|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
15.4.2009 14:09:29   
kalbo
No jest ji recimo tud nebi peljal otroka v zakajeno stanovanje, pa bi lahko po trepalnicah skakala okoli.

(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
15.4.2009 14:10:28   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6

je pa res, da me ne upoštevajo, saj sem za njih le smrklja in jih pač ne bom učila, kako se otroke vzgaja, ker so sami že to dali skozi. Nisem pa prepričana, ali je res boljše vedno biti tiho, tako kot ti praviš - oziroma se nikoli ne skregati. Mogoče imaš srečo, ali pa vzrok tiči nekje drugje....da enostavno požreš svoje prepričanje in prepustiš vzgojo drugim ljudem samo zaradi ljubega miru?
Me zanima, kako dolgo bi ti bila tiho, če bi tašča hodila v tvojo spalnico brskat po omarah, po smeteh, če bi prala cunje tvojega moža, odpirala pokrovke na štedilniku, da se prepriča, da bo sin imel kaj jesti? Lahko naštevam dalje, pa ne bom, ker se ne mislim še bolj oddaljevat od teme. Ne vem, ali so to zate malenkosti? Bi ti mirno gledala, kako te hoče na vsak način zaj......*na tak način, da pritisne ravno tam, kjer najbolj boli - na otroka? Mislim, da ne.....Na prvi pogled so to vse malenkosti, ampak ozadje je drugačno. Kljub vsemu, kaj vse je že počela, ji vsak dan peljem otroka dol, da je lahko malo z njim, ker mislim, da je to edino prav. Ali nisem dovolj fer?
Tukaj bomo samo še cca 6 mesecev, se pravi da bo to skupaj skoraj 3 leta.



Ma niti slučajno ne pravim, da moraš bit tiho, kje pa. Vsi smo dali skozi, razno razne nauke od 'bolj izkušenih', kdorkoli je že to bil.

Ampak draga moja, mene ne premakne niti sam bog, če  jaz menim, da je to za mojega otroka najboljše...brez kreganja ali razburjanja. Sem se pa navadila, da ko se mi  od jeze zamegli pred očmi-black out...takrat sem pa tiho, ker si potem naredim sramoto. Vdihnem in umirjeno rečem kaj imam za povedat, brez cinclanja, odstopanja in pregovarjanja. s svojim načinom govora in (kako naj napišem) odločno mimiko na obrazu, se vsak umakne.
Ni važno za koga gre..ali moža, otroka, mene in za kakšne situacije...ko sem prepričana v svoj prav, ni popuščanja.

Veliko sreče  naslednjih 6 mesecev, odločnost pa boš potrebovala še naprej, tudi ko se boste selili, tako da jo vključi čimprej.




(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
15.4.2009 14:16:43   
mika
N.si, če si res to nardila, kot si napisala v zadnjem postu bi se pa res vprašala po svojem psihičnem zdravju.




(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
15.4.2009 14:29:54   
N.SI
Mlka, ne rečem, da je bilo prav, niti da je vzeti za vzor moje ravnanje... in ravno tako sem napisala, da ne vem, če bi zadevo ponovila, če bi se mi podobno zgodilo... a kar je je... Morda pa katera tega, ko prebere kako je zgledalo ravno zaradi tega ne bo naredila... Kakor koli, pa je moje psihično zdravje - so far so good, hvalauser posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
15.4.2009 14:50:50   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: N.SI

Mlka, ne rečem, da je bilo prav, niti da je vzeti za vzor moje ravnanje... in ravno tako sem napisala, da ne vem, če bi zadevo ponovila, če bi se mi podobno zgodilo... a kar je je... Morda pa katera tega, ko prebere kako je zgledalo ravno zaradi tega ne bo naredila... Kakor koli, pa je moje psihično zdravje - so far so good, hvalauser posted image


HJA tako pravijo vsi bolnikiuser posted image ...

Iz tvojega posta ni razbrat niti kanček dobre volje, do moževih staršev. Kljub temu, da ti hočeta pokazat spoštovanje in te vprašata za vsako stvar glede otroka, v tem ne vidiš nič dobrega, ampak paranoično sklepaš, da je to samo zaradi drugih in seveda, si tudi dobre odnose želita zaradi drugih. o bog pomagaj...in ti praviš, da ti zdravje dobro služi


(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
15.4.2009 15:09:55   
Pikicapokica6
N.SI - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Brez besed semuser posted image  Si jim pa dala vetrauser posted image

Moj dragi vse ve, kaj se dogaja oz. se je dogajalo. Enkrat je bila o tem debata že na enem od teh forumov. Takrat ste mi ful dobro svetovali, sem dala mojmu vse za prebrat in zadeve so se premaknile na bolje. In hvala bogu, da sem ga prepričala, da je prebral odgovore, saj so se mu takrat odprle oči. Nič ni pomagalo moje prepričevanje, da to ni normalno, dokler tega ni povedalo še 100 drugih ljudi. Tako pač je. Od takrat se veliko bolje razumeva, praktično ga mi ni treba več opozarjati na kakšne stvari, ker sam vidi, kaj se dogaja (prej je bil slep za vse). V bistvu ga moram zdaj večkrat jaz nazaj držatuser posted image .  

