|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: goljufija
24.10.2008 10:53:42   
jakaracman
Veliko koristnih nasvetov si dobila, za katere pa očitno nisi zrela.Vendar za vsako rito palica raste.Ne vidim nič dobrega v prihodnosti za razvajenca.Je pa res, da je bilo tisti udarec malo preveč in tvoje opravičevanje za modrico.Take izgovori so za lase privlečeni.Sami veste kako živite in kar sadiš tudi pobiraš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: goljufija
24.10.2008 13:50:00   
Minka Pobalinka
Jaz pa ne razumem zakaj sanja nk. sploh sprašuje za nasvet oz. mnenje, saj vsak pameten predlog ali mnenje katerekoli uporabnice zavrne, za sina ima pa en kup izgovorov. Sanja nk. daj mu ta psp pa še za kino povrhu.. naj bo nagrajen za svojo blazno iznajdljivost. user posted image

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: goljufija
24.10.2008 13:53:24   
KimPossible
Vidim, da od včeraj na tole temo ni kaj dodati.

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: goljufija
24.10.2008 15:31:17   
tina a
Čakajte malo ... Zdaj ste me pa zgubile ... Lohka pa da sem sam preveč blond.

Večina ji je pritrdila, da je kazen ok. Vmes so sicer padali komentarji kako je sin razvajen in še kaj zravn ampak sumasumaru smo se nekako strinjali, da je kazen dokaj primerna.

Če sem si prav zapomnila bo moral:
1. en mesec hišnega pripora
2. en mesec brez PC
3. odplačilo z goljufijo pridobljenega denarja s tem, da bo pomagal pri različnih zadevah
4. po enem mesecu bo sicer PSP dobil nazaj in vse ostalo kar si je pač kupil zravn

Mogoče sem kakšno stvar izpustila ampak če vzamem vse skupaj je dečko pokasiral 4 kazni za en "zločin". Načeloma naj bi se kaznovalo otroka z eno kaznijo - ena napaka ena kazen. Vsaj tako se mi zdi user posted image user posted image

Jaz osebno se strinjam s tem, da je fante dobil takšne kazni, tisto o odsluženju bi sicer krepko premislila na kak način in koliko bi bilo njegovo delo ovrednoteno. Pa tudi o tem bi premislila kdaj bi mu PSP dala na razpolago.

Definitivno pa se ne strinjam s tem, da bi PSP vrgla skozi okno ali pa v smeti. Ker od tega ne bi imela ničesar ne jaz in ne otrok (on je sicer v tem manj pomemben). Mislim da ni najbolj pameten nasvet - jaz bi pa to čez okno zabrisala ... Ker to ji ne bo vrnilo teh 200€. In sori meni je pa to malo preveč denarja, da bi ga kr tako metala čez okno.

Ne rečem, da bi PSP vrnila v trgovino ali pa ga prodala na bolhi. Tudi to je ena izmed rešitev in opcij, ampak sta se pač ona in mož odločila drugače. Zakaj pa vesta samo onadva in mislim, da nima smisla, da svojo odločitev obrazlagata vsem.

Vsak se odloči zase in tako kot misli, da njemu oziroma njegovi družini najbolj ustreza. Vsi smo delali napake - eni večje in hujše, drugi manjše in milejše ... dejstvo pa je, da je vsak od nas včasih želel ali pa celo uspel prelisičiti svoje starše. Razlika je le v tem, da se v naši mladosti takšnih zadev ni dobilo. In zato mogoče nam niso padale take ideje na misel. Jaz poznam fanta, ki je svojim staršem dobesedno ukradel denar in kupil svojim prijateljem videorekorderje. Pa ne samo enemu ... ampak parim. Uganite koliko staršev je to vrnilo nazaj - eden!!!!! Tolk o poštenosti folka.

Ne vrjamem (pa se vam globoko opravičujem zaradi tega), da smo / ste tolk popolne familije. Ker popolnosti ni. Vsi stremimo k temu, ampak dejstvo je, da nikoli ne bomo popolni. Vsak drugače razmišlja in drugače vidi. Ker se avtorica odprte teme ne strinja z vašim načinom razmišljanja ali pa vi z njenim še ne pomeni, da je slaba mama ali pa da ne zna naučiti otroka kaj je dobro in kaj slabo.

Jaz mislim, da je kazen, ki sta jo naložila otroku ... v tistem trenutku zanju bila popolna. To pa je tudi tisto kar je pomembno.

Houk govoril sem. user posted image

_____________________________

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu KimPossible)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: goljufija
24.10.2008 15:55:42   
vesnica
Gina, maš ti uredu glavo?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: goljufija
24.10.2008 16:00:29   
vesnica
Fantastičen odgovor!!!!



(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: goljufija
24.10.2008 16:05:52   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: tina a

Definitivno pa se ne strinjam s tem, da bi PSP vrgla skozi okno ali pa v smeti. Ker od tega ne bi imela ničesar ne jaz in ne otrok (on je sicer v tem manj pomemben). Mislim da ni najbolj pameten nasvet - jaz bi pa to čez okno zabrisala ... Ker to ji ne bo vrnilo teh 200€. In sori meni je pa to malo preveč denarja, da bi ga kr tako metala čez okno.



Sanja, tole ni zate, preskoči, ti si pač tipičen modern straš, ki bo imel tipične moderne posledice in vem, da se na te starše ne da vplivat prej, dokler jih ne fašejo fejst ornk nazaj od otrok.

