|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Noseča vsak mesec znova
2.11.2019 11:44:14   
Anonimen
Bodi mocna! Morda pa se ni konec. To je res vrtiljak custev za borbo za otrocka ... En dan na tleh, drug dan se moras pobrati in iti naprej. Ni druge. Borimo se za svojo sreco, nihce drug nas ne razume tako kot me same. Verjamem pa, da tudi, ko dosezemo cilj, ne bomo nikoli vec iste kot smo bile ... Borba pusti za seboj brazgodite. 


(odgovor članu Uporabnica123)
  Neposredna povezava do sporočila: 2801
   RE: Noseča vsak mesec znova
2.11.2019 20:00:24   
Sankka
Hej punce.

K, nisem še na ekskurziji, nisem pa mela časa prit do kompa. Na telefon sem parkrat odpisala, pa sem vedno nekaj stisnila, pa me je potem ven vrglo, pa sem bla tak jezna, da ne pišem več na telefon, razen če je kratko heh.

Skratka... Jaz res upam, da so črtice tam z razlogom. Ampak za sebe vem, da tem črticam ne zaupam več, sploh pa ne baby checku. VEDNO imam črtico, tako da jaz ga več ne delam. Zdaj sem imela po IUI in že malo prej ene druge teste, one step al nekaj takega, pa sem delala od IUI dalje vsaki dan. (Drugače sem jih tudi skoz delala, da sem vedla, če zaključim z estimo, ali ne).
Se je videlo, kako so črtice zginjale, ko je stopka šla ven počasi, potem mislim, da 10 dan ni bilo več nič, potem pa so se spet črtice vidle. 13 dan od IUI mi je zvečer test pokazal tako črtico, da je bla kar od daleč vidna, ni blo treba obračat pa na svetlobi gledat... Sem že skoraj pomislila, da na jutranjem testu pa bo kaj. Ja... belina.

Skratka, nočem ne tebi in ne komu drugemu jemati upanja, ampak vem, da ko bo test pozitiven, se bo črtica itak vidla kot treba. Ne vem kaj je s temi faking testi res ne. Se mi zdi, da imamo me že tako izostrene oči, da točno vemo kje more bit al kaj. Pač črte so, zakaj pa nimam pojma. Enkrat sem dala svoji mami, da je ta baby check naredila za foro, pa je mela še bolj pozitivnega kot jaz. Tak da ne vem ne. Po drugi strani pa se nosečnost na neki točki začne, in verjamem, da je takrat tudi tako rahla črtica.

Sicer pa danes si koliko, 11 dni po IUI? Aja, stopka je 250 ml al nekaj ja, ampak to je enako 4500 al 6500 enot hcgja al nekaj takega. Saj piše v navodilih.. zraven tega, da so te injekcije iz nekega izvlečka iz jajčnikov KITAJSKEGA HRČKA!!! Si vidla to? Jaz nisem vedla al se naj smejim, al jočem.

Jaz sem se hotela naročit k moji zdravnici v neplodnostno, sem mislila ker je itak treba dolgo čakat. Pa sem misla da nekje po drugem IUI grem. In mi napišejo naročeni ste 4.11.. Haha, sem napisala da je prehitro. Naslednji datum: 20.1... Jao ne, takrat bom že po 3 IUI. Jaz nočem na 3 IUI it, ker je preveč naporno. Se mi zdi da je 1x IVF bolje, kot 4x IUI. V glavnem, sem celo razmišljala, da bi šla v Lj k Rešu al kam že, tam teh butastih IUIjev z 10% uspešnostjo niti ne delajo.

Danes je 16 dan mojega cikla in pokazal se je rjav izcedek. UPAM, da je to M, ker potem mogoče v torek še pridem do UZja in po injekcije (v sredo grem na ekskurzijo, ravno zdaj jao), ali pa upam, da je to kakšna motnja, in da se prava M pojavi šele po sredi. Me pa prsi bolijo za znoret, res noro.. očitno posledica prejšnjega meseca IUI. K1234, ti si bila tudi 4 ali 5 dan na prvem UZ, ne? Sem razmišljala, da bi rekla če lahko vnaprej pridem po injekcije, pa tak vem, da bodo rekli ne.

