.2008 10:06:59   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: Skye


Sayuri a si že dobila dopis iz Tuša za plenice ?.........jaz ga še nisemuser posted image




Do sedaj še nisem nič dobila. PA je takrat rekla, da bo takoj naslednji teden user posted image user posted image user posted image  Ti si zdaj že kaj dobila? Bi to žensko kar poklicala user posted image

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   [Brisano sporočilo]
3.9.2008 10:09:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Dvojčki 2008
3.9.2008 10:29:21   
sayuri
_rebeca_, Lovro ima hujšo obliko dimeljkk kile. Črevesje mu uhaja v jajčka in samo se ne bo popravilo. So mi pa rekli, da je že dovolj krepak in da je potrebno čimprej operirat. Ko bo začel drugo hrano jest, bo tud kakal bolj gosto, on se pa ne sme napenjat, da se črevesje ne vklešči. Zato tako hitro operacija.
rebeca, za razvojno je nam rekla sama pediatrinja. Če ne bi ona omenila, bi jo jaz prosila za napotnico.
goya, malo pozna - vse najboljše Lini za 2 svečki user posted image user posted image . Kako vam gre uvajanje v vrtec? V ponedeljek sem bila v PO na pregledu. Uf, kar nostalgijo sem dobila user posted image . Pa pr B smo se oglasili. user posted image user posted image user posted image  Oktobra gremo kolke slikat, pa to takrat sporočim - da se kaj vidimouser posted image

široko povijanje  sem prakticirala 14 dni, da je bilo kaj v roke prijetuser posted image user posted image user posted image . So mi pa že v P rekli, da mi ni potrebno široko povijat.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Dvojčki 2008
3.9.2008 20:53:30   
GoYa
Ojla user posted image .

Ja, res, da ne bo slučajno zamrla tale naša tema. Al ste vse po dopustih, ker je lih ta pravo vreme za ta male.

_rebeca_, pri nas se Alja tudi precej slini in penco dela, Taju pa sam slina teče iz ust, ko ga držim pokonci. Ampak to niso zobki. Tudi Lina se je v začetnih mesecih precej slinila, pa je prišel prvi zobek šele pri 7. mesecih.

Sayuri, user posted image  za hrabrega Lovra. Tole s teščnostjo je pa malce smešno. Če se otrok ponoči zbudi in joka, ker je lačen, valjda daš za jest. Jaz bi gledala le toliko, da nekaj ur pred operacijo ne je.
DRugače mi je pa žal, da sem te v ponedeljek zamudila. Sem bila kako urco za tabo z B. na dvorišču. Danes smo z B tudi skupaj vozičkale in na koncu tako hitele domov, ker se je pripravljala nevihta. Sem prišla lih domov, pa se je tako vsulo. Za las....
No, upam, da se novembra res vidimo.
Uvajanje v vrtec - je kar malce zadržana v vrtcu. Sicer je fajn, ker je v njeni skupini tudi punčka, s katero sta bili že skupaj pri varuški. Te tri dni je bila samo po 2, 3 urce. Jutri bo do kosila, v petek pa bomo probali prespati. Bomo videli, kako bo. Jaz mislim,da ne bo večjih težav. No, razen tega, da rabi malce da se vklopi. Je očitno bolj opazovalec...se da v svoj kot in opazuje druge user posted image .

Mi imamo razvojno 9.9. (samo Alja). Sem prav firbčna kako to zgleda user posted image .

No, dejmo punce. Mal se razpišite user posted image .

Aja še to, včeraj mi je Alja spala 13 ur v kosu user posted image , ampak to je bilo od 16h do 5h. Je pojedla in nadaljevala do 7h. Verjetno danes lahko samo sanjam od 13-ih urah user posted image . Taj je pa itak zgodba zase......user posted image  Je že tak bajsek (ima okoli 7,5 kg), ampak mora vseeno še ob 2h dobiti svojo procijo. Kot da jo rabi.

