|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Noseča vsak mesec znova
2.3.2020 14:55:27   
Sankka
Fracek in malecka, super, da bomo vsaj 3 rojevale 😀 kako dalec si ti fracek? Sem bla malo odklopljena od forumov, ker nisem imela kaj pametnega za povedat, tak da zdaj ne vem tocno.


Malecka ti pa kar naroči partnerja. Moj fant je dobil napotnico oktobra, na vrsto pa prišel sredino januarja prvic in sredina marca drugic. Ker bi naj se dva delala v razmaku 72 dni, ceprav je ze prvic imel super rezultate. Sva pa potem marca zvedela obojne rezultate. Mogoce je kaj prej, ce ti dajo napotnico na posvetu, ampak to pa ne vem. Jaz sem se narocila januarja v kliniko pa sem 13 maja prisla prvic na vrsto. Sva potem ze imela izvide spermiograma, tak da vsaj nekaj, kaj se da vnaprej. 

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.3.2020 10:17:43   
Sankka
Aja Cali hva za odgovor. Katere vitamine vse si si dala preverit in koliko si plačala? Bom jaz tudi šla, samo morem odtehtat ce se mi da po napotnico hodit al raje placam 😀


(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.3.2020 11:49:23   
Cali90
Jaz sem vzela ta osnovni paket vitamini. B12, D in folna. Je bilo pa 40€. 

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.3.2020 17:38:35   
*Ajda*
Sanka pomoje maribor pohvaljo tudi za to bolj, ker ne komplicirajo glede teže toliko kot Ljubljana. Ker npr moja sodelavka je precej močnejša in so ji v Lj rekli, da more shujšat predno ji bodo karkoli delal v Mariboru pa niso ji nč rekli... Sicer sigurn bi blo bolš, da bi prej shujšala, sam to vse traja... Bliža se pa 40 letu...ja jaz moram rečt, da kar se mojga primera tiče so me tkoj dali na ivf oz icsi. Sem v bistvu vse preskočila.. Če bi blo pa verjetno z mojim vse ql bi nama pa znali vlečt.. Verjetn je odvisno od zdravnikov in diagnoz vse skupi tud😊 mariposa poročaj nam kako ti gre špikanje? 😀🤞🍀

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.3.2020 20:30:48   
*rjavolaska*
dekleta, jaz vas že dalj časa berem in držim pesti za vas, sedaj pa se vam pridružujem...

še malo o meni /nama... midva nisva še v nobenem postopku, na podlagi najine samoiniciativnosti pa sem ga poslala na spermiogram, tako da sedaj počasi prebavljava slabo informacijo o partnerjevem zelo slabem oz. kar poraznem spermiogramu... Z mano naj bi bilo baje vse OK (poudarjam baje, ker še nisem imela nobenih pregledov v zvezi z neplodnostjo).

V zadnjem času sem veliko prebrala, sklepam, da nama ostane samo ICSI... Ampak do tam je najverjetneje še dolga pot, tako da bom ful vesela, če vsaka na kratko samo napiše, koliko časa se ukvarjate z neplodnostjo, kateri od vaju je "težava,"kdaj ste šli na prvi posvet, katere izvide in preglede ste morale opraviti, katera klinika in kateri zdravnik (ga/jo priporočate), po kolikšnem času ste prišle do konzilija, in potem do vključitve v postopek? KOliko ste stare? Je za vse to prvi otroček? :)


Skratka ful bom vesela par svežih informacij in izkušenj, da bom vsaj približno vedela v kaj se podajam. Poleg tega pa bo ena takšna strnjena predstavitev ful koristila za vse nove, ki se nam bodo še pridružile, saj bomo lažje sledile.... vidim pa, da imamo trenutno že najmanj 2 punci v nizkem štartuu :)

Želim vam čim prej en velik plusek :)

*Ajda*, glej ZS

(odgovor članu *Ajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
   RE: Noseča vsak mesec znova
4.3.2020 8:47:11   
Cali90
*rjavolaska* pozdravljena. 
Evo se bom jaz prva opogumila 😜
Stara bom 29, z neplodnostjo se soočam približno 2 leti. Zaenkrat nepojasnjena neplodnost ampak imam jaz samo en jajcevod, ker sem imela IMN. Po tem in pred tem nikoli noseča. Zaenkrat opravljene preiskave so: hormoni, HSG in spermiogram (vse BP). Ta mesec grem po napotnico in potem se naročim v Dravlje (zaradi čakalnih dob) k dr. Lomškovi.Aja pa 3 cikle sem jemala femaro. 

