|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mislim, da se razhajava
16.5.2009 22:24:08   
vandame
IZVIRNO SPOROČILO: diamantina

Dan"

Hvala za vsa menenja, sem jih brala sproti, koliko se je ob girivem in budnem dojenčku dalo, pisat pa tudi zdaj hitim, ker mali aja, ampak vem,d a bo vsak čas alarm.

Za zdaj sem še tukaj, ker odločitev kar itit in pustiti vse, ne gre iz danes na jutri, vsaj pri meni ne, ker bi morala precej dobro premisliti, kam sploh in ker sem študentka in brez lastnih dohodkov (ok, štipendija, otroški in starševski), je težko itit kar nekam v najem ...

so ti punce gor napisale kam se lahko obrneš, na katere ustanove za prvo silo. Če si pa še študentka bi se pa dalo tudi vrjetno dobit  študentsko sobo za starše sej obstajajo.


Res je zakomplicirano in bolj ko premišljujem, kaj je šlo narobe in kdaj, ker vem, da v zvezi ni vedno samo en krivec, sta vedno dva, bolj mi prihajajo na misli dogodki, kjer je mogoče, da sem celo sama marsikdaj pripomogla k taki situaciji ... ne vem, hudo je, to sploh niso lahke določitve in spokat kufre je res radikalna, ampak tudi zadnja odločitev glede zveze. Vem, da boste zdaj nekatere rekle, da sem neumna, ker še naprej nekaj poskušam, ampak vem, da imam toliko moči spremeniti malo sebe, pa vsaj poskusim lahko spremeniti njega,

Spremeniš lahko sam sebe, njega ne boš, ker noben ne more drugega spremenit razen če se drugi strinja pa se sam spremeni. Prosim glede tega si ne delaj utvar, ker ga ne boš spremenila, lahko da bo sam še slabše zate in za tvojega sinčka.


Ampak vidva oba si zaslužita lepše živlenje, bolj mirno, srečno. Pa sinčku bo vrjetno bolje oz. sigurno bo bolje sam s tabo kot  "očetom", kot opisuješ to ni zame oče, to je sam darovalec sperme.


kar do sedaj, po pravici, nisem počela in sem ga pustila da živi po svoje. NIkoli mu nisem česa rekla, ga za kaj prosila ...

Jz mojega tud nisem nikol prosila da mi kaj pomaga, ko se je rodila prva hčerka je bil 14 dni doma je izkoristil očetovski dopust in mi je sam od sebe vse dal prat pospravil po hiši, drva napravil, postregel obiskom, tamalo sam od sebe rekel da jo bo previl, da bo znjo.
pol sm bla v drugo user posted image med hčerko in sinom je 16 mes razlike, sm mela rizično mi je ni pustil dvigovat mi je pomagal ko se je rodil sin je tud bil 14 dni doma in je skrbel za hčerko vse sam skor pa tud zej jo on pripravi za spat večerjo, umit, pižama itd. sam. niti enkrat mu nisem rekla da zej more pa on to vse narest se je sam odlčočil da mi bo pomagal in ga glede tega ful cenim in spoštujem.

tko bi moral tudi tvoj ne da ga prosiš, sploh pa pri 38 vročine al kolk si že napisala. sm bla bolana sm hotla kej narest me je poslov v pojstlo pa reku da bo že on.

mislim, da ni imel občutka da sploh živim z njim, ker je bilo vse, tako kot prej, tudi v taščino delo se nisem vtikala, zato se tudi ona ni vame, zdaj ko pa imam svojo družino in bi rada imela pač drugače - družinsko in intimno, pa sem očitno tudi njim pokazala drug obraz na katerega nobenen ni bil nihče pripravljen. Od tod tudi moje vprašanje, če si katera mogoče misli, ali pa ima izkušnjo, da sama tudi ni vedno najbolj prav ravnala in bi mi rekla, ja, nisi .

Ne zagovarjam svoje tašče, ker si tega ne zasluži, pa tudi mojega ne, ne zagovarjam pa tudi sebe, ker nisem popolna.  

Ti zadnji dnevi so res peklenski in želim najti pravi odgovor ...

Nič, mali joka, mora it ...


In to si tud ti zaslužiš v bistvu vse si zaslužjo da jim možje pomagajo in mi njim.

A
mpak  on te ne spoštuje te vrjetno nima rad v bistvu te nima drugače bi se do tebe drugače obnašal in bi ti sam od sebe pomagal.

Upam da boš zbrala moč in odšla od njega če ne zaradi sebe pa zavoljo tvojega sineka, da bo imel lepše življenje.

A veš ne rabiš bit poln denarja da si srečen lahko maš malo (tolk da skoz mesec prideš) pa si srečnejši kot tisti ki se valjajo v njem.

In če greš v varno hišo al kaj podobnega za prvo silo se boš že prebila skozi, sam pojdi stran od njega.

Če bi mela kaj prostora bi ti rekla da prid k nam ampak nimam na žalost.

Zber pogum in pojdi stran od tirana oz. maminega sinka in zaživi s sinom  vajino lepše življenje.


se oproščam če ni kaj napisano razumljivo.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: mislim, da se razhajava
17.5.2009 13:46:45   
ronja
diamantina, jasno, da ti je težko se kar odločit in it. Včasih rabimo ljudje čas, da se navadijo na to misel, včasih rabimo samo klik v glavi in vemo, kaj je prava pot. Noben razhod ni lahek, sploh ne, če je v igri še otrok. Sama sicer slutiš, da odnos nima prihodnosti, sicer ne bi dala takega naslova in po tvojem opisu situacije, se praktično vsi strinjamo s tabo. Čutiš, ampak nisi pa še racionalno sprejela. Dobro, pusti si čas, če ga rabiš - ampak si ga omeji! Ne samo čakat na Godoja!

