|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   VEGOVO TEKMOVANJE
24.3.2005 7:39:59   
sera
Pozdravljeni! Sicer ne sodelujem na tem forumu, bi pa vseeno prosila če bi mi lahko kdo kaj več povedal o Vegovem tekmovanju. Kolegica ima sina ki obiskuje 2/9, pa me je prosila če poznam koga ki bi ji lahko kaj več povedal v zvezi s tem. Upam, da mi (ji) boste vi pomagali. Najlepša hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   VEGOVO TEKMOVANJE
24.3.2005 7:48:19   
sera
Oj, si pa res hitra. Pravzaprav jo zanima vse. Naprimer, koliko nalog imajo, pa baje da se nepravilni odgovori odštevajo (točke).
Njen je imel vseh točk 30. Koliko je največ, in kaj pomeni ta rezultat.
Hvala ti. Koliko točk pa je imel tvoj ki je dobil bronasto Vegovo. Hvala

(odgovor članu sera)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   VEGOVO TEKMOVANJE
24.3.2005 8:01:24   
lelaval


A je bilo vegovo tekmovanje ali kenguru. Moja pupa je namreč tekmovala v kenguruju in tudi dobila bron - 2/9.

Te rezultate in pravila pa si lahko pogleda na:

http/www.dmfa.si/pravilniki
http/www.dmfa.si/rezultati,

vendar mora imeti še uporabniško ime in geslo, ki pa ga je otrok dobil v šoli.


LP :rozica::sloncek:

(odgovor članu sera)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   VEGOVO TEKMOVANJE
24.3.2005 8:04:23   
sera
ne bilo je vegovo. Kenguru??
A na Vegovem pa niste tekmovali.

(odgovor članu sera)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   VEGOVO TEKMOVANJE
24.3.2005 8:16:01   
sera
:)tina31 ti pa obvladaš. Kje si dobila vse te informacije, v šoli? A se se kaj pripravljali za tekmovanje. Koliko točk je potrebno za 1,2,3 mesto?
Hvala!:)

(odgovor članu sera)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   VEGOVO TEKMOVANJE
24.3.2005 9:40:09   
sera
Saj, ko je vprašala učiteljico je rekla da je to samo ENO tekmovanje.
A ne bi bilo prav, da bi povedali kaj več. Npr., katere naloge so otroci kako rešili in jih bi potem skuaj obrazložili.
Samo mnenje...
Pri njih pa 4 učenci niso delali teh testov, ostali vsi.Tina31, hvala za tvojo pomoč.:)

(odgovor članu sera)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   VEGOVO TEKMOVANJE
24.3.2005 9:52:25   
Gina
Pri tem tekmovanju so v glavnem logične naloge. Res je, da so nepravilni odgovori točkovani tako, da se jim točke odštejejo. Zato v bistvu en otrok, ki nima pojma, lahko doseže več točk (ker je pustil prazno), kot nekdo, ki je sicer razumel, pa se je zmotil pri računanju.
Večinoma dosežejo veliko točk otroci, ki imajo dobro predstavljivost in so dobri logiki. Ne gre toliko za samo računanje.
Iz istega razloga so otroci potem prevečkrat razočarani, ker morda imajo sicer oceno odlično, toda na Vegovem pa niso nič posebnega.
Pri malih otrocih je pa še sploh odvisno od več dejavnikov. Morda niso dobro razumeli navodil. Morda sploh še brati ne znajo zelo dobro. Kako bo nekdo rešil nalogo, pa če je še tako dober matematik, če ne razume besedila oz. vprašanja? Učiteljice pa lahko sodelujejo samo toliko, da dajo navodila?
Zato v nižjih razredih ne jemljite starši tega tekmovanja preresno. Tudi kasneje ne.

Nekatere učiteljice otroke pripravljajo na tekmovanje, druge ne, ker se jim ne zdi tako pomembno. Tudi starši so nekateri zelo tekmovalno nastrojeni, drugi pa jemljejo to bolj za hec. Taki smo ljudje. Ponekod pišejo vsi učenci, ponekod samo nekatere določijo (kar je brez veze - to je šele spodbujanje tekmovalnosti).

:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu sera)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   VEGOVO TEKMOVANJE
24.3.2005 11:13:56   
sera
Ja, to bo tudi držalo. Pisali so teste pri drugi učiteljici. Nekateri otroci niso razumeli navodil:zmeden2:, a je rekla da ne sme nič pomagati.
No, to je pa tudi čudno.
Nam so včasih še v šoli med testom kaj obrazložili.
Bo???:zmeden2:

(odgovor članu sera)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   VEGOVO TEKMOVANJE
24.3.2005 11:16:43   
sera
AJA, pa zgleda da je bilo najboljši rezultat 32.:zmeden2:
Kako, če so pa po 5točk.
V tem razredu so bili pa slabi rezultati.:(

(odgovor članu sera)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   VEGOVO TEKMOVANJE
24.3.2005 13:08:55   
Gina
Ah, daj no, tina, vse šolstvo je ratalo preveč tekmovalno. Tako pač je. Jaz sem učiteljica in jaz pošljem vse otroke, ki to želijo, tekmovat. Prej jim 100x povem, na kaj morajo biti pozorni in da med tekmovanjem ne smemo, nam je prepovedano!, pomagat. Tudi 100x ponovim, da naj ne obkrožajo kar v tri dni, če niso prepričani, ker se jim točke odštevajo.

Tudi staršem povem, da rezultat Vegovega ni nujno realna slika otrokovega znanja in ga pri oceni ne upoštevam, razen kadar le ta oceno zviša.

Meni se zdi bolj pomembno, kot da 3 dni pripravljaš otroke samo na to tekmovanje, da se ves čas ukvarjaš z njimi na način logičnega razmišljanja, da to vključuješ celo leto v učni program, da se ne držiš učnega načrta kot pijanec plota. To jaz delam. To je zame priprava na Vegovo. Vendar v šolah ni časa za to. Zakaj? Ker vsi razmišljajo samo še o ekstercih in kaj bo tam, kakšne naloge bodo morali otroci rešit. Ker tiste so pa malo bolj pomembne po mnenju staršev, a ne? Jaz menim, da so otroci itak čisto preobremenjeni. Da se po eni strani dela narobe, ker se jih forsira, po drugi strani ti pa dam prav, da se za bolj bistre otroke tudi ne naredi nič. Veselo stagnirajo ob tem, da se učijo kupe navlake, ki jo pozabijo čez dva dni. Praktično pa nimajo nobene predstave o tistem, kar se učijo.

No in kaj zdaj praviš, da bo tekmovanje v matem. kenguruju rešilo te otroke, ali kaj drugega??
Ali se bo zaradi dobrega rezultata v 2.r-9 lahko vpisal na bežigrajsko gimnazijo?

(odgovor članu sera)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   VEGOVO TEKMOVANJE
25.3.2005 8:04:08   
Tina31
Ne bodi pikra in preveč pametna za druge!
Ne gre za vpis na bežigrajsko gimnazijo.Boli me za bežigrajsko, poljansko ali katerokoli drugo elitno gimnazijo.
Nimaš izkušenj z lastnimi osnovnošolskimi otroki in nimaš pojma, kaj jaz ob tem občutim.
Počakaj, da gre tvoje dete v šolo.Boš videla, če ti bo prinesel domov bronasto Vegovo, da boš ponosna.Tako, kot sem trenutno PONOSNA JAZ!
Nikoli nisem in ne bom forsirala otroka in tukaj ne gre za tekmovalnost.Ko boš bolj zrela v tovrstnem razmišljanju, boš to razumela.
Me pa veseli, da je talentiran za nek predmet.In v tem ga jaz vzpodbujam.
To je vse!


(odgovor članu sera)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   VEGOVO TEKMOVANJE
25.3.2005 9:00:26   
Gina
Draga Tina. Imam 3 otroke, od katerih sta 2 v šoli. Če kdo ni zadovoljen z našim šolstvom, sem to jaz. Če bi kdo rad, da bi se našim otrokom tam lepše godilo, sem to tudi jaz.

K sreči gre mojima otrokoma v šoli super, vendar mi je vseeno ali prineseta domov kakšno priznanje ali pa ne. Seveda spodbujam svoje otroke, naj delajo vse reči v življenju tako, kot maksimalno zmorejo, vendar hkrati tako, da bodo v življenju srečni, ne pa obremenjeni z nekimi zunanjimi priveski ali še slabše, da bi se morali z njimi dokazovat. Še enkrat povem: Vegovo tekmovanje ni realen odraz otrokovega znanja. Ja, otrok, ki je zelo talentiran za logične naloge, pa zraven še dokaj natančen, bo najverjetneje rešil veliko. Ni pa nujno. Lahko pa je izvrsten matematik, pa ne bo naredil več od povprečja - takih je velika večina!
Lahko te edino zelo razumem in podpiram v tisti točki, da šola ne naredi kaj dosti za talentirane otroke. Res ne. Nikakor. Vsekakor premalo. Ampak Vegovo tega ne bo rešilo.

