|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: žepnina
7.11.2008 21:04:48   
Kerensa*
Ada, a veš, koliko 14-letnikov pripeljemo iz npr. Polhovega gradca v Ljubljano na žur?... pa iz vasic okrog Pijave gorice in podobno... huh... več kot ljubljančanov... slednji uporabljajo noge in avtobus (mestni).

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: žepnina
7.11.2008 21:09:29   
ada2
no, ampak mi imamo do Lj 160 km, do bližnjega večjega mesta pa 25..... sicer pa jaz pa res ne bom dovolila svoji 14 letni hčeri, da bo šla na žur v drugi kraj(user posted image user posted image )...

na srečo je še nič ne razganjauser posted image , da bi le še kakih 10 let bilo tako...


_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: žepnina
7.11.2008 21:23:49   
jakaracman
A dej K. ne seri.Maskare ne rabi 12 letnica, obiskov Mullerja tudi ne.Sladoled ja kino ja.12 letnik ne rabi 50 eur toliko sem jaz na faksu dobivala.

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: žepnina
7.11.2008 21:57:34   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: picola1
Po hitri osnovnošolski logiki si potem več kot polovica 14-letnikov ne more kupit nič konkretnega, ampak se samo vklopi v družbo (dvomim, da polovica slovenskih staršev daje svojim 14-letnikom 50e žepnine na mesec)...Res so ubogi tile naši najstniki...

Koliko pa je staršev, ki za svojega 14-letnika ne dajo vsaj 50€ na mesec (govorim o tistih, ki lahko, seveda)?... saj je vseeno, a mu daš bankovec direkt v roke ali pa mu npr. 1x tedensko daš 10€, da gre v kino in ima zraven za Coca-Colo in kokice, pa 1x na 14 dni za McDoanld's, pa hčerko 1x na mesec pelješ v Mullerja po maskaro (če sploh hoče iti s tabo, namesto s sošolkami) in sina pelješ v Big bang... končna matematika ni dosti drugačna, no.


Evo, jaz ne dam nobene od teh reči za mojega 13-letnika. NIti si ne morem privoščiti, niti se mi ne zdi primerno, ker enostavno potem ne bi ločil, kaj pomeni imeti denar in ne imeti denar in še manj ravnati z njim in ločiti, kaj se mu zdi pomembno in kaj ni tolk pomembno, da bi se splačalo kupit. Ne gre v kino 1x mesečno, no ja, gre 1x letno in tisto ga častim, ne dam za kokice niti za kokakolo, v Mc donalds ga peljem 1x na 4 mesece, moja 11-letnica nima maskare niti je ne bo imela čez eno leto, o Bigbangu pa lahko samo sanjata, ker se mojega denarja tiče.
Dobita 10 eur in iz tega si morata kupiti tudi telefonsko kartico. Imata možnost še kaj posebnega narediti, kar ne spada v vsakdanje obveznosti, in tam lahko sem in tja tudi kaj zaslužita, vsakdanje reči pa so same po sebi umevne, saj živimo v skupnosti in mora vsak prispevat svoj delež brez plačila seveda, malo nafehtata pri očetu, s poudarkom na malo, nekaj dobita za rojstene dneve in novo leto, sin hoče vedno denar namesto daril, hči pa ne. Pa šparata in imata več denarja kot jaz. Ta mali pa ne dobiva še žepnine, ker se mi zdi premali. Vsak drugi mesec mu vseeno primaknem 5eur, da ima vsaj malo za zapravljat po svoji volji in da dobi malenkost občutka, kaj denar sploh pomeni.

< Sporočilo je popravil Gina -- 7.11.2008 21:59:34 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: žepnina
7.11.2008 22:22:04   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman
Maskare ne rabi 12 letnica, obiskov Mullerja tudi ne.