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
15.4.2009 16:01:48   
rija
N.Si....jaz bi te na taščinem mestu klofnila, da prideš do lufta user posted image user posted image user posted image

Hecam se.
N.Si....po moje je hotela tašča samo dobro, da ko prideta domov, da vaju čaka vse tipi topi.....ampak je žal izpadlo drugače. Ti pač očitno nisi tip, ki bi si želel v življenju olajšati stvari....in ki strašno čuva svojo zasebnost.

Meni tudi prvih 10 let skupnega življenja ni pasalo najbolj, če je kdo sploh omaro odprl in vzel ven šalice za kavouser posted image  me je pa nosečnost fajn skuliralauser posted image  in od takrat moram rečt, da sem "normalna"

boli me rit, če mi hoče kdo umazane gate opratuser posted image  pospravit, počistit....

mah, kaj....hvaležna semuser posted image

Ampak ljudje smo različni oz. različno postanemo, ko vidimo, da je v življenju vse kaj bolj važnega od tega, če ti tašča vidi gate user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
15.4.2009 16:13:46   
ronja
Jaz se še nikoli, vsaj zdaj se ne spomnim, v svoji odrasli dobi nisem z nikomer skregala. Kako se sploh lahko spuščate na tak nivouser posted image .

Po moje je fora samo v definiciji. Prav gotovo se celo odraslo dobo nisi z vsemi strinjala, ne? In si jim povedala, da se ne strinjaš. Eni temu rečejo kreganje, drugi pa izmenjava mnenj - isto sranje, drugo pakovanjeuser posted image . Po mojem mnenju in izkušnjah, pa ni dobro bit tiho in se ni dobro preveč prilagajat, ker navsezadnje nasrkajo zato tvoji otroci - če ne zaradi drugega, pa zato, ker je mama nesrečna. Tako da je boljše kar povedat, sicer najprej lepo, če pa to ne zaleže, pa tudi drugače.

Malenkosti so malenkosti, dokler so posamič. Ko pa se naberejo, pa dajejo vse skup vtis nečesa čisto drugega, recimo neupoštevanja an eni strani, nezaupanja na drugi,... Stvari, ki niso več malenkosti. Vsaka zase je lahko neumna, vse skup so pa lahko moreče, ne glede na to, kdo je na drugi strani.

N.SI, ti pa si ostra! Si rajši ne predstavljam, kako je to zgledalo. Čeprav je res boljše prva zamera kot zadnja... Jaz bi sicer reagirala drugače, ampak bi pa zato zelo verjetno precej dlje trajalo, da bi dojela... jaz bi se bala tako reagirat, ker bi si mislila, da je tašča hotela dobro, pa naredila slabo, ampak zato je ne morem kar najurit. Je pa res, da zdaj vsaj ve, do kod sme.
Jaz sicer tudi rajši kar sama poskrbim zase in za svoje, ampak mi pa ni problem, če mi kdo omare odpira (sicer mi res nihče ne brska, ampak tudi če bi, saj nima kaj videt... svaka mu čast, če bo znal vse skup nazaj not zložit - tega namreč baje nihče razen mene ne znauser posted image - tako pravijo tisti, ki so ali še živijo z manouser posted image - jaz sem vedno živela na malem in sem imela veliko stvari, pač rada delam milijon stvari in potem se nabere...) Meni gre bolj na živce to, da bi to pomoč morala plačat s tem, da bi imela obiske kadarkoli bi njim pasalo, ne glede na to, kaj bi pasalo meni. Zato pa rajši sama zložim oblekeuser posted image .

Od takrat se veliko bolje razumeva, praktično ga mi ni treba več opozarjati na kakšne stvari, ker sam vidi, kaj se dogaja (prej je bil slep za vse). V bistvu ga moram zdaj večkrat jaz nazaj držatuser posted image .

