|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: neješči otroci
31.7.2012 6:22:58   
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

...


v glavnem. moja tamala je bila dokaj neješča. plus zahirancek plus nizka porodna teza.
sekirala sem se ful. nisem pa delala citrusa iz tega.

....
 


f*k! user posted image


ciRKusa sem mislila! user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: neješči otroci
31.7.2012 10:35:51   
mateyka
let me serve you a lemon clown user posted image
user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: neješči otroci
31.7.2012 12:53:46   
manna
sanja111, brez zamere, ampak ti nimaš pojma kaj pomeni neješč otrok.... Isto kot nekateri starši, ki strašno pametujejo da kako oni obvladajo vzgojo in oh in sploh, ker jim otrok že pri 1 mesecu spi po 12 ur ponoči.

Res, bodi vesela da imaš fanta ki rad je, ampak nikar ne pametuj tistim, ki imamo malo drugačne izkušnje z resnično neješčostjo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: neješči otroci
31.7.2012 19:33:56   
*miska.mcc*
mateyka! user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: neješči otroci
4.8.2012 23:45:28   
amon
Ja, mi kar živce pogrejejo taki komentarji oz. pametovanja. user posted image
Kakorkoli... tudi jaz se ubadam z zelooooooo neješčo 10,5 mesečno frajlo. Saj niti ne rabim pisat, da smo vse trike že spucali, kajne. No, mogoče je še kak trik, ki ga ne poznam. Samo mislim, da velikega učinka ne bo imel, mogoče le kratkotrajnega (pa sej sem vesela tudi kratkotrajnega učinka, hehe).
Zanima pa me, kako ste kaj napredovali na teži in kako na višini. Ste zaradi neješčnosti slabše rasli v višino? Se to pozna kasneje? Itak, da smo vodeni v gastrološki in zaenkrat vse BP (trkam). So vam vetovali kak dodatek - polical in podobne zadeve?
Kmalu pa gre v vrtec (čez slab mesec) in upam, da si bojo vzgojiteljice vzele malo časa in jo skušale nahranit. Mogoče se pa tam zgodi preobrat :).

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: neješči otroci
5.8.2012 2:22:43   
N1234
Ne bom pametovala user posted image , povedala bom le svoje izkušnje s hranjenjem, ki deluje pri našem vnuku. Ko se  zbudi, ponavadi zelo zgodaj,dobi flašo mleka nato pa ob 8. zajtrk - karkoli ima rad. Približno ob 10. sadje , jogurt ali skuto in ob 12. kosilo.  Popoldne malico in ob 6. večerjo, pred spanjem pa še flašo mleka. Vmes pije nesladkan čaj ali vodo. Sedaj kosilo in večerjo zmaže z užitkom, pa včasih ni bilo tako. Če je med obrokom dobil zraven sadja še piškot, čokolado ali pa pil sladek sok, je bilo konec s kosilom. Zdaj to dobi le še takoj po kosilu ali večerji. Najbolj  obožuje lazanjo, makarone in svaljke s paradižnikovo, sirovo ali smetanovo omako. V te omake pa se lahko doda poljubna zelenjava, tudi meso. Rad ima pečene polpete, na milimeter narezano ostalo meso, še posebno če ga režeš pred njim. Ne mara koškov mesa, ki se mu valjajo po ustih. Če reče, da ne bo jedel, ga ne silimo, ker si tako čez nekaj minut premisli. Če reče ne več, se ne igramo z njim aviončke, garaže in podobno ampak upoštevamo njegov ne. Danes je skoraj vse, ni več problemov okoli prehrane. Samo je bilo potrebno kar nekaj vztrajnosti in potrpljenja, ne gre čez noč. Pri treh letih mu je le uspelo priti do 11 kil, kar je še čudež pri njegovi živahnosti.

Upam, da sem kakšni mamici le kaj pomagala, samo ne sekirat in obupat (čeprav je to lahko govoriti) pa če tudi bo pojedel le eno žličko, ga ne siliti.

