Roberta69
|
Srečka, dlake so en velik , ampak pač pašejo h kosmatinčkom zraven. Ne morem pa verjet, kako si pridna - pri nas je zgodba čisto drugačna in nam je v zadnjem tednu ratalo le 1x na hitro posesat z akomulatorskim - haloooo (ja, prov nič sterilno nimamo , ampak bo že). Jaknice - Liam ima eno jesensko od S.Oliverja in je prov luštna, kvaliotetna, se mi pa zdi, da so oblačila med malce dražjimi - ala Obaibi ali kaj podobnega. Vozički igrača - to se mi zdi za punčke ful fajn zadevica.... sem se pa zadnjič prov nasmejala dvema deklicama (po moje sta bili stari recimo med 5 in 9 let), ki sta imeli voziček (igračo) - prov takega s košaro (ne športnim delom ) - in sicer je bila čez plenička, da bo dojenček ja mirno spal in potem sta preverjali, če je vse v redu, itd. - bili sta prov posrečeni in skrbni. Naš pobalinček pa zadnje čase ponavadi hodi spat okrog 21-ih , se pa zato zna zbuditi že malo čez 6, pa tudi čet 5 in veste, kaj naredi, pride do moje postelje in me tako lepo prime za roko in odpelje v dnevno sobo, da lahko prižgeva lučke itd. (čeprav ob 5-ih se mu še ne dam, okrog 6 mu pa kar ugodim, ker me res prov prisrčno zbudi ). Popotnica, a ni lepo, ko človek ugotovi, da je doma najlepše . Meni je SLO na splošno enkratna dežela in je ne zamenjam za nič na svetu (od videnega + od videnega samo na fotkah) - ima toliko plusov in zelo malo minusov. Se pa človek tega še najbolj zave, če gre kam na dopust, tako da je vsakoletno pohajkovanje po malce bolj tujih krajih (jaz sicer zadnja leta močno štrajkam - pa ne po svoji volji, tako pač pride) zelo dobrodošlo in skoraj nujno, da se doma počutiš kar najbolje. Sem si pa tudi jaz predstavljala, da je Provanska polna cvetočih polj sivke itd., ampak jaz še vedno verjamem, da je tako in najbrž ste se vi peljali po napačnih poteh . Si mislim, v kateri vrtec so vas povabili (nas sicer niso), ampak sva tudi mi2 zadnjič razglabljala, da je cena tam res previsoka, če imaš pa recimo dva (ker tukaj, kjer ni subvencije, najbrž tudi ta drugi nima zastonj) se povprečnemu človeku ne splača v službo in raje ostane doma, in ker je to ena slaba plača, mu za ta denar lahko privoščiš že marsikaj - pa še to, saj verjamem, da se res ukvarjajo malce bolj kot v javnih vrtcih (kar je posplošeno, ker lahko je pa kakšna vzgojiteljica zakon), ampak pismu, za toliko dinarčkov, bi jaz hotela, da ima z rožicami postlano, kar ima pa najbrž vsak otroček lahko edino pri domačih - skoraj ni variante, da bi bil kdo tako motiviran, da bi nekemu tujemu otroku posvetil toliko energije, kot so jo pripravljeni sorodniki. Naš vsakdanjik, delo + šola in mogoče kakšna minutka še za kaj drugega... Sicer sva pa z MM-jem "odkrila" eno parcelo, na kateri bi morda lahko stala naša hišica , tko da zdaj vse proste trenutke sanjarim o tem, kako bi stala, pa kakšna bi bila, če mi paše to in ono, pa če je res to to, seštevam pluske in minuske (ki jih zaenkrat skoraj ni ), ker če se bomo selili, bi se nekako za zmeraj... ma itak je tole prišlo nekako hitro, sicer sva planirala, da bi si v roku 10 let našla kakšno parcelo za sezidat hiško, zdaj smo se pa šele dobro preselili, komaj odpočili živčke od vsega živciranja glede majstrov itd. in da bi bilo zdaj treba spet jovo na novo Ma drugače pa waw, da imaš svoj vrtek, da otroci lahko norijo po travi, da je prostora res dovolj za vse, pa imeli bi res veliko sonca, naravo in za to se je pa res vredno potrudit. Jaz zdajle vedno bolj opažam, da je Liam prov srečen, ko je recimo nekje, kjer imajo vrt. V glavnem, sem čist evforična, če bi znalo biti to to .
|