polma
|
Tina28, evo par idej za Anjo. Naj povem, da sem veliko vaj-razen tistih, ki sem jih dobila v RA- povzela iz knjige Andreje Semolič, ki jo zelo priporočam. To so vaje za "zdrave" dojenčke, meni pa sta andreja in anastasija-rusinja, ki vodi dinamično vajo za dojenčke v andrejinem studiu, pomagai sestavit program za našega miškota. http://www.zdravo-gibanje.si/index.php?id=knjige_DVD razgibavanje, otrok leži na hrbtu 1. rokice primeš za dlani in jih razteguješ. vsakič, ko jih prekrižaš na prsi, zamenjaš rokici.vedno je druga spodnja. paziš, da dojenček ne zateguje ramic k vratu. ne sme "skrivat" vratu v ramice-torej brez zategovanja ramic. vedno počakaš, da otrok rokici pri iztegu-odročenju-popolnoma sprosti, to je zelo pomembno. ni važna hitrost vaje, ampak da roke sprosti. 2.rokice razgibaš na isti našin še v smeri gor-dol izmenično. 3.položiš dlan na otrokovo prsnico in potegneš kožo dol proti trebuhu. kožo samo potegneš-to otroka nič ne boli. vaja mu sprosti zategnjenost v vratu. potem mu z drugo roko ponujaš igračke, da pravilno steguje rokice in mu porivaš nogice gor do rok. 4.nogice primeš okoli gležnjev in ju pokrčuješ na trebušček. Izmenično, kot bi otrok korakal. spet počakaš, da sprosti iztegnjeno nogico in nagaljuješ naprej. 5.voziš kolo z nogicami. igrice pobiranja 1.vzameš napihljivo žogo ali valjček, ki ju ne napihneš do konca. http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=167433 otroček se mora dotikat tal z nogicami in sproščeno viset na žogi ali valjčku. zato da se ne zategne nazaj. ko tako visi, se začne odrivat naprej in nazaj. krepi noge in predvsem-mora razvijat refleks, da se ujame na pravilno razprte dlani. to je glavno. dlani morata biti pravilno razprti. sprošča rame in se krivi na noter-ne pa na ven. vaja na pilates žogi ali skokici otrika daš na žogo in ga zibaš. to je vaja za ravnotežje-visi levo, desno in dol na glavo. pri tej vaji moraš bit zelo previdna, da otroka ne zgubiš. in, da je lepo usločen, ne pa zategnjen v ramenih nazaj. vaja z žogo ali balonom na tleh slabo napihnjeno žogo ali balon ali valjček daš otroku, ki leži na hrbtu. otrok ga prime in samodejno tudi k njemu dviguje nogice. vaja krepi trebužne mišioce, spodbuja kotaljenje, krepi prijem in dvig nog. To je to! Ziher sem kaj pozabla, ampak sem zdaj že malo zmatrana...
< Sporočilo je popravil polma -- 30.10.2008 22:51:36 >
|