K, kako zdaj kaže s tvojo M in izcedkom današnjim? Misliš da je možno, da je vgnezditev? v Končni fazi se zgodi 6 do 9, včasih pa tudi 12 dni po M. Aja pa kolegica je tudi krvavela ko je zanosila, je misla da je M. Tak da glede na to, da je 11 dan, še mogoče res ni vse izgubljeno. Res držim pesti.


Madona sem se razpisala user posted image

Kako ste kaj ostale. Mariposa, si kaj bolje? Dela katera test v kratkem?

Še eno grotesko vam povem... user posted image Enkrat v januarju letos sem odpovedala en ful velik koncert (imam bend in so nas povabili), ker sem bila takrat prepričana, da bom julija itak že ful noseča in valda ne bom mogla skakat po odru... Mogoče bi mogla sprejet, pol bi pa ziher bla res noseča heh.

Javite se kaj, mi je fajn, da smo na kupu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2802
   RE: Noseča vsak mesec znova
2.11.2019 20:26:18   
Cali90
Oo punce, jaz trenutno obupavam nad celo situacijo. Prav sprašujem se, kdaj bom že na vrsti za ta +. Pa se mi zdi, da nikoli. Zadnjič sem šla gledat kakšen voziček bi imela, oh.. sem pa ravno v času O v četrtek pa grem do G in nesem izvide od spermiograma in HSGja. Vam se je kar hitro odvilo se mi zdi. Mi lahko poveste katere preiskave ste imela preden ste začele z IUI in IVF? Sicer spremljam redno forum, samo sem pozabila 🙃 

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 2803
   RE: Noseča vsak mesec znova
2.11.2019 20:37:53   
Uporabnica123
Sanka! Hej lepo te slisat oz prebat 😁Jao no nisem vedla da je ta baby check mini tak nezanesljiu :( sem ze res misnla da je blo pozitiuno pa se pac nebo obdrzalo ali pa da je bla se stopka.. Nisem si sploh brala navodil kaj sele to da od hrcka to dobivajo? Wtf? Ze tak sem proti vsemu temu z zivalmi zdaj pa je to pogoj da zanosim? Katastrofa.. Kakorkoli na bruhanje mi gre kaj dela zdravstvo ze sploh stemi zamiki in orvo tablete blabla nevem kolkrat prvo na iui ker je ceneje. Itak prvo ti dajo manse vrednosti inekcij ce bi se slucajn prjelo potem v drugo mal vecje in tretje najvecje. Zakaj takoj ne dajo dozo kot treba in je vecja moznost da zanosimo. Pregledla sm ze miljon posnetkov na youtubu in prebrala forumov iz tujine kjer si placujejo iui in ivf postopke pa imajo dozo iz prve vecjo in vse skoraj v prvo ali drugo zanosijo.. Mah.. Ce nimas denarja nimas kaj ko cakat in jim kimat.. Jaz sem imela 4 dan prvi UZ ja.. Probaj pa povej situacijo mogoce pa bojo kaj prej dali. Groza je z tem narocanjem in usklajevanjem ja.. Kaj ce probas dr. Rešu se res narocit ce bo kaj bolse.. Nevem men so srugace super tu v mb sam ko se vse tko vlece da groza.. 16dan cikla si in se kaze na M? Mogoce je pa pri tebi kaka ugnezditvena :D ko bi le bilo to tko simpl :) Jaz imam od zjutraj ze rahel rjav izcedek ki se mi se ni spremenil v mlako krvi..par kaplic krvi je bilo umes.. Ponavadi se mi po parih uraj ulije kri.. Danes je pa sam par flekov na vlozku in ko se obrisem. Krce pa imam se zmeraj tu in tam.. Nevem.. Pricakujem jutri zjutraj tisto pravo M.. Jaz sem tudi odpisala letos z iui ker so mi rekli 1 mesec brez torej novembra nic.. Decembra pa ne delajo sploh.. Torej januar.. Jezna sm. Jokala sm ko dez danes in ko kuo dreka se pocutim. Pardon za tako pisanje ampak imam obcutek da se vsi norca delajo ze iz nas. In tisti filing ko dobis kot zenska ki se bori s tem ko ti nekdo rece.. Pa saj bo pa drug mesec samo sprosti se pa ne se tak sekirta glede tega.. Samar odmah! Res.. 
Oo kak fajn da imas bend.mogoce pa res moras potrdit spil :) pa bo takrat kot zanalsc plusek. Uglavnem baby checka si ne kupim vec. 


