|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pištole..streljanje..
16.5.2009 8:54:32   
Bonnie_RR
Pri nas ni nikoli nobenih risank na to temo, vrtijo se Bacek Jon, Nodi, Fifi, A je to, kravica Katka, pujsa Pepa, gasilec Samo in podobne.
Pa je zadnjič videl eno plastično ninja želvo v trgovini in smo cel dan poslušali, kako bi on to imel, pa da bo za naslednje maškare ninja želva, pa praker si je v majico zadaj tlačil namesto meča pa take fore. user posted image Pa sva se malo menila o teh ninja želvah, pa kje jih je videl, pa zakaj so mu všeč, pa kaj te želve sploh počnejo... V bistvu kej veliko "pojma o njih" ni imel (samo da so to želve in imajo mečuser posted image ), so mu zgolj pojave fajn, kolikor sem ugotovila.
Isto je bilo, ko je nekaj časa nazaj prišel domov iz vrtca z idejo, da bi on ful rad imel copate spiderman, ker jih ima en njegov prijatelj in so mu ful všeč. Pa spodnjo majčko HelloKitty bi tud imel... user posted image

Je pa en dan delavec, drug dan gasilec, tretji dan policaj, četrti dan poštar, peti dan vitez... Domišlija mu dela 100/uro!user posted image
Npr. včeraj je bil ribič - na sprehodu je vzel iz trave eno palčko, ko je prišel domov je pa kresničko gor dal in čevlje lovil... user posted image

Dokler ni pretiravanja v kakršnokoli smer, se js ne obremenjujem s takimi stvarmi, ker vem, da je vsak dan aktualno kaj drugega in raje opazujem, kako razvija svojo domišlijo, obenem pa se tudi uči. Meni se zdi razvijanje domišlije, ko npr. iz otroških desk in vijakov naredi ogromno pištolo in mi jo prinese pokazat. Da bi mu takrat rekla, da je to nekaj grdega, bi ga čist sesula...user posted image Res pa je, da jih drugače (tistih kupljenih) nima, si jih pa sam "naredi".

Če bi pa recimo z eno stvarjo, v tem primeru s pištolami in podobnim, res nonstop okrog skakal in mu ne bi bilo nič drugega zanimivo, bi se pa poskušala z njim o tem pogovoriti (s 3-letnikom se js lahko že čist normalno pogovarjam, le nekatere stvari mu moram pač bolj enostavno razložit) in mu poskušala prikazat še druge - bolj zabavne - oblike igre in zabave.

Recimo, spet primer: enkrat si je iz lego kock sestavil peč in noter metal ljudi. Normalno sva najprej čist zaprepadeno gledala kaj počne, potem sva šla pa do njega in ga vprašala, kaj dela. Pa je rekel, da ludeke kuri. WTF?!user posted image Zakaj? Ja, tak ko drva ne (to mu je blo čist normalno), je odgovoril. Normalno sva mu razložila, da se to ne počne, da je ogenj ful nevaren in da se tako opečemo ipd., in da naj rajši na kaminu (dejansko si je naredil kamin kot jih je pozimi povsod videval) kakšno fajno pizzo speče. Seveda, nama je eno uro pridno pizze prinašal, ljudi pa od takrat ni več kuril... user posted image








_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: pištole..streljanje..
16.5.2009 15:40:32   
ronja
Drugače je nenasilen, prijazen fantek. Se ne tepe, uboga.

To je važno! Fantki imajo radi nasilne igrice, pač taki so, to je ostanek davnega nagona za boj za teritorij, lova... In to morajo izživet - očitno, nekateri bolj , drugi manj.

