|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 7:42:46   
Blejka26
mal žalostno vse skupaj.Moja mami bi pa z veseljem pazila pa je na žalost v službi.To je odvisno od vsakega posameznika in vidim da vsi podpirajo to da babica ni dolžna pomagati.Zakaj pa ne,saj so njim tud starši pomagali..ne vem no.Da ti lastna mami ne pomaga,mi  je res žalostno

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 7:45:00   
lelaval
Se podpišem pod predhodnice, da ni dolžnost starih staršev, da pazijo otroke. Nenazadnej pa je cena vrtca odvisna od dohodkov staršev - več, ko zaslužita, več plačata.
Midva sva tudi dala otroke v vrtec - brez vsake slabe vesti in tašča ju je (večja 2) popazila le po potrebi - oz. če je hotela in imela čas. Najmlajše pa ni nikoli pazila. Jaz dam raje otroke v vrtec - so med svojimi vrstniki, tam se več naučijo, kot doma, pa še mirno vest imam, da nisem nikomur nič dolžna.
Kar se pa bolezni tiče - pravijo, da ne klići hudiča - torej sploh ne razmišljaj o tem, da bo otrok bolan. Moja najmlajša ni bila niti 1x bolana (pa je šla v vrtec s 15. meseci) - že trkam po lesu.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 7:46:08   
aprilčica07
Blejka26; ne, saj jaz ne podpiram tega, da noče pazit in pomagat. Pravim samo, da če tega noče je treba pač spoštovat. In ja, se strinjam s tabo, da je to žalostno.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 7:48:26   
ronja
Aleksa, moja tašča bi rada videla malo čim večkrat, nikoli ji ni dovolj in jo ima res rada, oba sta v pokoju in ona vedno doma, vendar je tudi sama rekla, da si take odgovornosti ne bi hotela natiplat - in jo čisto razumem. Tudi je nisva niti vprašala, niti želela tega -  to je rekla, ko smo se pogovarjali, da sva oddala vlogo za v vrtec (dala sva jo 1 mesec potem, ko se je mala rodila). Tudi ko sem mislila, da bova rabila varstvo čez poletje, ker sem jaz nameravala delat (nisem vedela, da bo tale user posted image do nadaljnega bolj ležeča in bom doma), sva si organizirala tako, da je vsak pazil malo, ne pa da bi ji uturila malo za cela dva meseca, ker bi rada, da ima tudi ona lahko svoje življenje, včasih si vseeno želijo kaj naredit, it po gobe ali k sorodnikom,... čeprav so v gl. doma.

Lej, mogoče se ti ne zdi velika žrtev, vendar je to kar precejšnja obveza in odgovornost: če se malemu kaj zgodi, boš ti neskončno jezna nanjo -bolj kot si zdaj... Tudi to pomeni, da je zapikana, da v naslednjem letu ne bo mogla nikamor! In tudi otroci znajo bit kar živahni in naporni za starejše ljudi, ki nimajo več toliko energije kot mi...

Probaj jo razumet in ne mislit, da bo tvoj mali skoz bolan - misli, da bo super, tako je malo več možnosti, da bo.

Jasli so res drage, vsaj za naju, ker bom jaz delala polovični čas in bom za jasli dala dejansko cel svoj dohodek, saj pri izračunu upoštevajo prihodke od predlani, ko je imel tudi lubi višjo plačo - ampak tega denarja že zdavnaj ni - oz. je - v elektriki, v previjalni mizici, posteljici,... skratka v tem, da imava lahko tega otročičkauser posted image

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 8:00:29   
nanč
mal žalostno vse skupaj.Moja mami bi pa z veseljem pazila pa je na žalost v službi.To je odvisno od vsakega posameznika in vidim da vsi podpirajo to da babica ni dolžna pomagati.Zakaj pa ne,saj so njim tud starši pomagali..ne vem no.Da ti lastna mami ne pomaga,mi je res žalostno
se popolnoma strinjam!Jaz tud nisem za to,da so babice in dedki dolžni čuvat,daleč od tega,ampak kak dan,ko kaj pride vmes,al pa kako popoldne tu in tam,pa že lahko vskočijo.In hvalabogu naši-vsi po vrsti(od dedkov,tet...)zelo radi to naredijouser posted image Če moja al pa nj.mama tega ne bi želela,bi me po pravici bolelo,si tega ne znam predstavljati,ker je pri nas čist drugače.Zdaj ko ta mala že dovolj velika,me mama vsake tolko časa ,,fehta,,če lahko pride k njej prespat,na ene mini počitnice.