Lahko mu daš še eno priložnost, ampak ne še 10ih! Obljubi sebi in sinčku, da če se v 1 ali 2 mesecih stanje drastično ne spremeni (na boljše, seveda), potem definitivno spokaš - in napiši si obljubo nekam, v dnevnik, če ga pišeš, v beležko, kjer imaš napisane mere sinčka,... skratka nekam, kjer ti nekaj pomeni! In zraven si pripni sprintan list varnih hiš ipd., kar so ti punce tu nalimale. Da boš vedela, kam lahko greš. Napiši si še želje, oz. kaj bi zate bila drastična sprememba na boljše (recimo: da bi dragi postavil vajino gospodinjstvo, da bi se ukvarjal z otrokom vsaj 2 uri na dan, da bi prepovedal mami in teti vstop v vajine prostore...) Če se to potem res zgodi, super, bomo vsi veseli zate. Če se ne, uporabiš list z naslovi.  Ker ni res, da si kar zapikana tam, zato ker sta se pač odločila za otroka! NObena od nas ni priklenjena, vse imamo možnost, res pa, da je nekaterim lažje, drugim težje. Ampak možnost obstaja!
Študentke samohranilke dobijo sobo oz. apartma v študentskem domu, ker imajo prednost pred vsemi ostalimi - in soba je sofinancirana! Vsaj pozanimaj se v tvojem kraju študija, razloži situacijo in vprašaj za možnosti... predno si rečeš, da nimaš kam. Da boš vedela, da kakšne imaš v resnici možnosti.

Premlada si, da bi kar obupala in se vdala v usodo! Kar se tiče spreminjanja, je res, da se lahko on spremeni, ampak samo, če se bo sam zares hotel. To, da ga boš ti spremenila je past v katero se pogosto ujamejo dekleta z raznoraznimi nezrelimi fanti (pa ga bo odvadila alkohola, pa mamil, pa ga bo spremenila, da je ne bo več mlatil, pa da bo postal dober očka...) Ti mu sicer lahko rečeš, kaj si želiš, vendar če ne bo sam motriviran za to, da to naredi, ne bo nič. Glede na to, da je rekel, da lahko kar greš, če ti kaj ni prav, ne izgleda najbolj optimistično... Upam, da se motim, ampak za vsak slučaj si naredi plan B, ok? Pa verjemi, da si močnejša, kot misliš, da si!

Torej:
1.) napiši si vse: rok, do kdaj boš poizkušala, žeje, kaj se mora do takrat spremenit, da ostaneš, list z naslovi varnih hiš,...
2.) pojdi v svojem kraju študija vprašat za študentsko sobico, pa povej,d a si mama samohranilka brez prihodkov
3.) povej dragemu, da tako ne bo šlo naprej in da če se nekaj ne misli drastično spremenit, vidva z malim gresta od hiše
4.) nehaj se bat vseh okoli sebe: njega, da te bo zapustil, eč ne boš pridna punčka, njegove mame in tete, da ti bosta živeljnje spremenili v pekel, če se boš drznila muksnit, svojih staršev, da bojo rekli: "saj smo ti rekli", sosedov in sošolcev, da bodo opravljali, rrjevk, da bomo jezne, ker še nisi šla... Nima veze, ti ljudje ne živijo tvojega življenja in ne nosijo posledic tvojih odločitev. nikoli ne bodo vsi zadovoljni, pa če si še tako pridna in perfektna. Zato živi po svoje in se ne oziraj preveč na to, kaj bodo drugi rekli.
5.) vso srečo! Ti želim, da bi tvojemu dragemu kliknilo v glavi in bi se čudežno spremenil. Če se to ne zgodi, ti želim, da to čimprej ugotoviš in se spremeniš ti in zaživiš novo, srečno živeljnje in daš svojemu sinčku največ, kar lahko: srečno otroštvo.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: mislim, da se razhajava
17.5.2009 20:02:27   
diamantina
Čer!

Ronja, dober odgovor in od ostalih seveda tudi.

Hja, res ne gre kar tako - spokat kufre in iti, to je najlažje, najhitrjše in dokončno. Za varne hiše sem si že zadnjič, ko je bilo objavljeno, skopirala, tako da imam, za ŠD pa raje ne bi ... sem bila 4 leta v njem, komaj čakala, da sem lahko šla in zdaj me sploh ne vleče več nazaj. Je pa problem, ker imam vse zdravnike, vse vse vse organizirano v mojem kraju, študij pa v LJ, to je 120km proč, sicer pa mi ne manjka več veliko do dipl. (imam načreč samo še to) in pol bi dom izgubila, da bi si pa zdaj za par mescev vse prestavljala v drugi kraj, grem pa res raje domov k staršem, pa naj rečejo, kaj hočejo. Edini problem je, ker so od tod, kjer sem zdaj, oddaljeni samo 100m, tako da bi si z mojim bila še kako blizu. user posted image  

Je pa dobra ideja tale z rokom in bom za začetek kar tole naredila, pa bomo videli, tačas pa imam čas pregovorit moje starše in jim vsaj pojasnit, za kaj se gre in da sem res v neugodnih razmerah.

Zdaj sem se od zadnjega kreganja že malo ohladila in je boljše, tudi razmišljat je lažje.

To, da ga ne morem spremenit je res, lahko se samo sam, če se želi in poskušala bom doseči željo po tem, izgubit več kot sem, ne morem, zdaj tako vem, kaj je lahko in kaj je že.

