|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
17.4.2009 13:54:37   
ronja
Jaz svojo mamo natulim navadno kadar sem čisto mirna - kot recimo Ronjo, če hoče žvečit kabel. Ne zato, ker bi mi živci počli, ampak ker vem, da v tistem trenutku ne bo nič drugega palilo (ker sem ravnokar probala, pa ni palilo, seveda). In mi je prav hecno gledat samo sebe, kako se "jezim", pa čeprav sploh ne čutim tistega adrenalina... Ampak ona je navajena tako od doma, se je že ogromno spremenila in svaka ji čast zato, ampak še vedno pa ima dni, ko enostavno drugega kot povišanih tonov, ne sliši. Ignorira, kot da nisi nič rekel. Včasih je pač malo otročjauser posted image . takrat se pač do nje vedem kot do otroka in zalajam. Čeprav se mi zdi brezveze, ampak pri določenih stvareh pač nimaš časa čakat na pravi trenutek.
na srečo pa moja mami ni zamerljiva, tako da je to dejansko učinokovit način - naučil me ga je pa moj bratec, hehe. njega ma najrajši, čeprav zna prav lepo zalajat nanjouser posted image . ampak ima po svoje prav: ji da vedet, kaj ja, pa kaj ne, če ne gre drugače, pa tako.

zato pravim, da je včasih boljše NSi-način kot pa to, da tiho trpiš - ker NSi ima zdaj rada svojo taščo in obratno, tiste, ki potrpežljivo čakajo, da se bo tašča sama od sebe čudežno spremenila, pa jo zasovražijo...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
17.4.2009 13:58:33   
ronja
jp, točno to....tko da tud če on reče oz. je reku, je blo to itak zato k sem ga jst našuhtala, oz. je na mojmu zeljniku zrastlo

ja, po moje tudi v tem zeljniku tiči zajec. Po moje mora on sam pogurntat, da tole ni ok. Mislim tako, da čisto sam pride do tega, ker potem bo znal tudi čisto drugače utemeljit zadevo in ji bo drugače rekel in potem bo tudi ona bolj upoštevala. ne vem, kako to dosešt, se mi zdi, da fantje delujejo na te AHA izkušnje, ko jim enkrat poči, da vidijo, kako je, kaj pa do tega pripelje, pa bogve... no, ja, pogovor, ampak vseeno se lahko 10x pogovarjaš, potem pa enkrat kar sam ugotovi...
Ker dokler ji on govori tako, kot sta se vidva pogovarjala, z argumenti, s katerimi se on sicer strinja, vendar se jih ni sam spomnil... ona sliši zadaj tebe... Mora pa slišat njega, ker zanj ji je neprimerno manj vseeno kot zate, čeprav ima gotovo tudi tebe rada.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
17.4.2009 13:59:17   
Pikicapokica6
Ronja, pametno si povedala. Nič ne pomaga tiho trpljenje - edino sovraštvo ti prinese, čisto zares.

Le kaj bi brez tašč - po mojem bi ta forum propadeluser posted image  Stokrat se vprašam, ali bo tud mene kdaj tamlada po forumih vlačila, ker ne bo mogla z mano živetuser posted image  Vedno sicer govorim, da to ni možno, ampak nikoli se ne ve.....user posted image  V izogib temu redno pišem dnevnik, svoje občutke ob vsakdanjih dogodkih in vse kar se dogaja, da slučajno kdaj ne bi pozabila, kako se grozno počutim, kadar mi tašča zakuha kakšno stvar in da se bom še pravi čas umaknila, če bom kdaj pod svojo streho imela tamlado družino.

Ampak se je pa fajn malo olajšat in prebrat izkušnje drugih, ker drugače se včasih res sprašujem, ali je z mano vse okuser posted image

< Sporočilo je popravil Pikicapokica6 -- 17.4.2009 14:02:23 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
17.4.2009 14:02:21   
Anonimen
Po moje mora on sam pogurntat,


sej on veuser posted image pa vseen je, kako ji govori, ona sam ne dojame, da o načinu vzgoje in teh stvareh sva pa midva na istem bregu. to pa res. kokr sma kontra, si nikol nebi mislila, da je možno da se v kakšni stvari tolk strinjavauser posted image njej se to očitno ne zdi možno, da midva misliva enako, pač pa da jaz njemu perem možganeuser posted image ker konckoncev - ona ga je vzgojila in nič mu ne manjka, kaj je pol narobe s to vzgojo, da je pa zdej treba drgačuser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
17.4.2009 14:08:21   
ronja
Le kaj bi brez tašč - po mojem bi ta forum propadeluser posted image