Je pa tole za vse, ki menite, da metanje proč ni ok in to zato, ker je škoda denarja. Ta denar je že ukraden od otroka. NI več vaš. NIti igračka ni vaša. Njegova je, ukradeno njegova. In otrok računa na to, da vam bo škoda to reč stran vreči, ker stane veliko. Računa da se vam bo on smilil. Če bi vi stvar stran vrgli, bi bil njegov riziko, da stvar ponovi veliko hujši, 17x več bi premislil, ali bi to naslednjič storil ali ne. Posledica bi morala biti samo ta, da stvari ne dobi pa še da dodatno denar vrne. Torej bi ga stvar koštala točno 200eurov in očitno ta otrok pada na denar, to ga najbolj boli, torej je to edina primerna  posledica, ki bi nanj vplivala, da ne bi naslednjič isto ponovil. Če pa stvar obdržite ali če o sami izplačate s tem, da jo vrnete, pa otroku v bistvu ni bilo treba plačati nič z denarjem. V resnici se mu splača krasti, če reč obdržite. Naslednjič ne bo imel povoda, da ne bi kradel. Moralnega nima že od prej, vi se mu tudi nič ne smilite, da bi zaradi vas ne počel neumnosti, torej ga mora biti strah, da bo moral plačati, kar je vzel.

Tanika, a sem govorila o tvojem otroku? Govorila sem o tem,d a obstajata dve skrajnosti in mnogo vmesnih različic na temo. Kar se tiče razpravljanja do nezavesti in čez trupla, pa jaz nisem za. Lahko se veliko pogovarjaš, lahko razpravljaš ali gremo na šmarno goro ali na grmado, lahko razpravljaš ali bomo imeli kosilo ob dveh ali štirih, vse sorte lahko razpravljaš, o določenih rečeh pa pač ne moreš razpravljat, ker je otrok premajhen, da bi lahko odločal, poleg tega se nauči, da mora reči vedno do nezavesti nategovati in težiti in prepričevati, zakaj ima ravno on prav in kar je najhujše, v končni fazi s tem svojim razpravljanjem do nezavesti človek zgubi živce in mu vse popusti, ker ga otrok v vse prepriča, kako ima on prav, celo to ga prepriča, da zemlja ni okrogla, pa da sonce ne sije. Ne ne, razpravljanje v skrajnost ni ok, ni ok, ni ok. Če združiš to s tem, da otrok še vse ima, materialno....ljubi bog, upaj da je zelo prijazen in nekompliciran karakter, ker sicer pa res ne vem, kam to otroka pripelje. Mah v bistvu vem, ker vidim vsakodnevno, ampak ni važno, ker te sorte starši ne verjamejo, dokler jih ne fašejo.....

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: goljufija
24.10.2008 16:06:57   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: vesnica

Gina, maš ti uredu glavo?


Ne, niti slučajno ni tako krasne oblike kot tvoja. user posted image user posted image

(odgovor članu vesnica)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: goljufija
24.10.2008 16:27:43   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Je pa tole za vse, ki menite, da metanje proč ni ok
in to zato, ker je škoda denarja. Posledica bi morala biti samo ta, da stvari ne dobi pa še da dodatno denar vrne. Torej bi ga stvar koštala točno 200eurov in očitno ta otrok pada na denar, to ga najbolj boli, torej je to edina primerna  posledica, ki bi nanj vplivala, da ne bi naslednjič isto ponovil. Če pa stvar obdržite ali če o sami izplačate s tem, da jo vrnete, pa otroku v bistvu ni bilo treba plačati nič z denarjem. V resnici se mu splača krasti, če reč obdržite. Naslednjič ne bo imel povoda, da ne bi kradel. Moralnega nima že od prej, vi se mu tudi nič ne smilite, da bi zaradi vas ne počel neumnosti, torej ga mora biti strah, da bo moral plačati, kar je vzel.



A mi zdej tukej govorimo o fizičnem uničevanuju stvari al o tem, da se ta stvar obdrži? Govcoriš enkrat tako, enkrat drugače...Al te narobe razumem? Jaz te razumem tudi tako, da če stvari fizično ne uničiš, potem mu jo pač daš lahko samo še nazaj...To, da jo ne uničiš in mu jo ne daš nazaj, ampak narediš nekaj tretjega in zahtevaš od njega še to, da odsluži še dodatnih 200€ pa ne obstaja? Te narobe razumem? Meni se to zdi najboljša rešitev. Ker metat stvari skozi okno, je zame popolnoma brezveze: otroku sporočaš to, da materialnih stvari ni treba cenit in da se jih kar tako lahko vrže skozi okno in da je popolnoma vseeno ali se teh stvari naredi 5 ali pa miljon, ekologija je itak brezvezna tema in zakaj bi naredil manj, če lahko več in če lahko bolj onesnažujemo okolje...
Včasih imam Gina občutek, da zate srednja pot ne obstaja. Čeprav tako zelo povdarjaš, kako se s svojimi otroci pogovarjaš in pogovarjaš pa pogajaš itd., samo dejansko velikokrat izpadeš s svojim načinom pisanja (morda je v resnici drugače, to ne vem, to veš samo ti-celo skoraj prepričana sem, da je drugače, tak feeling imam-...zato ne mislit, da govorim o tem, kaj dejansko je, ampak govorim samo otem, kako te jaz vidim skozi tvoje pisanje pa kolikor jaz vidim še marsikdo...) ful avtoritarna oseba (ravno zato ugotavljam, da se večkrat sprašuješ od kje folk potegne neke zaključke, o katerih ti sploh nisi pisala ali pa pišeš o nečem in folk to napihne-preprosto daješ tak vtis, sori...). Je pa tudi res, da se dejansko (takrat, ko ne čutim iz tvojih postov neke jeze in morda celo strahu (samo ugibam) na in pred razvajanjem) velikorat s tabo strinjam. Razvajanje je resnično zelo velik problem današnje vzgoje, sam men se zdi, da imaš ti nek 'issue' v življenju, kar se tega tiče (tak feeling imam).
Lahko pa da se tudi motim...user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: goljufija
24.10.2008 16:50:35   
CatJa
Meni se zdi, da bolj nazorno kot Gina stvar prikaže, je pa res že bolj težko. In se še kako strinjam z njo, sploh kar se te teme tiče. Sploh s tem:

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Kar se tiče razpravljanja do nezavesti in čez trupla, pa jaz nisem za. Lahko se veliko pogovarjaš, lahko razpravljaš ali gremo na šmarno goro ali na grmado, lahko razpravljaš ali bomo imeli kosilo ob dveh ali štirih, vse sorte lahko razpravljaš, o določenih rečeh pa pač ne moreš razpravljat, ker je otrok premajhen, da bi lahko odločal, poleg tega se nauči, da mora reči vedno do nezavesti nategovati in težiti in prepričevati, zakaj ima ravno on prav in kar je najhujše, v končni fazi s tem svojim razpravljanjem do nezavesti človek zgubi živce in mu vse popusti, ker ga otrok v vse prepriča, kako ima on prav, celo to ga prepriča, da zemlja ni okrogla, pa da sonce ne sije. Ne ne, razpravljanje v skrajnost ni ok, ni ok, ni ok. Če združiš to s tem, da otrok še vse ima, materialno....ljubi bog, upaj da je zelo prijazen in nekompliciran karakter, ker sicer pa res ne vem, kam to otroka pripelje. Mah v bistvu vem, ker vidim vsakodnevno, ampak ni važno, ker te sorte starši ne verjamejo, dokler jih ne fašejo.....


