|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: posvojitev črnca
13.6.2010 14:22:50   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Posvojitev temnopoltega otroka je tudi v Sloveniji mogoča (saj temnopolti ljudje ne živijo samo v Afriki, by the way). Ravno včeraj sem imela čast spoznati go. Majo Štamol - Droljc, ki je svojo hčerko letos posvojila iz Gvineje Bissau. Zakonsko je dovoljeno, so pa stroški veliko višji in potrebno je veliko več lastne angažiranosti, kakor pa pri posvojitvi npr. v EU ali (relativni) bližini.


Hočeš rečt...ki je šel njen mož v afriko po otroka, ki ima živo mater in brata in bo tej materi vsak mesec plačeval 100 eur in jo potem pripeljal domov ženi, ki tačas ni mogla po otroka, ker je delala na neki šovbiznis prireditvi? jaka čast te je doletela...


Posvojene mame pač nimamo sreče da bi lahko že mesec pred prihodom bile doma in urejale vse potrebno za prihod otročka. Pač pa moremo to po službo. In nimamo vse službe od 7-15, ko zapreš vrata svojega delovnega mesta pa se ne spomniš nanj do drugega dne zjutraj. Delovne obveznosti polovnih žensk so popolnoma drugačne od tistih ki so zaposlene. In če podpišeš pogodbo jo je potrebno izvest in pika. Tukaj ni ne bom , ne morem.... je preveč drugih stvari zadaj ki te vežejo na izpolnitev pogodb. In če si podjetnik se kruh služi malo drugače kot če si samo zaposlen in čakaš od 15 do 15 in te nič drugega ne briga. Tudi sama sem imela po posvojitvi ko sva otročka že dobila najavljene sestane, obiske ... poslovnih partnerjev ki jih nisem odložila ampak sem jih izpeljala kljub temu da sem bila na posvojiteljskem dopustu. Če ni tega tudi tvoji zaposleni potem nimajo kaj za delat in lahko podjetje počasi zapreš. Kaj pa z delavci? A jih ni žerdovolj na cesti? Veste lahko je obsojat če nisi sam v takšni situaciji. In zaradi tega ker sem poslovna ženska nisem nič slabša mami, moji otroci razumno sprejemajo dejstvo da mami gre na poslovne obiske in je ni da mora v službo.


user posted image user posted image user posted image

Kake ti pokaš!!! a veš, tudi vse nosečnice ne rodijo na dan PDP, nekaterim se to celo zgodi še pred nastopom porodniškega dopusta. Tvoj izgovor v bran gospe je tako prozoren, tako mlahav, da ti človek dobesedno zameri. Ne razumem namreč mentalitete, da se angažiraš, iščeš, greš čez postopke, se boriš z birokracijo, dokazuješ, da si primeren človek za posvojenca - potem pa - imaš dete na razpolago - pa mencaš, ker da nimaš "pripravljalnega meseca kot nosečnice pred porodom". Ma to je skrajno žaljivo, glej. In vsi ostali izgovori o tem kdo ima kakšno službo, sestanke in poslovne partnerje in vse, kar "ni odložljivo" kljub otroku - ma takemu človeku ne dam štampiljke da lahko posvoji otroka pa pika! Če bi jaz odločala, bi te po tem zapisu mirno poslala nazaj domov. Ampak ti ne, ti tega v svoj dopis na CSD nisi zapisala, kajne? Ne, tam si najbolj mila, vedno na voljo, posebej za otroka si pripravljena naredit vse in mu stat ob strani dan in noč, mu nudit varnost in toplino...mhm...ja, ja....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: posvojitev črnca
13.6.2010 14:40:23   
Anonimen
..da nadaljujem, večina nas ima odgovorne službe, ki so sredstvo za pridobitev materialnega premoženja za preživetje, zato ne bodi tako podcenjujoča do ljudi, ki delajo od 7 do 15 in do nosečnic, ki ravno tako pripravljajo vse potrebno za otroka PO službi.

in moja kritika se nanaša na dve stvari:

- prva je ta, da stavim kar hočeš, da pred posvojitvijo nisi tako nastopila na csd pač pa si se predstavila čisto drugače, ker po kriterijih bi prej izbrali mamo (starša), ki pove, da njegovo živlenje sicer prepleta služba, vendar mu ta ni glavna prioriteta za katero je pripravljen vse spustiti iz rok ob kateri koli uri dneva

- druga je pa ta, za božjo voljo, da ko mama, naj bo to biološka ali posvojiteljica, pa ja reskira en posel zato, da gre po otročička, živega človečka, po nebogljeno bitje, ki bo odslej odvisno od nje! pa da mi propade ne vem kak biznis, grem po tega otroka, no! pa če je to v afriki ali v mariboru!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: posvojitev črnca
13.6.2010 20:19:36   
Anonimen
Se strinjam, s tem je samo dokazala, kaj ji več pomeni: otrok ali sužba.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: posvojitev črnca
13.6.2010 20:51:52   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
odtrže otroka živi, pa čeprav revni materi

Posvojitelj ni male Žani-Luize nikomur odvzel. Njena biološka mati se ji je odpovedala oz. se je odločila, da jo da v posvojitev. Kaj potem vsi tisti, ki posvojijo otroka živih in znanih staršev, otroka odtrgajo od staršev? user posted image
Pa še nekaj... a če gre po otroka posvojitelj, je s tem kaj narobe? Je posvojitelj kaj manj vreden od posvojiteljice? Ker je šel v tem primeru posvojitelj po Žani-Luizo, je vse narobe - posvojiteljica je takoj označena za karieristko in s tem neprimerno mati. Če bi šla pa po Žani-Luizo ona, njen mož pa bi ostal doma, bi bilo pa vse v redu, kajne? Ker se od žensk pričakuje, da bodo matere v vseh pogledih, od očetov se pa pričakuje, da bodo očetje samo v tem smislu, da bodo k hiši nosili denar za ženo in otroka. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: posvojitev črnca
13.6.2010 21:28:58   
Anonimen
Lahko je pametovat, nimate pojma kaj priprava na posvojitev in sama posvojitev sploh je. Nekatere države pač dovolijo da lahko gre po otroka samo en posvojitelj.
A vaši dedci so vsi dihali z vami na porodu? So vraga , če pa že pa so vas držali za mezinček, ker ste ve tako želele!


(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: posvojitev črnca
13.6.2010 21:29:22   
thaiss
Bravo Kerensa, zelo lepo napisano!!!!

_____________________________

****************************************
najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

****************************************


(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: posvojitev črnca
13.6.2010 21:49:00   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Lahko je pametovat, nimate pojma kaj priprava na posvojitev in sama posvojitev sploh je.

Ker piše "odgovor članu Kerensa*"...
Ne pametujem, ampak pišem svoj vidik in vem, kaj je posvojitev (malce žalostno bi bilo, če pri mojih letih tega ne bi vedela, kajne?). Mimam osebne izkušnje s tem (ker imam pač 2 biološka otroka), poznam pa kar nekaj žensk, ki so v postopku za posvojitev - eni od njih (pravzaprav edini, ki je sploh uspela posvojiti) pa sem bila zelo blizu, ko je posvajala in zelo dobro vem, kaj je preživljala. Tudi to, koliko jo je stalo in kam je nazadnje morala (no, ali pa "morala", kakor kdo želi) iti, da je do otroka prišla.
Nekatere države pač dovolijo da lahko gre po otroka samo en posvojitelj.

In kaj je v tem spornega, če sta bila predtem oba starša že tam?
A vaši dedci so vsi dihali z vami na porodu? So vraga , če pa že pa so vas držali za mezinček, ker ste ve tako želele!

Jaz nisem imela (ne prvič, ne drugič) popolnoma nobene želje po tem, da bi bil moj mož/partner z mano pri porodu - in zato tudi ni bil. Prav nič mi ni manjkalo, njemu pa tudi ne. Še manj pa otroku.
 