Ah, ne, saj so še bivše in bivši tu;) Pa (ne)pospravljanje sedanjih...user posted image

Moja tašča je super, vsakega pa lahko kdaj zanese, da je totalno neprebavljiv neko obdobje. V takih trenutkih nas bojo pač ljudje po zobeh vlačili, saj si takrat pač zaslužimo. nič zato, se opravičiš kot NSi, spremeniš, kot moja tašča, mogoče se samo spremenijo življenjske okoliščine in se z njimi spremeni tudi človek...

Važno je, da lubi uredi zadeve, ker se tako lahko zaneseš nanj. Pa če je tašča tak človek, da se da z njo tako pogovarjat, ji lahko tudi rečeš, da te s tem prizadane in da je potem ne moreš imeti tako rada, kot bi jo rada imela. Včasih iskrenost obrodi neverjetne sadove. Moja tašča se nikoli ni bila navajena pogovarjat o čustvih, z nikomer se ni, z mano še največ... In ker vem, da je zelo občutljiva, se pač rajši pogovarjam z njo malo po ovinkih ali med vrsticami, pa prepustim njej, da vleče paralele ali pa pove direkt, če želi.

Sicer ni tak tip, da bi stikala, nikoli tega ni marala in vem, da nikoli ne bi, vendar če bi bila taka, bi ji povedala zgodbico od NSi, pa da se strinjam, da ni luštno, če ti kdo štefna po stanovanju, ampak da bi bilo prav drugače povedat, itd... pa bi po moje razumela. Sicer so včasih neverjetni, dokler nimajo uvida (moja tašča se je v času "nonstop obiskov pri nas" pritoževala nad sosedo, ki je točno to delala njejuser posted image , da počiš od smehauser posted image ). Ampak ko pa uvidijo, pa se ni treba nič kregat. Tašča od NSi ni imela druge izbire kot uvidet.
Čeprav kot so rekle nekatere, "kaj če bi bili to tvoji starši" - v tem primeru bi jim sama povedala - in tudi sin mislim da bi ji lahko sam povedal - če ji ni, je pa tudi sam malo kriv, ker pač žena bo reagirala po svoje - lahko bi preprečil, če bi sam rekel mami - pa ni hotel...

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
17.4.2009 14:11:49   
ronja
ona ga je vzgojila in nič mu ne manjka, kaj je pol narobe s to vzgojo, da je pa zdej treba drgačuser posted image

Ja, moji tašči je pomagl tisti stavek one gospe: "delam tako, kot rečejo tamlade, ker one najboljše poznajo svoje otroke." Mogoče mora tudi tvoja tašča kako tako spoznat. Ker potem se mi zdi, da je tudi moja tašča začela drugače gledat, Ronja se ji zdi res super, tako da ne more nič rečt čez najino vzgojo, saj sicer ne bi mogla tako fajn ven prit (ona jo tako v nebo kuje, ko da je cela zlata, hehe;), pa po svoje tudi prizna, da bi zdaj sama kaj naredila drugače, da takrat pač še ni vedela. Tako da nekak med vrsticami čutiš, da ve, da ni edino njena vzgoja najbolj in edina pravilna... Ni pa to bilo tako kar od začetkauser posted image , najprej je bila Ronja njen otrok in sva ibla midva samo neka moteča faktorja, ki jo odpeljeva nekam stranuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
17.4.2009 14:20:48   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: kamilija

N.Si bravouser posted image user posted image . Takoj odločno pokazat, da nimajo kaj delat v vajinem stanovanju. Edin pravilno, sedaj sigurno vejo, kje je meja.


ja,ja in potem so vse tašče najhujši zmaji.

pa se postavimo kontra:

da moj mož tak svinjsko iz prve napizdi mojo mamo, še jaz razmislim, ali je on pravi zameuser posted image
 
a bi še tak ploskale N.si, če bi se to zgodilo z vašimi staršiuser posted image


Se strinjam z rijo. Seveda tudi meni ne bi najbolj pasalo, da mi nekdo brska po stanovanju, ampak N.Si - sama si potrdila, da je tašča v resnici hotela samo dobro - verjetno je mislila, da bosta vesela, ko bosta prišla domov in vaju bo pričakalo vse tipi-topi. Če se ti je njeno ravnanje zdelo poseganje v tvojo zasebnost, je tudi prav, da si ji to dala vedeti in zadeve razčistila za naprej - ampak ne pa na tak način, kot da je najhujši kriminalec in kot da ti je naredila ne vem kako hudobijo. Jaz te na njenem mestu ne bi v življenju niti pogledala več. Neko osnovno spoštovanje je pa vendarle treba imeti do staršev osebe, ki jo ljubiš. Kako se je kaj ob tem počutil tvoj ubogi mož. user posted image  S tem si hkrati pokazala tudi določeno nespoštovanje do njega.