Da še samo povem, zakaj sem z njim in zakaj sva zavesto delala na otroku (ker vem, da se marsikatera sprašuje, kaj sem sploh videla na njem in kaj še vidim na njem): na svojem delovnem področju je uspešen, stranke se z njim dobro razumejo, v službenem okolju se zna postaviti zase in si ne dovoli manipuliranja tudi ne korupcije, svoje delo opravlja s predanostjo, natančnostjo, tudi sicer je razgledan in z njim ni težko načeti akterekoli teme, zelo dobro se zaveda, da je za denar treba delat, da če hočeš kaj imet, ne moreš hodit za vsako stvar v trgovino, zato mu ni težava urejat vrta, samemu urejat okolico in notranjost hiše (moram rečt, da še nikdar nismo klicali malarjev, tudi zidarjev (npr. pri izdelavi zunanjih stopnic, robnikov, tlakovcev ...), marsikaj zna sam popravit, tako da ne kličemo vedno vodovodarjev ipd., ne pije, ne kadi, ne hodi v gostilne, ne žurira s kolegi, jih ima sicer kar nekaj, ampak se raje z njimi dobi pri njih doma ali pa pri nas doma, je razsoden (vsaj kar se tiče financ, nakupov ...). 
Kar pa se družine tiče, pa žal nima nobenega pojma ... mogoče tudi zato, ker sem mu jaz prvo in zadnje dekle. Do očetove smrti je bil zelo navezan nanj, na mamo niti ne, po smrti in mamini bolezni (rak) in veliki kregariji med mamo, njegovim bratom in njegovo ženo pa je postal nenavadno zaščitniški do nje in to še kar traja in traja.
Sem mu že neštetokrat predlagala da bi šla k terapevtu, pa zanj niti slišati noče, ker misli, da s takim odnosom ni nič narobe.

Zato pa odlašam s selitvijo - verjemite, če bi me tepel, se opijal bi takoj šla, tako pa ga po eni strani zelo ljubim, po drugi strani pa bi ga včasih narjave vrgla skozi okno in z njim še obe sostanovalki ...    

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: mislim, da se razhajava
17.5.2009 20:15:22   
Anonimen
ne preostane ti drugega, kot da preštudiraš pluse in minuse in se potem odločaš naprej.

postavi se v kožo njega in se vprašaj, s kakšnim reagiranjem bi sama postopala, ko bi ti nekdo predlagal brez predhodnjega oreng pogovora/pogovorov, terapevta. obrambni mehanizem in reakcije so skorajda pričakovane.

če že misliš vztrajati, se temeljito pogovori z njim. vprašaj ga, kaj pričakuje v zvezi s teboj, kako vidi to familijo s teboj in malim itd.. morda ti bo tu še dodatno jasno. če ti bo še enkrat povedal, da je njemu tako kot je čist fajn, resnično ne pričakuj premikov z njegove strani. in ti drugega kot vzemi ali pusti ne preostane.

(odgovor članu diamantina)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: mislim, da se razhajava
17.5.2009 21:25:55   
vandame
IZVIRNO SPOROČILO: Melodie

ne preostane ti drugega, kot da preštudiraš pluse in minuse in se potem odločaš naprej.

postavi se v kožo njega in se vprašaj, s kakšnim reagiranjem bi sama postopala, ko bi ti nekdo predlagal brez predhodnjega oreng pogovora/pogovorov, terapevta. obrambni mehanizem in reakcije so skorajda pričakovane.

če že misliš vztrajati, se temeljito pogovori z njim. vprašaj ga, kaj pričakuje v zvezi s teboj, kako vidi to familijo s teboj in malim itd.. morda ti bo tu še dodatno jasno. če ti bo še enkrat povedal, da je njemu tako kot je čist fajn, resnično ne pričakuj premikov z njegove strani. in ti drugega kot vzemi ali pusti ne preostane.


se strinjam  in upam da boš rešila to tvojo situacijo. Drugače ko si napisala da je deloven itd. sej je moj isti ko pride s službe pojužna in gre takoj naprej delat okoli hiše. Marsikaj v hiši je sam napravil, naredil. Ampak si poleg tega vedno vzame čas za svojedva sončka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: mislim, da se razhajava
17.5.2009 21:31:50   
vandame
res je da ne vem kako bi reagirala ko bi bla na tvojem mestu, zej smo lahk pametne kle gor ko ne vemo oz. ko nismo v tej situaciji, ampak se strinjam predvsem z Ronjo ona zna zmer ful dobr pa lepo napisat.

Pa srečno pri tvoji odločitvi pa da bo tvoj spoznal da sta vidva s sinčkom njegova družina in najpomembnejša zanj.

(odgovor članu vandame)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: mislim, da se razhajava
17.5.2009 23:22:49   
Anonimen
Da še samo povem, zakaj sem z njim in zakaj sva zavesto delala na otroku (ker vem, da se marsikatera sprašuje, kaj sem sploh videla na njem in kaj še vidim na njem): na svojem delovnem področju je uspešen, stranke se z njim dobro razumejo, v službenem okolju se zna postaviti zase in si ne dovoli manipuliranja tudi ne korupcije, svoje delo opravlja s predanostjo, natančnostjo, tudi sicer je razgledan in z njim ni težko načeti akterekoli teme, zelo dobro se zaveda, da je za denar treba delat, da če hočeš kaj imet, ne moreš hodit za vsako stvar v trgovino, zato mu ni težava urejat vrta, samemu urejat okolico in notranjost hiše (moram rečt, da še nikdar nismo klicali malarjev, tudi zidarjev (npr. pri izdelavi zunanjih stopnic, robnikov, tlakovcev ...), marsikaj zna sam popravit, tako da ne kličemo vedno vodovodarjev ipd., ne pije, ne kadi, ne hodi v gostilne, ne žurira s kolegi, jih ima sicer kar nekaj, ampak se raje z njimi dobi pri njih doma ali pa pri nas doma, je razsoden (vsaj kar se tiče financ, nakupov ...). 
Kar pa se družine tiče, pa žal nima nobenega pojma ... mogoče tudi zato, ker sem mu jaz prvo in zadnje dekle. Do očetove smrti je bil zelo navezan nanj, na mamo niti ne, po smrti in mamini bolezni (rak) in veliki kregariji med mamo, njegovim bratom in njegovo ženo pa je postal nenavadno zaščitniški do nje in to še kar traja in traja.
Sem mu že neštetokrat predlagala da bi šla k terapevtu, pa zanj niti slišati noče, ker misli, da s takim odnosom ni nič narobe.


Ce ga imas rada, imas veliko dobrih razlogov za to, da vztrajas.