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 8:03:47   
MAŠKA
Aleksa jaz te popolnoma razumem in verjamem , da si užaljena, čeprav se strinjam s tem, da babicam ni dolžnost otroke pazit. Glede na to, da vidim, kako imajo babice rade mojega otroka in kakšno krizo je babica doživljala, ko smo dali otroka v vrtec pri dveh letih, kar ne morem razumeti, da obstajajo tudi drugačne babice.

Ampak, če ga ne bi pazila z ljubeznijo in bi ji bil v breme, mislim da je bolje, da gre v vrtec ali privat varstvo.

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 8:07:42   
MAŠKA
IZVIRNO SPOROČILO: ronja


Jasli so res drage, vsaj za naju, ker bom jaz delala polovični čas in bom za jasli dala dejansko cel svoj dohodek, saj pri izračunu upoštevajo prihodke od predlani, ko je imel tudi lubi višjo plačo - ampak tega denarja že zdavnaj ni - oz. je - v elektriki, v previjalni mizici, posteljici,... skratka v tem, da imava lahko tega otročičkauser posted image



Ronja predlagam ti, da greš na občino in sporočiš, kakšne dohodke imata sedaj, na nekaterih občinah vem, da to upoštevajo. Poskusiti ni greh! 

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 8:09:56   
ronja
Maška, najlepša ti hvala! Bova poizkusila, saj naju nič ne stane! Drži pesti, pa sporočim, kako je to urejeno v LJ.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 8:22:04   
silvya
Res je kot ste že ostale napisale, da babice niso dolžne popazit vnukov. In jaz takšni babici, ki ji to ne bi bilo v veselje, otroka ne bi niti pustila.
Res pa je tudi, da bo tudi ta babica enkrat potrebovala pomoč. In na koga se bo obrnila? Bo šla v vrtec?


< Sporočilo je popravil silvya -- 7.8.2008 8:23:02 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 8:24:05   
Pikec
Bo šla v vrtec?


V dom za ostarele, kamor itak gre velika večina ostarelih ljudi. Izjeme so redke.

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 8:39:18   
maruškaŠ
Tako kot so že predhodnice rekle - babice niso dolžne paziti na otroka. In kar se mene osebno tiče, bi morala to zadevo imeti razčiščeno že zdavnaj in ne šele mesec pred koncem porodniške. To je pa verjetno zato, ker ste avtomatsko računali, da ga bo babica pazila - zdej pa ste totalno presenečeni in šokirani, ker ga noče. Lahko, da se ne počuti sposobne, lahko da ji no do tega, da bo vsak dan imela obveznosti in nič prostega časa. Lahko, da ste zanjo prezahtevni starši, ali pa kaj drugega. Prav tako ona ne more pričakovati, da če se ji bo kaj zgodilo, da jo boš ti vzela v svoj dom in skbela zanjo (morda veste kaj bo v primeru, da recimo postane nepokretna - magari jutri?)

Midva sva o varstvu razmišljala že preden sva otročka naredila - to je bila ena izmed pomembnih stvari, ki sva jo predebatirala na začetku. In odkrito povedano sva se odločila za vrtec (jasli), čeprav bo dojenček imel kar 3 prababice na izbiro in mislem, da nobena ne bi rekla ne.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 10:22:23   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Mama ti ni dolžna paziti na otroka, pa če je cele dneve doma in noge v luft drži. Konec koncev ima svoje življenje...in ji ni prioriteta paziti vnuka vsak dan. To je velika odgovornost in napor. Mogoče pač tvoja mama tega ne želi ali pa ne zmore. Seveda bi bilo fajn, če bi ti otroka lahko čuvala, vendar sprejmi njeno odločitev in ji ne zameri...ker ji konec koncev nimaš kaj.


Se strinjam. Na žalost je tako in res nimaš kaj. Njena odločitev, ki jo moraš spoštovat. Pač ne more. Nis(m) vsi za vse.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 10:27:55   
Splet.Ka
Če je tale babi tako nezainteresirana, je za otroka bolje, da gre v vrtec. Tam bo ves dan imel ob sebi vrstnike, polno igrač in strokovni usposobljene ljudi, ki ga bodo skozi igro marsikaj koristnega naučili.

Pri nas sicer nihče od starih staršev še ni doma. Ampak tudi če bi bil (pa spadajo med mlajše stare staršeuser posted image ), bi bila punčka v vrtcu. Kadar ima kdo čas, jo gre prej iskat (namesto ob štirih ali pol petih jo poberej ob dveh ali pol treh).

Sicer pa je varovanje majhnega otroka v današnjem času veliko breme, ki zahteva ogromno energije, volje in ne vem česa še.