Če meni tašča kdaj prinese kako moževo oblačilo oprano gor ali vmes, ko čuva hčerko kaj pospravi, pomije kako posodo, ki se valja po koritu ... sem ji samo hvaležna. Pa tudi ko mi je po porodu dva, tri tedne prala in likala vso perilo, ne da bi jo prosila, sem ji bila hvaležna, ne pa da bi ji rekla, naj ne brska po naših umazanih cotah. Morda jo boš pa enkrat še potrebovala in ti bo žal, da si se tako vedla do nje.


Drage moje, ne morete biti na dve stolčkih....malo tu malo tam...če hočete zasebnost jo obdržite in dajte to jasno vedet, če pa hočete biti v stiku in imeti konstantno pomoč ( korist ) od starih pa potem morate dopuščati, da se vam poleg šarjenja po osebnih stvareh- ene temu pravite posprvljanja in dobra volja, seveda sprijaznite, da se to ne bo končalo  TU pri šarjenju, ampak bo šlo dalje, dokler ne boste izgubile niti v rokah ! potem pa boste kaj ?

Tak odnos z vaše strani, ko "na začetku ja, potem pa ne"....je zelo zmeden odnos...

v N.s primeru je jasno, da stara ni imela kaj za počet.in seveda okej narediš eno stvar...potem pa ker je mela starega dost je vsak dan najbrž v gornjem štuku visela ( izgovor ), da je imela mir...pa si ni mogla kej, da ne bi svoje vitalne energije uporabljala v raziskovanje in gospodinjenje - nekaj kar obvlada v teh letih. oz. ona misli, da je to vse kar še ima, namesto, da bi počela še vse tisto, kar še nikoli ni ( samo ideja ).

in seveda potem se to lahko stopnjuje....ker je sinu vse to prej počela, je mislila, da zdaj ko je poročen, ni nič drugače.... ja pa je drugače !!! zdaj ima ženo !

N.S. je jasno in glasno povedala kaj se sme in kaj se ne sme in kdo je tukaj šef ( med njo in matero )...fotr in sin sta bila itak tiho ( poznam to )user posted image . Mogoče je bil ton malce napet in mogoče so bilo tisti štumfi ven iz predalov ( kanček preveč za mene ). ampak bilo je ne samo jasno in glasno, tudi NAZORNO prikazano...kaj se sme in kaj ne...kot malemu otroku...in njena predstavitev je bila tkao jasna, da sta staredva otroka kar naenkrat uvidla, da morata drugače..... prišlo je izza oblakov, nista niti pričakovala...in edino PRAV je bilo to narest TAKOJ, ko je to vidla...ne čez PAR DNI, ker čez par dni bi ta staredva reci in piši ŽE POZABILA. tisti njihov spomin rado peša, čeprav stari še niso stari niti 80 let ( pa tudi takrat jim spomin in sluh zna še zlo dobr delat. tut takrat, ko na eno uho ne slišijo nič, ko pa omeniš njihovo ime VSE SLIŠIJO ).

Je malček kruto, ampak nujno potrebno...seveda je pa tut zlo odvisno kako taščo imaš....pa pri komu živiš....

če bi midva npr. živela pri moji materi, ji na kraj pameti ne bi prišlo, da bi mi likala stvari ali kaj podobnega...sigurno pa bi hotela v kuhinji in dnevni imeti non stop tipi topi....ona ima tak sistem in treba ga je upoštevat in to je to....

mislim, da pa najbolj nejasno je takrat, ko enkrat človek pizdi za eno stvar, drugo požre in potem za tretjo spet pizdi....in tako v krogu...najboljše je, če se na velik list papirja na piše kaj se sme in kaj se ne sme.