Moj lubi se je z bratom mlatil 100/h (sta precej skup po letih  - malo več kot 2 leti razlike je med njima), hodila sta na judo, pa vseeno ni dosti pomagalo in tudi sta se non stop streljala. Pa je eno najbolj nenasilnih bitij, kar jih poznam (njegov brat tudi).
Moj bratranec je celo mladost gradil strašne makete z vojački, tanki, oklepniki (ne vem, a je to isto?user posted image user posted image ), milijon različnega orožja, čisto verne imitacije pravih... Pa ni še nikomur nič naredil (vsaj ne da bi vedela). Ampak tega je veliko, v bistvu so se vsi moji bratranci veliko igrali te igre, pa so vsi čisto normalni (pa imam precej bratrancevuser posted image ).
(jaz mam sicer punčki, pa še ti sta tako mali, da pištole še niso v igri, tak da praktičnih izkušenj nimam)

Tak da se ne sekiraj preveč, pač fant mora to nekje izživet. Prav je, da mu poveš, da ne odobravate nasilja, prav je, da ga učita, da se v ljudi, ki se ne igrajo z njim te igre, ne meri, ampak to je pa po moje dovolj, kar se tebe tiče. Ostalo je pač njegova domišljija in hvalbogu, da jo ima in da jo uporabja. Ne ga kaznovat za tako vedenje, ker s tem daš nasilju velik pomen, pa njegovo domišljijo boš po moje še bolj razplamtela. Kaznuj ga, če komu res kaj naredi, ampak s tem praviš, da ni problemov.

Po moje mu tudi lahko kupiš kako vodno pištolco, sploh če ni podobna pravemu orožju, ampak je karikirana ali pa v obliki krokodilčka, recimo. Najina mala jo ima in jo obožuje - bi bilo škoda, da se ne bi smela špricat in bi zamudila vso zabavo zato, ker se temu reče pištola... Saj nima nobene veze z nasiljem, dokler mi tega ne povežemo.

Dejstvo je, da otroci ne doživljajo tega na isti način. Zanje je vse igra in dokler nikomur v resnici nič hudega nočejo, naj se igrajo, saj preprečit tako ne moreš, tudi če bi hotela. Navsezadnje tudi ne želim, da bi moji punčki cele dneve samo gospodinjili in stregli svojim možem, ko odrasteta, pa jima ne bom preprečevala, da se to igratauser posted image . Hočem rečt, da za otroke biti ranjen nima veze s tem, da te nekaj res boli. To je v igri zabavno. Saj so se otroci to vedno igrali - tudi mi smo se kepali - in kaj je to drugega kot streljanje - pač s kosom snega... Ciljat premikajočo se tarčo je pač bolj zabavno kot ciljat mirujočo, ker je težje...

imitacij pravega orožja pa ne bi kupovala, ne svojim, ne za darilo.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: pištole..streljanje..
16.5.2009 15:47:30   
ronja
Kar se pa risank in tega tiče: meni so tudi všeč nenasilni liki, ampak dejstvo je, da akcija otroke potegne - sploh fantke... Imela sem par sošolcev, ki so ves čas sanjali o teh likih - en jih je risal, en se je igral s svojimi megamani med poukom... in to so bili najbolj fajn in najbolj tolerantni in nenasilni sošolci... So pač izživeli svoje v glavi, ni bilo treba tepst ljudi.
Tudi meni so razne vesoljske pištole čisto mimo, ampak njim pa to dogaja... In striperji, ki rišejo te zadeve, so navadno zelo simpatični prijazni in nenasilni... NI nujno, da tvoja domišljija terja realne žrtve... Jaz domišljije ne bi preveč omejevala, ker s tem samo dajemo poudarek tistemu (saj veste, če vam rečem, da ne smete mislit na modrega slona z roza pikicami... na kaj ste pomislili? In koliko je sicer možnosti, da bi na to pomislili?). Je pa fajn spodbujat nenasilne igre, da otroka začne zanimat tudi kaj drugega.

Imajo pa otroci veliko energije in nekje jo morajo pokurit - zato so razni boji z blazinami zelo zaželjeni, ker je v tem primeru "nasilje" kanalizirano tako, da se nikomur nič ne more zgodit. Ali pa metanje testa za pico, recimo. Take stvari, da pokurijo tiste dodatne atome...