Tako da ni nujno, da je položaj slab. Morda je za vas celo boljši....

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 21:50:53   
ALEKSA13
No, da še malo pojasnim situacijo; MaruškaŠ - o varstvu ne razmišljam šele mesec dni pred odhodom v službo, ampak še do tri mesece nazaj smo bili zmenjeni, da ga bo mama pazila (sama je bila zato), potem pa si je spremislila. Brez razloga....po mojem se ji ne ljubi. Pač rekla mi je, da mu bo boljše v vrtcu kot doma... Pa ni, da ne bi bila sposobna ga imeti, pri idealnem zdravju sicer ni, samo, to ni vzrok, da ga ne bi mogla imeti. Vsi se kak dan počutimo slabo, a ne?
Težko ti je, ko vidiš kakšne mame imajo eni...

Vem, da mi ni dolžna paziti otroka....kot mama mi ni nikoli ničesar pomagala, dala... (pa nisem slaba hčerka), zato je enostavno ne razumem...tašča je popolnoma drugačna, pazila bi ga z ogromnim veseljem, samo še hodi v službo.

Jasli bom plačevala 180 eurov, to je več kot ena tretjina moje plače, pa tudi partner ima slabo plačo. Ko bom plačala še položnice in kredit, moje plače ne bo več. Kje je še vse ostalouser posted image .




(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 22:29:36   
Anonimen
Zanimivo, kako nekatere komentirate, da starši niso dolžni skrbet za vnučka, potem pa naštevate, kako jih hodijo ponj v vrtec, ko vi ne morete. To se pravi, da vam pomagajo, kajne. Pa najbrž z veseljem.
Potem mi je zanimiva izjava, kako nekateri pretehtajo o varstvu še preden zanosijo. Potemtakem nekateri sploh ne bi smeli imeti otrok, vključno z mano. Sploh, če si že preden zanosiš sešteješ točke pa vidiš, da z vrtcem ne bo nič. Pa tiste,  ko nepričakovano zanosite in ne veste, kako bo naprej, bi mogle kar splav it naredit, kajne....Ker za otroka moraš imeti, urejeno stanovanje, službo, partnerja tak da se šika itd...
Mogla sem se razpisat, je pač varstvo moja šibka točka.

Aleksa13, veš, kar nekaj je takih staršev, kateri nam ne dajo ne podpore, pa še marsikaj drugega ne. Osnovne stvari, ki bi jih morali kot otroci dobiti. Zakaj je tako ne vem, ampak tudi mene je vedno grozno bolelo, ker tega ni bilo, ko pa pogledam naokoli, pa vidim, kako nekateri starši stojijo svojim otrokom ob strani, seveda tudi z varstvom. Očitno se boš mogla s tem sprijaznit in se znajti sama s partnerjem. Veš kaj, po drugi strani pa boš imela čisto vest, nikomur ti ne bo treba biti hvaležen, nobeden ti nima kaj očitati. Veš, jaz sem se pri dveh puncah tako sekirala zaradi varstva in kako bo, ko bodo v vrtcu in bolne....(za eno prvo leto še vrtca nisem dobila, je bila privat) pa sem nazadnje jaz bila bolj bolna kot obedve skupaj. Držim pesti, da bo s tvojim user posted image  vse v redu, kakor tudi s tabo.
Pa še to; ja vrtec je krasna stvar za otroka, ampak tukaj se pa strinjam z zdravniki ko pravijo, da naj bi bil user posted image  do 2 leta, če je le možno  v varstvu doma.
Lp

(odgovor članu ALEKSA13)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Babi ga noče paziti
7.8.2008 22:32:56   
Anonimen
Vrtci so res dragi. Midva imava oba plačo pod povprečjem, pa bova tudi plačala okoli 200 EUR, pa nas je 5 članov. Prosim, ne komentirajte tiste, ki imate dva otroka - seveda po novem drugega zastonj.

< Sporočilo je popravil decembrka -- 7.8.2008 22:34:19 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Babi ga noče paziti
8.8.2008 7:35:55   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