Saj nisem rekla, da to potrebuje... me pa vseeno zanima, koliko osnovnošolk (recimo, da zadnje triade) je nima.
12 letnik ne rabi 50 eur

Res je... ne potrebuje... in mi tudi ne potrebujemo pol stvari, ki jih imamo (a ste pregovorno Špartanci?).
toliko sem jaz na faksu dobivala.

A res al' kaj?

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: žepnina
7.11.2008 22:30:21   
sanja nk.
zdaj ko berem vaše poste , sem se mal zamislila, ja to je res 1x na teden gresta v kino, to je res sam vsak drug teden gremo skupaj pa plačava midva , sam če tko pogledam druge stvari, sej če bi jima pa dajala 20 eurov bi pa skoz fehtala in bi bila na istem ali pa še več. Če gledam potem iz te plati jima nato do 15. drug mesec ne rabim dati niti centa......., je pa to res kot pravim da se hiter nabere teh 50 eurov , 2xkino je 10 eurov , potem je tukaj še biljard pa bowling , kamor gresta z prijatelji , pa sladkarije , čipsi in pijače pa še revije , no to hitr znese 50 eurov user posted image , zato me je pa takrat tako mal presenetilo ko sem slišala da drugi dajejo po 5 ali 10 eurov......., to še za taksi ni , imata vsaj srečo da smo iz lj.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: žepnina
7.11.2008 22:30:46   
Anonimen
da dobi malenkost občutka, kaj denar sploh pomeni


Da dodam se to.
Teh 50€ se mi ne bi zdelo spornih, ce bi denar opravljal tudi svojo deloma vzgojno funkcijo in ce bi otrok tudi naucil kaj od tega prisparati, ne pa da se ob prvi igracki, ki mu je starsi niste hoteli kupiti, posluzi gofljufije, namesto da bi pac vzel iz svojega sparovcka.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: žepnina
7.11.2008 22:33:21   
Anonimen
potem je tukaj še biljard pa bowling , kamor gresta z prijatelji , pa sladkarije , čipsi in pijače


Same nujno potrebne stvari za socializacijo dvanajst in stirinajstletnika.
Po novem letu je nujno potrebno razmisliti vsaj o polovicni povisici user posted image .

(odgovor članu sanja nk.)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: žepnina
7.11.2008 22:41:01   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Ne gre v kino 1x mesečno, no ja, gre 1x letno in tisto ga častim

Nobene potrebe ni, da gre najstnik v kino 1x tedensko ali 1x mesečno... celo za 1x letno ni potrebe, ker se danes filme snema z Interneta, ki ga ima že skorajda vsako gospodinjstvo... ampak obisk kina, glodanje kokic in srkanje Coca-Cole je eden od načinov druženja najstnikov (socializacija, za katero je vseeno, ali se z njo strinjamo ali ne - vsaka od nas je šla na prvi zmenek v kino in na pizzo, najbrž) in ne vem, zakaj bi za 5€ komplicirali in najstniku jemali nekaj, kar ga veseli... zaradi kina pa res ne bo postal nesposoben ravnati z denarjem.
Dobita 10 eur in iz tega si morata kupiti tudi telefonsko kartico.

Torej imata 5€ na mesec... vsak kovanec je denar in to ponavadi niti ne tako lahko zaslužen, ampak 5€ za recimo 14-letnika... s tem denarjem si pa zelo težko izpolni kakšno željo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: žepnina
7.11.2008 22:57:39   
sanja nk.
GINA brez zamere ampak če te prav razumem pa se ne vtikam v tvojo družino dobita tvoje otroka 10 eurov na mesec pa dasta seprav vsaj 5 eurov za telefon, potem pa jima daš še 5 eurov vsak drug mesec , ne......
pa nekaj da še oče , seprav če si poudarila malo je to manj kot 5 eurov , ostalo pa dobita za darila, pa nekaj če sta pridna, pomoje tam kakšen euro ,  .........na mesec imata seprav tm okol 10 eurov mogoče mal več plusa in pol še šparata da imata več denarja kot tiuser posted image user posted image user posted image user posted image , res ne vem od kje lahko sploh kaj prišparata........., že ena čokolada je skor 2 eura pri naših cenah.................