(odgovor članu *rjavolaska*)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
   RE: Noseča vsak mesec znova
4.3.2020 10:23:48   
Sankka
Okej, še jaz 😋Jaz bom tudi stara 29, z neplodnostjo se prva tri leta nisem obremenjevala, v smislu ko bo bo, potem sem zanosila in imela splav 10 teden. Od takrat bo zdaj 2 leti. Na kliniko sem se prijavila pred malo več kot enim letom, 5 mesecev sem jemala clomid, imela 2x iui, trenutno sem prilezla do ivf in imam punkcijo v zacetku aprila, trenutno sem na kontracepciji. Kljub številnim ciklom in foliklom ni nikoli vec uspelo.
Partner ima super izvide, z mano bi tudi naj bilo vse ok, ceprav imam zelo kratke cikle in vecinoma prekratek drugi del cikla, ampaj zato tudi 2 leti ze jemljem progesteron, ki podaljsa cikel.

Sicer pa sem preverila hormome tiste na kliniki, naj bi bilo vse ok. Sem na kliniki v Mariboru. Zdravnika tezko priporocam, nekako sem jih srecala veliko, ker se menjujejo, pa razen ene so vsi nekako ok.Za lazjo predstavo pa se to, partner se je oktobra narocil na spermiogram, prvega je imel januarja, drugega pa marca. Jaz sem se narocila na kliniko januarja, prvi posvet 13 maj, drugi posvet in branje izvidov 19 avgust. Naslednja menstruacija v septembru pregled prehodnosti jajcevodov hyfosy, nato naslednji cikel iui z injekcijami, naslednji cikel pavza, potem spet injekcije in prekinjen iui zaradi 4 foliklov, nato spet en mesec pavza, naslednji mesec pa neka cista al folikel na zacetku cikla, na koncu izpeljan iui v naravnem ciklu brez stimulacije. Potem letos januarja posvet za ivf in oddaja papirjev na konzilij, konzilij sva imela 24.2, z naslednjim ciklom kontracepcija pa vse do 22.3., nato uzji in injekcije in kot sem rekla, punkcija po 6.4.Malo mam ze vrh glave vsega, ampak saj nekako zguras in čakaš, pa te potem zivljenje vodi dalje, nekak zivis od datuma do datuma, vmes pa se ukvarjas z vsem drugim, pa je naenkrat par let mimo.. Heh. 😋Zelim ti vso srečo.


(odgovor članu Cali90)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
   RE: Noseča vsak mesec znova
4.3.2020 19:21:57   
Cali90
Sankka tole: “nekak zivis od datuma do datuma, vmes pa se ukvarjas z vsem drugim, pa je naenkrat par let mimo..” si pa res zelo dobro napisala in čist resnično. 

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
   RE: Noseča vsak mesec znova
4.3.2020 22:12:48   
Malecka8
No pa še jaz z malo krajšo zgodbo. Tudi sama bom letos 29. 😑O zanositvi sva začela razmišljati 3 leta nazaj, pač prvo leto je bilo bolj.. Ko bo, pač bo.. Problem je bil ker sem imela res dolge cikle, najdaljši je bil 120dni. Sem potem začela jemati Dabroston, ki ga jemljem še zdaj. Imam PCOS. Tri cikle sem jemala Clomid, vendar sem reagirala samo prvič. Tako sem dobila v decembru napotnico za neplodnostno in aprila imava prvi posvet, kako bo potekalo, bom seveda javila. 😊Mislim, da je to to. Sedaj še pijem krvomočnico takoj po M pa približno do 14.dne cikla. Pač poskušam še malo. 
Sankka? Torej praviš, da samo ena v neplodnostni ni bila ok? Ostali so pa ok? Malo me vseeno skrbi, kakšen odnos imajo do pacientov. Mogoče katera ve, ali lahko Dabroston jemljem še naprej ali moram z njim prekiniti, glede na to, da bodo pregledovali hormone? 
Lahko noč, še vedno močno stiskam pesti za vse nas. ♥️🤗