(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 2804
   RE: Noseča vsak mesec znova
2.11.2019 21:07:57   
Anonimen
Skoda za koncert. Ampak jaz sem tudi taka. Ze takoj ko sva zacela delat na otroku sm si zracunala, da bom delala do konca feb, potem marca rodila. No ali pa kmalu spomladi/poleti. Zdaj smo pa ze na julij/avgust 2020. In nic potovanj ne planiram ne nic za pol leta naprej, ker itak si mislim takrat bom pa ze noseca. In tudi za cunje. Vsako sezono recem, da se mi ne splaca kupvat, ker mi ne bo prav. Upam, da ne bom vec let nosila ene in iste cunje zarad tega. :D 
Jaz grem drug teden se nivo progesterona pred m preverit, ker to se nisem dala, da vidim, ce je slucajno to vzrok in da bi mi dabroston pricaral ++++++++ pozimi. Potem pa se na prehodnost verjetno kar pred enim letom samoplacnisko, ce mi ne bodo hotli dat clomida. Ko bo pa eno leto mimo in ce ne bo nic bom pa rekla naj me cim prej dajo na ivf v dravljah ali samoplacnisko ali redno, ker ne mislim cakat. Za zdravnike si samo stevilka. Najprej me je to bolelo, ker mislis, da bodo ljudje okrog tebe socutni, dejansko pa ne razumejo in ne morejo razumet, ce so sami imeli ups ali pa je ratalo trikrat v prvo ali celo s tabletki. Kaksen dan mam vsega dost ko se mi ne da v sluzbi ali s kolegicami lepo pogpvarjat, ko sem z mislimi cisto drugje ... In bi kar vsem ki jih srecam povedala da nacrtujeva otroka in nisva med 75 % srecnezi, ki jim uspe v pol leta. In da naj me nehajo skos drezat ce sem naslednja na vrsti za porodnisko, ker cel svet ve, da sem od nekdaj zelela dva otroka met mlada pred 30. Potem si pa mislim, da nocem vsak dan prestregat pogledov v trebuh, pa kaj jem in pijem, kokrat grem na wc. Rajsi naredim fejk nasmeh in naj si mislijo kar hocejo. Ce sm slabe volje mam pravico bit, ne oziram se vec na druge. Ce mi ne pase it na baby shower od prijateljice pac ne bom sla. Pika. To je moja pravica. In cedalje bolj se zavedam, da videz velikokrat vara. Vsaka hisa in vsaka druzina ima svojo zgodbo. Vsako mlado druzinico ki jo vidim si mislim kaksna sreca, to je vse kar si zelim. Pa nikolo ne ves kaj se dogaja - nezvestoba, bolezen, alkohol itd. Verjeti moramo, da se vse zgodi z razlogom.


(odgovor članu Uporabnica123)
  Neposredna povezava do sporočila: 2805
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.11.2019 8:36:53   
Uporabnica123
Babike danes zjutraj je orisla orava M tako da za letos se je pri meni zal koncalo upanje.. Bomo vidli kdaj bom dobila baslednji datum za iui.. Nekje januarja kak so mi rekli.. . Cali90...jaz grem kar mimo otroskih oddelkov in vozickov ker mam vedno nek cuden cmok v grlu..