Otrok je sprememba za vsakega, tako za mamo in oceta, kot za njiju kot par.
Mogoce je bilo za njega teh sprememb prevec naenkrat in jih ni uspel vseh predelati in ziveti naprej. Imam obcutek, da dolocene osebne minuse kompenzira s tem, da veliko in temeljito dela; to zna biti obrambni nacin pri veliko moskih. V tem ni nic slabega samo po sebi, je pa slabo v tej meri, da te razna dela prevzamejo toliko, da je za partnerja in druzino ob tem vsem manj prostora in da je logicno, da se veliko dela ter to scasoma postane prva in druga prioriteta.

Toliko kot ti potrebujes njegove pomoci in podpore v tem okolju, toliko po moje tudi on potrebuje tvojega razumevanja, vendar tega ne pokaze, saj naj bi bil zdaj on kot moski glava druzine.

(odgovor članu diamantina)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: mislim, da se razhajava
18.5.2009 9:24:05   
komarka
Js bom pa mal zasmetila z zgraženjem...

Ampak res ne vem zakaj so tipi tok spoštovanja vredni, če samod delajo in v zivljenju ne nardeijo nič drugega kot svoj biznis.
SORI, to je egoizem!

Pa tak si naj otroke kupi v trgovini!

Dugo zgrazanje pa nas ženskami, ki bomo vse nardile da se tipu ne bo treba kej potrudit... pa pismu, a on ma zlata j..ca, j sme pa dr.k v kocki al kaj?

Jaooo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: mislim, da se razhajava
18.5.2009 9:47:56   
summer410
jz sem prebrala vse tole, posebej skrbno še tvoje poste diamantna.....

moram reči najprej, da se mi po eni strani smiliš, saj si očitno več kot zaljubljena vanj....to pa pravim zato,ker vidim,da iščeš izgovore, da bi ostala z nekom, ki te tako ali tako noče v svojem življenju....ne tebe, ne vajinga sina....če bi meni moj reku, naj spakiram in grem, ne bi rabil ponovit tega, ker bi spakirala in odšla še isto minuto...pa tud če si študentka, pa tud če nimaš nekih dohodkov....dejstvo je, tudi da ko bo sin malo zrastel in bo videl, kako se mož obnaša do tebe, bo sam postal isti...to sem videla že v več kot enem primeru....
kar se pa tiče tega da je sposoben in zna pomalat.....jah punca draga....midva z mojim sva tud sama prepleskala celo stanovanje, moj je zmontiral vse luči in še bi lahlo naštevala.....ampak to kar nekdo dela ni merilo o tem kakšen človek je....in kako se obnaša do tebe....če te človek ne spoštuje nimaš kaj delat z njim in pika

žalostna sem, ker se mi smiliš, ker želim da spredvidiš, da nima smisla ostati tam...ker je škoda, če ne tebe, je škoda otroka....
želim ti vse vse vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: mislim, da se razhajava
18.5.2009 11:40:34   
ronja
Zato pa odlašam s selitvijo - verjemite, če bi me tepel, se opijal bi takoj šla, tako pa ga po eni strani zelo ljubim, po drugi strani pa bi ga včasih narjave vrgla skozi okno in z njim še obe sostanovalki ...

Jah, vsak človek ma svoje meje, do kam je pripravjen it - mogoče bi one spokae, če bi jim mož rekel, da naj kar grejo, če jim kaj ne paše - ampak njihovi pa tega ne rečejo, ampak jih samo kdaj namlatijo ali pridejo vsak petek koma domov...
Tudi s tem vašim odnosom ne bi bilo nič narobe, če bi bila ti srečna - pa nisi. Če bi bila ti ena bolj razvajena nesamostojna punči, bi ti mogoče tako življenje čisto ustrezalo: ne bi ti bilo treba kuhat, prat, pomivat, vse bi delali tašča in teta, še za otroka ti ne bi bilo treba skrbet... On bi pridno delal, denarja bi bilo dovolj, ti bi lahko mirno počivala... Ampak pač nisi tak tip, kot si sama napisala, rada bi ga ti pričakala z nečim dobrim...

ni nemogoče, da se ljudje spremenijo - vendar se to v 1- 2 mesecih že vidi, ali se človek res namerava spremenit ali ne... Vidi se, če se trudi ali če ti reče, da je njemu čisto ok tako, kot je. Čistp mogoče, da se on ne zaveda, koliko mu pomeniš, ker je pač prepričan, da ne boš odšla, ne glede na to, kako se obnaša (kar je bilo do nedavna res - ti mu moraš pa povedat, da zdaj pa ni več tako in da te dejansko lahko izgubi).
POznam gospo, ki se je tudi trudila pogovoriti z možem, da bi več sodeloval pri otrocih, gospodinjstvu in bi bil manj pod vplivom staršev. dolgo ji ni ratalo - dokler si ni našla stanovanja, kamor bi se preselila, če se ne bi ratalo zmenit - takrat pa se je on čudežno spremenil, ogromno se je ukvarjal z malima, tako da se onadva tega na začetku sploh ne spomnita, ker sta bila premala. Tudi z vnuki se veliko ukvarja... Tako da - ni nemogoče, moraš biti pa trdno odločena in tudi njemu dat vedet, da nisi zapikana tu.

LJudje namreč izkoristimo gužvo: če nekdo ne reče, da mu ni prav, se včasih delamo, kot da je vse ok, če je pač nam tako všeč... In to dela tvoj dragi in tudi njegova mama in teta. Ti pa moraš povedat, da ti to tako zelo ni prav, da boš našla drugo rešitev in da jo že iščeš.

