|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   verni/neverni partnerji
28.3.2005 10:29:27   
VITA74
Sama sem verna, moj mož pa je samo krščen, ni bil vzgajan v krščanskem duhu, vendar pa meni ne brani moje vere...
Poročila sva se tudi cerkveno in sedaj obiskujeva družinska srečanja v okviru naše župnije in tudi za praznike gre k maši...kljub vsemu pa se najino verovanje razlikuje...on mi pusti mojo svobodo in jaz njemu, skupaj pa vzgajava škratka s tem da mu sama približujem tudi vidik cerkve in vere, ko bo velik pa se bo sam odločil....bil je krščen in bo prejel tudi vse zakramente, kaj pa bo potem storil s svojo popotnico bo pa njegova zadeva...
Meni da če si partnerja pustita osebno svobodo pri tem ni problemov, dokler ne gre za vsiljevanje mišljenja in čutenja...

Lp :rozica:

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   verni/neverni partnerji
28.3.2005 21:38:32   
lin
Oba nisva verna!

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   verni/neverni partnerji
29.3.2005 7:03:49   
Tjula
Moj je krščen, prestal vse zakramente ipd. Jaz 200 % ateistka in nasprotnica vsega, kar je povezano s cerkvijo. Pa normalno funkcionirava skupaj. Je pa res, da ko je mene spoznal, je potem kmalu nehal hoditi v cerkev, sem ga pokvarila :)- Najina hčerka pa tudi ni krščena. Niti ni nikoli tekla debata o tem, ker sem takoj rekla, da je non-negotiable.
Drgač ... svakinja pa je recimo zagrizena katoličanka in njen mož se je "moral" z njo poročiti cerkveno in tudi po njenem nalogu sta krstila sina, ki zdaj že hodi k nedeljskim seansam z njo ... to se mi zdi pa čist adijo, forsirati svojo vero na ta način. Mene recimo ne bi nihče mogel prepričati ali prisiliti, da bi se poročila cerkveno, če to ni moj stil in v to ne verjamem. To se mi zdi totalna hinavščina, da se pustiš prepričati. To, da govorijo, da se je treba "prilagajati" in "popustiti", pa je navaden larifari.
Uf, sem se razpisala. Se vidi, da me tri dni ni bilo na rr.

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   verni/neverni partnerji
29.3.2005 7:09:46   
VITA74
Tjula a tvoj se pa ni tebi prilagaj :zmeden2:
v odnosu gre vedno za medsebojno prilagajanje, moje mnenje samo.....
lp :rozica:

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   verni/neverni partnerji
29.3.2005 7:12:15   
Tjula
Ni se prilagajal, ker ni bilo nič pod prisilo. Sva se sporazumno dogovorila o vsem.

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   verni/neverni partnerji
29.3.2005 7:20:52   
VITA74
Kako sporazumno :zmeden2: napisala si med drugim,da otrok no bo krščen in da se o zadevi ne boš pogajala... tukaj ni sporazuma ali pa ga jaz ne vidim....
Ok saj vsak uredi zakon in odnos kakor mu ustreza in tako smo si uredili vsi a ne?

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   verni/neverni partnerji
29.3.2005 7:23:10   
Tjula
to pa sigurno. Glavno, da funkcionira drugače.

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   verni/neverni partnerji
29.3.2005 7:23:28   
Tjula
... da drugače funkcionira, mislim

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   verni/neverni partnerji
29.3.2005 9:23:14   
anastasija
Jaz ateistka, mož musliman.Fajn klapa:sloncek:

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   verni/neverni partnerji
29.3.2005 9:43:15   
Anonimen
Meni je cerkev zelo tuja. Mislim, da se ne bi mogla razumeti s partnerjem, ki ima popolnoma drugačne nazore kot jaz. Čeprav poznam pare, ki so taki, eden verujoč, drugi ne, in funkcionirajo. Po moje je čisto različno od človeka do človeka.