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   [Brisano sporočilo]
3.9.2008 22:48:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu GoYa)
  Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Dvojčki 2008
4.9.2008 7:12:01   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: GoYa
Aja še to, včeraj mi je Alja spala 13 ur v kosu user posted image , ampak to je bilo od 16h do 5h. Je pojedla in nadaljevala do 7h.



Bravo Alja. user posted image user posted image user posted image  Tole pa je bilo maratonsko spanje. user posted image  Sicer imaš Taja zraven, da ne pozabiš, kako je biti ponoči pokonci, a ne?
Joj, škoda, da se nismo videli v ponedeljek. user posted image  To bi blo zanimivo - tirje pari dvojčkov iz sobe 11 na kupu user posted image user posted image user posted image . Lina se bo pa kmalu vklopila še v kakšno drugo funkcijo, kot le opazovalka. Ji gre prav dobro, ko praviš, da bo danes že do kosila tam user posted image . Super. Je tko luštno, ko vidiš, da se fajn počuti v vrtcu. Je blo pri nas pri Filipu prav tako. Sploh ni hotel iti domov user posted image . In od prevga dne gre zelo rad v vrtec. user posted image  Sem z zanimanjem prebrala, kako ste se imeli na morju. user posted image  Mi9 gremo drug teden malce na slovensko obalo. Praviš, da morski zrak ni imel kakega posebnega učinka na spanje? user posted image  JAz pa lih na to računam. user posted image user posted image

KAj mislite punce, da se jaz lahko kopam po CR v morju / slanem bazenu? Bo glih 2 meseca od poroda? Sicer ne vem, če se bom v kopalke lahko spravila user posted image user posted image user posted image , ampak če mi uspe, potem bi šla malce zaplavat user posted image

_rebeca_ jaz dam mojima za jest, ko to pokažeta. Lovro je bolj točen in lepo poje svojo porcijo na tri-4 urce. Tko, da pri njemu pride 5-6 obrokov. ZAra se pa kar nekaj afna. PA poje pri meni en del, pa čez pol urce po flaši 30ml, pa bi čez 15 minut še 20 ml user posted image , pa čez pol ure spet 30ml.user posted image  Tko, da se mi pri njej zdi, da se non stop hrani user posted image . Poje pa manj, kot Lovro.

MI se gremo danes pa v LJ potepat. V Kolinsko moram po mleko, pa še nekaj drobnarij v Citypark ali pa v Supernovo.user posted image

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Dvojčki 2008
4.9.2008 21:25:23   
GoYa
_rebeca_, moja dva imata 6 obrokov na dan, to pa zato, ker jesta na 3 ure. V soboto bosta stara 4 mesece, Ampak meni se bolj fajn zdi, da bi jedla na 4 ure, pa takrat več. Sploh Alja mi zelo malo poje, ampak očitno ji je dovolj do naslednjega obroka. Ma se mi zdi, da se non stop hranimo in zato poskušam podaljševati vmesni čas vsaj na 3,5 ure, sam kaj ko je Alja tako tečna, ko je lačna. Nič ni narobe, če imata tvoja samo 5 obrokov. Pomembno je, da lepo pridobivata na teži.

Sayuri, jaz mislim, da greš lahko brez skrbi v vodo. Saj bo minilo že 2 meseca. Mogoče bo tvojima morski zrak vseeno dobro del in se bosta odločila dlje spati. Jaz sem danes moja dva dala na trebuščka spat, da vidim, kako bo to učinkovalo. ČEz dan ju dajem tudi na trebuh, ker tako dlje spita.

Kje ste pa kaj ostale mamice? Verjetno veliko dela s palčki malčki user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Dvojčki 2008
5.9.2008 7:55:57   
Rahelca
Goya, super, da se tvoja punčka vredu počuti v vrtcu. Tudi naša sara uživa tam. Zdaj ima sicer krizo, ker je šla v drugo skupino, k starejšim. Že dva dni ne spi v vrtcu. Popoldne je težna (ima uro tečnobe), potem pa kmalu zaspi. Ob osmih imam vse tri že v postelji in spijo.
Vidim, da tvoja Alja lepo pridobiva na teži. Naš Jan (dva meseca in pol) ima že 6 kg. Poje pa 170 na 3 ure.