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: žepnina
7.11.2008 23:19:07   
Gina
Sanja, jezna deklica,  tvoja računica ne drži. Naš ta velik si je prejšnji mesec kupil nov pc, ker mu obstoječi ni bil več fajn, to mu je pač veliko pomenilo in je za to napel vse sile, da je prislužil, prišparal denar na vse od možnih načinov. Naša bejba ima enako mnogo denarja na računu, kot stane nov pc. To je več, kot imam jaz danes, dva dni po plači na računu.
Aja, kličeta po telefonu resnično zelo malo. Po moje ne zapravita 5 eur na mesec, ne vem. Ne zanimam se za to. Imela sta možnost dobiti zastonj nmt, bi ju jaz častila, pa nista hotela, ekr se tam ni dalo smsov en čas pošiljat, pa nisi videl, kdo te kliče, pa v tujni ne delajo. Ju pa ponavadi jaz kličem, ker nista tolk mobijevska, sta bolj pc-jevska. Ne stanujemo v mestu, torej nimata potrebe hodit na pijačke. Mulci se zbirajo ob enem starem avtu, ki ga ima en od njih in ga s skupnimi močmi prenavljajo, hodijo na odpad po opremo in vse, kar paše zraven, pa šraufajo, ap so srečni. Zelo radi hodijo na hrib spuščat modele letal, ai pa se zberejo pri kom, pa vsa mularija na kupu klepeta, punce in fantje. Največji dogodek je, ko nekdo na vasi kaj praznuje, ko gre mularija zraven, pa imajo svoj žur tam, včasih se zberejo pred vaškim "krajevnim domom" ali kako bi se reklo, pa celo prespijo tam, včasih si notri naredijo ene vrste disko. Včasih se zmenijo, pa gredo skupaj ven z bicikli še v sosednje vasi, ali pa se podijo s "kroskami" po gozdnih poteh, vsaj 1x na 14 dni od pomladi do poleti pa gredo nabirat gobe in jih je cel hosta polna. Velikokrat prinese še kakšne druge gozdne trofeje domov, kakšen skelet od srnjakove glave ali kaj podobnega . Vsaj 2x na teden hodi moj z enim frendom kar tako za zabavo po okolici in prefotografira vse, kar je lepega, ker mu je to ful en velik hobi. Dostikrat skupaj sekajo drva ali delajo trske ali kaj podobnega, kar jim je v zabavo. Pa kurijo ogenj v ognjišču, kadar je kdo od odraslih blizu. A veš, meni je to mnogo bolj všeč, kot coca cola in kokice v enem lokalu. A sploh obstaja primerjava?
A zdaj razumeš, zakaj nimata potrebe zapraviti denar za neumnosti kot je coca cola in kokice? Ker jima ne pomenijo toliko. Ne vidita poante. Ajd, pc za deževne dni. Ajd, mobi, nujno zlo. Ajd, fotoaparat, ker ima res smisel zanj in veselje. Ampak kokice in podobno za 50eur na mesec?user posted image user posted image meni je hecno....lahko pa je to tvoja vrednota, pa si ne moreš pomagat. moja ni.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: žepnina
7.11.2008 23:22:58   
Anonimen
Malo si zračunajte kolk tadva otroka dobita na mesec od vseh skupaj , pa boste dobili več kot minimalna plača delavca v SLO.user posted image To je valda preveč za tolk stare otroke.

Sama nisem nikoli imela žepnine, dobila sem sem in tja ob priližnostih (roj.dan...), ob koncu OŠ sem imela štipendijo, ki je krila internat, kasneje karto. Med vsemi počitnicami sem šla delat prek ŠS, da sem zaslužila za knjige, obleke, disko...

To je res velika žepnina 50€.