Če ti meniš, da sem zato, ker trdno stojim za svojimi stališči, pa ker nekatere stvari poznam, za druge prepametna, potem ti ne morem pomagat. Mogoče je pa s tabo kaj narobe, da mišljenje, ki je drugačno od tvojega, razumeš kot pametovanje.

(odgovor članu sera)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   VEGOVO TEKMOVANJE
14.4.2005 8:17:33   
Olivija
samo ena pripomba. Vegova tekmovanja smo imeli že mi v osnovni šoli, od četrtega razreda naprej. Sodelovali so pa tisti trije, ki so bili najboljši v matematiki. So pa res ble bolj logične naloge. Tako, da to ni kakšna nova tekmovalnost.

LP

(odgovor članu sera)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   VEGOVO TEKMOVANJE
14.4.2005 8:41:57   
Anonimen
No,pa naj mi katera pove,kako je to mogoče?! Moja :miska: je v 2 razredu 9.l.So imeli to tekmovanje.Naj bi šlo tisti par najboljših.In ona res nima težav v šoli,še dodatne naloge dobiva,ker redno snov opravi pred ostalimi.
Pa dobimo seznam učencev,ki bodo prejeli bronasto priznanje.In nje ni med njimi.Je pa dečko,ki je Najbolj težaven v razredu,ki je ponavljal 1 razred,tudi tega bo,ker še ni dojel snovi prve konference...Vsak dan prihaja dodatna učiteljica k njemu za učno pomoč.Še navodil si ne zna prebrati sam.
In kako je tak otrok prišel na tem tekmovanju,kjer moraš imeti malo znanja in logike,dlje od nekaterih,ki...Meni ni nič jasno.:zmeden:
Moja pravi,da je ves čas tekmovanja sedela učiteljica pri njem in mu tudi večkrat prebrala navodila,medtem,ko je ostalim samo enkrat.Če niso razumeli,so si morali prebrati sami.
A se vam zdi,da je to prav?Po moje to ni pravično do ostalih otrok,ki so pokazali SVOJE znanje in so se potrudili,kot so vedeli in znali.
Učiteljica nam ni hotela povedati kakšne so bile naloge in rezultati naših otrok.A imamo pravico to vedeti?
Uh,kako me to razkuri!!!
Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu sera)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   VEGOVO TEKMOVANJE
14.4.2005 9:23:20   
erika
Pri nas (2/8) učiteljica ni hotela sploh nič pomagat. Rezultatov pa tudi mi ne dobimo. Naslednji teden imam govorilne ure in bom poskusila dobit naloge. To pa ja mora biti naša pravica, da vidimo kaj je otrok delal.

(odgovor članu sera)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   VEGOVO TEKMOVANJE
14.4.2005 10:24:54   
Gina
Kaj pa, če bi si ve še enkrat prebrale, kaj sem napisala o Vegovem. Vsi odgovori na vaša vprašanja so notri!! Lepo prosim.
Pa ne razburjajte se zaradi enega tekmovanje, ki ni realno in pokaže samo to, kateri otrok je zeloooo nadarjen za logične naloge, pa še natančen hkrati. In nič drugega. Lahko je pa otrok zelo uspešen matematik, pa še logične naloge mu gredo(kar je čisto drugo področje matematike!), pa še natančen je in ne bo dosegel kaj dosti. Pravzaprav je praviloma tako. In ne bodite nevoščljive tistim, ki jim uspe! Prav gotovo so morali zelo dosti pravilno rešit.
Iz teh razlogov nekateri učitelji pošljejo cel razred tekmovat, ker mimogrede spregledaš enega otroka, ki je logik (ker pri pouku je takih nalog mnooooogo manj, kot računanja), zato se meni to zdi edino prav. Ne pa da izbere učitelj 3 po svojem "okusu" ali po svoji logiki. Vedno nas rezultati presenetijo. Vedno najbolj uspešni učenci, večinoma niso med dobitiniki priznanj.
Kakršnakoli pomoč med tekmovanjem je učiteljem prepovedana!!! Se pa meni zdi smiselno vsaj prebrati vsem skupaj navodila v 2.r9, ker večina še ne zna brati z razumevanjem. In jaz to naredim vedno. Če je imel en učenec učno pomoč, ki je financirana z ministrstva, mu tisti, ki to pomoč izvaja, tudi lahko prebere navodila. Pomagati mu ne sme! Ste pa krivične, če kar tako nasplošno iz užaljenosti in storilnostne naravnanosti, nekoga obtožujete, ne da bi se prepričale. Mogoče imate prav, da je dobil preveč pomoči, morda pa je šlo samo vašemu otroku v nos, ker je nekdo sedel ob njem in ker je dobil tisti otrok priznanje. Ne vem.

(odgovor članu sera)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?