(odgovor članu Binky)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   verni/neverni partnerji
29.3.2005 10:03:13   
L&F&B
Tudi jaz priznam, da ne bi mogla živeti s partnerjem, ki nima dovolj širokega obzorja. Najin krog ljudi vsebuje verujoče zelo različnih ver, neverujoče, ateiste, odpadnike, upornike, skupna pa jim je ravno širina do vsega drugačnega. Kar pa seveda potegne to, da nihče ni posebno goreč vernik. Ne, ne bi mogla sprejet nekoga ozko usmerjenega v eno prepričanje, ker bi me na vsakem koraku bremzal. Spoštujem vse, vendar si ustvarjam lasten način življenja, takšen je tudi moj partner in če se ne bi razumela, ne bi noben od naju toleriral pritiske na svoj način razmišljanja. Vendar, kot sem razumela iz prispevka, pri vama ni problem v tem. Zdi se mi logično, da ti takšna neprijetna izkušnja vzbuja odpor do tega, da tvoj partner tako vneto hodi v cerkev. Meni bi se tudi zdelo kot nekakšna pasivna podpora tega napada. Mislim, da se morata pogovoriti in da bi moral tudi partner razumeti, zakaj tak odpor. Ter verovati na način, ki ni žaljiv za tebe, če hočeta biti skupaj. Kajti mislim, da se ti bo odpor samo še poglabljal...
Upam, da se bosta sporazumela!

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   verni/neverni partnerji
29.3.2005 16:05:58   
bskrle
Hermina!
Obstaja možnost, da zakrament sv. zakona lahko prejme le verujoči partner, nevernemu ni potrebno, da sprejme zakrament. Zakramenti verujočim dosti pomenijo, gre za posebne milosti, in ne za papir ali kako potrdilo, ko govorimo o cerkveni poroki.
Torej se lahko verni in neverni par poročita v cerkvi, s tem da se cerkveno poroči le verujoči.

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   verni/neverni partnerji
30.3.2005 18:54:10   
zoya_
Polona2 ja res je... pedofilija je povsod, samo procentualno je duhovnikov zelo malo in ce je med njimi 10 pedofilov, je to procentno na njihovo populacijo, zelo veliko.... Ne branim ostalih pedofilov, da me ne bo kdo napadel, samo... TEGA V CERKVI NE BI SMELO BITI, ce ze pametujejo o splavih, pa vzdrznosti, pa takih in drugacnih grehih... Najprej pred svojim pragom, potem pa naprej...
Zato pa mislim, da je naša vera sfalena... Naj se župniki poročajo in imajo otroke, mogoče bodo potem lažje dajali nasvete iz svojih izkušenj in tudi pedofilije verjetno ne bi bilo toliko med njimi.

Midva imava vse zakramente, bolj kot ne narejene zaradi starsev in babic ;), vendar nisva verna in tudi najinega otroka ne bova krstila... naj se sam odloči. Spoštujem vse vere in ljudi, ki verujejo, naj, to je stvar vsakega posameznika... samo da se vame noben ne vtakne... ;)

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   verni/neverni partnerji
31.3.2005 7:10:07   
Stefka
bskrle,

res je, da se lahko verujoči in neverujoči partner poročita cerkveno, ni pa res, da je cerkveno potem poročen le verujoči. To je pač prva stvar, ki jo pove duhovnik, če se zanimaš za cerkveno poroko. Je pa res, da verujočemu to veliko pomeni, medtem ko neverujočemu pač ne.
Moj mož je "veren", ima vse zakramente (tudi cerkveno poroko) in gre vsake kvarte k maši, vedno pa na veliko noč in ob prvem novembru. Jaz sem stroga ateistka in to močno zagovarjam.
Odkar sva skupaj sva to debato nekajkrat načela, pa se je izkazalo, da se samo skregava, ker stojiva vsak na svojem koncu kar se vere tiče, da o cerkvi raje ne govorim.
Poročila pa sva se cerkveno. Ker sva o tem veliko debatirala, in ko sem enkrat ugotovila kako zelo pomembno je to zanj, iz kateregakoli razloga že, sem izključno zaradi njega, kot neke vrste darilo, privolila, da se poročiva cerkveno. Vse je uredil sam, našel je tudi duhovnika, ki zaradi mojega ateizma do mene ni bil nestrpen in je poroko izvedel v zelo skrajšani verziji, brez maše in vseh ostalih dodatkov, ki bi šli meni na živce. Na koncu je bila poroka zelo simpatična in lepa.
Punčke nisva krstila, ker sva se zmenila, da jo bomo krstili, če bo sama izrazila to željo, prej ne.
Glede nedelj pa ... kadar si želi miru, gre pa eno uro k maši, potem pa dobre volje pride domov in vsi trije nadaljujemo tam, kjer smo nehali. Tako da se splača. :bravo:

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   verni/neverni partnerji
31.3.2005 11:49:42   
Jutra
Zoya_ ,
gledati na pedofelijo skozi % se mi ne zdi umestno. Ker potem lahko vedno tako obrnemo, da bo del neke populacije bolj ogrožen.