In v omenjenem primeru tudi Žani-Luizi najbrž ni nič manjkalo, ker je po njo prišel samo posvojitelj, brez posvojiteljice. Vse je samo v enem letalskem poletu. Na prste ene roke (ali pa še to ne) bi si upala prešteti družine, v katerih oče z otrokom/otroci še nikoli ni šel nikamor sam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: posvojitev črnca
21.7.2010 14:39:22   
Anonimen
V zadnjem času se tale kreatorka na vse možne načine tišči v medije z lepim-črnim otročičkom, ki se imenitno poda k njeni garderobi. V rokah pa jo drži kot kakšno torbico oz. pahljačo. Človek se ne more izogniti misli, da gre le za modni dodatek. Če bi bila iskrena, se ne bi na vse načine tiščala v vse najbolj podn rumene slo.časopise, ampak bi se vsaj malce posvetila svojemu porodniškemu dopustu-če ga je zasedena gospa sploh vzela.

Bruh...

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: posvojitev črnca
21.7.2010 14:57:25   
1ali
Ko posvojiš si tako ponosen in vznesen, da bi celemu svetu pokazal svojega otroka, a ne zato, da bi se z njim postavljal, preprosto - srečen si. In tako morda doživlja tudi mamica, ki jo obsojate.
Še nikoli nisem pogledala, kako nekdo drži otroka v rokah. Moraš biti res pokvarjena duša, da se ti zdi, da nekdo otroka drži kot torbico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: posvojitev črnca
21.7.2010 15:02:02   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

V zadnjem času se tale kreatorka na vse možne načine tišči v medije z lepim-črnim otročičkom, ki se imenitno poda k njeni garderobi. V rokah pa jo drži kot kakšno torbico oz. pahljačo. Človek se ne more izogniti misli, da gre le za modni dodatek. Če bi bila iskrena, se ne bi na vse načine tiščala v vse najbolj podn rumene slo.časopise, ampak bi se vsaj malce posvetila svojemu porodniškemu dopustu-če ga je zasedena gospa sploh vzela.

Bruh...

In za tole je bilo treba odkljukat "anonimen"?? Bruh.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: posvojitev črnca
21.7.2010 15:03:18   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: 1ali

Ko posvojiš si tako ponosen in vznesen, da bi celemu svetu pokazal svojega otroka, a ne zato, da bi se z njim postavljal, preprosto - srečen si. In tako morda doživlja tudi mamica, ki jo obsojate.
Še nikoli nisem pogledala, kako nekdo drži otroka v rokah. Moraš biti res pokvarjena duša, da se ti zdi, da nekdo otroka drži kot torbico.


Ma itak.

Drugače pa: če bi otroka posvojila ena Micka s Kozjanskega, bi bilo pa spet narobe... Enim nikoli in nikakor ni prav user posted image

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: posvojitev črnca
21.7.2010 19:04:41   
1Eva***
Se podpišem pod Ali in Špeli , moto objav v medijih ni samopromocija in posledično večja prepoznavnost in boljši biznis. Njen moto je deliti svojo zgodbo z širšo množico ljudi, jim povedati da se da posvojiti tudi iz Afrike in pomagati z nesveti drugim.
Medve z Majo se ne poznava osebno, pa sva se ves čas njunega postopka pogovarjale, si dopisovale ..... lahko bi me preprosto skenslala, ker sem jaz navadna ona pa znana, ampak ne, zelo je prijazna in nam trenutno zbira podatke ali lahko posvojimo tudi mi, nudila mi je vso podporo ter znanstva ki jih je navezala tam. Tako da tale Bruh je čisto odveč.
Mogoče je napaka samo ta da je bila preveč odkrita vendar je vse to povedala v navalu sreče in ljubezni do otroka ,  tale Slovenski narod pa je itak preveč zavrt da bi sprejemal drugačnost ter preveč zavisten da lahko sprejel dejstvo da je nekdo ki je  uspešen lahko posvoji iz ljubezni, ker uspešnim in podjetnim je itak samo za denar.


