|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
12.5.2009 14:58:42   
rija
Jaz bi svojega spodbujala z opisovanjem vseh dejavnosti, ki se bodo dogajale tam...če pa bi bil še vedno odločen, da ne gre, pa ga nikakor ne bi sililia. Bi mu pa res probala čimbolj slikovito prikazati to šolo v naravi ali kaj je že.....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu SSARA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
12.5.2009 16:15:17   
lelaval
jaz pa mislim, da ji prav nič ne bo dolgčas in, da je to le njen zgovor, ker ne želi bit brez staršev.

Moja najstarejša npr. je bila brez mene 1. v 3. razredu, ko so šli v ŠN za 3 dni - je brez težav prenesla. Ko pa je šla pri 10. letih za 5 dni na zimovanje, pa me je že 3. dan klicala, da moram po njo. Lani v koloniji isto. Letos bo stara 12 let, pa si ful želi v kolonijo, samo pravi, da komaj zdrži brez mene. Pa je nikoli nisem silila nikamor - oboje je šla na svojo željo.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu SSARA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
12.5.2009 16:49:01   
SSARA
smo se pa razpisali:) kot prvo sem sam storil napako ker sem malo čudno zapisal da ji bo dolgčas, s tem sem mislil na to, da bo pogrešala dom in vse kar spada zraven...tudi sam delam v šoli in imam ogromno izkušenj a vseh postov ne bom komentiral se pa bomo še sedaj lažje odločili in pogovorili. nikakor pa se ne morem strinjati da otrok ne bi smel odločati, kaj je v tem slabega ne vem, pri naši vzgoji nikakor ne odločajo otroci kaj bomo kupili, kaj bomo oblekli (no malo že popuščamo), nima izbire kar se tiče športnih dni in vseh drugih aktivnosti, prav tako se je vključila v tri int.dejavnosti tudi po svoji izbiri, ker pa je moje mnenje da pri 6 letih res ne moremo starši odločiti da bo otrok hodil "karikiram" v glasbeno šolo (če mu to ne diši in ker hodi še 10 drugih), pa na balet, pa plavanje, pa pevski zbor in še bi lahko našteval. otroci v prvih letih šolanja še vedno potrebujejo svoj prosti čas in ne bom pozabil besed učiteljice s katero se globoko strinjam "veseli bodite če se otrok še zna dolgočasiti"user posted image . v višjih razredih oš pa nikakor ne mislimo odločitev prepuščati otroku saj je res da so šole v naravi (če so kvalitetne) neprecenljiva izkušnja za otroka in so vsekakor del programa, ki naj bi ga izkusili otroci v čim večjem številu.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
12.5.2009 16:53:27   
Anonimen
Moja sestra ni hotela v kolonijo pri svojih 9 letih, je bil tak odpor, da je tulila kot bi ji ne vem kaj iztrgali iz rok. Ji je bil obljubljen takrat glasbeni stolp, pa še so jo starši komaj prepričali. Še kartico smo ji poslali takrat na Hrvaško, da jo radio čaka doma:)


(odgovor članu SSARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
12.5.2009 17:07:11   
Katjusa
jst sem bla stara 6 let ko sem šla v kolonijo in še zdej se spominjam kako fino je blo, bili smo pa 10 dni na morju in še bi šla, če bi le bila možnost.... jst bi moje otroke vsekakor poslala.... pa bi učiteljem naročila, če bo preveč hudo da me pokličejo in jih grem iskat..... glede na moje izkušnje bi jo poslala in verjamem, da se bodo imel super in bo priša domov ful navdušenauser posted image user posted image user posted image user posted image
tak da moj odgovor je ja:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
12.5.2009 21:22:56   
Gina
Tabori so točno, natančno, do pičice taki, kot jih je Zimska opisala. user posted image

Moji otroci so sicer vzgajani v zelo samostojne osebe in so vsi trije šli zgodaj na tabore. Dva že pri 4. letih, ker sta si tako želela, pa še jaz sem se čudila, da sta cel teden zdržala na morju vsa zadovoljna, en pa je šel na tabor pri 6., ampak vsi trije so bili zelo samostojni in tudi družabni in zaupali so, da bo vse ok, pa tudi niso bili "spackani", da bi jim bilo vse brez veze, zanič, prehudo ali prenaporno se prilagajat.
Sklepam da večina tistih otrok, ki rečejo, da so "preveč navezani na dom", v bistvu trpi zaradi tega, ker bi se na taboru morali prilagajat večini v rečeh, ki jim niso tako fajn, kot krog družine, vendar jim  s tem če ne gredo, še bolj odvzamemo možnost ugotovit, da je družba in družabno preživljanje prostega časa z vsemi plusi in minusi vred vendarle zelo fajn zadeva.