Pikapoka, to je glavno. Saj niso tak bukovi, na začetku vsak rajši ne vidi problema, ker pač nihče nima prav velikega veselja problemov reševat, sploh pa ne svoji mami razlagat, da ga serje... Amapk včasih je pač treba. Glavno, da drži s tabo.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   [Brisano sporočilo]
15.4.2009 16:15:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
15.4.2009 16:20:28   
N.SI
IZVIRNO SPOROČILO: rija

N.Si....jaz bi te na taščinem mestu klofnila, da prideš do lufta user posted image user posted image user posted image

Hecam se.
N.Si....po moje je hotela tašča samo dobro, da ko prideta domov, da vaju čaka vse tipi topi.....ampak je žal izpadlo drugače. Ti pač očitno nisi tip, ki bi si želel v življenju olajšati stvari....in ki strašno čuva svojo zasebnost.





hahahahuser posted image , ma vem, da ni mislila tašča nič slabega - prej nasprotno, vse preveč jo skrbi... sam že od malega mi tudi mami ne stika po omari ipd. Mah, kar je-je.  Bi bila veeeeeliko bolj vesela, če bi takrat vdihnila in izdihnila 7x... a žal, black out... user posted image   

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
15.4.2009 16:37:05   
N.SI
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Čeprav je res boljše prva zamera kot zadnja... Jaz bi sicer reagirala drugače,




mah, diplomacija ja najboljša, če si tak tip... user posted image jaz pa žal hitro eksplodiram in mi je hitro žal...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
15.4.2009 18:08:26   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Jaz se še nikoli, vsaj zdaj se ne spomnim, v svoji odrasli dobi nisem z nikomer skregala. Kako se sploh lahko spuščate na tak nivouser posted image .

Po moje je fora samo v definiciji. Prav gotovo se celo odraslo dobo nisi z vsemi strinjala, ne? In si jim povedala, da se ne strinjaš. Eni temu rečejo kreganje, drugi pa izmenjava mnenj - isto sranje, drugo pakovanjeuser posted image . Po mojem mnenju in izkušnjah, pa ni dobro bit tiho in se ni dobro preveč prilagajat, ker navsezadnje nasrkajo zato tvoji otroci - če ne zaradi drugega, pa zato, ker je mama nesrečna. Tako da je boljše kar povedat, sicer najprej lepo, če pa to ne zaleže, pa tudi drugače.



Ah kje pa, niti slučajno ni isto. Eno je na normalen način povedat, kaj želiš...drugo pa je npr. tašči šteplat kaj so čigave pravice.

Res so hudi primerki, verjamem in tole kar sta pikici nardila, ni niti slučajno normalno.
Ampak tu  gor  jamra 90% žensk, zaradi meni popolnoma nesmiselnih zadev. Kot, da iščejo, kje bo sttašča/tast samo odprl usta, pa bo ogenj v strehi. 

Predvidevam, da me zato 'resno' jemljejo, ker ne dlakocepim. Če bi pa jamrala za vsako najmanjšo stvar...ja pa kdo bi me upošteval, če bi se obnašala tako kot moja štiriletnicauser posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
15.4.2009 20:22:45   
kamilija
N.Si bravouser posted image user posted image . Takoj odločno pokazat, da nimajo kaj delat v vajinem stanovanju. Edin pravilno, sedaj sigurno vejo, kje je meja.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
15.4.2009 20:43:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Ah kje pa, niti slučajno ni isto. Eno je na normalen način povedat, kaj želiš...drugo pa je npr. tašči šteplat kaj so čigave pravice.

Res so hudi primerki, verjamem in tole kar sta pikici nardila, ni niti slučajno normalno.
Ampak tu  gor  jamra 90% žensk, zaradi meni popolnoma nesmiselnih zadev. Kot, da iščejo, kje bo sttašča/tast samo odprl usta, pa bo ogenj v strehi. 

Predvidevam, da me zato 'resno' jemljejo, ker ne dlakocepim. Če bi pa jamrala za vsako najmanjšo stvar...ja pa kdo bi me upošteval, če bi se obnašala tako kot moja štiriletnicauser posted image .


Se moram podpisat user posted image .

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
15.4.2009 23:36:31   
picola1
Mič pa mika: a lahko napišeta par primerov, kaj je za vaju malenkost in kaj je tisto, zarad česar ukrepata?


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
16.4.2009 8:01:41   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Mič pa mika: a lahko napišeta par primerov, kaj je za vaju malenkost in kaj je tisto, zarad česar ukrepata?




