|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: negre več!pomoč
4.6.2009 22:15:59   
Teya*D.
Hmmm... A si mogoče kdaj ugotovila, da bi rada da je vsepovsod zraven, zdaj ko imaš verjetno malo več časa. Napisala si, da ga vprašaš kako kaj je, ko dela, to je lepo, zato sem tudi izpostavila to vprašanje, ker sem mislila, da če ga mogoče ne, tudi on tebe potem ne (sistem. ti meni jaz tebi ). Ne vem ampak če je pozabil na tvoj roj.dan... To so stvari, ki se naj nebi pozabile, še posebaj ne, če so povezane z našimi ljubimi... Akvarij gor ali dol, naj ga ima, samo zakaj potem ne posveti kdaj pozornosti tudi vama? Res mu preveč pedenaš...Rabiš čas zase... Uživaj z otrokom, dan ko boš morala v službo še bo prehitro pred vrati...Včasih ugotovimo kaj smo imeli ko tega več ni, upam da bo tvoj partner to ugotovil prej...

(odgovor članu A648)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: negre več!pomoč
4.6.2009 22:40:05   
darja72
Tale tvoj dečko je ena razvajena egoistična rit. In ti mu dovoliš, da si njegova služkinja. Imam občutek, da v tem celo uživaš, da ga pedenaš v nulo. Njegovo spoštovanje do tebe pa je enako nič.
Pamet v roke punca, saj si še mlada.

_____________________________

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu A648)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: negre več!pomoč
5.6.2009 20:12:08   
5ra_28

IZVIRNO SPOROČILO: A648

počutim se tako osamljeno, nezaželjeno, hladno brez vsega življenja...prej mi je vsaj sin dal maleček volje do česa sedaj pa še tega ni več...od vedno sovražim samoto in sedaj sem čisto čisto sama..
lahklo sam ko moje kolegice so vse v šolah, pa delajo , pa majo svoje živlenje...nikoli nisem bla sama, hodila bilo kam sama in nevem kako je to ko moreš it sam tečt, rolat...

rada bi bila nekaj dni brez njega da vidimm sa ma pri sebi kaj in kako samo nevidim rešitve.





Zakja ti otrok več ne daje veselja?
Kolegice imajo svoje življenje??? A ti ga nimaš?? Tako kot si napisala...z dojenčkom, pa vse doma tip top...tako pa je od zunaj videti 'tvoje/vaše' življenje'. Torej nekaterim idealno, tebi brez izhoda. Drugi vidijo vedno le fasado življenja, znotraj sten pa so kregarija, odtujenost parnterja in vse ostalo.

Napisala si, da bi rada bila nekaj dni brez njega...saj v bistvu se ne bi nil spremenilo, ali?? Sama postoriš vse za dom, otroka in za sebe, potem pa bi samo za sebe in otroka, torej bi bilo dela manj. Pa tudi njegove pozornosti in hvaležnsoti ne bi mogla pogrešati, ker je že zdaj ni.

Tudi jaz imam 6mesečnega sončka in novo stanovanje (novogradnjo in lepo moderno opremljeno) in imava oba rada, da je pospravljeno in lepo. Ampak vsak dan si rečem, delo počaka, otrok pa raste s svetlono hitrostjo. In gospodinjim le, ko otrok spi. Z otrokom grem dopoldan na sprehod, sama z njim, z vozičkom rolam, sama z njim...pa sem raje z njim, kot pa s kolegicami na kavi, otrok pa v vozičku sam čeblja, jaz pa zamujam njegove prve besede. Saj tudi poklepetam in imam obiske. Pa moj pride vsak dan po službi direkt domov, ne hodi po službi na pijačo, ne hodi ob večerih ven, vsepovsod hoče da gremo skupaj. Ampak ob sobotah pa ima nogomet, pa gre že popoldan, pa pride sredi noči, ker je po nogometu pač družba in je zunaj. Pa veš kaj, naj bo! Otrok gre spat okrog 19:30, jaz pa si vzamem čas za SEBE!!! Sem 2 uri lahko v kopalnici, pa daljinec je samo mojuser posted image , pa milijon stvari imam v glavi, kaj vse lahko počnem.

Ne bi pa takoj šla na svoje, bi najprej probala rešit, kar se da. Naredi stvari le za sebe in otroka, če on naredi samo sebi sendvič. Če si ti lačna zvečer, še naj ima on umazana in zmučkana oblačila. Mogoče mu bo potem do pogovora.

