Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
O, mi bomo danes pa pomfrit pa piščanjčje fingerse. Pa zelje fižol solata. Imam nečake na mini počitnicah in je to čist prava hrana za otroke sinoči smo večerjali pico, če bi bila pa še jutri na kosilu bi pa makarone s tuno. To je glavni repertoar, no, potem bi pa spet lahko od začetka, pica, fingersi, makaroni....
Mi bomo danes papali rakove repke na raztopljeni mocareli, prelito z olivnim oljem s česnom. Zraven pa kuhan krompir, polit z raztopljeno margarino in post s petršiljem. In seveda solata, samo ne vem še katera.
_____________________________
Je** se mi za vse in vsakogar. _____________________________
Mi bomo danes papali rakove repke na raztopljeni mocareli, prelito z olivnim oljem s česnom. Zraven pa kuhan krompir, polit z raztopljeno margarino in post s petršiljem. In seveda solata, samo ne vem še katera.
A ti to resno, fensi šmensi . Daj malo bolj podrobno napiši, kak to mozzarelo stopiš, pa katere rakce......
Mi bomo danes papali rakove repke na raztopljeni mocareli, prelito z olivnim oljem s česnom. Zraven pa kuhan krompir, polit z raztopljeno margarino in post s petršiljem. In seveda solata, samo ne vem še katera.
A ti to resno, fensi šmensi . Daj malo bolj podrobno napiši, kak to mozzarelo stopiš, pa katere rakce......
To delam takrat, kadar nimam glih veliko časa za kuhanje. Kupim tiste majhne repeke (veliki ne zgledajo fajn na mocareli). Jih zdenstam na olivnem olju,da se omehčajo. Na drobno nasekljam česen, ga segrejem v olivnem olju, samo toliko, da zadiši. Večje mocarele dam na krožnike in krožnike dam v pečico, da se mocarela raztopi. V olje s česnom vržem repke in še enkrat hitro segrejem, dodam petršilj, poper in sol. To prelijem čez mocarele. Krompir olupim, ga narežem na košče in skuham. Odcedim vodo, v teflonski posodi raztopim margarino, gor vržem krompir in narahlo premešam. Posujem s petršiljem.
Aja, mocarelo kupim tisto veliko in jo prerežem na pol.
< Sporočilo je popravil tanikaa -- 27.10.2008 11:20:30 >
_____________________________
Je** se mi za vse in vsakogar. _____________________________
Mi imamo danes goveje zrezke v omaki iz zelenjave( paradižnik, brokoli, korenček) in kuhan krompir, ter zelono solato.
Daj pliz malo razloži, kako to narediš.
Najprej zrezke premažem z gorčico in ketchupom, ter začimbo za meso, potem pečem zrezke na praženi čebuli.Dodatm tudi sveži paradižnik, kateri se kar fajn razkuha-namenoma. Omaka se kar fajn zgosti, tako, da ni potebno nič drugega dodati...ali pa kakšno smetano, če želiš dosti omake.
KOrenček razrežem na kolobarje, brokoli tudi na manjše kose in ju skupaj skuham v slani vodi, vendar bolj "al dente". PRoti koncu, ko so zrezki že dovolj mehki, ju dodam k zrezkom in še kuham kakšnih 5 min.
Enostavno, pa kar raznoliko.....sploh pa moram izkoristiti dobrih 5 min mojega ta starejšega....trenutno obožuje brokoli . Ta mali pa tako ali tako je v vrtcu.
_____________________________
"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa". R. Tagore
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Najprej zrezke premažem z gorčico in ketchupom, ter začimbo za meso, potem pečem zrezke na praženi čebuli.Dodatm tudi sveži paradižnik, kateri se kar fajn razkuha-namenoma. Omaka se kar fajn zgosti, tako, da ni potebno nič drugega dodati...ali pa kakšno smetano, če želiš dosti omake.
KOrenček razrežem na kolobarje, brokoli tudi na manjše kose in ju skupaj skuham v slani vodi, vendar bolj "al dente". PRoti koncu, ko so zrezki že dovolj mehki, ju dodam k zrezkom in še kuham kakšnih 5 min.
Enostavno, pa kar raznoliko.....sploh pa moram izkoristiti dobrih 5 min mojega ta starejšega....trenutno obožuje brokoli . Ta mali pa tako ali tako je v vrtcu.
Aja, aja, to je pa fajn, pri nas bi moralo biti vse skupaj veliiiiko bolj zakamuflirano, da bi šlo skozi.
Saj če bi brokoli in korenje skuhala, pa potem v že pripravljeno naravno omako dala in speštala recimo kar s paličinim, bi mogoče pa šlo. Bom res enkrat probala.
Aja, aja, to je pa fajn, pri nas bi moralo biti vse skupaj veliiiiko bolj zakamuflirano, da bi šlo skozi.
Saj če bi brokoli in korenje skuhala, pa potem v že pripravljeno naravno omako dala in speštala recimo kar s paličinim, bi mogoče pa šlo. Bom res enkrat probala.
Jaz pustim kar v celih kosih zelenjavo, ker jo oba marata...Trenutno je na "črni listi" samo grah in peteršilj Za grah nimam šanse, za peteršilj pa se lahko izgovorim, da so "začimbe" Bor namreč ve, da je kar dosti začimb zelenih, jih pa drugače mara...
_____________________________
"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa". R. Tagore
Danes špinačo, pire in jajčka jutri piščančji Cordon blue z grahovo omako in kolač ( ne vem še kakšnega ) v sredo ohrovt s klobaso v četrtek golaž, testenine in mešano solato v petek pa golaževo juho s korenjem in krompirjem
_____________________________
Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.