Raje ti napiši kak primer, ki ti dviga pritisk........
...tisto, kar se mi ne zdi pomemno za komplicirat, gre mimo mene. Nimam časa tuhtat sedaj o tem. Mogoče zvečer


(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
16.4.2009 8:12:04   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: kamilija

N.Si bravouser posted image user posted image . Takoj odločno pokazat, da nimajo kaj delat v vajinem stanovanju. Edin pravilno, sedaj sigurno vejo, kje je meja.


ja,ja in potem so vse tašče najhujši zmaji.

pa se postavimo kontra:

da moj mož tak svinjsko iz prve napizdi mojo mamo, še jaz razmislim, ali je on pravi zameuser posted image
 
a bi še tak ploskale N.si, če bi se to zgodilo z vašimi staršiuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
16.4.2009 8:14:49   
rija
res, jaz nimam nobenega odnosa z mojo taščo....nobenega, pač tistega vljudnostnega, ker je mati mojega moža in babica mojega sinka.

in ko smo si vzeli 10 letno pavzo v komuniciranju, mi niti na kraj pameti ni prišlo, da bi kričala nanjo, pa sem strašno temperamentne narave in bi na njenem mestu koga drugega že ne samo nadrla, ampak tudi namlatila.....če bi se tak grdo obnašal...

tu pa sem pač vedela, da je čas, ko se naše poti razidejo, ko je treba lepo spakirat in oditi in mirno živeti naprej.....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
16.4.2009 9:37:34   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: kamilija



da moj mož tak svinjsko iz prve napizdi mojo mamo, še jaz razmislim, ali je on pravi zameuser posted image  
 



dvomim, da bi sploh razmišljala. Bi imel srečo, če bi iz stanovanja poletel z vsemi zobmi.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
16.4.2009 9:59:14   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: kamilija

N.Si bravouser posted image user posted image . Takoj odločno pokazat, da nimajo kaj delat v vajinem stanovanju. Edin pravilno, sedaj sigurno vejo, kje je meja.


ja,ja in potem so vse tašče najhujši zmaji.

pa se postavimo kontra:

da moj mož tak svinjsko iz prve napizdi mojo mamo, še jaz razmislim, ali je on pravi zameuser posted image
 
a bi še tak ploskale N.si, če bi se to zgodilo z vašimi staršiuser posted image


Se strinjam z rijo. Seveda tudi meni ne bi najbolj pasalo, da mi nekdo brska po stanovanju, ampak N.Si - sama si potrdila, da je tašča v resnici hotela samo dobro - verjetno je mislila, da bosta vesela, ko bosta prišla domov in vaju bo pričakalo vse tipi-topi. Če se ti je njeno ravnanje zdelo poseganje v tvojo zasebnost, je tudi prav, da si ji to dala vedeti in zadeve razčistila za naprej - ampak ne pa na tak način, kot da je najhujši kriminalec in kot da ti je naredila ne vem kako hudobijo. Jaz te na njenem mestu ne bi v življenju niti pogledala več. Neko osnovno spoštovanje je pa vendarle treba imeti do staršev osebe, ki jo ljubiš. Kako se je kaj ob tem počutil tvoj ubogi mož. user posted image  S tem si hkrati pokazala tudi določeno nespoštovanje do njega.

Če meni tašča kdaj prinese kako moževo oblačilo oprano gor ali vmes, ko čuva hčerko kaj pospravi, pomije kako posodo, ki se valja po koritu ... sem ji samo hvaležna. Pa tudi ko mi je po porodu dva, tri tedne prala in likala vso perilo, ne da bi jo prosila, sem ji bila hvaležna, ne pa da bi ji rekla, naj ne brska po naših umazanih cotah. Morda jo boš pa enkrat še potrebovala in ti bo žal, da si se tako vedla do nje.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
16.4.2009 17:09:24   
Lenck

IZVIRNO SPOROČILO: mika

pIKICA...men se zdi, da sta otroka odpeljala  in nista javila, zato ker kompliciraš za vsako malenkost.



Četudi bi bilo to res (pa po mojem mnenju ni) - a je to opravičilo za to?!? Na kakem nivoju pa sta potem onadva?

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega vidiš. In vidiš ga tako, kot ga želiš videti.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
16.4.2009 17:15:37   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Lenck


IZVIRNO SPOROČILO: mika

pIKICA...men se zdi, da sta otroka odpeljala  in nista javila, zato ker kompliciraš za vsako malenkost.



Četudi bi bilo to res (pa po mojem mnenju ni) - a je to opravičilo za to?!? Na kakem nivoju pa sta potem onadva?


preberi vse kar sem napisala, pa boš videla, da mislim enako kot ti.