Če pa ne bi kazal zanimanja za druge stvari in bi se samo to hotel it, bi pa tudi jaz postala pozorna. Kaznovala ga pa zato vseeno ne bi.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: pištole..streljanje..
16.5.2009 16:44:00   
tweed

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

In striperji, ki rišejo te zadeve...


user posted image Jaz sem si pa pod tem nazivom predstavljal nekoga drugega...

Povejte mi punce, a se stvarno še kateri izmed vaših otrok igrajo nemce in partizane ali so zdaj na sporedu američani in talibani?
Kako bo otrok ločil igračo in pravo stvar je odvisno samo in izključno od tistega, ki se mu bo potrudil to pojasniti. Tudi otrok, ki še nikoli ni videl pištole, lahko z njo ustreli, saj bo verjetno neznana stvar v njem zbudila zanimanje. In če ne bo vedel nič o njej, je potencialno še bolj nevaren od tistega, ki se igra s plastičnimi. Dokler se tvojim znancem ali tebi nič ne zgodi, je izredno enostavno pametovati o tem, kaj je boljše...


_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: pištole..streljanje..
18.5.2009 10:16:15   
pupika
Tole s pištolami je tudi pri nas kar težko. Malemu nikoli nismo kupili nobene pištole, tudi vodne ne. Potem smo bili enkrat pri svaku in je na rač. gledal kako streljajo v tarčo s pravo pištolo, pa ko sem jaz to vidla, sem malega takoj odnesla, svak pa ga je držal v naročju, in potem je rekel, saj ne streljajo v ljudi, kot da nič ni. Potem je bil njegov mali letos za maškare vopjak s pištolo pride k nam na laser in našemu se čist dogajalo, jaz full jezna, kaj hodijo s pištolami, ker je mali potem kar naprej samo streljal, potem je bil mir nekaj časa in potem so v vrtcu začeli streljat, no vsaj naš je tako rekel, da en strelja, in sedaj kadar se skregamo kar začenja streljat, seveda z rokami, ker pištole nima, če pa smo zunaj pa si vsako palco vzame za pištolo, upam, da bo tudi našega minilo to in se bo s tem končalo, pa vedno mu dopovedujem da pa to se ne dela, ker to boli, je pa zadnjič nekje videl po TV, ko je bil en film, ko je en nameril pištolo v enega, se je prav vstrašu, kaj bo naredil in se spraševal na glas, kaj bo naredil, če ga bo ustrelil, pa mu pravil da je lump, tak da sem mu tolko vcepla v glavo, da je to grdo, in se tega ne sme delat, pri nas pazimo, kaj je po TV, takoj prestavimo kanal, če je kaj nasilnega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: pištole..streljanje..
18.5.2009 13:09:21   
madela
Nisem vsega brala,bom pa povedala našo zgodbo.
Naš fantič je dobil eno pištolo za darilo,zraven pa še tarče in tudi tarče ljudi so bile zraven. Te tadruge tarče sem vzela vstran,za vse ostalo pa sem mu povedala,kaj si jaz mislim o tem.Pač,da je meni to fuj in da so to nevarne stvari,ampak naj se sam odloči,če se bo s tem igral.
To je bilo prvi dan,drugi dan,ko je prišel iz vrtca se je malo poigral,nato pa mi je rekel,da je to fuj in da tega ne bo imel in je novo pištolco vrgel v koš user posted image
Pa nisem nič pritiskala na njega,samo pokazala sem mu moj odpor do tega.
Star je pa 4,5 let.
Ne morem povedat,kako zelo sem bila ponosna naj in njegovo dejanje. Popolnoma novo igračko je vrgelv smeti in to z veseljem.