(odgovor članu Cali90)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.3.2020 7:23:20   
Cali90
Punce, pri meni se dogaja nekaj čudnega. No ni tako zelo čudno je pa nenavadno zame. Včeraj zvečer ko sem se obrisala je bilo na wc papirju malo krvavo, tako rozasto, potem sem čez kakšno uro spet šla preveriti in je bila sluz in rdeče nitke notri. Danes zjutraj ni bilo nič, na dnevnem vložku, ki sem ga imela čez noč je bil majhen flekec. Zdajle še vedno nič. Je pa danes 26 dan cikla in zame še malo prezgodaj za M. Računam da je bil včeraj 10 dan po O. No bomo videli, mogoče se pa še danes kaj vlije..

(odgovor članu Malecka8)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.3.2020 7:33:48   
Sofie


IZVIRNO SPOROČILO: Cali90

Punce, pri meni se dogaja nekaj čudnega. No ni tako zelo čudno je pa nenavadno zame. Včeraj zvečer ko sem se obrisala je bilo na wc papirju malo krvavo, tako rozasto, potem sem čez kakšno uro spet šla preveriti in je bila sluz in rdeče nitke notri. Danes zjutraj ni bilo nič, na dnevnem vložku, ki sem ga imela čez noč je bil majhen flekec. Zdajle še vedno nič. Je pa danes 26 dan cikla in zame še malo prezgodaj za M. Računam da je bil včeraj 10 dan po O. No bomo videli, mogoče se pa še danes kaj vlije..



Držim pesti da je vgnezditvena. 

(odgovor članu Cali90)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.3.2020 7:56:46   
Sankka
Malecka glede zaposlenih. Ene vse ful hvalijo v Mariboru, ful kak so zakon super fino fajn. Mislim moje mnenje je da itak gre vse na hitro in da je v vecini neki normaln odnos, ki se mi zdi da bi pac mogel itak bit vsepovsod, mogoce pac gledam iz sebe, ker se nikoli nisem brez razloga grdo obnasala ne kot zaposlena in ne kot stranka. Tak da zaposleni v mb so po mojem mnenju pac normalni, ok prijazni, ne morem pa rect da se pocutim nekaj osebno obravnavana kaj pa vem. Sem pa imela z eno slabo izkusnjo, ko sem imela 4 folikle in mi je prekinla postopek iui. Ne z besedami prekinjam postopek ampak kaj pa boste ko se bodo stirje prijeli, ko boste zanosla, boste sla na splav, to ni konzerva (sploh ne vem kaj bi naj to pomenlo), ne veste v kako solo bodo sli al pa ce bodo sploh hodli itd.. Pa sem rekla kaj zaj ne bo postopka al kaj pa je rekla ja seveda ne.. Nasvidenje. Pac res tak neko, njej tam dol visi, jaz pa sem cakala en mesec vmes po iui, pol sem si dajala injekcije, komaj cakala, pol pa tak prekine postopek, pa spet sem mogla en mesec cakat do naslednjega iui, pa je bil december pa sem se cakala.. Tak da ja to je moja izkusnja. Po drugi strani pa tudi Ljubljano pluvajo, ene pa pol napisejo da so cisto ok. Tak da vprasanje. V mb so pac ok, ne morem pa ploskat sama sebi od srece da sem tam al kaj naj recem 😀 ko sem prvic sla po injekcije za iui mi je sestra rekla pa ne si mislit da boste zdaj od tega zanosli, v drugem stavku pa: samo pozitivno razmisljajte in veliko vode pijte.. Pac tak hecno 😀
Z dabrostonom ne rabis zdaj nehat, v ciklu ko bote pregledovali hormone pa ti narocijo da mores bit brez vsega, da se vidi naraven cikel. Jaz tudi jemljem estimo vsak mesec, takrat pa nisem smela.
Calii, naj bo to druga letosnja lepa novicka 😀 drzim pesti! 