Preveč demokracije nekateri puščate .... Oz. ne veste, kaj demokracija je, kot sem že rekla v prejšnjem postu.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: goljufija
24.10.2008 17:15:57   
picola1
S citiranim delom se definitivno strinjam...in kolikor sem že rekla se na splošno strinjam z njo zelo velikokrat...ne pa vsakič in v veh stvareh in segmentih...(sicer kdo pa se vedno z vsakim strinja?)

Sicer je pa tako:en način razlage nekaterim ustreza, nekaterim ne...Če si ti nekoga razumela, kaj točno je želel z nečim sporočit, še ne pomeni, da ga razumem tudi jaz (in obratno, seveda). Plus to, da včasih preveč razlaganja zadevo še bolj zakomplicira in ljudje te še manj razumejo. Včasih kratko in jedrnato več pove kot pa pol strani napisan sestavek.

< Sporočilo je popravil picola1 -- 24.10.2008 17:20:38 >

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: goljufija
24.10.2008 17:32:25   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: tina a



Ne vrjamem (pa se vam globoko opravičujem zaradi tega), da smo / ste tolk popolne familije. Ker popolnosti ni. Vsi stremimo k temu, ampak dejstvo je, da nikoli ne bomo popolni. Vsak drugače razmišlja in drugače vidi. Ker se avtorica odprte teme ne strinja z vašim načinom razmišljanja ali pa vi z njenim še ne pomeni, da je slaba mama ali pa da ne zna naučiti otroka kaj je dobro in kaj slabo.




Se popolnoma strinjam. In dodam samo še to. Danes je mojemu sinu že drugič v enem letu isti sošolec ukradel mobitel. Ne me zdaj napadat, zakaj otrok nosi v šolo mobitel. Ker ga ima izključno za to, da pokliče domov, kdaj naj se pride po njega v šolo. Ker nimamo organiziranega avtobusnega prevoza in je odvisen izključno od naših prevozov. Ampak to je druga zgodba. Samo moram pa takoj v začetku pojasniti, zakaj ma moj otrok pri 14-ih letih mobitel (mimogrede, na mesec plača pogovore okrog 8 ojrov).

No, da se vrnem h kraji. V glavnem, ta isti sošolec mu je že drugič ukradel mobitel. Že za prvo krajo je otrok na sodišču. Oziroma je prijava na sodišču, ker ga je policija izsledila. In tudi drugič ga bomo dali na sodišče, ker mogoče ga bo to spravilo na pravo pot. Ampak bistvo, ki ga hočem povedati je to, da si nikakor ne upam obsojat na pamet njegovih staršev. Ker ne vem, kako imajo urejeno doma. Mogoče se starša trudita, vlagata v vzgojo nenormalono veliko energije pa je fant pač kljub temu skrenil s prave poti. Ne vem, zato ne obsojam. Upam pa, da bo fanta ta stvar na sodišču spravila k pameti. Za prvo prijavo otrok, niti starši še ne vejo. In ne morem si predstavljat, kakšen šok (mogoče) bo to za njegove starše. Meni oz. meni in mojemu možu se ne gre za denar za katerega smo bili s tem oškodovani. Priznam, besna sem, ker imamo tisoč in eno pot zaradi kraje. Ampak še vedno upam, da bo fanta to streznilo in bo prenehal s tem.

Eh, saj sem zdaj itak naredilo klobaso, ki nima ne začetka, ne konca. Upam pa, da ste dojeli, kaj hočem povedat. Če pa ne, pa tudi dobro.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: goljufija
24.10.2008 17:33:05   
Gina
POglej picola, meni je v bistvu popolnoma vseeno, kaj si kdo misli o meni. Je pa tako, da je folk na splošno zelo občutljiv na način, s katerim kdo kaj pove. IN kadar sem dobre volje in tako čutim, pač tako pišem, kadar imam bolj slab dan, povem zelo direktno in ne pazim na izraze. Poglej, uporabila sem besedo folk in ljudje se bodo prec obesili na to, ker to je že žaljenje. V hipu ne razmišljajo več o tem, kaj pišem, ampak v hipu menijo, da imam nekaj proti njim, ker so se poistovetili z besedo folk, a ni hecno in malo za zjokat to? Mene osebno so učili, da preberi kaj kdo sporoča, ne kako to sporoča in to počnem. Zato težko razumem tako veliko občutljivost nekaterih. To smatram za njihov problem, katerega morajo sami rešit. In ja, res je, da prevečkrat berejo narobe. Vse projecirajo nase. Napišeš da otrok dela narobe, preberejo da je kriminalec, ta mi je najbolj zabavna.  

Kar se tiče a je to fizično uničevanje al pa odvzem je v bistvu popolnoma vseeno. Če otrok kdaj vidi zelo jeznega starša, ki uniči nekaj, kar je otrok ukradel, zagotovo ne bo imelo dolgoročnih psihičnih posledic, katere pa bo imel, če mu bo vse na pladnju prinešeno, če ne bo odgovoren in če ga bodo zasipali z denarjem ali pa samo, če bo lahko lagal doma in kaj ukradel... tako da se je za moja pojme nesmiselno obešati na to ali starš stvar uniči ali odvzame. Nepomembno popolnoma. Point je drugje in če ga ne razumeš, ti ne morem pomagat.