_____________________________

Eva**

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: posvojitev črnca
24.7.2010 15:08:10   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: 1Eva***

Se podpišem pod Ali in Špeli , moto objav v medijih ni samopromocija in posledično večja prepoznavnost in boljši biznis. Njen moto je deliti svojo zgodbo z širšo množico ljudi, jim povedati da se da posvojiti tudi iz Afrike in pomagati z nesveti drugim.
Medve z Majo se ne poznava osebno, pa sva se ves čas njunega postopka pogovarjale, si dopisovale ..... lahko bi me preprosto skenslala, ker sem jaz navadna ona pa znana, ampak ne, zelo je prijazna in nam trenutno zbira podatke ali lahko posvojimo tudi mi, nudila mi je vso podporo ter znanstva ki jih je navezala tam. Tako da tale Bruh je čisto odveč.
Mogoče je napaka samo ta da je bila preveč odkrita vendar je vse to povedala v navalu sreče in ljubezni do otroka ,  tale Slovenski narod pa je itak preveč zavrt da bi sprejemal drugačnost ter preveč zavisten da lahko sprejel dejstvo da je nekdo ki je  uspešen lahko posvoji iz ljubezni, ker uspešnim in podjetnim je itak samo za denar.



Nekdo, ki je uspešen in posvoji iz ljubezni, gre v Rusijo posvojit siroto, ta posvojitev ga stane cca 30.000 eur. Nekdo, ki posvoji iz ljubezni v želji imet "nekaj posebnega" gre na drugi konec sveta, posvoji otroka žive matere, kar ga stane sigurno še enkrat več kot bi bila posvojitev iz Rusije, plus mesečna renta (odkupnina?) materi za tega otroka.

V resnici bi uspešen človek iz ljubezni posvojil siroto in razliko v znesku, ki jo je plačal v Gvineji, nakazal materi, ki bi to deklico lahko obdržala in s to razliko plačala svoje življenje in otrokovo izobrazbo.

Brez zamere.

(odgovor članu 1Eva***)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: posvojitev črnca
24.7.2010 15:38:29   
špelin@
Spet anonimen... Le katera spet nima korajže, da bi svoje mnenje napisala pod svojim običajnim nickom? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: posvojitev črnca
24.7.2010 15:39:04   
Kerensa*
Jaz samo še berem... user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: posvojitev črnca
24.7.2010 15:47:36   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen


IZVIRNO SPOROČILO: 1Eva***

Se podpišem pod Ali in Špeli , moto objav v medijih ni samopromocija in posledično večja prepoznavnost in boljši biznis. Njen moto je deliti svojo zgodbo z širšo množico ljudi, jim povedati da se da posvojiti tudi iz Afrike in pomagati z nesveti drugim.
Medve z Majo se ne poznava osebno, pa sva se ves čas njunega postopka pogovarjale, si dopisovale ..... lahko bi me preprosto skenslala, ker sem jaz navadna ona pa znana, ampak ne, zelo je prijazna in nam trenutno zbira podatke ali lahko posvojimo tudi mi, nudila mi je vso podporo ter znanstva ki jih je navezala tam. Tako da tale Bruh je čisto odveč.
Mogoče je napaka samo ta da je bila preveč odkrita vendar je vse to povedala v navalu sreče in ljubezni do otroka ,  tale Slovenski narod pa je itak preveč zavrt da bi sprejemal drugačnost ter preveč zavisten da lahko sprejel dejstvo da je nekdo ki je  uspešen lahko posvoji iz ljubezni, ker uspešnim in podjetnim je itak samo za denar.



Nekdo, ki je uspešen in posvoji iz ljubezni, gre v Rusijo posvojit siroto, ta posvojitev ga stane cca 30.000 eur. Nekdo, ki posvoji iz ljubezni v želji imet "nekaj posebnega" gre na drugi konec sveta, posvoji otroka žive matere, kar ga stane sigurno še enkrat več kot bi bila posvojitev iz Rusije, plus mesečna renta (odkupnina?) materi za tega otroka.