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu A648)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: negre več!pomoč
10.6.2009 11:04:53   
smigli
Žal ti moram reči, da po moje te nima rad in ostaja s tabo, ker je tako prav. Obnaša se ignoranstko, živi mimo vaju z otrokom in verjetno upa, da se ga boš naveličala in mu dala zeleno luč, tako ne bo nosil krivde za razpad "družine".

upam, da se motim

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: negre več!pomoč
10.6.2009 15:06:26   
Barbara_L
O tem sem pred časom razlagala v temi: Klub mladosti bomo mamice. Preberite-tema je polna floskul: vse se da, če se hočw, bomo že kako, računam na pomoč.
My ass. Najprej moraš znat skrbet zase, nato lahko za otroka. Slednji pa rabi mamo in očeta, se pravi da morata oba znat skrbet sama zase. Finančno, čustveno in še na kak drug način.Ups, verjetno pa na to niste mislili takrat, a ne?
Malo pameti v roke, punca, kot prvo pa: nehaj se zgovarjat na druge, na fanta, na starše, ipd. V bistvu jih zajedaš. Najdi službo, služi svoj denar, ne visi na plečih drugih na račun otroka. Potem ti bo lažje in boš v resnici lahko kaj ukrenila tudi glede tvojega fanta. Do takrat pa ti žal ostane samo jamranje na forumu. Pa brez zamere. Želim ti vse dobro.user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: negre več!pomoč
10.6.2009 17:15:24   
Bambi D
Med prebiranjem te teme me je prešinila misel: "Punca je prišla po pomoč, tolažbo na forum. Počuti se slabo, je obupana,..."
Potem začnem prebirat odgovore in ugotovim, da je namesto po tolažbo prišla po kritiko (večine, ne vseh).

Ja in kaj, če ji starši plačujejo del najemnine, kaj če je njen tip razvajen in je ona samoumevna zanj, itd. KAJ POTEM? Je treba zato zlit ves žolč tega sveta nanjo? NE, ni treba. Lahko ji rečete kakšno toplo besedo, jo potolažite in ji poveste, npr. da je prvo leto življenja z otrokom za vse naporno, saj se je treba privaditi na drugačen način življenja. Da se bi morda bilo smiselno s fantom lepo pogovoriti in mu to tesnobo pojasniti. Predvsem pa je treba razmišljati pozitivno, kot je Teja27 lepo povedala. Življenje je izziv za vse nas, lepa beseda je pa vedno tista, ki človeku pomaga in mu da upanje. Forumsko teptanje je pa itak najboljši način za pumpanje svojega lastnega ega in postaja marsikomu konjiček, ker v resničnem življenju nima pravega načina kanaliziranja negativne energije.

Lep pozdrav.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: negre več!pomoč
10.6.2009 17:24:49   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Bambi D
"Punca je prišla po pomoč, tolažbo na forum. Počuti se slabo, je obupana,..."

Za punco je edini pravi nasvet, naj se prvo postavi na noge, šele nato ne bodo več mogili pometati z njo. Vse ostalo je klanfanje v prazno, podaljševanje stanja in zato celo poslabševanje.

Dokler pa je odvisna od drugih, pa jo bodo ti drugi zlorabljali, ne glede na "kanaliziranje energije".

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 10.6.2009 17:25:24 >

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: negre več!pomoč
10.6.2009 18:19:08   
Barbara_L
Tehnofil, so true.
Življenje je kruto. Topla beseda je sicer ok, ne pomaga pa prav nič, če se človek sam ne zavzame za reševanje problemov.
Kanaliziranje energije je bolj problem praznega klanfanja in ploskanja in tolaženja. Od tega punca ne bo imela nič. Če pa bo poslušala kak realen nasvet in ga (kljub temu, da je morda malo trdo napisan) vzela zares, pa zna biti kdaj bolje. Pač, življenje je borba, je izziv in treba se je boriti.
Pogumni bo našel rešitev. Drugi pa izgovor.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: negre več!pomoč
11.6.2009 10:31:18   
Bambi D

IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L

Kanaliziranje energije je bolj problem praznega klanfanja in ploskanja in tolaženja. Od tega punca ne bo imela nič.


Jaz v topli besedi ne vidim nič slabega. To še ne pomeni, da človek ni realen in da klamfa. Klamfanje so zame nasveti tipa brcni ga v rit, ožemi ga in podobni, ki sem jih že večkrat na tem podforumu prebrala. Najlažje je rečt, daj se od nekoga ločit in ga nekam pošlji. Potem se pa čudite, da je toliko ločitev in samohranilk. Večina tudi ni prebrala, da je punca napisala, da je študentka in gre v službo septembra, ko sprejmejo otroka v vrtec. Potem pa pišejo nasvete ala najdi si službo, osamosvoji se, itd.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: negre več!pomoč
11.6.2009 13:28:44   
Bambi D

IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L

Pogumni bo našel rešitev. Drugi pa izgovor.