Kaj misliš z issue? Če bi nekdo, ki se ukvarja z alkoholiki povedal svoje stališče o otroku, ki pri 14. letih vsak vikend pije, bi ga gledali kot nekoga, ki pretirava, ker bi vam preveč slikovito opisal posledice njegovega pitja v dolgoročnem smislu. Če bi vam nekdo, ki se ukvarja z narkomani in bi gledal nekega teenagerja ki vsak dan redno kadi travo in je vsak vikend še pod dozo česa močnejšega povedal kaj se bo z njim zgodilo dolgoročno, bi mu rekli, da pretirava, d ani nujno da ima prav. Če ti jaz povem, kaj se s temi otroki, ki so tako čez mero razvajeni zgodi, ker jih gledam in okušam na svoji koži vsakodnevno, ko vem, kako so vzgajani precej natančno in v detajle, kaj jim je dopuščeno in kaj ne in kako starši gledajo na njih, se ti zdi,d a pretiravam, da še ni tako hudo v naši družbi. A veš, dokler nimaš pojma o realnem stanju vzgoje otrok v naši družbi, težko sploh od daleč verjameš, kam nas naša lastna vzgoja pelje. In če lahko en sam samcat starš spregleda, da vendarle mogoče dela kaj narobe, tudi ok, če ne pa bom imela sama pred sabo čisto vest, da sem jim povedala, kar bi morali vedeti,d a se bo zgodilo (ker na koncu koncev pri taki vzgoji ta kratko potegnejo ravno starši) in da je njihov problem, če tega niso upoštevali. Oni bodo s tem živeli, jaz ne.

Kar se tiče pogovorov.... poglej, tukaj govorimo o zadnji stvari, ki jo človek naredi. Ne o prvi. Prvo in drugo in tretjo in 40. stvar so vendarle starši že naredili a ne, al se jaz motim? Vedno in povsod sklepam,d a se pogovarjam s treznimi starši, ki so svoj prvinski del vzgoje že naredili, se pravi so se dovolj pogovarjali, so prelagali odgovornost na otroke, so jim dali svobodo, so jih crkljali, hvalili, so jim nudili varnost, vlivali občutek samozavesti, kajti to so zame najpomembnejše stvari. (zakaj se pogovarjati v 41. primeru, ko si se že prej 40x, pa ni zaleglo, je otrok vseeno naredil neumnost? Ne, to pa ni zame. Ne vidim smisla.) Če ti meniš, da jih svojim otrokom ne nudim je to spet tvoj problem. Jaz vem, da so moji otroci scrkljani v ljubezni do nezavesti in to tudi dajejo naprej, pa da so strašno samozavestni in fajn in se o tem prav nič ne sprašujem. Tebe v bistvu moti moja samozavest, s katero karkoli že pišem. Samo to pa spet nič ne pove o meni...

Kar se pa tiče tega, kar napišem, je pa vedno tako: Take it or leave it. Nihče te ne sili vzeti karkoli, še prebrati ne.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: goljufija
24.10.2008 17:37:34   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Ampak bistvo, ki ga hočem povedati je to, da si nikakor ne upam obsojat na pamet njegovih staršev. Ker ne vem, kako imajo urejeno doma. Mogoče se starša trudita, vlagata v vzgojo nenormalono veliko energije pa je fant pač kljub temu skrenil s prave poti. Ne vem, zato ne obsojam.



Naj ti povem, da obstaja veliko napornih otrok z napornim karakterjem, vendar....ne poznam niti enega samega napornega otroka, ki ima za sabo "treznega" starša, ki bi zašel v neke ornk težave. Niti enega. Vedno in vselej za vsakim močno problematičnim otrokom, ki počne res problematične reči stoji problematičen starš!  Problematičen v raznih smislih, vendar če gledaš iz distance povsem dobro vidiš, kje ga je polomil. Če tega ne verjameš meni, greš lahko na predavanja ki jih ima Vzgojni zavod iz Jarš, kjer se s takimi primeri otrok ukvarjajo.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: goljufija
24.10.2008 17:46:05   
tanikaa
Gina, verjamem ti, ker vem, da maš več izkušenj v tej smeri, kot jaz. Ne vem, no. Ampak jaz vedno v človeku pač vidim dobro, bojim se obsojat. Ker me je vedno strah, da se mi bo to vrnilo. Sem pač kretenska. user posted image  S tem pa ne mislim to, da ti v človeku ne vidiš dobro. Mogoče veš samo preceniti veliko bolj kot jaz, kaj je bolje prej videt, dobro ali slabo.

In v celi tej situciji, v kateri se je znašla moja familija, si trenutno želim samo to, da bo pravici zadoščeno. Ker sin je delal in šparal ta denar, da si je lahko kupil mobitel. In zopet je ostal brez njega, kljub temu, da ga je pazil in ga je vedno nosil v žepu hlač, ker ga več ni upal pustiti v torbici. Samo pri telesni vzgoji pač ne gre, da bi ga mel v kratkih hlačah. In drugo kar si želim je to, da bi bila to zadnja kraja, ki jo je "naredil" sošolec.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: goljufija
24.10.2008 17:50:51   
Mišni
In drugo kar si želim je to, da bi bila to zadnja kraja, ki jo je "naredil" sošolec.


Če mene vprašaš, je to zeloooo vprašljivo. Ker če je šel še enkrat ukrast isto stvar, potem ko so ga enkrat že dobili in bo šel nasodišče ... ta otrok pomoje kriči po pozornosti. V bistvu najbrž po tem, da bi mu postavili mejo.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: goljufija
24.10.2008 17:55:15   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

In drugo kar si želim je to, da bi bila to zadnja kraja, ki jo je "naredil" sošolec.


Če mene vprašaš, je to zeloooo vprašljivo. Ker če je šel še enkrat ukrast isto stvar, potem ko so ga enkrat že dobili in bo šel nasodišče ... ta otrok pomoje kriči po pozornosti. V bistvu najbrž po tem, da bi mu postavili mejo.