Jaz predno sem IUI dobila sem bila dvakrat na tabletak. Clomid in femara. To se je vse skupaj skoraj eno leto zavleklomdrugace pa pac kri pregledajo, spermiogram, pa jaz sem bila na laparoskopiji in pa predno gres na postopk iui vzamejo obema kri da pregledajo da ni kake bolezni... Pri nama je spermiogram super, jaz sem problem ker nimam svojih O.. . Anonimen.. Ce bos izvedela kaj vec o samoplacniskem ivfju porocaj. Tudi mene zanima kako drugje to obravnavajo.. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2806
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.11.2019 9:24:10   
Mariposa08
K1234 žal mi je za M, sem bila pa res prepričana, da ti je uspelo in bojo končno pluski padali :( drži se! 
Res je to že vse skupi en navaden drek, vem grdo sm rekla ampak tko je.. Samo zafrkavajo nas, pa pij tbl pa čaki na ivf pa iui pa kr neki, meseci in leta pa kar letijo mimo nas,... Ah mal sm mogla dat vn iz sebe spet :) 



Sankka glede Reša nevem, ene pravijo, da ni uredu, druge da je super, jaz sem pri Lomškovi v Dravljah, sem zadovoljna. Drgače pa MB zelo hvalijo, da je zelo dobra in uspešna klinika. Itak pa kamorkoli boš šla te bodo prvo fliknili na tbl za pol leta pa potem postopki, edino če plačaš, tu je pa potem vertno kr use takoj, kaj pa vem, ta zanositev je še huje kot zadetek 7 na lotu, jaoo 🙄



Cali90 te razumem kako je, tudi jaz včasih pokukam v kakšno otroško trgovino, nič slabega ni v tem :) jaz že vse vem kakšen voziček bom imela, previjalno, posteljico, avtosedež, ni da ni.. Ampak pravijo vse se zgodi z razlogom in ko je čas bo otrok že prišel k nam, vem težko je čakati in biti razočaran ampak enkrat se bo tudi nam obrnila sreča in bo šlo vse na  bolje 💪

Jaz sem že po M, pijem clomid, upam na čisto nič, tko da se te mesece do ivf sploh več ne mislim ukvarjat s tem a bo uspelo ali ne, mi je že useeno, ker se preveč obremenjujem s tem in potem sem toliko bolj razočarana.. Ko mi bo namenjeno takrat bo uspelo :) 

(odgovor članu Uporabnica123)
Neposredna povezava do sporočila: 2807
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.11.2019 11:08:33   
accio
Punce, najlepša hvala za lep sprejem v skupino! user posted image Še vedno vas zelo rada spremljam in držim pesti in posuvam baby dust po nas vseh! user posted image

Spremljate mogoče še kakšne podobne zgodbe na drugih portalih? Jaz redno berem tale dva profila na Instagramu:

https://www.instagram.com/while_we.wait/

https://www.instagram.com/the.ivf.warrior/

Ker sem sama biologinja, me vse v zvezi s človeškim telesom zelo zanima in take stvari (oploditev, hormoni, IVF) niso izjema. Poleg tega imam prijateljico, ki se trudi s partnerjem že 5+ let za dojenčka. In včasih ne vem, kaj naj ji rečem, sama sebi se zdim sebična, ker se midva trudiva šele par mesecev in zaenkrat še nič ni in sem tudi že jokala zaradi tega. Ampak to je bilo na začetku, zdaj niti testov ne delam več, ker sem se samo napsihirala. user posted image

Res komaj čakam, da vidim user posted image v tej skupini!


(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 2808
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.11.2019 13:21:45   
Mišmašek
Ojla, jaz vas redno berem in spremljam in držim pesti za vsako od vas da boste kmalu nosečke! Resnično si želim, da si vas dojenčki izberejo za starše in potiho pridejo do vas! Jim bom kompase zrihtala, da končno spet ne zgrešijo poti! 😁 Tako da v kratkem bodite pripravljene na lepa presenečenja! 🤞😘🤗


(odgovor članu accio)
Neposredna povezava do sporočila: 2809
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.11.2019 16:19:23   
Sankka
Hej punce.