(odgovor članu amon)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: neješči otroci
28.12.2012 23:00:17   
malilumpi
našemu enoletnemu neješčnežu diši le frutek (za zajtrk), navadni jogurt in polenta, ostalega niti poskusi ne, tako da mu raznorazno meso in zelenjavo skrivam v omenjene jedi. če noče jesti, ga ne silim, mi gre pa na živce, ker noče jesti, se pa potem doji...v vrtec sem na začetku nosila frutke, da bi vsaj nekaj pojedel, zdaj pa menda normalno je. kriza je, ker ima nizko železo - to rešujeva z algo spirulino, ki mu jo zamešam v frutek in zaenkrat deluje.

(odgovor članu N1234)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   [Brisano sporočilo]
28.12.2012 23:24:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: neješči otroci
29.12.2012 0:56:21   
mateyka
ne vem, zgleda normalno-zdravo, je živahna in je kar mišičasta (ni na pogled suha). ko jo prisilimo da začne jest, ji kapne in apetit se ji odpre, postane angel in ful vesela, sam so vedno travme do tja pridet user posted image ji tupimo in poooočaaaasi prihajamo do tega, da sama reče preden pade v to sceno. sam ne vedno.. je muka da moraš skoz mal pazit da ne zabluzi in zoprno je ker je ful tečna in neznosna če je lačna al pa zaspana (al pa oboje), sam kaj čem, odločili smo se da ne bomo komplicirali in se sekirali dokler je zdrava in nepodhranjena (sej uno kar ma rada poje ok, samo ne kuhamo samo tega - to bi bil res omejen jedilnik, niti ne najbolj zdrav). sam ja, se je zgodilo da je že bruhala od lakote..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: neješči otroci
29.12.2012 10:03:21   
Stanislava_
Moje izkušnje z neješčimi in recepti user posted image  zanje:

Doslednost pri obrokih (vedno ob isti uri, večkrat na dan).
Čas, da otrok poje do konca.
Čas, da se navadi na eno jed (ne vsak dan nekaj drugega).
Kuhati tisto, kar radi jedo.

Naša soseda je FULL rada jedla drugje, tako da smo jo hranili, če je le bila prilika user posted image  (starši so bili za). Mislim, da ji je bila všeč družba - več otrok in se je pridružila čredi.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: neješči otroci
2.1.2013 12:22:57   
tečla
Sanja111 vrjami da smo starši ki imamo ali smo imeli neješčega otroko poskusili vse in še več. Jaz sem začela GH uvajati pro 6 mesecih, do takrat je bil polno dojen. Pri 7 mesecih sem obupala in nehala kuhati posebaj zanj ker NI jedel, če je bilo nekaj iz mojega krožnika je morda pojedel žličko ali dve...Morda. Dokončno sva mlečni obrok zamenjala za obrok GH tam pri cca 9 mesecih..Pa še ta obrok je bil skromen.
Po eni strani zagovarjaš zdravo bio in kaj jaz vem kakšno še hrano..po drugi starni pa kritiziraš tisko kar je za otroka najbolj naravno, dojenje po dopolnjenem tem in tem mesecu..Mislim kr nekaj.... In ja obstajajo otroci ki preferirajo dojenje pred GH.Dolgo preko 6 meseca..
Ne govori o neješčem otroku ki ga še od blizu nisi videla...

Vsem ki se pa še borite z neješčostjo pa veliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiko mirnih živcev, čeprav vem da ni lahko.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: neješči otroci
2.1.2013 21:21:03   
m_o_i
moja izkusnja: lacen otrok je.
na zacetku sem se obremenjevala, potem pa ne vec; obrok sem ponudila, trajal je pa 10-15 min. ni bilo avionckov, pa tunelckov, pa za mamico enega-NIC! in nobenega ekstra kuhanja(po dopolnjenem enem letu).
no, minutazo za obrok smo malo podaljsali v fazi zacetnega samostojnega hranjenja z zlico user posted image . pa ciscenje okolice mize, preoblacenje mulca in mene tudi ni vsteto...

po enodnevni virozi ni jedel en teden. pil je. potem je pa za cel teden in se vec nadoknadil. se vedno mu je bilo ponujeno in po "dolocenem" casu odstranjeno.

pa se tole: rojen je bil kot zahirancek (14 dni pred PDP se je rodil z 2070 g). do sestega meseca sem ga hranila strogo na 3 ure in pisala popite kolicine(ker so pac tako rekli zdravniki, ane), tako da neke tezave s tezo so bile na zacetku. GH sem zacela uvajati pri 5ih mesecih, ceprav je bilo leta 2010 moderno, da s tem zacnes pri sestihuser posted image
od goste hrane dalje ne travmatiziram (ne je nobenega sadja, kaj je skuta ali jogurt se mu sanja ne-in s tem ne silim). je vso zelenjavo, meso, priloge. zeleno (in ostale) solate je od prvega leta.