6-letniki so sami po sebi že čisto sposobni biti brez staršev brez kakega hudega stresa. Ni jih potrebno tako v vato zavijat. Je pa tako, da bi se jaz, če moj otrok resnično ne bi hotel iti, vprašala, kaj jaz delam narobe, da otroka tako zelo vežem nase, ali pa morda, česa se otrok tako boji, kaj mu tako zelo ni fajn, da ni sposoben pretrgat nitke, ali ga kje pretirano razvajam, da mu je prilagajanje tako zelo težka reč.

Silila? Ne, silila ga pa ne bi. Brez smisla je to. Bi pa delala kot starš na tem, da otrok pridobi dolgoročno na samostojnosti, pa predvsem na tem,d a bi ga nehala v neki smeri razvajat. Vsi šolski otroci v moji zgodovini poučevanja, ki niso šli na tabore, so imeli zgoraj omenjene sindrome, pa niti en starš od teh otrok, ne bi priznal, da je temu tako, saj reči ni tako videl.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
13.5.2009 11:06:09   
urška
saj si "siljenjem" najbrž nihče ni mislil, da se otroku reče: "Greš in pika in o tem ne bomo debatirali!" najverjetenje smo vsi mislili, tako kot je napisala marogica, da otroka vzpodbudimo k tem, da bo sam ugotovil, da mogoče pa res ne bi bilo slabo, da gre. in da tam ni nič hudega in da bo zagotovo zabavno. kako to narest je pa težko povedat. vsak svojega otroka pozna, vsak ve za svojega otroka najbolj kaj "pali." in če je to podkupovanje, potem nej bo podkupovanje.

glede tega, koliko se otrok lahko sam odloča, sem pa enkrat prebrala, da naj otroci ne bi bili sposobni sprejemati odločitev do nekje 9. leta. in bojda, tudi teh osnovnovnih, kot je kaj bi raje jedel. je pa seveda zelo odvisno od otroka.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
13.5.2009 12:15:41   
Nalina
IZVIRNO SPOROČILO: urška
glede tega, koliko se otrok lahko sam odloča, sem pa enkrat prebrala, da naj otroci ne bi bili sposobni sprejemati odločitev do nekje 9. leta. in bojda, tudi teh osnovnovnih, kot je kaj bi raje jedel. je pa seveda zelo odvisno od otroka.


To sem mislila tudi sama. Seveda je zeloooo odvisno od otroka do otroka, a na splošno je tako, da tam okrog 9. leta otroci pridejo v obdobje, ki se mu reče rubikon in po njem naj bi jih "vrgli" iz pravljičnega sveta. Takrat naj bi sami začeli sprejemati odločitve, postali bolj samostojni itd. Pred tem pa naj bi jih starši in vsi, ki delamo z njimi, poskušali obdržati v otroškem, v pravljičnem. Je pa dejstvo, da so nekateri otroci zbujeni že zelo zelo zgodaj (so povsem prizemljeni), nekateri pa sploh ne (so povsem sanjavi, hodijo po prstkih, te poslušajo ali a tudi ne, delajo stvari in vmes kar pozabijo kaj delajo ...). Kdaj otroci preidejo rubikon ni določeno. Opazimo ga s pozornim opazovanjem otroka. Ko opazimo spremembe.

