|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razočarana
13.4.2005 8:11:19   
TESSA
Eno lepo dobro jutro vsem skupaj.
Za mano je res dolga noč... Pa naj vam nakratko opišem mojo situacijo. Jaz in moj partner sva oba ločena in imava vsak svojega otroka iz prvega zakona. Med nami vse funkcionira kar OK. Moj otrok živi z nami, njegov pa prihaja občasno, po dogovoru. Skupaj smo tako že tri leta. Moram priznat, da je bilo na začetku kar težko za vse nas.... veliko sprememb... prilagajanja novi situaciji in vse kar sodi zraven.
Že od samega začetka, sva načrtovala še enega otroka. Najinega otroka. Ampak vsako krat, je moj partner našel nek razlog, da stvar malo prestavimo....
Situacija je pa taka, da me sedaj tudi najini starši in prijatelji sprašujejo zakaj nimava še enega. Saj smo tako lepo povezani. Jaz pa..... ostanem brez besed.... s solzami na očeh..... saj ne morem povedat, da jaz bi ga imela takoj on pa noče. Včeraj zvečer, sem se z njim o tem pogovorila, da vsaj vidim pri čem sem. Zadeva je sedaj taka. On se je odločil, da otroka ne želi. Razlog, ki mi ga je podal je pa naslednji: ne želi, da bi se njegov otrok počutil odtujen zaradi njegovega novega otroka z mano!!!!
Upam, da vsaj katera izmed vas lahko razumemo, kako sem se počutila..... Jaz ga poskušam razumeti, ampak mi ne rata. Počutim se tako samo... razočarano... užaljeno... ranjeno... kakor da bi jaz morala biti tam nekje pri strani...
Tako mi je težko.... Pustila sem mojo prvo družino, da bi si ustvarila drugo z njim.... in sedaj pa tako.
Vem, da me ima rad in tudi jaz imam njega neizmerno rada. Ampak res ne vem, če bom sposobna preboleti to njegovo odločitev. Bojim se, da si tega otroka preveč želim in da bo zaradi tega kaj kmalu zelo narobe med nama.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Razočarana
13.4.2005 8:16:12   
Teni_
Ti verjamem, da ti je težko, ampak na žalost nobenega ne moreš v nič prisilit.

Jaz ti predlagam, da se z njim še enkrat lepo in v miru pogovoriš, poveš kako močno si ti želiš otroka in naj še vsaj malo razmisli. Da bosta še vedno imela enako rada otroka iz njegove prejšnje zveze kot ga imata sedaj in zaradi tega ne bo za nič prikrajšan.

Boš videla, če bo slučajno kaj pomagalo(držim pesti, da bo).

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Razočarana
13.4.2005 8:28:15   
Anonimen

Ves, da te ima rad.. in ti ga imas rada... zakaj potem AMPAK? Ce je to res, da se imata rada.. ni nobenega ampak.. ampak je samo takrat,. kadar nekdo hoce uresnicit svoje zelje, ne glede na drugega.. in to ni ravno ne vem kaksna ljubezen.. bolj izkoriscanje drugega za svoje zelje.. To pomeni, da globoko v sebi ne prejemas tega moskega v celoti.. ker ce ga sprejmes taksnega kot je.. in to je ljubezen.. potem sprejmes tudi njegove zelje in hotenja.. brez razocaranja, ampak z veseljem..
Meni je ze to cudno, da se je o otroku potrebno pogovarjat.. ker to naj bi bilo spontano dejanje.. kot je seks spontano dejanje.. tako je otrok spontano dejanje..
Ne govorim o tem, da zdaj seksas in pol kolikor jih bog da..
Ampak o tem.. da ko sta skupaj in imata postimano zivljenje.. se ze v uceh vidi, ali si zelita otroka ali ne.. ni potrebno nobenih nepotrebnih in zaviralnih besed.. ker ce si oba to zelita.. bosta tudi tako seksala.. da se bo zgodilo.. in to cist spontano..
Ce si pa en ne zeli.. pa bo poskrbel za zascito.. ali pa se pogovoril o zasciti.. skratka zacele se bojo nepotrebne besedne klobasarije ki onicujejo car seksa.. Lahko si preprosto tiho.. med predigro nataknes kondom.. ali karkoli ze..

Vedno so svetovani neki tezki in temeljiti pogovori, ki pa so meni cist mim.. ker ko je potreben pogovor.. ko tega vec ne vidis v oceh.. je zadeva bolj ko ne ze zavozena.. in se spremeni v ekonomsko pogodbo, kjer vsak vlece svoje koristi.
Ce tip zacne hoditi v gostilno vecino vecerov, ni potreben vec noben pogovor.. ADIJO!? To je edini pogovor... Monolog v bistvu!