skratka: hrana je pri nas del zivljenja in ne travmatiziranje, vpitje, uzaljenost, zivcnost.
od samega zacetkauser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu tečla)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: neješči otroci
5.1.2013 8:57:13   
lojska
Mi imamo tudi neješčega otroka. Sin se je že rodil majhen in lahek ( 2900 in 49cm) že tako ni nič jedel potem so mu pa odkrili alergijo na mleko pa še tistega kar je rad jedel ni več smel ( hrenavke, pašteta, pire, pica, sir...) Grozno je bilo. Vse sem poskusila, hodila od ponclja do pilata in nič ni pomagalo. Pa še dieta zaradi obstipacije. Grozno. Zdaj je star 7 let in še vedno je samo tisto kar pozna. Novih stvari ne poskusi ni šanse. Pa se je rodila hči, ona je jedla vse (kok smo bili srečni) in v normalnih količinah. Kar naenkrat ( dve leti in pol) pa tudi ona ne je nč več oz. vedno manj. Od sadja in zelenjave jesta samo jabolka. Najraje jesta poli salamo, makarone z boloniese omako, pomfri in mogoče če je dober dan pohanga piščanca, juho z rezanci in riž samo z mesom. Mleka ne marata, čaja ne pijeta. Če sta bolna jima nikakor nemorem dat zdravil. Grozmo... Najbolj me skrbi, ker hrana ni raznolika, ker ne dobita dovolj vitaminov. Tamala je sicer kar dobro grajena ampak mali ima pa pri sedmih letih samo 20kg. Sicer zdrava in živahna sta zelo. Sicer se že zdavnaj ne sekiram več. Vedno dam na mizo tako, da imata možnost poskusit silim pa nič. 


_____________________________

Pravi muskarci vole obline, samo se psi igraju kostima.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: neješči otroci
5.1.2013 10:48:49   
Doll
lojska ta mali ima čisto ok kil za svojo starost,tako da ne vem kaj se sekiraš user posted image
Sicer pa v lekarni se kupi polical,pa potem dodajaš ta prah hrani

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: neješči otroci
24.2.2013 13:52:03   
bisercek
Pozdravljene!
Ali se je katera srečala s sledecim problemom:
Hčerka stara 8 mesecev noče pit (predvsem bi si želela da bi pila mleko). Cez dan dojenje zavrača, zvecer in ponoči bi se še dojila vendar je količina mleka pri meni izredno majhna, le za crkljanje. Adaptiranega mleka sploh ne sprejme. Raznih kasic ki ze vsebujejo mleko tudi ne mara preveč, morda poje par zlick. Popije morda 10ml cajcka in ze je dovolj.
Iz 7400 je shujšala ze na 6700 saj tudi je zelo majhne količine in se to bolj sadje in zelenjavo, nič kaj zelo nasitnega in redilnega.

Kako bi jo navadila na mleko po flaski?
Kako bi vi reagirale v taki situaciji?

Hvala in lp

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: neješči otroci
24.2.2013 16:25:39   
m_o_i
poskusi z drugim mlekom(babylove iz DMa otroci radi pijejo)

tudi nas ga je pil skoraj do drugega leta, pa ceprav ni sprejel nicesar drugega mlecnega(skutke, jogurti, pudingi)

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu bisercek)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: neješči otroci
24.2.2013 16:31:26   
constanca
Hm, ne vem, ce ti bom lahko kaj pomagala, ampak sem imela podobno situacijo.

Ravno tako pri 8 mesecih je zacel na tezi stagnirat, ni je pa izgubil.

Zelenjavo, sadje je se pojedel, kar pa ne da veliko k tezi. Pit ni hotel po nobeni flasi, adaptiranega mleka ni niti poskusit hotel. Jaz sem imela mleka bolj malo, ker je tudi spal slabo in sem bila cisto na koncu.