PS: po tvojem zadnjem postu pa mi je padlo na misel, da bi tvoj drgai lahko bil tudi deloholik: pri delu skrben, predan, zelo priden... čas podrejen delu v službi, delu doma... Vse, samo da se ni treba ukvarjat z odnosi, ker je to težje in dostikrat bolj boleče... Pojav pri nas ni ravno redek, ker smo pač tak narod, ki nadvse ceni delo in je to idealni izgovor za beg.
Tebi se verjetno zdi zadeva popolnoma drugačna, vendar so si odvisnosti podobne. Res si pri alkoholu in mamilih tudi fizično odvisen, vendar psihična odvisnost je pri obeh enaka. Problem je v tem, da človek beži od svojih problemov, namesto da bi jih reševal. Namesto da bi odrasel v samostojno osebo, pusti, da mu domače življenje urejata mama in tašča, sam pa beži v delo. Razmisli...

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: mislim, da se razhajava
18.5.2009 12:59:50   
diamantina
Ronja, zelo dobro napisano. Ravno včeraj sem ga tole vprašala, če mu je delo izgovor zato, da ne rabi bit ob nas in je rekel, da ne in da določene stvari preprosto pri hiši morajo biti narejene takoj, ko ima človek 5 minut časa, ker lahko da bodo naslednje leto druge cene, npr. ker lani ni uspel narest asfalta okrog hiše, letos je pa že za dva evra dražji kvadrat, benti okrog ... še dobro, da nisva šla na dopust, ker bi mi še to očital.

Čisto sem že zmešana, ker se včasih sama sebi zdim otročja, morala bi ga razumeti, ga podpirati ... vendar tudi sama pričakujem v zameno podporo, pomoč, čeprav se mogoče ne vidi tako očitno, da jo potrebujem.

Nobeni ne privoščim, da se bo morala takole odločiti, ker je čisto drugače nekomu svetovat ali pa res naredit - zdaj šele vidim, ker sem sama večkrat kateri rekla, napisala, da pač naj gre in sploh nisem pomislila, kako težka je ta odločitev.

Ravno zdaj je sezona največjega obsega dela pri njem in je že tako živčen in tečen, tako da kaj spreminjat trenutno ne bo šlo, če bom kaj poskušala, bo samo še slabše, bom pa med tem res odšla do strašev, pa mogoče si bom umislila kakšen trodnevni dopust, sama z malčkom in to bom šla takrat, ko se bova zopet skregala. Če bo po prihodu reakcija taka, da mi bo zabrusil, da lahko kar grem, zakaj sem sploh prišla nazaj, pol nimam drugega, kot da takoj spakiram in grem, če mu bo pa kakorkoli žal, pa še bo za premislit.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: mislim, da se razhajava
18.5.2009 14:59:04   
ronja
Ja, deloholiki ne bodo nikoli rekli, da grejo delat zato, ker bežijo. Oni imajo milijon dobrih razlogov, zakaj mora bit nekaj nujno narejeno danes in ne jutri! In vsa okolica jih v nebo kuje, ker so tako fajn, da vse zrihtajo... Vedno ti bodo dali logične odgovore, zakaj morajo nekaj naredit - kar pa ne pomeni, da ne bežijo...

Razumem, da ima zdaj veliko dela, vendar so stvari, ki ne zahtevajo toliko fizične prisotnosti - recimo da prepove svojima vstop v vajine prostore, da ti reče, da poglej za kakšno kuhinjo, ki bi ti bila všeč, ker si bosta naredila svoje gospodinjstvo (saj traja predno izbereš vse aparate in pohištvo - to lahko ti komot sama delaš, saj boš praktično samo ti v tej kuhinji, glede na to, da on nima časa še za kuhanje...) To bi recimo bila sprememba na boljše. Pa kljub neznosno veliko dela si mora vseeno najt vsaj pol ure na dan za otroka - sicer otrok ne bo imel nič od njega.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: mislim, da se razhajava
18.5.2009 16:30:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Pa kljub neznosno veliko dela si mora vseeno najt vsaj pol ure na dan za otroka - sicer otrok ne bo imel nič od njega.



A ni zanimivo, da deloholiki si pa nikol ne vzamejo ukvarjanje z otrokom kot delo. A to ni delo? user posted image  Ukvarjanje z mešalcem za beton je delo, ukvarjanje z otrokom pa ni delo. user posted image  Aja, pri mešalcu takoj vidiš sledove svojega dela, pri otroku pa šele čez 15 let, ko te pošlje nekam... user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: mislim, da se razhajava
18.5.2009 18:32:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: komarka

Js bom pa mal zasmetila z zgraženjem...

Ampak res ne vem zakaj so tipi tok spoštovanja vredni, če samod delajo in v zivljenju ne nardeijo nič drugega kot svoj biznis.
SORI, to je egoizem!

Dugo zgrazanje pa nas ženskami, ki bomo vse nardile da se tipu ne bo treba kej potrudit... pa pismu, a on ma zlata j..ca, j sme pa dr.k v kocki al kaj?



V osnovi so vredni so ravno toliko spostovanja kot vsak, s katerim se zenska odloci imeti otroka.

Da so vredni tok spostovanja, je tvoja interpretacija, ne vem, iz kje si jo potegnila.

In kje pise, da bomo zenske naredile vse? Pretiravas, v obe smeri.

(odgovor članu komarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: mislim, da se razhajava
18.5.2009 19:12:06   
diamantina
Jaz tudi nikoli nisem razumela, zakaj delo z otroki za nekatere ni delo ... o ja, pa je, in to sploh ne tako zelo lahko.

Najbl je sedaj mučno to, ker je njegovo delo vezano na sezono, ker ima strojne usluge za kmetijstvo in gradbeništvo (no, teh zaenkrat ne toliko, ker je bolj na drugem področju) in ker je sam, bi rad vsem ustregel, ker saj veste, da trg ponuja, le izbrati moraš in on se boji tega, da če enkrat ne bo mogel takoj< ko se bo naročevalcu zahotelo, bo poklical drugega in njega nikdar več in če to naredi parkrat, je lahko ob veliko strank in s tem denarja. Tako je pred enim tednom delal 3 dni in 3 noči brez spanca (ok, kakšno urco je kar na stroju zakinkal), tako da je že prav blodil (ni več znal priti domov, videl je stvari, ki jih ni, ko je npr. ograja sredi travnika) ... ker tako zelo dela in se žene, me včasih kar stisne mu kar koli rečt, in o težavah doma mu sploh pisnit ne smem v tem času, ker pol mi gladko reče, če ga ne vidim, da je izmučen, da mi je že stokrat povedal, da njemu mamica veliko pomeni, ker ima samo še njo, kaj kompliciram ... ma ne vem več, kdo je tu bolj čudn al jaz al on. Saj ne rečem, veliko lažje je it v trgovino, če ne rabiš gledat na vsak cent, tudi kredita nikoli ne jemljeva (ne za avto, ne za kakšne večje stvari), ampak to je pa tudi več ali manj vse ...

