|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko sladkarij dovolite
16.1.2009 7:57:41   
lilka
Zanimivo vprašanje....

Prej ko je bla mlajša ji zlepa nisem kaj dala in ona v bitvu tudi ni poznala sladkarij(se je babi hecala, da zato rada sladke sirupe pije, ker ji nič sladkarij ne dajem), dedki in babice so se tega držali in dajali sadje, rozine, suho sadje, zdej je stara 20M in nam več ne ratujeuser posted image , jaz ji skušam doma ne dat, samo mi tudi ne ratuje, kakšen čokoladni piškot si izprosi, bombonov k sreči ne mara, tistih želejastih sploh ne, rada ima kakšen košček čokolade in ga tudi dobi, sploh ko smo kje na obisku se zelo baše. Ma sej prav zaprav niti ni tako sladkosneda, tisti košček čokolade ali kašen piškot ji pa damo. Rada ima lajbnicove s čokoldouser posted image . Mislim da nam gre kar dobor, še vedno je rozine, siuhe marelice, pa tu in tam še kakšen piškot in ščokolado, zgleda sem tudi jaz preveč zategnjena al pa neuser posted image

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Koliko sladkarij dovolite
16.1.2009 8:02:06   
Volga
Ima svoj predal s sladkarijami in z njimi prosto razpolaga. Morda prav zato poje na teden recimo, pet bonbonov ali pol čokolade. Nikoli nisem omejevala sladkarij, ker ima otrok svojo mero, imamo pač srečo. Eni verjamem, da je nimajo in bi pojedli vse, kar vidijo.

najbolj smešni so pa tisti starši, ki pravijo: moj otrok ne je sladkarij. Ko pa pridejo njihovi otroci na obsik, so pa kot termiti. user posted image

Sicer pa saj vemo: kar je prepovedano je toliko slajše.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Koliko sladkarij dovolite
16.1.2009 8:07:07   
al1*
Tudi moja otroka imata svoje sladkarije vsak v svojem predalu. In jih je vedno več. Vsake toliko pregledam, če je kakšni čokoladi že pretekel rok trajanja - tamali ima še sedaj verjetno kakšnega čokoldnega miklavža.

Edino česar ne dovoliva so lizalke in trdi bonboni, imamo pa dogovor, če dobita kakšno lizalko, jo lahko menjata za čokolado.


_____________________________

lp


(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Koliko sladkarij dovolite
16.1.2009 8:32:55   
nuala
Ta starejši je vse, najraje ima konkretno hrano, zato pri njem ni potrebno omejevati sladkarij. Res redko se spomni, da bi kaj sladkega.
Ta mlajši ima res rad sladko, vendar najraje piškote ( navadne ) in bombone. tako mu dam kdaj za zajtrk navadne kekse, ali pa vaflje in mleko. Popoldan pa kdaj kakšen bombonček.
Načeloma sladkarij ne kupujem ( imamo pa vedno veliko suhega sadja in muesli ploščic ), razen teh keksov in čokolade. Peciva in kolače pa pečem doma in so na jedilniku ene 2x tedensko kot dopolnilo kosilu ali kot večerja.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Koliko sladkarij dovolite
16.1.2009 8:41:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Ima svoj predal s sladkarijami in z njimi prosto razpolaga. Morda prav zato poje na teden recimo, pet bonbonov ali pol čokolade. Nikoli nisem omejevala sladkarij, ker ima otrok svojo mero, imamo pač srečo. Eni verjamem, da je nimajo in bi pojedli vse, kar vidijo.

najbolj smešni so pa tisti starši, ki pravijo: moj otrok ne je sladkarij. Ko pa pridejo njihovi otroci na obsik, so pa kot termiti. user posted image veš da se popolnoma strinjamuser posted image user posted image

Sicer pa saj vemo: kar je prepovedano je toliko slajše.


se podpišem, pri nas istouser posted image
omejevanje sladkarij se mi zdi bedarija, se tak al tak čez čas naveličajo, tavečja, se dalj časa sploh ničesar ne dotakne, še ima zdaj sladkarije od "veselega" decembra, pa sma jih že večji del midva "tavlka" pospravila.
user posted image user posted image user posted image  so ble pa dobre, mmmmmmmm.
sploh čokoladeuser posted image