Ampak, kot pravim. Različne šole, različni pogledi in veliko preveč za povedat o temi, da jo lahko razumemo, kot samo takole na hitro na forumu.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
14.5.2009 10:59:10   
resnično srečna
ufff ja...če starši komplicirajo je pa vzgoja res težka...

otrok se mora navaditi samostojnosti...in te se navadi samo tako, da je nekaj časa tudi brez staršev...tudi ponoči...

pri 6.ih letih pa to res ni težko no...tudi moj je hodil na tabore že v vrtcu...in domov so prišli polni dogodivščin...če je punčka sedaj družabna pa bo zagotovo potem imela problem...ker se bodo vsaj še teden dni pogovarjali o tem kaj so delali, kako je kdo spal, kaj je kdo ušpičil...nekako bo padla ven iz družbe...

v teh primerih res ni odločanje v rokah otrok...in se strinjam...s tem ga zmedemo...bolj ko otroka sprašuješ kaj bi za kosilo...bolj bo zadeva komplicirana...najbolje jih je postaviti pred dejstvo...pa to ni siljenje...če si lačen boš jedel, če nisi ne boš...siljenje je, če bi na vsak način hotel da nekaj poje...kljub temu da ni lačen...razlika...

siljenje na tabore?...ne...to je njena dolžnost...tabor je del programa...ravno tako kot telovadba v SŠ...kjer imajo punce vsak teden menstruacijo...lepo vas prosim kam smo sploh zašli z demokracijo???

da nas 6. letnik prepriča, da bo tako pogrešal domače????...kako pa ve, da jih bo pogrešal, če sploh še nikoli ni bil na taboru???

fikcija staršev...bojazen, ki jo prenašamo na svoje otroke...ufff sem kar pikčasta ko berem take nebuloze...saj ne rečem, da ne pride trenutek, ko ti manjkajo...ampak za teden dni pa res ni katastrofa...in še ko prideš domov se je fino spet vrnit...

tako da starši kar pogumno...spustite svoje piščančke izpod svojih kril...pustite jim samostojnost...naj se spoznajo s svetom...

pa ne o tem da so premajhni...zaradi tega, da je nekdo premajhen...so sedaj 30 letni tipi doma pri svojih mamah in nesposobni ustvarit druužino...pa 28 letne smrklje, ki ne vedo kako se uporablja pralni stroj, za kaj služi štedilnik in kaj je sesalec...

dajte se malo zamislit ja....vse to pride iz dolgčasa, pogrešanja...

pip

G


_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Nalina)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
14.5.2009 16:45:37   
SSARA
...res ne morem verjeti da ste nekateri resnično kot vsevedi...kot da jih res zavijamo v vato če vas le povprašamo za mnenje...da je šola v naravi del programa "resnično srečna" pa ni povsem res še posebej če ti šola na prijavnico zapiše "program ni obvezen"...halo...verjetno je bila tole zadnja tema na forumu za katero smo želeli dobiti nekaj mnenj...hvala tistim ki znate biti argumentirani in prepustite odločitev drugim, malo manj hvala pa tistim ki ste 100% prepričani da tako kot delate vi da je prav...

...da nas 6. letnik prepriča, da bo tako pogrešal domače????...kako pa ve, da jih bo pogrešal, če sploh še nikoli ni bil na taboru???...tega posta pa si sploh ne znam razlagati?

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
14.5.2009 18:03:18   
sanja nk.
da nas 6. letnik prepriča, da bo tako pogrešal domače????...kako pa ve, da jih bo pogrešal, če sploh še nikoli ni bil na taboru???


okey tale post pa tudi mene šokira user posted image

Ssara, kaj ni tole celo obvezno, mislim da punčka mora obvezno jiti na tabor, brez sprenevedanja user posted image . Lej razloži ji, da ji bo na taboru tako kot v šoli z družbo, samo še bolje. Pa da se skos dogaja nekaj zanimivega, ker če je družabna kot praviš bi se ga z veseljem udeležila.
Če ni obvezen in če kljub vsemu ne bo hotela jiti, pa nič pa naj gre ko malo odraste niso vsi otroci enaki user posted image .
Pri mojih dveh sta bila eden prvič na taboru pri 5 eden pri 6 in od takrat naprej hodita na vse šolske in poleti na razne športne, 14 letnik samo letos več ne gre, 12 pa bo še šel na tabor poleti.
Lahko se zmeniš tudi tako kot je ena napisala, da naj gre in če ji res ne bo všeč jo prideš iskat, ampak če ima dober razloguser posted image . Za ne vem če ji bo dolgčas je ni potrebno priti iskat, naj se vključi v družbo.