MIslite, da bi bil drugačen, če ne bi bil toliko obremenjen z delom? Je pa res, da so vse spremembe (jaz, otrok, smrt očeta, bolezen mame, p'rišle v roku 5 let) ... mislite da je zato takšen?? 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: mislim, da se razhajava
18.5.2009 20:44:35   
Vijoličarka
Glej, Diamantina. Tvoj partner je pač 'good provider'. S poslom je zelo obremenjen, veliko mu je do urejenega doma, zato se bo lotil tudi obrtniških del. S take vrste moškim običajno deluje le tak dogovor z žensko: on priskrbi denar, opravi 'moška dela', ona ima na skrbi gospodinjstvo in otroke. Takih zakonov je veliko in delujejo. Sodobna izvedba takih zakonov je tudi taka, da žene pomagajo pri poslih, možje pa v gospodinjstvu. Skratka, na kakršenkoli način delujejo kot partnerji in spoštujejo delo drug drugega.

Pri vama pa ne gre niti za staromoden dogovor. Ti sploh nimaš nobene partnerske vloge. Ti moraš razumeti, da njemu mamica veliko pomeni in da mamici je treba ustreči. On je izmučen, mamica mu dobro skuha, živi kot je navajen, morda je prej potiho trpel, če je bil brat mamin najljubši sin in morda je zdaj to postal on in to mu je najbolj dragoceno na svetu.

Ne glede na to, kako je človek izmučen, pa se mora vendarle zavedati ljudi okoli sebe. Ti si človek in ne pes, ki je prišel k hiši - pa še vsak pes ima svoj karakter in se mu družinski člani malo prilagodijo, malo pa vzgojijo psa.

Pametni ljudje vedo, da stari in mladi ne gredo skupaj, pa naj stari še tako jokajo, se mečejo ob tla in igrajo srčne napade in podobno. Takoj, še preden si zanosila, bi morala zahtevati ločeni gospodinjstvi.

Sama se moraš odločiti, ali boš sprejela svoje nepomembno mesto v tej družini ali boš zase na čustvenem področju hotela več, pa čeprav bo materialno bolj slabo.

Dejstvo je, da je bilo njemu, že ko si bila noseča z njim, čisto vseeno, če greš (oziroma bi raje videl, da greš, ker povzročaš same probleme), dejstvo je, da od tebe zahteva, da je treba na vsak način ugoditi muham njegove mame. Dejstvo je, da nima živcev, da bi čakal da se ti naučiš kuhati ali da bi vsaj poskusil, kar skuhaš, že iz spoštovanja. On se sploh ne zaveda, kaj pomeni imeti partnerko in otroka - da si ustvariš novo družino in zapustiš staro, da odrasteš.

Pa četudi greš k staršem 100 m stran. Kaj je s tem narobe? Ne mi zameriti, ampak takole nekje imam občutek, da si ponosna, ker si ujela najbogatejšega potencialnega moža na vasi, da ti veliko pomeni, da ti drugi zavidajo, da daješ vtis uspeha. Če se motim, pač prejšnji stavek izbriši iz misli.

Pri starših, pa četudi samo 100 m stran, bi imela svoj mir v svoji sobi in v kuhinji svojo mamo, s katero sta vsekakor bolj navajeni skupaj živeti in delati. Itak njega cele dneve ni, ker dela, ti pa moraš živeti z njegovo mamo in teto, kajti z njim ne živiš. Kakor si nam zadevo predstavila, si bo on še oddahnil, ker bo šel en problem iz hiše. Ker boš blizu,  bo lahko prihajal obiskovati sina, kadar bo hotel, če bo prišla tašča, v vaši hiši ne bo mogla kar vsiljevati svojih pravil. Teta bo po moje še najbolj zadovoljna, ker njej gre najbrž tvoj sinko najbolj za živce.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: mislim, da se razhajava
18.5.2009 20:49:47   
ZARA
Vijoličarka, zelo lepo napisano.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: mislim, da se razhajava
18.5.2009 20:52:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Vijoličarka, zelo lepo napisano.


Kot vedno.
Ne razumem najbolj tele zgodbe. Najprej konec na zacetku, potem razlogi, da sta skupaj. Kaj pa vem.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: mislim, da se razhajava
18.5.2009 23:17:56   
tweed

IZVIRNO SPOROČILO: diamantina
ker tako zelo dela in se žene, me včasih kar stisne mu kar koli rečt, in o težavah doma mu sploh pisnit ne smem v tem času, ker pol mi gladko reče, če ga ne vidim, da je izmučen, da mi je že stokrat povedal, da njemu mamica veliko pomeni, ker ima samo še njo, kaj kompliciram ... ma ne vem več, kdo je tu bolj čudn al jaz al on. Saj ne rečem, veliko lažje je it v trgovino, če ne rabiš gledat na vsak cent, tudi kredita nikoli ne jemljeva (ne za avto, ne za kakšne večje stvari), ampak to je pa tudi več ali manj vse ...

MIslite, da bi bil drugačen, če ne bi bil toliko obremenjen z delom? Je pa res, da so vse spremembe (jaz, otrok, smrt očeta, bolezen mame, p'rišle v roku 5 let) ... mislite da je zato takšen?? 