PRAVILNIK :
Otrok : Hana
Mati otroka sem jaz Mojca.
Oče otroka je moj mož Andrej.
- Če se otroka pelje na krajši izlet, se sporoči po telefonu ali drugem načinu, o tem kam, koliko časa in obvezno s seboj vzame mobitel. Otroka se lahko vzame na sprehod med 10 in 12 ( ob 13 je kosilo in gre potem spat ) in med 17 in 18 ( pred večerjo )
- Ko se otrok prehranjuje, se ne kadi v istem prostoru.


.....itd...zmišljujem si pravila

To nalepiš na vrata v tvoj flat ali vhod ali na hladilnik...lahko pripravite pravila skupaj...


user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
17.4.2009 14:24:19   
mika
jA tanika, zlobne tašče izumirajo, zato bodo pa snahe zlobo nadoknadileuser posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
17.4.2009 14:30:24   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

user posted image


ja draga moja....še malo....pa vidiš, kaj te čaka user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
17.4.2009 14:34:53   
ronja
A se že bojite naših punčk, bodočih snah, tiste, ki imate fantke?user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
17.4.2009 16:00:15   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

A se že bojite naših punčk, bodočih snah, tiste, ki imate fantke?user posted image


ja menda pa bomo poskrbele da ne bodo takšne. Naša je zelo družabna, tako da dvomim, da bo svoji tašči lepila listke, kaj sme in česa neuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
17.4.2009 16:01:25   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

A se že bojite naših punčk, bodočih snah, tiste, ki imate fantke?user posted image


niti ne. saj tudi njej ne bo lahko user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
17.4.2009 16:04:23   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

A se že bojite naših punčk, bodočih snah, tiste, ki imate fantke?user posted image


niti ne. saj tudi njej ne bo lahko user posted image user posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
19.4.2009 10:48:03   
ronja
user posted image user posted image user posted image user posted image hehe, že zbirate ideje, kaj ušpičit, ko boste tašče, a ne? Zato pa berete tole, pa si izpiske delateuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
19.4.2009 11:02:04   
benika
Mojca345, močno upam, da boš ti enkrat tađča in da bo imela s tabo ravno tak odnos kot ga imaš ti s svojo taščo. In da te bo tudi imenovala s takimi besedami kot jih uporabljaš ti. Res, privoščim ti.

Se strinjam, da je potrebno postavit neke določene meje. Da pa skočite v luft vsakič, ko otrok v roke dobi bonbon, vsakič, ko vam tašča bohnedaj pomije kak pisker ali zloži kakšno cotko, ko se ponudi, da bi otroka odpeljala na sprehod in ga pripeljala 5 čez 12 in ne ob 12ih (pa tole ne leti na avtorico posta, da ne bo pomote)...Mislim, HB da imava s taščo korekten odnos in da je na obeh straneh prisotno spoštovanje. Ker nekatere izmed vas tega izraza ne poznate in lahko vas je sram.

Predvsem pa bi se podpisala pod Tanikin post, ko je Mojci odgovorila tole-user posted image


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
19.4.2009 13:48:40   
kalbo
Ima ludih na tem svetu

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
20.4.2009 8:17:31   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

če pa hočete biti v stiku in imeti konstantno pomoč ( korist )


evo, midva nimava nobene koristi oz. pomoči, je noben noče, niti ne rabi. stroške plačujemo 50:50, ravno tako olje za ogrevanje, čeprov onadva masta 2/3 hiše, midva pa 1/3. ravno tako vse kar je ostalih stvari. pa bi se lohk takrat zmenli, da  manj midva plačujeva, sam jst nisem pristala na to, ker sem hotla da je fer in pošteno, da neb kdo kdaj pršu na idejo da naju živi in kako korist mava od tegauser posted image če bi se midva odselila, bi ostala v hiši sama, vsi stroški bi padli nanju, pa masta lepe penzije, sam vseen je to kar velik denarja. tolk o koristi. pomoči pa nimam in je tud nočem, zato tud ne maram da se mi kdo štuli, če petkrat lepo povem ne hvalauser posted image



jest sem istega mišljenja....tkole v bajti živet je ful drago....predvsem ogrevanje...sej je lepo imeti vrt, sam če je preveč je preveč...

maš pa tudi druge varijante, ko so doma in plačujejo npr 100 eur na mesec za vse stroške, pa lahko kr fejst našparajo, če imajo dobre plače pa sploh....

vsak najde svojo pot,a  ne...da čim bolj čez pride

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
20.4.2009 8:35:40   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Mojca345, močno upam, da boš ti enkrat tađča in da bo imela s tabo ravno tak odnos kot ga imaš ti s svojo taščo. In da te bo tudi imenovala s takimi besedami kot jih uporabljaš ti. Res, privoščim ti.