K, ne vem kaj je s temi testi. Jaz sem pol včeraj enega naredla, pa se je tudi vidla črta. Zgleda zazna neki hormon pač, saj ni čudno, ko pa smo nafilane z vsem. Mene je groza da je to nekaj pridoblčjeno s kitajskega hrčka, sem si misla halo, celo življenje zaščitnica živali, vegi, vse, pol pa injekcije, ki majo vezo s hrčki.. jao heh eh.
Meni je drugače tudi ok v Mb, saj so načeloma res prijazni, samo res se čaka. Kolko vem v Lj ne rabiš vmes čakat en mesec med IUI. Nekje sem pa brala da med IVF čakaš 3 mesece v Mb... omg res. A misliš da decembra ni nikogar tam, tak so ti rekli? lahko vprašam, ko in če bom šla.
Jooj ej, tole sprosti se saj bo pa meni gre taaaak hudo na k****!!!! Pametni vsi tak da ne moreš verjet. Al pa mi je kdo reko pa daj tablete stran, saj bo... HALO moj cikel je brez tablet dolg 15 dni, kak pa bo kaj?? Eh. Enkrat mi je to od partnerjevega brata punca pamet solila, češ ja ti si tak negativna, saj pa bo no,odmisli malo pa bo... Ona je zanosla enkrat v prvo, enkrat pa v drugo, pa ko je izjavla da je isti dan vedla da je noseča ker ji je na plaži malo slabo postalo... te sem vedla kolko je ura :D zdaj se že dolgo nismo vidli, sem pa se odločla da ko se vidimo, pa če mi kaj takega še ona al pa kdorkoli drug izjavi, bom pa jo tak izšolala, da ji nič ne bo jasno! :D Itak razumeš da traja 5, 6, 10 mescov, ok, v redu, ampak to pa je že too much.
Pa baby checka si tudi jaz več ne kupim, brezveze. Sicer sem enkrat isto vidla črtico na clear blue, ne digitalnem, onem drugem pač. Jaz si razlagam, da so to neki drugi hormoni, ki se zaznajo, ker druga ne more bit.

Anonimna, mogoče pa bo le avgusta. Mogoče si moreš ful planov naret, pol pa bo nalašč :D

Cali jaz sem imela prehodnost jajcevodov, pa 5 mesecev clomida pred IUI, aja pa krvne preiskave pa to. da sem v neplodnostni prišla do tega je trajalo od januarja, pa do oktobra, ko sem imela prvi IUI.

Mariposa vem ja za Reša, sem razmišljala, da bi šla enkrat samoplačniško, da vidim kako kaj je. Mi pa je kul, da ni IUI v Dravljah. Jaz mislim, da če se prestavim, da ne bom rabla še enkrat čez vse? 3 leta truda, plus, splav, 8 mesecev truda, neplodnostna, 5 mesecev clomida, pregled prehodnosti, IUI, vse neuspešno, valda ne rabim še enkrat čez kaki Clomid po možnosti?? To traja že več kot 4 leta. Mislim da je čas, da se nekaj konkretnega premakne jaooo, Kateri mesec si na clomidu?


(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 2810
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.11.2019 22:44:01   
Sankka
Accio in mišekmašek hvala za spodbudo in navijanje ☺️☺️


(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 2811
   RE: Noseča vsak mesec znova
4.11.2019 12:09:36   
fracek
Uporabnica, zal mi je za tvojo situacijo. Nov mesec, novo upanje, druga nam tako ne preostane. Bom sigurno zvedela jutri, kako delajo v Mb v decembru, tako da javim.