Kot drugo: slabost katoliške vere je celibat, čeprav iz njega ne izhajajo samo slaba dejstva. A gledati je treba širše: zelooo veliko poročenih moških je pedofilov, pa krvoskrunijo svoje otroke.

Prosim, ne bodimo enostranski!

:)Stefka, še zate:
Žal mi je, da sta bila zavedena. Vso pravico sta imela, da bi se tvoj mož cerkveno poročil, ti pa ne (le pri obredu bi "stala" zraven). Imamo tak, srečno poročeni par v družini, ne flancam v tri dni.

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   verni/neverni partnerji
31.3.2005 11:54:14   
Jutra
Se opravičujem za nejasnosti zgoraj:zmeden:

Konec 1.odstavka sem mislila: očrnjen.
2. odstavek: "....poročenih moških je pedofilov, nekateri tudi skrunijo svoje otroke oz. veliko je tudi incesta."

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   verni/neverni partnerji
31.3.2005 15:01:35   
Jutra
Zoya_,

Da se ne bom ponavljala, ti dajem kar link od debate, ki jo je pred dnevi odprla Tjula "Mene pa zanima...", v kateri sem napisala tako, kot bi morala sedaj še tebi, pa ne želim tratiti prostora za isti odgovor.

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=35200&idk=101&stran=1

Dodala bi še to:
Da, dogaja se marsikaj neprimernega, s čimer lahko pljuvamo po cerkvi, je pa tudi zelo veliko pozitivnih učinkov vere. Teh pa večina vas NE ŽELI VIDETI!


(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   verni/neverni partnerji
31.3.2005 20:49:25   
zoya_
Pozitivni učinki so v vsaki veri, zato je pa to dobro za ljudi, da imajo vsaj eno vero... lahko verujejo v to, da sami sebi najbolje pomagajo, lahko verujejo v Budo, Alaha, Boga,... TV... karkoli...
Problem je le to, da nekateri te stvari uporabljajo v druge namene ali pa se celo z vero okoriščajo...
Barbara, problem je v tem, da ena slaba izkušnja naredi več slabega, kot pa ena pozitivna dobrega. Sama nisem imela dobre izkušnje z duhovnikom, ker je bil enostavno model, ki ni imel pojma o komunikaciji z otroki in sami pedagogiki... Cerkev se mi je zagabla, ne pravim pa, da je sama vera slaba in to kar uči.

Vera je nekaj osebnega, nekaj v kar te ne bi smel nihče siliti, neglede na to, kdo je... mama, oče, sorodnik, partner,...


(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   verni/neverni partnerji
4.4.2005 10:02:06   
Anonimen

Se strinajm z Barbaro, da je celibat slabost katolikov.. oziroma je to najvecji idiotizem kar se jih je clovek izmislil s svoji zblojenosti. Sicer je res, da na doloceni stopnji ne potrebujes vsec seksa.. ker grejo energije po drugih kanalih, ampak tega ne pridobis s studijem teologije.

Veliko je tudi primerjav.. kao ce hodis v cerkev, si veren. Hja.. to je pa zelo cudno.. in s tem pa se nikakor ne morem strinjat.
Zame ni bolj NE-vernega cloveka od tistih, ki grejo v cerkev in tistih ki se zdaj utaplajo v svojem egoizmu ker je umrl papez.
Zakaj bi sel v cerkev ce si veren?? En motiv prosim?! Jaz ga ne najdem?!?!?

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Binky)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   verni/neverni partnerji
5.4.2005 9:35:26   
karmy
jzt sem imela isti problem... mene pravzaprav nikoli ni zanimala vera, njegovi so bli pa čisto notr v tem... brrr...

pr meni je bila cerkev tudi ena izmed razlogov, zakaj sva šla narazen.. poleg njegove mame :grrr:

ali je tehten razlog? če ti ni všeč cerkev, pač ne it, če te pa sili, pa se pogovorta.. če ne gre... pač ti skoraj ne preostane nič drugega kot spakirat kovčke...

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   verni/neverni partnerji
5.4.2005 9:36:40   
karmy
@udb jzt ne prenašam cerkve tako ali drugače.. spoštovala bi njegovo vero če on ne bi me silil v cerkev.. pr men je potem konec debate, če začne silit..:hudicek:

(odgovor članu Binky)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?