V resnici bi uspešen človek iz ljubezni posvojil siroto in razliko v znesku, ki jo je plačal v Gvineji, nakazal materi, ki bi to deklico lahko obdržala in s to razliko plačala svoje življenje in otrokovo izobrazbo.

Brez zamere.

zasavka, a si tole res ti?

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 24.7.2010 15:48:23 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: posvojitev črnca
24.7.2010 15:56:58   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Spet anonimen... Le katera spet nima korajže, da bi svoje mnenje napisala pod svojim običajnim nickom? user posted image



Špelina, ti se obešaš na anonimnost, nisi edina. Mene osebno anonimnost ne moti, zato se je tudi poslužujem, ne moti me pa niti, ko berem odgovore in se anonimnosti poslužijo drugi, dokler ne uporabljajo grdih besed, žaljenja ipd. Jaz tako mislim, kdo sem, te nima kaj zanimat, če že, bi komentirala moj odgovor. Tega pa ne komentiraš, ker nekje v drobcu očitno vidiš neko resnico, kajne?

Dejstvo, ki sem ga zapisala, je namreč zelo verjetno kajne? Z vsem spoštovanjem, ki ga čutim, do ljudi, ki posvojijo - v tem primeru bi ta gospa, ki je uspešna, ima denar in ljubezen, lahko posvojila siroto s polovico denarja, z drugo polovico pa "na daljavo" posvojila še črno deklico, ki bi ostala v ljubečem objemu svoje matere, ki bi jo s tem denarjem lahko nahranila in njej in bratcu nudila dostojno življenje.

Temu bi lahko rekla dobrodelnosti in bil bi volk sit in koza cela, razumeš? Gospa bi imela posvojenega otroka in še pomagala bi še enemu otroku. Če pa je posebna zahteva ta, da posvojiš otroka žive matere iz drugega konca sveta, ker je posebna zahteva ta, da je otrok temnopolt, kljub temu, da ima živo mater in da na "dohvatu ruke" živijo bele sirote, se pač človek vpraša če je to dejanje iz ljubezni ali iz želje po nečem drugem.

Vsekakor verjamem, da bo deklici dobra mama, da deklici nič ne bo manjkalo, da bo dobila krasno vzgojo in lepo popotnico za življenje. Vendar nekega dne se bo ta deklič morda vprašal isto, kot sem se sedaj vprašala jaz. Osebno, če bi jaz imela to možnost, bi to zagotovo storila, rešila bi siroto iz sirotišnice za polovico denarja, drugo polovico pa donirala posvojencu na daljavo. Če je druga polovica npr. 30.000 eur, je to za gvinejčana zajetna vsota. Treba je pa upoštevat še rento, ki ji jo dajeta vsak mesec in po mnenju medija, ki je zgodbo objavil, je to mesečna plača, donirata pa ji 100 eur/mesec. Računica sama pove, da bi se izšlo tako, da bi bila srečna kar 2 otroka.

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: posvojitev črnca
24.7.2010 15:57:49   
Anonimen
Ne, ni zasavka.

ko sem prijavljena s svojim nickom, sem nevidna. ko sem pisala odgovor, je zasavka brala to temo, zato ne, ni ona. To pa garantiram, čeprav sem anonimna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: posvojitev črnca
24.7.2010 16:00:41   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ne, ni zasavka.

ko sem prijavljena s svojim nickom, sem nevidna. ko sem pisala odgovor, je zasavka brala to temo, zato ne, ni ona. To pa garantiram, čeprav sem anonimna.

Ne, ne, nisem vprašala samo zaradi vidnosti, ampak zaradi določenih značilnosti pri pisanju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: posvojitev črnca
24.7.2010 16:05:24   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Spet anonimen... Le katera spet nima korajže, da bi svoje mnenje napisala pod svojim običajnim nickom? user posted image



Špelina, ti se obešaš na anonimnost, nisi edina. Mene osebno anonimnost ne moti, zato se je tudi poslužujem, ne moti me pa niti, ko berem odgovore in se anonimnosti poslužijo drugi, dokler ne uporabljajo grdih besed, žaljenja ipd. Jaz tako mislim, kdo sem, te nima kaj zanimat, če že, bi komentirala moj odgovor. Tega pa ne komentiraš, ker nekje v drobcu očitno vidiš neko resnico, kajne?