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.3.2020 7:58:33   
Sankka
Aja pa cali hvala za pohvalo, pocasi bom mela govore o neplodnosti okoli po svetu pa knjigo quotov bom izdala 😋


(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.3.2020 8:11:27   
Cali90
Bi se znalo dobro prodajati, tako, da kar začni, pa še hitreje bo šel čas od datuma do datuma 😉

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.3.2020 8:19:02   
Sankka
Haha, jaz bi omedlela ce bi stala pa bi me vsi gledali, pa bi govorila dajmo punce, zmoremo, pozitivno, aleluja aleluja.. Jaz najbolj ne pozitiven clovek na svetu 🤦‍♀️🤦‍♀️😀


(odgovor članu Cali90)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.3.2020 10:22:04   
Janey
Pozdravljene soborke.
rjavoslaska dobrodošla.
Jaz sem stara 34 let. imam že sina, starega 12 let. po njemu...
z bivšim sva poskušala 2 leti in poiskala pomoč davnega leta 2012, tisto več niti ni relevantno.
sedaj sva z dragim dobila napotnico lani februarja, maja sva imela prvi pregled v neplodnostni ambulanti. So rekli, da prejšnjih obravnav ne upoštevajo, ker je minilo toliko časa, tako da smo začeli znova. Jaz sem dobila vse krve preiskave, on pa spremiogram. Vsi izvidi BP. Septembra sva imela pregled, jaz dobila napotnico za LAPS in HSC, ki sem jo imela konec oktobra. Takrat so ugotovili neprehodne jajcevode. Termin za naslednji pregled januar. Januarja sva glede na to, da imam neprehodne jajcevode na IVF. pošto sem dobila v roku enega meseca in prišla takoj v postopek.
Sedaj se bašem s kontracepcijo, nisem ravno najbolj prijeten človek trenutnouser posted image

konec marca punkcija in transfer. Poskušam biti čim bolj mirna in pozitivno naravnana.

Moja prijateljica, dve pravzaprav, oba partnerja zelo slab spermiogram in obe imata že 2 otročka, po umetni poti, tako da kar pozitivno.

Cali držim pesti. če praviš, da je nenavadno, potem je dober znakuser posted image

Jaz imam tudi same pohvale za povedat za Maribor. Vsi prijazni, s posluhom.


(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.3.2020 11:34:12   
Malecka8
Oo najlepša hvala. Ja Sankka, se spomnim, da si pisala o tej izkušnji - grozno.

Sama nisem konfliktna oseba in se znam o vsem zelo umirjeno pogovorit. Tako, da upam, da bo vse normalno. 😁 In da ne bodo kakšni preveč "freh" 😂 
Cali90, držim pesti, da je vgnezditvena. 😍💪

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.3.2020 11:35:44   
Sankka
Janey, v kateri skupini si v mb? Katera navodila imas oz kdaj imas predvideno punkcijo? 


(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.3.2020 11:55:09   
Cali90
Danes sem ves čas na wcju in preverjam, če bo kaj več. No krvi ni niti malo zaenkrat. Držite pesti, da je uspelo, čeprav imam bolj malo upanja..

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.3.2020 13:47:25   
fracek
Hello punce.