Ja, viš, na to pozornost pa nisem pomislila. user posted image  Je pa res, da otrok, niti straši še ne vejo, da bo šel na sodišče. Danes, ko smo bili na policiji, nam je bilo povedano, da je dokazano, da je prvi telefon uporabljal ta fant in da so celotno zadevo predali na sodišče in bomo o vsem obveščeni s strani sodišča. Torej, če o tem nismo bili obveščeni mi, potem verjetno niso bili o tem obveščeni še tudi njegovi starši. Ne vem, samo predvidevam.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: goljufija
24.10.2008 18:05:04   
sanja nk.
ha ha no bilo je kr nekaj dobrih še odgovorov od vas , postala sem že vse slaba mama, moderna mama kar sem res ker se ćasi spreminjajo in tudi otroci danes niso več to kar so učasih bili danes si več upajo in tudi več vedo ker jim vsaj pri nas ne govorimo tišina mulc ti to ne več , ampak lahko vasak pove svoje mnenje......

gina na tvoje komentarje nimam komentarja.......

kazen že služi , in jo pridno služi kar se tiče tega kot da na njega ne morem računati da mi bo delal probleme, lahko rečem da je zmeraj zelo priden in zmeraj pomaga brez da bi mu kaj rekel , tko da tako daleč ne gremo , ta vsa tema je bilo o tem ali je bila kazen dovolj velika ali preveč ali premalo in kako bi vi reagirali ne pa da mi solite pamet za ortoka ki ga niti ne poznate in to o tem ali je len ali materialist

Včeraj sem mu med delom ko je pridno grabil in  pometal okoli hiše malo namignila da ga bom vrnila v bof kot ste rekel , pa me je takoj prosil da ne in pač zdej bo šel pridno delal , pa naj ga ma , če si ga tako želi .......

Glede ponosa na njega, je moj sin in sem zmeraj ponosna na njega, zdej smo se pogovorila dobil je dost veliko kazen,

kar se tiče tajkuna to je bil hec , ne vem kaj naj se zdej sam grdo gledamo , življenje teče naprej verjetno se bomo še kdaj skregal, dajal kazni , se smejal , užival...........itd.

sej tudi vaši niso in verjetno ne bodo idealni.............mal je res materialista sam kar ima zmeraj deli z drugimi .......

catja ........to kot plačevanje nič ga ne plačujeva kot sem že napisala, samo pač z delom bo odplačal, sesanje, urejanje vrta , prah, pranje avta ..........., drugače pa to že vse zna od prej ker JE ZMERJA DELAL KAR JE PAČ ZMOGEL................

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: goljufija
24.10.2008 18:32:20   
sanja nk.
JAKARACMAN: tvoj komentar je pol napak, in že kar obtoževanj , sem ga šele sedaj opazila,
dobila sem res veliko nasvetov , skor vse sem že vedela prej , kateri so bili dobri sem tudi napisala da so dobri,
potem ne vem kako lahko tukaj govoriš o zrelosti, povej mi pol ti en zrel komentaruser posted image ,

tisti udarec sem že napisala zgodil se je v slučaju in kot usoda glih ta taprvi se je potem čudno izpelal, pač je izgubil ravnotežje ker je bil ves trd, in padel.............kar je je

otrok ne tepemo sva strogo proti temu, to je bilo res prvič in zadnjič , ker je pač tsti dan se vse zvrstilo............

Ker če bi jih res tepla tega ne bi napisala in ena klofuta ne bi bila dovolj..............tko da .............in še enkrat ni razvajen samo hoče ko kaj zagledi imeti , in očitno .............ma vse piše ............čao........



(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: goljufija
24.10.2008 18:37:32   
Anonimen
Joj, otrok je PRVIČ naredil neumnost, pa ga vidite že kot problematičnega, pa mamilaša, pa nevemkaj še.user posted image  Iz enega udarca ste naredile pretepanje, iz kupljenih igrač pa razvajenca. user posted image

No, po mojem mnenju PSPja ne bi dobil. Bi ga odnesli nazaj v trgovino. On pa bi mi moral vrnit teh 200€ (kljub temu, da bi jih dobila nazaj v trgovini).

(odgovor članu sanja nk.)
  Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: goljufija
24.10.2008 20:13:30   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: Gina


Je pa tole za vse, ki menite, da metanje proč ni ok in to zato, ker je škoda denarja. Ta denar je že ukraden od otroka. NI več vaš. NIti igračka ni vaša. Njegova je, ukradeno njegova. In otrok računa na to, da vam bo škoda to reč stran vreči, ker stane veliko. Računa da se vam bo on smilil. Če bi vi stvar stran vrgli, bi bil njegov riziko, da stvar ponovi veliko hujši, 17x več bi premislil, ali bi to naslednjič storil ali ne. Posledica bi morala biti samo ta, da stvari ne dobi pa še da dodatno denar vrne. Torej bi ga stvar koštala točno 200eurov in očitno ta otrok pada na denar, to ga najbolj boli, torej je to edina primerna  posledica, ki bi nanj vplivala, da ne bi naslednjič isto ponovil. Če pa stvar obdržite ali če o sami izplačate s tem, da jo vrnete, pa otroku v bistvu ni bilo treba plačati nič z denarjem. V resnici se mu splača krasti, če reč obdržite. Naslednjič ne bo imel povoda, da ne bi kradel. Moralnega nima že od prej, vi se mu tudi nič ne smilite, da bi zaradi vas ne počel neumnosti, torej ga mora biti strah, da bo moral plačati, kar je vzel.



Smem vprašat zakaj vztrajno ponavljaš, da je otrok denar ukradel?

Če bi moj 10letnik prišel k meni in mi rekel - mami rabim denar, da v šoli plačam za interesno dejavnost ali pa da si kupim zvezek (ma karkoli v povezavi s šolo, znesek tukaj ni pomemben) in jaz bi mu v veri, da se mi otrok ni zlagal ker mu pač zaupam, ker mi še nikoli ni natrosil neke zgodbice dala ta denar, v resnici pa bi si za ta denar kupil npr. čokolado ali pa karkoli drugega, zame ne bi bila kraja. Sori ampak ne bi bila. Moja odgovornost kot starš je da preverim zakaj otrok potrebuje denar. In če mu ga dam sama od sebe to še ne pomeni, da mi ga je ukradel.