Dejstvo, ki sem ga zapisala, je namreč zelo verjetno kajne? Z vsem spoštovanjem, ki ga čutim, do ljudi, ki posvojijo - v tem primeru bi ta gospa, ki je uspešna, ima denar in ljubezen, lahko posvojila siroto s polovico denarja, z drugo polovico pa "na daljavo" posvojila še črno deklico, ki bi ostala v ljubečem objemu svoje matere, ki bi jo s tem denarjem lahko nahranila in njej in bratcu nudila dostojno življenje.

Temu bi lahko rekla dobrodelnosti in bil bi volk sit in koza cela, razumeš? Gospa bi imela posvojenega otroka in še pomagala bi še enemu otroku. Če pa je posebna zahteva ta, da posvojiš otroka žive matere iz drugega konca sveta, ker je posebna zahteva ta, da je otrok temnopolt, kljub temu, da ima živo mater in da na "dohvatu ruke" živijo bele sirote, se pač človek vpraša če je to dejanje iz ljubezni ali iz želje po nečem drugem.

Vsekakor verjamem, da bo deklici dobra mama, da deklici nič ne bo manjkalo, da bo dobila krasno vzgojo in lepo popotnico za življenje. Vendar nekega dne se bo ta deklič morda vprašal isto, kot sem se sedaj vprašala jaz. Osebno, če bi jaz imela to možnost, bi to zagotovo storila, rešila bi siroto iz sirotišnice za polovico denarja, drugo polovico pa donirala posvojencu na daljavo. Če je druga polovica npr. 30.000 eur, je to za gvinejčana zajetna vsota. Treba je pa upoštevat še rento, ki ji jo dajeta vsak mesec in po mnenju medija, ki je zgodbo objavil, je to mesečna plača, donirata pa ji 100 eur/mesec. Računica sama pove, da bi se izšlo tako, da bi bila srečna kar 2 otroka.

Svoje mnenje in svoj pogled na to dotično posvojitev sem že opisala na eni drugi temi na forumu "Posvojitev, rejništvo", zato se ne bom ponavljala.

Aja, se ne strinjam s tabo, da ne boš narobe razumela.

Samo pišem kot špelin@, ker se ne bojim, da bi omadeževala drugače skrbno speglan in zloščen nick user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: posvojitev črnca
24.7.2010 16:12:23   
špelin@
Evo, moje mnenje (kopirano od 28.5.2010).

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
In kaj bi se spremenilo, če bi punčka ostala pri mamici? Kljub 100 evrom deklica vseeno ne bi bila deležna ornk šolanja, si upam stavit. Že tako so ženske manjvredne, v Afriki še toliko bolj Zavedam se, da se je mamici ob odločitvi, da bo deklico oddala v posvojitev, trgalo srce Ampak zdaj ve, da bo deklici nudeno vse tisto, kar ji sama najbolj na svetu želi. Poleg tega je izbrala ljubeča starša za ta dragoceni del svojega srca. Jaz osebno močno cenim odločenost Maje in njenega moža, da bo deklica obiskovala svojo deželo in biološko mamico, da bodo ostali v stikih.

So pa vse zgodbe, ki stojijo za posvojitvami, žalostne, preberi samo post DaisyE, katere besede mi še vedno odzvanjajo v glavi: da na RD malega fantiča ona ni edina, ki je mislila nanj.