No, vidiš, s tem se strinjam. S tem, da zame je rešitev borba za ohranitev odnosa, za nekatere pa pošiljanje in brcanje partnerja nekam. Slednja opcija je vedno možna in terja manj truda.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: negre več!pomoč
11.6.2009 14:06:43   
poli*
Dedcu povej, da se bo treba malo pomenit, če bosta želela ohranit zvezo- če mu je vseeno in se ne bo hotel vsesti, je res malo manj dobrega upanja. Sicer pa je treba vedeti, da partnerski odnos ni samo ena lepa pravljica, ampak se včasih tudi kaj zalomi (kriza traja lahko tudi več časa).

Da plačuje samo 1/3 najemnine mi je malo mimo, ker zgleda, kot da niste skupi... se bo mogu sprijaznt, da je obdobje, ko imaš otroka in družino drugačno, kot takrat ko imaš 18 let in se ti rola za vse. Dejmo malo odgovornosti pokazat!

Drugače se pa ti postavi zase... ni mu treba vsega h rit nosit, pa naj vidi, da kakšen dan tudi ni vse zlikano in pospravljeno. Pa ne se držati tiste misli "V jok, pa domov".... malo zaropotaj tut ti.

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: negre več!pomoč
12.6.2009 18:28:53   
loredana
IZVIRNO SPOROČILO: Bambi D


S tem, da zame je rešitev borba za ohranitev odnosa, za nekatere pa pošiljanje in brcanje partnerja nekam. Slednja opcija je vedno možna in terja manj truda.


A več hrbtenice.

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: negre več!pomoč
12.6.2009 21:16:05   
Barbara_L
Jap, pa še samostojen moraš biti. Je res, da je napisala,da gre septembra v službo. Ni pa napsiala, ali ji bo služba prinesla tudi samostojnost...Žal se v naši državici radi dogajajo minimalci ipd., s katerim bo težko shajati...
Vse dobro!

(odgovor članu loredana)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: negre več!pomoč
12.6.2009 21:35:14   
valerija77
Tudi jaz sem bila v takšni situaciji. Razen da meni ni dajal nobenega denarja ne za stroške, ne za hrano, ne za otroka. Za sina se skoraj dve leti ni brigal, zdaj pa se cufa zanj kot nor. Sama sem bila za vse. On je imel le svojo mamico in nogomet. Začel pa me je omejevati in kontrolirati. Nisem smela k sosedi, ne v trgovino, likala in prala sem lahko samo čez vikend (včasih sem na skrivaj med tednom ko so bili vsi v službi), nisem smela k svoji mami na obisk,...prišlo je tako daleč da mi je preverjal koliko km sem naredla z avtom pa čeprav sem si ga kupila z svojim denarjem. Ko nisem več zmogla sem se obrnila na csd in zvedela za materinski dom. Saj to kar je počel je imelo ime: PSIHIČNO NASILJE in tega ni dolžna sprejemati NOBENA. Tudi za ceno otrok ne. Ker je če mati vsa napsihirana tudi otrok čuti to. Končno sem zbrala pogum in spakirala. K sreči mi ni bilo treba dolgo čakati na sobo. res je da tam ni bajno, ampak začetek pa je le. Počasi sem se postavila na svoje noge, kljub temu da sem ostala brez službe. Kasneje sem spoznala drugega in z njim živim že leto in pol. Sedaj pa pričakujeva tudi novega člana. Je pa čisto nasprotje bivšega. Je dober, ima smisel za humor, dober je do mojega sina in ga je sprejel kot da je njegov, me pa tudi razvaja s tem da mi opere posodo, posesa stanovanje, opere perilo.
Ne rečem da moraš kar vržit puško v koruzo in odpakirat. Ampak dobro premisli kako dolgo se to že vleče in če si res želiš takšnega življenja še nadaljnih 50 in več let. Glede na napisano je očitno da mu ni do tebe. Ampak nekoga pa vseeno rabi da mu pere, kuha, lika,..