No ja vsaj moje mišljenje.

_____________________________

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: goljufija
24.10.2008 20:42:04   
Anonimen
Smem vprašat zakaj vztrajno ponavljaš, da je otrok denar ukradel?


Pravno je goljufija isto kot kraja, to je proti pravna pridobitev premozenjske koristi.


(odgovor članu tina a)
  Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: goljufija
24.10.2008 21:51:43   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

POglej picola, meni je v bistvu popolnoma vseeno, kaj si kdo misli o meni. Je pa tako, da je folk na splošno zelo občutljiv na način, s katerim kdo kaj pove. IN kadar sem dobre volje in tako čutim, pač tako pišem, kadar imam bolj slab dan, povem zelo direktno in ne pazim na izraze. Poglej, uporabila sem besedo folk in ljudje se bodo prec obesili na to, ker to je že žaljenje. V hipu ne razmišljajo več o tem, kaj pišem, ampak v hipu menijo, da imam nekaj proti njim, ker so se poistovetili z besedo folk, a ni hecno in malo za zjokat to? Mene osebno so učili, da preberi kaj kdo sporoča, ne kako to sporoča in to počnem. Zato težko razumem tako veliko občutljivost nekaterih. To smatram za njihov problem, katerega morajo sami rešit. In ja, res je, da prevečkrat berejo narobe. Vse projecirajo nase. Napišeš da otrok dela narobe, preberejo da je kriminalec, ta mi je najbolj zabavna.  

Kar se tiče a je to fizično uničevanje al pa odvzem je v bistvu popolnoma vseeno. Če otrok kdaj vidi zelo jeznega starša, ki uniči nekaj, kar je otrok ukradel, zagotovo ne bo imelo dolgoročnih psihičnih posledic, katere pa bo imel, če mu bo vse na pladnju prinešeno, če ne bo odgovoren in če ga bodo zasipali z denarjem ali pa samo, če bo lahko lagal doma in kaj ukradel... tako da se je za moja pojme nesmiselno obešati na to ali starš stvar uniči ali odvzame. Nepomembno popolnoma. Point je drugje in če ga ne razumeš, ti ne morem pomagat.


Kaj misliš z issue? Če bi nekdo, ki se ukvarja z alkoholiki povedal svoje stališče o otroku, ki pri 14. letih vsak vikend pije, bi ga gledali kot nekoga, ki pretirava, ker bi vam preveč slikovito opisal posledice njegovega pitja v dolgoročnem smislu. Če bi vam nekdo, ki se ukvarja z narkomani in bi gledal nekega teenagerja ki vsak dan redno kadi travo in je vsak vikend še pod dozo česa močnejšega povedal kaj se bo z njim zgodilo dolgoročno, bi mu rekli, da pretirava, d ani nujno da ima prav. Če ti jaz povem, kaj se s temi otroki, ki so tako čez mero razvajeni zgodi, ker jih gledam in okušam na svoji koži vsakodnevno, ko vem, kako so vzgajani precej natančno in v detajle, kaj jim je dopuščeno in kaj ne in kako starši gledajo na njih, se ti zdi,d a pretiravam, da še ni tako hudo v naši družbi. A veš, dokler nimaš pojma o realnem stanju vzgoje otrok v naši družbi, težko sploh od daleč verjameš, kam nas naša lastna vzgoja pelje. In če lahko en sam samcat starš spregleda, da vendarle mogoče dela kaj narobe, tudi ok, če ne pa bom imela sama pred sabo čisto vest, da sem jim povedala, kar bi morali vedeti,d a se bo zgodilo (ker na koncu koncev pri taki vzgoji ta kratko potegnejo ravno starši) in da je njihov problem, če tega niso upoštevali. Oni bodo s tem živeli, jaz ne.

Kar se tiče pogovorov.... poglej, tukaj govorimo o zadnji stvari, ki jo človek naredi. Ne o prvi. Prvo in drugo in tretjo in 40. stvar so vendarle starši že naredili a ne, al se jaz motim? Vedno in povsod sklepam,d a se pogovarjam s treznimi starši, ki so svoj prvinski del vzgoje že naredili, se pravi so se dovolj pogovarjali, so prelagali odgovornost na otroke, so jim dali svobodo, so jih crkljali, hvalili, so jim nudili varnost, vlivali občutek samozavesti, kajti to so zame najpomembnejše stvari. (zakaj se pogovarjati v 41. primeru, ko si se že prej 40x, pa ni zaleglo, je otrok vseeno naredil neumnost? Ne, to pa ni zame. Ne vidim smisla.) Če ti meniš, da jih svojim otrokom ne nudim je to spet tvoj problem. Jaz vem, da so moji otroci scrkljani v ljubezni do nezavesti in to tudi dajejo naprej, pa da so strašno samozavestni in fajn in se o tem prav nič ne sprašujem. Tebe v bistvu moti moja samozavest, s katero karkoli že pišem. Samo to pa spet nič ne pove o meni...

Kar se pa tiče tega, kar napišem, je pa vedno tako: Take it or leave it. Nihče te ne sili vzeti karkoli, še prebrati ne.



Uh...kar fajn sva skrenili iz teme...(v bistvu jaz), se opravičujem avtorici...Pa bom vseeno napisala še ta odgovor, potem pa zaključim to debato, če se strinjaš?

Se strinjam s tabo, da se ljudje res prevečkrat obesimo na neke besede ali izraze...Samo poglej morda tudi tako:Če poveš nekaj na lep način, boš po vsej verjetnosti naletel tudi na prijazen odziv, na dobro reakcijo (ne vedno), če pa se sko na nekoga zdiraš pa kriztiziraš pa nergaš (ne mislim nate, ampak na splošno), potem pač ljudje ponavadi reagirajo akciji primerno...Saj veš:lepa beseda ponavadi lepo mesto najde...Tako da po moje to ni samo problem drugih, ki pač ne morejo sprejet tvojega načina komunikacije, ampak je morda deloma tudi tvoj, kaj praviš?