< Sporočilo je popravil madela -- 18.5.2009 13:12:30 >

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: pištole..streljanje..
18.5.2009 17:23:31   
scorpiogirl
jaz imam pa do teh pištol in podobnega sr.anja tud zelo strogo mnenje. dobro, vodna pištolica (tud ta mora bit čimmanj podobna pištolci ... ribica je kul user posted image ), ampak te, kao prave ... to me pa čist zmrazi user posted image ok, streljanje v tarčo (pa magari s kruhom), ni problema ... dokler se ne "strelja" proti ljudem, živalim ... tega pa NEMA!
Je prišel od mojega sine (takrat 5 let) enkrat k nam za vikend s pištolo (vedno prinese tudi kakšno, po možnosti precej novo, igračo s sabo) ... nisem delala panike (čeprav sem čist proti), vendar smo se takoj pomenili, kam se lahko strelja. prvič, ko je (pa četudi v afektu) ustrelil proti človeku, je šla pištola v ruzak. in resno ne dovolim kakšnih daril v obliki pištol.
mi tud te nasilne igrače iz risank pa filmov niso niti najmanj všeč ... pa še ne vem, kako se bomo s tem spopadli, ker zagotovo pride tudi do tega, da bo hotel imeti doma kaj od tega (npr. ninja želve al pa še kaj hujšega) ... zdej samo upam, da bo čimdalj trajalo tole stanje, ko še ne da čisto nič na take zadeve user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   [Brisano sporočilo]
8.6.2009 10:50:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu scorpiogirl)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: pištole..streljanje..
10.6.2009 15:43:28   
mojčika
Mi pa imamo triletnico, ki o puškah in orožju ve veliko, saj ima njen nono vojni muzej. Včasih tudi s kako palico kaže, v kakšnem položaju so vojaki, a vseeno menim, da ji bomo znali privzgojiti za te stvari realno podobo, saj bo rasla s tem, kar ji nono o teh stvareh veliko pripoveduje, ... ne skrivamo, tako je bilo in naučiti se moramo, ob tem da vidimo, da te stvari povzročajo gorje. Skrivanje tega ne bo prineslo nič dobrega.

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: pištole..streljanje..
22.6.2009 9:39:30   
Anonimen
Me sploh ne zanima nek pradavni boj za preživetje in podobna jetra. Pri nas pištoljerskega sranja nismo imeli, nimamo in ne bomo imeli nikoli. In zame je popolnoma ista stvar vodna pištola, plastična pištola ali pa paintball, vse je imitacija streljanja.

Mislim, vseh fantovskih/moških frustracij in nagonov pa res ne mislim servisirat. A bo šel potem tudi divje zveri z fertahom okrog ledij in kopjem v roki pobijat, če ima tak nagon iz pradavnine??

Tukaj se povsem in čisto strinjam z ullo.

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: pištole..streljanje..
24.6.2009 8:45:48   
mamamajča
Jaz imam samo eno vprašanje-
A ve, ko ste ble majhne in ste se s prijateljčki igrale, se niste nikoli, ampak res nikoli streljale?
In če ste se- so vas starši zato kaznovali?


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: pištole..streljanje..
24.6.2009 8:47:12   
ljupka
Strinjam se z vsemi ,tudi sama ne marava z možem plastičnega orožja pri hiši,čeprav sem mnenja ,da zaradi tega ne bodo kriminalci.Zanimivo mi je ,da se nobeden ne spomne,da se nasilje rodi iz nasilja.Otroci so brutalno nasilni,(tepejo živali,napadejo brezdomca,celo učitelja)zato ker so to videli doma ,oče tepe mamo,ona to dovol.Ali še slapši scenari,je bil sam večkrat pretepen,pa misli da je to normalno.Retki so ki se iz tega izvlečejo brez večjih posledic.Tega je žal veliko ,da si sploh ne morete mislit,koliko je nasilja v družinah,in se ga da odlično prikrit,če se pa otroku vtrga in nardi nekaj narobe,je pa tko vedno otrok kriv.Vedno obstaja en vzrok,za kakršnokoli dejanje in niso to samo plastične pištolce.Pomanjkanje ljubezni,topline,in varnosti v družinah.Vedno le dirka s časom za kariero,vse mora biti tip top,in ni časa za otroka,kupit mu drage igrače ,naj se sam zamot.Kakor so predhodnice rekle.Kupit vodne pištole in se skupinsko z vodo špricat,da bo otrok vesel se smejal in se imel lepo ni noben greh.Otrok ki bo srečen ob svojih starših,in bo rastel brez traum in nasilja,ga tudi sam ne bo izvajal,četudi bo imel pištolco v otroštvu!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: pištole..streljanje..
29.6.2009 8:49:33   
Anonimen
A ve, ko ste ble majhne in ste se s prijateljčki igrale, se niste nikoli, ampak res nikoli streljale?
In če ste se- so vas starši zato kaznovali?