Aleksa, imaš vse moje razumevanje. Pri nas je podobna situacija, tako da te čisto razumem. Jaz sem tudi mnenja, da naj bi si vsi med sabo pomagali, mogoče tako kot je bilo enkrat, ko je bilo samoumevno, da babice čuvajo otročke in skrbijo zanje preden gre otročič v vrtec in občasno tudi potem. Imam pa podobno mamo kot ti. Ampak raje ne bi o tem prav na dolgo razpravljala. Lahko napišem samo to, da po porodu mi ni enkrat skuhala kaj ali prinesla kaj že pripravljenega za jest, o likanju in podobnih zadevah sem lahko samo sanjala da bi mi dala eno roko, pa pazi, živi nad nami v hiši in dela samo po 4 ure. Sem kar zavidala prijateljicam, ki jim hodijo mame peglat in jim kuhajo, pečejo razne dobrote in podobno. Ni tip in to je to. Tudi kot mama je bila bolj take sorte. Kot babica mi miškeca sicer kdaj pa kdaj počuva, ko jo prosim (recimo enkrat na teden za kako urico), če bi jo pa za kaj več prosila, vem, da bi že tarnala mojemu očetu (ja, tudi taka je, da ne zna direktno povedat, raje se gre take igrice).

Vem, da bom na forumu naletela takoj na kake neprijazne komentarje. Kdor pač ni bil nikoli v taki situaciji bolj težko razume, kako je imeti egoistično mamo. Boli. Na živce gre. In predvsem krivično se ti zdi za umret, ko vidiš, da nekdo ne dela stvari tako kot naj bi bilo verjetno prav. Pa naj na forumu še sto ljudi napiše, da ni dolžna. Eno je dolžnost, drugo pa moralnost in dobrota.



Pod to se pa res podpišem... in tudi pri nas je bilo podobno...ni nedonošenček, bolna je bila pa non stop in smo jo aprila vzeli iz vrtca...upam, da bo to leto bolje...ampak pomoč babic je nepogrešljiva...vendar ti svetujem, da se čim prej sprijazniš s situacijo, ker mame ne boš spremenila in poiščeš drugo možno rešitev...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Babi ga noče paziti
8.8.2008 7:41:12   
Pikec
Zato ker babica ne želi/ne zmore/noče čuvat vnučka je pa nemoralna? Ni dober človek?

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Babi ga noče paziti
8.8.2008 7:51:12   
ČebelicaMaja
Če gledam iz stališča starševstva, oprosti, je moj odgovor da. Družina je prioriteta, za družino se marsičemu in včasih marsikomu odpoveš, reskiraš, žrtvuješ...tudi svoj čas in svoj egoizem...mar ni tako?
Tudi, ko bodo naši starši stari in potrebni pomoči, se bomo morali mi za njihovo skrb marsičemu odrečt, tudi kakemu dopustu in vikendu...vsaj pri nas je tako, moja babica ni bila nikoli v domu za ostarele...no ja, kakor komu pač ustreza...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Babi ga noče paziti
8.8.2008 7:55:45   
ursi
Oprostite, ampak jaz res ne razumem tistih, ki avtomatsko mislijo, da bi mogle babice paziti na otroke, če so pač v penziji (ali dedki, saj ni važno). Pustimo to ob strani, da bi kakšen dan pomagale, vse ok. Ampak jaz se zavedam, da ima vsak svoje življenje in svoje načrte in potrebe. Človek ne gre zato v penzijo, ker bi bil vedno mlajši in ker vedno lažje dela - če bi bilo tako, bi vsi še delali. Od toliko let dela se nekje tudi na fizični kondiciji ali psihični pozna. In skoraj vsi čakajo na penzijo, da si bodo malce oddahnili in delali kar sami hočejo, saj so prej skoraj celo življenje delali pod vodstvom nekoga drugega. In zdaj pa računate na to, da jim boste vi diktirali nov tempo življenja z vašim otrokom? user posted image  Če bi res radi pazili se mi zdi da je že dovolj, če je otrok polovičen čas v vrtcu, pa naj jih pol gredo iskat v vrtec in pazijo. Že tako ali tako pride včasih situacija, ko rabimo, da nam kdo popazi na otroke. Ali ni to ista situacija, kot bi vam mogoče brati ali sestre rekli, da morate paziti na njihove otroke, ker ste frej. Pa ni tako, vsak ima svoje obveznosti.

Tako je, če kdo res rad pazi na vnučke, potem ni problema , bo itak manj izčrpan konec dneva, kot če jih ima pod prisilo. Če jih pa noče paziti pa se meni zdi, da jih zaradi tega ne moremo ravno obsojati - vsak po svoje.

družina gor ali dol - ja, se pomaga, ampak izkorišča pa ne!

