|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: talno gretje da ali ne
17.2.2009 21:55:52   
robinzon
Lara, a se kaj dosti pozna na porabi plina zdaj, ko je fasada gor.

Pred leti se je govorilo, da je talno škodljivo za noge, samo takrat so bile drugačne temperature vode v ceveh kot danes. Verjamem pa tudi melaniji, je pač ena redkih in "občutljivih" na topla tla.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: talno gretje da ali ne
18.2.2009 8:23:32   
Anonimen
Midva sva pred odločitvijo govorila z ogromno centralarji. Vsi stari (nad 50 let) so rekli radiatorje in talno. Vsi mladi pa samo talno, ker to se sedaj dela. Fora je v tem, da je šlo to vse tok naprej, da ni isto, kot je bilo npr. 20 let nazaj. Jaz bi na vašem mestu poklicala ogromno centralarjev, prebrala teme na forumu "pod svojo streho"...

Mene so prepričali. user posted image   Je pa obvezno imeti nizkotemperaturni sistem!!!!!! Pa še kurjave se porabi manj, ker imaš baje lahko 1-2°C manj, pa je ravno tako toplo, kot bi bilo z radiatorji.

(odgovor članu ursi)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: talno gretje da ali ne
18.2.2009 8:45:47   
Poka
Tole o krčnih žilah in podobnih problemih bo kar res, bi pa bilo fajn, da pove mnenje še kakšna zdravnica, da boste verjeli.

Jaz sem sicer za talno, radiatorji so mi grdi - torej iz estetskega vidika, ker pa je doma vsak drugi iz foha, imajo pa še druge pripombe, tako da bomo pač naredili vsakega malo. Tam kjer so ploščice bo obvezno talno gretje, ker še slabše je po moejm hodit po mrzlem kot po toplem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: talno gretje da ali ne
18.2.2009 17:57:33   
pupe
hvala za odgovore

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: talno gretje da ali ne
21.2.2009 20:41:04   
tajtaja
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Imamo v predsobi, v kopalnicah in WC-jih, na hodniku ter v kuhinji/dnevni. V sobah nimamo in ne pogrešamo, vse drugje bi pogrešali



enako. z razliko, da ga mi v sobah FUL POGREŠAMOuser posted image


Se podpišemuser posted image .


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: talno gretje da ali ne
22.2.2009 21:27:44   
Poka
Mene pa zanima, a imate v sobah, kjer je talno, tudi radiatorje poleg? Ali je res, da talno ne greje dovolj in da rabip še radiator? Namreč, v kuhinji, kjer bo pri nama talno v bistvu radiatorja sploh ni kam dat...



(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: talno gretje da ali ne
23.2.2009 9:51:00   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Tudi pri nas talno povsod brez radiatorjev.

Kot je že ena razlagala - če te noge bolijo in se preveč čuti gretje s tal, je sistem narobe narejen ali pa se napačno uporablja. Pri ustreznem talnem gretju ne čutiš, da toplota prihaja s tal, le tla niso mrzla - topla pa sploh ne.

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi
pa talno povsod brez radiatorjev.

No, za tole se je jaz čisto iz praktičnih razlogov ne bi odločila. Kam bi pa naslonila svojo rit, ko bi prišla iz dolgega sprehoda po mrazu? Kam bbi ap dala sušiti kuhinjske krpe, pa brisače user posted image Kje bi pa malemu zvečer grela cote, ko tako uživa, ko mu po kopanju oblečem topli bodi in pižamo...

No, imamo 2  radiatorja; in to "lestvi" na elektriko v obeh kopalnicah - ravno za sušenje in gretje brisač. Kuhinjskih krp pa že sedaj ne sušim na radiatorju.


Mi bomo imeli enako.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: talno gretje da ali ne
23.2.2009 10:26:54   
t5t6
Mi imamo v kopalnici poleg talnega tudi radiator lestev, ki je vezana tudi na elektriko, tako, da lahko kopalnico segreješ v prehodnih obdobjih ne da bi pri tem grel celotne hiše.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: talno gretje da ali ne
23.2.2009 13:57:56   
k1
imamo talno po celi hiši, brez radiatorjev. 