Potem sem mu zacela dodajat vec krompirja, paste, v sadne kasice kosmice itd. Pit pa je zacel ravno takrat enkrat po slamci in potem se je zacelo izboljsevat. Lahko ji das tudi iz loncka pit. Nas se je to tudi hitro navadil. Le flase mu ne grejo user posted image .  Nekateri otroci vsaj kruh grizejo pa razne stvari. Nas ni hotel nikoli.

Srecno in naj vama dobro uspe.

(odgovor članu bisercek)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: neješči otroci
24.2.2013 16:54:52   
hani bani
a se lahko še jaz tle mal zjočem..pa ne zaradi sebe ampak zaradi drugih(none...vrtec...prjatlce...) no vsi mi težijo glede prehrane naše enoletnice. no uglavnem tako kot večina vas se tudi sama ubadam z neješčostjo...naša češpa bi jedla samo medolino vanilino čokolino gres in sadno skuto....karkoli drugega ji skuham mi proba eno žlio in je konec veselja :( moti me tudi to ker niti podrazno ne sprejme stvari v koščkih...sem ji probala zamešat koščke sadja v skuto in je sam enga dobila ji je kar obrnilo želodec...pa se i ni zataknu al kaj podobnega...sam začutla je da je košček...tko da niti kruha z marmelado al pa sirckom ne moreva jest....sam pasirano. je morda imela še katera tak primer

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: neješči otroci
24.2.2013 17:00:35   
m_o_i
jaz sem otroku do drugega leta dajala ene in iste stvari za jest-razen kosila, ki je bilo vsak dan drugacno.
jedel je samo: maslo in kruh, čajno pasteto gavrilovic, posebno salamo(najrajsi brez kruha), cokolesnik, žemlja brez vsega.
iz tega sem mogla potem delat zajtrke, dopoldanske in popoldanske malice-da se mi je ze mesalo!!!!

sadje!? nobeno. zelenjava sicer ja(solate sploh), tako da se nisem obremenjevala zaradi sadja(se tudi pediatrinja ni, ko je vidla krvno sliko).
nobenega jogurta, skutke, sira za mazanje, banane...



_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu hani bani)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: neješči otroci
22.4.2014 21:59:35   
1x1fotr
Nekateri otroci res ne želijo jesti raznolike hrane, zlasti ne kakšne zelenjave in sadja, no sladkarije sem prepričan, da jih pa vsi obožujejo in tudi pri moji hčerki ni nič drugače.user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: neješči otroci
23.4.2014 21:09:05   
emajulija
Pa da še jaz malo pojamram, ko se je tema ravno malo obudila.....

Moja, sedaj enoletnica, tudi spada med neješče otroke.... do 3 meseca sem jo dojila, potem AM in uvajanje goste hrane pri 4h mesecih....do 9.meseca je bilo vso ok, tudi na teži je lepo pridobivala, sprejela je vso ponujeno hrano, potem pa kar naenkrat konec luštnega!! sedaj se že tri mesece trudim, ji kuham raznovrstno hrano, ob hranjenju se igra s kockami ali gleda knjigico....stalno jo morem nekaj animirati, da le odpre usta....vedno vse pošpuka, si z rokicami deva hrano ven iz ust, jo meče naokoli....skratka, katastrofa! včasih je tako umazana, da jo lahko le še čisto preoblečem.... meni vsako hranjenje predstavlja napor, ampak skušam ostati mirna, se smejati, jo animirati .... sem se prejokala in presekirala, imela sem obdobje, ko jo je mogel moj mož hraniti, ker bi jaz drugače znorela! seveda je takrat še manj pojedla .... potem sem slišala za sirup Apetito in ga kupila....še sedaj ji ga dajem in se mi zdi, da je situacija malo boljša....še vedno ne poje veliko, je pa vsaj vse kar ji ponudim, pa čeprav le par žličk :-)

Sedaj pri enem letu ima slabih 7.900g, čez tri mesece smo naročeni na kontrolno tehtanje.... drugače je vse ok, smo se tudi testirali, dali kri, vodo, bris in blato....je pa grozno živahna punca, niti minuto ni pri miru, mi še nikoli nismo sedeli na kavču pred tv, da bi bila mala v naročju, mah ni šanse :-) enkrat sva prav štela, kako dolgo zdrži pri miru, največ 22 sekund! sploh odkar hodi (od 11.meseca), nima obstanka....

Upam, da bo situacija vedno boljša, držim pesti za ostale :-)

(odgovor članu 1x1fotr)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?