< Sporočilo je popravil ursi -- 8.8.2008 7:58:27 >

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Babi ga noče paziti
8.8.2008 8:28:33   
uwaga
Se strinjam, da babice niso dolžne pazit otrok. Se strinjam, da je penzija čas, ko naj bi uživali, počivali in si vzeli čas zase. Pa malo še za druge. Ne zdi pa se mi prav niti fer , da se z babico dogovoriš o varstvu, potem pa tik pred zdajci podre dogovor. Ne to se mi pa ne zdi fer. Če ni pripravljena pazit vnučka ali ga ne more bi rekla v začetku in dala staršema možnost poiskati druge rešitve, ne pa da računata na njeno pomoč, ker se je strinjala tik pred zdajci pa odpove.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Babi ga noče paziti
8.8.2008 8:32:51   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: uwaga

Se strinjam, da babice niso dolžne pazit otrok. Se strinjam, da je penzija čas, ko naj bi uživali, počivali in si vzeli čas zase. Pa malo še za druge. Ne zdi pa se mi prav niti fer , da se z babico dogovoriš o varstvu, potem pa tik pred zdajci podre dogovor. Ne to se mi pa ne zdi fer. Če ni pripravljena pazit vnučka ali ga ne more bi rekla v začetku in dala staršema možnost poiskati druge rešitve, ne pa da računata na njeno pomoč, ker se je strinjala tik pred zdajci pa odpove.


Tole se pa tut jaz strinjam.

Drugače pa sva tudi midva med tistimi, ki ne bova imela poceni jasli. Sam za otroka se nisva odločila zato, ker je poceni.

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Babi ga noče paziti
8.8.2008 8:51:27   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: *Matilda

Džisus! Pa kako morte no? A otroke delate zase al za svoje starše?! Ne razumem, kako lahko obsojate starše, tašče, taste, da vam nočejo pazit otroke, medtem ko ste se ve same odločile zanje. Po drugi strani pa, če vam jih pazijo stari starši niste zadovoljne z malinovcem ki jim ga babica pripravi, niste zadovoljne z vzgojo kakor jih stari starši vzgajajo,...itd.

Jz zase vem, da bom babica oz. tašča, ki na lastno pobudo ne bom pazila svojih vnukov - bom pa finančno prispevala za vrtec ali priskočila k varstvu v primeru bolezni otroka...Da bi mi pa kdo očital, da sem dolžna pomagat in mi potem še diktiral vzgojo in varstvo in se zmrdoval nad mojim načinom varovanja otrok. No way. Tvoji mami dam popolnoma prav.



****ti. Jaz razmišljam popolnoma enako.

In ko sem bila jaz na porodniški, sem bila cele dneve sama doma. So bili vsi v službi. Pa moji mami ni bilo potrebno niti kuhat, niti cunj prat, niti peglat...vse to sem naredila jaz, pa čeprav mamo ločena gospodinjstva. Edino vrta se nikoli nisem dotaknila. Ker sovražim delo na vrtu. ****t ga.

Zdaj pa se pričakuje, da mladim mamicam mamice in tašče pomagajo merkati otroke, da jim skuhajo, speglajo... Mislim, saj smo odrasle ženske in kot take moramo tudi prevzeti odgovornost za svojo familijo in vse kar sodi zraven.

In priznam (pa lahko me raztrgate, popljuvate in kamenjate): Ko bom jaz imela vnučke jih niti pod razno ne bom merkala po cele dneve. Ne bom. Obstajajo vrtci. Bom pa z veseljem vskočila, ko bo otrok bolan, ko bosta sin in snaha želela kam iti - ampak še to pod pogojem, da jaz in moj mož ne bova mela kakih drugih načrtov. ****t ga, slaba babica bom očitno.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Babi ga noče paziti
8.8.2008 9:27:54   
Pilar
Ko prebiram vaše vrstice....dolžan, ne dolžan...kar neki!!!!! A nismo več socialni, človekoljubni.....pa bi nekaj radi od starosti..., ja halo, ko bodo naše mame, očetje bolni...kaj jih boste dali v dom, plačevali velike vsote....ja, edino če vam bo sfolgalo....po moje bomo pomagali, da jim bomo omogočili lepo ali vsaj boljšo starost...ne mi blefirat kdo je komu kaj dolžan....gre edino to kaj čutiš, da bi naredil....in enako velja pri varstvu vnukov....in še to: vrtec je drag...če imaš visoko plačo- več, če imaš manjšo plačo- manj......ampak pozna se vsak euro.....in če prihraniš kakšno dozo antibiotika( če je pač otroka boleznim podvržen) je tudi to nekaj......user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Babi ga noče paziti
8.8.2008 9:35:09   
k1
ni nujno da bo otrok dovzeten za bolezni. tudi naša je nedonošenek, pa je bila vedno zdrava ko riba. no, že trkam. se pa strinjam tudi jaz z ostalimi, da babice in dedki niso dolžni skrbeti za naše otroke. 

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?