Rebeca, če sta dvojčka vredu, če pridobivata na teži, je po mojem bolj fajn, če na dalj časa jesta. Jaz se spomnim prejšnji mesec, ko sta jedla na dve uri. Kriza. Jaz bi dala vse za to, da bi jedla na 4 ure. No, vsaj ponoči jesta sedaj 2x. Pravi luksuz.

Res je neko zatišje na našem forumu. Ampak sam da smouser posted image .

Razvojno smo imeli, malo zategujeta, nič posebnega. Naslednjič imamo novembra. A se vaši že oglašajo? Naš Jan že spušča glasove in gruli. malo prekmalu se mi zdi. Ana se pa tudi slini. Je rekla P, da je možno, da se lahko delajo že zametki zob. Sara jih je dobila pri pol leta.

A se ljubljančanke kaj dobimo? A se vse dobimo kje? Prav zanimivo bi vas bilo videti. Jaz sem spoznala eno zelo vredu mamico na forumu, ki ma dvojčke leto dni stare. Jih je zelo lepo videt.

Uživajte.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Dvojčki 2008
5.9.2008 20:48:58   
GoYa
Evo, pri nas je spanje na trebuščku očitno učinkovalo. No, pri Alji. Je spala včeraj 10,5 uruser posted image . Taja pa je nekaj nosek matral in je težko dihal in zato ful nemirno spal. Pa sem si ga ponoči kar k sebi dala. Itak sem imela fraj posteljo. Mož je moral gor k Lini. Pri nas vrtec očitno ni tako nedolžen kot je zgledal na začetku. Sicer je bila Lina v vrtcu ok, ni jokala, bila je pridna, le bolj zadržana. Doma pa mi ni jedla, drisko je dobila in včeraj ponoči je bruhala in se fino zdriskala user posted image . Je bila prav boga. Tako da sem jo danes kar doma imela. Upam, da tole čimprej mine.

No, danes sem prvič dala Taju AM pred spanjem. Je spil 200 ml. Pa da vidim, če bo zaradi tega kaj dlje spal al mu bo spet zvonilo ob 2h. Jaz verjetno v nobenem primeru ne bom prespala noči. Če bo Taj spal, me bojo začele dojke tiščat in si bom morala it stiskat. Če se bo pa zbudil, pa se itak moram zbudit.

Rahelca, moja dva se že precej oglašata. Taj sicer več kot Alja. On je cel vesel, če se z njim pogovarjaš. Prav vriska in naglas smeji. No, Alja tudi. Ampak pri njej je tako, da v vsem malce zaostaja za Tajem. Mi je pa tako lepo, ko se smejita na glas user posted image . Že pravi otroški smeh.

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Dvojčki 2008
6.9.2008 7:22:32   
sayuri
Jutro user posted image

ZA mano je totalno neprespana noč user posted image . Delno po krivdi otrok, delno pa, ker je bil tlele 100m od nas koncert (Urbanova noč) user posted image user posted image user posted image  in sem imela občutek, da mi kitare pod pouštrom nažigajo user posted image user posted image user posted image  SIcer so okrog 2h končali, ampak sta se ta maladva budila na dve uri konstantno user posted image . Sem ju imela skoz priklopljena. user posted image . Tole naše spanje je totalno zmešano. Zara je sicer že ob 17h zaspala user posted image  in spala neprekinjeno do polnoči. Potem pa na dve urci. Lovro je pa šele ob 22h zaspal user posted image  in se zbujal na dve uri, kljub temu, da mu dam flašo in poje (poleg mojega mleka) še 120ml po flaši.

Goya, pri nas je čist isto, kot pri vas. Zara je večja zaspanka - tko, kot Alja. LOvro je pa večji čebljač in smejko - tko, kot Taj. user posted image  Jaz tudi z zanimanjem opazujem njun razvoj. ZAenkrat Zara malce zaostaja za Lovrom. No, če bi tekmovala v user posted image , bio ZAra daleč vodila user posted image user posted image user posted image .
Reakcija Line na vrtec je običajna. Bo rabila nekaj časa, da v sebi razčisti stvari, potem bo pa vse ok. user posted image

Skye, mi smo včeraj dobili pošto iz Tuša, da plenice lahko dvignemo od ponedeljka naprej.