Accio in Mismasek, hvala za podporo 🤗 Sankka, ene so pametne, da dol pades. Ampak tako je, tezko se je vziveti v situacije, kot so nase. Na sreco nimam taksnih ljudi okrog sebe, oz. skoraj nihce ne ve, da se trudiva za narascaj. Sem pa pred casom dozivela, da je znanka zanosila v casu, ko se je pobotala s svojim partnerjem po grdih scenah ... in ker se je po enomesecnem "raju" spet vse sprevrglo v staro zgodbo, je sla splavit. Takrat me je pa imela taksna jeza, da bi ji glavo odpulila 😠  Pa mine tudi ta jeza. Vsak ima pac svoje tezave in resujemo jih, kakor pac znamo. Vse dobro ❤

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 2812
   RE: Noseča vsak mesec znova
4.11.2019 21:49:10   
Anonimen
Pozdravljena dekleta. Midva se nazalost poslavljava od vas. Po 6.mesecnem poskusanju sem se odlocila da se nehava trudit ker nama ocitno ni namenjeno drugace bi ze bilo kaj... enostavno sem obupala. Partner veliko dela in posledicno hodi domov zelo utrujen. Prav tako jaz. In posledicno nama ne uspe biti dovolj aktivna v postelji da bi karkoli uspelo. Ocitno bo treba pocakati nekaj let da se zivljenja obeh malce umirijo. 😞 vam pa zelim ogromno srece pri zanositvi in ostanite mocne do konca!

(odgovor članu fracek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2813
   RE: Noseča vsak mesec znova
4.11.2019 22:04:52   
Anonimen


IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pozdravljena dekleta. Midva se nazalost poslavljava od vas. Po 6.mesecnem poskusanju sem se odlocila da se nehava trudit ker nama ocitno ni namenjeno drugace bi ze bilo kaj... enostavno sem obupala. Partner veliko dela in posledicno hodi domov zelo utrujen. Prav tako jaz. In posledicno nama ne uspe biti dovolj aktivna v postelji da bi karkoli uspelo. Ocitno bo treba pocakati nekaj let da se zivljenja obeh malce umirijo. 😞 vam pa zelim ogromno srece pri zanositvi in ostanite mocne do konca!



Če obupaš po 6 mesecih potem mogoče res ni pravi čas. Ker 6 mesecev ubistvu ni nič. 75% parov zanosi namreč v prvem letu. Niti ni nujno, da imaš vsak mesec ovulacije itd. 


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2814
   RE: Noseča vsak mesec znova
4.11.2019 23:23:30   
accio
Midva se tudi trudiva od poletja, pa čeprav se nama zdi veliko časa, to niti pod razno ni res. Kakšen mesec nama zaradi služb sploh ne znese 😈 ravno med O., moj ima antidepresive, v družini imam bolno osebo, na katero sem noro navezana - nič čudnega, da ne uspe, že tako ni veliko %, če vse štima. Ampak vztrajava! Če že obupuješ, mogoče res ni pravi čas za 👶.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2815
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.11.2019 5:28:41   
Anonimen
Anonimna, tukaj še ena anonimna, ki sicer tudi sodeluje. Tudi midva čakava na izplen 6. meseca. Ampak to sigurno ni razlog za obup. Prvi mesec tudi ne vem, če sva ujela ovulacijo, saj se še nisem pozanala, od takrat naprej testiram ovul. Sedaj sem vesela, da sem začela dokaj mlada s tem, kaj če bi čakala še 5-10 let in ugotovila, da ne bo šo zlahka. Je borba, slaba volja, upanje, solze, sanje o dojenčku ... Čeprav se ne trudim morda še 5 let, je vseeno žalost pristona, ker sem upala, da bo ratalo takoj. Ampak ne obupam. Študiram naprej, grizem ... Poskušam čaj, najboljše dodatke na trgu, gledam kaj lahko testiram v laboratoriju  kako bi se lahko premaknilo naprej itd. Jaz mislim, da vsak, ki si iskeno želi otroka, da je pod stresom zaradi tega, ce ne rata v par mesecih. In da nikomur spolnost na dneve ovulacije in načrtovanje tega ni vedno samo zabava. Tudi nama ne. Ampak cilj je jasen in za ta cilj bi naredila vse v življenju, ne glede na pot. Pa se velikokrat zjočem in me družina na nek način obsoja, da kaj pa je pol leta itd, obstajajo postopki. Naj se ne jočem. Ampak sem se sprijaznila, da če nekomu rata takoj, ne more razumet. In samo odgovorim: predstavljaj si, da ti vzamejo otroka in uživaj polno življenje tako kot priporočaš. Le čevlje sodi naj kopitar! In punce, ne, ne bomo se predale po pol leta, tudi če kakšen mesec zgrešimo, se nam ne ljudi s tisti dan itd. Vsak ima pravico do pavze, pa ni zato nič slabši, ampak ne obupat tako hitro, če je želja močna. Punce, čas je za pluse!!!!