Pa še en izsek iz nekega mojega ZS-ja:



"GUINEA-BISSAU
  • Current status: Excision and circumcision are reportedly
    practised in Guinea-Bissau. According to information available to the
    WHO, average prevalence could be 50% and affect 100% of Muslim women.
    It is reportedly 70 to 80% for the Fula and Mandigue women. In urban
    areas, it is estimated that 20 to 30% of girls and women have been
    mutilated.
    However, the IPU has no first-hand official statistics or
    other details on this subject.
  • Legislation: The IPU has no information on the existence
    of specific legislation. In 1995, a bill was reportedly rejected by
    Parliament. Nevertheless, the Assembly has reportedly approved a
    proposal calling for criminal liability for female excision
    practitioners in the event of death brought on by female genital
    mutilation.
  • Other information: A nation-wide awareness-building
    programme was launched by the Government in January 1997 with the
    support of NGOs.
  • Operational structure: The IPU has no information on
    this subject."

Samo v razmislek. Še tretji pogled na vse skupaj. Pogled s strani dobrobiti deklice - brez upoštevanja bio. mamice in posvojiteljev.

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 24.7.2010 16:13:00 >

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: posvojitev črnca
24.7.2010 16:17:15   
Anonimen
Seveda se ne rabiš strinjat z mano, nikogar ne silim, čeprav po pravici in med nama - ne verjamem ti user posted image Ker si mama in ker si dala kar nekaj skozi, verjamem, da bi raje osrečila dva otroka na polno, kot enega samega, čeprav bi zaradi tega izpadla bolj šik.

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: posvojitev črnca
24.7.2010 16:17:54   
Anonimen
Jaz pa v prvi vrsti ne razumem, zakaj se tok obremenjujete ali je to prav ali ne, ali bi mogla po otroka v Rusijo, ali je to samo zaradi denarja, imidža...

Konec koncev je vsepovsod ista zgodba: starši za otroke niso zmožni skrbet zaradi takšnih in drugačnih pogojev in jih dajo v posvojitev. Tako v Rusiji, v Sloveniji ali pa v Afriki.

To, da bosta dajala mamici vsak mesec tistih 100EUR, bo pa njej to zagotovo polepšalo in olajšalo življenje, njima je pa to kaplja v morje. In ne razumem zakaj je takoj mnenje, da sta otroka kupila.

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: posvojitev črnca
24.7.2010 16:47:23   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Evo, moje mnenje (kopirano od 28.5.2010).

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
In kaj bi se spremenilo, če bi punčka ostala pri mamici? Kljub 100 evrom deklica vseeno ne bi bila deležna ornk šolanja, si upam stavit. Že tako so ženske manjvredne, v Afriki še toliko bolj Zavedam se, da se je mamici ob odločitvi, da bo deklico oddala v posvojitev, trgalo srce Ampak zdaj ve, da bo deklici nudeno vse tisto, kar ji sama najbolj na svetu želi. Poleg tega je izbrala ljubeča starša za ta dragoceni del svojega srca. Jaz osebno močno cenim odločenost Maje in njenega moža, da bo deklica obiskovala svojo deželo in biološko mamico, da bodo ostali v stikih.

So pa vse zgodbe, ki stojijo za posvojitvami, žalostne, preberi samo post DaisyE, katere besede mi še vedno odzvanjajo v glavi: da na RD malega fantiča ona ni edina, ki je mislila nanj.


Pa še en izsek iz nekega mojega ZS-ja:



Tragično, se strinjam. In seveda sem srečna, da bo deklici prišparana marsikatera težka izkušnja in trpljenje.
A kljub temu mislim, da tudi otroci v sirotišnicah doživljajo tako in drugačno trpljenje ter zlorabe, zato tukaj ne morem zavzet nobene pozicije glede tega, ali je bolj prav eno ali drugo. V svetu, kjer otroci trpijo, itak ne obstaja "prav" user posted image Vsaj glede tega mislim, da se strinjamo vse, čeprav so naši pogledi na to zgodbo pač različni.