Cisto mozno je, da bo med vama kaj narobe, ce on ne bo hotel otroka.. in cisto mozno je, da bo med vaam kaj narobe, ce bo otrok proti njegovi volji.. in cisto mozno je, da v obeh primerih ne bo nic narobe..
Odvisno je od vajine ZAVESTI!

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Razočarana
13.4.2005 8:29:32   
ditkaaida
Moj ima tri otroke (26,24,16 let).Sin z njim ne govori, hčeri pa . Jaz imam hčer (18 let ). Imava 9 mesečnega sinka.Moja hči je navdušena, čeprav ni prej nikoli razmišljala o tem ( celo ni marala majhnih otrok)in če bi jo spraševal bi bila verjetno proti.Pa tudi njegovi sta se kar pozitivno odzvali na misel in dejstvo, da imata malega bratca. Malo sta bili užaljeni, ker sta prej nekje slišali, da bomo zibal; pa sem mu rekla, naj jima sam pove.Koliko je star njegov otrok ?
Težko je pa vendar samo enkrat živimo.

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Razočarana
13.4.2005 8:32:40   
bunkica
Midva z mojim:love: sva oba ločena in imam jaz 2 otroka iz prejšnjega zakona in prav tako moj :love:.
sedaj imava pa najina otroka dvojčka in ni niti en otrok prikrajšan za niti eno stvar.
Ne vem kako je lahko našel le tako beden izgovor.
Vseeno pa se ne sekiraj prehitro,saj če te zares ljubi in te ima resnično rad,se probaj še enkrat pogovoriti in mu malo predstaviti tudi druge situacije in da bi sigurno tudi ta njegov otrok bil vesel še kakšnega bratca al pa sestrice.
Res je da ne moreš nikogar v nič prisilit,ampak če je on že sprejel to odločitev dokončno ,bosta res morala paziti na vajin odnos v prihodnje,saj si očitno ti preveč prizadeta glede tega in te seveda razumem.

Probaj še se malo pogovorit,pa pretehtat zadeve ,pa bo.


Vso srečo in LP:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Razočarana
13.4.2005 8:37:44   
TESSA
Bodisi moj otrok, kakor tudi njegov imata 6 let.

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Razočarana
13.4.2005 8:38:40   
bunkica
Ja Tjazy,je pa potreben pogovor o tem ,če bo kdo mel otroke al pa ne.Kakšen bi bil pa svet ,če bi vsi samo spontano sexsli pa tako tudi otroke delali???HALO??? Od kje pa si?? Z lune????Raje pusti debato,če misliš take klobasat!
Si pomislila na splave,na mlade,.....,vse pa tudi ni v zaščiti,včasih je pač potreben tudi pogovor ,pa če prav je to o spočetju otroka!!!!!

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Razočarana
13.4.2005 8:42:33   
Anonimen
Dasu.. a ti si pa iz Marsa.. da ne znas brat? Sem rekel, da se v oceh vidijo zelje.. in hotenja.. Pismo, katera mlada punca si pa zeli otroka tam z enim ,ki ga pobere v diskacu? V tem primeru je jasno, da sezes po zasciti.. ampak fizicni.. kondom, ne pa tabletke.. In to je samoumevno..
Ce pa dva urejeno zivita in ce se toliko ne poznata da ob pogledu vesta kaj si kdo zeli.. pol.. ekonomska pogodba pac..

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Razočarana
13.4.2005 8:52:17   
bunkica
Ma dej ti s temi ekonomskimi pogodbami.
A zdaj mora pa vsak ob skupnem življenju pogodbo sklepat,kaj in kako bo naprej.Ne ga srat!!!!!!!!!!!!
A se je tebi že na začetku očka svetila in ti notr pisalo,joj jaz si pa želim še enega otroka?????
Dej oprost,ampak pejt................
Normalno ,da ne bo že v diskaču šla delat otrok.V kasnejši zvezi ki se razvija,je pa vsekakor treba odkrit odgovor,da pol človek lahko ve na čem je in kako naprej,ne pa mi take spuščat o ekonomskih pogodbah....

Mah se ne bom trgala z enim iz planeta juhuhu.

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Razočarana
13.4.2005 8:55:24   
bunkica
Sklepam ,da si moški...Sem pozabla vprašat.A pol boš ti ,ko boš spoznal svojo :love:,če jo sploh boš,k si ....,a boš pol z njo sklenu ekonomsko pogodbo???????????:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

AH!

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Razočarana
13.4.2005 8:56:59   
TESSA
Tjazy jaz te pa res ne razumem... Če bi vse iz pogleda bilo jasno, se pa sploh pogovarjali nebi. Jaz vseeno mislim, da se dva morata pogovarjati o vsem...lepem in grdem... pa četudi je jasno že na prvi pogled kaj nekdo misli. Če se ne bom pogovarjala o tem s tistim, ki ga ljubim oz. s tistim ki me ljubi.... s kom pa naj se pol pogovarjam .....