(odgovor članu accio)
  Neposredna povezava do sporočila: 2816
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.11.2019 5:37:35   
Anonimen
Meni so ovul. testi zakon, ker potem ziher po m začneva počasi in v tednu ko je predvidena ovul bolj pogosto (vsak dan ali vsak 2 dan ali dvakrat na dan na dan o), odvisno od volje, ene 2-3 dni po ovul pa malo nehava do druge m oz kakor nama pase. Ker vsak drug dan eno leto je za naju absolutno preveč. Imam pa na 14-16 dni ovul in ne vem kako se je poklopilo, ampak ze 4 mesece imam + ovul test vedno na vikend in tudi m pride ze 4 mesece na vikend. Da se imava rada in da se zjokam v miru za vikend. So take malenkosti v zivljenju, da vcasih recem, da ceprav ne vem razloga zakaj ne rata takoj, da nekaj je nekje, kar gleda na nas in nam vliva voljo. Tako da ovul testi so glede tajminga zakon.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2817
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.11.2019 12:54:23   
Janey
Punce pozdravljene,

se javljam malo, sem prišla malo pokukat kaj se tukaj dogaja.
U123 žal mi je. ko sem začela na prejšnji strani brat sem bila tako vesela, ko sem videla neke sence na drugi črtici (takšen je bil namreč moj prvi test v moji prvi nosečnosti).

Anonimna po 6 mesecih pa res ne smeš obupat. To ja nič ni, na cikel je 25% možnost zanositve. In obstaja toliko opcij. Mogoče si dasta malo časa, malo odklopa od teh misli, pa bo potem. Vem, da je začetek najtežji, ko se poln navdušenja lotiš zadeve z upanjem, da boš takoj videl črtice. In pride menstruacija in z njo ogromno razočaranje. žalost. nemoč. in tako ponovno naslednji mesec. vrjamem, da izgubiš voljo. ampak poglej koliko otrok je okrog nas. eni naravno, drugi iz epruvetke. ampak v večini primerov pa je možnost za zanositev ogromna. skratka. ne obupaj. in srečno.

sanka jaz sem tudi, ko sva drugič poskušala z bivšim vse odpovedovala in si vse temu prilagajala. tokrat sem rekla ni šans, jaz bom živela.



Imela sem hsc in laps. Ugotovili so, da imam popolnoma neprehodne jajcevode, s katerimi se žal, kljub različnim poskusom ni dalo narediti nič in so tako pustili. tako da ivf. januarja imam kontrolni pregled in zvem kako naprej. je rekla kovačeva, da bova po hitrem postopku.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2818
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.11.2019 14:34:30   
Anonimen
Janey, ti že imaš enega otroka? V vmesnem času pa so jajcevodi postali neprehodni? Prvič je bilo naravno brez težav? Sicer navzven ginekološo ni težav - o in m redne?  Sprašujem ker je edina preiskava pred nama samo še moja prehodnost in me zanima če se lahko neprehodnost kako navzven pozna.