"GUINEA-BISSAU
  • Current status: Excision and circumcision are reportedly
    practised in Guinea-Bissau. According to information available to the
    WHO, average prevalence could be 50% and affect 100% of Muslim women.
    It is reportedly 70 to 80% for the Fula and Mandigue women. In urban
    areas, it is estimated that 20 to 30% of girls and women have been
    mutilated.
    However, the IPU has no first-hand official statistics or
    other details on this subject.
  • Legislation: The IPU has no information on the existence
    of specific legislation. In 1995, a bill was reportedly rejected by
    Parliament. Nevertheless, the Assembly has reportedly approved a
    proposal calling for criminal liability for female excision
    practitioners in the event of death brought on by female genital
    mutilation.
  • Other information: A nation-wide awareness-building
    programme was launched by the Government in January 1997 with the
    support of NGOs.
  • Operational structure: The IPU has no information on
    this subject."

Samo v razmislek. Še tretji pogled na vse skupaj. Pogled s strani dobrobiti deklice - brez upoštevanja bio. mamice in posvojiteljev.

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: posvojitev črnca
24.7.2010 16:48:25   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Evo, moje mnenje (kopirano od 28.5.2010).

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
In kaj bi se spremenilo, če bi punčka ostala pri mamici? Kljub 100 evrom deklica vseeno ne bi bila deležna ornk šolanja, si upam stavit. Že tako so ženske manjvredne, v Afriki še toliko bolj Zavedam se, da se je mamici ob odločitvi, da bo deklico oddala v posvojitev, trgalo srce Ampak zdaj ve, da bo deklici nudeno vse tisto, kar ji sama najbolj na svetu želi. Poleg tega je izbrala ljubeča starša za ta dragoceni del svojega srca. Jaz osebno močno cenim odločenost Maje in njenega moža, da bo deklica obiskovala svojo deželo in biološko mamico, da bodo ostali v stikih.

So pa vse zgodbe, ki stojijo za posvojitvami, žalostne, preberi samo post DaisyE, katere besede mi še vedno odzvanjajo v glavi: da na RD malega fantiča ona ni edina, ki je mislila nanj.


Pa še en izsek iz nekega mojega ZS-ja:



Tragično, se strinjam. In seveda sem srečna, da bo deklici prišparana marsikatera težka izkušnja in trpljenje.
A kljub temu mislim, da tudi otroci v sirotišnicah doživljajo tako in drugačno trpljenje ter zlorabe, zato tukaj ne morem zavzet nobene pozicije glede tega, ali je bolj prav eno ali drugo. V svetu, kjer otroci trpijo, itak ne obstaja "prav" user posted image Vsaj glede tega mislim, da se strinjamo vse, čeprav so naši pogledi na to zgodbo pač različni.



"GUINEA-BISSAU
  • Current status: Excision and circumcision are reportedly
    practised in Guinea-Bissau. According to information available to the
    WHO, average prevalence could be 50% and affect 100% of Muslim women.
    It is reportedly 70 to 80% for the Fula and Mandigue women. In urban
    areas, it is estimated that 20 to 30% of girls and women have been
    mutilated.
    However, the IPU has no first-hand official statistics or
    other details on this subject.
  • Legislation: The IPU has no information on the existence
    of specific legislation. In 1995, a bill was reportedly rejected by
    Parliament. Nevertheless, the Assembly has reportedly approved a
    proposal calling for criminal liability for female excision
    practitioners in the event of death brought on by female genital
    mutilation.
  • Other information: A nation-wide awareness-building
    programme was launched by the Government in January 1997 with the
    support of NGOs.
  • Operational structure: The IPU has no information on
    this subject."

Samo v razmislek. Še tretji pogled na vse skupaj. Pogled s strani dobrobiti deklice - brez upoštevanja bio. mamice in posvojiteljev.



to sem hotela napisat, gor ni vidno:

Tragično, se strinjam. In seveda sem srečna, da bo deklici prišparana marsikatera težka izkušnja in trpljenje.
A kljub temu mislim, da tudi otroci v sirotišnicah doživljajo tako in drugačno trpljenje ter zlorabe, zato tukaj ne morem zavzet nobene pozicije glede tega, ali je bolj prav eno ali drugo. V svetu, kjer otroci trpijo, itak ne obstaja "prav" user posted image Vsaj glede tega mislim, da se strinjamo vse, čeprav so naši pogledi na to zgodbo pač različni.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?