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Razočarana
13.4.2005 8:58:51   
maruškaD
Samo po svoje ga morš pa razumet. Sicer pa to, da te vsi prijatelji in starši sprašujejo kdaj boš mela še enega - naj se brigajo zase. Mogoče bo bolj primerno, ko bo njegov otrok starejši. Ali pa si preprosto ne želi še enega otroka. Dokler nista oba za to, pač nič ne bo.

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Razočarana
13.4.2005 9:06:46   
Anonimen

Spet ne znas brat.. Jaz govorim, da ljudje skepajo ekonomske pogodbe.. ker hocejo od partnerja koristi potegnit.. ti pa cist drugac obrnes.. Kar pomeni, da se nimajo radi in ne upiostevajo zelje partnerja.. skratka mu ne pustijo biti to kar je..

A mas problem z razumevanjem napisanega?

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Razočarana
13.4.2005 9:12:14   
Anonimen
Tessa.. ti se kar pogovarjaj.. o lepem in o grdem.. in soncnih vzhodih in zahodih.. ampak ce on jasno pove, da si ne zeli.. zato in zato.. kaj se imas tukaj se za pogovarjati? Lahko ga le malo silis in bo popustil..
Ce se jaz s partnerko dobro razumem.. in ce pride do problema ali prepira nama noben pogovor ne bo pomagal..
Ce obstaja tista vez.. nebesedna komunikacija se bo itak uredilo tako da bo prav.. ce ne obstaja vec.. potem pa se pogovarjas in nategujes vezo.. nekaj let..
Vsi ki so se locili so se prej ogromno pogovarjali! Kako to, da so se potem locili?

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Razočarana
13.4.2005 9:21:44   
baguSka
Pogovor res ni edini - je pa zlo pomemben.

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Razočarana
13.4.2005 9:22:55   
baguSka
A če bi bla le 'vez' brez pogovora se pa nebi ločili :zmeden: Oboje je važno in eno je vedno povezano z drugim..

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Razočarana
13.4.2005 9:25:18   
bunkica
Ja kaj pa ekonomska pogodba(tjazy)a pol se vidva(dvomim ,da jo maš) z :love: kar u očke pogledata,ko se skregata in vidita aha to pa to,pa je vse ok.Ma daj ne serji ga....
Nimam nikakršnih problemov,kar se branja tiče,ti pa si očitno skregan sam s sabo(ker z drugim pač ne moreš bit).
Vsak ma svoje misli,sam ,da pa kvasiš o neki ekonom ceni v zvezi????
Pa seveda je prva varianta pogovor,vendar spet ne takšen,da bi se vlekel leta(oh joj tu mava pa iste misli tjazy).Pogovor je potreben-temeljit,da potem vsaj veš,če je ta zveza to kar pač želiš ,da bi bla,če pa ne, pa pač ne.Boljše prej prekinit,kot pa nikoli, pa potem živeti v nekem peklu.
Ti Tessa pa se nč preveč ne sekiraj,saj se bo vse uredilo-tako ali pa drugače in verjemi,da zaradi tega ne bo konc sveta in ti boš še vedno lahko srečna,kakorkoli pač.

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Razočarana
13.4.2005 9:29:22   
Pupica
ojej:(

To so samo bojazni. Skupen otrok vaju lahko le še bolje poveže. Je pa res da siliti ga ne moreš v nič:zmeden:
Tudi moj :love: ima od prej :duda::duda:pa ni bilo nikoli govora o tem, da ne bi imela še skupnega :duda:.Celo ve, da si jaz kljub vsemu želim še enga tako da čakamo novega:duda:.

Kljub vseemu želim, da se konča tako da bo dobro za oba!:rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Razočarana
13.4.2005 9:43:49   
bunkica
OO Pupica&tia!! Ja pa nč me nisi obvestila:)-:)-.A že čakate,al ga še naročate?
:rozica::rozica:

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Razočarana
13.4.2005 9:54:27   
Pupica
Ej že včeri k sem javno povedala za poroko se je bivši zmešal(Neža*). Tko da ti pišem privat:rozica:

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Razočarana
13.4.2005 10:01:25   
Anonimen
Tessa, pri nama je bila situacija podobna. On ima punčko iz prejšnje zveze. Takrat, ko sva se spoznala, je bila stara 5 let. Ker se nisva ne vem kako mlada spoznala, sem čez kakšni dve leti tudi jaz začela premišljevati o otroku, čeprav si ga res nisem ne vem kako močno želela. Ampak on je bil odločno proti, iz istega razloga, kot ga navajaš ti. To me je takrat prav tako prizadelo kot tebe. Tudi jaz sem se sama sebi zdela kot druga violina. Zdelo se mi je nekako tako, da če bi rekel, da si tudi on želi otroka, potem bi sama predlagala, da bova še malo počakala, ker pa je bil tako odločno proti, sem bila pa žalostna. Ampak počasi so se stvari uredile. Mala je postajala starejša in ni bila več tak nebogljen otroček, poponoma odvisen od staršev, pa tudi leta, ko ni več živel v tesnem stiku z njo, so najbrž malo zacelila njegovo ranjeno srce.
Skratka o tej tematiki nisva več ne vem koliko resno govorila, jaz sem sicer take sorte, da eno stvar navijam do nezavesti, ampak bolj za šalo kot zares. V smislu "ma daj nooo", pa tisoč razlogov najdem, zakaj bi nekaj rada. Tako človeka spraviš počasi v dobro voljo in težava ni več tako huda in resna. No, in ko je bila deklica stara nekje med 8 in 9 let, se je "zgodilo". Najprej je bilo malo nerodno, kako ji to povedati, ampak na koncu je vse steklo gladko in smo se skupaj veselili bratca, ki ga ima sedaj tudi ona zelo rada (kadar ji ne teži do nezavesti).
Hočem reči, pusti času čas. Njemu se njegov otrok zdaj dejansko preveč smili in res tako čuti, kot pravi. Sčasoma pa bo vse lažje. Otrok bo zrasel in očku ne bo več tako hudo.

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Razočarana
13.4.2005 10:02:23   
Anonimen

Dasu.. :)- Lej pa spet.. :)- :)-

Jaz ne kvasim o ekonom ceni v vezi.. samo opozarjam nanjo, ker se pojavi vedno, kadar zelis partnerja spreminjat. Zakaj pa mislis, da je tolk problemov?
Vsaka veza se zacne lepo.. iz ljubezni.. potem pa ko se partner ne vede po partnerjevih halucinacijah se zacnejo tezave in potem obstaja neka tiha pogodba.. kaj se sme in kaj se ne sme.. In potem to ne prihaja iz partnerja ampak se pac vede po partnerjevih pricakovanjih.. in taksna veza je brez vrednosti.

Razocaranje pa je custveno izisljevanje.. za dosego svojega cilja.
Ce ta partner ve da Tesso prizadene, ce bo rekel ,da ne bo otrok, bo mogoce na to pristal, amapk to ne bo njegova odlocitev.. to bo tiha pogodba.. da bo mir v hisi.. kar ej absolutno zgreseno.

Ja se strinajm, da si lahko samo sam s sabo skregan..

Temeljit pogovor, da potem ves, ce je to ta veza ki si jo zelis.. Mama mia.. res ste pogumne ce na osnovi enega temljitega pogovora ocenis vezo. Jaz si kaj takega ne bi upal. Kdo pa jamci, da partner govori resnico? Kadar partner ve, da bo z odgovorom prizadel drugega.. ker ima ta drugi neke vzorce in pricakovanja do njega.. torej lastne probleme.. ne more povedti po resnici.. ker lahko da si le zeli ostati s to osebo in bo pogovor tako speljal, da bo ostal v vezi..
OK.. sej mogoce malo lahko vidi.. recimo 30%.. ampak za ostalih 70% pa bi se jaz raje ravnal po spontanosti in uckah.. :)

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Razočarana
13.4.2005 10:10:14   
bunkica
A če govori resnico???
Ja kje je pa pol tu zaupanje?
Pa saj nima veze,jaz mam pač svoje prepričanje in vem,da mam po svoje prav,tebi pa želim vso srečo po gledanju v očke in upam da jih ne bosta začela zapirat eden pred drugim.Kako bi si pa pol razbrala želje iz očk????:)-:)-:)-

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Razočarana
13.4.2005 10:31:49   
Anonimen

Kje je pa zaupanje, ce se moras pogovarjat o tem?

Ce zaupas, zaupas.. konc debate. Zaupas, da bo partner naredil kot najbolje zna in zmore..

Tud teb velik produktivnih temeljitih pogovorov.. amapk a ves, da so usta spolni organ? :)-:)- Tisti ki ne dobi dovolj.. veliko govori.. energija mora nikje ven.. :)-:)-
PA brez panike.. nisem rekel, da ne dobis dovolj.. to sem bolj na splosno pripomnil..

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Razočarana
13.4.2005 10:48:48   
bunkica
HaHa jst ne govorim, ampak pišem,polek tega ga mam pa glih zdej v ustih!:)-:)-:)-
Mogoče pa preveč dobim,pa.......
Ja Ja brez panike,sej dokler laufa,laufa,ko pa zagusti,pa ne veš kaj in kako....
No ,pa upam ,da se ne bom jaz mogla kdaj ubadat s takimi problemi.
Hvalabogu mam zadost otrok.:)-:)-:)-

:):):)

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?