(odgovor članu Janey)
  Neposredna povezava do sporočila: 2819
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.11.2019 16:12:27   
Anonimen
Hvala vsem za spodbudne besede ❤ prav tako se meni zadnje case dogajajo stresne stvari in me res ne cudi da sem tako hitro obupala. Problemi v sluzbi, oce je imel prometno nesreco (z njim je hb vse ok), zadnje case se spopadam tudi z nespecnostjo in imam posledicno zagrenjen cel dan!(ima morda katera kaksen nasvet glede nespecnosti?) ...sem se sprijaznila s tem da nekaj casa ne bova vec tako zagreto delala na 👶 ker bom drugace psihicno pregorela. Se vedno pa upam da se nam vsem kmalu nasmehne sreca. ❤

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2820
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.11.2019 16:12:46   
fracek
Zdravo punce. Javljam se po drugem posvetu v Mb. Najini izvidi so super, obadva bp z vsem, kar naju je zelo razveselilo. Pri meni je bil nekoliko povisan le FSH, kar je g.  pripisala krajsim ciklom v zadnjem casu. Dala mi je se eno napotnico za kri, da bo slika realnejsa in napotnico za preiskavo prehodnosti Hy fo Sy, da bo se to jasno. Sicer pa nama je dala tudi hkrati stvari naprej na konzilij, priporocala pa bo dolg postopek (nisem se nastudirala, kaj to pomeni, je pa razlozila, da imajo na ta nacin najvecjo mozno kontrolo nad dogajanjem skozi cel cikel). IVF bo v tem primeru stekel nekje v marcu. Sva bila pri isti zdravnici kot prvic, in res izredno prijazna, malenkost hiperaktivna, vse razlozila 😁 Zgleda, da se nama zadeve samo ne poklopijo. Mi je pa svetovala se jemanje folne kisline in q-encima q10, in po zelji tudi kaksne alt_ernativne metode, ce vanje vrjamem 😉 V glavnem, jaz sem danes precej optimisticna ❤

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2821
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.11.2019 16:31:50   
fracek
Anonimna: zagotovo je boljse, da si vzameta malo premora, kot da si zaradi tega se bolj podvrzena stresu. Ze tako vse skupaj ni enostavna preizkusnja za nas, ki nam ne uspe takoj, in bolje je iti v nove boje brez ostale "prtljage". Sicer pa se pridruzujem mnenju, da 6 mesec ne pomeni nic. 

Srecno v prihodnje 😊

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 2822
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.11.2019 16:51:36   
Mariposa08
Anonimna za nespečnost pomaga metin čaj, lahko si tudi na tržnici kupiš čaj za spanje. Moj partner ga je nekaj časa pil, je imel tudi težave z nespečnostjo in mu je pomagalo. Drugače pa ne obupat, 6 mesecev ni veliko, glavo pokonci, sej bo, samo ne obupati 😀


(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 2823
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.11.2019 17:06:43   
Anonimen
Hvala vam punce ❤🤗🐞

(odgovor članu Mariposa08)
  Neposredna povezava do sporočila: 2824
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.11.2019 18:24:53   
Anonimen
Pri nespecnosti pomaga se baldrijan, melisa, hmelj, pasijonka itd. So pripravki v obliki cajev, tablet, tinktur ... 
Ampak mislim, da na to najbolj vpliva stres. Zato je najboljse imeti red - vedno ob isti uri spat, ne s telefonom v roki se eno uro, da si umirjen itd. Sem prebrala nedolgo nazaj, da si nikoli ne smemo očitati stvari, ki smo jih naredili, saj vedno v vsakem trenutnu naredimo tisto, kar mislimo, da je najboljše in kakor najbolj znamo. In da se za stvari, na katere nimamo vpliva, ne splača sekirati preveč. Če imamo vpliv, potem bomo itak naredili vse, da bo šlo, če pa ni v naši moči, pa se ne smemo preveč gristi, ker ni odvisno od nas. Lažje reče kot storiti, ampak samo v razmislek. 


Včeraj je bila konferenca od Vitanovala v MB o neplodnosti z vrhunskimi govorniki. Sicer nisem šla, bodo pa objavili predavanja na fb menda. 7 min film lahko dobite preko fb in mb novic. 
Kar objela bi vas, če bi se videle, skupaj smo močnejše!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?