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: negre več!pomoč
13.6.2009 16:30:49   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: smigli

Žal ti moram reči, da po moje te nima rad in ostaja s tabo, ker je tako prav. Obnaša se ignoranstko, živi mimo vaju z otrokom in verjetno upa, da se ga boš naveličala in mu dala zeleno luč, tako ne bo nosil krivde za razpad "družine".

upam, da se motim


Bi se strinjala. KOliko sta pa stara? Jaz sem namreč pri 21. letih po 5 letih skupaj s fantom ugotovila, da ne želim več biti z njim. Dobesedno čez noč- In potem sem se počutila ujeto, brez svobode - pa je bilo grozno iti narazen, ker ni nič narobe naredil, samo hotela sem nekaj drugega, iti v tujino na študij, biti svobodna... Če bi takrat že imela otroka z njim, bi bilo pa res strašno. Morda je on še premlad za odgovornosti, ki bi jih naj izpolnjeval. To je potem velik problem. In ne govoriti samo o delitvi gospodinjskih del, v to se ga še da prisiliti, glavni problem je, kaj imata vidva, če sploh še kaj. Kam vodi vajina veza? Kaj bo čez 20 let, a se še vidita skupaj? A boš ti za nazaj lahko rekla, da si lepo živela, če pa to življenje pomeni samo čiščenje, likanje ipd stvari. Življenje ni samo pospravljen dom, otrok, služba... Pomembni so temelji - izgleda da nista rada skupaj, da si gresta na živce... Morda sta si življenje predstavljala kot v pravljici, princ in princeska in dojenček, sedaj pa vidita, kakšna je realnost in predvsem, da ima vajina hiša slabe temelje, brez spoštovanja, zaupanja, ljubezni. Da moj mož pozabi na moj rojstni dan? Se ne more zgoditi.


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: negre več!pomoč
13.6.2009 16:32:28   
slovenka
valerija77, vsaka čas za pogum in dobre odločitve!

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: negre več!pomoč
13.6.2009 16:42:46   
tea85
jaz te popolnoma razumem, mogoče se res zdiš samoumevna a vendar. sama imam oz sem mela podoben primer, s tem da je pač fant mahjen na rač. ampak mu tega nisem nikol branla. včasih mogoče ko res si ni vzel časa zame.
ampak pri nama je drugače, ker dela v tujini pride čez vikende domov in jaz vesela on pa se še porajtal skorda ni za mene. tako da sem bila že v dvomih da nima druge. prav tako se me ne dotika in itd, dobro saj sma šla še kam skupaj, ampak še takrat je znal vse pokvarit, tako da sem polek njega bila ko lutka, tiho in se mi ni dalo niti več ukvarjat z njim. saj me ni niti poslušal, vse sem narobe nardila, rekla, kamorkoli sem šla je bil ogenj v strehi in itd. glede gospodinjstva tukaj nimam kaj za rečt ampak enostavno sma se oddaljila oz on od mene al kaj vem.
zdaj sem še noseča, ampak jaz tega ne bom prenašala več, da bo z mano delo kot z smetjo, tako da sem se spakirala in odšla domov k staršem, saj sma skupaj žvela v najemniškem stanovanju in sama nimam trenutno za najemnino.
če ne moreš več, ne moreš, zakaj bi zapravla življenje z enim takim butlom, če nisi vreden niti poljuba in ostalih zadev.

tako da, če maš pogum in se to vleče že en čas, če z pogovorom ne dosežeš nič- tako jaz nisem, zato sem šla, potem bolje da greš.



< Sporočilo je popravil tea85 -- 13.6.2009 16:45:19 >


_____________________________

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja




(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: negre več!pomoč
14.6.2009 23:04:07   
amanuz
Mene pa resnično zanima nadaljevanje. Upam, da nam poveš kako stvari tečejo. Minila sta dva tedna, si poskusila z ostrimi prijemi? Kako je reagiral?
Če nisi, zakaj ne? Še premišljuješ, se smiliš sama sebi in delaš vse kot prej?
Res je tako,  da človek mora imeti najprej sam sebe rad, pa narediti kaj zase in če mu še ostane kaj energije in volje, pa še za druge.
Rečem ti tako, ker si rekla, da ga imaš zares rada, verjetno še nisi pripravljena na konec zveze, torej ti preostane prevzgoja tvojega dedca. Upiral se bo in boš spet žalostna, ampak upam, da ti bo uspelo. Če ne bo, pa se boš ob vsem trudu in neuspehu verjetno že ohladila in ti potem ne bo več težko spakirat kufrov, svojih ali njegovih...
Res ti držim pesti. Pa nikar ne obupat, so še mnogo hujše stvari na svetu!

_____________________________

DALJAVA NAS LOČUJE, BLIŽINA PA MNOŽI.
*Amadej 31.12.2005
*Nuša 20.8. 2008

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?