Še en dokaz več, da mu pa ti nič (ali skoraj nič) ne pomeniš. On je izmučen, ker ima strojne usluge za kmetijstvo in gradbeništvo (to bi želel, da mi bolj pojasniš, ker se mi ne zdi fizično ali psihično zahtevno delo...). Kaj pa ti? A si ti tudi kaj izmučena? Aja, saj ukvarjanje s 3-mesečnim otrokom je pa mačji kašelj, saj samo spi in je...
Ti povem anekdoto iz resničnega življenja: poznam moža in ženo, vendar onadva ne vesta, da poznam oba. On nam je delal stopniščno in balkonsko ograjo in ima SP. Sva se pogovarjala, pa mi je povedal, koliko dela ima, da se ven ne vidi itd. Ko bi moral priti k meni delat, ga ni bilo 2 uri. Potem se primaje in reče, da je srečal kolega, pa sta šla na kavo. Delo je zaključil v naslednjih 2 urah in rekel, da gre domov.
Naslednji teden sem se pogovarjal z ženo in mi je povedala, da je bil ubožček na tisti dan, ko je delal pri meni tako izmučen, ker je vse šlo narobe in je bilo potrebno poporavljati.... Domov je prišel 6 ur potem, ko je odšel od mene.
Tako da "delal" je 10 ur in bil zelo izmučen... Denarja je pa dovolj, saj je njegova storitev precej draga (inoks).
Po moje ne bi bil nič drugačen, bi že našel kaj drugega...

Ni vse tako, kot je videti na prvi pogled. Če bi ti ob tem dal vedeti, da si mu ti pomembna in na 1. mestu in to tudi pokazal, potem bi ti rekel, da razmisli. V nasprotnem primeru pa mi z vsakim postom dokažeš, da mu "dol visi" zate, saj je mama na 1. mestu, ti pa ali si ali nisi. Mu je vseeno.

Tudi midva še nikoli nisva vzela kredita ali plačevanja na obroke, pa pri nas gospodinjstvo vodim jaz. Otroka vozim v vrtec in grem po njiju, skuham kosilo, pospravim po kosilu, perem, likam, pomivam, sesam in se igram z otrokoma. V tem vidim smisel mojega življenja. Nekateri me imajo za čudnega, jaz pa s ponosom povem, kakšna je moja vloga v družini. Pa kljub temu, da žena hodi v (dobro plačano) službo, jaz pa delam od doma, zaslužim toliko kot ona... Pomembna je le organizacija časa in pa predvsem volja...

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: mislim, da se razhajava
18.5.2009 23:20:49   
ronja
A ni zanimivo, da deloholiki si pa nikol ne vzamejo ukvarjanje z otrokom kot delo. A to ni delo?

Ne, to je luksuzuser posted image . Malo je res - dejansko imamo srečo, da imamo to delo, vseeno zna bit pa tudi naporno - sploh ker ne moreš nikoli reči: "eh, bom jutri"user posted image

ker pol mi gladko reče, če ga ne vidim, da je izmučen, da mi je že stokrat povedal, da njemu mamica veliko pomeni, ker ima samo še njo, kaj kompliciram

Kako ma samo še njo? Kaj si pa ti? Tebe ma tudi, pa sina tudi! Madona, no!

Ne, ne mislim, da je tak zato, ker se je vse zgodilo v roku 5ih let. To ni lastnost, ki bi jo dobil zato, ker imaš krizo, tak si, ker si mel krizo v otroštvu, mogoče ali pa pač tak si iz bogvekakih razlogov. Ampak fant tudi ni bil več otrok, ko mu je umrl oče in zbolela mama... To ni lahko, ampak nisi pa zato neobčutljiv za partnerja...

PS: veš, človek se vsega navadi - če si dolgo v sranju, se ti zdi normalno. Zato pojdi probat, kako je, če nisi do vratu v njem, pa čeprav boš gledala na cente v trgovini - pa ti iz lastnih izkušenj povem, da to niti ni tako zelo težko, sploh ne, če imaš zato ljubo svobodouser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: mislim, da se razhajava
18.5.2009 23:24:55   
ronja
Pomembna je le organizacija časa in pa predvsem volja...

No, malo je še od dela odvisno - nekatera so neprimerno boljše plačana kot drugauser posted image . Ampak ne moreš samo po tem izbirat dela, ker sicer bi bila prostitutka: dobro plačano, prilagodljliv delavnik, ki vsekakor ni 8 ur, dopoldnevi fraj za otroka...user posted image

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: mislim, da se razhajava
19.5.2009 9:15:23   
vandame
diamantina sem zej vidla da imata najina sončka na isti dan roj. dan. 16.02.09.  Vem da ne paše sem noter v to temo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: mislim, da se razhajava
19.5.2009 10:53:34   
mojamura
Meni se tudi zdi, da le iščeš izgovore zanj....zakaj?? on ma raje delo in mamo - zate in za vajinega sina se mu gladko malo svira.
pa ne more pod pretvezo: "Utrujen sem - pusti me" tebe v nedogled odganjat. Ti pa si še vedno znova in znova mečeš pesek v oči...Čemu???

Pa še nekaj: On ne bo nikoli drugače...tudi če bi mel manj dela - bi pač več časa posvečal mamici. A res ne vidiš kakšen človek je?
Snemi si ta rožnata očala in poglej resnici v oči, v svouje dobro in predvsem v dobro sina.

Aja....pa si nekje napisala, da je spokat kufre in oditi najlažja stvar - kao beg - pa ti povem, da ni. Rabiš kar veliko energije in ''jajc'', da zadevo spelješ.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: mislim, da se razhajava
19.5.2009 11:53:08   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Po moje, diamantina, se moraš najprej zbuditi iz sanj. Sanjala si ljubezen, sanjala si družinico in sedanjega partnerja si vkomponirala v te sanje, ne da bi ga zares pogledala, kakšen pravzaprav je. In sanjaš še zdaj. Ker si želiš, da bi tvoj otrok imel sijajnega očka, bi rada izsanjala, da bi tvoj partner to tudi bil.