(odgovor članu sanja nk.)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: žepnina
7.11.2008 23:23:50   
Anonimen
Ampak kokice in podobno za 50eur na mesec? meni je hecno....lahko pa je to tvoja vrednota, pa si ne moreš pomagat. moja ni.


Ja, hecno user posted image .
En toliko ucinka ima kot ta hitra hrana in te sladke pijace.
Ampak vsak po svoje, itak.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: žepnina
7.11.2008 23:25:04   
Anonimen
No, velika razlika se kaže tistih, ki živijo na vasi ali v mestu. Na vasi smo mulci skakali okoli šole ponoči, lumparije vzganjali med sovaščani, v mestu pa res nimaš kam. Ali?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: žepnina
7.11.2008 23:25:56   
sanja nk.
okey GINA sem zadovoljna z odgovorom user posted image user posted image , drugo se mi pa ne da pisat

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: žepnina
7.11.2008 23:28:58   
Anonimen
Sama nisem nikoli imela žepnine


Jaz sem pa vedno dobivala, vec kot dovolj. Nekaj sem porabila, za zemljico, sladoled, liziko, Zabavnik in Čungo Lungo, ostalo sem pa prisparala in tko kot pravi Gina imela na racunu pogosto vec kot starsi user posted image . Sem pac sparovna in trosim samo za tisto, kar mi nekaj pomeni. Mogoce bi bile to tudi kokice, ce bi se rodila nekaj let nazaj. Tako da ja, zepnina je fajn in vec kot dobrodosla in po moje mora biti, pod pogojem, da s seboj nosi tudi vzgojno funkcijo in ne samo trosenja in trosenja in trosenja vecinoma v tri dni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: žepnina
7.11.2008 23:30:22   
Anonimen
v mestu pa res nimaš kam


Ja, nimas kam user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: žepnina
7.11.2008 23:38:08   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Ne stanujemo v mestu, torej nimata potrebe hodit na pijačke.

Zdaj ga pa serješ, Gina.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: žepnina
7.11.2008 23:43:18   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Sanja, jezna deklica,  tvoja računica ne drži. Naš ta velik si je prejšnji mesec kupil nov pc, ker mu obstoječi ni bil več fajn, to mu je pač veliko pomenilo in je za to napel vse sile, da je prislužil, prišparal denar na vse od možnih načinov. Naša bejba ima enako mnogo denarja na računu, kot stane nov pc. To je več, kot imam jaz danes, dva dni po plači na računu.
Aja, kličeta po telefonu resnično zelo malo. Po moje ne zapravita 5 eur na mesec, ne vem. Ne zanimam se za to. Imela sta možnost dobiti zastonj nmt, bi ju jaz častila, pa nista hotela, ekr se tam ni dalo smsov en čas pošiljat, pa nisi videl, kdo te kliče, pa v tujni ne delajo. Ju pa ponavadi jaz kličem, ker nista tolk mobijevska, sta bolj pc-jevska. Ne stanujemo v mestu, torej nimata potrebe hodit na pijačke. Mulci se zbirajo ob enem starem avtu, ki ga ima en od njih in ga s skupnimi močmi prenavljajo, hodijo na odpad po opremo in vse, kar paše zraven, pa šraufajo, ap so srečni. Zelo radi hodijo na hrib spuščat modele letal, ai pa se zberejo pri kom, pa vsa mularija na kupu klepeta, punce in fantje. Največji dogodek je, ko nekdo na vasi kaj praznuje, ko gre mularija zraven, pa imajo svoj žur tam, včasih se zberejo pred vaškim "krajevnim domom" ali kako bi se reklo, pa celo prespijo tam, včasih si notri naredijo ene vrste disko. Včasih se zmenijo, pa gredo skupaj ven z bicikli še v sosednje vasi, ali pa se podijo s "kroskami" po gozdnih poteh, vsaj 1x na 14 dni od pomladi do poleti pa gredo nabirat gobe in jih je cel hosta polna. Velikokrat prinese še kakšne druge gozdne trofeje domov, kakšen skelet od srnjakove glave ali kaj podobnega . Vsaj 2x na teden hodi moj z enim frendom kar tako za zabavo po okolici in prefotografira vse, kar je lepega, ker mu je to ful en velik hobi. Dostikrat skupaj sekajo drva ali delajo trske ali kaj podobnega, kar jim je v zabavo. Pa kurijo ogenj v ognjišču, kadar je kdo od odraslih blizu. A veš, meni je to mnogo bolj všeč, kot coca cola in kokice v enem lokalu. A sploh obstaja primerjava?
A zdaj razumeš, zakaj nimata potrebe zapraviti denar za neumnosti kot je coca cola in kokice? Ker jima ne pomenijo toliko. Ne vidita poante. Ajd, pc za deževne dni. Ajd, mobi, nujno zlo. Ajd, fotoaparat, ker ima res smisel zanj in veselje. Ampak kokice in podobno za 50eur na mesec?user posted image user posted image meni je hecno....lahko pa je to tvoja vrednota, pa si ne moreš pomagat. moja ni.