Z drugim tvojim odstavkom se strinjam, vendar jaz govorim o dotičnem primeru, o katerem se že ves čas pogovarjamo. Tega otroka si, čeprav ga sploh še nikoli v življenju nisi videla, označila za max. razvajenca in ti govoriš v bistvu vse samo na to temo...A si mogoče sploh pustila še kako drugo možnost, kot pa za razvajenost??? Imam občutek, da vidiš vse črno belo. Če je otrok ogoljufal mamo, potem je max. razvajenec in z njimi je treba ravnat tako. Zate enostavno ni srednje poti...in tukaj te ne štekam, res...(pa niti ni to pomembno, ker verjamem, da ti dol visi, če te štekam al pa ne).

Z issue sem v bistvu še najmanj mislila na tvoj poklic...Bolj sem imela v mislih morda tvoje otroštvo ali pa nekaj drugega, kar te skos in skos vrača na to razvajenost, ki jo vidiš vsepovsod in v vsakomur (mal pretiravam...namenoma). Imam občutek, da je 80% postov iz tvoje strani napisanih o razvajenosti (nič narobe iz objektivnega stališča, ker se še premalo govori o tem in po moje ti je marsikdo zelo hvaležen tukaj na tem forumu, vključno z mano...), zakaj te ravno takšne teme vedno znova tako privlačijo, da 'moraš' replicirat? Kaj te žene? Zakaj ti teme o razvajenosti vedno poženejo adrenalin po žilah? Ni mi treba odgovarjat, so bolj retorična vprašanja tole...Sicer pa pravim, da imam samo tak feeling ina lahko da se motim (ker izhajam iz sebe, ko sem non stop tupila folku z istim 'žarom' o razvajenosti, potem sem pa to razčistila do neke mere in sem se umirila- no, moj razlog je bil strah pred tem, da bi svojega otroka razvadila, tako kot so starši mene do neke mere in sem se morala sama potem prevzgojit). Kaj pa je tvoj problem pa ne vem (enkrat si govorila o razvajenem bratu, se mi zdi)...samo glede na to, da si bolj kolerik, predvidevam, da misliš, da problema nimaš ti (lepo je blo tut videt v tvojem odgovoru meni,kjer si nekajkrat povdarila, da problema nimaš ti, ampak vsi drugi, ki te tako dojemajo)...imam enega takšnega doma, ki mu je težko priznat svojo napako ali šibkost...čeprav čedalje manj...pa jst sem tut občasno takšna...kolerik pač

Kar se tiče pogovorov se pa popolnoma strinjam s tabo, ne vem, kje sva se tukaj zgrešili?

Da me moti tvoja samozavest? Hm...morda je res kaj na tem. user posted image Čeprav se mi dozdeva, da je zraven še nekaj drugega, bom malo razmislila tudi v to smer.user posted image



< Sporočilo je popravil picola1 -- 24.10.2008 21:52:58 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: goljufija
25.10.2008 11:52:39   
sanja nk.
oj
bi  še nekaj napisala, danes naju je tako mal v strahu vparašal , če mu bova še kdaj verjela kaj user posted image user posted image ,

Pa sva mu odgovorila da mogoče, sam bo moral  še veliko delati na tem, da si spet izbori zaupanje............