Mi je pa malo smešno to..., otrok naj bo samostojen, samo svojim letom primerno, kaj bo že pri 6 letal okol...pa še silite jih samo da boste čutile da je samostojen..potem pa ko resno zapušča gnezdo pa jok pa teme,....naš odhaja, noče več z nami...user posted image ja treba se odločit kaj želimo...





(odgovor članu SSARA)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
21.5.2009 13:18:14   
Lenny
Tudi nas v kratkem čaka šola v naravi za 3 dni. Pri znancih jih je šla baje večina prvi večer domov. Upam, da pri nas tega ne bo. Bila pa je precej vroča in zanimiva debata na roditeljskem sestanku na to temo. In roko na srce -  ne bi bila rada v vlogi obeh učiteljic! Nepotrebnega kompliciranja je bilo čisto preveč. Idej o prisotnosti mobilcev tudi, pa o pozdravljanju zvečer po telefonu, pa o tem, kje bo kateri spal, ....... še iz pakiranja oblačil za kratke tri dni se je razvila cela študija.
Naš dečko ima s tabori dobre izkušnje. Vse nas je šokiral, ko je želel še pred dopolnjenim 5. letom na tabor. In je šel in se lepo imel! Čeprav sem prvi večer bolj gledala mobilnik, če me bodo poklicali, kot televizijo user posted image  Tako bo letos šel že tretjič in užival. Za mlajšega nisem tako prepričana. Bomo videli. Sem pa za vzpodbudo otroku, naj se odloči in preizkusi  nekaj novega. Na silo tako ali tako večina stvari v življenju ne gre.
Me prav zanima, kako bo in koliko jih bo pri nas zdržalo.

_____________________________

Oči: "Sine, kaj delaš?"
Sin: "Nič oči. Pa to počasi!"

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
22.5.2009 18:24:53   
Gina
Sama hodim z otroci že dolga leta na letovanja in tabore, pa še nikdar nismo nikogar od tam domov poslali, oz. enkrat smo eno punčko, ki je fejst zbolela. Tega se po moje ni za bat, če kot učitelj tako funkcioniraš,d a je otroku jasno, da ni šel z nami zato, da bo šel domov. Kdor ni hotel iti, je vedno že prej doma ostal, pri nas je to poprečno en otrok na razred.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
15.6.2009 23:21:34   
SSARA
...za nami je uspešna šola v naravi in tudi z udeležbo našega malčka! ..žal ali pa tudi ne bodo spet porekli nekateri obiskovalci foruma! Glede na naše prijeme v vzgoji se bomo še naprej držali vsaj v nekaterih ozirih svojih stališč. Pa čeprav smo lahko prebrali poste "kako 6 letnik nima kaj odločati"...naša izkušnja je taka, da se je naš otrok odločil povsem sam le da je malo dlje trajalo, da se je odločil da grez vrstniki . Pomagali pa smo mu s pogovori o tem kako bo v šoli v naravi, kaj vse se bo tam dogajalo in ko je prišla nazaj je bila vsa presrečna in porekla je tudi da se ji nisva nič zlagala.
Saj se strinjam da otroku ne smemo preveč pustiti da se bo odločal a o prvem odhodu v šolo v naravi pa kot kaže obstaja tudi ta pot, da se lahko odloči tudi sam in to ne pomeni potem da otrok odloča o tem kam bo šel, s kom bo šel, ali bo šel na športni dan ali ne o tem nismo nikoli razglabljali to je del programa in pika!
Tako, da je za nami nova pozitivna izkušnja in predvsem velik korak ne nas ampak našega malčka, da je uspel "preživeti" tudi dve noči brez objema staršev in sigurno dobil veliko dozo pozitivnega na poti odraščanja!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
15.6.2009 23:52:47   
rija
kul.

torej bi moj način vžgal.....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu SSARA)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: SILITI OTROKA V ŠOLO V NARAVI ALI NE?
14.10.2009 20:41:56   
Mia007
Na kratko ti bom odgovorila. NE sili otroka v šolo v naravi, če tega ne želi. Z nobenimi podkupovanji in prepričevanji mu tega ne vsiljuj. Če ne želi, pusti otroka doma. LP

(odgovor članu Nalina)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?