< Sporočilo je popravil Teja27 -- 16.1.2009 8:45:33 >

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Koliko sladkarij dovolite
16.1.2009 9:07:16   
emaa
Jaz jih pa omejujem, ker jih David ne sme preveč, že zaradi svoje bolezni, ker mi potem driska še 4 dni, če poje preveč sladkega. Ajde piškoti še nekak, samo tega pojesta malo, čokolada pa kakor je, čeprav jima res ne paše več kot dve vrstici vsakemu (sta se enkrat dokopala vsak do cele čokolade), vendar je že to za Davida preveč. Dobita, vendar v nekih mejah, biskviti niso problematični, saj je tam manj sladkorja kot v čokoladi. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Koliko sladkarij dovolite
16.1.2009 10:19:39   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Jaz sem tud mal zategnjena, se mi zdi. Sam mislim, da je to samo dobro. Sej konec koncev je sladkor skrit v marsikateri hrani. Vidiš, na kakav sploh nisem pomisla. Pa npr.sadni jogurti, skute... Vse polno sladkorja! user posted image


Ja, jaz štejem vse. Mu delam krivico?user posted image



Ne! user posted image
Moj tudi pravi, da sem preveč stroga, on ji več daje. Ma kaj pa vem, mislim da tega "sranja" res ne rabijo tako veliko. V mejah normale, itak. Saj so le otroci. Dokler ne bo sama zahtevala več in več, ji pa ne bom ponujala. Ker sama se niti ne spomne. Razen na kakav, ta ji zadnje čase zelo paše.
Je pa tako, da če nimaš doma, ne moreš dat in pač ne kupujem. To niti ne pomeni omejevanje, ampak preprosto nimamo tega doma.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Koliko sladkarij dovolite
16.1.2009 10:50:08   
dana
Naš je zelo sladkosned. Kako naj bi bilo drugače, saj sva tud z možem obauser posted image . Je pa zelo izbirčen in ni vsaka stvar dobra.

Mu pa ne kupujem gumijastih in žele bonbonov ter lizik. Rajši vidim da poje kako kinder čokolado, pa piškote ima tud zelo rad. Samo se pa probam držati nasveta zobarce, ki pravi da je bolje če se 1x ali 2x na dan naje sladkega, ne pa da vsako uro kako malenkost.  

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Koliko sladkarij dovolite
16.1.2009 11:39:24   
diva 4
Jaz jih tudi omejujem - zaradi Davida. On je namreč velik jedec in ima v vrtcu vse obroke, pa še kosilo doma in večerjo ,vmes pa ,če dobi celo milko jo tudi poje  ali cel pakl bonbonov - nima mere. Ana pa cel teden je eno milko ali pakl bonbonov.Načeloma , ko rečeta za sladkarijo jo dobita vendar v omejeni količini.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Koliko sladkarij dovolite
16.1.2009 11:47:27   
bskrle
Veliko, imamo radi sladko.


(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Koliko sladkarij dovolite
16.1.2009 13:35:08   
Anonimen
Kaj posebej ne omejujem, je pa res, da praktično sladkarij ne kupujem. Starejša ima zelo rada doma narejeno pecivo, tako da na vsake toliko časa ji speče moja mami kakšne piškotke, ki so za njo zakon, ko tega zmanjka potem spet 2-3 tedne suša. Mlajša bi pa jedla vse, sam da je gor čokolada user posted image  in to poje, ostalo pa pusti. Dostikrat naredim doma kakšne kremšnite, ki jih zelo malo sladkam in to obe naravnost obožujeta. se mi zdi, da ni v njih nič slabega.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Koliko sladkarij dovolite
16.1.2009 14:46:56   
ThinkPink
Moja dobi vsak dan kaj sladkega, pa ne za nadomestilo obroka, ampak ko vidi mene, kako mlatim čokolado, ji valda kaki mini košček. Zaradi tega ne bo umrla, zobke pa tudi redko umivamo, tako da ne vidim panike v sladkem. Samo ne preveč in da kos čokolade ne zamenja obroka, npr. noče kosila, pa ji dam čokolado. Sladko je samo za posladek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Koliko sladkarij dovolite
16.1.2009 15:13:20   
honey
Jaz mu tudi ne omejujem sladkarij, čeprav je res, da jih niti ne pogreša preveč. Imamo predal v kuhinji, kjer je spravljena ta "zdrava" hrana user posted image . Notri se najde vse: od piškotov, čokolad, bombonov čipsov, smokijev.... v glavnem, ni da ni. Še dobro, da kdo pride kdaj na obisk, da postavimo kaj na mizo, ker moram reči, da moja dva nista ne vem kakšna ljubitelja sladkih stvari, jaz se jim pa skušam upreti. Naš ponavadi poje kakšen bombon, ko se usede v avto (jih ima mož v avtu na sredini), drugače pa kakšen košček bele čokolade, potem se pa počasi že neha. Edino smokijev poje pa veliko, to pa.