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
16.4.2009 17:21:43   
Lenck
Kar se pa N.SI tiče, tudi jaz mislim, da je reagirala prehudo - kar se načina tiče. Sicer pa tudi meni, ki hvaležno sprejmem pomoč, kadar jo imam možnost sprejeti, nikakor ne bi bilo všeč, če bi mi šla magari lastna mati preurejat spodnje perilo, ko me ne bi bilo doma, namen gor ali dol, in prav gotovo bi konkretno "soočili mnenja". Pa pika. Kje naj bi potem postavila mejo? Da gre preverjat, ali sem si zamenjala vložek na hlačkah?

Četudi verjamem, da je mislila dobro, in četudi res stopnja eksplozije verjetno nikokor ni bila primerna, me prav zanima, kako bi taista ženska (tašča) reagirala, če bi to kdo storil njej. Morda bi se tako stvar večkrat morali vprašati, ko drugemu kaj storimo (s svetniškimi nameni, kakopak), ali ko sodimo čigava dejanja. In pri takih odnosih med "tamladimi" in "tastarimi" imam pač občutek, da tovrstne refleksije sploh ni. Gre le za dokazovanje enih in drugih... bruh.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega vidiš. In vidiš ga tako, kot ga želiš videti.

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
16.4.2009 18:00:02   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Lenck

Kar se pa N.SI tiče, tudi jaz mislim, da je reagirala prehudo - kar se načina tiče. Sicer pa tudi meni, ki hvaležno sprejmem pomoč, kadar jo imam možnost sprejeti, nikakor ne bi bilo všeč, če bi mi šla magari lastna mati preurejat spodnje perilo, ko me ne bi bilo doma, namen gor ali dol, in prav gotovo bi konkretno "soočili mnenja". Pa pika. Kje naj bi potem postavila mejo? Da gre preverjat, ali sem si zamenjala vložek na hlačkah?

Mejo se da postavit na civiliziran način.
Četudi verjamem, da je mislila dobro, in četudi res stopnja eksplozije verjetno nikokor ni bila primerna, me prav zanima, kako bi taista ženska (tašča) reagirala, če bi to kdo storil njej. Morda bi se tako stvar večkrat morali vprašati, ko drugemu kaj storimo (s svetniškimi nameni, kakopak), ali ko sodimo čigava dejanja. In pri takih odnosih med "tamladimi" in "tastarimi" imam pač občutek, da tovrstne refleksije sploh ni. Gre le za dokazovanje enih in drugih... bruh.

in če bi se eden od teh nehal dokazovati, potem bi se tudi drugi, ker bi mu enkrat že zmanjkalo energije. Res včasih drugemu ne zmanka energije in gnjavi naprej, ampak prvemu je vseeno, tako ni nobene škode in so vsi zadovoljniuser posted image

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
16.4.2009 20:04:22   
Pikicapokica6
Ne vem sicer, o kakšnem dokazovanju je zdaj govora - ampak dejstvo je, da sta dve družini DVE in ne ena, zato nima ne ena ne druga pravice posegati v drugo, če si to ne želijo. Ne v pospravljanje, niti v vzgojo. Seveda, razen, če je taka želja. Imam pač slabe izkušnje glede tega in do zdaj se je še vedno izkazalo: sem ponudila prst, je pograbila roko. Nekateri starši mislijo, da imajo vso pravico se vpletati v življenje mlade družine in ne pomislijo na leta nazaj, ko so bili na istem - lahko vam povem, da mi je stara mama že nič kolikokrat opisala dan prihoda tamlade (moje tašče) - bil je na način, ki ga je opisala N.SI, s tem, da je taščo (mamo od moža) dobesedno čez noč preselila v en pajzelj (tako mi rečemo majhni sobici) in vsem pokazala zobe, tako da so se jo vsi bali. In bognedaj, da je kdo rekel "mu" glede otrok ali prestopil prag njene sobe, ker je videl hudiča. Se pravi, da ji očitno ni odgovarjalo kakršno koli vtikovanje v njeno družino - a ona zdaj počne enako!! Le jaz nisem ista in toleriram veliko stvari, če pa že kaj rečem, so pa še cel teden nosovi do tal.

Le kako boš potem vzpostavil nek normalen dialog ali na normalen način zarisal mejo, če pa te dobesedno ignorira? Ker sama res nisem konfliktna oseba, vem, da sem sposobna diplomacije, ampak kaj, ko ni interesa iz druge strani. Vse to, kar pišete o tem, kako vam tašča kdaj pa kdaj kakšno stvar pomije, kaj pospravi....to pri meni nikoli ne bi bil problem, če potem ne bi začela kar sama hodit v omare in kopalnico in delati rošado in pospravljati po svoje - kot da bi to bilo njeno. Pa ne gre za dokazovanje, le za spoštovanje!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?