Sankka, midva sva dober teden oddaljena od pricetka pikanja, tako da v nizkem startu. Punkcija in prenos po mojih izracunih okrog sredine aprila glede na dolgi postopek (ne vem se, kako dolgo bom mogla jemat dvojne injekcije).
Malecka, midva sva z Mb kliniko zelo zadovoljna. Res je, da dolgo cakas in si nato na posvetih hitro konec, ampak na vsako vprasanje je bil vedno prijazen in stokoven odgovor. Najbolj se mi je vtisnilo v spomin, ko sem bila na preiskavi prehodnosti. Imela sem dolgo medo (puhasto podlozeno) jopico, ker nimam spalnega plasca, pa mi rece g., da sem se dobro oblekla, ker je v prostoru mrzlo. Se nasmejim, da nimam plasca, pa mi je rekla, da bo potem to prva stvar, ki mi jo bo kupil novopeceni ocka, ker bom rabila v porodnisnici 😁 Pa naj se kar sprostim, saj smo same zenske noter. Polno smeha v glavnem in res imam rada tak odnos, ker je ze vse okoli te nase problematike tako zafrustrirano. Aja, pa mladi doktor, ki mi je na dermatoloski povedal, da so izvidi za sifilis bp, je bil nasmejan do uses, ko je videl, kako sem srecna. Je rekel, zdaj sem se jaz celi srecen, kk vas vidim tako nasmejano 😂 mi stisnil roko in zazelel, naj hitro uspe. To so take drobne stvari, ki jih velja nosit s seboj se dolgo ❤

(odgovor članu Cali90)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.3.2020 13:56:06   
fracek
Rjavolaska, dobrodosla 😉 Na hitro - stara 38, malo manj kot dve leti nacrtujeva s partnerjem prvega (in zadnjega) otroka, kot vidis neuspesno. Od avgusta lani se vodima na kliniki v Mb, pred tem jemala 3 mesece clomid pri osebnem ginekologu. Vsi izvidi pri nama ok, moji jajcniki imajo glede na leta pa pac primerno nekoliko zmanjsano rezervo. Pricenjava direktno s postopkom IVF, ker sem ze prestara, da bi zavlacevali z drugimi pristopi 😉


Cali, tudi jaz drzim pesti, da je uspelo. Pri meni zal ti izcedki (roza rjavo rdeci) pred M niso nikoli pomenili zanositve. Vcasih sem jih imela en teden pred M, nato par dni nic, potem pa M. Zdaj pa se mi obcasno pojavi enak izcedek tri dni pred M, samo en dan, ali pa samo po spolnem odnosu, nato pa po treh dneh M. Hormoni, hormoni in se enkrat hormoni 🤔

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.3.2020 14:49:12   
Janey

IZVIRNO SPOROČILO: Sankka

Janey, v kateri skupini si v mb? Katera navodila imas oz kdaj imas predvideno punkcijo? 




Kratek postopek, punkcija predvidena 23.3.

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.3.2020 14:53:14   
Sankka
Aha pol si malo pred mano. Poročaj prosim, da bomo vedli kaj pricakovat 🙂

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.3.2020 15:20:24   
*snowflake*
Rjavolaska, dobrodošla med nami😊 No, pa da se še jaz javim v zvezi s svojim primerom. Stara sem 31 let, zanosit se trudiva že dobro leto, v neplodnostno so naju poslali po enemu letu poskušanja, spermiogram ok, moji hormoni ok, hsg - nekaj čudnega na desnem jajcevodu, naj bi bil neprehoden. Zdaj me čaka še en pregled v tem mesecu in potem operacija, da pregledajo jajcevode (sumijo na pregrado) in še ostalo, če je karkoli takšnega. Namreč, imam zelo močne menstrualne bolečine in bodo preverili tudi to.Zaenkrat sem na tej točki. Tako da nisem še v nobenemu postopku. Tako, na kratko in vse o meni 😊 Cali, držim pesti, da je vgnezditvena! Nočem te nič zamorit, ampak tudi pri meni je takšna krvavitev pomenila bližajočo menstruacijo. Ampak je pa veliko takšnih, ki jim je to napovedalo nosečnost, tako da ti želim, da si med temi zadnjimi! Poročaj.

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
   RE: Noseča vsak mesec znova
6.3.2020 7:55:54   
Cali90
Blah.. včeraj zvečer sem imela res močne bolečine v trebuhu, sem bila prepričana, da bo zjutraj M pa ni nič, malo rjavega izcedka.. no vsaj trebuh me ne boli pa sitna nisem več 😀

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?