Se strinjam, da je potrebno postavit neke določene meje. Da pa skočite v luft vsakič, ko otrok v roke dobi bonbon, vsakič, ko vam tašča bohnedaj pomije kak pisker ali zloži kakšno cotko, ko se ponudi, da bi otroka odpeljala na sprehod in ga pripeljala 5 čez 12 in ne ob 12ih (pa tole ne leti na avtorico posta, da ne bo pomote)...Mislim, HB da imava s taščo korekten odnos in da je na obeh straneh prisotno spoštovanje. Ker nekatere izmed vas tega izraza ne poznate in lahko vas je sram.

Predvsem pa bi se podpisala pod Tanikin post, ko je Mojci odgovorila tole-user posted image




benika, sploh ne vem kaj pišeš ! prvič sploh ne veš kaki odnos imam z svojo taščo. in nisem taka kot oseba pod nickom pika...

moj odnos z mojo taščo je zaenkrat zelo OK. ker se izogibam stvarem, za katere že vnaprej vem, da je možnost kreša. Ko pridem jo objamem, rečeva kako in to je to. Vem pa da nikoli ne bi šlo živet z njo, ker je ženska, ki hoče imeti vse pod komando in vse mora biti po njeno. jaz pa sem ista v smislu, da pač v svojem domu hočem imeti po svoje, ne pa tko kot mi bo nekdo narekoval...

v izogib vsem tem problemom za katere že vem vnaprej, da so možni, sva raje v najeti garsonjeri in imava svoj mir in se imava lepo. in to je meni najbolj pomembno od vsega. seveda bi lahko tam prišparala in bi imela posodo večkrat pomito in kosilo ob sobotah, bi mogla pa za to kaj drugega postoriti tam in seveda prenašati psihično "mučenje". mogla bi se konstantno ozirati na njih. ko bi zaprla vrata stanovanja, bi se ta seveda večkrat odpirala, ker bi gor prinesla to in prišla povedat ono in bog ve kako bi si ona zamislila mojo vlogo v njeni hiši. če se pošalim " rada seksam, jokam, se smejim v miru z mojim dragim". in vem sama, da ko otrok pride v nov dom, se vse spremeni. ker pa so novopečeni starši tako v tem noter, seveda nimajo časa opazovati kako tudi vse to vpliva na stare starše.
problem rata, ko stari starši začnejo počet kuzlarije, ki pa lahko gredo tudi v totalne ekstreme, kot smo brale tukaj na tej temi. in takim starim staršem, je potrebna resnično trda roka, ker prijazne, diplomatske - ne razumejo ( so pač preglupi ). "družine si ne izbiraš".

so pa vsekakor tudi take tašče, kot je moja mama, ki je totalno cool. ki pravi, da mlada družina mora živet na svojem in si ustvarit svoje življenje. kar se tiče denarja so pa moji že meni dali stanovanje in se tukaj konča tudi njihova "skrb" za nadaljnje življenje. in midve z mamo obe veva, da ko se vidiva na 14 dni na obisku pri njej ali pri meni, se takrat razgovoriva in si vse poveva, se imava rade. če pa bi živele skupaj ( kot sva ), pa bi si samo v zelje hodile.

pač vedno nekaj profitiraš in vedno nekaj izgubiš...vsako stvar pa moraš plačat tako ali drugače....pazit moraš samo, da ne preplačaš toliko, da si potem tako izmozgan, da ne moreš niti več uživat v tistem, za kar si se cel life boril, ker če je tako, to ni vredno. življenje je kratko. vsak si želi več kot ima. logično ! seveda pa je treba večkrat potrpet in se opomnit za kaj že živim in kaj mi je najbolj pomembno v life ?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
20.4.2009 9:01:37   
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: rija

N.SI:

kapo dol.user posted image



user posted image


_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
20.4.2009 19:11:24   
Anonimen
O, N.SI, bravo user posted image

(odgovor članu N.SI)
  Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
20.4.2009 23:03:31   
Raho
Ej, ampak enih res ne razumem...

- Ni mi jasno, kako ne premorete tiste trohice spoštovanja do starejših, ni mi jasno, kako ne morete spoštovati tašče, če ne kot tašče, jo poskusite spoštovati vsaj kot mater svojega partnerja ali kot babico svojih otrok...
- In ne razumem, kako lahko vzgajate otroka, da se bo enakovredno obnašal do vseh starih staršev, če ste tako naprejene na tašče.