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: talno gretje da ali ne
23.2.2009 14:06:28   
marjetica23
pri  moji mami imajo,

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: talno gretje da ali ne
23.2.2009 19:19:21   
honey
Mi imamo talno gretje v kuhinji, jedilnici in dnevni sobi in v zgornji kopalnicah. Pa mi je žal 100/h, da ga nimamo po vsej hiši. Ja, bolijo noge, če spustiš v talno gretje toliko toplote, da ti čutiš, da so ploščice tople. Če je pa neka normalna temp., pa od talnega gretja ne bolijo noge, tudi, če si podvržen krčnim žilam. Pri nas imamo mislim da v talno gretje spuščeno 32 °C - to pomeni, da ploščice niso tople, ampak niso pa tako mrzle, kot recimo na hodniku, kjer talnega ni.

Tako da - ja, absolutno sem za talno gretje. Moja sestra ima samo talno ogrevanje, brez radiatorjev in pravi, da pokuri manj olja, kot ga je prej pokurila stara mama (ki je živela v tej hiši), pa imajo definitivno bolj toplo, pa še vedno ni izolacije na hiši. Talno gretje vzdržuje konstantno toploto, zato porabi manj. Priporočam!


_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu marjetica23)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: talno gretje da ali ne
23.2.2009 21:28:54   
AnBan
Pa saj ne rabiš gret cele hiše. Saj kdor dela zdaj TCG ima za vsako sobo svojo vejo s svojim ventilom. Tako lahko poleti vse veje zapreš razen te v kopalnici.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: talno gretje da ali ne
4.3.2009 20:35:32   
ALWAYS LARA
zakaj pa bi hotla polet gret kopalnico??!! user posted image

(odgovor članu AnBan)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: talno gretje da ali ne
8.3.2009 23:10:26   
Andra
IZVIRNO SPOROČILO: lonja

Mi imamo v naši novi hišici talno gretje povsod, ogrevano s toplotno črpalko in je super user posted image user posted image user posted image .


Se podpišem, imamo isto.
Ni primerjave z ogrevanjem na olje, pa naj bodo to klasični radiatorji ali pa talno gretje.

Povem pa še nekaj. Večkrat zvečer postavim v dnevno sobo stojalo s prerilom in je zjutraj popolnoma suho. Ko sem še v stari hiši sušila ob radiatorju, se ni nikoli posušilo čez noč.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: talno gretje da ali ne
30.3.2009 21:23:06   
only_me
ene par mesecev nazaj sem sama odpirala temo z enakim naslovom. In kaj sem se odločila?  Talno gretje bo povsod. Samo en radiator v kopalnici - za brisače. Druga pa ne.

Kar precej so me prepričali tukaj na forumu. Pika na i pa je bila naša varuška, ki ima po celi hiši talno. Ni ji vroče v noge, krčnih žil nima, je zadovoljna.... in moj otrok tudi user posted image

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: talno gretje da ali ne
1.4.2009 12:47:43   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi

jaz pa predlagam, da se pogovorite s kakšnim pametnim centralerjem, ker tole kar pišete je čista bedarija.

1. to zaradi krčnih žil in bolečih nog: to je možno samo pri visoko temperaturnem sistemu, ko v radiatorje spuščaš cca. 80°C, pri nizko temperaturnem sistemu pa spuščaš v talno cca. 40°C. Upam, da ste opazili kakšna razlika je v temperaturi.

Fora je v tem, da če imaš radiatorje in talno imaš visokotemperaturni sistem in tudi v talno spuščaš 80°C. To je pa preveč za talno gretje, ker tud čutiš kako so tla topla in to je škodljivo za žile. Pri nizkotemperaturnem pa ne čutiš, da bi bila tla topla, ampak samo niso mrzla.

Tako da jaz ti predlagam dve stvari: ali samo radiatorje in talno samo po kopalnici ali pa talno povsod brez radiatorjev. Midva sva se odločila za zadnje in nama ni žal! user posted image


Tud tole, kar si ti napisala je čista bedarija. Tud radiatorski sistem imaš lahko na 40°, samo rabiš večjo kvadraturo radiatorjev. Jest talnega gretja drugje kot v kopalnici nebi imel, samo to je samo stvar mojega okusa.