ah daj no, kaj pa spet klamfariš bedarijeuser posted image a kdo o kaznovanju govori kle? a je kdo omanil, da je treba otroka kaznovat, če se s puško igra? đizs user posted image če ne znaš brat, oz. če ne zmoreš dojet prebranega, se pač ne oglašaj in ne piši bedarij.

(odgovor članu mamamajča)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: pištole..streljanje..
29.6.2009 9:32:49   
ttamariskaa
Ma ne tako gledat na vsako stvar ki jo otrok počne. Otroci skozi najrazličneejše igre in igrače spodbujajo svojo domišljijo. Če ima otrok pištolo, bo z njo zdaj streljal in če mu znate lepo razložit pomen streljanja bo tudi vedel, da pištola kot igrača je v redu drugače pa ne! Saj če ima pištolo zdaj to ne pomeni, da bo nasilen ko bo zrasel. V vrtcu se fantki tudi igrajo z barbikami in dojenčki, pa to še ne pomeni, da se bodo v partnerskih odnosih nagnili na drugo stran. Pa zagotovo vas otroci kdaj počešejo ( vsaj pri nas v vrtcu imajo pravi kozmetični kotiček ) in to ne pomeni da bodo frizerji.
Če pa pogledate vse skupaj z drugega kota, da otroku predstavite nevarnost pištole, se bodo ko bodo večji znali umakniti in pravilno reagirati, če bodo kje videli odraslega s pištolo za pasom ali v roki. Glede na novice iz sveta je streljanja vedno več in meni se zdi prav, da otrokom že od malega razložimo kakšno nevarnost predstavljajo pištole. samo to jim ne boste razlagali samo ob besedi ampak morajo tudi vedeti kako pištola izgleda 8 seveda igrača, ne da boste zdaj domov vlaičili kalibre od tone!!!! ).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: pištole..streljanje..
29.6.2009 9:39:15   
Anonimen
samo to jim ne boste razlagali samo ob besedi ampak morajo tudi vedeti kako pištola izgleda


aha, naj zdaj ustrelim nekoga, da bo otrok razumel težo dejanja? in lepo prosim ne primerjat barbik s pištolami in streljanja s friziranjemuser posted image a res ne vidiš in ne razumeš razlikeuser posted image

so stvari k so za otroke, pa so take k niso. a pol jim daste tud recimo prazne ( al pa če čete - plastične) vinske steklenice, da se igrajo da kao pijejo? sej ne zares? pa kaka napihljiva ančka bi pol tud bla čist primerna igrača, sej je plastična in otroc bi se samo igral z njo, nebi zares?

user posted image

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 29.6.2009 9:40:36 >

(odgovor članu ttamariskaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: pištole..streljanje..
29.6.2009 10:33:10   
frutka_
Torej drži dvoje...če se deček v igri rad igra streljanje bo odrasel v nasilneža. Če se deklica v igri rada igra s pupami bo odrasla v dobro mamo.....my assssss!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: pištole..streljanje..
29.6.2009 10:37:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: frutka RR

Torej drži dvoje...če se deček v igri rad igra streljanje bo odrasel v nasilneža. Če se deklica v igri rada igra s pupami bo odrasla v dobro mamo.....my assssss!!!!!


aja? user posted image
jaz sem se celo otroštvo igrala s pištolami. barbiki sem pa po 14 dneh postrigla lase. user posted image  vem, ja, grozna sem. user posted image