(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: goljufija
25.10.2008 12:14:16   
Gina
Picola, ti bom povedala, zakaj ne toleriram razvajenosti. NI vzrok brat, malo tudi mogoče, samo z njim sva v dobrih odnosih, ker moj brat se je umiril, ker ima tako ženo, da ga je spravila na normalne tire. Je pa še kar razvajen, saj sem jaz tudi do nekih mej. Vzrok za jezo, žalost, obup na razvajenost te dni, mesece in leta so konkretni otroci, ki jih vsak dan sproti doživljam. Dve leti sem imela en krasen razred zelo treznih staršev in posledično normalno živahnih otrok, vedela sem, da sem zadela terno. Pa še tam notri so bili nekateri otroci precej razvajeni, ampak so se zgubili v vplivu relativno umirjenih in zadovoljnih otrok. Tudi dober vpliv se prenaša. Ta hip se vsakodnevno soočam s problemom sodobne razvajenosti, ko se otroci vsepovprek in vsako sekundo tepejo, grizejo, davijo, zmerjajo, žalijo, ne potrpijo sekunde, segajo v besedo, se kregajo, cvilijo, se derejo, ne slišijo nič, ne razumejo sošolca, ne razumejo navodil, ker jih nočejo razumeti, pardon, razumejo jih, ampak jih zavestno ignorirajo na celi črti, včeraj so mi razložili, da je normalno, da starši 715x rečejo nekaj, preden se oni zmigajo nekaj storiti, no ampak otroke človek še sprejme take kot so, pa si reče, da slej ko prej bodo že nekako začeli funkcionirati v mejah normale, če se boš dovolj trudil in vztrajal in migal, ampak potem so zadaj še starši, ki se jim prav zdi, da je njihov otrok nasilen, da je vse po njegovo, ker sicer ga ukalupljamo, mučimo in ne vem kaj še vse....in hodijo zelo nasilno v šolo težit za vse sorte bedarije, recimo kako smo lahko kregali otroka, ki je drugega davil, da je vendarle še otrok in da to ni nič takega... A veš, preveč jasno vidim vse to. In vidim tudi čisto jasno, kaj se s temi otroki z leti dogaja. Vidim kaj iz njih z leti postaja. In vzrok ni zanemarjenost, skoraj nikdar, morda v 1%. Vzrok je vedno razvajenost in zdolgočasenost in zahteva, da je vedno in povsod vse po otrokovo za vsako ceno in čez trupla in še to, da otrok ni nikdar kriv in da dopuščamo otrokom, da je vse po njihovo. Začne se s tem, da otroku nismo sposobni odmašiti noska pri treh letih, ker noče pihnit in ga ne moremo prisiliti, konča pa se s tem, da ne vemo, al bo prišel domov ob pol treh ponoči, kot smo se zmenili, al bo pijan prespal nekje na klopci v parku, pa ga bo policija domu pripeljala. Začne se s tem, da otrok ni kriv, ker je nekoga davil, ker mu je šel na živce, saj je še otrok, konča s tem, da nam uniči pol stanovanja v navalu besa, pa še nas v steno zabriše, ker mu pri 20. nismo kupili motorja. Vmes nam ukrade 200eur, ampak spet ni kriv, ker je bilo to prvič in si je samo sposodil, naš že ne krade. Karikiram, ampak ne kaj dosti.  Sama ne vidim rešitve te težave prej, dokler ne bodo ti otroci zrastli, pa imeli svojih otrok in ker bodo ti odrasli tako zelo egoistični in zahtevali vse po njihovo, bodo tudi otroke tako vzgojili, da bodo spet šli v drugo skrajnost najbrž,vsekakor pa ne bodo vzgojeni tako, kot so bili oni. Ker torej ni rešitve in ker se meni zdi bolano se ukvarjat s tem na način, da moram vsako leto sproti učiti otroke osnovnega obnašanja, da se ne pobijejo med sabo, da se ne pretepajo vsak dan za vsako malenkost in da so lahko sploh kako sekundo srečni vmes, ne da bi cvilili in jokali, kako so žalostni, ker ni vse po njihovo in zraven še slalomirati med starši, ki imajo skrajnostne poglede na svet, pa ker na tem ne mislim več izgubljat energije, čeprav če gledam dolgoročno so bili moji rezultati precej zelo dobri, ampak bom slej ko prej šla ven iz šolstva, to zelo jasno vidim. Me pa žalosti, seveda me. Žalosti me, ker otroci niso več srečni, zadovoljni, niti malo jim ta svet ni všeč in to vsak hip, ko ni vse po njihovo. Ker menim, da sem naredila vse, kar je bilo v moji moči še vselej, vsak dan sproti, bom šla iz tega "ringelšpila norcev" precej dobre volje in verjemi mi, da mi bo precej energije, ki sem jo leta dolgo usmerjala v nekatere take razvajene pokavce (ki sem jih vendarle imela strašno rada in zaradi katerih so bili ob mojo energijo nekateri zelo neproblematični, krasni otroci, ki so pa bili cele dneve dobre volje in prijazni, ker jim je bil lajf zaradi nerazvajenosti kar precej všeč, za kar se jim menda lahko opravičim v imenu vseh učiteljev) ostalo zase. No vidiš, isti hip, ko ne bom več tega srečevala vsakodnevno na mojem jedilniku, bodi zihr, da mi bo vseeno za vse razvajene. Dokler pa se ukvarjam s temi mojimi ljubimi zlatimi otroki, ki sem jih čisto vse, v ključno z najhujšimi razvajenci vzela v vsakem hipu za svoje in iskala v njih vse, kar je pozitivnega bilo, se trudila zanje in še vsi so se vračali z veseljem k meni nazaj in so veseli, kadar me srečajo, mi pa ni vseeno za vse te ljudi, še celo za tiste, ki niso čisto nič "moji", ampak so samo iz foruma. Tisti hip, ko mi bo dol viselo za vse, takrat ne bom napisala ničesar več. Ne bo me več brigalo. Dokler pa obstajajo moja čustva do teh ljudi, pa bom najbrž pisala. Še par let. Potem se me boš pa s tem znebila. A bo to dobro al zanič ne vem. Vedno sem bila borec za pravice in borec za dobro in to zelo hud borec, vendar ko sem enkrat ponucala popolnoma vsa sredstva, pa ni bilo rešitve, sem še vselej imela toliko pameti, da sem popolnoma pomirjena z zelo čisto vestjo odšla in se nikdar vrnila. Tudi tukaj bo tako, brez dvoma.


Zakaj menim, da je ta konkretni otrok razvajen? Otrok, ki si upa poslužiti goljufije, da ukrade 200eur (ja, ukrade je edina prava beseda, kaj pa naj rečem, si je sposodil za nedoločen čas in si iz tega kupil komponento al kaj že, mamo naplahtal, okrog prinesel za denar...to je vse enako besedi ukradel) je najbolj verjetno razvajen. Lahko je pa zanemarjen, samo mama trdi da ni, glede na vse napisano tudi jaz sklepam, da ni. Kdo drug bi si upal ukrasti denar, kot tisti, ki si doma dovoli vse, ki se ne boji ničesar in nikogar, ki tudi ne spoštuje ničesar in nikogar? Ne spoštuje pa staršev tisti, ki je pretirano razvajen. In tale mulc jih ne spoštuje, najbrž jih ima rad, ker mu vse dovolijo, vendar ni srečen v življenju, ker svoje sreče ne najde. Zato staršev niti ne ljubi, preizkuša jih. Ne najde svoje sreče pa zato, ker vse ima. Če ima vse, je spet razvajen, ker se mu ni treba za nič boriti, prizadevati, nič ga ne razveseljuje, hoče več in več in več in to takoj. Tukaj ni vprašanja. To kaže na razvajenost. Poleg tega ima še svoj denar, veliko denarja, torej ni bil to vzrok kraje.
Srednja pot? Kaj pa sem jaz predlagala zaeno skrajnost? Sem rekla naj ga premlati, zmerja, sem rekla, naj ga ne ljubi, zapusti, naj ga kaznuje kot pri norcih? Rekla sem, naj mu postavi meje, ker teh pa očitno nima. Rekla sem, naj mu odvzame komponento in vrže proč, ter da naj jo mali plača s svojim denarjem, saj ga ima! Rekla sem še to, naj bo brez pc-ja nekaj časa, ker to so zame edine logične posledice. To je vse. Je to skrajnost? Ne, to so samo postavljene meje, da bo vedel, da je meni laganje in kraja nekaj nedopustnega in da bo kar ornk razmislil, ali bo naslednjič to storil ali ne.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?