Za karkoli se odločiš, je vse odvisno od kvalitete načrtovanja in izvedbe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: talno gretje da ali ne
2.4.2009 10:11:18   
jagoda77
imamo talno gretje povsod in nobenega ne bolijo noge. Tla so samo mlačna, ne ravno ledeno mrzla in to je to... v prostorih je prijetna temperatura in nama ni nič žal. Me pa vedno zebe v noge pri drugih, kjer nimajo talnega user posted image razvajena user posted image

noge pa lahko bolijo, če talno ni dobro narejeno oz. da je v talnem temperatura pretirana. Midva imava naštimano 20 do 21 stopinj in je super, ravno prav.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: talno gretje da ali ne
12.4.2009 17:56:57   
Anonimen
Mene pa nekaj zanima- tiste, ki imate talno gretje po celi hiši. Midva se namreč odločava za takšno ogrevanje + radiatorja v kopalnicah (lestve). Zanima me, kako se vam talno obnese tam, kjer imate laminat in parket. Vem, da pri ploščicah ni panike, ampak nekateri mi pravijo, da ni dobro dajati talnega pod parket in laminat... men je sicer to full čudno, ampak sprašujem za izkušnje tiste, ki to imate. Pa zraven me zanima, koliko časa že ogrevate na tak način.
Hvala za pomoč

(odgovor članu jagoda77)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: talno gretje da ali ne
12.4.2009 18:08:14   
lana70

IZVIRNO SPOROČILO: skate

Mene pa nekaj zanima- tiste, ki imate talno gretje po celi hiši. Midva se namreč odločava za takšno ogrevanje + radiatorja v kopalnicah (lestve). Zanima me, kako se vam talno obnese tam, kjer imate laminat in parket. Vem, da pri ploščicah ni panike, ampak nekateri mi pravijo, da ni dobro dajati talnega pod parket in laminat... men je sicer to full čudno, ampak sprašujem za izkušnje tiste, ki to imate. Pa zraven me zanima, koliko časa že ogrevate na tak način.
Hvala za pomoč



pod parket ti dajo drugo vrsto lepila, tako kot pod ploščice - za talno gretje. Pri parketu je stvar v debelini parketa, ko smo mi postavljali talno, so nam povedali, kateri parket in kakšna debelina je primerna za talno....jaz ne bi bila nikoli več brez talnega, sploh, ker rada hodim bosa po tleh in tla sploh niso tako topla, le mrzla niso.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: talno gretje da ali ne
14.4.2009 12:17:13   
jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: skate

Mene pa nekaj zanima- tiste, ki imate talno gretje po celi hiši. Midva se namreč odločava za takšno ogrevanje + radiatorja v kopalnicah (lestve). Zanima me, kako se vam talno obnese tam, kjer imate laminat in parket. Vem, da pri ploščicah ni panike, ampak nekateri mi pravijo, da ni dobro dajati talnega pod parket in laminat... men je sicer to full čudno, ampak sprašujem za izkušnje tiste, ki to imate. Pa zraven me zanima, koliko časa že ogrevate na tak način.
Hvala za pomoč


laminat in parket morata biti priporočljiva za talno gretje.... mi imamo PVC talne obloge in so odlične, zgledajo kot parket... vsak k je prišel na obisk do sedaj je prašal, uuuu kva mate pa to za en parket...user posted image pol pa poveš, pa vsi wawwww a res.... a tkole fajn zgleda user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: talno gretje da ali ne
14.4.2009 16:00:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77


laminat in parket morata biti priporočljiva za talno gretje.... mi imamo PVC talne obloge in so odlične, zgledajo kot parket... vsak k je prišel na obisk do sedaj je prašal, uuuu kva mate pa to za en parket...user posted image pol pa poveš, pa vsi wawwww a res.... a tkole fajn zgleda user posted image


A mi lahko kaj več poveste o teh PVC oblogah, ker jaz sem se tudi nagibala k temu, pa je moj proti - morda ga s kakšno dodatno informacijo prepričam - morda znamka oblog ali kaj podobnega, kje ste jih nabavili...
Hvala

(odgovor članu jagoda77)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?