Vse to je čist res, Gina ? user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: žepnina
7.11.2008 23:49:14   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Ne stanujemo v mestu, torej nimata potrebe hodit na pijačke.

Zdaj ga pa serješ, Gina.


Kaj če ga srat.
Veš čist tko....jaz sem pet let po lokalih delala(par let nazaj), pa nikol ni pršu noben 12 letnik na sok. Nikol. Pa sm v različnih lokalih v lj. delala. So pa pršli po čike, to pa ja. Jaz res ne razumem kako je komu sprejemljivo da 12 letniki v lokalih visijo.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: žepnina
7.11.2008 23:53:16   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Ampak kokice in podobno za 50eur na mesec?user posted image user posted image meni je hecno....lahko pa je to tvoja vrednota, pa si ne moreš pomagat. moja ni.

Nihče, ampak res prav NIHČE ni napisal, da njegov otrok zapravi mesečno 50€ za kokice, Gina... ne pretiravat. user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: žepnina
7.11.2008 23:55:18   
Kerensa*
Brisača, zakaj si se tako zelo zapičila v 12-letnike?... govor je bil o 14-letnikih/-cah... in "lokal" za 14-letnika ni isto kakor lokal za 40-letnika... če si delala po lokalih, potem veš, da ima vsak lokal svojo klientelo... in da je razlika med bifejem, bistrojem, dnevnim barom, nočnim klubom, diskoteko, gostilno, restavracijo, slaščičarno in še čim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: žepnina
7.11.2008 23:55:57   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Volga


Vse to je čist res, Gina ? user posted image


Ja, res je. Zakaj pa ti je to žalostno in čudno?

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: žepnina
7.11.2008 23:58:51   
Anonimen
je razlika med bifejem, bistrojem, dnevnim barom, nočnim klubom, diskoteko, gostilno, restavracijo, slaščičarno in še čim.


In kateri od teh je za 12 letnike?user posted image ....ok slaščičarna, naj ti bo nouser posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: žepnina
8.11.2008 0:00:30   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Ampak kokice in podobno za 50eur na mesec?user posted image user posted image meni je hecno....lahko pa je to tvoja vrednota, pa si ne moreš pomagat. moja ni.

Nihče, ampak res prav NIHČE ni napisal, da njegov otrok zapravi mesečno 50€ za kokice, Gina... ne pretiravat. user posted image


Napisala sem kokice in podobno... a ne zapravi 50 za kokice in podobno? Za pc ne, ker tisto mu še posebej kupijo...al pa si sam vzame.

Poglej, ko bo šel v srednjo šolo, bo itak v Lj. in bo imel dovolj možnosti hodit v kafiče. Ta hip se mi ne zdi, da mu to tolk paše. Kadar ima možnost iti s frendi nekam zaradi kakšne skupne reči, gre raje tja, kot v Lj.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?