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Koliko sladkarij dovolite
16.1.2009 21:01:55   
picola1
Jaz pa sem bolj tolerantna kot sem milsila, da bom bila...(no, tolk o zarečenem kruhu...user posted image ) Se mi pa zdi, da je še vedno v mejah normale...(kakšen košček čokolade ali piškot pa kaj na obiskih...sicer pa sadnih jogurtov pa takih stvari ne štejem oz. so tko pol-pol...)

Razmišljam pa o nečemu...Včasih kdo reče, da prepovedano je slajše al pa da potem takšni otroci na obiskih pojejo vse, kar vidijo...Recimo jaz sklepam po sebi: sladkega večinoma doma ne jem (drugo je v službi, sam se mi zdi, da psihološko name vpliva isto kot obiski...user posted image ), morda kak košček čokolade, na obiskih pa glodam in glodam...(dobr, še vedno pa recimo ne zmažem pol kile čokolade) Sam jaz si to štejem v dobro...Razmišljam podobno tudi za otroke: če se bodo navadili, da tega doma večinoma ne bo v neomejenih količinah, potem bo večja verjetnost, da bodo jedli sladkarije v večji meri samo na obiskih (to pa je še vedno boljše, kot če jih jejo in doma in na obiskih)...Ker moje mnenje je, da okus in potreba po sladkem sta v večini pridobljena-več sladkega kot poješ, več si ga želiš, ker se telo navadi na to in zahteva svoje...(jaz sem recimo enkrat naredila kuro in sem se izogibala sladkarij par mesecev (sicer je res, da sem se v glavi naravnala tako, da zraven nisem travmirala kako jaz zdaj tega ne smem jest) in dejansko sem potem nekaj časa res čutila ful manjšo potrebo po sladkem...
Kaj mislite ve o tem?

< Sporočilo je popravil picola1 -- 16.1.2009 21:03:14 >

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Koliko sladkarij dovolite
16.1.2009 21:37:31   
ejša1
Pri nas doma imamo od sladkarij le čokolado in napolitanke ali kakšne kekse. Čokolado, ker mož ne more brez nje, napolitanke oz. kekse pa zaradi obiskov. Sinu (2leti) sladkarij nikoli nisem prepovedovala, tudi mož mu ponudi čokolado, vendar je navadno noče. Še kinder jajčka je zanimiva le zaradi igrače, čokolado pusti. Tudi drugače ne mara palačink, evrokrema ali marmelade (tudi jaz ne maram sladkarij, tako da ima mogoče to po meniuser posted image ). Včasih od drugih dobi liziko in se mi zdi, da ima to še najraje. Mu pa nikoli nisem prepovedovala sladkarij, ker se mi zdi, da je prepovedano res najslajše.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Koliko sladkarij dovolite
17.1.2009 8:21:15   
kepa*
Uh, lahko dobi, kar želi. Pa ponavadi poje košček čokolade, kak mehek bonbon, pa se neha. Najraje ima polnozrnate kekse ala laibnitz in grisinije.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Koliko sladkarij dovolite
18.1.2009 13:25:12   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
Ne branim niti ne kupujem jih veliko.
Enako.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Koliko sladkarij dovolite
20.1.2009 8:03:10   
honey
No, naj povem, da sem ravno v soboto pospravila omaro s sladkarijami in sem postavila na šank stekleno posodo z bomboni. Mislim, da sem od soboto jaz vzela ven 2 kavna bombona in mali en pez bombon. To je pa tudi vse. Tako da se kar strinjam s picolo1, da tisto, kar je prepovedano, je najslajše.

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Koliko sladkarij dovolite
20.1.2009 8:08:18   
Pikapolonica_
Jaz jih načrto ne kupujem. Če je z mano v trgovini, si pač lahko izbere kakšno stvar, ponavadi je to kinder jajčka, pa še to moram potem jaz pojesti tisto čokolado, ker se mu gre samo za igračo.
Drugače jih ne omejujem - če jih dobi od koga, od babice, obiskov, niti ne poje dosti, kakšen bombonček, ali dva, če spečem muffine, poje komaj pol. Tako da nimam s tem problemov. Je pa grozen sadjeljubec in poje ogromno sadja na dan - nekaj nektarin, kakšno jabolko, kivi obvezno, občasno pa še banano. Poleti je pojedel ogromno nektarin, breskev, hrušk. Mu je pomojem dovolj.