RAhelca, če se boste ljubljančanke kje dobuile, bi tud jaz skočila na kavico user posted image . Ravno včeraj sva bila z možem v Lj z  user posted image user posted image  v Supernovi, pa v Kolinski. MAja dva pot tako utrudi, da bi kar naprej jedla user posted image

Kje ste ostale mamice dvojčkov?

Aja,

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Dvojčki 2008
6.9.2008 7:24:05   
sayuri
Ne vem, kaj sem pritisnila user posted image  - sem hotla še nekaj napisat user posted image

Goya, moja dva večinoma na trebuhu spita. Lovro včasih še na hrbtu. V drugem položaju sploh ne zatisneta očesa.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Dvojčki 2008
6.9.2008 9:39:58   
Skye
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

Skye, mi smo včeraj dobili pošto iz Tuša, da plenice lahko dvignemo od ponedeljka naprej.



enako user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: sayuri
ZA mano je totalno neprespana noč . Delno po krivdi otrok, delno pa, ker je bil tlele 100m od nas koncert (Urbanova noč)  in sem imela občutek, da mi kitare pod pouštrom nažigajo  


user posted image grozno...boga revica user posted image
Kot da ni že dovolj, da bolj malo spimo zaradi naših sončkov...še okolica nam to preprečuje user posted image
Bo pa danes oči mal popazil na user posted image user posted image , da se bo mamica lahko še malo naspala user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: GoYa

Rahelca, moja dva se že precej oglašata. Taj sicer več kot Alja. On je cel vesel, če se z njim pogovarjaš. Prav vriska in naglas smeji. No, Alja tudi. Ampak pri njej je tako, da v vsem malce zaostaja za Tajem. Mi je pa tako lepo, ko se smejita na glas . Že pravi otroški smeh.


pri nas je enako, Tia = Tai in Lia = Alja user posted image

joj kako sem bila presenečena, ko se je Lia naglas nasmejala...sem prvo mislila, da bo začela jokati....pa je bil v bistvu smeh....kar topila sem se zraven user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: GoYa
Evo, pri nas je spanje na trebuščku očitno učinkovalo. No, pri Alji. Je spala včeraj 10,5 ur .


vau....jaz o tem lahko samo sanjam.....naši dve spita najdlje neprekinjeno 5-6 ur, potem pa se že lakota oglasi user posted image
Sem se kar sprijaznila s tem, da še kar lep čas ne bomo prespali noči, razen če se bo z uvedbo GH kaj spremenilo user posted image

Smo bili včeraj v razvojni ambulanti ..in lepo napredujemo...imata že cca. 6,5 kg user posted image user posted image    Bomo pa začeli obiskovati fizioterapijo, da nam pokažejo pravilni handling.

< Sporočilo je popravil Skye -- 6.9.2008 9:43:03 >


_____________________________

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Dvojčki 2008
6.9.2008 10:20:00   
Rahelca
Sayuri, moja dva pa dajem spat na trebuh samo, če sem zraven. Ne vem zakaj. Sicer nisem panična mama, ampak so mi rekli, da je tako več smrti zaradi zadušitve. Kaj ve mislite? Jana zjutraj, ko ga napenja, dam spat na trebuh in lepo spi.

Moja dva tudi spita od šestih do polnoči, potem pa včasih jesta na 2 uri. Tako kot danes. Včeraj ponoči sta jedla ob sedmih, ob polnoči in ob štirih. Prava idila.
Jan še vedno poje 170ml, Ana pa 130. Jima hočem dati več, pa nočeta. Če bi spila več, bi dlje časa spala. Mogoče.

Goya, do katerega meseca se lahko cepi proti rota virusu. Jaz imam pregled šele 25.9. Pri dveh mesecih ga izgleda ne bom imela.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?