|  K_a_t_i   
   | Omaka iz bučk (mi jo imamo za h pireju, ampak saj je isto): popražiš čebulo, dodaš na kockice narezane bučke, soliš, malo zenfa, malo paradižnikove mezge, malo muškatnega oreščka, zaliješ z malo vode. Ko so bučke kuhane, dodaš še žlico kisle smetane (po okusu lahko tudi več), majaron, drobnjak, zmešaš in gotovo!
 
 Omaka iz zelenjave in piščančjih prsi:
 piščančja prsa narežeš na kockice, posoliš, posuješ s česnom v prahu, vržeš na segreto ponev. Malo popražiš. Dodaš (po želji - lahko vse ali pa samo kakšno od sestavin) - narezano papriko, olupljen narezan paradižnik, bučke, malo vode, topljen sirček, kislo (ali za kuhanje) smetano ter počakaš, da je vse kuhano.
 
 No, to dvoje mamo največkrat, je najbolj simpel
  . 
 
 _____________________________
 
 Žiga, 27.02.07
 Gašper,  22.5.10
 |