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: pištole..streljanje..
29.6.2009 10:37:45   
Anonimen
kdo je pa rekuuser posted image pa kaj je to en fenomen na rr, da folk ne zna brat, oz. da se mu prebrano v glavi pretvori v nekaj čisto drugegauser posted image

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: pištole..streljanje..
29.6.2009 13:14:58   
Anonimen
Ma ste zadrte. Nihče ni rekel, da bodo otroci odrasli v nasilneže. Ampak mene čudi, kako da se VAM zdi sprejemljivo in verjetno celo cortkano, ihhhhhhh, uiiiiiiii, ko svoje otroke gledate z orožjem v rokah. Saj morajo probat, ne? Kaj vse bi otroci radi sprobali, ampak pri nekaterih stvareh se pri meni pač konča.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   [Brisano sporočilo]
30.6.2009 13:25:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
   [Brisano sporočilo]
30.6.2009 13:30:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: pištole..streljanje..
30.6.2009 16:07:38   
Anonimen
 


user posted image




user posted image res lepi prizori

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 30.6.2009 16:08:00 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: pištole..streljanje..
30.6.2009 22:08:56   
Pia73

Ne, da se mi vsega brati,...

Skratka, ne vidim razloga zakaj bi sina kaznovala. Doma ima dva fanta in nikoli jima nisem prepovedovala pištol. Ko je bil prvi še mali sem nekako mislila, da to pa jaz ne bom dovolila in preden sem to uspela udejanit sem bila priča prizoru, ko je fant, ki so mu doma striktno prepovedovali pištole izrabil vsak košček lesa, rastline ipd., da se je igral s kao prirejeno pištolo,... Takrat sem se odločila, da pištol sicer ne bom kupovala, tako striktno pa ne bom proti.

Doma jih imamo par in so vedno na razpolago. Fanta: skoraj 4 in skoraj 9 let vesta kako in kaj in ne vidim problema, če se kdaj z njima igrata. Da ne govorim o tem ,da gledata vse "nasilne" risanke, ki jih želita. Želve ninje sem jima celo sama kupila,... In vam povem ,da so mnogo manj strašne kot pravljica o Rdeči kapici, Volku in sedmih kozličkih ipd. Kdor pozna moje otrroke ve, da sta vse prej kot nasilna,... tako ,da drage moje, po mojem mnenju je tole prepovedovanje lari-fari. Pač vaš način vzgoje, ki jo spoštujem a imam o njej svoje mnenje kot verjetno vi o moji,...... tudi sama nisem nasilna pa sem najbolj uživala v igri: indijanci in kavbojci,......

Vsak po svoje pesmi poje,....


_____________________________

Ja, ja,...

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: pištole..streljanje..
1.7.2009 8:04:45   
Anonimen
ne vidim razloga zakaj bi sina kaznovala.


pa kdo o kaznovanju govoriuser posted image

pa eh, sej brezveze, itak se vam ne da dopovedat oz. enostavno ne dojamete ( al ga pa nočte, ker se pač vaši s tem igrajo) bistva...tud dobr...

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: pištole..streljanje..
1.7.2009 8:35:51   
mamamajča
ulla80, malo se pa prenagliš, ko pišeš. Vsaj mene si citirala, ko sem spraševala, koliko se nas je nekoč igralo take stvari in kdo je bil za to kaznovan.
ja, tinkatonka je jasno lepo v prvem postu vprašala, ali naj otroka zato kaznuje.
In mislim, da smo ji čisto lepo odgovorile, da ne.

Ne vidim, kje je problem oz. česa po tvoje ne razumemouser posted image

In samo še vprašanje- a vodne pištolce so zabavne? Pri nas so in se tudi presmejimo. A s tem spodbujamo nasilje ali kakorkoli pač ste nekatere to zapisaleuser posted image

< Sporočilo je popravil mamamajča -- 1.7.2009 8:37:01 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?