_____________________________

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Koliko sladkarij dovolite
20.1.2009 10:08:12   
sanasan
tamali 4, ker je zelo ješča, poskušam omejiti na 0 (občasno kakšna kinder čokoladka, piškoti, sladoled...), sploh kar se tiče čipsa in smokijev, gaziranih pa hvala bogu še ne mara, tavečjemu 14, ki je skoraj 'podhranjen' pa ne omejujem, če prej poje vse kar je treba in si nato dobro umije zobe (fiksni aparat)...aja, oba pa morata prej, če smo doma, pojseti nekaj sadjauser posted image

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Koliko sladkarij dovolite
21.1.2009 11:16:35   
tinkatonka
Sladkarije omejujem, ker on bi jih jedel 24 ur na dan. Ponavadi sva zmenjena tako, da lahko poje bombonečk ali dva po kosilu, včasih kakšno kinder čokolado, pa ko se mama baše s kakšno črno čokolado tud hitro "pristavi lonček".user posted image  

Se mi zdi neka zdrava meja vsega najbolj normalna in "zdrava" zanj. Nekaj zelenjave, mesa, sadja, oreškovm mlečnih izdelkov,....,pa še malo sladkarij pa zapolnimo celo prehrambeno piramido. user posted image  





_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Koliko sladkarij dovolite
22.1.2009 20:02:26   
picola1
Vidim (tudi pri kolegicah), da se veliko v povezavi z sladkarijami govori o zobeh...A sam sladkor (ki je škodljiv za telo, še posebej beli, prečiščeni) in vsa možna kemija in svinjarija (od E-jev do barvil in arom) pa vas nič ne skrbi? Jaz osebno najprej pomislim na to, ker se mi zdi to velik večji problem. Zobe se da oprat...

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Koliko sladkarij dovolite
25.1.2009 19:33:39   
Čupka
Hm. Pri nas je takole. Pri prvem otroku sem do nezavesti omejevala sladkarije in se trudila, da bi jedel izrecno zdravo in doma pripravljeno hrano. Prvič sem se zamislila, ko sva šla v vrtec na igralno urico. Na mizi so bili piškotki obliti s čokolado in še druge dobrote. Moje revež se je pripopal za mizo in se neumorno basal s piškotki. Igralna urica ga ni niti slučajno ganila, ker je imel preveč za opravit s piškotki. Meni je bilo seveda kar nerodno.
Še sedaj poje ravno on največ sladkarij, ker pri svoji 12 letih lahko prosto razpolaga z njimi. (s tistimi, ki jih dobi za razna darila in podobno). K sreči je suh kot prekla. Ima intenzivne treninge in očitno rabi cuker.
Sicer pa normalno je pri obrokih.
Pri mlajših dveh imamo pravilo, da lahko vsak dan, če lepo pojesta kosilo oz. poznopopoldanski topli obrok, pojest manjšo sladkarijo. Na primer rebro čokolade ali enega happy hipota, ali dve kinder čokoladici.
Vsi trije so suhci in neizbirčni pri hrani. Tako da ne vidim razlga, zakaj se ne bi posladkali. Tudi jaz se.

Piškotov pa ne štejem h sladkarijamuser posted image  Ker jih pečem sama, vem točno kaj dam v njih, nikoli ne delam ekstremno sladkih, tako da se mi zdijo včasih super tudi za hitro malico, ali če je zjutraj stiska s časom, da jih nekaj pozobajo na poti v šolo in vrtec.

< Sporočilo je popravil Čupka -- 25.1.2009 19:34:24 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Koliko sladkarij dovolite
26.1.2009 22:04:13   
PIAF
V torek in petek imam sladki dan, takrat jemo sladkarije, kolikor hoče. pa itak jih ne poje veliko, ker jih nimamo doma in si takrat pač izbere v trgovini Kinder jajčko ali gumi bombone. Tudi v vrtcu imajo samo v petek sladki dan in samo takrat jedo sladkarije, ostale dneve pa jih lahko prinašajo v vrtec, pojedo pa jih v petek.

Zobozdravnica je rekla, da naj damo otroku sladkarije 2x na teden in naj se jih naje do konca, potem pa hitro zobe umit...

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Koliko sladkarij dovolite
5.2.2009 23:12:59   
metka_zone
pri nas dobi mali (2 leti) dvakrat mesečno kos torte, enkrat mesečno kupim jaffa kekse, ki jih z partnerjem pojesta skupaj, čokolino vsak dan, rahlo sladkan čaj in morda enkrat tedensko kindermilchsnitte.Druga mu ne dam, ker se niti ne spomnim.Poleti pa vsak drugi dan pol kepice sladoleda.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?