Ampak ljudje niso taki, da bi vstopali v naše sanje in tam igrali vloge, ki jim pripadajo. Ljudje so resnični in treba jih je videti, take kot so.

Ti si spregledala zaprto simbiozo, v kateri živijo tvoj partner, njegova mama in teta. Njim 'vse klapa'. Partner skrbi za posle, mama ga streže in skupaj s teto tudi razvaja. Edini problem te simbioze je bil, da niti mama, niti teta ne moreta zadovljevati njegovih spolnih potreb in ne moreta mu dati potomca.

Takih simbioz je na tisoče in v različnih variacijah. Stroj za proizvodnjo potomcev začasno sprejmejo v svoj krog, nato ga začnejo iztiskati. Ker ga v resnici nikoli niso hoteli. Seveda pa hočjo obdržati potomca.

Vsi znaki so: partner nima interesa, da si ustvarita gospodinjstvo, saj si želi, da gospodinjstvo vodi mama. Ne želi se ukvarjati z otrokom, ker je preveč utrujen, naj se ukvarja mama. Vsi letajo v vajino spalnico, kot se jim zaljubi. Mama svojega vnuka imenuje 'moj sinek'. Na vzgojo nimaš vpliva. Na nič nimaš vpliva. Partnerju je bilo že med tvojo nosečnostjo čisto vseeno ali ostaneš pri njem ali greš. On želi živeti tako, kot je vedno živel, ne želi spremeb ali prilagajanja, ki je v partnerskem odnosu nujen.

Kaj storiti?

Lahko čakaš in sanjariš, kako lepo bi bilo, če bi te partner resnično ljubil, pa kako bi sinek ljubil očka. Vmes ti bodo otroka zmedli, razvadili, obrnili proti tebi in ko bo že čisto zblojen, bo postal 'tvoj problem'.

Lahko greš do svojih staršev, ki so sicer morda marsikaj hudega izrekli, razložiš situacijo in prosiš, če se lahko vrneš domov. Naj ti bo izkušnja moje mure v spodbudo.

Če opcija s starši ne pride v poštev, preglej svoje finance, naredi načrt. Morda za začetek v varno hišo, morda že takoj v skromni najem.

Predvsem o svojih načrtih ne govori, samo izvedi jih. Ne pusti se ustrahovati. Partner pa naj lepo živi s svojo mamico in tetico v popolni simbiozi.



user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: mislim, da se razhajava
19.5.2009 12:16:54   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Glej, Diamantina. Tvoj partner je pač 'good provider'. S poslom je zelo obremenjen, veliko mu je do urejenega doma, zato se bo lotil tudi obrtniških del. S take vrste moškim običajno deluje le tak dogovor z žensko: on priskrbi denar, opravi 'moška dela', ona ima na skrbi gospodinjstvo in otroke. Takih zakonov je veliko in delujejo. Sodobna izvedba takih zakonov je tudi taka, da žene pomagajo pri poslih, možje pa v gospodinjstvu. Skratka, na kakršenkoli način delujejo kot partnerji in spoštujejo delo drug drugega.

Pri vama pa ne gre niti za staromoden dogovor. Ti sploh nimaš nobene partnerske vloge. Ti moraš razumeti, da njemu mamica veliko pomeni in da mamici je treba ustreči. On je izmučen, mamica mu dobro skuha, živi kot je navajen, morda je prej potiho trpel, če je bil brat mamin najljubši sin in morda je zdaj to postal on in to mu je najbolj dragoceno na svetu.

Ne glede na to, kako je človek izmučen, pa se mora vendarle zavedati ljudi okoli sebe. Ti si človek in ne pes, ki je prišel k hiši - pa še vsak pes ima svoj karakter in se mu družinski člani malo prilagodijo, malo pa vzgojijo psa.

Pametni ljudje vedo, da stari in mladi ne gredo skupaj, pa naj stari še tako jokajo, se mečejo ob tla in igrajo srčne napade in podobno. Takoj, še preden si zanosila, bi morala zahtevati ločeni gospodinjstvi.

Sama se moraš odločiti, ali boš sprejela svoje nepomembno mesto v tej družini ali boš zase na čustvenem področju hotela več, pa čeprav bo materialno bolj slabo.

Dejstvo je, da je bilo njemu, že ko si bila noseča z njim, čisto vseeno, če greš (oziroma bi raje videl, da greš, ker povzročaš same probleme), dejstvo je, da od tebe zahteva, da je treba na vsak način ugoditi muham njegove mame. Dejstvo je, da nima živcev, da bi čakal da se ti naučiš kuhati ali da bi vsaj poskusil, kar skuhaš, že iz spoštovanja. On se sploh ne zaveda, kaj pomeni imeti partnerko in otroka - da si ustvariš novo družino in zapustiš staro, da odrasteš.

Pa četudi greš k staršem 100 m stran. Kaj je s tem narobe? Ne mi zameriti, ampak takole nekje imam občutek, da si ponosna, ker si ujela najbogatejšega potencialnega moža na vasi, da ti veliko pomeni, da ti drugi zavidajo, da daješ vtis uspeha. Če se motim, pač prejšnji stavek izbriši iz misli.

Pri starših, pa četudi samo 100 m stran, bi imela svoj mir v svoji sobi in v kuhinji svojo mamo, s katero sta vsekakor bolj navajeni skupaj živeti in delati. Itak njega cele dneve ni, ker dela, ti pa moraš živeti z njegovo mamo in teto, kajti z njim ne živiš. Kakor si nam zadevo predstavila, si bo on še oddahnil, ker bo šel en problem iz hiše. Ker boš blizu,  bo lahko prihajal obiskovati sina, kadar bo hotel, če bo prišla tašča, v vaši hiši ne bo mogla kar vsiljevati svojih pravil. Teta bo po moje še najbolj zadovoljna, ker njej gre najbrž tvoj sinko najbolj za živce.


Saj dovoliš, da še enkrat user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?