Tudi moja tašča ni idelana, vendar jo cenim in spoštujem kot mater mojega soproga, kot babico svojih otrok, kot starejšo osebo...

Kako boste naučile otroke spoštovati starejše, če se vam zatika že pri ožji družini?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
20.4.2009 23:07:51   
ronja
Hm, jaz svojo taščo spoštujem - ampak ne zato, ker je starejša, ampak zato, ker si to zasluži, ker je dobra. Otrok pa ne bom učila, da je treba spoštovat vse starejše po spisku. to sem vedno sovražila, mami je vedno to terala, jaz pa sem vedno mislila,da si je treba spoštovanje zaslužit - in samo s tem, da si že dolgo na svetu, si ga zame še ne zaslužiš. Važno je, kaj si v tem času naredil na tem svetu, pa ne glede na dolžino. za moje pojme si veliko otrok bolj zasluži spoštovanje kot veliko odraslih in starejših.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
20.4.2009 23:09:44   
Raho
Ronja!

Vsak posameznik si zasluži spoštovanje. Pravzaprav je zaželjeno, da vse ljudi okoli sebe spoštujemo, ker so ljudje in ker imajo svoje dostojanstvo. Tako enostavno je to. In jaz učim svoje otroke, da spoštujejo vse. Predvsem pa starejše, ker so na tem svetu (vsaj velika velika večina) naredili vsaj nekaj dobrega.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
21.4.2009 9:14:32   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Ronja!

Vsak posameznik si zasluži spoštovanje. Pravzaprav je zaželjeno, da vse ljudi okoli sebe spoštujemo, ker so ljudje in ker imajo svoje dostojanstvo. Tako enostavno je to. In jaz učim svoje otroke, da spoštujejo vse. Predvsem pa starejše, ker so na tem svetu (vsaj velika velika večina) naredili vsaj nekaj dobrega.



PODPIS. 
A veš zakaj ni spoštovanja, sploh do moževih staršev? Ker vidijo samo sebe in svoje pravice. In ko  vstopijo v moževo življenje, bi tašče in tasti morali zapret usta za vekomaj in izginit iz njihovega življenja. Začenja se novo življenje, v katerem je samo 'ona, otrok in on'. Svoje starše načeloma sprejema, moževe pa ne, ker vsakič, ko odprejo usta se vtaknejo v njene pravice, njeno svobodno voljo in to je treba zatret v kali...

Pol si lahko predstavljaš njihove otroke, kako šteplajo pravice učiteljem....ki so potem spet vsega krivi itd, itd

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Ali jaz preveč kompliciram??
21.4.2009 9:36:08   
Anonimen
mah ne vem....jst težko spoštujem vse ljudi, se pa v njih ne vtikam, oz. mi dol visi večinoma...sam zato, ker si star, si še ne zaslužiš spoštovanja. pika. bo že treba kej naredit za to, ne pa da si lohk ves pajsji, pa se te bo kar po defoltu spoštovalo. sveda pa v tem duhu ne mislim vzajat otrok, jaz sem pač stara tolk pa tolk in mam pač tako mnenje in določene kriterije, po katerih se grem spoštovanje. ne zdi se mi pa fer zdej te kriterije kar preslikat na otroka. to pa ne. tko da jih želim vzgojit v duhu, da si vsak zasluži spoštovanje, sej pol ko bojo pa večji, si bojo pa svoje kriterije o tem sami ustvarili. ne želim jih pa recimo silit v neko prisiljeno prijaznost oz. ne vem kako bi se izrazilauser posted image ne dovolim da se posega v njihovo intimnost in zasebnost, da morjo nekaj pod prisilo počet, zato ker se to spodobi in to od njih pričakuje spoštovanja vredna odrasla oseba. spoštuj, ne bodi nesramen, bodi sočuten, prijazen, pa vseeno komot imej distanco, če tako želiš. nikakor pa ne bom dovolila da so žaljivi, in nesramni, netolerantni do drugačnih. to pa ne.

pa ko smo že glih v tašča temi...jaz svojo spoštujem, čeprov je res da mi zna totalno plesat po živcihuser posted image samo še vseeno ima veliko lepih potez in lastnosti, pa čeprov me kdaj spravi ob živce, jih še zmeri vidim in vem da jih ima.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?